|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
U nas na wymiar robiliśmy szafę do zabudowy na całą ścianę 3,5 m. - zapłaciliśmy 2,5 tys.
Szafa w sklepie na niecałe 2 metry kosztowała 2tys. Więc różnica jest. Nie mówiąc o lepszym wykonaniu i funkcjonalnym zaprojektowaniu przestrzeni w środku.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-08-07 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
mysle ze to zależy od rejonu i konkurencji, u mnie firm robiących typowo szafy wnękowe są 3 na krzyż więc ceny sobie walą jak z kosmosu.
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozglądaliśmy się za szafami w sklepach, ale żadna nie miała takiego układu, jaki chciałam. W końcu zamówiliśmy u faceta mającego malutką firmę, w odpowiednim rozmiarze (2 metrową), szuflady są na dotyk, w pełni wysuwane (bardzo wygodne), drzwi same się domykają przy zasuwaniu i zapłaciliśmy 2000. W sieciowych punktach (np. Duet, Maestro, Komandor) zapłacilibyśmy o 500-600 zł drożej (sprawdzałam). ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cena w największym stopniu zależy od liczby szuflad, mechanizmu tych szuflad (czy na dotyk, czy nie) i mechanizmu domykania drzwi. Dlatego do wyceny musisz sobie to wszystko ustalić i najlepiej rozrysować wnętrze. Weź jeszcze pod uwagę, że szafy z drzwiami przesuwanymi (bo chyba takie chcesz?) są 50-60 cm szersze niż ze zwykłymi drzwiami.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-08-07 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
em ma- gratuluje dziewuszki
![]() agoola83 z tą kaucją to bym się ostro kłóciła, nie ma czegoś takiego jak przedłużenie umowy wynajmu mieszkania na podstawie słownej deklaracji. A co kindla, posiadam od roku i sporo korzystam, choć nie porzuciłam też książek tradycyjnych. Co do mieszkania z rodzicami, to nie wyobrażam sobie mieszkania zarówno z moimi jak i z małża, choć przyznam, że chciałabym mieszkać bliżej moich rodziców, a nie tak jak teraz 250 km. Ja od tej pogody jestem nie do życia- pęka mi głowa, skacze ciśnienie, a dziś jeszcze ciągle mi słabo. A czy któraś z Was ma takie uczucie ciężkości w dole brzucha? Już nie wiem, czy jestem jakąś histeryczką czy nadwrażliwcem, ale mam wrażenie, że ten brzuch ciągle mnie jakoś pobolewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#4266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4267 | |
Gang Iren
|
Cytat:
O co za sen ![]() Co do tz,to oby juz tak bylo zawsze! Ja tez z moim troche moze przesadzam. Fakt,ze lubi pograc,no ale nie siedzi caly dzien na kompie. No a po 10 godz pracy jednak chce odpoczac...
![]() |
#4268 |
Rozeznanie
|
mezaga my zrobiliśmy jak Hosenka pomierzyliśmy i rozplanowaliśmy sobie półki w szafie w zabudowie drążki i zamówiliśmy to na własna rękę, facet nam pociął płyty i zamontowaliśmy sami - w sensie TŻ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Zapytam tego gościa co nam meble do kuchni zrobił i do łazienki czy by nam taką szafę zrobił i ile by za to wziął.
#4270 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak to jest z tym mierzeniem brzucha w ciąży ja mam niby mały ale nigdzie nie mogę znaleźć jaki powinien być.
Mojej koleżance lekarz powiedział ze jak na 7 miesiąc i wysłał ją na dodatkowe badania a moim zdaniem ma normalny i on też sprawdzał to na jakiejś tabelce, wiem tylko tyle że sprawdza się pionowo a nie obwód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Rozeznanie
|
Muszą wymierzyć, żeby wycenić. Ja właśnie zrobiłam sobie szafę na wymiar. Zadzwoniłam, facet przyjechał, wymierzył, wycenił, trochę się potargowałam i zapłaciłam połowę tego, co oryginalny Komandor.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zresztą jego matka sama mi powiedziała, że cieszy się, że trafił na taką ogarniętą dziewczynę i że miała nadzieję, że go wyciągne za uszy trochę. Na co ja jej bez ogródek, ze na naprawianie pewnych błędów wychowawczych jest już za późno (nie obraziła się, przyznała rację). Dodałam, że mnie nikt za uszy nie ciągnie, żebym coś zrobiłą, ogarnęła swoje życie - albo ktoś ma wewnętrzną motywację i wtedy to ma sens, albo nie - i wtedy moje ciągnięcie za uszy będzie syzyfową pracą. wiem jedno - ja synowi pokażę, że WARTO coś robić i odnajdywać w tym przyjemność.
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone ![]() Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-08-07 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Mysle,ze wbrew pozorom nie jest tak prosto zmierzyc prawidlowo brzuch. Mierzy sie od wzgorka lonowego do konca brzucha. Ale ja lezac nie bardzo wiem w ktorym momencie jest ten koniec. Ilosc centymetrow powinna odpowiadac tygodniom ciazy. Czyli np 20 tydz= 20 cm,34=34 cm.
![]() |
#4274 |
Zadomowienie
|
Co do szaf to ja bym wybrała zrobienie na wymiar ale w jakies małej firemce lokalnej. Czasem nawet stolarze robia takie rzeczy. Bo np w firmach typu komandor to płacisz jak za zboże a jakość wcale nie jest jakaś oszałamiająca. Pracowałam w CH obok komandora i tam ciagle przychodzili z reklamacjami. Zresztą sami sprzedawcy mówili ze materiały szału nie robią a i wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Nawet te szafy które u nich były postawione jako modelowe sie rozkraczały
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak z jego troskliwością, może jakbyś się położyła i powiedziała, że lekarz kazał parę dni leżeć i potrzebujesz pomocy, to też by się ocknął? Zagrania z lekka chamskie, ale czasem tak trzeba. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba go jakoś zmotywowac bo nie może tkwić tak w miejscu, bez planów, ambicji itp. Teraz będzie miał za chwilę rodzinę i dziecko a to wymaga odpowiedzialności na każdym froncie. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
my też robiliśmy szafi i kuchnie u takiego człowieka prywatnie- ma zakład i sam wszystko robi
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zakupów mieszkaniowych, to teraz jesteśmy na etapie wymiany drzwi wejściowych. Myślę, że w sierpniu się uda, już mamy wypatrzone. Ehh to nic, że lamp jeszcze nie mamy ![]()
![]() |
#4279 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sęk w tym, że on ma ten komputer rozje.any. wysyła go już na gwarancję od 3 miesięcy (łożyskowanie się zepsuło i charczy strasznie chodzi głośniej niż pralka przy wirowaniu) i nie może go oddać na gwarancję "bo jak on sobie poradzi bez komputera"... Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TUTAJ i TUTAJ (po drugiej stronie jest ten sam układ - półki od zewnątrz, wieszaki w środku) pokazywałam.
![]() |
#4281 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4282 |
Rozeznanie
|
A czemu nie? Przez telefon powiedź, że chciałabyś zorientować się i tyle. Oni wiedzą, że ludzie robią rozeznanie na rynku i taka wizyta Ciebie nie zobowiązuje do kupna. I przecież nie musisz powiedzieć za droga a np. dziękuję za przedstawienie jeszcze popytam w innych firmach i ewentualnie dam panu znać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macica kończy mi sie teraz ciut po pepkiem, tak pol centymetra może.
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
My tak zrobiliśmy z meblami do kuchni. Przyjechali, wymierzyli, zrobili 2 projekty, ale jak usłyszeliśmy cene 5 tys, to podziękowaliśmy. Mieliśmy do zrobienia i umeblowania całe mieszkanie, więc taki zakup nie wchodził w rachubę.
#4285 |
Raczkowanie
|
zapytałam koleżanki to jej mierzył tam gdzie zaczyna jej się linia nigra do pod mostkiem. sprawdzał jej wagę i wysokość i dopiero dopasowywał do jakiegoś wykresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mierzenie po prostu centrymetrem i zasada ile centymetrów-tyle tygodni ciazy jest dosyć prymitywna, jak mniemam, ale u mnie działa ![]()
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
A my mamy 2 szafy komandora i jestem bardzo zadowolona. Jedna stoi już 8 lat i nic się z nią nie dzieje. Jest na aluminiowym stelażu, tak samo drzwi-alu + szyby z mlecznego szkła.
Drugą stawialismy 2 lata temu. Z płyty. Masz możliwość wyboru materiałów a to też jest ważne. Trzeba też poszukać stolarza w okolicy bo się może okazać, ze ma możliwość zamówienia dobrych płyt i z nich zrobienia szafy. U nas akurat były skośne ściany plus wąska wnęka więc "standardowe" szafy nie wchodziły w rachubę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Pionowo, od gornego końca kości łonowej do końca macicy? Az trudno mi uwierzyć
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.