|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
![]() Zdrówka Ci życzę i trzymam kciuki za pomyślne wyniki!!!
![]() |
#4262 |
Wtajemniczenie
|
Ale jestem zła
![]() ![]() We wtorek zamówiłam soczewki na all, dostawa listem poleconym priorytetowym (oczywiście cena odpowiednia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powinnam zmienić je w sobotę i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
![]() Cytat:
Smoking niestety nie pasował!! Coś było z nim kombinowane, niby np w pasie spodnie dobre na długość tez ale nogawki meeega szerokie jak na klauna, marynarka jak że starszego brata. Takze szukamy dalej. Wracając z przymiarek zabralam Tżta do takiej znajomej miejscowości na najlepsze lody na świecie i spacer po parku gdzie jest taki stary uroczy pałac cudnie było ![]() A potem mieliśmy meeega miły wieczór :d strasznie u nas ostatnio romantycznie, weekend był cudny, mega odpoczelam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"A ja bez ciebie jak wiadro bez wody, jak śliwka bez pestki, bez poręczy schody" Edytowane przez Verunka Czas edycji: 2013-08-05 o 11:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- U nas całkowity koszt "kościelny", to 1000 zł (ksiądz+organista+kościel ny+chórzystka). Dekoracja w swoim zakresie oczywiście.
![]() |
#4266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Z chęcią dołączyłabym się do wątku. W te wakacje się zaręczyła a w przyszłe z moim wybrankiem chcielibyśmy się pobrać. Nie za bardzo nawet wiem od czego zacząć...choć mój facet uważa, że jeszcze dużo czasu ale chyba nie zdaje sobie do końca sprawy, że wcale go tak dużo nie ma. Tak więc od czego zacząć dziewczyny? Ja mam wrażenie, że chyba od sali... ale w sumie nigdy ślubu nie brałam i nie za bardzo wiem. Znam dwie pary, które biorą ślub za rok i już mają sporo rzeczy ustalonych i w ogóle a my tak jeszcze nic...choć w sumie minął prawie tydzień dopiero od zaręczyn ale mam wrażenie, że jakoś tak możemy nie zdążyć... Pozdrawiam cieplutko i mam nadzieję, że zostanę jakoś tam przyjęta przez wasze grono. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Napisz mi proszę jeszcze raz do jakich salonów będziesz się wybierała bo ja dzwoniłam do Warchalewskiej i do Cameo, w Agnes nie mieli żadnej wolnej godziny. Nie wiem gdzie mogłabym jeszcze podjechać ![]() Dzwoniłam do Madonny na numer jaki znalazłam w necie ale to chyba nie ten numer, nikt nie odbierał ;-/ Cytat:
ja też dostałam @...nawet się jej nie spodziewałam! ![]() Cytat:
![]() My zaczęliśmy od sali, potem zespół i fotograf a na końcu jeszcze kościół, narazie tyle. Załatwiłam też krawcową do szycia sukni ![]() To się tak wydaje, że jest dużo czasu jednak dobre sale i dobrzy usługodawcy mają zarezerwowane terminy nawet na dwa lata do przodu także nie ma co czekać jeśli planujecie ślub za rok ![]()
Razem od 01.07.2008 ![]() Zaręczczeni od listopada 2011 ![]() Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 ![]() Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-08-05 o 12:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014
Mamy po 23 lata, jesteśmy ze sobą prawie 2 lata ale znamy się o wiele dłużej tylko jakoś tak nam się drogi rozchodziły jak w telenoweli
![]() Jutro właśnie widzę się z Piotrkiem i mamy pewnie rzeczy poustalać bo też mi się wydaje, że już późno. jesteśmy z Warszawy i niby miasto dużo i lokali sporo, ale wiadomo że i Młodych Par nie mało. także stwierdziłam, że chyba na początek musimy ustalić wstępny termin, rodzaj imprezy ( czy obiad weselny czy typowe polskie wesele) i mniej więcej liczbę gości i rozglądać się za salą, choć tez nie chcemy na pewno Bóg wie jakiej sali za nie wiadomo ile kasy- nie stać nas na to. Napiszę jutro co ustaliliśmy wstępnie i mam nadzieje, że pokierujecie mnie trochę dalej. jestem typem panikary w takich sprawach a nie chcę niczego pominąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() a ja ksiedzu mam zamiar kasy posepic... bo nie wydaje majatku na slub.. kiecke mam tania itp, nie po to zby za rownowartosc sukienki ksiadz przez godzine zrobil mi msze i zapakowal do kieszeni 1000 zł KPINA ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() moim zdaniem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Wtajemniczenie
|
ana909
trzymam kciuki by dali Ci stała pracę ![]() kwiatuszek10031989 my codziennie się o to kłócimy ![]() nasturcja1308 zachłanność... jak nic.. u nas to kościół na wsi. Paulina170 cześć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4276 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014
Cytat:
Na początku wybraliśmy datę, wstępnie. Spisaliśmy listę gości. Potem szły emaile i telefony czy mają wolny ten termin, albo czy w ogóle mają jakiś termin wolny, jaka cena, co jest w cenie itp. Wybraliśmy salę i datę która była wolna, podpisaliśmy umowę. I resztę szukaliśmy na 07.06 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Wtajemniczenie
|
kwiatuszek10031989
Może miał ochotę na dawkę adrenaliny ![]()
![]() |
#4280 |
Zadomowienie
|
Dajcie spokój, kościół to dla mnie jedna wielka mafia, która wyłudza pieniądze w biały dzień... No ale trzeba będzie zapłacić... Paulina170
proponuję spisać najpierw listę gości, bo często jest tak że właściciele mają pewne minimum jeżeli chodzi o ilość osób. (Przynajmniej u nas tak jest) spiszcie też pytania do właścicieli i podczas spotkania wypytajcie o wszystko. Wydaje mi się, że jest to ostatni dzwonek żeby przygotować wszystko na przyszły rok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Wtajemniczenie
|
A więc tak:
Najpierw poszłam do salonu Mori Lee. Pani dzisiaj nie mogła mnie przyjąć bo dużo pryzmiarek,wiadomo, gorący okres, mogłam się zapisać na jutro ale pani odradziła bo nie ma jeszcze wycenionych sukien i wiele też nie ma, dopiero przyjadą we wrześniu. Pani powiedziała, że teraz się nie opłaca bo około 30 modeli nie ma, więc to bez sensu, a dwa że i tak nie ma cennika. pytałam co w przypadku gdy zdecydowałabym się na suknię z wyprzedaży, a potem spodobała mi się jakaś z nowej kolekcji. powiedziała, że można zrobić tak: tą suknię z wyprzedaży wziąć do wypożyczenia, a jak zdecyduję się na z nowej kolekcji jakąś to z niej zrezygnuję. a jak pozostanę przy tej z wyprzedaży to mi ją wycenią na nowo i będę mogła kupić uważam że to dobra opcja więc idę tam dopiero we wrześniu. nic nie przymierzyłam salon lisa ferrera: dużo przecen, ale mało atrakcyjnych modeli. pani była grzeczna i uprzejma, zapraszała jak będzie nowa kolekcja skoro z tej nic mi nie podpasowało. salon romantica: weszłam żeby zapytać czy suknia sincerity 3706 jest przeceniona, ale nie, przechodzi do nowej kolekcji i będzie kosztować nadal 2900, więc to też jakaś opcja salon angela: suknie różne, również emmi mariage, ale też ich produkcji, przymierzyłam dwie, tylko w 1 mam zdjęcie suknia 1: emmi mariage model ida: http://suknieangela.com.pl/files/Gfx...-em___0282.jpg suknia ładna na manekinie, w rzecyzwistości stożkowaty biust, źle układa się koronka i jest na zamek, co jest strasznie w jej przypadku niewygodne. i druga: kolekcja Vanessa, model 1306: http://twojasuknia.pl/wed-system/cat...192183fe97.jpg ładna, wygodna, mało zdobień, czyli tak jak lubię gorset wiązany, pani mnie dobrze dopasowała. minus- suknia ciężka i jest wniej gorąco. kosztuje w przecenie 1600. moim zdaniem może być, ale szału nie ma. tź mówi że ładnie, tacie się bardzo spodobała. Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2013-08-05 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
oto zdjecia z ogrodu mojej sali :P menager mi wyslal foty jak teraz przystrajał ogrod na ta sobote co była
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mierzyłam bardzo dużo sukien i mam takie zdawkowe tylko opisy. Nie wiem czy wstawić kilka sukienek czy wszystkie? Jak myślicie?
Edytowane przez nasturcja1308 Czas edycji: 2013-08-05 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Aniuska, pisałam do Mariami Jasiszwali i do Sabiny Piechaczyk.
W środe idę do: Cameoo, Madleine (na Głogowskiej), Violetta, Warchalewska i Kreacja Zannet. Jak mi starczy czasu to wstapie do Marie Kate, ale dodzwonić sie tam nie mogę... Paulina170, musze Cię zmartwic, że trochę późno sie za to zabieracie... Ja salę rezerwowałam ponad 2 lata wczesniej, potem zespół, kościół, foto i video. Najpierw ustalcie listę gości i piszcie lub dzwońcie do sal pytając o wolne terminy. Lepiej sir nie nastawiajcie na konkretną datę, bo może być ciężko... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
missmalezji
Ślicznie Ci w niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.