|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
|
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
tajkuna, z tych linków to najładniejsza jest sukienka i bransoletki
![]() Dziewczyny, jak piszecie w cv gdy pracowałyście w jakiejś firmie 1 rok na umowę zlecenie i 10 miesięcy na umowę o pracę - razem jako zatrudnienie w firmie X, czy rozdzielacie? obowiązki były te same. |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4264 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziś książkę mi przyznali. Dostałam wiadomość na fb, że za udział w konkursie i udostępnienie ich plakatu na tablicy przyznają mi książkę-niespodziankę. Po wyglądzie trzeba było ich rozpoznać i podać nazwiska. Mało osób brało udział w konkursie, bo trwał ok 20-30 minut. 11 osobom przyznali książki- niespodzianki. Mam szczęście ostatnio do książek. Ciekawa jestem jaka ta książka przyjdzie. Niespodzianka to niespodzianka. Tytułu nie podali. Szkoda, że buty przegrałam.
|
|
|
|
|
|
#4265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z takich "pełnowymiarowych" książek to czytam teraz "Eat, pray, love". Lekkie i przyjemne co prawda nie rozumiem wszystkich słówek ale większość zdań ogarniam z kontekstu.tajkuna, Ty to szalejesz z tymi konkursami
„Lepiej jednak skończyć nawet w pięknym szaleństwie niż w szarej, nudnej banalności i marazmie”. Edytowane przez sideritis Czas edycji: 2013-09-10 o 18:37 |
||
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Ok dzięki za informację, na pewno się zorientuję i poszukam póki co w pdf
|
|
#4267 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a jak wy szukacie prac "na własną rękę" w firmach?
Ja z ciekawości weszłam na kilkanaście firm rachunkowych i tylko 2 miały zakładki praca, a reszta nic;( Czy warto pchać się "na chama"? wysyłać CV mimo wszystko? |
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam takie coś na maila, ściema i wyłudzenie danych?
Dzien dobry! Reprezentuje Avex Group, Nazywam sie David Joseph. Nasza firma Avex Group rozwija sie w zawrotnym tempie, jak rowniez rozwija nowe swiatowe rynki handlu. Posiadamy oferty pracy w Twoim regionie. Dostepne miejsca pracy w firmie: Specjalista ds. Implementacji, Nie pelno etatowy Agent ds Importu, Przedstawiciel ds sprzedazy wewnetrznej. W celu zakwalifikowania sie na jedna z wyzej wymienionych pozycji, oferujemy Panstwu okres probny jako Asystent Menadzera. To szansa,aby sie wykazac, osiagnac sukces i robic kariere w naszej firmie. Wymagania: - Zwycieska Postawa - Dokladnosc i starannosc - Odpowiedzialnosc za podjete decyzje - Szybka optymalizacja we wdrazaniu powiezonych zadan - Szybkosc w osiaganiu porozumien dotyczacych harmonogramu biur i menadzerow dzialow - Latwosci komunikacji z roznymi ludzmi we wszystkich mozliwych sytuacjach, przygotowywanie prezentacji - Weryfikacja kosztow prowizyjnych, do kazdej transakcji. Jesli jestes zainteresowany ktoryms ze stanowisk lub chcesz otrzymac wiecej informacji na ten temat, prosimy o przeslanie krotkiego CV na pl.avexgroup@gmx.com Z wyrazami szacunku, David Joseph pl.avexgroup@gmx.com Vacancy ID: 754823 Date: 09.09.2013 |
|
|
|
|
#4269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie czuję się jakbym się pchała "na chama", w końcu wysyłam tylko jednego maila w którym grzecznie piszę, że byłabym zainteresowana itp. itd. Reakcja ze strony pracodawcy zależy m.in. od tego czy się wstrzelisz w dobry moment W mojej poprzedniej pracy jedna osoba została tak właśnie przyjęta, bo szef stwierdził hmm w zasadzie to mamy bardzo dużo pracy, przydałaby się pomoc Pisałam tak pod koniec czerwca, odzew był nieduży, ale był. Lipiec i sierpień odpóściłam bo jak wiadomo sezon urlopowy, ale teraz znowu będę tak wysyłać jak nie będzie ciekawych ogłoszeń ![]() Jejku to już 3 miesiące poszukiwań
|
|
|
#4270 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Penguiny sa fajne, mam kilka ksiazek z tej serii. Maja przede wszystkim klasyke, wiec nawet jak sie nie rozumie jakiegos zdania to mozna wywnioskowac o co chodzi albo sie pamieta po prostu (ja tak czytalam "Romeo i Julia").
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Po pierwsze to jakies maslo maslane, zero konkretow. Po drugie bledy ortograficzne w ogloszeniu (chociaz moze sie czepiam, ale mnie to naprawde razi). Nie nastawialabym sie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Ja bym nie brała pod uwagę takiego maila. Każda szanująca się firma szczegóły przedstawia na rozmowie kwalifikacyjnej. Informacja o różnych stanowiskach. Aplikujesz na jedno, a okres próbny masz na zupełnie innym. Bezsensu. Najpierw jesteś asystentem managera, a później np. przedstawicielem ds. sprzedaży?!
|
|
#4272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Czym ta firma się w ogóle zajmuje? Ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje na temat tej firmy. Jedynie co udało mi się znaleźć to jakiś art: http://www.dansetsu.pl/aktualnosci/n...owe-anime.html
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy tam nie aplikowałam to wygląda jak tłumaczone automatycznym tłumaczem gogle wpisałam w wyszukiwarkę ta nazwę z maila, to tam jest wszystko i nic. |
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
hm nie wiem, dziś dyrektorka przyszła i pytała mnie jak tam i że mamy jakieś spotkanie mieć ale w innej sprawie. Dziś znów z firmy 2 dzwoniliz pytaniem, czy mogę odejść wcześniej niż pod koniec września... I co ja mam robić? Może wyłożyć dyrce kawę na ławę i spytać, bo muszę mieć wiedzę, co dalej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie każda strona firmy ma zakładkę praca/kariera. Czasem trzeba przeszukać kontakty z firmą (rekrutacja/dział kadr). Możesz poszukać też czy dana firma nie wystawiła jakiegokolwiek ogłoszenia o pracę, bo często podają maila tylko tam. Można też wysłać tradycyjną pocztą na adres siedziby firmy z dopiskiem "rekrutacja" czy zanieść osobiście.
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
szakal zaproponuj porozumienie stron!
|
|
|
#4278 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Trochę szkoda, bo Cover Letter wysyła się mało gdzie w przypadku firm zagranicznych - jeszcze żadna go ode mnie nie wymagała
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4280 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po przeprowadzce do rodzinnego miasta i trochę ponad tygodniu pracy w laboratorium. Pierwszy minus to dziwny system zatrudnienia. Mam umowę zlecenie na razie na miesiąc, potem jeśli ze mnie nie zrezygnują to kolejna miesięczna itd. Kierowniczka cały czas twierdzi, że jeśli się sprawdzę to zostanę na stałe więc po kilku (?) umowach zleceniach powinnam dostać umowę o pracę. Stawka śmieszna 10 zł brutto/h, ponoć z kolejną umową zleceniem trochę rośnie, w przypadku umowy na stałe to już zupełnie inna kwestia. Atmosfera w pracy średnia, pracuje tam kilkanaście kobiet, każda po czterdziestce, ostatnią osobę zatrudni tam chyba 15 lat temu. Trudno mi się odnaleźć, szczególnie, że większość babeczek patrzy na mnie z góry. W kwestii obowiązków dopiero się wdrażam, natomiast przydzielono mi najbardziej "niewdzięczne stanowisko" (tego się akurat spodziewałam i rozumiem) i nie jest to zdecydowanie coś, czym chciałabym się zajmować na stałe.
No i mam tę pracę, ale mieszkam u rodziców, brakuje mi klimatu dużego miasta, brakuje mi jakichkolwiek znajomych i w ogóle młodych ludzi. Smutno
"Po szyje w chmurach, po kolana w oceanach..." ![]() Nie możesz mieć wszystkiego. Gdzie byś to położył? ![]() Edytowane przez spadajaca_gwiazda Czas edycji: 2013-09-10 o 21:31 Powód: mały dopisek |
|
|
|
|
#4281 |
|
Konto usunięte
|
Dlatego ja chcę uciekać z rodzinnego miasta, bo tu na mnie nic nie czeka.
Siedzę i myślę, jak fajny by było mieć pracę, bo wiecie co? Całe studia (tj. I stopień) mieszkałam z rodzicami i to na prawdę wpłynęło źle na moje życie. Nie chciałam się upijać, ale mieszkanie z rodzicami nie daje tej ogólnej swobody ("gdzie się włóczysz? o której wrócisz? z kim łazisz?"). W dodatku jestem w tym wieku, kiedy są zgrzyty... Obecnie jest 2-gi komputer zepsuty i wszyscy siedzą u mnie w pokoju. Wiecie, no rodzina....no ale...ja potrzebuję tej cholernej prywatności, miejsca dla siebie, spokoju, ciszy... Boże kochany czemu my kobiety mamy tak przewalone??? Nie dość, że tak ciężko nam znaleźć pracę to jeszcze na nas spoczywa obowiązek rodzenia dzieci, comiesięcznego krwawienia, bólu porodowego i innych....a i tak pracodawcy wyrzucą kobietę "bo za długo siedzi na urlopie"ehhhhh Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-10 o 21:27 |
|
|
|
|
#4282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale racja. Widziałam się dziś z przyjaciółką, chce znaleźć u nas pokój/dzielenie pokoju i ceny od 500-600 zł, nożesz powariowali... I w drodze, ok. 18 zadzwonił pan w sprawie pracy ale że jechałam chyba najstarszym autobusem w flocie naszej miejskiej komunikacji, to sam zasugerował, że może zadzwoni później, bo ledwo go słyszałam ![]() co najśmieszniejsze, , gdy się przedstawił nazwiskiem mojego dobrego kolegi, choć nie bardzo powszechne nazwisko, wryło mnie, musiałam przetrybić, czy to czasem nie żarty a zdziwił się dobrze chłopina ciszą przez 5 sek. w słuchawce praca byłaby super, liczylam strasznie na kontakt z tego ogłoszenia.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-11 o 00:36 |
|
|
|
|
|
#4283 |
|
Konto usunięte
|
ja stracilam zapal. czytam was ale sama z dupy mam humor i ciezko cos napisac :-\
|
|
|
|
|
#4284 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Konto usunięte
|
praca.
dziś jest szef,wiec nie pogadamy :/ |
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie: miasto powyżej 300tys. mieszkańców i ceny od 400zł za pokój (nie wliczając opłat). Interesuje mnie praca w pewnym wydawnictwie (ze względów dojazdu, mają siedzibę dosłownie 5 min drogi pieszo od mojego mieszkania). Chciałam zanieść do nich CV ale nie mam sprecyzowanego stanowiska. Mogę być specjalistą ds. reklamy albo zajmować się sprawami graficznymi czy pisaniem artykułów (tematyka wnętrzarska, budowlana). Co w takim razie mam napisać w LM ? Wymienić, że mam doświadczenie na tych stanowiskach? |
|
|
|
|
|
#4287 |
|
Konto usunięte
|
u mnie pokój za 500zł to normalka... :/
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc to był sukces, że w ogóle dobrnęliśmy do egzaminuNie willa, tylko Kraków prawdopodobnie. Tutaj właśnie tak kształtują się ceny za pokój.
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wy piszecie o stancjach z lazienka i kuchnią? Pokoj od osoby za miesiac? Nie wiem jak u mnie ale za stancje z jednym pokojem u mnie placi sie nawet 800 zl. To takie minimum Sąsiadka wynajmuje w u siebie w domu pokoje to bierze od 400zl. Ponoć to tanio.
|
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42741991]u mnie pokój za 500zł to normalka... :/[/QUOTE]
Ceny dobijają w większych miastach. W mojej miejscowości poniżej 10tys. za 500 zł to mam mieszkanie dwupokojowe w bloku. Wysłałam dzisiaj 2 cv i to na ogłoszenia. Jedno mnie rozbawiło, bo chcieli kogoś z basic english a ogłoszenie jak i cały dość skomplikowany formularz co trzeba było wypełnić był po angielsku. Gdybym znała tylko podstawy języka to w życiu bym tego tak łatwo nie wypełniła już nie mówiąc, że nie wiedziałabym o co chodzi w ogłoszeniu
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Po wyglądzie trzeba było ich rozpoznać i podać nazwiska. Mało osób brało udział w konkursie, bo trwał ok 20-30 minut. 11 osobom przyznali książki- niespodzianki. Mam szczęście ostatnio do książek.
Ciekawa jestem jaka ta książka przyjdzie. Niespodzianka to niespodzianka. Tytułu nie podali. Szkoda, że buty przegrałam.

I w drodze, ok. 18 zadzwonił pan w sprawie pracy