|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Nie wiem, jak Wy, ale ja już przeglądam powoli internet w poszukiwaniu przepisów na święta.
Obiecałam TŻowi, że w tym roku zrobię jakiś świetny sernik, no i w oko wpadł mi taki: http://www.kwestiasmaku.com/desery/s...y/przepis.html Musi być cudowny! Zresztą ta kobitka ma dużo innych serników, które wyglądają jak z bajki. Debrah - Się robi. Zdjęcie z aukcji wzięłam, później może zrobię na sobie, bo nie mam na laptopie PSa.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-21 o 16:51 |
|
|
|
#4262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo często korzystam z tej strony i robiłam już kilka ciast, głównie serników, wszystko wychodzi super i to zawsze!! a mnie kopie po szyjce!!
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sernika, to ja bym zrobiła w wersji pomarańczowej. Raz robiłam cytrynowy i niezbyt mi podszedł. Może to kwestia przyzwyczajenia do nuty pomarańczowej. Wysłałam TŻ do Biedronki po wagę - jest za 40 zł. EDYCJA: waga jednak od 26.11 - nie doczytałam
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-11-21 o 17:07 |
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37740288]Co do mleka:
1 - dla noworodka/niemowlaka do 6mca życia włącznie 2 - po 6mcu życia 3 - po roku4 - po 2latach --------------------------- Dla dzieci bez problemów jest np. Nan (osobiście odradzam, wiele dzieci znajomych kolkowało po tym jak cholera), Bebiko, bebilon (ta sama firma, prawie ten sam skład, używałam obu), Nestle, Hipp, Humana (inne też są) Dla dzieci zagrożonych alergią mleka mają dodatkowe oznaczenie HA (hypoalergiczne), są droższe niż zwykłe. Dla dzieci ulewających jest mleko z oznaczeniem AR (antyrefluksowe) Dla skazowców białkowych są tzw. preparaty mlekozastępcze: refundowany Nutramigen (to mleko również dla dzieci które mają nietolerancję laktozy) oraz mniej shydrolizowany Bebilon Pepti. Te mleka są na receptę. To tzw. hydrolizaty białek, czyli białko krowie jest maxymalnie w nich rozbite i przez to łatwe do strawienia, one są gorzkie bardzo. Dla dzieci bodajże powyżej roku są też mleka smakowe, np. bananowe, waniliowe, czekoladowe - różne firmy je robią. --------------------- Które wybrać? Wg mnie obojętnie, jeśli chodzi o te normalne mleka (pomijam NAN, bo naprawdę sporo dzieciaków nietolerujących znam), bo każde dziecko może inaczej zareagować Ale warto mieć pudełko mleka w domu na wszelki W.[/QUOTE]Dzięki Kochana ![]() swoja drogą, jakie to wszystko jest skomplikowane ![]() tez tak uwazam, stad moje pytanie.. Cytat:
Oczywiscie, wszystkie tu trzymamy za Was kciuki!!! jestesmy dobrej mysli! ale plizzzz, jedz jak najszybciej na IP! dla Ciebie to moze mała roznica, dzis popoludniu czy jutro z rana ale dla Dzidzi to juz nie koniecznie! a i tak w nocy bankowo nie usniesz tylko sie bedziesz denerwowac! |
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze robie ciasta ze strony moje wypieki.com mmmmmm cudowne ta babka robi ciasta! i te zdjęcia! achh... talent ma, zazdroszcze strasznie
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może TŻ wybierze za mnie. Miałam wagę z Biedry (elektroniczną), działała dobrze przez 2 lata, dopóki mama nie przewróciła na nią suszarki z praniem. Od tamej pory dodaje różne wartości do wagi prawidłowej. ![]() Jak się zepsuła, to kupiłam zwykłą wagę z Ikei i ta jest świetna. A kosztowała 20zł.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-21 o 17:07 |
|
|
|
|
#4267 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Lubcia trzymam kciuki! może lepiej jednak dzisiaj jechać? Po co masz czekać do jutra i się denerwować? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4268 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będę Wam zdawać relacje-rewelacje na bieżąco A, że będzie się działo nie mam wątpliwości![]() Cytat:
A pępek to fakt, u mnie przebija nawet przez swetry taki guziol ![]() Cytat:
Mam starszą siostrę, która bardzo pragnie dziecka ale jej facet nie chce i w życiu by mi nie zrobiła wyrzutu, że ja tak szybko w ciąży... Cieszy się, jakby to miało być jej! ![]() Cytat:
I im więcej wiem tym mi gorzej-dla mnie to było takie oczywiste-karmienie piersią do 10 miesięcy i tyle!! A tu się okazuje, że wcale nie tak hop siup. Rany jaka jestem naiwna Mam jednak nadzieję, że będzie dobrze...No właśnie... Jak tak piszecie o swoich cesarkach czy sn to ja mam wrażenie, że mnie to nie dotyczy Chyba w szafie śpie-trzeba się ogarnąć!!!Jutro wizyta u ginki-oczywiście bez USG... Trochę się martwie bo ostatnie miałam 11 tygodni temu- nie wiem czy dziecię nie rośnie za duże/za małe itd ![]() Co to w ogóle znaczy, że nam nie robią USG? A jak się dziecko będzie źle rozwijało i coś się stanie to do kogo miec pretensje? Bo NFZ refunduje tylko 3 badania-akurat pomoże takie stwierdzenie matce, której dziecku coś się stało;/ Ahhh te nasze państwo-jak nie zapłacisz to gówno dostaniesz... |
|||||
|
|
|
#4269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziękuję Cytat:
A ja 13.12. Dobrze, że nie w piątek ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, 11 tyg to bardzo dlugo, tosz to 3 miesiące... Ale musisz byc dobrej mysli że wszystko jest ok! |
|
|
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o zesz, to strasznie dlugo.... no nasze panstwo to jest w ogole, mlekiem i miodem płynący !: )
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow, a ja glupia myslalam ze te 8/10 zl to mało ![]() No ale cóż, albo robimy za tyle w naszym osrodku albo wycieczka 25km do miasta, gdzie niekoniecznie jest duzo taniej
|
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Tez dzis macie taki senny dzień ja niedawno wstałam 2 godziny spałam rano nie mogłam sie dobudzić wczesniej mi sę to nie zdarzałoleń sie robie
Z niecierpliwościa czekam na kuriera z łózeczkiem http://allegro.pl/zestaw-safari-zyra...796555480.html Macie doswiadczenia z tym sprzedawcą długo czekałyście na przesyłkę??
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Ja dziś zaliczyłam wizytę u dentysty,znowu dwa zęby zrobione bez znieczulenia. Twarda jestem he he Gratuluje wizyt! Lubcia- trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Dziś 31 tydzień rozpoczety
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też byłam mile zaskoczona, że tylko tyle ![]() Teraz na wizytę muszę zrobić też WR, ciekawe ile to kosztuje ![]() mała gratuluję kolejnego tygodnia ![]() mika też dziś jestem senna. Mimo, że spałam do 10 to i tak musiałam się zdrzemnąć dwie godzinki
|
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny co do karmienia bardzo polecam książkę http://rodzinna.pl/warto-karmic-piersia-dalej-p-33.html Czytałam ją, uważam że dobra, zresztą położna w sr też ją polecała. Moja siostra też
|
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() złe wspomnienia z dzieciństwa ![]() ja jak przed ciążą chodziłam do dentysty co by sobie wszystkie zęby wyleczyć + wymienić plomby to jak babka mnie widziała to od progu łapała za strzykawkę PODZIWIAM!!! |
|
|
|
|
#4279 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
U mnie dziś wybił 32 tydzień już nie mogę się doczekac końca.Podczytuje tak Was od rana ale nie mogę się jakoś wbić w rozmowe bo jestem książkami obłożona ,w weekend zjazd i dwa zaliczenia :/ Właśnie odwiedziły mnie dwie panie Jehowe najpierw mi zaczęły pitu pitu o rodzinie o jakich społecznych organizacjach to nawet się nie zorientowałam o co im chodzi myślałam że jakaś akcja społeczna a potem wyciągneły jakieś pismo i nawijały o bogu... nosz kurde, zamknęłam im drzwi przed nosem i poszłam wrrrr....Lubcia trzymam kciuki ! Wracam do nauki bleee
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
hej,
ja już po wizycie mała kluseczka waży sobie 2500 g i ma się dobrze,niestety jest jedno ale teraz to ja w jakies schizo będę wpadać on juz raz był owinięty a teraz różnie może być, moze się odwinąć albo zakecić jeszcze pare razy ![]() zwariuję chyba co do terminu, dziś lekarz wpisał w swój kalendarz 2.01.2012 jednakże po usg powiedzial,że raczej nie sądzi bym dotrwała do tego terminu dlatego najprawdopodobniej zobaczymy się 26.12 o godzinie 9 ![]() łożysko jest w porządku jednak kurde nie wiadomo czy po usunięciu tego guza będę mogła mieć jeszcze dzieci chodzi o to,że ryzyko utrzymania ciąży będzie bardzo wysokieech.... już nie smucę Cytat:
i trzymaj się dzielnie dziewczyno, nic się nie denerwuj do którego szpitala jedziesz??????? |
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko dwa razy byłam znieczulana i powiem szczerze że g***no mi to dało bo i tak cały zabieg czułam normalnie. Mimo 4 zastrzyków jednorazowo:/ Ogólnie to jestem wytrzymała na ból i naprawdę jestem w stanie dużo znieść - ciekawe czy to samo powiem po porodzie
|
|
#4282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie bedzie tak źle? Ale swoja drogą cieszę się że my jesteśmy sami może by się nie wtrącała baaardzo, ale jakieś 3grosze na pewno, choćbym o nie nie prosiła, a że jestem nerwowa osóbką i nie lubię jak ktoś mi coś dyktuje, to mogłoby się przykro zrobić ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u tzta matuli nie no nie bedzie zle, ale boje sie ze wiesz... beda krzywo patrzyć ze cos robie nie tak itd itp.............. Cytat:
*
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak to zauwazył? robił Ci 3d? Kiedy teraz masz wizytę? Co do kolejnej ciąży to z tego co pamitam myslalas jeszce o jednym dziecku chyba.... Ale tak jak piszesz, jescze nic nie wiadomo, trzeba byc dobrej mysli. teraz najwazniejsze jest zdrowie Dzidziusia Oj tak, oni to uwielbiają
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczku na zwykłym usg bo go zawsze proszę żeby sprawdził
a wizytę mam za 3 tyg będzie dobrze, inaczej nie myślę bo bym chyba zwariowała |
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby się odwinął ![]() Hope: a nie chciałaś mieszkać sama z TŻ
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz, a ja sirota myslalam ze pepowine da sie zobaczyc tylko w 3d ja tez mam za 3 tyg i tez sie jej wtedy podpytam jak to u mojego synusia wyglada.
|
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
to samo on mi wytyka
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

Obiecałam TŻowi, że w tym roku zrobię jakiś świetny sernik, no i w oko wpadł mi taki:

Do tego czasu mam odpoczywać i się nie denerwować ale jak to zrobić
cała się trzęsę bo nie wiem czego się jutro w tym szpitalu spodziewać
Od tamej pory dodaje różne wartości do wagi prawidłowej. 

Chyba że oni tutaj przyjadą, to wtedy gorzej. 
super normalnie.
gratuluję wizyty