![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Nadalka fajnie, że Wam się udało znaleźć coś lepszego no i ta praca pod nosem
![]() Sol u mnie też zdecydowana przewaga piersi, ale karmię rzadziej niż Ty, mała właśnie teraz wydłuża sobie przerwy i zjada więcej ,jednorazowo ![]() Karolka moja też najwięcej mleka pochlania wieczorami.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mała budziła się milion razy chyba dzisiejszej nocy ![]() U nas karmienie wygląda tak: 8-9 cyc 11 cyc 13 obiadek i koło 14 cyc (czasem tylko troszkę popije) 16 cyc 18 owoce/deserek 20 kaszka potem często co godzinę lub dwie cyc i tak do rana. Wczoraj byliśmy w CH i w końcu kupiliśmy Nadce pamiątkę po chrzcie - żłoty krzyżyk z łańcuszkiem. Starszej tez zrobiliśmy taką pamiątkę, ale z medalikiem. Niestety łańcuszek był już parokrotnie naprawiany i jest już trochę krótszy. Język Nadki już mniej brązowy, więc do lekarza nie idę. Mogło to być objawem toksemii (tak wyszukałam w necie, nic innego nie znalazłam...). Myślę, że po szczepionce i zastanawiam się, czy w ogóle dalej pozwalać na szczepienia? Naprawdę bardzo się nad tym zastanawiam i widzę coraz więcej minusów szczepień. |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.marama-kinderartikel.de/p...D=1839/imgID=0 Cytat:
![]() A co do cmentarza to 2 lata mieszkałam obok, przesrane tylko w okolicach 1 listopada bo ludzie zastawiali wszędzie samochodami, poza tym spokój ![]() Ładna ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A określenie "cielakowaty" mnie ubawiło. Piękne jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajny dzien Ci się zapowiada Nadejdzie takie dzień, zobaczysz ![]() Ja zdecydowanie wolę wiedzieć, że to co kupuję jest dobre. Na pewnych rzeczach nie warto oszczędzać. Mały zapadł w drugą dziś drzemkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
cześć
spóźnione życzenia dla naszych maluszków kończących kolejne miesiące ![]() ![]() ![]() Nadalka będziesz mogła szaleć po sklepach ![]() Nadia nadal bardzo absorbująca ![]() Z pracy nadal się nie odzywają z wynikiem rozmowy ( znajoma która też startowała w tej rekrutacji mówi, że u niej też cisza---dzwonić będą bez względu na wynik, więc czekam) ![]() u nas plan jedzenia wygląda tak: 9 kaszka 60 ml 10 mleko na śpiocha 150 ml 13 zupka 130 g 16 mleko na śpiocha 150 ml 17.30 owoce ok 80 g 20 mleko na jawie ![]() 22.40 mleko na śpiocha 150 ml 4- mleko 120 ml ale chcę zmienić na : 10 mleko 150 ml 13 kaszka+owoce 130 g 16 zupa 130 g 20 mleko 150ml 22.40 mleko 150 ml 4 mleko 120 ml |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Hej witam z pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() U nas fajny weekend - byliśmy z TZ w kinie na Poradnik pozytywnego myślenia i baaaardzo nam sie podobał ![]() Widziałam, ze pisalyscie o jedzeniu u nas to wyglada tak: 8-9 pierś 10-11 pierś 13 obiad zjada 190 g 14-15 pierś 17- owoce 120g 19.30 - kaszka zwykle 2-3 łyżki stołowe ( w tym jedna z glutenem) i popija cyckiem ![]() 21.30 - mleko z butli 210 ml Do tego owoce w gryzaku i chrupki kukurydziane i wafelki ryzowe jako przekaska. Picia z butli nawet nie tknie ![]() Mam jeszcze do Was pytanie czy wszystkim mamom kp wróciła juz miesiaczka? Ja nadal nie mam i nie wiem czy juz sie martwić tym, czy jeszcze nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
U nas nocka zdecydowanie lepsza dzisiaj, P. obudził się ok. 7 a zasnął ponownie dopiero koło 10.40, mam nadzieję, że chociaż trochę pośpi ![]() Dzięki za kciuki ![]() ![]() I racja... Gumi miś rządzi ![]() Opalia ja dalej nie mam i nie tęsknię ![]() Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-11 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak ![]() ![]() Tylko teraz czeka nas ogarnięcie przeprowadzki, jeszcze nie wiemy którego dnia tamci się wyprowadzą, bo tutaj już kogoś mają od 1. marca ![]() Najwyżej poczekają. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | ||||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Dzięki za wszystkie odpowiedzi odnośnie wózka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle ten wózek mam zamiar kupić 'dzięki' Tobie - Ty wspomniałaś o jego wadze, a to dla mnie teraz będzie bardzo ważne ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem, dziwaczka jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oj, ma. Rośnie ta jej biblioteczka (podobnie jak garderoba) w tempie zastraszającym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Myślałam o odcieniach brązu, ale - nie wiedzieć czemu ![]() Na stronie podanej przez Ciebie nie dość, że jest, to jeszcze 30€ taniej! Oj, chyba kupię szybciej niż w przyszłym miesiącu ![]() Ten wzór będzie idealny - jest jednocześnie jasny (na lato), pasujący do ubranek i podoba mi się ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Noo tesknie, mam troche poczucie winy, ale ogolnie maly dobrze, opiekunka daje rade, takze powoli sie przyzwyczajam do nowej sytuacji
![]() Dep ja czarnego na lato by nie brala, podobl mi sie czarno szampanski ale wole jasny na slonce, jaki model bierzecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
hehe miałam Emila na kolanach, chciałam się napić wody ze szklanki, oczywiście on też chciał trzymać to co ja. Pozwoliłam mu trzymać łapki na szklance i od razu przyssał się do niej i a jak ją lekko przechyliłam to pił tę wodę
![]() właśnie zamówiłam mu doidy ![]()
#4275 |
Zakorzenienie
|
Agunia kupiłam niekapek z MAM ten któy Lusia polubiła. Martynka póki co tylko się nim bawi i oczywiscie nie bierze do buzi. Jak jej włożyłam do buzi i przechyliłam to wypiła łyk wody, zdziwiła się bardzo
![]() Dep - faktycznie ładny ten wózek, który zaproponowała Karolina, chyba najlepszy, zdecydowanie ładniejszy od niebieskiego, równie ładny jak zielony, ale na plus przemawia to, że jest jasny (lato). Będziesz go używać tylko wiosną i latem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wpadłam tylko, żeby się przywitać, bo mam taki syf w mieszkaniu, że ![]() Idę sprzątać, póki mały śpi. Aha, my dopiero zaczęliśmy rozszerzanie diety, ale wygląda to mniej więcej tak: 8 - kaszka z owocami przepita cycem 11 - cyce dwa 14 - obiadek przepity cycem 17 - cyce dwa 19 - kaszka 21 - cyce dwa a w nocy to różnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Wtajemniczenie
|
moje Dziecię zlitowało się nad sobą z zjadł 3/4 kaszki mlecznej zrobionej na 100ml wody...nie za wiele ale zawsze coś....i napiła się dziś już ponad 100ml soczku rozwodnionego....
Depioson-miałam pytać-autem do tej Prowansji jeździcie??gdzie dokładnie??sami??jaki to domek i cena, jeśli możesz zdradzić???
#4278 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się na chwilkę bo zaraz pędzimy na spacer, pięknie słoneczko świeci ![]() Nadalka gratki znalezienia mieszkania ![]() hehe, Lu też go głównie gryzie, ale przy okazji leci jej woda i pije ![]() Lu też już ładnie pije z doidy cup, sama go łapie i od razu przybliża do dzióbka, ale ja go dalej trzymam bo inaczej porozlewała by wodę wszędzie naokoło
#4279 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tym razem, ze względu na Zosię, jedziemy w jedno miejsce - niestety zabij, a nie przypomnę sobie, jak dokładnie nazywa się ten pipidówek. Bo to jakieś maleństwo pół godziny drogi od Avignon. Wybraliśmy go ze względu na bliskość różnych uroczych starych miasteczek (które będziemy zwiedzać) a jednocześnie prosty dojazd do większej miejscowości (w razie w, no i po większe zakupy). Domek wykupiliśmy przez Casamundo. Koszt jest w ogóle śmieszny, wychodzi praktycznie tyle, ile zapłacilibyśmy, podróżując z namiotami. Szczególnie, że tym razem nie jedziemy w szczycie sezonu (który we Francji przypada na 3 tygodnie na przełomie lipca i sierpnia), tylko ostatni tydzień maja-pierwszy tydzień czerwca. Za sam domek zapłacimy niecałe 500€, do tego taxa (chyba 2€ dziennie od osoby) ![]() To są obiekty tego typu: |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() muszę te domki mojemu T. pokazać-zakocha się i może skusimy się kiedyś ![]()
![]() |
#4281 | |||
Zakorzenienie
|
Hej!
Młoda nareszcie padła - ma dziś dzień noszeniaka ![]() Cytat:
U nas (zanim kilka dni temu zaczęła jeść mniej i mniej chętnie): 7 - 200ml mm 11 - kaszka/deser mleczny/owoce z kleikiem lub bez ok. 130 g 14 - obiadek ok. 130g 18 - 200ml mm 22 - 200ml mm i raz w nocy 200ml mm. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam.
Cytat:
* Już nie pamiętam wszystkich kolorów, ale Dep wybrała najładniejsze. Ponieważ te dwa kolory odrzuciłam, to kupiłam czerwony, który do większości ubranek pasował nie będzie. Cytat:
Karolka - w takim razie Lili pewnie zjada więcej niż moja. Po przedwczorajszym żółtku jeszcze nie zrobiła kupy, więc wczoraj dostała maliny z jabłkiem, a dzisiaj PIERWSZY RAZ jogurt z morelami. Oczywiście boję się reakcji na nabiał. Jadła niezbyt chętnie, ale ok. 2/3 dużego słoiczka, więc powinno ją ruszyć. Cytat:
Myślę, że skutki braku szczepień mogą być znacznie gorsze, ale jak masz wątpliwości, to rozbijaj wszystkie szczepienia na pojedyncze. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja na sekundę. Zaraz wychodzę do Rossmana.
Wyłazi następna jedynka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja, jak już pisałam, nie bardzo się tym przejmuję bo musiałabym mieć kilka wózków żeby pasowały do ubrań ![]() ![]() Cytat:
![]() Oj tam, to tylko wózek ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Skoro zamierzasz wybrać kolor z linku podanego przez Karolinę (b. ładny), to napiszę o czymś jeszcze jeszcze: spotkałam się z JEDNĄ opinią, że jasna budka brudzi się od kółek. Tylko brudzi się przecież każda i na wszystkich jednolitych ten brud będzie widoczny. Budkę z wózka można zdjąć, ale materiał do plastiku przytwierdzony jest nitami, więc do pralki jej nie wrzucisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Wasze maluchy łapią się za uszy jak wychodzą im zęby?
U nas chyba coś idzie, ale jeszcze nie widać... za to od wczoraj płacz i mega marud... na szczęście nocka była ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Luśka właśnie sama weszła na bujaczek
![]()
#4289 |
Zakorzenienie
|
bylysmy dzis na spacerku spacerowka i mala w ogole nie spała przez bite 2 godz! rozgladala sie,,Musialam kupic folie przeciwdeszczowa bo na spacerowke nie mialam a moge juz powiedziec ze oficjalnie jezdzimy juz nowa bryka
![]()
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.