|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kocham odżywkę odbudowującą z yr ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aj, zorientowałam się, że wstawiłaś do podpisu linka, więc cofam, tam sobie poczytam ![]() Aziddee, postaram się pamiętać o zrobieniu zdjęcia jak następnym razem będę robiła koronę ![]() ![]() Edytowane przez KikoX Czas edycji: 2013-12-18 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zadomowienie
|
#4267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4268 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
Aziddee - specjalnie dla ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zadomowienie
|
Omg jakie to piękne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4271 |
Rozeznanie
|
O matko! piękne!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Konto usunięte
|
Jezusicku, jakie piękne KikoX.
![]() Zgadzam się z przedmówczyniami, napisz nam dokładnie jak czarujesz takie cuda na głowie, może być łopatologicznie, plis. ![]() Hihi, wydaje mi się że po lewej stronie szyi na biurku widzę buteleczkę po Rzepie Joanny ![]() Ja to widze tak, zaczynasz z dwoma warkoczami, po lewej stronie, jeden tuż pod uchem niżej, drugi bliżej środka głowy wyżej. Pleciesz ten wyższy i podpinasz, po czym robisz ten niższy bliższy linii włosów, zawracasz do góry i splatasz te dwa warkocze, po czym jedziesz do góry i dalej już prosto przy skroniach itd. Kluczowe są dwa momenty - połączenie tych dwóch warkoczy z tyłu głowy (6 pasm złączyć w trzy) i połączenie tego co Ci zostanie na samym końcu z początkiem (czyli schowanie warkocza?). Mogłabyś jakoś to przybliżyć? ![]() A co do liposomów scrabble1: W jaki sposób stosujesz lioposomy? Rozrabiasz to z czymś czy stosujesz ten koncentrat jako wcierkę? Wydaje się to ciekawa propozycja dla mojej skóry, można samemu zrobić coś co nie ma alkoholu. ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-12-18 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Raczkowanie
|
Ag Rafka widzę Cię pokaż włosy!
![]() ![]() ![]()
#4275 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
U mnie sprawdziło się tak dobrze, że opakowanie jest puste, a wiele półproduktów kupionych tego samego dnia nadal leży
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Niom, nie były drogie, można kupić 15 ml. Przy następnym zamówieniu na pewno je dokupię i postaram się stosować częściej. Ciekawe jakie wtedy będą efekty ![]() W sumie nie zależy mi na bajbelkach, bo i tak mam za dużo na głowie, ale wzrost ładniejszych i zdrowszych włosków by się przydał. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Pięknie, jak Tyś to zrobiła dziewczyno?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Mod-Śnieżynka
|
Bo się nie mylisz, nie mam pojęcia skąd wzięły się te bzdury, które będą później powielane.
Cytat:
![]() Dziewczyny, nie dajcie się zwariować. Mam wrażenie, że forum ogarnęła jakaś mała paranoja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE="niusia";44211899]Jezusicku, jakie piękne KikoX.
![]() Zgadzam się z przedmówczyniami, napisz nam dokładnie jak czarujesz takie cuda na głowie, może być łopatologicznie, plis. ![]() Hihi, wydaje mi się że po lewej stronie szyi na biurku widzę buteleczkę po Rzepie Joanny ![]() Ja to widze tak, zaczynasz z dwoma warkoczami, po lewej stronie, jeden tuż pod uchem niżej, drugi bliżej środka głowy wyżej. Pleciesz ten wyższy i podpinasz, po czym robisz ten niższy bliższy linii włosów, zawracasz do góry i splatasz te dwa warkocze, po czym jedziesz do góry i dalej już prosto przy skroniach itd. Kluczowe są dwa momenty - połączenie tych dwóch warkoczy z tyłu głowy (6 pasm złączyć w trzy) i połączenie tego co Ci zostanie na samym końcu z początkiem (czyli schowanie warkocza?). Mogłabyś jakoś to przybliżyć? ![]() A co do liposomów scrabble1: W jaki sposób stosujesz lioposomy? Rozrabiasz to z czymś czy stosujesz ten koncentrat jako wcierkę? Wydaje się to ciekawa propozycja dla mojej skóry, można samemu zrobić coś co nie ma alkoholu. ![]() Ale jesteś spostrzegawcza, chodzi mi o tę rzepkę ![]() Rozrabiam jak najbardziej, nie wiem czy można użyć jako wcierki? Chyba nie, bo wszyscy w przepisach dodają po kilka kropelek. Moim bazowym przepisem był ten [url]https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=20216650&p ostcount=27[/url] A raczej miał być, bo zrobiłam psikadło ze swoich półproduktów: 90 ml wody 2,5 ml aloesu zatężonego * 10 5 kropli kw. hialuronowego 3 krople phantenolu 75% 8 kropel hydrolizowanej keratyny 5 kropli oleju lnianego 4 krople ekstraktu wzmacniającego włosy 6 kr. kofeina, arginina, coś tam ![]() 5 kropli FEOG odrobina all in one (witaminy) odrobina spiruliny Poszalałam po zakupach. Następne psikadła robiłam z tych samych rzeczy (no prawie) i żadne tak mi nie pasowało jak to pierwsze ale każda ma inne włosy. Wystarczyło, że dałam kilka kropli więcej hydrolizowanej keratyny i miałam szorstkie i sztywne włosy, zero połysku. Raz zrobiłam też serum na skalp, sporo w nim było przyspieszaczy porostu tylko gdzie ten przepis? Poszukam...[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- [/COLOR]Jestem po pierwszym farbowaniu henną Khadi, ciekawe co wyjdzie? Teraz jak pamiętam zero odżywek czy olei przez 24 godziny tak? Wykorzystałam tylko połowę proszku, fajnie, przyda się na następny raz, tylko ten dziwny zapach. Na początku mi nie przeszkadzał ale teraz jak go ciągle czuję to nie jest fajnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A na półce stoi olej lniany do rozcieńczania wraz z terpentyną farb olejnych ![]() Czyli jeszcze raz - zaczynamy od środka głowy. Ja akurat wczoraj zrobiłam wbrew mojemu naturalnemu układowi włosów jeśli chodzi o przedziałek, czyli włosy szły przeciwnie do ruchu wskazówek zegara (1). Wcześniej robiłam według wskazówek zegara (2). Jest jeszcze opcja (3), żeby iść zgodnie z ruchem wskazówek zegara, ale zamiast iść do góry, iść w dół - w ten sposób unikamy "nadbudowania" włosów nad czołem (zamierzam ten sposób przetestować niedługo, bo jeszcze tak nie robiłam ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi akurat o moją koronę na zdjęciu - i zapewne stąd przypuszczenie niusii, że może zaczynam od dołu kolejnego warkocza - to jest ona rozwalona na tym odcinku przy lewym uchu, zauważyłam to dopiero jak wrzuciłam zdjęcie i poprawiłam potem, no ale zdjęcie już zostało. Odchyliłam głowę do tyłu, żeby korona była lepiej widoczna, ale generalnie dolny warkocz nie jest na samym karku. Ja tam się zupełnie nie przejmuję, że korona idealna nie jest, za każdym razem wychodzi inaczej, raz lepiej, raz gorzej, ale i tak i mi, i innym się podoba, bo jest to coś innego. Także próbujcie i się nie zniechęcajcie, nawet najbardziej licha korona jest dużo lepsza od codziennego koczka ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
cudnie warkocz wygląda, myślę, ze nie byłabym w stanie zrobić SOBIE takowego dla mnie szczytem techniki jest zrobienie sobie francuza z góry na dół o! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zadomowienie
|
KikoX chwała Ci
![]() ![]() ![]() ![]()
#4282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie jest to jakiś sztywno określony czas. ![]() A co do zapachu, to muszę Cię zmartwić - u mnie on się utrzymuje przez prawie tydzień codziennego mycia szamponem + nakładania różnych odżywek. Mnie też nie przeszkadza w pierwszej chwili, ale chodzenie z nim przez tydzień wnerwia. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jest fajna ![]() Myszko!!! Nie moge się doszukac- jeszcze raz i wielkimi literami proszę - co spowodowało 2 cm przyrost??? ![]() ![]() ![]() ![]() Kiko - o KRÓLOWO - jak pięknie!!! ![]()
![]() |
#4284 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
ja zrozumiałam, że to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Raczkowanie
|
Wrzucam wam zdjęcia mojej wełenki. Myte wczoraj. Niestety, nie zawsze mam możliwość pójścia spać w już suchych więc chcąc nie chcąc idę spać z mokrymi. Efekty widzicie. W porównaniu przed pielęgnacją a teraz to jest dużo lepiej- mocniejszy skręt, więcej korkociągów itd ale już mi trochę ręce opadają bo nie wiem już sama jak się pozbyć tego puchu
![]() Fryz mam a'la Brodka - tylko grzywka trochę dłuższa i na bok i mam troche dłuższe włosy- no i nie mam odwróconego trójkąta jak ona, ale podobna "burza". Staram się je pryskać Marionem do kręconych ze 2x dziennie i nawet troche ten puch ogarnia, ale nie wszystko ![]()
Edytowane przez Agnes93 Czas edycji: 2013-12-19 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to może być, czy to możliwe, że Khadi mnie załatwił? Nie wiem czy to już paranoja ale Sesa mnie wykańczała migrenowo i musiałam wyrzucić. Może te ziółka też ? Cały dzień się zastanawiam czy biec to wymyć najbardziej jak się da czy wytrzymać te kilka godzin ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
puch jest, dużo zależy od właściwej pielęgnacji, by go ujarzmić. Najlepszym sprzymierzeńcem dla mnie jest żel lniany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Raczkowanie
|
Nie bardzo. Często wracam ok.północy więc bym pobudziła wszystkich w domu. Szampon do suchych (alterra z granatem), odzywka do suchych [i d/s Alterra z granatem i b/s mrs.Potters aloes i jedwab], pianka do kręconych (nivea) i marion też do tego fioletowy artiste... już sama nie wiem co robię źle
![]() jutro idę do rossmanna i natury- możecie mi coś polecić co by mi pomogło? Nie wiem, moze jakaś inna b/s? tylko z tego co w tych 2 sklepach na bank znajdę
Edytowane przez Agnes93 Czas edycji: 2013-12-19 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
czym wycierasz? ds. spróbuj Garniera AiK? osobiście lubie tez bingo maski. alterra jest ok, ja na co dzień jej nie lubie akurat ( mam jeszcze morelową, jest o niebo lepsza) b/s - spróbuj jakiejś joaśki naturii? potters jest świetny do mycia włosów - bynajmniej dla mnie, jako b/s go nie używałam jeszcze pianka - co to za pianka? nie ma czasem alko ? sprawdzałaś analizowy? zel lniany? płukanka lniana? sam żel artiste jest? olejowanie włosów co ile robisz? możę im nawilżenia brakuje? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Ja już siedzę z olejami na głowie, wytrzymałam 21 godzin i wystarczy. Ciekawa jestem jak długo utrzyma się kolor po Hennie? W sumie to i tak farbuję bardzo rzadko, co 3-4 miesiące .
Wszyscy przygotowują święta, dlatego tak tu cichutko ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.