|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
U nas żadnych przygotowań, prócz ubranej choinki i upieczonych pierniczków. Oboje z Tżetem mamy zapiernicz w swoich robotach. A na Wigilie jedziemy " na gotowo" jak co roku. Tym razem obskoczymy dwie wspólnie. Najpierw teście później moi rodzice. W pierwszy dzień świąt na szczęście teście biesiadują u moich rodziców więc mamy zgłowy kursowanie między domami. W drugi dzień pewnie po objedzie ulotnimy się do siebie i może wyjdziemy gdzieś na miasto, albo zwyczajnie poleniuchujemy przed tv
zobaczymy. Na sobotę i niedzielę to pewnie wpadną do nas znajomi którzy już dość będą mieć "rodzinnej" atmosfery ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- aa i zapomniałam o prezentach. Co droższe potrzebne gadżety zamówiliśmy u dziadków a od nas Antoś dostanie ciuszki , póki nie kuma jeszcze to się nie wysilaliśmy
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak Jojla....
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się ze szpitala
![]() Nie rodzę jutro założą mi cewnik a pojutrze dopiero włączą oksytocynę.Kochane życzę Wam wesołych, pogodnych i spokojnych Świąt
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteśmy z Tobą
|
|
|
#4265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak nie to i tak będzie dobrze - czekamy na wieści!Magnusia - Kacper dostanie dmuchany basen i piłeczki do tego. W lecie mam nadzieję, że wykorzystamy jako basen takie autko co samo jeździ jak się potrząśnie kierowcą (można go trzymać osobno w ręce), bo kupiłam mu jakiś czas temu ten pociąg z FP i bardzo mu się podoba ta ciuchcia oraz książeczkę ze zwierzakami bo uwielbia. Taką kostkę edukacyjną chcę mu kupić na roczek, a od dziadków dostanie trike. O taka kostka: http://www.smythstoys.com/ie/en-ie/t...cel&trigger=ac |
||
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś--- fajna kostka! Adaś distanie jeszcze lego duplo pociąg z cyferkami i tunel z ikei
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2014-12-23 o 17:52 |
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, życzę Wam wspaniałych pełnych rodzinnego ciepła Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku. Niech choroby omijają Wasze Maluszki, a te które się starają, niech zobaczą upragnione II kreseczki.
ja już dziś zmykam w rodzinne strony - w sam środek lasu bez internetu i innych udogodnień komunikacyjnych
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#4268 |
|
Rozeznanie
|
Malgos zadna tajemnica. Jedni dziadkowie spiworek do wozka do kompletu a drudzy mate piankowa playspot . Umowilisny sie zeby nie kupieali ☠☠☠☠☠☠☠ bez okazji itp a lepiej raz do roku czy tam dwa
cos co nas odciaży. Wiec zadowolona jestem bardzo .
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane !
Życzę Wam spokojnych i szczęśliwych świąt. Rodzinnej atmosfery, ciepła, miłości i radości. Oby wszystko układało się po Waszej myśli a każdy dzień był pełen uśmiechu i rodzinnej miłości. Aby dzieciaczki były zdrowe i szczęśliwe, mężowie kochający i czuli a teściowe przemówiły ludzkim głosem
|
|
#4270 |
|
Rozeznanie
|
Magnusia to ostatnie jest niemozliwe !!!!
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
ja swojej dam szansę- nakarmię opłatkiem i poczekam a nuż się uda
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
hahhaha padłam
![]() to i ode mnie moje kochane: Zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia. Niech będą one okazją do zadumy, ale i radości z rodzinnego spotkania. Niech przyniosą wytchnienie od codziennych zmagań i trosk. Oby magia Bożego Narodzenia przetrwała w nas jak najdłużej!
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-12-23 o 23:33 |
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla-- pewnie już masz maluszka przy sobie
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - no właśnie myślałam o Jojli dzisiaj i wczoraj w sumie też, ciekawe jak się czują?
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- dziewczyny jak tam święta? Magnusia czy w okolicach obecnego wieku naszych chłopaków jest jakiś skok? bo mój dzieciak nieznośny się zrobił. Popłakuje często, nauczył się krzyczeć, w nocy sam siebie nakręca i płacze coraz mocniej i głośniej... a to wszystko pewnie, że chwalili go, ze taki grzeczny i wesoły chłopczyk. Od dziś muszę wprowadzić zakaz chwalenia Kacpra - bo jak go ktoś pochwali to zaraz robi odwrotnie. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Magnusia - ty byłaś na Krecie prawda? polecasz jakąś część wyspy, plaże, hotel na pobyt? |
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wybaczcie, że nie wpadłam ze świątecznymi życzeniami. Mam nadzieję, że to był dla Was dobry czas Jojla ![]() U nas mocno średnio jak chodzi o temat "dziecko" Nie chciałam psuć przedświątecznego nastroju takimi wiadomościami. W połowie grudnia mój mąż powtórzył seminogram, niestety wyniki są jeszcze gorsze niż były, a dodam, że już we wrześniu były fatalne. Te wszystkie suplementy którymi go szprycuję wpłynęły na zwiększenie ilości nasienia i plemników, ale co z tego, skoro ruchliwość jeszcze bardziej spadła W połowie stycznia mamy wizytę w klinice leczenia niepłodności. Widzę, że trzeba będzie wytoczyć ciężkie działa... Inseminacja to pewnie najlżejsze z tego co nas czeka, na wszelki wypadek jestem już zorientowana w warunkach rządowego programu refundacji in vitro. No ale do tego jeszcze daleka droga.Dla zachowania równowagi powiem (bo nie pamiętam czy już mówiłam), że zdecydowaliśmy się na budowę domu. Pierwsze formalności już za nami (złożyliśmy wnioski o warunki przyłączenia wody, prądu i gazu, geodeta już rysuje mapkę sytuacyjno-wysokościową), zaraz po Nowym Roku jedziemy kupić projekt. Nie wiem ile nam zajmą te wszystkie formalności, a trochę tego jest, ale marzy nam się, żeby za rok o tej porze mieć już stan surowy zamknięty, czyli mury przykryte dachem, z oknami i drzwiami
|
|
|
|
#4276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Krety- ja byłam 25 km od Heraklionu w hotelu Stella Palace. Hotel polecam- jest mega! Ogólnie Kreta jest bardzo ładna ale spora i nie daliśmy rady pojechac we wszystkie fajne miejsca ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
o kurczę szkoda, że wyniki sa złe- na szczęście medycyna potrafi pomóc w wielu przypadkach. Super, że budujecie domek! My kupimy za jakieś 3-4 lata
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
i jak teściowa przemówiła ludzkim głosem czy nawet opłatek nie pomógł? hahah
Cytat:
Będziesz miała teraz zajęcie z domkiem! super, bardzo się cieszę, duży będzie? Cytat:
jednak została Kreta, a ty w jakim miesiącu byłaś?My lecimy tylko na tydzień i z Kacprem więc na zwiedzanie się nie nastawiam (po raz pierwszy w życiu ), coś na pewno zobaczymy, ale sama wiesz jak to wszystko trzeba dostosować pod dziecko i ile rzeczy trzeba zabrać ze sobą nawet na głupi spacer ![]() co polecasz co koniecznie warto zobaczyć? |
||
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co polecam na Krecie- koniecznie Balos My byliśmy we wrześniu - na początku 2 tygodnie
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - raczej właśnie nastawiamy się na wypoczynek o ile przy Kacprze to możliwe, tzn chcemy troszkę odpocząć, zobaczyć słoneczko... i w sumie głównie dla Kacpra żeby wymoczył się w wodzie i pobawił w piachu
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
26.12 o godz. 3.37 w wyniku cc przyszła na świat moja córcia 3690g i 57cm szczęścia ![]() Poród koszmar 2w1 ale to już nieważne teraz ![]() Viollet bardzo mi przykro, że wyniki takie złe trzymam kciuki za efekty leczenia ![]() Wybaczcie, że się więcej nie odniosę ale nie dałam rady ogarnąć ![]() Pozdrawiamy
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywajcie sobie a my czekamy na fotki malutkiej
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla - gratulacje kochana! Najwazniejsze ze juz razem jestescie. Jak sie ogarniecie to nam wszystko opowiesz i czekamy na zdjecie.
|
|
|
|
#4283 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Święta ,święta i po świętach jak co roku Całe święta spędzilismy w rozjazdach i młody chyba z tego nadmiaru wrażeń zaczął mi znowu źle sypiać w nocy , no ale mam nadzieję ,że się unormuje z powrotem tej nocy było już dużo lepiej poszedł spać o 20 o 22 zjadł późną kolację i obudził się dopiero po 4 więc nawet się wyspałam Cytat:
Przykro mi ,ze wyniki wyszły złe , i trzymam nadal mocno kciuku ,żeby leczenie przyniosło efekty Co do domku to super my w tym roku robimy dobudówkę zaczynamy na przełomie lutego i marca już się nie mogę doczekać bo teraz gnieciemy się w dwóch pokojach do tego przechodnich Cytat:
|
||
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
dziś minęło 11 miesięcy
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - jeszcze tylko miesiąc i minie mu roczek! ja nie wiem kiedy ten czas zleciał...
cudny ten twój chłopczyk i ma świetne włosy i piękne oczyska! |
|
|
|
#4286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domek będziemy mieli TEN ![]() Cytat:
Cytat:
czyli też masz przed sobą budowlane wyzwanie ![]()
|
|||
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam że nie udało mi się do was wpaść ze światecznymi życzeniami, ale miałam taką gonitwę że szok... teraz dopiero odpoczywam w pracy Violet za starania.... No i za sdecyzję odnośnie budowy domu... zazdroszczę odrobinkę :Pfajny projekt domku. malgos ale się rozmarzyłam KRETA jojla gartuluej kochana i witamy córcie na świecie ![]() My po chrzcinach od wczoraj Franek jest aniołkiem Wszystko się udało. Tż nie dał gafy na mszy :P a to mu się czasem zdarza. :P Restauracje mielismy na 27 osób. I taka mała dygresja. Nie wiem ile daje się na chrzest dla dziecka ale 50 zł czy 100 zł to chyba lekka przesada - i nie piszę tu o ludziach którzy maja kiepską sytuację finansową bo wtedy to cieszę się że ten ktoś jest z nami w tym dniu... no ale cóż... mam nadzieje że nie pomyślicie że jestem materialistką ![]() magnusia jaki słodziak przystojny
|
#4288 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane!
Dawno mnie tu nie było, za co przepraszam. Jojla serdeczne gratulacje! Viollet przykro mi, że wyniki męża są kiepskie jednocześnie bardzo Cię podziwiam za to, że masz wszystko tak fajnie poukładane w głowie! nie poddajesz się, wyznaczasz sobie cele i bije od Ciebie taki optymizm! chciałabym tak umieć... magnusia, Małgoś, katie, niki, justyna cieszę się, że Wasze maluszki tak dobrze się rozwijają i dają Wam tyle radości! Co u mnie? Cieszę się, że rok 2014 dobiega końca. Dla mnie był wyjątkowo trudny - w związku, w pracy, w myśleniu o sobie i o przyszłości... Stąd też moje milczenie - nie miałam wielu dobrych wiadomości, a przykrymi nie chciałam zawracać Wam głów. Końcówka roku wypełniona była mnóstwem szkoleń wyjazdowych z pracy, brakiem czasu na odpoczynek... I taki mętlik w głowie- jednocześnie duma, że pracodawca we mnie wierzy, inwestuje itp., a z drugiej strony takie rozbicie- bo dla mnie najważniejsze było być w domu, z mężem, mieć czas i siły na budowanie rodziny... Na szczęście rok się kończy i wierzę, że kolejny będzie już dobry!
|
#4289 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny po świętach, wreszcie się skończyły. Męczą mnie strasznie te wyjazdy, tułaczka, nieskończona ilość obiadków jedzenia... ehhh niby fajnie ale miło wrócić do siebie i odpocząć
![]() Dzisiaj zabrałam się za marynowanie golonek na sylwestra zrobiłam spore domowe zakupy i zaczynam dietę :P wiem wiem golonka i dieta dziwnie brzmią obok siebie przestałam karmić Antka i kilka kg mi się przytyło. Muszę się ogarnąć i wrócić do wagi z przed ciąży. Dla nas mijający rok był cudowny , jeden z najlepszych jakie pamiętam pod każdym względem ale wiadomo że narodziny Antosia był najważniejszym punktem . Z ogromną nadzieją patrze w nadchodzący rok i wystarczy że będzie równie dobry do przemijającego to nam do szczęścia nic więcej nie potrzeba. |
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - to was czeka trochę roboty z tą dobudówką
Justyna - cieszę się, że Franek grzeczny a dostaniemy jakieś zdjęcia z chrztu?? Kasioonya - a tak się zastanawiałam, gdzie się podziewasz i co u was. Ty pamiętaj, że do nas masz przychodzić z wszystkimi wiadomościami, a nie tylko dobrymi. Trzymam kciuki żeby kolejny rok był lepszy. A jak tam wasze starania? robiliście jakieś badania? Gawa - jak pięknie to wszystko ujęłaś o tym szczęściu. Mam nadzieję, że kolejny rok przyniesie nam wszystkim same dobre rzeczy Ja to chyba jedyna jestem z tych co nie tracą kg przez karmienie... ehhhh |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

zobaczymy. Na sobotę i niedzielę to pewnie wpadną do nas znajomi którzy już dość będą mieć "rodzinnej" atmosfery 

16.06.2012 

Nie chciałam psuć przedświątecznego nastroju takimi wiadomościami. W połowie grudnia mój mąż powtórzył seminogram, niestety wyniki są jeszcze gorsze niż były, a dodam, że już we wrześniu były fatalne. Te wszystkie suplementy którymi go szprycuję wpłynęły na zwiększenie ilości nasienia i plemników, ale co z tego, skoro ruchliwość jeszcze bardziej spadła
W połowie stycznia mamy wizytę w klinice leczenia niepłodności. Widzę, że trzeba będzie wytoczyć ciężkie działa... Inseminacja to pewnie najlżejsze z tego co nas czeka, na wszelki wypadek jestem już zorientowana w warunkach rządowego programu refundacji in vitro. No ale do tego jeszcze daleka droga.
klik!
my w tym roku robimy dobudówkę zaczynamy na przełomie lutego i marca już się nie mogę doczekać bo teraz gnieciemy się w dwóch pokojach do tego przechodnich

jednocześnie bardzo Cię podziwiam za to, że masz wszystko tak fajnie poukładane w głowie! nie poddajesz się, wyznaczasz sobie cele i bije od Ciebie taki optymizm! chciałabym tak umieć...