Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-07, 11:15   #4261
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Pochwale sie i ja moim brzuszkiem fotke wlasnie co zrobilam jutro zaczynam 16 tydzien jak na razie 0.5 kg do przodu
Super masz figurkę a jak chodzi o porównywanie z terminem to możesz ze mną bo ja mam na 02.12

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:21   #4262
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

teraz bede bezczelna;D
ale masz pupe!!!!! ja tez chce !!a ja płaska jak deska z tyłu a ty masz taka fajna

brzuszek miodzio !!!wogole masz fajna figure i mowie poważnie
Ja wole plaska to sie zamienmy

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Super masz figurkę a jak chodzi o porównywanie z terminem to możesz ze mną bo ja mam na 02.12
Ok bede porownywac z toba, w sumie to tylko 1 dzien dzien roznicy
Stary 2012-06-07, 11:38   #4263
madzius90
Zakorzenienie

Cześć
Jakiś senny dzień dziś. Jestem u rodziców- mam chatę wolną
Brat gdzieś wyszedł, a rodzice poszli na procesję.
Zostałam z psinką, która chrapie niemiłosiernie

Jutro o 4 muszę wstać, bo przed 5 wyjeżdżamy do Białegostoku Nie wiem jak ja to zrobię
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:43   #4264
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwale sie i ja moim brzuszkiem fotke wlasnie co zrobilam jutro zaczynam 16 tydzien jak na razie 0.5 kg do przodu
sliczny

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Bez przesady z tym mięsem, jeśli chodzi o nasz układ pokarmowy, to zdecydowanie jest bardziej przystosowany do trawienia pokarmu roślinnego. Wiem co mówię!!! Ale żaden mięsożerca tego nie potwierdzi.
A najważniejszy argument jest taki, że jak w ciąży od czegoś Cię odrzuca, to znaczy że wcale tego Twój organizm aż tak nie potrzebuje.
Ja nie jem mięsa od 15 lat a wyniki mam w normie.
A jak się martwisz o żelazo, to polecam herbatkę z pokrzywy - rewelacja. I nie tylko na anemię. Można kupić taką ekspresową nawet w zwykłych sklepach spożywczych.
Ale kochana ja warzywa i owoce bogate w zelazo jem namietnie a mimo tego brakuje go i to sporo-pomimo przyjmowania suplementow a wiec uwazam ze ma racje bo miesia ostatnimi czasy nie jadlam praktycznie wcale.wczesniej jadlam i wyniki mialam dobre.musze sie przelamac.co do odrzucania tomam mieszane odczucia. ja wogole nie jem nabialu, nie pije mleka, odrzucilo mnie od jogurtow-a wiadomo ze jak tego nie bede dostarczac bede miala po zebach bo maluch wszystkie rezerwy wyciagnie ze mnie:/ tak wiec nie wiem czy to do konca jest tak z tym odrzucaniem ze organizm sam sobie reguluje:confus ed:przeciez wiadomo ze jest zwiekszone zapotrzebowanie na rozne skladniki odzywcze.a samymi owocowami-ktore moge jesc namietnie zyc nie bede:/

Cytat:
dzieki marti kochana jestes bo czliowiek jak tak sam czesto siedzi to glupie mysli
ja dopiero tez sniadanie zjadlam, jakos nic mi sie nei chce a mdlosci mialam, teraz robie rosołek

ja wczoraj zjadlam gulasz z wolowiny juz sie zmusialam bo gin mnie wyzwal ze muze mieso jesc a ja to nie przepadam az tak za czerwonym mięchem

nic mi sie jakos nie chce, jestem zmeczona remontem i obcymi lkudzmi w naszym miezkaniu ciagle ..nawet teraz są stukania , pukania i wiercenia grrrrrrrrrrrrr bo majstry dzis przyszli bo oczywiscie jutro mecze i nie pasuje im juz

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

teraz bede bezczelna;D
ale masz pupe!!!!! ja tez chce !!a ja płaska jak deska z tyłu a ty masz taka fajna

brzuszek miodzio !!!wogole masz fajna figure i mowie poważnie
To kladz sie i odpoczywaj
Mam pytanko odnosnie witamin-przyjmujesz chyba femibion 2 prawda??

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:43   #4265
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Cześć
Jakiś senny dzień dziś. Jestem u rodziców- mam chatę wolną
Brat gdzieś wyszedł, a rodzice poszli na procesję.
Zostałam z psinką, która chrapie niemiłosiernie

Jutro o 4 muszę wstać, bo przed 5 wyjeżdżamy do Białegostoku Nie wiem jak ja to zrobię
ojej a po co jedziecie tak daleko?
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:44   #4266
marti86
Zakorzenienie

Aniu co za spodnie masz na sobie??

Stary 2012-06-07, 11:46   #4267
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cześć Wam wstyd się przyznać ale wstałam o 12 , ostatnio mogłabym spać i spać. Ja dziś po mimo święta siedzę cały dzionek sama w domku, mój TŻ na służbie
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:47   #4268
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
sliczny

Ale kochana ja warzywa i owoce bogate w zelazo jem namietnie a mimo tego brakuje go i to sporo-pomimo przyjmowania suplementow a wiec uwazam ze ma racje bo miesia ostatnimi czasy nie jadlam praktycznie wcale.wczesniej jadlam i wyniki mialam dobre.musze sie przelamac.co do odrzucania tomam mieszane odczucia. ja wogole nie jem nabialu, nie pije mleka, odrzucilo mnie od jogurtow-a wiadomo ze jak tego nie bede dostarczac bede miala po zebach bo maluch wszystkie rezerwy wyciagnie ze mnie:/ tak wiec nie wiem czy to do konca jest tak z tym odrzucaniem ze organizm sam sobie reguluje:confus ed:przeciez wiadomo ze jest zwiekszone zapotrzebowanie na rozne skladniki odzywcze.a samymi owocowami-ktore moge jesc namietnie zyc nie bede:/

To kladz sie i odpoczywaj
Mam pytanko odnosnie witamin-przyjmujesz chyba femibion 2 prawda??
prenatal ja przyjmuje complex zostalo mi 7 tabletek i wlasnie neiw iem co teraz zaczac brac
Stary 2012-06-07, 11:48   #4269
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Aniu co za spodnie masz na sobie??
Kupilam je w MotherCare

Marti86 ja mam femibion2

Edytowane przez aniamotylek
Czas edycji: 2012-06-07 o 11:49
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:56   #4270
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Ps: Pisałyście o wadze. Ja zawsze byłam szczupła 50-52kg/164cm, do tego dużo ćwiczyłam, więc ciało jako tako wyglądało. Wiem, że ciąża to zmieni, ale zauważyłam na własnym przykładzie, niestety TYJE się głównie od słodyczy i innych śmieciówek. Widowo, że dziecko, wody, piersi, macica ważą, ale maksymalnie 10 kg w ostatnich dniach ciąży. Także niema co się zasłaniać ciążą i czekać, że po porodzie się schudnie. Waga może i spadnie, ale czy skóra nadal będzie elastyczna? Ja chcę dobrze wyglądać w stroju czy w bieliźnie, a nie cieszyć się, że tylko waga wróciła na miejsceNo ale to pewnie zboczenie ludzi po AWFach, i fakt, że jestem instruktorką fitness. Widziałam mnóstwo dziewczyn, które ważą mniej niż ja, są szczupłe, ale jak się rozbiorą to niestety.. Zero mięśnia tylko kości i tłuszczyk. No i cellulit Nie cierpię go jak chyba każda kobieta
Zgadzam się z tobą

Cytat:
ja czulam i czuje chlopca wiec chyba intuicję mam oki bedzie Tytusek)

czesc dziewczynki!!!

[/COLOR]
mi sie zrobilo przykro jak bylam teraz w pracy swojej i mi powiedzialy koelzanki ze nie wygladam jak na 5 miesiac a na 5 tydzien.no tak ale pozniej pomyslalam ze sorry zawsze bylam bardzo szczupla, mialam 47 kilo przy 170 wiec nie przytyje w ciazy 30 kilo jak one..moja siostra przytyla 8 kilo czyli niewiele.no ale oczywiscie zaczelam sie martwic czy jest ok
U mnie też za dużo nie widać, choć to 14 tydzień. To znaczy ja czuję, ze przytyłam i nie mieszczę się w spodnie, ale dla osoby z boku nie jest to widoczne. Nic się nie martw, najważniejsze, żeby dziecko zdrowo się rozwijało

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

Bez przesady z tym mięsem, jeśli chodzi o nasz układ pokarmowy, to zdecydowanie jest bardziej przystosowany do trawienia pokarmu roślinnego. Wiem co mówię!!! Ale żaden mięsożerca tego nie potwierdzi.
A najważniejszy argument jest taki, że jak w ciąży od czegoś Cię odrzuca, to znaczy że wcale tego Twój organizm aż tak nie potrzebuje.
Ja nie jem mięsa od 15 lat a wyniki mam w normie.
A jak się martwisz o żelazo, to polecam herbatkę z pokrzywy - rewelacja. I nie tylko na anemię. Można kupić taką ekspresową nawet w zwykłych sklepach spożywczych.
Ja uważam, że człowiek jest wszystkożerny, ale może nie zaczynajmy tego tematu, bo na plotkowym są już 2 zaciekłe dyskusje na ten temat.
Potwierdzam, ze herbatka z pokrzywy jest bardzo dobra. Dzisiaj wyczytałam, że truskawki są też dobre na anemię, a ja ostatnio pochłaniam je kilogramami jak nigdy.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:00   #4271
marti86
Zakorzenienie

Bo wlasnie chcialam Wam powiedziec ze nie kalkuluje sie kupowac femibionu 2 bo jest prawie jeszcze raz drozszy od femibionu clasic.sprawdzalam sklad w aptece czym sie roznia i clasic ma wieksze dawki w tabletce w porownaniu bo 2.jedynie w 2 jest wiecej b12 a niektorych witamin wogole nie posiada w przeciwienstwie do clasica.wlasnie rozmawialam z bratowa i mowila ze jej babka w aptece tez powiedziala zeby nie przeplacala tylko wziela ten normalny.sprawdzcie sobie.

dzis mialam zyganko pierwszy raz od miesiaca...nie dosc ze pozne sniadanie to je jeszcze ale oddalam

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Ja uważam, że człowiek jest wszystkożerny, ale może nie zaczynajmy tego tematu, bo na plotkowym są już 2 zaciekłe dyskusje na ten temat.
Potwierdzam, ze herbatka z pokrzywy jest bardzo dobra. Dzisiaj wyczytałam, że truskawki są też dobre na anemię, a ja ostatnio pochłaniam je kilogramami jak nigdy.
Kazdy organizm jest inny.mi nie pomagaja warzywa i owoce.jem ogromne ilosci truskawek, rzodkiewki,fasoli, bob mrozony wcinam, brokolu etc i nic:/ ehhh widocznie musze jesc to miecho:/ zobaczymy czy pomoze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 12:03   #4272
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wlasnie chcialam Wam powiedziec ze nie kalkuluje sie kupowac femibionu 2 bo jest prawie jeszcze raz drozszy od femibionu clasic.sprawdzalam sklad w aptece czym sie roznia i clasic ma wieksze dawki w tabletce w porownaniu bo 2.jedynie w 2 jest wiecej b12 a niektorych witamin wogole nie posiada w przeciwienstwie do clasica.wlasnie rozmawialam z bratowa i mowila ze jej babka w aptece tez powiedziala zeby nie przeplacala tylko wziela ten normalny.sprawdzcie sobie.

dzis mialam zyganko pierwszy raz od miesiaca...nie dosc ze pozne sniadanie to je jeszcze ale oddalam

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Kazdy organizm jest inny.mi nie pomagaja warzywa i owoce.jem ogromne ilosci truskawek, rzodkiewki,fasoli, bob mrozony wcinam, brokolu etc i nic:/ ehhh widocznie musze jesc to miecho:/ zobaczymy czy pomoze.
biedna
tez mailam dzis poranek z kibelkiem
narobilas mi strsznej ochoty na bób!!!a dzis juz ni8e kupie jutro polece

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-06-07 o 12:04
Stary 2012-06-07, 12:07   #4273
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:

.
Ja juz kupilam zapas na 3 miesiace, nastenym razem jak bede w PL to kupie classic skoro nie ma roznicy, mi tak gin polecil, pewnie ma jakis odsyp od konsultanta za polecanie tego produktu
Stary 2012-06-07, 12:08   #4274
marti86
Zakorzenienie

z hortexu jest mrozonka ja wcinam jak szalonaczekamna ten swiezy ostatnio jem groszek zielone swiezy i wczoraj kupilam sobie fasolke szparagowa swieza

wracajac do tematu zywieniowego.nie jestem wegetarianka i nikogo nie potepiam za to ze nie je miesa.to kazdego indywidualna sprawa.ja po prostu widze jakie mam tragiczne wyniki i wiem ze musze cos z tym po prostu zrobic i sie przemoc.mieso bardzo lubilam zawsze-szczegolnie wolowe i tak jakos mi sie zmienilo

Stary 2012-06-07, 12:08   #4275
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]

Ale spróbuj może z tą pokrzywą. W mojej książce "Odkrywam macierzyństwo" Dr Preeti Agrawal jest napisane o niej. Ta lekarka jak robiła chyba w Niemczech jakiż staż czy pracowała tam to dziwiła się, że mało kobiet ma tam anemię. Okazało się, że piły pokrzywę.
Oczywiście możesz skonsultować z lekarzem picie pokrzywy, bo niektórzy są przeciwni piciu ziół w ciąży. Ja natomiast uważam, że trzeba wiedzieć jakie pić i nie przesadzać z ilością.
Stary 2012-06-07, 12:09   #4276
marti86
Zakorzenienie

Aniu moj mi polecil kilka do wyboru i powiedzialam ze zakupilam classic na co on ze bardzo dobrze ze nie dalam sie zwariowac ze dokonalam najlepszego wyboru

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Sola a gdzie moge ja nabyc??

Stary 2012-06-07, 12:13   #4277
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ale spróbuj może z tą pokrzywą. W mojej książce "Odkrywam macierzyństwo" Dr Preeti Agrawal jest napisane o niej. Ta lekarka jak robiła chyba w Niemczech jakiż staż czy pracowała tam to dziwiła się, że mało kobiet ma tam anemię. Okazało się, że piły pokrzywę.
Oczywiście możesz skonsultować z lekarzem picie pokrzywy, bo niektórzy są przeciwni piciu ziół w ciąży. Ja natomiast uważam, że trzeba wiedzieć jakie pić i nie przesadzać z ilością.
ja uwielbiam zioła, moj dziadek mnie tym zarazil
ale na czas ciazy pije tylko melise, koper wloski bo reszte nie wiem czy mozna raz wypilam szałwię to mnie mama wyzwala ze nie mozna
Stary 2012-06-07, 12:15   #4278
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Między Wami już lepiej mam nadzieję? Porozmawialiście w końcu?
rozmawialismy i myślałam, że juz jakoś pójdzie do przodu, a dziś rano usłyszałam troche na swój temat od niego i juz nie wiem nic...

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się i ja - wczoraj byłam na wizycie, wyniki badań książkowe, serduszko biło rewelacyjnie i mam skierowanie na USG pod koniec czerwca - może wtedy poznam płeć
super, że wizyta udana obyś poznała płeć na USG

Cytat:
piękny brzuszek, a o figurze nie wspomnę

ja mam termin z OM na 2/3 grudnia a z USG na 29 listopada, także spokojnie możesz porównywać ze mną

Tak w ogóle to dzień doberek, wpadam na chwile, bo jest w miare ciepło więc jakiś spacerek pewnie zrobię z małym

a co do femibionu to do 2 jest dołożony kwas DHA i ma w składzie metafolinę czyli lepiej przyswajalny kwas foliowy
a w classicu tych 2 rzeczy nie ma
więc ja zostane przy femibionie 2

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:15   #4279
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
z hortexu jest mrozonka ja wcinam jak szalonaczekamna ten swiezy ostatnio jem groszek zielone swiezy i wczoraj kupilam sobie fasolke szparagowa swieza
u nas na swieze to sie chyba nie doczekam.fasolka jest swieza ale za 12 zł kilo no to masakra
ale ten bob mmmmmmm z maselkiem mmmmmmmmmm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 12:16   #4280
marti86
Zakorzenienie

najpierw dlatego zapytam lekarza.

mialam robic buraczkowa a wychodzi na to ze bedzie pomidorowka:P dostalam gratisa od jogobelli-pesteczke wisniowa w jogurcie

Stary 2012-06-07, 12:16   #4281
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Sola a gdzie moge ja nabyc??
Powiem szczerze, że nie mam pojęcia. Ja pożyczyłam ją od koleżanki, a koleżanka dostała ją w prezencie od swojej mamy jak była w ciąży. Podejrzewam, że jej mama kupiła ją w jakiejś księgarni.
Autorka książki jest lekarzem ginekologiem- położnikiem, ale jednocześnie docenia medycynę naturalną.
Stary 2012-06-07, 12:19   #4282
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
rozmawialismy i myślałam, że juz jakoś pójdzie do przodu, a dziś rano usłyszałam troche na swój temat od niego i juz nie wiem nic...

super, że wizyta udana obyś poznała płeć na USG

piękny brzuszek, a o figurze nie wspomnę

ja mam termin z OM na 2/3 grudnia a z USG na 29 listopada, także spokojnie możesz porównywać ze mną

Tak w ogóle to dzień doberek, wpadam na chwile, bo jest w miare ciepło więc jakiś spacerek pewnie zrobię z małym

a co do femibionu to do 2 jest dołożony kwas DHA i ma w składzie metafolinę czyli lepiej przyswajalny kwas foliowy
a w classicu tych 2 rzeczy nie ma
więc ja zostane przy femibionie 2
no wlasnie ja bym chcaila cos z dha .a powiedzcie mi czy jak biore teraz prenatal to moge to zmienic i jak sie skonczy za ten tydzien brac np femibion albo cos zeby wlasnie byly kwasy dha
Stary 2012-06-07, 12:21   #4283
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz maluszek zabiera Tobie składniki odżywcze, które są jemu potrzebne i widać wyeliminowanie mięsa z diety nie służy Tobie.
Wiem, że będzie ciężko Ci się przełamać, żeby znów jeść mięso, bo ja mam tak samo z rzeczami, od których mnie odrzuciło w ciąży

Mam nadzieję, że szybko poradzisz sobie z anemią

Cytat:
ojej a po co jedziecie tak daleko?
Moja mama jedzie znowu na badania, a że ja jutro mam wolne, a TŻ pracuje, więc postanowiłam, że pojadę z nimi. Może na jakieś zakupy się wybierzemy
Jednak to jest sporo większe miasto od tego, z którego pochodzę i jest większy wybór, jeśli chodzi o ubrania itd.

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Cześć Wam wstyd się przyznać ale wstałam o 12 , ostatnio mogłabym spać i spać. Ja dziś po mimo święta siedzę cały dzionek sama w domku, mój TŻ na służbie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 12:23   #4284
marti86
Zakorzenienie

Judkama tak ale ma duzo mniej tego kwasu foliowego i poza jodem i zelazem nie ma skladnikow mineralnych w przeciwienstwie do tego normalnego.no i ma duzomniejsze ilosci tych wszytskich skladnikow z tego co widzialam w aptece.mi polecilam aptekarka, lekarz no i sama sobie porownujac dokonalam takiego wyboru

Nadrabiaja iloscia bo jest 400% zalecanej dawki kwasu foliowego w tym zwyklym:P

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

a o co chodzi z tym DHA??

Madzius

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-06-07 o 12:24
Stary 2012-06-07, 12:24   #4285
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ja bym chcaila cos z dha .a powiedzcie mi czy jak biore teraz prenatal to moge to zmienic i jak sie skonczy za ten tydzien brac np femibion albo cos zeby wlasnie byly kwasy dha
Myślę, że możesz spokojnie tak zrobić

Ja dostałam teraz przykazanie od mojej gin, że jak jest sezon na warzywa/owoce to mam jeść tego jak najwiecej, a witaminy (ja biorę Prenatal Classic) mam brać co 3 dzień mniej więcej. Mam dostarczać jak najwiecej naturalnych witamin i skłądników odżywczych.

A do tego wczoraj dokupiłam sobie kapsułki wyłącznie z kwasami DHA, żeby się nie przewitaminyzować. Dokłądnie kupiłam Omegamed pregna.
Stary 2012-06-07, 12:25   #4286
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz maluszek zabiera Tobie składniki odżywcze, które są jemu potrzebne i widać wyeliminowanie mięsa z diety nie służy Tobie.
Wiem, że będzie ciężko Ci się przełamać, żeby znów jeść mięso, bo ja mam tak samo z rzeczami, od których mnie odrzuciło w ciąży

Mam nadzieję, że szybko poradzisz sobie z anemią

Moja mama jedzie znowu na badania, a że ja jutro mam wolne, a TŻ pracuje, więc postanowiłam, że pojadę z nimi. Może na jakieś zakupy się wybierzemy
Jednak to jest sporo większe miasto od tego, z którego pochodzę i jest większy wybór, jeśli chodzi o ubrania itd.

łe to fajowo to udanych zakupow
my jutro do ikei i chce jeszcze buty zobaczyc
w sobote sie umowilam z psiapsiołką na wieczor na miasto bo ona ma wychodne bo jej facet bedzie w domu mecz oglądal z malenstwem (julcia sie urordzial w listopadzie ) no i ania cala happy bo moze piwo wypic bo skonczyula karmic heheh wiec ona piwko ja soczek ale se pojde do baru a co jesli beda wolne miejsca bo euro moj tż tez na mecz sie umowil
a w niedziele jedziemy do mojej rodzinki
Stary 2012-06-07, 12:26   #4287
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

a o co chodzi z tym DHA??

Madzius
te kasy DHA są potrzebne w rozwoju mózgu i oka dziecka

Stary 2012-06-07, 12:27   #4288
marti86
Zakorzenienie

zazdroszcze ze IKEI ( ja najblizej mam w Gdansku((

Madzius udanych zakupow

Stary 2012-06-07, 12:27   #4289
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że możesz spokojnie tak zrobić

Ja dostałam teraz przykazanie od mojej gin, że jak jest sezon na warzywa/owoce to mam jeść tego jak najwiecej, a witaminy (ja biorę Prenatal Classic) mam brać co 3 dzień mniej więcej. Mam dostarczać jak najwiecej naturalnych witamin i skłądników odżywczych.

A do tego wczoraj dokupiłam sobie kapsułki wyłącznie z kwasami DHA, żeby się nie przewitaminyzować. Dokłądnie kupiłam Omegamed pregna.
moj gin co do witamin to nic mi nei pwoiedzial bo on ejst przeciwnikiem brania czegokolwiek ale mowi ze jak chce no to moja decyzja ja tam wole brac
a ten omegamed to ile ksoztuje?
Stary 2012-06-07, 12:29   #4290
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
te kasy DHA są potrzebne w rozwoju mózgu i oka dziecka

dziekowac

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Madzius a to mozna brac oprocz witamin tak??jaki koszt jest ??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości