Rozstanie z facetem, część XXV - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 18:33   #4261
Neffik
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV

Ex właśnie odwołał nasze jutrzejsze spotkanie, bo pracuje dłużej jak ja tego nie znoszę!! Dobra, będzie we wtorek zwariuję

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 18:56   #4262
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
Ex właśnie odwołał nasze jutrzejsze spotkanie, bo pracuje dłużej jak ja tego nie znoszę!! Dobra, będzie we wtorek zwariuję
musisz się czymś zająć! włącz sobie jakiś ulubiony film, muzykę. Może masz jakieś hobby- zajmij się tym. Myślenie i wyczekiwanie tylko Cię męczy.

Swoją drogą myślę, że jeśli ktoś chce się spotkać, to znajdzie czas.

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 19:09   #4263
stupify
Zakorzenienie

Czesc Wam Przez te przerwe świateczna wydarzyło sie u mnie baaaardzo dużo jeśli chodzi o ex To dłuższy temat, wiec nie bede Was zadręczać Wiec ogólnie jestem całkowicie rozbita, na dodatek coraz częściej mam wrażenie, że pożagnam sie ze studiami, a wtedy to już całkowicie odejde od zmysłów... No nic, czas pokaże jak będzie Z pozytywów, wczoraj kumpel wyciągnał mnie na piwo do swojego znajomego, a że jestem w parszywym nastroju nie chciałam iść, ale w końcu uległam. Jakież było moje zaskoczenie, gdy drzwi otworzył nam mega przystojny facet ! Całe grono oczywiście po kilku godzinach uznało, że zaiskrzyło między nami, ale ja nie wiem... Mam wrażenie, że zwróciłam na niego uwagę tylko z tego względu, że przypomina mi mojego ex - w podobny sposób mówi i ma podobny uśmiech... No cóż zobaczymy jak bedzie, może jeszcze kiedyś bedziemy mieli okazje sie spotkac
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 20:23   #4264
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
Czesc Wam Przez te przerwe świateczna wydarzyło sie u mnie baaaardzo dużo jeśli chodzi o ex To dłuższy temat, wiec nie bede Was zadręczać Wiec ogólnie jestem całkowicie rozbita, na dodatek coraz częściej mam wrażenie, że pożagnam sie ze studiami, a wtedy to już całkowicie odejde od zmysłów... No nic, czas pokaże jak będzie Z pozytywów, wczoraj kumpel wyciągnał mnie na piwo do swojego znajomego, a że jestem w parszywym nastroju nie chciałam iść, ale w końcu uległam. Jakież było moje zaskoczenie, gdy drzwi otworzył nam mega przystojny facet ! Całe grono oczywiście po kilku godzinach uznało, że zaiskrzyło między nami, ale ja nie wiem... Mam wrażenie, że zwróciłam na niego uwagę tylko z tego względu, że przypomina mi mojego ex - w podobny sposób mówi i ma podobny uśmiech... No cóż zobaczymy jak bedzie, może jeszcze kiedyś bedziemy mieli okazje sie spotkac
Co z exem? Opowiadaj, dawno CIę nie było
Stary 2013-01-06, 20:24   #4265
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Czy to, ze ja nadal go kocham i chcialabym z nim byc znaczy, ze nie mam szacunku do siebie? A jesli nie mam go do siebie, to skad to sie wzielo? Dlaczego wole sie nie szanowac i byc z nim niz szanowac sie?
Stary 2013-01-06, 20:35   #4266
ona177
Przyczajenie

Ale mam ochote do niego napisac.. Zapytac co u niego. Spotkac sie. Przytulic...
Stary 2013-01-06, 21:50   #4267
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek133 Pokaż wiadomość
Czy to, ze ja nadal go kocham i chcialabym z nim byc znaczy, ze nie mam szacunku do siebie? A jesli nie mam go do siebie, to skad to sie wzielo? Dlaczego wole sie nie szanowac i byc z nim niz szanowac sie?
to wszystko zależy... od sytuacji, rodzaju związku jaki was włączył... nie da się przestać kogoś kochać w 2 minuty.
Czasem czujemy uzależnienie od drugiej osoby. Wydaje nam się, że nie da się dalej żyć. Życie pisze różne scenariusze i jeśli nie jesteście razem a walczyliście o siebie i nic to nie dało, to może warto potraktować to jako pouczający rozdział w życiu? Czasem trzeba powiedzieć sobie dość...

A mi jakoś skrzydełka opadły. Czuję że pogodzę się z exTŻ. Mamy się spotkać. Nie tym się martwię... dziś się obudziłam i stwierdziłam, że zakładam biznes- zbyt długo nad tym myślałam. Czytałam dziś w necie co i jak i jakoś przygasłam.. Wiedziałam, że to nie jest proste, ale jakoś nie spodziewałam się, że aż takie kłody pod nogi rzucają nasze urzędy
Stresuje się tym tygodniem pracy, nie dość, że jutro mam ocenę pracownika, to jeszcze przylatuje moja szefowa i będą służbowe kolacje, spotkania do kitu....

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 22:04   #4268
201803300917
Konto usunięte

ja zastanawiam się dlaczego pomimo tego, ze niby tego faceta nie kocham, nie widzę wspólnej przyszłości i czuje, ze mogłabym być z kimś z kim byłoby lepiej - czuje jakieś przywiązanie, tęsknotę, czułość i wiem, że będzie mi ciężko bez niego. to cholernie utrudnia decyzje
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 22:21   #4269
Tindomerel_
Zadomowienie

A ja się zastanawiam jak to możliwe,że ludzie się rozstają mimo,że się kochają.Jak można się rozstać,bo "kiedyś i tak by się to stało"?
Stary 2013-01-06, 22:24   #4270
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam jak to możliwe,że ludzie się rozstają mimo,że się kochają.Jak można się rozstać,bo "kiedyś i tak by się to stało"?
Dla mnie to też niepojęte.
Stary 2013-01-06, 22:27   #4271
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cdz Pokaż wiadomość
to wszystko zależy... od sytuacji, rodzaju związku jaki was włączył... nie da się przestać kogoś kochać w 2 minuty.
Czasem czujemy uzależnienie od drugiej osoby. Wydaje nam się, że nie da się dalej żyć. Życie pisze różne scenariusze i jeśli nie jesteście razem a walczyliście o siebie i nic to nie dało, to może warto potraktować to jako pouczający rozdział w życiu? Czasem trzeba powiedzieć sobie dość...

A mi jakoś skrzydełka opadły. Czuję że pogodzę się z exTŻ. Mamy się spotkać. Nie tym się martwię... dziś się obudziłam i stwierdziłam, że zakładam biznes- zbyt długo nad tym myślałam. Czytałam dziś w necie co i jak i jakoś przygasłam.. Wiedziałam, że to nie jest proste, ale jakoś nie spodziewałam się, że aż takie kłody pod nogi rzucają nasze urzędy
Stresuje się tym tygodniem pracy, nie dość, że jutro mam ocenę pracownika, to jeszcze przylatuje moja szefowa i będą służbowe kolacje, spotkania do kitu....

no w moim przypadku powinnam go nienawidzic, a nie czuje nienawisci i nie moge tego zrozumiec. Okej, kocham go ale dlaczego nie czuje nienawisci, urazy? strasznie to ciezkie bo chcialabym czuc niechec przez to co mi zrobil, robi, a nie czuje i czuje sie przez to nic niewarta..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 22:31   #4272
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
czy chodzi o sytuację, którą opisałam?
Stary 2013-01-06, 22:33   #4273
Fouquet
Raczkowanie

Dokładnie rok temu byłam na pierwszej kawie z exem. I była to najlepsza pierwsza kawa, na jakiej byłam kiedykolwiek. 5 godzin gadaliśmy i gadalibyśmy dłużej, gdyby nie późna pora :P Echhh...

„K: Chodzi o to, żeby kobieta czuła, że jest bytem odrębnym od mężczyzny, że będąc sama, istnieje tak samo intensywnie, bez żadnej wątpliwości”.
Fouquet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 22:36   #4274
nonaka91
Raczkowanie

jestem sama... znów
nonaka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 22:51   #4275
anoska
Zakorzenienie

jutro idę na randkę, kolejną

a tymczasem budujący tekst od cioci Anośki:

Cytat:
"Dlatego tak ważne jest, aby pozwolić pewnym rzeczom odejść. Uwolnić się od nich. Odciąć. Zamknąć cykl. Nie z powodu dumy, słabości czy pychy, ale po prostu dlatego, że na coś już nie mam miejsca w twoim życiu. Zamknij drzwi, zmień płytę, posprzątaj dom, strzepnij kurz. Przestań być tym, kim byłeś. Bądź tym, kim jesteś."
Stary 2013-01-06, 23:58   #4276
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
czy chodzi o sytuację, którą opisałam?
Nie, o moją.

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/1608858/i-wish-.html

Doszłam do wniosku,że nie mogę żyć w tym zawieszeniu i muszę się zdecydować w końcu czy chcę o niego powalczyć,czy nie i zacząć żyć TOTALNIE bez niego.Boję się wybrać.
Stary 2013-01-07, 08:12   #4277
pogubiona88
Zadomowienie

Melduję, żyję po spotkaniu...

Ale sama nie wiem co myśleć. Było ok, miło...pewnie się jeszcze spotkam, ale na kolana nie padłam.
I nie wiem czy dlatego że taka specyfika "randki w ciemno", czy nie jestem gotowa jeszcze po ex, czy...siedzi mi w głowie ten przystojniak...

Nie wiem, nic nie wiem...
pogubiona88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 08:43   #4278
Malla
Nie depcze krokusów

Pogubiona - nic się nie stało. Nie ten, to inny. I z jego strony - nie ta, to inna.
Ja bym się brała za przystojniaka
Stary 2013-01-07, 09:00   #4279
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
Nie, o moją.

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/1608858/i-wish-.html

Doszłam do wniosku,że nie mogę żyć w tym zawieszeniu i muszę się zdecydować w końcu czy chcę o niego powalczyć,czy nie i zacząć żyć TOTALNIE bez niego.Boję się wybrać.
rozumiem jakoś tak przez podobną konstrukcję zdania mi się tak wydawało
też nie rozumiem takich sytuacji, nie znam też dokładnie waszej historii. wiem jednak jak ciężko się podejmuje takie decyzje i jak trudno taki rozdział zamknąć

ja się obudziłam w takim nastroju, że nie wiem jak dam radę z dzisiejszymi obowiązkami
Stary 2013-01-07, 09:03   #4280
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Pogubiona - nic się nie stało. Nie ten, to inny. I z jego strony - nie ta, to inna.
Ja bym się brała za przystojniaka
Ale przystojniak nie wydaje się być zainteresowany. Sama nie wiem. Wczoraj wieczorem napisałam do niego, ale był off line. Z rana od razu odpisał.... i poszedł do pracy.
Tylko mam wrażenie że on zwyczajnie nikogo nie szuka...

A co do "nie ta to inna" to mój randkowicz jest mega zadowolony... Więc nie wydaje się podchodzić "nie ta to inna".
pogubiona88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 09:24   #4281
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez pogubiona88 Pokaż wiadomość
Ale przystojniak nie wydaje się być zainteresowany. Sama nie wiem. Wczoraj wieczorem napisałam do niego, ale był off line. Z rana od razu odpisał.... i poszedł do pracy.
Tylko mam wrażenie że on zwyczajnie nikogo nie szuka...

Gdzie tu widzisz brak zainteresowania? Pisze, odpisuje, krążył wokół Ciebie na imprezie jak satelita

Może szuka, może nie... warto poczekać na rozwój sytuacji, nie ma po co przyspieszać, naciskać, osaczać. Mój obecny randkowicz odpisuje po paru dniach :P
Cytat:
Napisane przez pogubiona88 Pokaż wiadomość
A co do "nie ta to inna" to mój randkowicz jest mega zadowolony... Więc nie wydaje się podchodzić "nie ta to inna".
Mam nadzieję, że mu uświadomisz, że nie zaiskrzyło i nie jesteś zainteresowana.
Stary 2013-01-07, 11:51   #4282
dzastinaw
Raczkowanie

....

Edytowane przez dzastinaw
Czas edycji: 2013-01-11 o 09:40
dzastinaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:05   #4283
Onnaa88
BAN stały

Właśnie wróciłam do domu szukałam od rana pracy.Wszystkich pośredników w mieście obskoczyłam i nie ma pracy trzeba czekać
Tato mi jazdę w domu robi,i do tego będę będzie chciał ode mnie 100 zł więcej na mieszkanie u nich po podwyżki dostali za mieszkanie a go nie interesuje czy mam pracę.
Nie jem już 5 dzień z nerwów.Gdy daję głupie CV w pośredniakach to patrzą się na mnie jak na wariatkę tak mi się ręce trzęsą i mowa kręci,że nie jestem w stanie słowa z siebie wydusić z nerwów.Za moment nie będę miała nawet na bilety żeby gdzieś dojechać już nie wspomnę o głupich podpaskach.Nie wiem czy odezwać się do byłego bo on zawsze mówił,że będę miała w nim wsparcie,ale znów mam się poniżyć.Nie wiem nawet czy to będzie dobre posunięcie,on ma swoje życie i na pewno by mi nie pomógł ...
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:23   #4284
paputek00
Raczkowanie

GG do paputek00

Odezwanie się do byłego to najgorsza rzecz jaką mogłabyś w tym przypadku zrobić. Nie jesteście już razem, jedyne co pokażes takim ruchem to swoją totalną bezradność i nieumiejętność radzenia sobie bez niego. Poza tym jesli by Ci pomógł to tylko ze współczucia a tego chyba nie chcesz.
Na pewno masz dalszą rodzinę czy znajomych, którzy mogą Ci pomóc.
P.S. Nie przysługuje Ci zasiłek?
paputek00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:45   #4285
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paputek00 Pokaż wiadomość
Odezwanie się do byłego to najgorsza rzecz jaką mogłabyś w tym przypadku zrobić. Nie jesteście już razem, jedyne co pokażes takim ruchem to swoją totalną bezradność i nieumiejętność radzenia sobie bez niego. Poza tym jesli by Ci pomógł to tylko ze współczucia a tego chyba nie chcesz.
Na pewno masz dalszą rodzinę czy znajomych, którzy mogą Ci pomóc.
P.S. Nie przysługuje Ci zasiłek?
Tak właśnie myślałam,że jednak nie warto się do niego odzywać.Niestety przepracowałam 10 miesięcy i zasiłek mi nie przysługuje.Znajomi też bez pracy więc już nie wiem co gdzie i kogo się prosić.Z rodziną jesteśmy pokłóceni moi rodzice to odludki i z rodziną nie chcą utrzymywać ani się godzić ...
Ciężko

Edytowane przez Onnaa88
Czas edycji: 2013-01-07 o 13:47
Stary 2013-01-07, 13:49   #4286
Vandaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Tak właśnie myślałam,że jednak nie warto się do niego odzywać.Niestety przepracowałam 10 miesięcy i zasiłek mi nie przysługuje.Znajomi też bez pracy więc już nie wiem co gdzie i kogo się prosić.Z rodziną jesteśmy pokłóceni moi rodzice to odludki i z rodziną nie chcą utrzymywać ani się godzić ...
Ciężko
Onnaaa88, jesteś z dużego miasta? Może spróbuj wydrukować plik CV i poroznosić po wszystkich sklepach w galerii handlowej, nawet tam, gdzie nie ma ogłoszenia. Trzymam kciuki
Vandaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:50   #4287
paputek00
Raczkowanie

GG do paputek00

rzeczywiscie ciezko przykro mi
paputek00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 13:51   #4288
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzastinaw Pokaż wiadomość
witajcie
wczoraj pzreszłam małe pranie mózgu w pozytywnym tego słowa znaczeniu i teraz trzymam sie zasady ze brak kontaktu z mojej strony bedzie najlepsza droga do odzyskania byłego, oby sie udało od dzis zamierzam dbac o siebie , najgorsze i najtrudniejsze jest wyłączyc myslenie o nim ale mam nadzieje ze jakos mi sie uda
A ty zerwałaś czy on? Bo nie pamiętam;p
Stary 2013-01-07, 13:55   #4289
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Vandaris Pokaż wiadomość
Onnaaa88, jesteś z dużego miasta? Może spróbuj wydrukować plik CV i poroznosić po wszystkich sklepach w galerii handlowej, nawet tam, gdzie nie ma ogłoszenia. Trzymam kciuki
Tak jestem z Bydgoszczy i tak właśnie zrobię.Galerie handlowe mam nie daleko siebie więc może akurat się uda.
3 majcie kciuki żeby mi się udało.Bo dużo czasu na szukanie pracy mi nie zostało
Stary 2013-01-07, 14:15   #4290
nonaka91
Raczkowanie

Nie wiem jak się zachowywać i co myśleć o tym... były odzywa się do mnie, ale widzę, że chodzi trochę tak nabuzowany, przy kolegach się uśmiecha, ogląda gupie filmiki na yt, jakieś durne gry online odpala... nie wiem czy on od siebie tak odsuwa trudny moment czy on po prostu się cieszy, że nie jest ze mną....
nonaka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości