O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 13:32   #4261
black secret
Wtajemniczenie

Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V

Cytat:
Napisane przez Promykas Pokaż wiadomość
Na usg 17 maja to będzie 21tc .
matko jak ten czas leci....

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:38   #4262
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
matko jak ten czas leci....
Leci jak szalony, jutro kończę już 16tc
Promykas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 14:01   #4263
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Dziewczynki pochwalę się moim wielkim brzucholem
(Przepraszam że tutaj wrzucam, chciałam w klubie co by nie drażnić starających się ale próbuje i nie mogę )

Cytat:
A ja się dowiem o płci być może jak dzidzia pokaże 17 maja w dniu moich urodzin , taki prezent

A ja w maju nie ogarnę się ze świętowania, bo 2 maja będzie rocznica ślubu, 11 maja mam imieniny, 17 maja mam urodziny a 26 maja dzień matki będzie

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Martarynka to my obie przechodzimy ciążę prawie bez dolegliwości typu mdłości, nudności, wymioty itp.
To faktycznie bedziesz miała super prezent. A masz jakies preferencje co do płci?
Stary 2012-04-12, 14:03   #4264
_pola
Rozeznanie

Młodaj aleeee słodki brzusio!!!

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 14:34   #4265
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość

To faktycznie bedziesz miała super prezent. A masz jakies preferencje co do płci?
Nieważna płeć, ważne zdrowie, a ja i tak czuję, że to synek będzie
Stary 2012-04-12, 14:47   #4266
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
(Przepraszam że tutaj wrzucam, chciałam w klubie co by nie drażnić starających się ale próbuje i nie mogę )
młodaj piekny na prawdę I taki zgrabny
Stary 2012-04-12, 15:16   #4267
kefii
Wtajemniczenie

dobra juz jestem

Cytat:
Witam z rana

Keffi witaj , a gdzie to uciekasz?
a byłam w sowjej dawnej pracy czyli w sądzie odwiedzic znajomych ale niestety ze starego składu została koleżanka i kolega reszta to sami nowi no jedna dziewczyne znałam bo była w innym wydziale asystentka sedziego jedna sie nie zmianila reszta to nowe no i widziąłam mojego sędziego u którego prowadziłam sprawy
miło bylo oczywcie dostałam ochrzanke ze nie pokazałam sie zaraz po slubie tylko dopiero teraz
a jakies 2 miesiace temu widziałam kolezanke co tez pracowała w sadzie i dzis pytam sie o nia a kolezxnak mowi ze ona jest w ciazy ucieszzyłam sie bo wiedziałam ze po slubie cos myslała o dziecku
a no i byłam jeszcze w jednym wydziale i obbiecałam kierowniczce ze zrobie jej zaproszenia na komunie dla córki wiec bede zaraz robic wzory zeby jej zawieść w poniedziałek

Cytat:
No mnie też, masakra. A w ogóle jaka dziś tu cisza... W ogóle chciałby ktoś napisać za mnie pracę magisterską? Jeszcze mam dużo czasu, ale jak sobie o tym pomyslę to aż mnie brzuch boli, tragedia...
jak dobrze ze ja juz mam to za soba a teraz pomagam kolezance

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny nie będę się mogła udzielac zbytnio póki co. Wniedzielę wieczorem mój synek trzasnął mnie niechcący w oko. W poniedziałek pojechałam na dyżur okulistyczny bo już nie szło wyrobić. No i niestety uszkodził mi oko. Na szczęście najprawdopodobniej samo się naprawi. Dostałam tylko delikatny antybiotyk i żel na odbudowę tkanki. Dwa dni przesiedziałam w ciemni, dziś już lepiej no ale nie mogę się przesilać. Bolało jak cholera bo podziękowałam za środki przeciwbólowe i tak ten antybiotyk mi nie po drodze. Także niestety unikam kompa, tv i ... światła
oj biedactwo kuruj sie i oszczedzaj

Cytat:
no wszyttskie tylko do klubu uciekaja a ja tez bym chciala zobaczyuc a do klubu nie naleze
no pokrzyczałam a teraz Ci powiem że piekny i jaki równiutki

ja wiem ze my staraczki boczymy sie troche na los ale pokazujcie brzuszki moze i my sie zarazimy

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:48   #4268
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie dzwoniłam do głównej siedzibu NFZ-u w sprawie tego leczenia kanalowego u kobiet w ciązy i okazalo sie, że mój lekarz ma rację. Leczenie kanalowe u kobiet w ciąży wykonywane jest za darmo pod warunkiem, że leczony ząb ma od 1-3 kanałów a jeżeli jest ich więcej to placi sie jak za prywatną wizytę malo tego plomby światłoutwardalne tez sa platne 100% NFZ pokrywa tylko te zwykłe.
no to niewiem,ja w kazdym razie jestem umowiona na plombe swiatloutwardzalna na NFZ za miesiac,ale to do jedynki.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

tanie witaminy z DHA tutaj
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:03   #4269
Elmiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
idziesz do przychodni nfz gdzie jest stomatolog albo do takiego prywatnego co ma szyld nfz czyli podpisany kontrakt. I wiadomo ze nfz trzeba bedzie troszke dluzej poczekac,u mnie ok.miesiaca,chyba ze Cie boli zab to od razu musza Cie przyjac.
Dziękuję

Cytat:
dziewczyny a macie tak, że np. leci Wam krew z nosa? Czytałam o tym wcześniej, że to przez bardzo ukrwione śluzówki , mi sie od wczoraj pojawia jak dmucham w chusteczkę bo ciągle mam nos zatkany
Jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciaży, to mi ciurkiem leciała, a teraz to już tak nie, ale na chusteczce czasem widzę

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny nie będę się mogła udzielac zbytnio póki co. Wniedzielę wieczorem mój synek trzasnął mnie niechcący w oko. W poniedziałek pojechałam na dyżur okulistyczny bo już nie szło wyrobić. No i niestety uszkodził mi oko. Na szczęście najprawdopodobniej samo się naprawi. Dostałam tylko delikatny antybiotyk i żel na odbudowę tkanki. Dwa dni przesiedziałam w ciemni, dziś już lepiej no ale nie mogę się przesilać. Bolało jak cholera bo podziękowałam za środki przeciwbólowe i tak ten antybiotyk mi nie po drodze. Także niestety unikam kompa, tv i ... światła
Oj to przykro! Lecz oczko i wracaj do nas

Cytat:
Napisane przez CoffeeHeaven Pokaż wiadomość
Mi tez może ktoś napisać, życzyłabym sobie po chorwacku

Cześć kobitki
Ok, ja ci po chorwacku, a ty mi po rosyjsku

Cytat:
Śliczny

Cytat:
Na usg 17 maja to będzie 21tc .
Piękny brzuchol ja ciągle oglądam swój z każdej strony i chyba zaczyna coś się pojawiać , ale mikroskopijnie
Wiesz co, ty mi c hyba musisz pokazać ten swój brzuszek, bo ja mam takie wrażenie, że on już tam jest, tylko ty go nie chcesz zauważyć
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:22   #4270
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość

Ok, ja ci po chorwacku, a ty mi po rosyjsku
ktos tak jak ja po rosyjsku gada

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-04-12, 16:25   #4271
Promykas
Wtajemniczenie

Elmiria wstawię zdjęcie po weekendzie na dowód, że go nie ma Bo zaraz TŻ przyjdzie a mnie od jutra nie ma bo jadę do rodziców.
No chyba, że do tego czasu coś wyskoczy , ale powątpiewam w to

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 16:26   #4272
Martarynka
Rozeznanie

Kurcze, ale tu cisza. Gdzie podziały się czasy, gdzie skrobalyśmy po 20 stron dziennie?! Ja jestem już po poobiedniej drzemce i biorę sie trochę za sprzątanie. Nie powiem zeby mi się jakoś szczegolnie chciało, ale mus to mus.
Stary 2012-04-12, 17:05   #4273
Monika_uk
Rozeznanie

Hej moje kochane. Co tutaj u Was dzisiaj slychac? U mnie dzisiaj wiosenna pogoda i stwierdzilam ze dla poprawienia nastroju pojde sobie jutro do fryzjera obciac wloski. Przynajmniej troszke odrzyja. Teraz mam do ramion ale troszke zniszone. Wczesniej mialam tak zwanego ,boba,. Jutro znow sobiie zrobie boba albo zetne poprostu na prosto, na krotkie takie kolo brody

22,03,2012 Aniołek
Monika_uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:19   #4274
arletka1313
Zakorzenienie

cześć, zapisałam się wstępnie na usg na 23 kwietnia ale będe gdzies czegoś szybciej szukac, a w poniedziaek ide bete zrobić. dziwnie mnie brzuch boli ani to na okres ani to na co???
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:05   #4275
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monika_uk Pokaż wiadomość
Hej moje kochane. Co tutaj u Was dzisiaj slychac? U mnie dzisiaj wiosenna pogoda i stwierdzilam ze dla poprawienia nastroju pojde sobie jutro do fryzjera obciac wloski. Przynajmniej troszke odrzyja. Teraz mam do ramion ale troszke zniszone. Wczesniej mialam tak zwanego ,boba,. Jutro znow sobiie zrobie boba albo zetne poprostu na prosto, na krotkie takie kolo brody
Fajnie, ja ostatnio obcinalam wloski, tzn. już jakiś czas temu, ale dopiero przyzwyczajam sie do nowej fryzury, bo wcześniej zawsze mialam długie włosy. Nie żałuje zmiany, czuje się 100 razy lepiej w takich. Udanej wizyty u fryzjera życzę
Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
cześć, zapisałam się wstępnie na usg na 23 kwietnia ale będe gdzies czegoś szybciej szukac, a w poniedziaek ide bete zrobić. dziwnie mnie brzuch boli ani to na okres ani to na co???
A który to będzie tydzień? Mnie na poczatku też bolal brzuch, tak podobnie jak na @, i taki ból utrzymywal się do ok. 10 tc. To zupełnie normalne.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

A ja dopiero skończylam sprzątać, oczywiście zrobilam mniej niż zaplanowalam, a i tak jestem padnieta jak nie wiem. Miłego wieczorku dziewczyny, ja dziś już uciekam. Ale mi smutno, że tu taka cisza...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 18:22   #4276
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, ja ostatnio obcinalam wloski, tzn. już jakiś czas temu, ale dopiero przyzwyczajam sie do nowej fryzury, bo wcześniej zawsze mialam długie włosy. Nie żałuje zmiany, czuje się 100 razy lepiej w takich. Udanej wizyty u fryzjera życzę

A który to będzie tydzień? Mnie na poczatku też bolal brzuch, tak podobnie jak na @, i taki ból utrzymywal się do ok. 10 tc. To zupełnie normalne.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

A ja dopiero skończylam sprzątać, oczywiście zrobilam mniej niż zaplanowalam, a i tak jestem padnieta jak nie wiem. Miłego wieczorku dziewczyny, ja dziś już uciekam. Ale mi smutno, że tu taka cisza...
ja chyba nie jestem w ciazy albo chyba jestem, jestem w 44 dniu cyklu, i od poniedziałku bolał mnie brzuch jakby na okres, a dziś jakoś tak dziwnie boli, sama nie wiem jak to opisac, testy robiłam 2 i negatywne, dlatego tez zrobię tą bete może ona coś pokaże.a na usg to tak zapobiegawczo, w razie jakbym była to juz zrobię a jak nie jestem to i tak zrobię, zobaczy czy z jajnikami wszystko dobrze.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:22   #4277
istraa
Raczkowanie

Witajcie wieczornie!!!

Ale dzisiaj mało naskrobałyście!

A gdzie się podziała gaduła natalia??????

Nue, Sensuall - Ewcia jeszcze nie wie dla niej tak długi czas to czysta abstrakcja. Niepojęte dla niej, że musiałaby zerwać prawie wszystkie kartki (bez ostatniej) z kalendarza i dopiero bedzie dzisdziuś w domu Żyć by nie dała- to po pierwsze, a po drugie zaraz by wszystko wypaplała naokoło, bo ona strasznie czeka na rodzeństwo! Małż by już najchętniej powiedział,, ale go powstrzymuję

Widziałam, że poruszyłyście temat badania TSH, mi własnie wczoraj gin zlecił + toxo, ogólny mocz i morfo + glukozę

Edytowane przez istraa
Czas edycji: 2012-04-12 o 18:26
istraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:36   #4278
Elmiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
ktos tak jak ja po rosyjsku gada
da a co też studiujesz filologie, czy z jakichś innych źródeł?

Cytat:
Elmiria wstawię zdjęcie po weekendzie na dowód, że go nie ma Bo zaraz TŻ przyjdzie a mnie od jutra nie ma bo jadę do rodziców.
No chyba, że do tego czasu coś wyskoczy , ale powątpiewam w to
Yhmyyy, to pewnie urośnie w weekend i będziesz miała wymówkę

Cytat:
Napisane przez Monika_uk Pokaż wiadomość
A ja dziś mam obrzydliwą pogodę. Zimno, mokro!!!
... całe życie mał długie proste włosy, a największy szał, to grzywka
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:05   #4279
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
da a co też studiujesz filologie, czy z jakichś innych źródeł?

nie ja studiowałam ekonomie a rozyjskiego zaczełam sie uczyc w szkole sredniej i bardziej mi sie podoba od angielskiego i łatwiejszy jest
na studiach nie mialam jezyka i bardzo zaluję bo szlifowała bym dalej rozyjski

podiełam decyzjze juttro ide na badania krwi ale nie pod katem płodności tylko na zelazo próby watrobowe a tarzyce to nie kontrolowała juz chyba ze 3 lata wiec zrobie (mam powiększoną tarczyce ale wyniki zawsze miałam dobre)
i nie wiem moze ta prolaktyne zrobie co prawada robi sie nia w 3 dniu cyklu a nie w 5 ale moze sparwdze dla pewnosci

trzymajcie sie do jutra papa

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-04-13, 07:12   #4280
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Witam sie z rana
Co tu taki zastój?
Stary 2012-04-13, 07:13   #4281
Luna0
Zakorzenienie

młodaj nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja uwielbiam patrzeć na rosnące brzuszki, bo to daje mi nadzieje i widze na własne oczy te rosnące cuda a Twój jest piękny, taki zgrabniutki

Co do płci ja z TŻ już ustaliliśmy że nie chcemy jej znac, ale moja siostra zrobiła to samo i raz lekarz wygadał się w 7 miesiącu a raz w 6

Dziewczyny powiedzcie mi jaki bierzecie kwas foliowy? Bo ja brałam do tej pory zwykły a dziś chce kupić jakiś już dla kobiet starających się/w ciąży

I jeszcze mam pytanie, jakie hormony i w którym dniu je badać? Narazie wiem że sprzydało by się TSH i progesteron
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 07:19   #4282
mlodaj
Rozeznanie

Witam dziewczynki z rana, pogoda deszczowa nawet się z łóżka nie chce wstawać

LunaO ja brałam zwykly kwas foliowy przed ciążą i w I trymestrze

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 07:23   #4283
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dzisiaj piątek 13-tego!
Która dziś testuje i będzie miała szczęście zobaczyć II?
Dziś jest szczęśliwy dzień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-13, 07:40   #4284
kefii
Wtajemniczenie

hej
ale tu cisza a ja myslałam ze bedzie z kim gadac ale jak tak to ja ide sprzatac
u mnie swiecie piekne sloneczko ciepło na polku
byłam robić dzis badania krwi morfologie, żelazo, TSH i próby wątrobowe czyli komplecik mój stały tylko TSh doszło bo hcyba z 3 lata nie robiłam
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
młodaj nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja uwielbiam patrzeć na rosnące brzuszki, bo to daje mi nadzieje i widze na własne oczy te rosnące cuda a Twój jest piękny, taki zgrabniutki

Co do płci ja z TŻ już ustaliliśmy że nie chcemy jej znac, ale moja siostra zrobiła to samo i raz lekarz wygadał się w 7 miesiącu a raz w 6

Dziewczyny powiedzcie mi jaki bierzecie kwas foliowy? Bo ja brałam do tej pory zwykły a dziś chce kupić jakiś już dla kobiet starających się/w ciąży

I jeszcze mam pytanie, jakie hormony i w którym dniu je badać? Narazie wiem że sprzydało by się TSH i progesteron
zwykły 400mg kwas foliwy w zupełnosci wystarcza
mi maz kupił taki chyba tam jest z 200 tabletek za 26zł w takim pudełeczku jak na tiktaki

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-04-13, 07:48   #4285
zielona1911
Zakorzenienie

Dzien Dobry
u mnie super slonce-od razu poszlabym z malym na polko ale o 15.30 mam zebranie w przedszkolu,tak z rana nie chce isc bo zimno
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 07:56   #4286
Luna0
Zakorzenienie

a u mnie słoneczko chociaż w nocy okropnie lało
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:02   #4287
_pola
Rozeznanie

Hej Piękne

we Wro też cudna pogoda szkoda tylko, że ja wieczorkiem zamiast na spacer to w kimono....zasypiam o 19tej i tak do rana....nawet obiad ugotowałam wczoraj na dwa dni, bo jak wracam z pracy to marzę tylko o tym, żeby się chociaż na chwilkę położyć

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2012-04-13, 08:17   #4288
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Hej Piękne

we Wro też cudna pogoda szkoda tylko, że ja wieczorkiem zamiast na spacer to w kimono....zasypiam o 19tej i tak do rana....nawet obiad ugotowałam wczoraj na dwa dni, bo jak wracam z pracy to marzę tylko o tym, żeby się chociaż na chwilkę położyć
Pola to dzien masz bardzo krótki a gotowanie obiadu na dwa dni to jest dobra sprawa zawsze w drugi dzień mozna odpocząć

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2012-04-13, 08:18   #4289
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry
u mnie super slonce-od razu poszlabym z malym na polko ale o 15.30 mam zebranie w przedszkolu,tak z rana nie chce isc bo zimno
Zazdroszczę pogody! U mnie jest wstrętnie...

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Hej Piękne

Mi już senność przeszła na szczęście
Stary 2012-04-13, 08:22   #4290
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Pola to dzien masz bardzo krótki a gotowanie obiadu na dwa dni to jest dobra sprawa zawsze w drugi dzień mozna odpocząć
Muszę się ogarnąć, ale na razie skupiam się na swoim lenistwie

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Zazdroszczę pogody! U mnie jest wstrętnie...

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Mi już senność przeszła na szczęście
Ja nawet wmawiam sobie, że wcale nie chce mi się spać...oglądam telewizornię....patrzę, patrzę, nic z tego nie wiem...mija 5 minut i śpię w najlepsze szok

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości