|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz.27
Powiem co mam powiedzieć, a potem możecie we mnie rzucać zgniłkami
![]() Jest mnóstwo pseudokonsultantek, czyli takich co składają zamówienia raz na jakiś czas. One nie zarabiają, a my tracimy. Dwa, że czasem swoją niewiedzą bardziej szkodzą, niż pomagają. Może ja na to też inaczej patrzę, bo staram się nie wciskać i być profesjonalną. Czyli rzeczywiście pomagam w doborze kosmetyków czy odradzam zakup niektórych bubli. A nie jest mi łatwo, bo w życiu zajmuję się ubezpieczeniami i robię dokladnie to samo, a potem pluję sobie w brodę, bo klient płaci mniej a ja mało zarabiam. Za to sumienie mam czyste ![]() Wracając jednak do tematu, gdyby Avon postawił na profesjonalne kobietki, które naprawdę chciałby to robić,i które chciałyby się dokształcać w tym temacie, to myślę że marka miała by zdecydowanie lepszą opinię. Bo czy wchodząc do SuperPfarm czy Sephory, sprzedawczynie są tam niekompetentne? A niestety takie konsultantki z przypadku często są. A swoją drogą duzo klientek mam z przypadku, czyli np ostatnio wszystkie stare katalogi "zulotkowałam" i zostawiłam w spozywczaku i Pani do mnie zadzwoniła z zamówieniem.
Na wymiankę: woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta Yves Rocher woda Naturelle - nowa Edytowane przez meggykotka Czas edycji: 2012-05-17 o 13:46 |
|
|
|
#4262 |
|
Rozeznanie
|
Uf, odpisali, że dopiszą Incandessence na moje konto i doślą w następnym zamówieniu bez obciążania. Az mi ulżyło
![]() A powiedzcie mi jeszcze, skoro tak to rozegrali to nie wydają mi w COKu tego perfumu? Chodzi mi o to, żeby odebrać go w COku a oni by mi mogli z tego konta go zdjąć ale właśnie nie wiem czy dają mi coś za darmo... |
|
|
|
#4263 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
To są normalne ekspedientki, a nie kosmetyczki.I nie podoba mi się twoje podejście, że mało zarabiające konultantki out, a zostać mają tylko te, co dużo zarabiają. Chciwość Są takie osoby co kupują tylko dla siebie, a ponieważ kupują dużo to opłaca im się, jednak wychodzi taniej. Są takie co mają 3 -5 klientek i to im wystarcza, bo chodzi im tylko o to żeby zwróciły się koszty ich własnych zakupów. Nie dla każdego jest to źródło dochodów, niektórzy traktują to jako hobby i wystarczy im mały zarobek z tego hobby, bo pracę już mają.Tak jak robimy zakupy w Douglasie, Sephorze czy Rossmanie na duże kwoty, możemy je równie dobrze zrobić w Avonie. Chyba oczywiste, że jeśli mam opust od tych 150 zł, to kupię sama, a nie podłączę się pod inną konsultantkę, żeby zapłacić po cenach katalogowych. Nawet jeżeli jest to kwestia tych tylko 150 zł, to wciąż bardziej się opłaca zrobić zakupy samemu. Kwestia podejścia, nie każdy traktuje to jako główne źródło dochodu. Są tacy co chcą kupić kosmetyki taniej i też mają prawo.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-05-17 o 14:10 |
|
|
|
|
#4264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudem nie jest zamowienie za 1000zł, trzeba chcieć, ja z racji zawodu mam też siłę przekonywania moze nie taką jak meggykotka bo ona to jest chyba nie do pobicia ![]() w poniedziałek mam spotkanie ze swoją liderką która mnie tez przekonuje do liderowania, nadal jest ten konkurs liderki moje kochane?? czy ten telefon mojej liderki milczącej od wiekow mozna pod to podpiąc?? Cytat:
|
||
|
|
|
#4265 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Na wymiankę: woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta Yves Rocher woda Naturelle - nowa Edytowane przez meggykotka Czas edycji: 2012-05-17 o 14:37 |
||
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#4267 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Ja akurat rozumiem obie strony, i te co lubią zarabiać na avonie, i te, które nie lubią zarabiać w ten sposób, latać i nagabywać z katalogiem, a chcą kupować kosmetyki avonu dla siebie i rodziny, a jakby nie było samodzielnie zamawiając mają to taniej niż jakby zamawiały u jakiejś konsultantki.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-05-17 o 14:44 |
|
|
|
|
#4268 |
|
Raczkowanie
|
Ja sama też nie mam dużych zamówień i nie traktuje tego jako źródła dochodu, po prostu mam kosmetyki taniej lub za darmo, a jak potrzebna mi kasa to nie zamawiam kosmetyków i mam kasę. Nie pracuję. Mam parę stałych klientek no i oczywiście rodzina również zaopatruje się u mnie. Ja np chciałabym się rozwijać w Avonie i być "bardziej profesjonalna" i kompetentna. I uważam, że każdy ma prawo być konsultantką jeśli tylko chce, niezależnie od tego czy ma zamówienia na 100 czy 1000 zł. Chociaż nie wiem czym się kierują osoby, które mają zamówienia na 100 zł, bo przecież ani nie zarobią, ani opust z tego żaden..
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
czy istnieje jakiś program żeby sprawdzić kiedy jakiś kosmetyk Avonu został wyprodukowany i do kiedy jest ważny?
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kosmetyk otwarty - masz na opakowaniu - przeważnie 12 m-cy
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na każdym kosmetyku masz datę produkcji i oznaczenie np.: 6M, 3M, 12M - to jest liczba miesięcy od otwarcia
|
|
#4273 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co bierzecie za 1 zł ??
Ja się czaję na torbę w paski niebieskie czy tam białe Mam zamiar zrobić zamówienie w pierwszy dzień wejścia nowego katalogu ale wątpie że się na tą torbę załapie, mam pecha co do takich 'bonusików'
|
|
|
|
#4274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Torba podobno jest duża i typowo weekendowa, raczej nie na co dzień, dlatego bardziej skłaniam się ku zegarkowi
|
|
#4275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4276 |
|
Raczkowanie
|
No i tu się zgadzamy meggykotka
![]() Co do tych prezentów za 1zl to mam taki plan jak just2821
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie im się bardziej opłaca 10 KK które mają zamówienie na 100 zł, niż 1 na 1000zł A jak już KK zamawia poniżej 150 to mało tego ze ma niższy upust, to jest cała generacja liderów nie ma za nią płacone.Co do reszty to sie zgadzam z Sheryl
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Przyczajenie
|
hej Avonokoleżanki
![]() ja z wyksztalcenia jestem kosmetyczka i wiem na czym ten kosmetyczny świat stoi... swoim klientkom robie zabiegi na bazie kosmetyków z Avon i Oriflame bo tam tez jestem konsultantka... Moje zamowienia średnio są na 1900 zł byly czas ze po 3 tys mialam ale to dlatego ze studiuje 2 kierunki i zamierzam teraz wziąść 3... od jakiegos czasu zbieram próbki co ułatwia mi sprzedaż i teraz mam pytanie do Was: jest promocja na próbki szminki "colordisiac", czy któraś z Was mogla by mi powiedzieć co to za szminki? i czy są w katalogu bo albo ślepa jestem i nie widziałam szminek o takiej nazwie w katalogu![]() ![]() ![]() z góry dziękuje za odpowiedz
|
|
|
|
#4279 |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-lipstick.html
powyzej na wizażu w katalogu 6 na stronie 52 Dziewczyny jeśli któraś by chciała naszyjnik lub bransoletkę z prawdziwych pereł (nieregularnych) to mam na zbyciu, wiecej na PW
|
|
#4280 |
|
Spiritus Movens
|
Dziewczyny, ja trochę z innej beczki, ale Avonowej
![]() Gdzie jest na Wizażu wątek, w którym mogłybyśmy oferować swoje zapasy bądź wymieniać się nimi?? A może trzeba by takowy założyć?Sama poszukuję kolczyków Dare to Dazzle i mam na zbyciu trochę biżu Avonowej (np. z programów motywacyjnych - Purple Stone dodawanej do wody Infinite Moment, albo naszyjnik z medalionem Emilla-nietrafiony zakup )Wracając do zamówień - czekam na okulary Ombre i obawiam się, że będą wieeelkie Bo szerokość 17cm nic mi nie mówi Ale się czepiam
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie sie uda zalapac na 3 kuferki w 8, mam nadzieje ze będą hehe, zamówienie z 7 przekroczyło 1500 ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- to tak, ja sie ciesze zeu mnie coku nie ma, nie ma jak zwerbowac kobietek z mojego miasta
|
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też doradzam moim klientkom dobre produkty, odradzam buble... W czym jestem gorsza od Ciebie? Pseudokonsultantka? phi.
|
|
#4285 | ||
|
vel Turkusoowa :)
|
Cytat:
ja daję im zniżki,to je zachęca jak cena jest niższa niż w katalogu ![]() Cytat:
Wracając do zamówień,chciałabym torebkę z minikatalogu ale nie mogę się zdecydować-Xia (jedna z 3 kolorów) czy biało-czarna Monique? ma ktoś tę drugą? bo Xia jest podobno super
|
||
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4287 |
|
vel Turkusoowa :)
|
No ja właśnie jeśli się zdecyduję na Xia to też na niebieską
bo czerwoną i jasną torebkę już mam...
Edytowane przez Sarunieczka Czas edycji: 2012-05-17 o 21:29 |
|
|
|
#4288 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale coś się może pozmieniało ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co do dyskusji to też jestem "pseudokonsultantką', a dlaczego to robię? Zastanawiałam się parę razy nad rezygnacją, ale stwierdziłam, że jakoś na 150 zł daję radę, czasem mam nawet na 300, 500 zł, czasem sobie coś zamówię za darmo z opustu, dostanę prezent etc. Możliwe, że czasem mnie avon denerwuje, ale chyba by mi tego brakowało W ogóle muszę pochwalić lakier Aqua Fantasy- 3 dni się trzymał bez zarzutu! Ale wczoraj wieczorem musiałam zmyć, bo dziś musiałam mieć bardziej stonowany wygląd i paznokcie, także jeszcze będę testować ile ogółem wytrzymuje, ale jest super i szkoda, że go wycofują, więc zamówię 2 buteleczkę Malowałam w niedzielę koło północy i położyłam się spać po 10 min od pomalowania, spodziewałam się rano odgniotków, ale nic takiego nie miałam, zasechł jak błyskawica I tak odnośnie lakierów to moja przyszła teściowa zamówiła sobie Coral Reef, coś czuję, że nie będzie zadowolona, bo jest dość mocny i ekstrawagancki jak na jej wiek, wiec się trochę stresuję co powie jak go zobaczy;> Zwłaszcza, że ona używa tylko różowych, czerwonych i brązowych lakierów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

To są normalne ekspedientki, a nie kosmetyczki.
Są takie osoby co kupują tylko dla siebie, a ponieważ kupują dużo to opłaca im się, jednak wychodzi taniej. Są takie co mają 3 -5 klientek i to im wystarcza, bo chodzi im tylko o to żeby zwróciły się koszty ich własnych zakupów. Nie dla każdego jest to źródło dochodów, niektórzy traktują to jako hobby i wystarczy im mały zarobek z tego hobby, bo pracę już mają.
Np. teraz z katalogu 8, trzy koleżanki złożyły zamówienie na 70 zł
Postanowiłam zrobić kilkumiesięczną przerwę, może coś to da?
Nie wiem, jakim cudem macie zamówienia np. na tysiąc złotych?