![]() |
#4261 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XII
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4262 |
Raczkowanie
|
![]() Zaraz jadę do Katowic zakładać aparacik ![]() Pewnie będę płakać z bólu ... ale co tam ![]()
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia, ja o 19 zakładam dół.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4264 |
Wtajemniczenie
|
gosposia szatana a gdzie dokładnie w K-ce zakładasz i ile płacisz ?
ja muszę wyleczyć jedynkę i będę miała zakładany , choć zastanawiam się nad zmianą ortodonty , bo może będzie ciutkę taniej , zapomniałam zapytać ile kosztują wizyty u tego drugiego ortodonty . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego nic mnie nie boli ??? Tak ma być ???????????????
![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
spokojnie, jeszcze Cię będzie boleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4267 |
Konto usunięte
|
Aaaaale mnie boli przy gryzieniu, dziewczyny... normalnie idę zjeść jakiś jogurcik, zjem ketonalka i spadam do pracy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4270 |
Rozeznanie
|
Pomóżcie...
![]() Naszukałam się Ortodonty, mam za sobą wszystkie formalności, a w piątek przewidzianą wizytę na której zakładam górę. Powinnam się cieszyć, bo to krok ku pięknym ząbkom, a jednak... Dopadają mnie wątpliwości, czy ortodontka najlepsza z możliwych (nie miałam zastrzeżeń na wizytach), czy gdzieś w połowie leczenia nie wystąpią komplikacje, czy nie powypadają mi zęby, czy nie przetrwam te wszystkie problemy z poobcieraną buzią, albo czy gdzieś w dalekiej przyszłości po zakończeniu leczenia moja wada nie powróci... ![]() ![]()
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Imraa a co ma wiek do aparatu?? jajestem rok od Ciebie starsza i aparat to jedna z najlepszych decyzji którą podjęłam w moim dotychczasowym życiu
![]() Nie panikuj tak! zęby Ci nie wypadną, nie tak łatwo wyrwać zęba a co dopiero żeby sam wypadł.. A od tego aby wada nie powróciła są retainery. Myśl pozytywnie a nie wszystko w czarnych barwach ![]() Jeśli człowiek by tak wszystko analizował to by z domu nie wychodził bo przecież mógłby go ktoś napaść i wybić mu wszystkie zęby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zęby na pewno Ci nie wypadną ![]() Co do poobcieranej buzi - to nie są nie wiadomo jakie otarcia, przynajmniej w moim przypadku wystarczył sam wosk, a po ok.tygodniu w ogóle przestał mnie obcierać ![]() Żeby wada się nie cofnęła to po zdjęciu aparatu nosi się retencję - w formie nakładki na zęby albo (ja taką będę miała ![]() ![]() Nie panikuj i nie martw się na zapas ![]()
![]() |
![]() |
#4273 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Każdy ma inna tolerancję na ból. Np. mi mówili, że będę zdychać po wyrwaniu 8, że ból, ketonal i inne prochy, że opuchlizna, siniaki i ogóly Armagedon. A ja wyrwałam ją pod narkozą a po zabiegu nie wzięłam ani jednej tabletki, chociaż nawet dentysta straszył, że będę chodzić po ścianach. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- I przestańcie gadać o wieku, najstarsi pacjenci orto są po 70 roku życia na boga. Edytowane przez MissHeresy Czas edycji: 2012-10-17 o 12:45 Powód: nazwa ketanol mi się chrzani |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety aparatu orto nie można zdjąć sobie kiedy się chce i kiedy się znudzi, wkurzy, itp. więc jak ktoś ma wątpliwości, to albo zaczekać - w sensie przełożyć zakładanie na np. grudzień i się dokładnie zastanowić, albo też zmienić ortodontę - jakby nie było, to będzie osoba, którą będziemy widywać dość często i dłuuugo więc jak ktoś nie ufa lekarzowi na etapie konsultacji i przygotowań, to potem będzie już tylko gorzej:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym aparat to nie tylko estetyka, ale też prawidłowe kontakty między zębami. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wiek pacjenta, myślę, że czasami jest ograniczeniem ale we względu na przebyte choroby, zażywane lekarstwa, poważne błędy żywieniowe, itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że wtedy raczej właśnie choroba jest przeciwwskazaniem, a nie wiek, choć to się czasami łączy oczywiście ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do łatwiejszego czyszczenia - święta racja - mi "samo" zeszło paskudztwo spod spodu zębów z tej krzywej strony jak się tylko wyprostowała - czyli to co wcześniej mi usuwał dentysta teraz "samo" się doszorowało szczoteczką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4281 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A zakładam także ze względu na utrudnioną higienę. Mam stłoczone zęby, dwójki schowane lekko za jedynkami, co strasznie ciężko się czyści. Poświęcam na mycie zębów masę czasu. Jak nie zdezerteruję z fotela to pochwalę się w sobotę zdjęciami ![]() Zdecydowałam się na aparat bez ligatur, w całości kosmetyczny. Moja Ortodontka była dość elastyczna jeżeli chodzi o wybór. Niczego nie narzucała. PS: ile może trwać zakładanie jednego łuku? Ok 45min? Pytam, bo muszę się pojawić w pracy po założeniu... ![]()
"Osculum proditione mortiferum est..." ex-aparatka 19.10.12-23.12.14 Edytowane przez Imraa Czas edycji: 2012-10-17 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko pogratulować, że ktoś chce dbać o siebie i swoje zęby ![]() Zależy od ortodonty, mi górę jedna ortodontka zakładała przeszło godzinę, a dół druga 15 minut. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że to wyjaśni kwestię "ważności", w żadnym wypadku nie ujęłam i nie ujęłabym tego w ten sposób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4285 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Kurde nie wiem czemu mi sie odsubskrybowal watek :/
Bylam dzis na wizycie ![]() Aczkolwiek mam duze oczekiwania wzgledem swoich zebow, chcialabym zeby byly rowne w sensie nie bylo takich kłów.. wiec moze licowki zaloze na czwórki, trójki.. ? wogole czworki mam malutkie dosc i teraz mi jeszcze "zarosly" dziaslami, bo niby tak mi się super szybko przesuwaja zęby, że dziąsła nie nadazaja ![]() Widze tez niestety ze mocno mi pozolkly zeby ![]() Fotke wstawie pozniej, musze znalezc kabel od aparatu ![]()
![]() |
#4287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ciekawe czy to, że zęby żółkną w aparacie nie jest przypadkiem efektem optycznym, bo moje własne w nowiuśkich perłowych gumeczkach nie są takie żółte jak teraz, ale to się pewnie okaże po zdjęciu. Na zdjęciach na innych stronach zęby wydają się najbardziej żółte w czerwonych gumkach, ale to tak jak ze szminkami, niektóre odcienie powodują efekt wręcz brudno-pomarańczowo- żółtych zębów. Czekamy na fotki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już w przyszłym miesiąc zdejmuję, nie mogę się doczekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Jigoku to koniecznie zdjęcia bedziesz musiala wstawic.. i oh ah na święta sliczny usmiech
![]() ewelinka25, faktycznie moze i to efekt kolorystyczny gumek/szminek, ale moje zeby naprawde pozolkly, a dbam o nie lepiej niz przed zalozeniem aparatu ![]()
![]() |
#4290 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurde mi też pożółkły ale mam aparat tylko na górze a dół też mi jakoś tak kolorem do góry pasuje ![]() Mam jeszcze jedno spostrzeżenie - odkąd nie mogę korzystać z większości zabiegów kosmetycznych - cera mi się znacznie poprawiła ![]() Edytowane przez ewelinka25 Czas edycji: 2012-10-18 o 09:08 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.