Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 21:26   #4261
katrintheevil
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta, wpadam z ostrzeżeniem od 2 dni mam łupież, najprawdopodobniej spowodowany odżywką Nivea Long Repair. Kupiłam ją miesiąc temu, nic nowego w 'jadłospisie' nie było prócz niej. Szału nie robiła ale po prostu chciałam ją zużyć. Zauważyłam ostatnio delikatne przesuszenie włosów w dzień, wzmożone przetłuszczanie wieczorem (myję włosy codziennie). Winę zrzucałam na pogodę, noszenie czapki. Jednak ten łupież mnie przeraził, odkąd jestem CG( już prawie 6 lat! )nigdy go nie miałam a tu taka niemiła niespodzianka Mam wręcz śnieg we włosach, zakupiłam dziś szampon Ziaję Z Czarną Rzepą ale bez czegoś aptecznego się raczej nie obejdzie. Co radzicie? Nizoralu się trochę boję, nie chcę przesuszonych włosów na Sylwestra ;]
Hah, kurczę, widzę, że nie tylko ja jej nie lubię. Stosowałam tę niwejkę jakieś 1,5 roku temu, zanim zmieniłam pielęgnację na CG. Podejrzewam, że miała trochę inny skład. Miałam te same objawy co Ty, niestety wyszły pod koniec pierwszego opakowania, a drugie już czekało... Głupia sprawa, że wcześniej sprawowała się na tyle fajnie, że kupiłam też jedną dla babci. ;D Biedna, dostała łupież jak ja. Nam obydwu pomogło po prostu jej odstawienie, tyle że to trwało ze 2 tyg. zanim skalp doszedł do siebie. Obecnie nie rozumiem szumu wokół niej. ;P
katrintheevil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:39   #4262
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
A łupież (i to całkiem spory, jak go opisujesz) chcesz?
Ja w takiej sytuacji bym sięgnęła po coś mocniejszego na pewno, pozbędziesz się szybko łupieżu i jeszcze naładujesz sobie na nie, co zechcesz, żeby na tego sylwestra wyglądały ładnie.
Oczywiście, że nie Liczę jednak na niezawodne Wizażanki koleżanka po Nizoralu miał z włosami przez miesiąc problem. Ale pomógł od razu, po jednym użyciu.

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Mieszanka oleju łopianowego z rycynowym, nic tak u mnie nie działa jak one
Dziękuję, jednak moje się z rycynowym niezbyt lubią

Cytat:
Napisane przez katrintheevil Pokaż wiadomość
Hah, kurczę, widzę, że nie tylko ja jej nie lubię. Stosowałam tę niwejkę jakieś 1,5 roku temu, zanim zmieniłam pielęgnację na CG. Podejrzewam, że miała trochę inny skład. Miałam te same objawy co Ty, niestety wyszły pod koniec pierwszego opakowania, a drugie już czekało... Głupia sprawa, że wcześniej sprawowała się na tyle fajnie, że kupiłam też jedną dla babci. ;D Biedna, dostała łupież jak ja. Nam obydwu pomogło po prostu jej odstawienie, tyle że to trwało ze 2 tyg. zanim skalp doszedł do siebie. Obecnie nie rozumiem szumu wokół niej. ;P
Czyli nie tylko mnie to coś zaszkodziło
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 22:22   #4263
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
O liposomach mowa czy o czym?
Tak jest, z ZSK

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 09:40   #4264
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Na początku używałam tylko tych na wzmocnienie, dopiero jak je zmieszałam z karnityną, argininą i kofeiną zobaczyłam wysyp bajbelków Fakt, trudno to dokładnie stwierdzić, przecież taki proces wymaga czasu ale po samym wzmanijącym nawet nie zauważyłam różnicy, razem, bajbelki kiełkowały długi czas.
To teraz mi zrobiłaś ochotę na te liposomy z kofeiną

Cytat:
Napisane przez keep_on Pokaż wiadomość
czy to możliwe, że niacynamid dodany do odżywki zmienił jej zapach? przyznaję, że na dość przykry.... taki eufemizm
Ee, mi nigdy coś takiego się nie zdarzyło, a niacynamid nie przeterminowany? Albo zaszło coś w odżywce pod wpływem niacynamidu. Nie spotkałam się z czymś takim jeszcze, a różne odżywki niacynamidem wzbogacam

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta, wpadam z ostrzeżeniem od 2 dni mam łupież, najprawdopodobniej spowodowany odżywką Nivea Long Repair. Kupiłam ją miesiąc temu, nic nowego w 'jadłospisie' nie było prócz niej. Szału nie robiła ale po prostu chciałam ją zużyć. Zauważyłam ostatnio delikatne przesuszenie włosów w dzień, wzmożone przetłuszczanie wieczorem (myję włosy codziennie). Winę zrzucałam na pogodę, noszenie czapki. Jednak ten łupież mnie przeraził, odkąd jestem CG( już prawie 6 lat! )nigdy go nie miałam a tu taka niemiła niespodzianka Mam wręcz śnieg we włosach, zakupiłam dziś szampon Ziaję Z Czarną Rzepą ale bez czegoś aptecznego się raczej nie obejdzie. Co radzicie? Nizoralu się trochę boję, nie chcę przesuszonych włosów na Sylwestra ;]
U mnie na takie przypadłości - olejek łopianowy przeciwłupieżowy z green pharmacy 2-3 aplikacje i po problemie.

Kocham odżywkę odbudowującą z yr Wiem, że któraś z Was tu o nią pytała, tylko już nie pamiętam, kto Cudownie dociąża, wygładza, nawilża, ładnie skręca, zero puchu i odstawaczy.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 09:59   #4265
KikoX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Kocham odżywkę odbudowującą z yr Wiem, że któraś z Was tu o nią pytała, tylko już nie pamiętam, kto Cudownie dociąża, wygładza, nawilża, ładnie skręca, zero puchu i odstawaczy.
O! Ładnie brzmi. Powiedz coś więcej Nie znalazłam jej na zanalizowanych, jaki ma skład?
Aj, zorientowałam się, że wstawiłaś do podpisu linka, więc cofam, tam sobie poczytam

Aziddee, postaram się pamiętać o zrobieniu zdjęcia jak następnym razem będę robiła koronę Może się zmobilizuję i zrobię to dziś, bo ostatnio ciągle albo rozpuszczone albo pseudo-kok, byle tylko było szybciej, a przez zmęczenie to ostatnimi czasy w nosie mam jak wyglądam...

Edytowane przez KikoX
Czas edycji: 2013-12-18 o 10:06
KikoX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:03   #4266
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Tak jest, z ZSK
Oh, kolejna rzecz do kupienia
Stary 2013-12-18, 11:13   #4267
Cristilla_Tatia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KikoX Pokaż wiadomość
O! Ładnie brzmi. Powiedz coś więcej Nie znalazłam jej na zanalizowanych, jaki ma skład?
Aj, zorientowałam się, że wstawiłaś do podpisu linka, więc cofam, tam sobie poczytam

Aziddee, postaram się pamiętać o zrobieniu zdjęcia jak następnym razem będę robiła koronę Może się zmobilizuję i zrobię to dziś, bo ostatnio ciągle albo rozpuszczone albo pseudo-kok, byle tylko było szybciej, a przez zmęczenie to ostatnimi czasy w nosie mam jak wyglądam...
Skład zanalizowany jest w wątku gdzie prosi się o analizę składu. Odżywka pod koniec składu zawiera guar, więć teoretycznie jest niezgodna CG, ale warto
Cristilla_Tatia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 11:20   #4268
keep_on
Przyczajenie

Cytat:

Ee, mi nigdy coś takiego się nie zdarzyło, a niacynamid nie przeterminowany? Albo zaszło coś w odżywce pod wpływem niacynamidu. Nie spotkałam się z czymś takim jeszcze, a różne odżywki niacynamidem wzbogacam
nie wiem, co tam w tej buteleczce zaszło między tą odżywką a niacynamidem, ale śmierdzi masakrycznie a niacynamid świeżutki, dopiero co przyszedł
keep_on jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:02   #4269
KikoX
Raczkowanie

Aziddee - specjalnie dla ciebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_2360.jpg (91,4 KB, 77 załadowań)
Stary 2013-12-18, 13:23   #4270
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:

Omg jakie to piękne Pokaż przód Pokaaaż Może być ocenzurowany jak nie chcesz twarzy pokazywać U mnie na mojej rzadziźnie w życiu coś takiego nie wyjdzie, ale mogę się pojarać
Stary 2013-12-18, 13:35   #4271
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

O matko! piękne!też takie chcę. KikoX, mogłabys napisać tutorial? Taki prosty, jak dla cepa (czyli mnie)

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 13:57   #4272
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Dołączam się do zachwytów.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:38   #4273
201801220933
Konto usunięte

Jezusicku, jakie piękne KikoX.
Zgadzam się z przedmówczyniami, napisz nam dokładnie jak czarujesz takie cuda na głowie, może być łopatologicznie, plis. Świetnie to wygląda i nie widać żadnego przedziałka ani miejsca gdzie się dany warkocz kończy, właśnie o taki efekt chodzi i ja nie mogłam tego uzyskać.

Hihi, wydaje mi się że po lewej stronie szyi na biurku widzę buteleczkę po Rzepie Joanny

Ja to widze tak, zaczynasz z dwoma warkoczami, po lewej stronie, jeden tuż pod uchem niżej, drugi bliżej środka głowy wyżej.
Pleciesz ten wyższy i podpinasz, po czym robisz ten niższy bliższy linii włosów, zawracasz do góry i splatasz te dwa warkocze, po czym jedziesz do góry i dalej już prosto przy skroniach itd.
Kluczowe są dwa momenty - połączenie tych dwóch warkoczy z tyłu głowy (6 pasm złączyć w trzy) i połączenie tego co Ci zostanie na samym końcu z początkiem (czyli schowanie warkocza?). Mogłabyś jakoś to przybliżyć?

A co do liposomów
scrabble1: W jaki sposób stosujesz lioposomy?
Rozrabiasz to z czymś czy stosujesz ten koncentrat jako wcierkę?
Wydaje się to ciekawa propozycja dla mojej skóry, można samemu zrobić coś co nie ma alkoholu.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2013-12-18 o 14:56
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 15:36   #4274
Milena_ 798
Raczkowanie

Ag Rafka widzę Cię pokaż włosy!
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 15:50   #4275
IceSkatingLover
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Hihi, wydaje mi się że po lewej stronie szyi na biurku widzę buteleczkę po Rzepie Joanny
Myślę, że to krople do nosa Kiko, śliczna korona ! mi się wydaje że to jednak z jednego warkocza, zaczynasz na czubku głowy i idziesz dobieranym dookoła?
IceSkatingLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 19:24   #4276
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz mi zrobiłaś ochotę na te liposomy z kofeiną

U mnie sprawdziło się tak dobrze, że opakowanie jest puste, a wiele półproduktów kupionych tego samego dnia nadal leży

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Oh, kolejna rzecz do kupienia
Niom, nie były drogie, można kupić 15 ml. Przy następnym zamówieniu na pewno je dokupię i postaram się stosować częściej. Ciekawe jakie wtedy będą efekty
W sumie nie zależy mi na bajbelkach, bo i tak mam za dużo na głowie, ale wzrost ładniejszych i zdrowszych włosków by się przydał.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Pięknie, jak Tyś to zrobiła dziewczyno?

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-12-18, 20:23   #4277
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
IPA, o ile się nie mylę, nie jest niezgodne.
Bo się nie mylisz, nie mam pojęcia skąd wzięły się te bzdury, które będą później powielane.

Cytat:
Nie dajmy się zwariować.
No i cała reszta, podpisuję się.
Dziewczyny, nie dajcie się zwariować. Mam wrażenie, że forum ogarnęła jakaś mała paranoja

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 22:54   #4278
scrabble1
Zakorzenienie

[QUOTE="niusia";44211899]Jezusicku, jakie piękne KikoX.
Zgadzam się z przedmówczyniami, napisz nam dokładnie jak czarujesz takie cuda na głowie, może być łopatologicznie, plis. Świetnie to wygląda i nie widać żadnego przedziałka ani miejsca gdzie się dany warkocz kończy, właśnie o taki efekt chodzi i ja nie mogłam tego uzyskać.

Ja to widze tak, zaczynasz z dwoma warkoczami, po lewej stronie, jeden tuż pod uchem niżej, drugi bliżej środka głowy wyżej.
Pleciesz ten wyższy i podpinasz, po czym robisz ten niższy bliższy linii włosów, zawracasz do góry i splatasz te dwa warkocze, po czym jedziesz do góry i dalej już prosto przy skroniach itd.
Kluczowe są dwa momenty - połączenie tych dwóch warkoczy z tyłu głowy (6 pasm złączyć w trzy) i połączenie tego co Ci zostanie na samym końcu z początkiem (czyli schowanie warkocza?). Mogłabyś jakoś to przybliżyć?

A co do liposomów
scrabble1: W jaki sposób stosujesz lioposomy?
Rozrabiasz to z czymś czy stosujesz ten koncentrat jako wcierkę?
Wydaje się to ciekawa propozycja dla mojej skóry, można samemu zrobić coś co nie ma alkoholu.[/QUOTE]
Ale jesteś spostrzegawcza, chodzi mi o tę rzepkę

Rozrabiam jak najbardziej, nie wiem czy można użyć jako wcierki? Chyba nie, bo wszyscy w przepisach dodają po kilka kropelek.
Moim bazowym przepisem był ten
[url]https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=20216650&p ostcount=27[/url]
A raczej miał być, bo zrobiłam psikadło ze swoich półproduktów:
90 ml wody
2,5 ml aloesu zatężonego * 10
5 kropli kw. hialuronowego
3 krople phantenolu 75%
8 kropel hydrolizowanej keratyny
5 kropli oleju lnianego
4 krople ekstraktu wzmacniającego włosy
6 kr. kofeina, arginina, coś tam
5 kropli FEOG
odrobina all in one (witaminy)
odrobina spiruliny

Poszalałam po zakupach.
Następne psikadła robiłam z tych samych rzeczy (no prawie) i żadne tak mi nie pasowało jak to pierwsze
ale każda ma inne włosy. Wystarczyło, że dałam kilka kropli więcej hydrolizowanej keratyny i miałam szorstkie i sztywne włosy, zero połysku.

Raz zrobiłam też serum na skalp, sporo w nim było przyspieszaczy porostu tylko gdzie ten przepis? Poszukam...[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

[/COLOR]Jestem po pierwszym farbowaniu henną Khadi, ciekawe co wyjdzie? Teraz jak pamiętam zero odżywek czy olei przez 24 godziny tak? Wykorzystałam tylko połowę proszku, fajnie, przyda się na następny raz, tylko ten dziwny zapach. Na początku mi nie przeszkadzał ale teraz jak go ciągle czuję to nie jest fajnie

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-12-19, 09:28   #4279
KikoX
Raczkowanie

Cytat:
Omg jakie to piękne Pokaż przód Pokaaaż Może być ocenzurowany jak nie chcesz twarzy pokazywać U mnie na mojej rzadziźnie w życiu coś takiego nie wyjdzie, ale mogę się pojarać
Dzięki Nie wiem dokładnie, o jaki typ zdjęcia "przodu" ci chodziło - czy o to, jak się ma korona do kształtu twarzy (za każdym razem inaczej, tak swoją drogą) czy o to, jak jest to zaplecione. Nie bardzo umiałam to pokazać na zdjęciu No i oczywiście zdjęcie przodu jest po całym dniu czapkowania Co do rzadzizny - wiesz, ja tam bym się tak nie zapierała, że nie wyjdzie! Wszystkim koleżankom ciągle coś na głowach zaplatam, a nie każda ma gęste włosy, wręcz przeciwnie Kluczem chyba jest, by na rzadkich włosach nie ściskać tych francuzów za bardzo, tylko właśnie pozwolić im się nieco porozwalać dla dodania objętości. I to też może super wyglądać
Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
O matko! piękne!też takie chcę. KikoX, mogłabys napisać tutorial? Taki prosty, jak dla cepa (czyli mnie)
Tutorial
Cytat:
Pięknie, jak Tyś to zrobiła dziewczyno?

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Jezusicku, jakie piękne KikoX.

niusia, ja już ci opisywałam, jak robię koronę Tak jak mówiłam, stosuję się do sposobu "na raz", naprawdę robię jednego zaplatańca. Pozwolę sobie dla przypomnienia zacytować fragment swojego posta:
Cytat:
Jednak wydaje się, że to nie jest jedyny sposób, te korony modelek różnią się między sobą i ja mam właśnie trochę inną wersję - a przynajmniej inny sposób. Ja zawsze robię to "na raz", w sensie nie bawię się w kilka francuzów, ale robię jeden! Zaczynam na środku głowy, tak jak to widać u każdej, a potem "zawracam" tego francuza i jadę nad linią czoła, a potem dookoła głowy wzdłuż linii włosów, a potem często kładę tego już warkocza z przodu jakby na wierzch tej zaplatanej części i koniec też staram się wpleść pomiędzy, a potem podpinam wsuwkami.
Jeśli chodzi o wersję, którą ty opisałaś. Dla mnie połączenie dwóch warkoczy nie jest żadnych problemem, być może dlatego, że ja w ogóle się nie zastanawiam na tym, jak to zrobić Serio! Czasem za dużo próbujemy myśleć. Po prostu połącz zewnętrzne pasma obu warkoczy, które są jednocześnie wewnętrznymi w stosunku do siebie w jedno i jedziesz dalej normalnie. Możesz też pobawić się w te warkocze z kilku pasm - znajdziesz zdjęcia w googlach, ale to wg mnie jest bez sensu. Twój kolejny punkt kluczowy to chowanie warkocza. Ja to robię tak, że przede wszystkim już na odcinku ostatnich 10-15 cm zaczynam podpinać wsuwkami, żeby się porządnie trzymało, a samą końcówkę, ok. 5 cm, wkładam pod jedno z pasm francuza i przypinam. Nie wiem, jak to inaczej opisać. Po prostu. Żadnej filozofii.
A na półce stoi olej lniany do rozcieńczania wraz z terpentyną farb olejnych

Czyli jeszcze raz - zaczynamy od środka głowy. Ja akurat wczoraj zrobiłam wbrew mojemu naturalnemu układowi włosów jeśli chodzi o przedziałek, czyli włosy szły przeciwnie do ruchu wskazówek zegara (1). Wcześniej robiłam według wskazówek zegara (2). Jest jeszcze opcja (3), żeby iść zgodnie z ruchem wskazówek zegara, ale zamiast iść do góry, iść w dół - w ten sposób unikamy "nadbudowania" włosów nad czołem (zamierzam ten sposób przetestować niedługo, bo jeszcze tak nie robiłam ). Jak widzicie zaczynam wprawdzie na środku, ale pasmo zawsze zabieram tak "z boku środka". Trzeba pilnować, żeby pozostałe włosy były w miarę równo podzielone, tzn. że gdy pochylicie głowę, trzymając pasmo, od którego zaczynacie, to reszta włosów będzie równo padała dookoła. Jeju, ale niezrozumiale pisze, mam nadzieję, że ogarniacie. I wtedy powolutku sobie zaczynacie zaplatać francuza. Najważniejsze jest, żeby zmieniać układ rąk, bo jeśli chcecie zrobić wszystko, trzymając ręce ciągle w ten sam sposób, to od razu mówię, że wam się nie uda Poprzez A, B i C zaznaczyłam, gdzie ja zmieniam położenie rąk. Gdy już kończę robić koronę, staram się wtedy spojrzeć w lustro i obczaić, gdzie mam przedziałki (które są absolutnie normalną rzeczą w takiej Valentinowej koronie) i wtedy rozluźniam francuza (ja tak robię na odc. D) i taki rozluźniony warkocz nieco podciągam do góry i podpinam - zasłaniam wtedy przedziałek. W innych miejscach nie muszę tak robić. Co jeszcze... No cóż, wsuwki to wasze przyjaciółki Ja zawsze wpinam, choćby na wszelki wypadek
Jeśli chodzi akurat o moją koronę na zdjęciu - i zapewne stąd przypuszczenie niusii, że może zaczynam od dołu kolejnego warkocza - to jest ona rozwalona na tym odcinku przy lewym uchu, zauważyłam to dopiero jak wrzuciłam zdjęcie i poprawiłam potem, no ale zdjęcie już zostało. Odchyliłam głowę do tyłu, żeby korona była lepiej widoczna, ale generalnie dolny warkocz nie jest na samym karku.
Ja tam się zupełnie nie przejmuję, że korona idealna nie jest, za każdym razem wychodzi inaczej, raz lepiej, raz gorzej, ale i tak i mi, i innym się podoba, bo jest to coś innego. Także próbujcie i się nie zniechęcajcie, nawet najbardziej licha korona jest dużo lepsza od codziennego koczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (105,4 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000800.jpg (120,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg y.jpg (35,6 KB, 55 załadowań)
Stary 2013-12-19, 09:53   #4280
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Także próbujcie i się nie zniechęcajcie, nawet najbardziej licha korona jest dużo lepsza od codziennego koczka
mówisz, że ręce sie nie połamią?
cudnie warkocz wygląda, myślę, ze nie byłabym w stanie zrobić SOBIE takowego
dla mnie szczytem techniki jest zrobienie sobie francuza z góry na dół
o!

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:00   #4281
Aziddee
Zadomowienie

KikoX chwała Ci Będę próbować, bo od kiedy stosuję kakao to przedziałki są trudniej dostrzegalne Z przodu chciałam zobaczyć czy robisz na płasko, czy tak jak mi się podoba i wyszło na to, że całość jest genialna Awesome po prostu no
Stary 2013-12-19, 10:01   #4282
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po pierwszym farbowaniu henną Khadi, ciekawe co wyjdzie? Teraz jak pamiętam zero odżywek czy olei przez 24 godziny tak? Wykorzystałam tylko połowę proszku, fajnie, przyda się na następny raz, tylko ten dziwny zapach. Na początku mi nie
przeszkadzał ale teraz jak go ciągle czuję to nie jest fajnie
Tak, przez 24h kolor się utlenia.
Ale nie jest to jakiś sztywno określony czas.
A co do zapachu, to muszę Cię zmartwić - u mnie on się utrzymuje przez prawie tydzień codziennego mycia szamponem + nakładania różnych odżywek.
Mnie też nie przeszkadza w pierwszej chwili, ale chodzenie z nim przez tydzień wnerwia.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
dla mnie szczytem techniki jest zrobienie sobie francuza z góry na dół
o!
Dla mnie niestety też. I nie dość, że to szczyt moich możliwości, to i tak wychodzi krzywy.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:24   #4283
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu mają wypaść? Ja używam prawie codziennie i mam jeszcze coś na głowie.
bo każą spłukac po 3 min
Ale jest fajna

Myszko!!! Nie moge się doszukac- jeszcze raz i wielkimi literami proszę - co spowodowało 2 cm przyrost???

Kiko - o KRÓLOWO - jak pięknie!!!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 13:40   #4284
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
bo każą spłukac po 3 min
Ale jest fajna

Myszko!!! Nie moge się doszukac- jeszcze raz i wielkimi literami proszę - co spowodowało 2 cm przyrost???

Kiko - o KRÓLOWO - jak pięknie!!!
looknij ten post https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4150
ja zrozumiałam, że to

Stary 2013-12-19, 15:32   #4285
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Wrzucam wam zdjęcia mojej wełenki. Myte wczoraj. Niestety, nie zawsze mam możliwość pójścia spać w już suchych więc chcąc nie chcąc idę spać z mokrymi. Efekty widzicie. W porównaniu przed pielęgnacją a teraz to jest dużo lepiej- mocniejszy skręt, więcej korkociągów itd ale już mi trochę ręce opadają bo nie wiem już sama jak się pozbyć tego puchu Kiedy sam rade to będę spać już w suchych, ale niestety, żeby to często było to się nie zanosi
Fryz mam a'la Brodka - tylko grzywka trochę dłuższa i na bok i mam troche dłuższe włosy- no i nie mam odwróconego trójkąta jak ona, ale podobna "burza". Staram się je pryskać Marionem do kręconych ze 2x dziennie i nawet troche ten puch ogarnia, ale nie wszystko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0605.jpg (109,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0606.jpg (137,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0608.jpg (109,6 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez Agnes93
Czas edycji: 2013-12-19 o 15:34
Agnes93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 15:33   #4286
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, przez 24h kolor się utlenia.
Ale nie jest to jakiś sztywno określony czas.
A co do zapachu, to muszę Cię zmartwić - u mnie on się utrzymuje przez prawie tydzień codziennego mycia szamponem + nakładania różnych odżywek.
Mnie też nie przeszkadza w pierwszej chwili, ale chodzenie z nim przez tydzień wnerwia.

O matko, tylko nie to. Cały czas chodzę w związanych włosach, bo mnie wykańcza ten odór. Nie wiem co jest nie tak ale już w nocy dostałam migreny i trzyma mnie nadal, już po 2 ketonalach.
Co to może być, czy to możliwe, że Khadi mnie załatwił? Nie wiem czy to już paranoja ale Sesa mnie wykańczała migrenowo i musiałam wyrzucić. Może te ziółka też ?
Cały dzień się zastanawiam czy biec to wymyć najbardziej jak się da czy wytrzymać te kilka godzin

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-12-19, 15:35   #4287
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Kiedy sam rade to będę spać już w suchych, ale niestety, żeby to często było to się nie zanosi
a nie możesz ich suszyć suszarką ?
puch jest, dużo zależy od właściwej pielęgnacji, by go ujarzmić.
Najlepszym sprzymierzeńcem dla mnie jest żel lniany.

Stary 2013-12-19, 15:43   #4288
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a nie możesz ich suszyć suszarką ?
Nie bardzo. Często wracam ok.północy więc bym pobudziła wszystkich w domu. Szampon do suchych (alterra z granatem), odzywka do suchych [i d/s Alterra z granatem i b/s mrs.Potters aloes i jedwab], pianka do kręconych (nivea) i marion też do tego fioletowy artiste... już sama nie wiem co robię źle
jutro idę do rossmanna i natury- możecie mi coś polecić co by mi pomogło? Nie wiem, moze jakaś inna b/s? tylko z tego co w tych 2 sklepach na bank znajdę

Edytowane przez Agnes93
Czas edycji: 2013-12-19 o 19:18
Agnes93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 20:16   #4289
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Nie bardzo. Często wracam ok.północy więc bym pobudziła wszystkich w domu.
susz suszrką, nie odkurzaczem, zamknij drzwi łazienki etc.

Cytat:
Szampon do suchych (alterra z granatem), odzywka do suchych [i d/s Alterra z granatem i b/s mrs.Potters aloes i jedwab], pianka do kręconych (nivea) i marion też do tego fioletowy artiste... już sama nie wiem co robię źle
jutro idę do rossmanna i natury- możecie mi coś polecić co by mi pomogło? Nie wiem, moze jakaś inna b/s? tylko z tego co w tych 2 sklepach na bank znajdę
szampon łagodny nie jest ( zgodny z `CG raczej też nie, z tego co kojarze to tylko ten z jojoba jest, ale to trzeba sprawdzić, nie u zżywam ) jaką metodą myjesz?
czym wycierasz?
ds. spróbuj Garniera AiK? osobiście lubie tez bingo maski.
alterra jest ok, ja na co dzień jej nie lubie akurat ( mam jeszcze morelową, jest o niebo lepsza)
b/s - spróbuj jakiejś joaśki naturii? potters jest świetny do mycia włosów - bynajmniej dla mnie, jako b/s go nie używałam jeszcze
pianka - co to za pianka? nie ma czasem alko ?
sprawdzałaś analizowy?
zel lniany? płukanka lniana?
sam żel artiste jest?

olejowanie włosów co ile robisz?
możę im nawilżenia brakuje?

Stary 2013-12-19, 20:28   #4290
scrabble1
Zakorzenienie

Ja już siedzę z olejami na głowie, wytrzymałam 21 godzin i wystarczy. Ciekawa jestem jak długo utrzyma się kolor po Hennie? W sumie to i tak farbuję bardzo rzadko, co 3-4 miesiące .
Wszyscy przygotowują święta, dlatego tak tu cichutko ?

Konkursomaniactwo '15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości