Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-27, 16:16   #4261
gda
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Smutno mi, bo czasem wydaje mi się, że moje dziecko mnie nie kocha.... może będziecie się śmiać, ale mam wrażenie, jakbym mu była potrzebna tylko do tego żeby go nakarmić. Jak przychodzi babcia TŻta, to się śmieje do niej i gada, do innych też, a do mnie rzadko mimo, że ciągle mówię do niego.
Moja przyjaciółka miała to samo. Ja przychodziłam do niej i jej synek się do mnie non stop uśmiechał ,a ona w ryk, że do niej w ogóle się nie uśmiecha... Mnie to mój synek uwielbia tak samo jak tatę. Nie wiem czy to dlatego, że my non stop do niego się uśmiechamy, śmiejemy głośno, gadamy, całujemy, dotykamy i w ogóle prawie cały czas jesteśmy w interakcji.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Gda jeansowa kurteczka i rurki-panterki bomba

Wczoraj Filipek zaczął kaszleć , więc podeszliśmy na IP. Osłuchowo czyściutki , ale okazalo się, że idą mu ząbki wydziela przez to dużo śliny i po prostu momentami krztusi się nią.

My dzisiaj ostatni dzień u rodzicow, jutro wracamy do siebie.

W temacie zakupów, ja dzisiaj kupilam sobie płaszcz w Camaieu
Dzięki!

Henio też ma niezłą produkcję śliny teraz i czasem się krztusi.
I zauważyliśmy coś białawego na dziąśle, ale nie ma zaczerwienienia. Może być ząbek? Czy pleśniawka? Moja mama mówiła, że mój pierwszy ząb zaczął wychodzić jak miałam 3,5 miesiąca i najpierw myślała, że to pleśniawka i próbowała zetrzeć, ale nie schodziło i w końcu lekarz jej powiedział, że to ząb i nie zejdzie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:43   #4262
afternoon
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Gda, Filip nie ma zaczerwienionych dziąsełek, tylko takie białe prześwituje w miejscu dolnych jedynek poza ślinieniem się, zaczyna wkładać piąstki do ust.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:47   #4263
lidka0308
Zadomowienie

Witanko!

jutro idziemy na szczepienie - ciekawe jak tym razem mała zareaguje

dostałam od bratowej męża kosmetyki Weledydla Lili oczywiście
a dla mnie olejek do smarowania biustu - podobno ułatwia wypływ pokarmu, ale to mi się wydaje, że bardziej pomaga masaż podczas nakładania tego olejku na [piersi

a moje dziecko coś jakieś marudne od wczoraj
czyżby odreagowywała powrót do domu?

a ja nie dostałam eska od rossnę - co w nim było jeśli można wiedzieć?

Wspaniale, że Katiem i Kubuś idą do domku!!!!!

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zosia jest już całkiem sobą

a wczoraj stopy poszły w ruch jaki miałam z niej ubaw jak sama się łaskotała po stopach mina bezcenna
a ja czekam na swój kochany macierzyński chociaż nie wiem czy po przerwie świąteczej przyjdzie dzis czy jutro.
dobrze, że Zosi lepiej

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Melduję że żyję. Daaawno się nie udzielałam, ale jakoś tak wyszło... Nie miałam chyba weny...
Niestety nie dam rady nadrobić, bo strasznie dużo naskrobałyście

U nas wszystko ok. Mały rośnie, tylko wydaje mi się, że czasem płacze tak jakby miał się zaraz zacząć zanosić Mam nadzieję, że to mu minie, bo jeśli naprawdę się będzie zanosił, to ciężko, bo trzeba będzie go bardzo pilnować...

W pierwszy dzień świąt byliśmy u moich rodziców i moja matka strasznie mnie wkurzała, bo krytykowała,że za rzadko go karmię (co 4h), że powinnam na rządanie, a nie kiedy ja chcę- i nie docierały moje i mojego męża tłumaczenia, że on jest taki łakomczuch, i w szpitalu kazali karmić go na godziny i nawet nasz pediatra, bo on potrafiłby wisieć na cycku 24h. Zwymiotowałby, albo zacząłby go brzuszek boleć, ale jadłby dalej... Taki typ dziecka. Ale NIE, bo ona wie lepiej, bo my jesteśmy niedoświadczonymi rodzicami i swoje wałkuje, że przecież teraz płacze, bo głodny (a jak go wzięłam na ręce, to po kilku minutach się uspokoił... No to chyba jakby głodny był, to by dalej płakał?) I najlepsze, że mówiła, że jest głodny niecałą godzinę po tym, jak go skończyłam karmić...
Wczoraj byliśmy u moich dziadków i babka ta sama śpiewka.... Że płacze bo głodny (akurat miał mokro), że za cienko go ubieram (miał koszulę taką cienką elegancką, spodnie polarkowe, skarpetki i pod spodem body z krótkim rękawem), a w domu było bardzo ciepło. No a jak zobaczyła, że go noszę w pionie, to dopiero się zaczęła gadka, że mu kręgosłup pokrzywię, a że była z nami moja matka, to też się przyłączyła do pouczania mnie. I na nic tłumaczenia, że on jak go się poziomo nosi, to się drze, bo chce wszystko widzieć. No i jeszcze nie obyło się bez rad typu, żebym go trzymała zawsze po jedzeniu do odbicia, kładła raz na jednym boku, raz na drugim itd. Jakbym jakaś ułomna była i nie wiedziała o tym... Cholera, mam dość. Cieszę się, że już po świętach, bo myślałam że mnie szlak trafi. A moja matka jak tylko się przebudził, to leciała do niego i nie słuchała nas, żeby go zostawiła, bo on zaraz uśnie i ciągle go nosiła, a wieczorem nie mogliśmy sobie poradzić, bo chciał na rękach być, a my już padnięci.... Wrrrrr!!! Sorry, ale musiałam się wygadać....

Zdjęć zrobiliśmy tylko kilka i w sumie prawie żadne się nie nadaje do pokazania, bo beznadziejnie wyszły, a jak już jedno było fajne, to mały się całkiem odwrócił i go nie widać :/
Cieszyłam się, bo mój chrzestny obiecał, że da mi matę edukacyjną po swojej 3-letniej córce, a się okazało, że nie da, bo jej chce zostawić (ciekawe po co 3-latce mata?????), no ale nie będę się prosić, bo przecież może dać, a nie musi... Tylko wkurza mnie jak ktoś najpierw obiecuje, a potem wymyśla, żeby nie dać...

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

A u nas kolęda miała być DZISIAJ (nawet ludziom nie da odetchnąć po świętach), ale się rozchorował i pewnie po nowym roku przyjdzie.
ale miałaś przejścia z babami, serdecznie współczuję
takie "dobre rady" mogą człowieka wykończyć

Cytat:
Pięknie,, teraz mnie rozkłada choróbsko, wszystkie mięśnie mnie bolą, gardło i do tego ledwo na oczy widze, a łeb mam taki ciężki że bajka, do tego dziś i jutro od rana do samego wieczora sama z lalkami bo tżet w Chełmie szkolenia prowadzi padam na pysk.
o matko, jak nie urok to sraczka
weź coś przeciwgrypowego
na mnie przed ciążą dobrze działał coldrex max grip czy jakoś tak w saszetkach do rozpuszczania w wodzie

Cytat:
Witajcie

Tamlin, my mieliśmy Babydream, bardzo w porządku

Gda jeansowa kurteczka i rurki-panterki bomba

Agnus teściowa przegięła

Sojka 2 tabletki Tabcin na noc i rano będziesz nowonarodzona

Wczoraj Filipek zaczął kaszleć , więc podeszliśmy na IP. Osłuchowo czyściutki , ale okazalo się, że idą mu ząbki wydziela przez to dużo śliny i po prostu momentami krztusi się nią.

My dzisiaj ostatni dzień u rodzicow, jutro wracamy do siebie.

W temacie zakupów, ja dzisiaj kupilam sobie płaszcz w Camaieu
całe szczęście, że u Filipka to nie choróbsko jakieś

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Wstawiam kilka zdjęć mojej Księżniczki

A kalendarz z jej zdjęciami zrobił furorę. Mam kolejne zamówienie na takie kalendarze
księżniczka cudowna

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka miała to samo. Ja przychodziłam do niej i jej synek się do mnie non stop uśmiechał ,a ona w ryk, że do niej w ogóle się nie uśmiecha... Mnie to mój synek uwielbia tak samo jak tatę. Nie wiem czy to dlatego, że my non stop do niego się uśmiechamy, śmiejemy głośno, gadamy, całujemy, dotykamy i w ogóle prawie cały czas jesteśmy w interakcji.

Dzięki!

Henio też ma niezłą produkcję śliny teraz i czasem się krztusi.
I zauważyliśmy coś białawego na dziąśle, ale nie ma zaczerwienienia. Może być ząbek? Czy pleśniawka? Moja mama mówiła, że mój pierwszy ząb zaczął wychodzić jak miałam 3,5 miesiąca i najpierw myślała, że to pleśniawka i próbowała zetrzeć, ale nie schodziło i w końcu lekarz jej powiedział, że to ząb i nie zejdzie
ubawiło mnie to ścieranie "pleśniawki"
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:57   #4264
Sojka1990
Zadomowienie

naćpałam się leków i mam nadzieje ze przejdzie.

hehe pleśniawki na ząbki nieźle
co do takich akcji to mama mi opowiadała jak się urodziłam to miałam strasznie czarne brwi (do tej pory mam krzaczaste i krucze takie że bajka) no i wpadła któregoś dnia położna ze ścierą i do mojej matki z gębą że co jej od☠☠☠ało żeby noworodkowi brwi malować zaczeła ponoć trzeć mi te oczęta tą szmatą a tu nic nie chciało schodzić

druga taka sytuacja- miałam ze 4-5lat no i matka się na mnie uwzieła że mam brudną szyje jako że mydłem zejść ten "bród" nie chciał to wpadła na genialny pomysł że spróbuje pumeksem- o i darła mi szyje tym nieszczęsnym pumeksem, skóra zrobiła się oczywiście czerwona a jak czerwień zeszła to szyja dalej "brudna" była i mama skapitulowała do tej pory mam taką skórę na szyi że wygląda jak brudna, cóż widocznie taki mój urok

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

hahaha moje dziecko mówi
Ja do Zośki " ale masz straszny katarek" a ona na to "ajeek!!"
Stary 2012-12-27, 16:57   #4265
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Gda, Filip nie ma zaczerwienionych dziąsełek, tylko takie białe prześwituje w miejscu dolnych jedynek poza ślinieniem się, zaczyna wkładać piąstki do ust.
No to u nas to samo. Ale piąstki wkłada już chyba od miesiąca.
Stary 2012-12-27, 16:59   #4266
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
a ja nie dostałam eska od rossnę - co w nim było jeśli można wiedzieć?
Rabat 20% dodatkowy do końca roku na wszystko.

Cytat:
druga taka sytuacja- miałam ze 4-5lat no i matka się na mnie uwzieła że mam brudną szyje jako że mydłem zejść ten "bród" nie chciał to wpadła na genialny pomysł że spróbuje pumeksem- o i darła mi szyje tym nieszczęsnym pumeksem, skóra zrobiła się oczywiście czerwona a jak czerwień zeszła to szyja dalej "brudna" była i mama skapitulowała do tej pory mam taką skórę na szyi że wygląda jak brudna, cóż widocznie taki mój urok
O Boże, jakoś nie rozbawiło mnie tarcie dziecku szyi pumeksem. Jaki to musiał być ból...
Stary 2012-12-27, 17:10   #4267
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hejo

Narazie nie nadrobie bo chwilowo czasu niet :

Wreszcie po świętach
No i po szczepieniu które dzisiaj zaliczyliśmy
Byliśmy o 8 rano jako pierwsi, poszło szybko i sprawnie.
Alanek zakwilił trosze przy wprowadzaniu zastrzyku i troszke pomarudził, ale smoczuś i przytulenie mamusi pomogło w 10 sekund i zaczął sie uśmiechać
Potem w dwie minutki zaszliśmy do domku i w tym czasie zasnął mi na rękach.
Kochane moje //
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-27, 17:18   #4268
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
O Boże, jakoś nie rozbawiło mnie tarcie dziecku szyi pumeksem. Jaki to musiał być ból...
No przecież tym skórę można zedrzeć!
Stary 2012-12-27, 17:26   #4269
Sojka1990
Zadomowienie

Czy bolało to nie pamiętam.
Pamietam za to jak bolała skakanka na nogach...
Stary 2012-12-27, 17:32   #4270
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Czy bolało to nie pamiętam.
Pamietam za to jak bolała skakanka na nogach...
Sojka ja za Tobą nie nadążam. Teraz chyba dajesz nam do zrozumienia że matka Cię biła skakanką, a przed chwilą z uśmiechem opowiadałaś skecz o tarciu pumeksem szyi. Jakoś nie umiem tego ogarnąć...
Stary 2012-12-27, 17:45   #4271
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

A kalendarz z jej zdjęciami zrobił furorę. Mam kolejne zamówienie na takie kalendarze
Piękna! jak wszystkie Alicje

I jeszcze dokładne info z Rossmanna
http://www.rossnet.pl/Newsletter/201...5105/body.html
Stary 2012-12-27, 17:47   #4272
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Sojka ja za Tobą nie nadążam. Teraz chyba dajesz nam do zrozumienia że matka Cię biła skakanką, a przed chwilą z uśmiechem opowiadałaś skecz o tarciu pumeksem szyi. Jakoś nie umiem tego ogarnąć...
po prostu mnie smieszy ta sytuacja z pumeksem bo jak mozna byc takim idiota zeby na cos takiego wpasc, gdybym to pamietala moze bym sie z tego nie smiala. a ze skakanka chodzilo mi o to ze tami ból pamietam jak raz oberwałam ale pumeksu na szyi nie choc bylam w tym samym wieku a było to do tego co napisała Gda ze przeciez to musialo bolec
Stary 2012-12-27, 17:55   #4273
Kalpana
Zakorzenienie

Iwa kurcze, mam nadzieję, że i u mnie tak będzie, bo strasznie się z tym źle czuję... Ryczeć mi się chce, jak on się do kogoś uśmiecha, ale nie chcę tego pokazywać, bo wiem, że nikt nie zrozumie i wezmą mnie za wariatkę. Ale jestem o niego teraz strasznie zazdrosna...

Agnus
wiem, że niemożliwe, ale tak sięczuję...

Cytat:
Ja też się staram jak najwięcej do niego mówić, uśmiechać itd. Zawsze mówię takim ciepłym wesołym głosem, żeby go zachęcić do rozmowy, ale czasem się uśmiecha i rozmawia, ale nie tak często jakbym chciała.... Potwornie mi z tym źle

Colds oj tak, potrafi takie gadanie wykończyć, a wkurzyć, to już w ogóle... Chodziłam wczoraj jak bomba zegarowa po tych odwiedzinach...

Nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem.... Od wczoraj straszna maruda, a dzisiaj non-stop do cycka chce i ciągle nienajedzony... Nakarmiłam go i do kąpieli, a on w taki ryk, że się go uspokoić nie dało, a normalnie lubi się kąpać i ryczy dopiero jak się go wyciąga z wody. Na szybko go umyłam, nawet ubrać nie mogłam, bo tak potwornie ryczał. A jak wzięłam na ręce, to od razu spokój.... Teraz śpi, ale nie wiem co będzie jak wstanie....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 17:58   #4274
Konczita
Zakorzenienie

haj .. witam się po ciężkim dniu .. mega zakupy za nami ufff

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
U nas ramki nie zdały egzaminu. Nie było szans, aby Antek pozwolił sobie odciskąć rączkę, czy nóżkę. Z rączką problem był, bo ją zaciskał, a nóżki baliśmy się mocniej przycisnąć, żeby nie zrobić mu krzywdy. Później wpadliśmy na pomysł z odciskami farbką, ale też nic z tego nie wyszło. Skończyło się na 3 zdjęciach.

u nas skończyło się podobnie ta glinka była masakrycznie twarda a jak dodałam ciupke wody to nic nie dawało = lipa jak dla mnie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:14   #4275
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
I jeszcze dokładne info z Rossmanna
http://www.rossnet.pl/Newsletter/201...5105/body.html
Dzięki. Właśnie zastanawiałam się czy promocje się łączą. Jutro trzeba lecieć

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

u nas skończyło się podobnie ta glinka była masakrycznie twarda a jak dodałam ciupke wody to nic nie dawało = lipa jak dla mnie
Czyli lipa. Szkoda bo ładne.
Stary 2012-12-27, 18:21   #4276
ula2689
Wtajemniczenie

A propo Rosmana, co sądzicie o słoiczkach Babydream?są większe od np.bobovity a dziś widziałam w promocji za 2,99 kupiłam kilka
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:23   #4277
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
dzięki,chyba u nich zamówię taką na ściane

Cytat:
Dziewczyny te ramki są super, ale bardzo delikatne.. przy sprzątaniu wystarczy że się niechcący przewróci i po ptokach, glinka się rozpada.

No i listonosza nie ma więc już go nie będzie bo zawsze do 15tej chodzi
myślę,że na ścianie nic się jej nie stanie jak taką zamówię

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja kupiłam chyba tutaj:

http://allegro.pl/listing.php/search...a+z+glin%C4%85

A właśnie w temacie tych ramek: Tamlin kupiłaś je jednak? Udało Wam się zrobić odciski?

U nas ramki nie zdały egzaminu. Nie było szans, aby Antek pozwolił sobie odciskąć rączkę, czy nóżkę. Z rączką problem był, bo ją zaciskał, a nóżki baliśmy się mocniej przycisnąć, żeby nie zrobić mu krzywdy. Później wpadliśmy na pomysł z odciskami farbką, ale też nic z tego nie wyszło. Skończyło się na 3 zdjęciach.
dziękuję za odp.Mi właśnie mówiła siostra cioteczna męża,że też mieli problem z odciśnięciem rączki.A powiedz,tam co jest miejsce na glinkę są szybki?że można wstawić w razie czego fotki?bo chyba tak zrobiliście tak?

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj .. witam się po ciężkim dniu .. mega zakupy za nami ufff

może ta glinka nie była dobrze zabezpieczona i wyschła?
A z tym nawilżaczem kochana to szczerze nie pamiętam,czemu odradzała

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:47   #4278
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

co do takich akcji to mama mi opowiadała jak się urodziłam to miałam strasznie czarne brwi (do tej pory mam krzaczaste i krucze takie że bajka) no i wpadła któregoś dnia położna ze ścierą i do mojej matki z gębą że co jej od☠☠☠ało żeby noworodkowi brwi malować zaczeła ponoć trzeć mi te oczęta tą szmatą a tu nic nie chciało schodzić

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

"
Nigdy bym nie wpadła na takie pomysły a ten pumeks na szyi aż mnie ciarki przeszły.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hejo

Narazie nie nadrobie bo chwilowo czasu niet :

Wreszcie po świętach
No i po szczepieniu które dzisiaj zaliczyliśmy
Byliśmy o 8 rano jako pierwsi, poszło szybko i sprawnie.
Alanek zakwilił trosze przy wprowadzaniu zastrzyku i troszke pomarudził, ale smoczuś i przytulenie mamusi pomogło w 10 sekund i zaczął sie uśmiechać
Potem w dwie minutki zaszliśmy do domku i w tym czasie zasnął mi na rękach.
Kochane moje //

Bo Alan jest odważny

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:56   #4279
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Prześliczne ciuszki! Te sztućce też chcę kupić, są piękne! Widziałam na ładnebebe
Jeszcze chcę jej kupić do kompletu to http://allegro.pl/skip-hop-zoo-zesta...901625535.html

Super ten żakiet pierwszy co wrzucałaś. Widziałam go w sklepie ale nie przymierzałam bo wydawał mi się drogi a teraz po przecenie bym się skusiła na niego, ale nie wiem rozmiar jaki wziąć.

Cytat:
Świetne foto, śliczna Ona jest

Przyszły mi dzisiaj paczki z Hipp i z Bobovity (w szpitalu się zapisałam). Dostałam z Hipp herbatki i słoiczek jabłuszka, a z Bobovity słoiczek marchewki. Aaa i na Hipp dostałam kupony zniżkowe do Rosmanna. Fajnie bo kosmetyków używamy Hipp i słoiczki też zamierzam kupować od nich.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-27, 18:59   #4280
lilka00
Wtajemniczenie

Kalpana- absolutnie się nie przejmuj, u mnie jest to samo, do mnie się nie uśmiechnie, nie zagada, do innych trochę, za to uwielbia moją mamę, dzisiaj się do niej na głos śmiała i gadała jak nigdy, a mnie ma w pupie. Moje przyjaciółki wczoraj brały ja n ręce, a jak ja wezmę to się wyrywa, ale wiem, że to się zmieni i jakoś bardzo się tym nie przejmuję . Też do niej gadam, śmieję się i wszystko, a ona nic .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 19:20   #4281
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

wrzuciłam parę fotek z chrzcin Igusi na maila

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 19:26   #4282
marta1986222
Zakorzenienie

Niunia moja śpi teraz ja idę pod prysznic

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Jeszcze chcę jej kupić do kompletu to http://allegro.pl/skip-hop-zoo-zesta...901625535.html

Super ten żakiet pierwszy co wrzucałaś. Widziałam go w sklepie ale nie przymierzałam bo wydawał mi się drogi a teraz po przecenie bym się skusiła na niego, ale nie wiem rozmiar jaki wziąć.

Świetne foto, śliczna Ona jest

Przyszły mi dzisiaj paczki z Hipp i z Bobovity (w szpitalu się zapisałam). Dostałam z Hipp herbatki i słoiczek jabłuszka, a z Bobovity słoiczek marchewki. Aaa i na Hipp dostałam kupony zniżkowe do Rosmanna. Fajnie bo kosmetyków używamy Hipp i słoiczki też zamierzam kupować od nich.
Ja dostałam z nestle kaszkę też w szpitalu wypełniałam ankietę więc może też jeszcze dostanę to co Ty.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
wrzuciłam parę fotek z chrzcin Igusi na maila

Zaraz obejrzę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-27, 19:36   #4283
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Też chcę ten talerzyk i miseczkę Jeszcze widziałam śliniak do kompletu

Ten żakiet wzięłam rozmiar S, bo on jest i tak obszerny.

Tak mówiłyście o tym macierzyńskim, aż zajrzałam na konto i też dostałam Z tej okazji jeszcze poszłam śladem Nisi i zamówiłam "na zaś" ciuszków Heniowi. Akurat na przyszłą zimę.

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...0%C5%82okciach

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...podszewk%C4%85

Stary 2012-12-27, 19:37   #4284
katiem
Wtajemniczenie

Hello!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Tęskniłyście????

Musiałam nacieszyć się dzisiaj rodziną. Położę jeszcze Pawła.

Matko laski co ja przeżyłam w tym szpitalu.... jak będę miała więcej czasu to wszystko opowiem.
Cieszę się, że już jestem z Wami. 1,5 tygodna bez internetu - koszmar

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 19:40   #4285
marta1986222
Zakorzenienie

Niegrzeczna bardzo ładne zdjęcia

My przez ten płacz Zuzi nie mamy takich zdjęć jakbym chciała
A wiadomo że chrzcin już nie da się powtórzyć.

Chciałam się pochwalić,wchodzę na wagę teraz i wieczorem w dodatku po świętach waga wskazuje pół kilo mniej

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-27, 19:41   #4286
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:

hahaha moje dziecko mówi
Ja do Zośki " ale masz straszny katarek" a ona na to "ajeek!!"
z tymi brwiami zabawne, z pumeksem już mniej
a gadająca Zośka jest na pewno przecudna

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Tęskniłyście????

Matko laski co ja przeżyłam w tym szpitalu.... jak będę miała więcej czasu to wszystko opowiem.
wspaniale, że was w końcu wypuścili
Kubuś zdrowiutki?
czekamy na relację
Stary 2012-12-27, 19:41   #4287
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Też chcę ten talerzyk i miseczkę Jeszcze widziałam śliniak do kompletu

Ten żakiet wzięłam rozmiar S, bo on jest i tak obszerny.

Tak mówiłyście o tym macierzyńskim, aż zajrzałam na konto i też dostałam Z tej okazji jeszcze poszłam śladem Nisi i zamówiłam "na zaś" ciuszków Heniowi. Akurat na przyszłą zimę.

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...0%C5%82okciach

Super ciuszki

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Tęskniłyście????

Bardzo tęskniłyśmy,super ze już jesteście w domku

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-27, 19:44   #4288
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Dostałyście sms-a od Rossne???
Tak, my już nawet skorzystaliśmy, bo od razu pobiegliśmy do Rossmana, żeby nie wykupili nam mleka ludziska jak się dowiedzą o promocji. Zamiast lekko ponad 170zł zapłaciliśmy za zakupy 135zł, więc promocja naprawdę super. Obkupiliśmy Antka w mleko, kosmetyki Babydream i kupiliśmy Pampersy 2 108sztuk za 43zł, czyli wychodzi po niecałe 40gr za sztukę, więc niesamowicie tanio.

Cytat:
Czy któraś używa pieluszek Babydream???
Ja dostałam kiedyś przy zakupach taką tę ich małą paczuszkę, w której były chyba 2 sztuki. Jak dla mnie to całkiem niezłe. Podobny do Dady, tyle, że troszkę bardziej miękkie.

Cytat:
A to chyba spróbuję, bo jest promocja teraz 92 sztuki za 40zł minus 20% rabatu więc jak za darmo. A masz doświadczenie ze słoiczkami z tej firmy? Czytałam że w testach w Niemczech wyszły lepiej niż Hipp, Gerber.
Chcę tylko dodać, że te ich słoiczki są aktualnie w promocji, chyba za 2,69zł o ile dobrze zapamiętałam.

Cytat:

Ślicznotka! Ja myślałam o takich kalandarzach z Antkiem na Dzień Babci

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

dziękuję za odp.Mi właśnie mówiła siostra cioteczna męża,że też mieli problem z odciśnięciem rączki.A powiedz,tam co jest miejsce na glinkę są szybki?że można wstawić w razie czego fotki?bo chyba tak zrobiliście tak?
Jest taka szybka z pleksi, więc można jak najbardziej wstawić zdjęcia i bardzo ładnie wygląda.
Stary 2012-12-27, 19:45   #4289
lidka0308
Zadomowienie

Chciałam wam też dziewczyny podziękować za rady o tej paście Ajona
rzeczywiście jest dobra
dziąsła mniej krwawią no i te nieszczęsne usta przestały pękać w kącikach
jak dla mnie ma tylko jedną wadę - jakoś tak jakby mi troszkę amoniakiem zajeżdża choć w składzie mieć tego świństwa nie może bo to ziołowy preparat

i mam pytanie z innej kategorii
używacie perfum?
Katee pamiętam że z Oriflame uczuliły Kubusia
Stary 2012-12-27, 19:47   #4290
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

śliczna księżniczka!

kilka fot z naszej sesji na fb tu wstawić jak bede miała więcej czasu, bo na tel ich mir mam tylko na kompie

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości