|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Czterolatki :)
Cytat:
ale jak mu dzisiaj wyrwała to widać nówkę sztukę wychodzącą ![]() Ja badałam Antkowi już kilka razy krew ale z tego Antek ma bardzo niski poziom żelaza i w pewnym momencie miał bardzo wysokie CRP ale teraz jest ok po wycięciu migdała.
|
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja z tych przewrażliwionych matek staram się raz do roku badać krew naszej trójce. Tymkowi raczej nie robiłam nigdy ot tak, ale wykorzystywałam moment jak lekarka zlecała z jakiegoś powodu- w zeszłym roku było to sanatorium, teraz problemy z sikaniem. Ale ja to badam nas jak tylko okazja, tak już mam cytologia raz w roku, mocz krew raz w roku, jeszcze usg cyców raz w roku. Głupia jestem ale boję się czegoś przeoczyć Dzisiaj odstawiłam chłopaków do teściów i w końcu miałam okazję posiedzieć u mamy z siostrami na cotygodniowym zlocie
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też myślałam że jestem z tych przewrazliwionych matek a ostatnie tygodnie przekonują mnie jak jednak masło wiem
siebie badam jak tylko coś mnie niepokoi, krew, mocz, raz w roku robię, ale o dziecku wyrodna nie pomyślałam. Powiem szczerze że też myślałam jak Wy, po co dziecko bez potrzeby stresowaćKristi do sanatorium chciałabym nad morze, tylko to wchodzi w grę, i nurt chce jechać zimą, jedynie lato i wczesna jesień. Trochę późno się za to wzięłam, jak się nie uda to trudno, spróbuje w przyszłym roku. Tak nagle mnie olśniło, Wiki dużo na gardło choruje więc dlaczego nie
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Wszędzie mówią że raz w roku powinno się robić kontrolne badania, czemu miałoby to nie dotyczyć dzieci... Tak jak pisałam boję się że coś przeoczę, więc wolę co jakiś czas sprawdzać czy wszystko ok
Takuśna trzymam kciuki by Wam przydzielili morze a nie zadupie w marcu jak nam czekaliśmy na termin ponad pół roku i taka klapa![]() Marti witaj ![]() edit. Oglądałam wczoraj o niej program http://www.fakt.pl/Wazy-pol-tony-Nie...,182106,2.html Właśnie skończyła mi się robić pomidorówka z domowego przecieru, jeju ale boska
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2013-04-12 o 23:59 |
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie znów nocka pt. zbijanie temperatury
![]() Takusna ha ha dobrze że masło wiesz ![]() a jeśli chodzi sanatorium, to ja nigdy długo nie czekałam. Jeśli chcesz jechać tylko nad morze, to zanim wyslesz wniosek to zadzwon. do NFZ i zapytaj czy sanatoria nad morzem mają podpisany kontrakt. Zazwyczaj podpisywali w Dąbkach. No nic idę znów mierzyć temp. |
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi wspólczuje
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
idzie się zastrzelić Miki znowu mi gorączkuje w nocy 39,5 do tego przyplątał sie znowu lejący się katar teraz z nosa nic nie kapie, ale temp 38 ![]() mówi , że nic go nie boli znowu nerwówka czekania już sama nie wiem co o tym myśleć, bo co tydzień gorączka? co to za wirusy tak fruwają |
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie słońce
u Igi jest koleżanka od 9tej rano w Pniu jest rozpoczęcie sezonu motocyklowego i znajomi pojechali około południa tam się zaczynają ponoć atrakcje dla dzieci więc zjemy obiad i dojedziemy z dziewczynami. a potem pewnie pierwsza w tym roku kawa na rynku
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kristi nie raz pisze takie bzdury jak nocka?Anka, Wiki tez mi tak chorowała całkiem niedawno, co tydzień gorączka . Ostatni udało nam się zwalczyć pulmicortem Jowisz widzę że nie proznujesz u nas póki co zachmurzone. Rano było słońce, potem popadało z godzinę. Wiki ciągnie na podwórko od 7 bo wczoraj tz huśtawki powiesił
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Jezu Anka współczuję. Ja już jak widzę temp powyżej 39, to mam serdecznie dość Tymek miał może dwa razy tak wysoką, nie dało się zbić, koszmarJowiszkowa zazdroszczę kawki na rynku
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
dzięki judi Anka witaj w klubie, więc w nocy obie zbijaliśmy temperatury. U mnie na szczęście rano obudził się bez temp. ale znów mu wychodzi i boli go głowa. Zaraz wychodzę do mamy na kawkę, muszę trochę poplotkować. U nas też na rynku, jest zjazd motocykli, ale mnie to nie bawi. Zresztą nie mamy możliwości iść, bo nie zostawimy Krystiana samego w domu. Na nadejście wiosny chyba się wszyscy cieszą, bo tej zimy to każdy ma serdecznie dość. No nic idę zmierzyć temp i zmykam. Miłego dnia
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś było cudnie
![]() Wiki dziś szalała z córką kumpeli, miałyśmy niezapowiedzianą wizytę, fajnie było. Jutro będzie szaleć z Piotrusiem
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Widać że u każdej zawitała wiosna, bo zrobiły się pustki na wizzażu.
Takuśna nie za dobrze ci od spotkania do spotkania ![]() Zastanawiam się jak mnie dziś czeka noc. Jak na razie spokojnie, co jakiś czas pokasłuje, ale bez temp. Oby tak do rana. Anka jak u was nadal Miki gorączkuje ?? |
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy wlasciwie o kazdej porze ![]() Obiad mamy o 14.00 wiec smialo
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wyjadę będę dzwonić
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bedziemy czekac, mozecie of course jak najszybciej to sie dzieciaki dluzej pobawia
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma litości. Muszę tylko dojść do siebie i myślę że wyrobimy się wcześniej
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
jak nie urok to sraczka ![]() męczy mnie migrena, to juz z 18 godzin Miki w nocy jeszcze z goraczką, podałam syrop o 3, teraz 37,4, oby już to przeszło, bo to nie na moje nerwy, katar nadal na tapecie, bez innych objawów , więc do lekarza na razie nie śpieszę może to jakiś wirus pseudo-grypowy ![]() co myślicie o takim przypadku? mam panikować?czy luz, bo czytałam, że u starszaków to gorączka przez kilka dni jest ok, jak się przedłuża to trzeba do lekarza na opatrzenie co w trawie piszczy? miały być dziś urodziny naszego sąsiada w bawialni, ale jubilat się już w czwartek rozłożył , zapalenie gardła, lub podejrzenie szkarlatyny , jest na antybiotykachurodziny przełożone w następną niedzielę i całe szczęscie, bo Miki pierwszy raz byłby na jakichś kulkach i innych torach przeszkód więc w następną niedzielę już może będzie nówka nieśmigany ![]() przez migrenę, nie podczytałam nawet ani kartki "Planu"
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Anka jak to tylko gorączka i katar to ja też nie panikuje. Jak do jutra nie przejdzie to idź do przychodni, ja w weekend nigdy nigdzie nie jechałam a zwykle Wiki lubi rozkładać się w piątek.
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Witam się 5 miesiącu ![]() Anka współczuję Tobie migreny a Mikiemu gorączkowania przesr.ane![]() U nas zapowiada się piękny wiosenny dzień Tymek też idzie na urodziny do Pszczyny w piątek do sali zabaw. DObrze że dziecko sąsiadki też zaproszone (urodziny kumpla Tymka z grupy-Wiktora) więc złożymy się z sąsiadką na prezent-klocki lego
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
tak i
moje dzieciaki zwykle zaczynają chorować własnie w weekendy ![]() w tamtym roku kursowałam ciągle na świąteczną opiekę , w tym razie spokój tak u Mikiego tylko gorączka i katar u nas skiśnięta pogoda, chyba dlatego też boli mnie jeszcze głowa zero słońca, jakby zaraz miało coś padać |
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Tymek lądował w szpitalu dwa razy w niedzielę
także skądś to znam ![]() Byliśmy w Wigilię, w nowy rok i w weekendy. Nigdy nie zdarzyło się być na pogotowiu w nocy w tygodniu zawsze Tymek grzecznie poczeka zawsze na weekend lub święto
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() my wczoraj wróciliśmy po 22giej w związku z tym Iga obudziła się dziś o 10tej. o 9tej już zaczęła się przewracać ale widać widać musiałam no musiała dobić do 12godzin snu ![]() teraz czekam aż skończy oglądać swoją bajkę wczesnego dzieciństwa czyli małą księżniczkę i jedziemy na małe zakupy w lidlu.małż wyjedzie pewnie koło 17stej
|
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że Iga kulturalna ze spaniem jak Tymek!
Grzeczna dziewczynka ![]() Ja czekam aż tz zeszyje Tymkowi kurtkę-rozpruła się w dwóch miejscach, potem mama ma przywieźć gołąbki i możemy na spacer iść
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam się niedzielnie.
Ale tu ruch od rana ![]() Anka współczuję migreny i gorączkowania Mikiego U nas w nocy był spokój, bez temp. Ja szłam do lekarza, bo Krystian od kilku dni pokasływał, a jak za gorączkował to miał do tego różne bóle ( nóg, głowy,brzucha, pleców )co wskazywało na jakąś grypę, a nie miałam już żadnych leków. Ale jak by była tylko temp. też bym nie szła Dziś u nas pobudka była o 6 bo najstarszy szedł na wycieczkę z pttku no i Karol niestety też wstał i pomimo nakazu że ma jeszcze leżeć ( wytrzymał tylko do 7.30 ale nie zasnął, bawił się w łóżku, a potem obok łóżka ) Ja oczywiście też się jeszcze walnęłam w kimono jak wysłałam syna Judi jak ten czas leci już 5 m. Dopiero co zaciążyłaś a już masz drugą połowę
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
hej, a wy gdzie się podziewacie.
Myślałam że coś poczytam
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
helou baby
![]() Takusna niedawno pojechala, ale faaaaaajnie bylo Poszlysmy na godzine do parku na plac zabaw. dzieciaki sie wyszalaly. Pozniej impreza przeniesiona zostala do domu i tam wariacji ciag dalszy.Udalo nam sie spotkac wiosne!
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

ale jak mu dzisiaj wyrwała to widać nówkę sztukę wychodzącą 

siebie badam jak tylko coś mnie niepokoi, krew, mocz, raz w roku robię, ale o dziecku wyrodna nie pomyślałam. Powiem szczerze że też myślałam jak Wy, po co dziecko bez potrzeby stresować

Tymek miał może dwa razy tak wysoką, nie dało się zbić, koszmar
nie ma litości. Muszę tylko dojść do siebie i myślę że wyrobimy się wcześniej
, jest na antybiotykach

przesr.ane