|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część III
maruszka przynajmniej wiadomo, ze cos z tego czytania mi wychodzi i zostaje w glowie po jednym razie hehe
zmykam do mamy z lapem czytac fajnego ebooka o zabarwieniu erotycznym jak ktos bedzie chetny pisac na pw maila, a ksiazka bez kitu warta przeczzytania. A u niej neta nie mam. Musze zmykac od siebie, bo sis z samego rana na 6 do pracy milych snow i erotycznych, slodkich, a takze w jakosci 3d ![]() ![]()
#4262 |
Wtajemniczenie
|
Agus skąd masz takie informacje że węgli poniżej 100? pierwsze słyszę prawdę mówiąc.
#4263 |
Wtajemniczenie
|
Missmanhattan:
![]()
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
wybacz mi thenerdqueen, bo zgrzeszyłam...
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Raczkowanie
|
missmanhattan dziękuję za miłe słowa, ale jakoś tak się dzieje, że żaden facet nie podziela tego zdania. Ani ja. Też nie podzielam :|
Nie martw się - apropo jogurtów napchanych bakaliami - nie chciałam już pisać, bo cały czas coś psuję w tej diecie i sobie pomyślicie, że jestem chora, że tak cały czas wracam do diety i z niej rezygnuję, ale po prostu moja psychika jest w totalnej rozsypce.. Ale do rzeczy: zeżarłam dziś całą czekoladę czyli też jakieś 600 kcal - także nie jesteś idiotką, bo Twoje dwa jogurty w porównaniu do mojego jedzenia to pikuś! Keep going girl!
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
darialex przesadzasz!!!
no ok, zjadłaś czekoladę, no źle... ale zrób coś z tym. odpal sobie jakieś ćwiczonka na YT czy zacznij robić brzuszki w ramach pokuty. pisanie na forum też jest formą pokuty, ale dość lajtową. nie popadajmy w paranoję. jeśli będziesz sobie wszystkiego odmawiać to się rzucisz na takie produkty po osiągnięciu wymarzonej wagi. problem polega na tym, żeby nauczyć się żyć z tymi produktami- przede wszystkim UMIAR, A NIE CAŁKOWITE WYKLUCZENIE. tak mi się wydaje. no i ćwiczenia. co z nimi?
#4267 |
Zadomowienie
|
darialex_ ano widzisz, piszesz że Ty sama mojego zdania nie podzielasz. Skoro Ty nie podzielasz, to jak jakiś facet ma podzielać? Uwierz mi, bo piszę z własnego doświadczenia - najpierw trzeba zacząć samą siebie akceptowac i lubieć. Dopóki tego nie osiągniesz, to każdego faceta odstraszysz i to nie wyglądem, a nastawieniem do życia. Powiem Ci, że ta czekolada wcale mnie nie przeraża. Swimi czasy potrafiłam wyjść do nocnego o pierwszej nad ranem i zjeść trzy takie czekolady plus chipsy, ciastka i nic nacsy. Niestety, niektóre kobiety tak mają, że zajadają stres. Ja nabroiłam dzisiaj z jogurtami, a Ty z czekoladą. Jutro obie wstajemy i zaczynamy normalny dietowy dzień nie rozpamiętując tego co było dzisiaj. Bo to nie ma najmniejszego sensu. A jak schudniemy i będziemy ważyły tyle ile zawsze chciałayśmy to zaczniemy żmudną naukę przyswajania tych wszystkich słodyczy po troszku każdego dnia, żeby się organizm nauczył nie nadrabiać kilogramów, zamiast rzucać sie od razu na całą tabliczkę. Ale wszystko po kolei, także przestań się dobijać tylko do dzieła.
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Mój brat łaskawie pożyczył mi komputer
![]() Tur, planowałam 2 piwa, ale było: "no Aniaaaaaaa, z nami się nie napijesz?" ![]() Co do ruchu - fintess mi odpadł przez problemy z biodrem, od lekarza mam zakaz biegania, na regularną jazde konną brak kasy, ćw w domu wykonuję, do tego przynajmnije 3 razy w tyg. mam jakieś parogodzinne "maratony" na mieście. Moja mama pożyczyła 2 dni temu rower stacjonarny od znajomej (potrzebuje żeby rehabilitować kolano) i dziś już jej mówiłam, że też z niego skorzystam ![]() ![]() "kurtki za duże" - mam dokładnie ten sam kłopot. Brak kurtki zimowej ![]() Este, kochana kuruj się, bo musisz być zdrowa i silna dla córki! ![]() Czarna, brawo ![]() miss, Martuszka ma rację - nie przeginaj, bo częsta głodówka to zły pomysł ![]() BOŻE, ani drginij! Jakie frytki, jakie chipsy?! ![]() ![]() Wyrafinowana, czuję parcie na piękną sylwetkę! ![]() ![]() ![]() Baleronowa, pekinka ![]() ![]() Martuszka, ładny jadłospis. Jedynie kalorycznie powinno w obiedzie być nieco mniej, a w kolacji ciut więcej. Ale to już taka kosmetyka ![]() Dobra robota ![]() Jedzeniowo na jutro: gotowane warzywa (all day ![]() ![]() ![]() Jak nie będę wymiotowa to poskaczę na skakance i pokręcę hula-hop. Ćw na nogi i ręcę te co zawsze.
#4269 |
Raczkowanie
|
turkus wieeeeeeeeem masz rację, tylko ja jak mieszkałam w polsce to chodziłam na siłkę - nie ma opcji, żebym ćwiczyła w domu dlatego teraz się tak strasznie zapuściłam i nie ćwiczę W OGÓLE. :/ A co do słodyczy to niestety nie mogę ich ruszać w ogóle, bo jak już zjem kawałek czekolady, to idzie za nią cała lawina innych rzeczy, a za ćwiczenia po tym się nie biorę, bo myślę sobie, że i tak to nic teraz nie da. Wiem, mam zrytą banię, wiem o tym. I teraz czeka mnie cały weekend przesiadywania w szkole, nie wiem jak się ogarnę z jedzeniem :| I jest tu uczelniany fitness już pisałam za 50 euro za semestr i jestem zdecydowana się zapisać tylko jakoś zawsze mi nie po drodze.....
miss ![]()
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zadomowienie
|
Bottega_ nic z tej czarnej listy nie ruszyłam, na Boga, przysięgam!!!
![]() darialex_ nie obraź się, ale może Ty po prostu potrzebujesz pomocy? Ja rok temu wróciłam ze Stanów z wagą 75 kg, o 18 kg więcej niż wcześniej. Wpadłam w totalną depresję, nie mogłam patrzeć w lustro i zawaliłam przez to inne bardzo ważne dla mnie sprawy. Pewnego dnia po prostu wstałam rano i stwierdziłam: dość. Zadzwoniłam do psychologa, umówiłam się na wizytę, następnego dnia odwiedziłam dietetyka. Może w Twoim przypadku ten psycholog też nie byłby najgorszym pomysłem? Wiesz, może się niestety pewnego dnia okazać, że schudłaś, a to nic nie pomogło, bo ciągle widzisz w sobie coś, co trzeba zmienić, ciągle nie jesteś usatysfakcjonowana. Albo i tak, że schudniesz i znowu zaczniesz zajadać smutki. Niestety, ale źródła tego typu historii zazwyczaj leżą gdzie indziej niż w tłuszczyku na brzuchu. Raczej w główce. Mam nadzieję, że się nie obrazisz, że tak Ci tutaj radzę, tak jak napisałam - to wszystko wypływa z mojego własnego doświadczenia, ja też miałam i po troszę wciąż mam problemy z samoakceptacją.
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zadomowienie
|
Wyrafinowany, pocieszające jest to, że miłość często pojawia się nagle - przynajmniej ja na to liczę i nie czekam, choć czasem też mi baaardzo brakuje drugiej osoby
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Daria, myślę, że Miss ma trochę racji, ale nie będę się nad tym rozwodzić. Napisałam o tym cały elaborat, poryczałam się i skasowałam, bo chyba nie chcę tego uzewnętrzniać. Psychologa chyba nie uniknę ![]() Martuszka, lepiej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
la girafe_ dokładnie, wstaje jutro rano i robię znowu 10 km. Nie poddam się!!!!
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Raczkowanie
|
miss oczywiście, że się nie obrażę. To, że mój problem leży w mojej główce odkryłam już dawno temu - ale niestety średnio sobie z tym radzę, a z drugiej strony żaden psycholog absolutnie nie wchodzi w grę. Nie mam tendencji do rozmawiania z ludźmi o swoich problemach w ogóle, raczej zawsze ze wszystkim dawałam/albo nie dawałam/ radę - ale sama. Zresztą już i tak duuuuuuuuuuużo za dużo tu napisałam, a to forum o odchudzaniu i nie chcę już zaśmiecać niepotrzebnymi postami o mnie. Więc dziękuję kochana za radę, ale to jest dla mnie do przejścia i już. czy gdzieś jest napisane że wszyscy na świecie będą szczęśliwi? Nie. Trafiła mi się gorsza karma może nie wiem. Ok. Zamykamy temat.
Jutro wrócę mam nadzieję z porządnym jadłospisem. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zadomowienie
|
tak jest, nie ma co się załamywać - alleluja i do przodu
![]() zrobiłam sobie dzisiaj tabelkę do świąt, będę codziennie odznaczać czy byłam grzeczna ![]() ![]() dobranoc laseczki ![]()
#4275 |
Zadomowienie
|
Hej cudeńka
![]() Czytam was i jestem w szoku!!niektóre sobie folgują i to ostro!CO TO MA BYĆ!!! ![]() ![]() Możecie teraz być na mnie źle itp.itd...ale albo sraczka,albo bolaczka... :P ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- I dla tych co kochają słodycze!! 2-3 razy w tyg.powinniście zjeść kosteczkę gorzkiej czekolady po to,aby zaspokoić swoje potrzeby i zachcianki na słodkie,ale tylko jedną nie całą ![]() UDOWODNIONO NAUKOWO!
#4276 |
Wtajemniczenie
|
Bottega, Żyrafko dzięki
![]() Żyrafko poczytałam trochę o tym co mi pisałaś o tym budyniu. No i faktycznie nie do końca jest tak jak myślałam. Nie jest to jakaś wielka tragedia co prawda, ale nienajszczęśliwszy produkt w diecie ![]() Czarna Ci naukowcy to są bez serca ![]() Śniadanko idealnie odważone ![]() ![]()
#4277 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() lecę nadrabiać co tu się działo ![]()
#4278 |
Zadomowienie
|
Martuszka, otóż to
![]() masz rację z tymi naukowcami ![]() ![]() idę biegać, bo pogoda przepiękna ![]()
#4279 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeżeli po zjedzeniu takiej kostki czekolady powiecie sobie "dość"to kolejnym razem zrobicie tak samo
![]() ![]()
![]() |
#4280 | |
Raczkowanie
|
La girafe dziękuje za sprawdzenie mojego menu
![]() ![]() ![]() i zgodnie z zaleceniami będę podawać wszystko ze szczegółami ![]() Soldus z tym bieganiem to w sumie tez obawiam się o moje kolana ale jakby tak delikatnie zacząć to może by się nic złego nie stało ... myślę intensywnie o tym bieganiu i jest szansa że się zdecyduje ![]() A takie zmiany w życiu jakie chcesz wprowadzić to i mnie by się przydały ![]() Smilegirl niestety ciotka prawie wmusiła we mnie kawałek szarlotki...ale jestem z siebie dumna bo na jednym się skończyło a była taka pyszna ![]() Cytat:
![]() Tur książka wygląda interesująco ![]() ![]() szkoda że w mojej osiedlowej siłowni nie ma zajęć z boksu bo na pewno bym tam chodziła ![]() Esta Arsenalfan zdrówka życzę ![]() Bottega Tobie też życzę i oby ta nowa znajomość się rozwinęła jak najlepiej ![]() ketonal + % = ![]() czarna gratulacje wytrwałości ![]() Wyrafinowana gratuluję takie zmiany rozmiaru ![]() ![]() Miss mam nadzieje ż enie dotarłaś do tego sklepu wczoraj ? ![]() czy w ogóle mozliwe jest zjedzenie tylko jednej kostki czekolady ? mi to sie chyba nigdy w zyciu nie zdarzyło ![]() ![]() piękny dzień dziś słoneczko aż se prosi o spacerek ale nic z tego bo córa mi pół nocy kaszlała i znowu chora...a miałyśmy wykorzystać mój dzień wolny i jechać do miasta na zakupy.... prawie godzine nadrabiałam wczorajszy dzien ... piszecie jak szalone !!! ![]()
Edytowane przez Avrel Czas edycji: 2012-11-02 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Rozeznanie
|
Bottega gratuluję nowego związku
![]() Avrel to chyba jakaś zaraza naprawdę, no co chwilkę się słyszy, że ktoś chory i w dodatku nie tak łatwo się wyleczyć ![]() Darialex rozumiem Cie w 100000%, jesteśmy identyczne wiesz, ja też jestem świadoma iż potrzebuje pomocy ale znacznie łatwiej jest otworzyć mi się przed laptopem niż osobiście z kimkolwiek rozmawiać o tym co mnie boli i wogóle. Nie akceptuje sama siebie i nie wiem czy kiedykolwiek się to zmieni. Ale niestety wiem, że aby z tego wyjść muszę poukładać wszystko w swojej głowie ![]()
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
im większa aktywnośc fizyczna tym więcej węgli ruszasz się w ogóle? inni znowu, żeby ograniczyć węgle do minimum... jednym węgle pomagają, innym szkodą mi akurat pomagają, a że bardzo dużo ćwiczę muszę mieć ich powyżej 130 ![]() jeżeli chodzi o białko, tłuszcze węgle to kolejno powinny być ok 2g/kgm ale to przy wysiłku fizycznym ja wczoraj sobie policzyłam wczorajszy jadłospis od tak sobie i wyszło mi niecałe 100 białka/30g tłuszczu/130g wegli mało białka i mało tłuszczu, ale wczoraj treningu nie było ![]() ja jestem na redukcji (chyba każda z nas zresztą) więc mówią, żeby nie bać się tłuszczu na noc, zwłaszcza nnkt, oliwy itp ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2012-11-02 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
|
Avrel przepraszam, że tak trochę się wtrące, ale zauważyłam Twój podpis- chcesz schudnąć 6 kg w miesiąc? ja wiem, że na początku szybko zrzuca się wodę, ale powiem Ci że to trochę zbyt duży cel. my chudniemy tu zdrowo, tak żeby nie zaliczyć joja potem.
Bottega już w nowym związku? ![]() ![]()
178cm jest- 71,4 ![]() CEL I- 68 kg CEL II- 64 kg CEL III- 61 kg cel ostateczny- 58 kg ![]() ![]() Edytowane przez TuRQoUiS Czas edycji: 2012-11-02 o 09:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Rozeznanie
|
Bottega to sie zamienmy ty bedziesz miala zakaz na bialka, a ja na warzywa
![]() Dzis na obiad bigos z kielbasa bez koncentratu z odrobina zasmazki (inaczej nie przeklne) Ale to katorga wpycham w siebie na sile mase warzyw ![]() Nie mam swojej nadwyzki i moze niebawem zobacze 5 z tylu ![]()
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to ?! na diecie? ![]() ja dziś albo ryba z pieca albo nie wiem jeszcze na razie pracuję... wieczorem piję, więc lajt musi być ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
|
pomyślałam dokładnie to samo...
i wieśniak i jogurt na dniu bez nabiału.... ehh Baleronowa ![]()
#4287 |
Rozeznanie
|
nie mowilam o calkowitej rezygnacji z bilaka tylko o duzym ograniczeniu jego.
Co do tej kielbasy to ja nie jestem na diecie tez z reszta o tym pisalam i dlatego kazalam sie wyrzucic z tabelki, a takze nie wstawiam swojego jadla o czym tez pisalam oraz powodach. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Zmykam pranie zlozyc i tv by nie zasnac oraz tym samym by jedzenia dopilnowac, bo wczoraj ksiazke czytalam do 2 w nocy tak mnie wciagnelam strasznie od polowy, ze ja jednym tchem dokonczylam. milego ![]()
#4288 |
Zakorzenienie
|
a czemu nie jesteś na diecie?
bo chyba coś mnie ominęło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Rozeznanie
|
Czytasz po łebkach
![]() ![]() ![]()
#4290 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! Właśnie wstałam, odespałam sobie i to jak. Dzisiaj już ma być wzorowo, owsianeczka z jabłkiem na śniadanie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.