Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 10:38   #4261
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a u mnie nic. zero wlosow w wannie, zero w umywalce i na szczotce fajnie tak. ciekawe co bedzie po porodzie...
u mnie też zawsze i wypadały a teraz prawie wcale. ale nie cieszę się, wiem że wypadną po porodzie

Cytat:
a ja znalazlam to http://www.bangla.babyonline.pl/opin...dlane-dzidzius i jesli opinie faktycznie sa prawdziwe to chyba zostane przy loveli...nic nie wkurza mnie bardziej jak nierozpuszczony proszek na ciuchach :P
ja kupiłam dwa opakowania bo gdzieś dorwałam ... ale nie używałam jeszcze. jakby co do prania ręcznego mogą być albo do namoczenia czegoś przed praniem jakby byłą potrzeba

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:40   #4262
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Haha, portfel to i mnie boli coraz bardziej...
Tak sie zastanawiam czy te mamy ktore nie chca aby lekarz podal im plec dziecka same sie jej nie domyslaja patrzac na ekran z usg?

Co do materaca, wybieramy sie jak bedzie cieplej do ikei, tam kupie i lozeczko i materac
Co do płci. My chcemy wiedzieć. Nasze dziecko jest jednak tak uparte, że albo wystawi nam tyłek, albo jak już jest odwrócone przodem, to zaciska kolana na tyle skutecznie, że trudno ocenić co tam ma. Podobno do trzech razy sztuka, zobaczymy 14.03.

Ikejowe łóżeczka.

Nie wiem co Was tak rozbawiło z tym portfelem. Nad tym trzeba płakać.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:41   #4263
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Co do płci. My chcemy wiedzieć. Nasze dziecko jest jednak tak uparte, że albo wystawi nam tyłek, albo jak już jest odwrócone przodem, to zaciska kolana na tyle skutecznie, że trudno ocenić co tam ma. Podobno do trzech razy sztuka, zobaczymy 14.03.
Moja koleżanka ma dziś czwarte podejście

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:42   #4264
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Spadaj!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:43   #4265
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee
Nie wiem co Was tak rozbawiło z tym portfelem. Nad tym trzeba płakać
to był taki śmiech przez łzy

Justi za 28t
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:52   #4266
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Spadaj!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Justi za 28t

Nic, lecę posprzątać trochę bo mamy masakrę w chałupie

Aaa w ogóle to dzwoniła moja mama i ma dla mnie jakąś bluzeczkę na brzuszek Bo kupiła dla siebie ale ma za ciasne rękawki Cieszę sie bo dziś mam zamiar zrobić przegląd szafy i pewnie znów połowa ciuchów pójdzie do worków

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:53   #4267
candace1
Zakorzenienie

Dzień dobry
ależ jestem happy

Jestem PO spotkaniu z glukozą
Dałam radę i jestem z siebie baardzo dumna

Miałyście rację co do tego kłucia - miałam 3 razy.
Najpierw przed glukozą, potem po godzinie i potem po 2h.

Przeżyłam - jak ja przeżyłam, to każdy da radę.

Opcja z cytryną wymiata - inaczej bym tego okropieństwa nie wypiła brrrrrr

A tak to soebie cytrynkę dodałam i poszło gładko

Aha-nic mi się nie działo - ani mdłości ani duszności ani słabo mi się nie robiło - poszłam w bojowym nastroju - nastawiona, ze mam to zrobić i koniec.

Tak samo wybieram się na porodówkę

Idę Was poczytać
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:54   #4268
vil84
Wtajemniczenie

im bliżej wizyty dziś, tym bardziej mam ochotę wleźć pod kołdrę i nie wychodzić do wieczora, żeby się nie denerwować a pessar jeszcze nie przyszedł ...

w ogóle dziwna sprawa ... kilka lat temu zrobiło mi się "coś" na czubku głowy. taki guzek wystający. poszłam do dermatologa, ten stwierdził że nic się złego nie dzieje, że jakiś kaszak czy coś, ale trzebaby to kiedyś wyciąć. no to trochę olałam sprawę, a to rosło i rosło ... jakoś w grudniu mąż mi pomagał przy myciu łepka, dotknął tego i się przeraził że tak urosło, i kazał mi pędzić do dermatologa ... no faktycznie, zrobiło się na kilka cm, i jakieś takie bolesne na dotyk ... ale tak sobie myślałam, że i tak w ciąży nie pójdę na żadne wycinanie, i jakoś umówiłam się dopiero na dziś do tej samej przychodni, gdzie ginekolog. i wczoraj sprawdzałam sobie po dłuższym czasie jak urosło, bo jakoś nie zwracałam uwagi przy myciu głowy ... dotykam ... a tego prawie nie ma wchłonęło się czy co ... i teraz mam jeszcze większego stresa, czy nie zaczęło mi rosnąć gdzieś do środka do mózgu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:59   #4269
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ależ jestem happy

Aha-nic mi się nie działo - ani mdłości ani duszności ani słabo mi się nie robiło - poszłam w bojowym nastroju - nastawiona, ze mam to zrobić i koniec.

Idę Was poczytać
Najważniejsze, że masz to już za sobą

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:59   #4270
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
no to ciekawe jaki będzie efekt
Stary 2013-02-20, 11:02   #4271
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam już chyba 3-4 razy
Sam Ci dał czy się upominałaś ?
Mi póki co 2 razy dał różową reklamówkę, wiem że tam na pewno był espumisan

Cytat:
A na zajęcia SR się zapisałam na Reymonta, mają darmowe to sobie chodzę coby się rozerwać trochę
Jak jest okazja to czemu nie

Cytat:
My zaczynamy 28

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 11:04   #4272
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

aż sprawdziłam ile nam zostało i okazuje się że u nas dziś studniówka
u mnie też dziś studniówka tylko ja rodzę jednopak

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

zjedliśmy śniadanko, zmieniłam pościel i szybko ogarnęłam mieszkanko.
Ja nie wiem kto tu brudzi, chyba krasnoludki- wczoraj wysprzątałam mieszkanko na błysk a dziś już kurz fruwał nie obyło się bez odkurzacza
sąsiedzi się z nas śmieją, że codziennie pralka i odkurzacz chodzi
Wyprawiłam Tż i teraz mam chwilkę na wizaż

Zaparzyłam sobie cały dzbaneczek zielonej herbatki więc popijając spróbuję Was przelecieć
mam podobnie z tym sprzątaniem, tyle że już trochę odpuściłam, bo po piewsze - w ciąży szybko się męczę, po drugie - mąż na mnie krzyczał, że przesadzam z tym sprzątaniem

Cytat:
dziewczyny ale wiadomość z rana
będą nam w tym roku ocieplać budynek. i oczywiście kiedy? około kwietnia zaczną
ja pierdziele. ja tu z dwiema dziewczynami a za oknem styropian fruwający. już nie wspominam o hałasach
może skończą przed porodem... wiem wiem marne szanse, ale może

Cytat:
Dzień dobry
ależ jestem happy

Idę Was poczytać
Gratuluję! miałam podobne nastawienie. Wypiłam bez cytrynki, szkoda tylko, że piguła mi chyba schrzaniła to badanie no nic, najwyżej będę powtarzać.

Ja dziś zaniosłam mocz na posiew. Znowu śnieg, zimno i błocko
Mam trochę lepszy humor, a miałam lekko zrypany przez weekend i wczoraj - te wyniki lekarskie mnie niepokoją.
Poprałam trochę ciuszków po mojej kuzynce, teraz będę składać.
Prawdopodobnie dostaniemy łóżeczko od kolegi z pracy męża podobno przeżyło już 5 dzieci

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:04   #4273
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dziękuje !!!!!
musimy kupić tła, rekwizyty i jakieś ciuszki więc wszytskie linki przejrzę wieczorem
Nie ma sprawy

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Jenny, a pochwaliłabyś się jak wybierzesz ciuszki i tła? dla dziewczynek jest mnóstwo opasek a dla chłopców jakoś mało mam inspiracji
Ja już mam całe pudło czapeczek, owijek itp., ale muszę to jeszcze dokładnie przejrzeć. Na pewno z 2-3 czapeczki jeszcze dokupię

A takie mam na pewno (zdjęcia z neta)
cz.1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7e2d517004580b0b533eebd8bcd2ebb9.jpg (28,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 32baec91955a1cd47ab05be7071b895b.jpg (65,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1627a8c840e8cc4cfcfd8cb1a887fc6b.jpg (16,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 306792_364223150315919_1012607579_n.jpg (55,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 376742_381717401899827_825754983_n.jpg (45,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 426686_329745163728988_1649023683_n.jpg (54,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 427196_312798355423669_650539181_n.jpg (28,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 523591_381748478563386_2084191213_n.jpg (44,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 602308_364181610320073_3234074_n.jpg (77,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 579146_327428117328756_1939394194_n.jpg (75,0 KB, 4 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-20, 11:07   #4274
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
ależ jestem happy

za nastawienie i efekt końcowy

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
im bliżej wizyty dziś, tym bardziej mam ochotę wleźć pod kołdrę i nie wychodzić do wieczora, żeby się nie denerwować a pessar jeszcze nie przyszedł ...
zaciskam mocno kciuki a swoją drogą rzeczywiście ciekawa sprawa z tym 'czymś' na głowie
Stary 2013-02-20, 11:09   #4275
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
hump, a na kiedy przypada ten największy przyrost wagi?
mi się wydaje że tak od 22 do 32 tc

Nuna- pępek boli bo się rozciąga i wywala go na wierzch, przechodziłam już przez ten etap

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
mi też go wypchnęło, ale to już dawno i wtedy pamiętam, że mnie bolało w tej okolicy, nawet takie naczynka krwionośne wokół niego trochę pociemniały jakby na parę dni (pamiętam, że się zastanawiałam, czy mogą to być rozstępy wokółpępkowe )
u mnie to samo, pobolewał i posiniał troszkę

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
helloł,
dawno się nie odzywałam, bo przeprowadzki ciąg dalszy, w między czasie urodziny męża no i dziś jeszcze stolarz przyjdzie więc znowu sprzątanie.
No i witam sie w 27 tc
Dziś mam wizytę u gina,zobaczymy co tam u małego. Niko kopie jak szalony
za 27 tc
i za wizytę

za resztę wizytująceych też
Axella - ogoliłaś w końcu nogi, żeby gin się nie wystraszył..

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
rzecz w tym że nie sprawdzając zębów a co za tym idzie przy skłonnościach ryzykując pruchnicą czy jakimś zapaleniem to właśnie ryzykujesz zdrowiem dziecka. Zdjęcie w ciąży jest niczym w porównaniu do komplikcji, które mogą przynieść chore zęby, osttanio na sr lekarz o tym mówił i bardzo uczulał by dbać o zęby w ciązy bo od zębów naprawdę wiele moze się wydarzyć. Ja miałam takie zapalenie miazgi w 8 dolnej że cztery razy był otwierany i lekarstwo zakładane a ból niesamowity, zdjęcie też miałam i mam zamiar zrobić jeszcze jedno na inne zęby bo coś mnie boli a wolę nie dopuścić do tego co z 8 bo nie jest zaleczona bo się nie da, hormony tak szaleją że lepiej poczekać do końca ciąży. Nie miewam problemów z zębami a w ciąży niestety sa do tego warunki i lepiej o to dbać bo to że możemy być szczerbate to nic ale dziecko na tym bardziej może ucierpieć

mam pytanie dziewczynki- jaki kupujecie materac?
ja wczoraj chciałam reanimować po córce materac ale bez szans, za bardzo wchłonął tonę alergenów a doprac go super się ni da a dawać do prania gdzieś to wyjdzie mi podobnie kupić nowy więc szykuję się do zakupu i miałam gryka-pianka-kokos, był ok, ale znalazłam wczoraj taki jak w załączniku i zastanawiam się czy by teraz takiego nie wziąć, jak myślicie?

http://allegro.pl/dwustronny-materac...027468364.html
to mnie teraz nastraszyłaś z tymi zębami..
na szczęście żaden jakoś mnie nie boli..
sama nie wiem już co ribić.. czy iść na to prześwietlenie czy poczekać do maja
ja materac mam lateksowy, już się nim chwaliłam. Ale był strasznie drogi (musielibyśmy za niego dać ok 500-600zł ) gdyby nie to, że dostaliśmy go za free to szukałabym czegoś innego

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej znowu z rana was nadrabiam wczoraj mieliśmy 100 dniówkę czy u was też tak pięknie świeci słońce? tylko po co ten śnieg

Cytat:
dzien dobry, wstalam, a wlasciwie wykulalam sie z lozka, bo jakis nawiedzony ktos postanowil do mnie zadzwonic, a kiedy juz doczlapalam do telefonu rozmyslil sie to nic, ze zasnelam o 4...przeciez 10 to juz pozna godzina. zatem caaaaaly dzien przede mna i na pewno bedzie bardzo radosny i pelen energii i na pewno docenie jaki jest dluuugi i fajny. ehh. ide na sniadanie.

właśnie zauważyłam, że Ty straaasznie późno chodzisz spać i późno wstajesz coś Ci się poprzestawiało

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
U mnie też śnieg , którego już mam dosyć
Posiedzę z Wami trochę dłużej niż wczoraj, a wieczorem jedziemy na pierwsze zajęcia z SR Dopiero co się zapisywałam, a to już 4 tyg zleciały
super, pochwal się jak było.
My zaczynamy SR dokładnie za tydzień.
W każdym razie w necie napisali, że kurs rozpoczyna się 27.o2, ale jak dzwoniłam żeby się zapisać to babeczka powiedziała, że powiadomią smsem kiedy kurs się rozpoczyna. Jutro chyba zadzwonię i zapytam

Cytat:
p.Basia przychodzi ? Coś jej długo nie było :/
[/COLOR]Przyszło mi przed chwilą body z muszką! Będzie na chrzest albo na Wigilię A fotki pokażę jak już mi wszystkie przesyłki dojdą.
tak, p. Basia
długo jej nie było i coś mnie zaniedbuje strasznie...
Tż mi ją kazał zmienić ale jeszcze się wstrzymam

Cytat:
pani Basia czy zmieniałaś położną?
p. Basia. Na razie nie zmieniłam położnej, dam jej jeszcze szansę

Cytat:
dziewczyny ale wiadomość z rana
będą nam w tym roku ocieplać budynek. i oczywiście kiedy? około kwietnia zaczną
ja pierdziele. ja tu z dwiema dziewczynami a za oknem styropian fruwający. już nie wspominam o hałasach

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:09   #4276
JennyAniolek
Zakorzenienie

cz.2
Takie mam: królik, niebieski krasnal, 2x muffinka (niebieska i chyba biała), zielony komplecik: majtusie i muszka, kocyk z frędzlami i czapeczkę do tego ale inny kolor + taki baner z napisem love

Od 6-10: z takich może coś dokupię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0018_FotoGolik_Piotrek_20-05-2012.jpg (42,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0004_FotoGolik_Nathaniel_20-05-2012.jpg (55,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 575984_365493880188846_879314243_n.jpg (31,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 561073_412466615456842_400859616_n.jpg (101,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 157082_107051889366381_4783931_n.jpg (98,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21105_448380125198824_783681205_n.jpg (69,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07.jpg (63,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 75705_101159636622273_154017_n.jpg (38,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 536741_330623800342521_989736371_n.jpg (79,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 32307_407300242674876_26602436_n.jpg (46,5 KB, 3 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-20, 11:13   #4277
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
super, pochwal się jak było.
My zaczynamy SR dokładnie za tydzień.
W każdym razie w necie napisali, że kurs rozpoczyna się 27.o2, ale jak dzwoniłam żeby się zapisać to babeczka powiedziała, że powiadomią smsem kiedy kurs się rozpoczyna. Jutro chyba zadzwonię i zapytam
Pochwalę się dziś albo jutro

To dzisiejszy plan zajęć

1. Poród część I:
  • omówienie III trymestru ciąży
  • przygotowania do porodu
  • zwiastuny zbliżającego się porodu, czyli kiedy jechać na porodówkę?
  • wyprawka do szpitala
  • rola osoby towarzyszącej przy porodzie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-20, 11:13   #4278
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
u mnie też dziś studniówka tylko ja rodzę jednopak
za studniówkę

Cytat:
cz.1
jakie śliczne czapeczki ta z żabką, albo truskawka
Stary 2013-02-20, 11:14   #4279
candace1
Zakorzenienie

I wiecie co - mężczyzna ustąpił mi miejsca w poczekalni - myślałam, ze się przewrócę z wrażenia

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

A mam jeszcze pytanie...kupuje któraś albo rozważa wózek Quinny??
Ja chcę go kupić wersję moodd...
To są bardzo dobre wózki
Ale jeszcze podoba mi się maclaren i mutsy

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mamuśki, które rozglądają się za wózkami wiecie coś na temat wózków Mutsy?
Świetne wózki. A co jeszcze chcesz wiedzieć?

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
20 kilka stron do nadrabiania masakra..

Przyjechali do mnie rodzice i nie mam czasu na wizaz.. Przywieźli mi łóżeczko, przewijak i fotelik od jednego brata i furę ubranek od drugiego brata normalnie całe wielkie pudło W piatek Wam obfocę bo na razie rodzice są i nie mam jak

W ogole zabralam mame do sklepu i wpadła w szał zakupów chciała pół sklepu wykupić dla wnusia.. Na szczęście ją powstrzymałam, bo byliśmy w Smyku a tam wiadomo ceny malo promocyjne..

Axela - gratki za pracę!! tylko nie wiem o co chodzi? jaka praca i w ogóle?? chwal sie!!
fajowe prezenty.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

w ogóle dziwna sprawa ... kilka lat temu zrobiło mi się "coś" na czubku głowy. taki guzek wystający. poszłam do dermatologa, ten stwierdził że nic się złego nie dzieje, że jakiś kaszak czy coś, ale trzebaby to kiedyś wyciąć. no to trochę olałam sprawę, a to rosło i rosło ... jakoś w grudniu mąż mi pomagał przy myciu łepka, dotknął tego i się przeraził że tak urosło, i kazał mi pędzić do dermatologa ... no faktycznie, zrobiło się na kilka cm, i jakieś takie bolesne na dotyk ... ale tak sobie myślałam, że i tak w ciąży nie pójdę na żadne wycinanie, i jakoś umówiłam się dopiero na dziś do tej samej przychodni, gdzie ginekolog. i wczoraj sprawdzałam sobie po dłuższym czasie jak urosło, bo jakoś nie zwracałam uwagi przy myciu głowy ... dotykam ... a tego prawie nie ma wchłonęło się czy co ... i teraz mam jeszcze większego stresa, czy nie zaczęło mi rosnąć gdzieś do środka do mózgu
Trzymam mocno kciuki - oby szyjka mocno trzymała

Cytat:
cz.1

Aaś i whatIthink - gratuluję 100dniówki

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-02-20 o 11:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 11:17   #4280
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej znowu z rana was nadrabiam wczoraj mieliśmy 100 dniówkę czy u was też tak pięknie świeci słońce? tylko po co ten śnieg
Gratuluję 100dniówki

U mnie za 5 dni

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
I wiecie co - mężczyzna ustąpił mi miejsca w poczekalni - myślałam, ze się przewrócę z wrażenia
Super!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-20, 11:18   #4281
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
ależ jestem happy

Idę Was poczytać
ZUCH DZIEWCZYNKA !!!

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
mam podobnie z tym sprzątaniem, tyle że już trochę odpuściłam, bo po piewsze - w ciąży szybko się męczę, po drugie - mąż na mnie krzyczał, że przesadzam z tym sprzątaniem
ja odpuściłam mycie i polerowanie podłogi.. bo już mi ciężko z tym brzuchem
a i jeszcze myscie okien tez sobie darowałam... kiedyś myłam przynajmniej raz w miesiącu... teraz patrzeć na nie nie mogę, ale trudno
wszystkie inne czynności powolutku daję rady zrobić
Mąż mnie nie opierdziela, bo sam jest pedantem (większym niż ja) i uwielbia błysk

Cytat:
Nie ma sprawy

Ja już mam całe pudło czapeczek, owijek itp., ale muszę to jeszcze dokładnie przejrzeć. Na pewno z 2-3 czapeczki jeszcze dokupię

cz.1
jakie słodkości

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:23   #4282
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
no ale ty masz apartamentowiec z przodu, a ja conajwyżej namiot wojskowy jak mi brzuchol wyskoczy to te 3-4 kg co mi brakuje do ciebie, nadrobię bez większego wysiłku

jesteś niemozliwa Ale wiesz... skoro masz namiot wojskowy to w brzuchu komandosa A nie leniwca

A propo córcia sobie znalazła dogodną porę fikania Przez dzień póknie kilka razy ale od 22 nawala konkretnie I tak do północy

Cytat:
Nuna, ale patrzac trzezwo, to sporo z nas ma juz ok. 10 na plusie wiec glowa do gory. chciec sobie moga, a ile przytyja to druga sprawa zreszta jak sie siedzi w domu, nie pracuje to waga tez bedzie inna. nie doluj sie, a do sumo musialabys miec faldki

A no fałdki zapomniałam!!:hahaha : No nic opcja sumo łodpadła
Cytat:
Haha, portfel to i mnie boli coraz bardziej...
Tak sie zastanawiam czy te mamy ktore nie chca aby lekarz podal im plec dziecka same sie jej nie domyslaja patrzac na ekran z usg?

Co do materaca, wybieramy sie jak bedzie cieplej do ikei, tam kupie i lozeczko i materac
szczęśliwa mamy to może i by się dopatrzyły ale jak gin nie widzi, bo małe źle ułozone to i mama nie zobaczy
Stary 2013-02-20, 11:25   #4283
JennyAniolek
Zakorzenienie

Ostatni post dla Mysi i już więcej nie zaśmiecam

Mąż obiecał, że zrobi mi takie drewniane łóżeczko , a ja się jeszcze zastanawiam nad taką filiżanką albo wiaderkiem A tła to na pewno dokupię takie podwójne, czyli na dole koniecznie motyw z deseczkami , a u góry jakiś fiolet/niebieski/zielony/kropki/paski. Wklejam przykładowe 2. Mamy też w domu jednokolorowe: czarne, białe, niebieski, czerwone i ewentualnie można wykorzystać ścianę w jednym pokoju, bo jest brązowa we wzorki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Liwia_internet09.jpg (84,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 548742_506788292665837_1526600760_n.jpg (73,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5769.jpg (63,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 154467_530397553638244_1583187861_n.jpg (53,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 532175_530397296971603_2104484903_n.jpg (108,2 KB, 3 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-20, 11:27   #4284
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ponoć na drugi trymestr wtedy to jest ok. 0,5 kg/tydzień. później ten przyrost zwalnia. ale wiadomo że to kwestia indywidualna, i jak ktoś wspomniał zależna od wielu czynników. ja korzytsałam z tego http://www.niam.pl/pl/artykul/262-pr..._ciala_w_ciazy jak z wersji idealistycznej że nie chciałabym więcej niż 10 kg
coś mocno optymistyczny ten przyrost wagi w tym artykule, z takim małym się jeszcze nie spotkałam i nie bardzo w to wierzę, ze można przytyć 2,5 kg w III trymestrze jak tyle to samo dziecko przytyje.

Ja się w ogóle wkurzyłam na wagę, mam to gdzieś ile przytyję, i tak zrzucę i tak a teraz to ja i tak nie wiem ile ważę, bo widzę, że mi sie trochę woda zatrzymuje a poza tym chyba mam zaparcia. A prawda jest taka, że ile przytyłyśmy to de facto wyjdzie po porodzie jak odejdzie dziecko, łożysko wody, zejdzie z nas nagromadzona woda i wtedy będzie można wyrokować czy się przytyło dużo czy mało, bo zostanie sam tłuszczyk, który ewentualnie (i oby nie) przybrałyśmy. Ja mam ogromną nadzieję, że to co widze jak tłuszcze jest wodą i jestem po prostu spuchnięta a nie tłuszczowacellulit na pewno mam większy, oby wodny

Nie nadrabiałam za bardzo. Jestem zła, bo okazało się, że mąż mnie w ogóle nie słuchał jak do niego mówiłam, pierdoła może, bo miał mi kupić 3 opakowania lekarstwa a na recepcie były 4, specjalnie wczoraj wieczorem liczyłam, że potrzebuję 3 i żeby nie wykupywał jednego a on kupił 4może pierdoła, ale strasznie mi smutno i przykro, że ja sobie mówię a on kompletnie nie słuchał, bo gdyby słuchał to by kupił tak jak prosiłam i tym sposobem trzy dychy, za które mogłabym coś kupić pójdzie się je bac na bezsensu kupione opakowanie. Wiem że trzydzieści zł to nie dużo, ale jakoś mnie to tak strasznie wkurzyło, bo mogłabym za to pięc bodziakow na wyprzedaży kupić, chyba hormony mnie dopadły pierwszy raz w tej ciążyjuż nie wiem czy słusznie się wkurzam na niego, ale hormony mówią, że tak. Normalnie czuję się jakby mnie zdradził
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:27   #4285
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1
brawa dla tego pana

Cytat:
Napisane przez nuna2
jesteś niemozliwa Ale wiesz... skoro masz namiot wojskowy to w brzuchu komandosa A nie leniwca
to jakiś komandos mocno przyczajony w okopach, który sobie przysnął na dłużej
Stary 2013-02-20, 11:32   #4286
nuna2
Zakorzenienie

Lublana co się przejmujesz, to tylko facet Mógł słuchać a i tak zapomnieć Wiadome, kupiłabyś coś dzieciątku, ale nie ma co się gniewać Ja ostatnio wysłałam męża po chleb i mówię: kup bułki bo mam ochotę. Przyszedł z chlebem. Pytam: bułek nie było?? On,,A nie wiem nie pytałem"

Ja chyba zacznę activie wcinać, bo takie mam zaparcia, że szok
Stary 2013-02-20, 11:33   #4287
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatni post dla Mysi i już więcej nie zaśmiecam
ja tam mogę patrzeć na takie śliczności
Stary 2013-02-20, 11:35   #4288
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
brawa dla tego pana

to jakiś komandos mocno przyczajony w okopach, który sobie przysnął na dłużej
bo komandosi tylko wydają polecenia
Stary 2013-02-20, 11:36   #4289
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Weź nie mów, ja liczę na poniedziałkowe podejście nr 3
Cytat:
tak, p. Basia
długo jej nie było i coś mnie zaniedbuje strasznie...
Tż mi ją kazał zmienić ale jeszcze się wstrzymam
A ja się jeszcze nie zapisałam do położnej, może jak wyjdę z domu dzisiaj to podjadę do przychodni?
Ile razy można zmienić położną, i czy zapisanie się jest traktowane jak zmiana? Bo jak się okaże, że położna to taka jedna pinda z rejestracji co to w stylu "nie przeszkadzać, kawę piję" to może nam się współpraca nie poukładać

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:38   #4290
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
coś mocno optymistyczny ten przyrost wagi w tym artykule, z takim małym się jeszcze nie spotkałam i nie bardzo w to wierzę, ze można przytyć 2,5 kg w III trymestrze jak tyle to samo dziecko przytyje.

Ja się w ogóle wkurzyłam na wagę, mam to gdzieś ile przytyję, i tak zrzucę i tak a teraz to ja i tak nie wiem ile ważę, bo widzę, że mi sie trochę woda zatrzymuje a poza tym chyba mam zaparcia. A prawda jest taka, że ile przytyłyśmy to de facto wyjdzie po porodzie jak odejdzie dziecko, łożysko wody, zejdzie z nas nagromadzona woda i wtedy będzie można wyrokować czy się przytyło dużo czy mało, bo zostanie sam tłuszczyk, który ewentualnie (i oby nie) przybrałyśmy. Ja mam ogromną nadzieję, że to co widze jak tłuszcze jest wodą i jestem po prostu spuchnięta a nie tłuszczowacellulit na pewno mam większy, oby wodny

Nie nadrabiałam za bardzo. Jestem zła, bo okazało się, że mąż mnie w ogóle nie słuchał jak do niego mówiłam, pierdoła może, bo miał mi kupić 3 opakowania lekarstwa a na recepcie były 4, specjalnie wczoraj wieczorem liczyłam, że potrzebuję 3 i żeby nie wykupywał jednego a on kupił 4może pierdoła, ale strasznie mi smutno i przykro, że ja sobie mówię a on kompletnie nie słuchał, bo gdyby słuchał to by kupił tak jak prosiłam i tym sposobem trzy dychy, za które mogłabym coś kupić pójdzie się je bac na bezsensu kupione opakowanie. Wiem że trzydzieści zł to nie dużo, ale jakoś mnie to tak strasznie wkurzyło, bo mogłabym za to pięc bodziakow na wyprzedaży kupić, chyba hormony mnie dopadły pierwszy raz w tej ciążyjuż nie wiem czy słusznie się wkurzam na niego, ale hormony mówią, że tak. Normalnie czuję się jakby mnie zdradził
A nie możecie oddać tego 1 opakowania? Jak ma rachunek to apteka przyjmie bo niby dlaczego nie?
Ojjj hormony ruszyły
Mnie TŻ styrasznie wkurzył w ikeii ostatnio-tak, że się poryczałam i też o bzdet, bo mamy różne zdania co do antrseloi dla małej.. Ale i tak postawię na swoim, o!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości