|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III
Super!
z mojej strony polecam The Holiday, Love Actually, Bridget Jones, Listy do M. i może jeszcze Ekspres polarny, który dopiero chcę obejrzeć o, i zawsze w Harrym Potterze są świąteczn motywy ![]() możemy podzielić na kategorie, np polskie, zagraniczne filmy, bajki
|
|
#4262 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
No niestety... Ale w nowym mieszkaniu wiele rzeczy mój portfel odczuł, bo dużo rzeczy musiałam kupić by się "urządzić". Teraz już prawie wszystko mamy ![]() Ja chyba zacznę niedługo Bo jak mi przyjdzie wszystko w grudniu kupić, to zbankrutuję ![]() Moim nowym pomysłem na choinkę jest dekoracja bez klasycznych okrągłych bombek, zamiast tego jakieś figurki, ozdoby szyte z materiału itp, może pierniczki http://allegro.pl/bombki-gipsowe-cho...598875357.html Zastanawiam się czy nie kupić do malowania, farbki akrylowe dla plastyków kurzą się w domu. Do tego jakiś brokat i można tworzyć
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2013-10-10 o 13:26 |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć Wam
ale ładny ![]() Cytat:
i oczywiście Kevin ja lubię też Opowieść Wigilijną zarówno w wersji klasycznej jak i animowanej, Fred Claus, Brat Świętego Mikołaja czy chociażby Jack Frost lub Elf
|
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A ja jeszcze mam całe opakowanie mama mi zapasy uzupełniła, mniam Cytat:
![]() Ja też już się nie mogę Świąt doczekać, dziś dzien wolny w końcu już się zmęczyłam rannym wstawaniem:P Co do filmów Świątecznych to ja mogę polecić film Cud na 34 ulicy-uwielbiam Dziś zapale jakąś świeczkę ale nie wiem jaką najpierw muszę trochę posprzątać
|
|
#4266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynamon i ja kupiłam na Allegro w zapasie, ten zapach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj wracając do domu, podziwiałam sobie polską złotą jesień i choć nie mogę się doczekać zimy, to taka pogoda może trwać w najlepsze. Te kolorowe liście i zapach... ściółki? Nagrzanej ziemi? Po prostu jak w bajce. ![]() Też jestem za stworzeniem listy filmów, zaraz pogrzebię w zasobach swojej pamięci i może dorzucę coś nowego. Do dziewczyn, które bawią się w własnoręcznie robione ozdoby- macie może jakieś sprawdzone patenty na ozdoby ze styropianu? Mam go trochę i chciałabym go jakoś wykorzystać.
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Odpaliłam w kominku macintosh spice - pachnie u mnie jak świąteczny dom mojej przyjaciółki. Czuję się prawie jakbym znowu siedziała u niej przy choince, w wielkim żółtym fotelu a naszym największym problemem było jak spędzić sylwestra
![]() Nie mam w domu ani jednej bombki. Wszystkie ozdoby choinkowe mamy z drewna i wikliny |
|
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
Najbardziej lubię szklane bombki. Wytłaczane, bogato zdobione. Często są różne kolory na jednej bombce. Stąd moja choinka raczej jest bajecznie kolorowa, a nie w jednym czy dwóch kolorach.
|
|
|
|
#4269 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrób zdjęcia! Ja również idę w tym kierunku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W tym momencie uzbierałam 33 filmy ![]() Obiad już przygotowany. Może jeszcze dziś skoczę po te materiały! No i napadła mnie ochota na zrobienie pierogów ruskich! Chyba machnę wieczorkiem
|
||||
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4271 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Nie robiłam nigdy nic z takiego, chyba bym kupiła styropianowe kule na bombki, ten posiadany już styropian bym "starła", kule bym mazała klejem i "panierowała" w startym styropianie. Potem całość bym popryskała bezbarwnym lakierem (żeby nic nie odpadało i miało połysk), brokatem w sprayu Ewentualnie jeszcze bym zrobiła zawieszkę z jakiejś ładnej kolorowej tasiemki. Z kokardą. W styropianową bombkę chyba da się zawieszkę wbić szpilką, ewentualnie przykleić na klej na ciepło.
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2013-10-10 o 17:20 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4272 |
|
Zakorzeniona
|
Trochę Wam zazdroszczę, że czekacie na święta, bo ja od wielu lat kompletnie nie czuję ducha świąt...
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram listę świątecznych filmów, w tv co roku to samo leci, a może dzięki Wam w tym roku coś nowego obejrzę (kinomaniak.tv się kłania
)Kusicie też tymi woskami i jak tak siadłem i pomyślałem jakie chciałbym wypróbować to aż się przeraziłem. Moja lista wyglądałaby tak: JESIENNE KLIMATY LASKA CYNAMONU MIÓD I PRZYPRAWY KOCHANY DOM KORZENNY MACINTOSH MANDARYNKA I ŻURAWINA LISTOPADOWY DESZCZ HERBATKA WANILIOWA ŻURAWINOWY LÓD No i oczywiście najbardziej świąteczne: SNOWFLAKE COOKIE CHRISTMAS MEMORIES SEASON OF PEACE MERRY MARSHMALLOW KORZENNA POMARAŃCZA MIGOCZĄCY CYNAMON ŚWIĄTECZNE CIASTECZKO WIGILIA BOŻEGO NARODZENIA ŚNIEŻNA MIŁOŚĆ ![]() Za dużo tego, zdecydowanie Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-10-10 o 18:29 |
|
|
|
#4274 | ||
|
Rozeznanie
|
Na razie mam na komputerze. Dziś wieczorem zbiorę wszystko i wrzucę do klubu, a przy następnym wątku umieści się listę w pierwszym poście
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Później możemy zrobić głosowanie na ulubiony film Pogrubione - miałam i polecam
|
||
|
|
|
#4275 |
|
Bang Bang Bang
|
Ja dziś trochę rozmyślałam nad wystrojem tegorocznej choinki i w końcu postanowiłam - w tym roku będzie cała na biało
Jako bombki zamówiłam styropianowe śnieżynki, do tego biały brokat, odrobina srebrnego i klej - już nie mogę się doczekać ozdabiania |
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4278 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ewentualnie jako podstawa do stroika
Edytowane przez Laguna2 Czas edycji: 2013-10-10 o 18:54 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jest właśnie taki zwykły styropian, który pozostał po kupionych sprzętach. Chyba pokombinuję i rozpracuję go na kuleczki. No i z tą bombką na baloniku też spróbuję. Tylko znając moje talenty manualne...
|
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
oj ciotki klotki ale drukujecie
|
|
|
|
#4282 |
|
Rozeznanie
|
Oto lista (nieposegregowana w żadne sposób). Pierogi mnie zmęczyły i dziś nie dam rady tego bardziej ogarnąć, Dziewczyny
:1.Święta last minute 2. Święta na całego 3. Love Accually 4. The Holiday 5. W krzywym zwierciadle: Witaj, Święty Mikołaju 6. W krzywym zwierciadle: Witaj, Święty Mikołaju 2 7. Świąteczny więzień 8. Święta Denisa Rozrabiaki 9. Chłopak na święta 10. Przetrwać święta 11. Nie ma jak święta 12. Renifer Niko ratuje święta 13. Wariackie święta 14. Ekspres polarny 15. Te święta 16. Mickey: Bajkowe święta 17. Zakochane święta - Christmas in Love 18. Święta w Connecticut 19. W krzywym zwierciadle – rodzinne święta 20. Wyjdź za mnie w święta 21.Cudowne święta Jonatana 22. Kevin sam w domu 23. Kevin sam w Nowym Jorku 24. Kevin sam w domu 4 25. Sam w domu po raz trzeci 26. Listy do M. 27. Dziennik Bridget Jones 28. Grinch: świąt nie będzie 29. Świąteczna gorączka 30. Miasteczko halloween 31. Fred Claus 32. Brat Świętego Mikołaja 33. Jack Frost 34. Elf 35. Cud na 34 ulicy 36. Rudolf czerwononosy renifer 37. Mickey - Bardziej Bajkowe Świeta 38. Opowieść Wigilijna Myszki Miki 39. Aksamitny królik 40. Casper straszy w Boże Narodzenie 41. Pingwiny z Madagaskaru – Misja Świąteczna 42. Zasypani W Cafe Myszka 43. Winnie the Pooh-A Very Merry Pooh Year 44. Artur ratuje gwiazdkę 45. Babcię przejechały renifery 46. Jedziemy do babci 47. Kartka świąteczna 48. Madagwiazdka 49. Lista świątecznych życzeń (ang. The Christmas List) 50. Czy Św. Mikołaj się rozwodzi? (I Saw Mommy Kissing Santa Claus) 51. Epoka lodowcowa: Mamucia gwiazdka (ang. Ice Age: A Mammoth Christmas) 52. Gdzie jesteś, święty Mikołaju? – polski film 53. Pada Shrek 54. Noc świętego Mikołaja 55. Wesołych Świąt 56. Opowieść wigilijna(kilka ekranizacji) 57. W drodze do domu 58. Świąteczna przygoda 59. Świąteczny bunt |
|
|
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
To filmy które mam w swojej świątecznej kolekcji (nie wpisywałam filmów animowanych):
12 wieczorów wigilijnych Ale szopka Alex sam w domu Bajkowe Boże Narodzenie Beethoven świąteczna przygoda Białe Boże Narodzenie Blizzard- latający renifer Boże Narodzenie Być jak Święty Mikołaj Chłopak na święta Christmas cupid Córka świętego Mikołaja Cud na 34 ulicy (1947) Cud na 34 ulicy (1994) Cudowne święta Jonatana Czekając na cud Cztery gwiazdki Dwaj zgryźliwi tetrycy Dziadek do orzechów Elf Elf-man Family man Fred Claus brat świętego Mikołaja Gdzie jest pani Mikołajowa Golden winter Gorące święta Grinch świąt nie będzie Gwiazdka odwołana Gwiazdkowa zguba Gwiazdkowe życzenie Harold i Kumar spalone święta Holiday I kto to mówi 3 Igraszki losu Ja Cię kocham a ty śpisz Jack Frost Kevin sam w domu Kevin sam w domu 4 Kevin sam w Nowym Jorku Listy do M. Magiczna kula Milion na gwiazdkę Muskularny Święty Mikołaj Nasza pierwsza gwiazdka Nieznana opowieść wigilijna Noc świętego Mikołaja Odlotowe dzieciaki Opowieść wigilijna (1938) Opowieść wigilijna (1970) Opowieść wigilijna (1999) Perfect holiday Przetrwać święta Przyjaciel Świętego Mikołaja Przyjaciel Świętego Mikołaja 2 Renifer Świętego Mikołaja Rodzinny dom wariatów Śniety Mikołaj Śnięty Mikołaj 2 Śnięty Mikołaj 3 Świąteczna gorączka Świąteczna historia Świąteczna lawina Świąteczna nadzieja Świąteczna pułapka Świąteczna sprawa Świąteczna wiadomość Świąteczna zamiana Świąteczne psiaki Świąteczne zaręczyny Świąteczny pocałunek Świąteczny strajk Święta na całego Święta na Manhattanie Święta w Canaan Święty Mikołaj Święty Mikołaj Gwiazdkowa opowieść Te święta To właśnie miłość To wspaniałe życie W drodze do domu W krzywym zwierciadle witaj Święty Mikołaju W krzywym zwierciadle witaj Święty Mikołaju 2 Walnięty Święty Wesołych świąt Wigilijne show Wojna na bombki Wyjdź za mnie w święta Zagubieni w raju Zakochane święta Zastępstwo z niespodzianką Zaślubiny Zawód Święty Mikołaj Złote święta Zły Mikołaj Zostańmy przyjaciółmi Żona dla Mikołaja Żona pastora Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2013-10-10 o 22:25 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 |
|
Bang Bang Bang
|
Kiedy już z nimi skończę, postaram się pochwalić fotkami
![]() Ale poszalałyście z tymi filmami ![]() A ja przed chwilą testowałam lukier na jednorazowych tackach
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macie jakieś sprawdzone przepisy? muffinki raczej też będe robić
|
|
#4286 |
|
Raczkowanie
|
Wow większości tych filmów nie widziałam więc czas do BN będzie mi miło upływał
|
|
|
|
#4287 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4288 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Ale teraz mam ochotę na jakieś inny, może z mojewypieki.com albo z jej nowej książki jeśli tam będzie przepis na pierniczki.Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4289 |
|
Rozeznanie
|
Ale duzo filmów. Będę miała co oglądać.. ![]() Ostatnio jestem nie do życia,kręgosłup mnie cały czas boli,a w piątki to już padam ze zmęczenia.Na szczęście przede mną weekend,więc wypocznę. Macie świetne pomysły na ozdoby choinkowe,może sama coś stworzę. Niebawem minie połowa października,pod koniec miesiąca będę zagniatała ciasto na piernik staropolski. 73 dni!
Edytowane przez Inal Czas edycji: 2013-10-11 o 08:10 |
|
|
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
Sporą część tych filmów znam
W szczególności wszelakie wersje Opowieści Wigilijnej A dziś prawdopodobnie będę oglądała 12 wieczorów wigilijnych
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

o, i zawsze w Harrym Potterze są świąteczn motywy
19.09.2015