|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Cytat:
![]() Pisze pisane litery? Kuba ostatnio też sporo rysuje, ale niestety nie mogę powiedzieć, że 'ładnie"
|
|
|
#4262 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dolna jedynka
czyli jeden z pierwszych zebow, ktore wypadaja pojade do dentysty dla swietego spokoju
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od paru dni w sumie.
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2014-01-09 o 22:36 |
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
Gorgulku dzieci masz super. Zuza jest śliczną dziewczynką, bardzo ,,doroslo,, wygląda, a Miłek uśmiecha sie całą buzią, oczyska wielkie .
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na Martę i martwię się, że się nie pojawiła nawet wieczorem
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
Alan coś od dłuższego czasu się zawiesił, nie chce pisać, rysować, malować, robić zadań, nic. Sam potrafi napisaćtylko drukowanymi swoje imię, i jakieś tam aga, tata,mama, baba i tyle. Teraz jest na etapie (co mnie meeeega wkurza) pisania wszystiiego szlaczkiem ~~~~~~~~~, i nie da sobie przetłomaczyc, żeby starał się pisać normalne literki. A co najlepsze, każe mi odczytywać te szlaczki, i nie daj Boże przeczytam coś źle....
dobranoc ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Co do Martyto nie chcę krakać, ale boje się, czy lekarz nie odesłał ich do szpitala. Krew w moczu to poważna sprawa
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że wczoraj nie zajrzałam, ale do późna powtarzaliśmy badania, dwa razy konsultacja z lekarką. Maciuś ,to bardzo . Nie chciał za nic na świecie rozebrać się ze swetra, jak szedł do kąpieli. Trauma po pobraniu krwi. Małż położył się z Maciusiem, a ja zasnęłam na kanapie. Na szczęście, uwaga, wszystko jest w porządku. Wszystkie badania dobre i krwi i moczu, a mocz czerwony... Wychodzi, że najadł się czegoś w przedszkolu, tylko, kurcze, pytam się Pani, która w zastępstwie opiekuje się Maciusiem, czy nie zjadł przypadkiem czegoś, co by mogło zabarwić mocz. Nie. No kurcze, jak nie, jak pótorej doby sika na czerwono, momentami na brunatno Nawet mam podejrzenia, co zjadł, jak zaczęłam wszystko analizować. Ja wiem i Panie też wiedzą, że Maciek wszystko bierze do buzi (jadalne czy nie) i próbuje zjeść, więc nie narobiłabym rabanu, jakby mi powiedziała. A tak, Maciusia kosztowało to bardzo dużo niepotrzebnych nerwów i panicznego strachu, ja też to odchorowuje i pewnie z tydzień będzie mnie żołądek bolał, do tego sporo kasy poleciało. Wiem, cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło, a ja wyszłam na panikarę Sorki, ze dopiero co pojawiłam się na forum i już zamęt wprowadziłam. Dziękuję za troskę. U nas ciągle coś się dzieje Resztę nadrobię, jak odwiozę Macia do przedszkola.
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, cieszę się bardzo
|
|
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, oczywiście drukowanymi Tylko, że ja akurat w drugą stronę - wolę, żeby pisanie odłożył na później, a teraz ćwiczył rękę inaczej, wszystko, co ćwiczy w zakresie liter, zawsze jest tylko na jego prośbę. Poza tym, on po przedszkolu chce się bawić, bawić, bawić i ja jestem za. Chętnie ostatnio rysuje, z przedszkola kilka rysunków dziennie przynosi, ale jest monotematyczny, czyli ostatnio jest to układ słoneczny, rakiety, mama i tata, a od wczoraj sowy ![]() BTW, bardzo polecam koraliki Hama, ćwiczą nie tylko rękę, ale i skupienie i cierpliwość Iwona, pokaż jakieś rysunki Zuzi ![]() Cytat:
![]() *** Ale noc , nie spałam wcale Wiało strasznie, zacinał deszcz, no dla mnie nie do spania taka pogoda. Teraz też nie lepiej
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2014-01-10 o 08:03 |
||
|
|
|
#4273 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Jak dobrze ze z Maciulkiem wszystko w porządku. Marta, Ty sie już nie denerwuj tylko sie ciesz ze wszystko ok. Buziaki dla Was ![]() Wojtusia, trzymam kciuki za Oli. Jak pech to pech. Mam nadzieje ze szybko wyjdzie Aga, dobrze ze upadek Alana tylko tak sie skończył. Wiem ile to nerwów kosztuje bo Macius pare m-cy temu tez mógł spaść z ok 2m bo nie widziałam ze on po schodach wyszedł.., *** Siedzę w pracy i ziewam. Choć w sumie dziś sie wyspalam bo tylko jedna minutowa pobudka o 6 była. Poprzedniej nocy spałam może 2-3 godz... Dalej mam problemy z ręka. To już 3 tydzień. Chyba będe musiała znów lekarza zaliczyć ale ani mi sie nie chce i ani czasu nie mam . Tylko Olfen pomaga ale nie lubię sie faszerowac. Dopóki 'utrzymam' szklankę to nie biore. A z czasem gorzej bo nie dość ze go nie mam to jeszcze zdecydowałam sie na angielski. Dziś sie okaże jak ni test poszedł i czy moge do grupy dołączyć bo oni już od września maja zajęcia. Na dodatek wczoraj dostałam 'propozycje' pracy i dumam co robić, czy sie do tego nadaje i co ja tak naprawdę chce... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4274 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Zdrówka dla Niego Cytat:
współczuję i zaciskam kciuki,żeby Oliwia szybko do domu wróciła Cytat:
żeby siniaki szybko zeszły Pamiętam jak mój D.jak był mały,spadł z takich zabiegowych schodów-myślałam,że na zawał zejdę Cytat:
dla Zuzi Ja widzę dużą zmianę u Bartosza odkąd chodzi do przedszkola Cytat:
Dobrze,że to nic poważniejszego Cytat:
u mnie w nocy nie wiało,za to teraz wieje i leje ![]() Cytat:
a te problemy z ręką,to nie od dźwigania Macia? za decyzje************** Standardowo muszę się cofnąć w tył,bo mi posty pozjadało
|
||||||
|
|
|
#4275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za dobre wyboryCytat:
![]() , u nas tak samo ![]() Jak zdrówko?
|
|
|
#4276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno z czasem,tłumaczenie przyniesie pozytywny skutek ![]() Dobrze że odespałaś,tylko co z tego,jak wszystko znowu wróciło Marta wiem i wiem też,że jesteś wielka Cytat:
ale jak był obruszany,to pewno nic dziwnego.Na pewno wszystko dobrze się skończy ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Dzięki ![]() Już bym chyba wolała śnieg i lekki mrozik ![]() Dalej się siąkam i kaszlę ale już nic nie zażywam Dzięki że pytasz A Ty jak,lepiej coś?Mam robić pierogi z kapustą,a tak mi jakoś pod górę
|
||
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś jest TEN dzień, zobaczymy, zdam relację ![]() No ale lepszy rydz niż nic ![]() , nie narzekam, nie narzekam ![]() Ja też, a taką mroźną zimę zapowiadali już na listopad Kaszlę okropnie na sucho , poza tym w porządku ![]() O jacie
|
|
|
#4278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam ![]() Pewnie,tak to pewnie byłabyś padnięta ![]() ![]() Wszystko do góry nogami poprzewracało się ![]() widzisz,a ja z rana mokro,a w nocy na sucho ![]() W sumie to nic trudnego,tylko to lepienie Gyrosa też bym zjadła może zrobię na którąś niedzielę,albo na urodziny Małża ![]() Idę do tych pierogów,bo w końcu nic nie zrobię
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Od kilku dni podczytuję poczekalnie ale jakoś ciężko mi się tam zahaczyć na jakiś wątek ... więc przyszłam do Was Mam dzisiaj strasznego lenia, nie wyspałam się przez ten okropny wiatr ... pracy mega dużo, a mi się nic nie chce Brzuszek już rośnie i trochę mi nie wygodnie przed kompem. Magi - strasznie się cieszę, że z Maciem wszystko ok Cytat:
i dla reszty piszących dzieciaczków również ![]() Jestem pod wrazżniem, bo mój Ba w ogóle nic nie pisze ... ostatnio zrobił postępy i czasem pomalujemy razem jakąś kolorowankę ![]() Wojtusiu - ... a ja bym zjadła pizze
|
|
|
|
|
#4280 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tkx ![]() Cytat:
Mniam, mniam Cytat:
Ja mam rosołek, a po księdzu (kolede mam) zamawiam pizzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() Brzuszek jak rośnie to dobrze ![]() Nie przejmuj sie, Zuza tez prawie nie pisze ale ja nie mam ciśnienia na to. Umie tylko TATA, MAMA, D... Ale zauważyłam ze ona od tylu pisze, czyli zaczyna od m ale pisze z prawej do lewej, D albo 6 pisze odwrotnie brzuszkami. I nie chce inaczej choć ost próbuje ja przekonać. Niewiem o co kaman Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
, a już miałam Cię pogonić, bo w klubie Cię widziałam ![]() No pogoda nie nastraja, w którym jesteś teraz tygodniu? , Ania, moim zdaniem na wszystko przychodzi czas, Kuba też wielkim fanem rysowania nie był i jakoś samo przyszło, fakt - literami interesował się już z rok temu i nawet wtedy próbował pisać, ale każde dziecko lubi coś innego To zamów ![]() Cytat:
![]() Nie biorę, bo mi się Levopront skończył, a inne nie działają. ![]() No ja myślę, że na razie nikt ciśnienia nie ma, tylko, że dzieci są wyrywne Po arabsku , a tak serio to Kubie też się zdarza mylenie brzuszków, dlatego ja wolałabym, żeby nie pisał ![]() *** Przed chwilą pani Kuby do mnie dzwoniła i z małymi perypetiami, ale jakoś poszło
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2014-01-10 o 12:55 |
||
|
|
|
#4282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fakt To odetchnęłas ![]() *** Z innej bajki, ile sie daje księdzu po kolędzie? 50zl? Swieci sie faktycznie nowy dom? Bo sie właśnie dowiedziałam? I ze podobno wtedy "powinnam" dać wiecej??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od tygodnia scigam męża do lekarza z kolanem ... lekko dostał pilotem (ode mnie ) i całe mu spuchło ale przecież jemu nic nie jest ![]() u nas w przedszkolu nie uczą dzieci pisać, bo mają podobno jakiś odgórny zakaz a w domu to woli się bawić ![]() Cytat:
ja? w klubie? hmm nie przypominam sobie ... ale czytałam Twojego maila i tak mnie jakoś nastroił, żeby tu wpaść ![]() 19tc na 100% będzie chłop i mam problem z imieniem ... chociaż ciągle mam cichą nadzieję, ze może jednak Emilka zadowoliłam się tostem ![]() A co się stało? Jaki problem miał Kubuś? Przepraszam ale nie dam rady nadrobić wszystkiego :/ |
||
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, jaka panikara?? Strasznie się cieszę, że Maciuś jednak zdrowy ![]() Wojtusiu to tak samo jak u nas było-po dwóch dniach od powrotu ze szpitala taki wiruch się rozwinął, że też myślałam, że zaraz wrócimy na oddział Współczuję WamAga matko bosko Dobrze, że Alanowi nic poważnego się nie stało A nie skończonego remontu współczuję![]() No i nie pamiętam więcej ![]() Od wczoraj siedzę w kompie cały czas (w pracy), przygotowuję materiały na nową stronę internetową i wczoraj już prawie ![]() Do tego spałam dzisiaj strasznie przez te wichury, jestem słabo przytomna ...
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zależy chyba od księdza ... daaaaawno temu, jak wprowadziliśmy się do nowego domu moich rodziców, to ksiądz szedł nawet strych święcić
|
|
|
|
|
#4286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem , nie przyjmuję kolędy.Cytat:
, i też teraz w domu woli się bawić ![]() Wczoraj Cię widziałam, mniejsza o to, fajnie, że jesteś ![]() Już? Kto wie, wszystko się jeszcze może zdarzyć ![]() No i też dobrze ![]() Kubuś od jakiegoś czasu ma lęki na wilki, złe postaci z bajek itd., a dzisiaj byli w teatrze na "Piotrusiu Panie" i tam są piraci ![]() Cytat:
|
|
|
#4287 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Marta ufff dobrze, ze wszystko ok
a co podejrzewasz, ze zjadl? jaka panikara? kzdy by panikowal jakby widzial czerwony mocz
|
|
#4288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strych, spoko.... Ja sobie dam spokój chyba ze sam cos zasugeruje i tez mam w planach 50 Jola, to przynajmniej z głowy masz. Nie lubię takich "przesłuchań" no chyba ze jakiś ludzki będzie. Tak czy inaczej mam w planach Zuze na niego napuścić ona ma gadane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
E tam, daj spokój, jakaś migracja ma być na nową stronę, ale materiały trzeba przygotować, bo stara była inaczej skonstruowana.
Chcę już do domu...
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Już niedługo
, ja za jakiś czas będę się zbierać po Kubaska
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

Kuba ostatnio też sporo rysuje, ale niestety nie mogę powiedzieć, że 'ładnie"

Nawet mam podejrzenia, co zjadł, jak zaczęłam wszystko analizować. Ja wiem i Panie też wiedzą, że Maciek wszystko bierze do buzi (jadalne czy nie) i próbuje zjeść, więc nie narobiłabym rabanu, jakby mi powiedziała. A tak, Maciusia kosztowało to bardzo dużo niepotrzebnych nerwów i panicznego strachu, ja też to odchorowuje i pewnie z tydzień będzie mnie żołądek bolał, do tego sporo kasy poleciało. Wiem, cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło, a ja wyszłam na panikarę
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

, nie spałam wcale 

współczuję i zaciskam kciuki,żeby Oliwia szybko do domu wróciła
za decyzje

Gyrosa też bym zjadła
może zrobię na którąś niedzielę,albo na urodziny Małża
... pracy mega dużo, a mi się nic nie chce 

a w domu to woli się bawić
Dobrze, że Alanowi nic poważnego się nie stało