Rossmann cz. XIX - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 15:02   #4261
PPP90
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XIX

Cytat:
Napisane przez iamxshi Pokaż wiadomość
Dopiero co była o tym dyskusja Tak, to pewne pomimo braku reklam
już przeczytałam, dzięki

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:06   #4262
bleuclair
Zakorzenienie

Jakby się okazało,że nie będzie tej promocji to bym się popłakała. Mimo,że portfel wtedy przestałby płakać bo byłby bogatszy o 150 zł
A co do tych kosmetyków na Mikołajki to faktycznie wolałabym już dostac mało trafiony tusz niż figurkę, nienawidze figurek, a zawsze je dostawałam

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:08
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:06   #4263
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Dlaczego do tuszu i lakieru to pasuje, a do wody Playboy nie ?
Tusz i lakier,faktycznie można uznać za uniwersalne, jednak zamiast tego nieszczęsnego żelu lepiej już kupić Mikołaja z czekolady .
bo by się gryzły zapachy a wracając do żelu co kobieta to opinia,ja nie przepadam za słodyczami więc wolałabym żel niż mikołaja

Cytat:
Napisane przez Orage Pokaż wiadomość
Nadaje się do pracy czy tylko na wieczór?
nadaje się do pracy ja z colour tatoo mam permanent taupe,to też brązik ale chłodny,wpadający w szarość,jeszcze bardziej uniwersalny na co dzień
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:06   #4264
zizou_
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Cofnęłam się wiele stron do tyłu ponownie, patrząc czy, aby na pewno nie ma odpowiedzi na moje pytania i żadnych nie znalazłam.

Czy krem BB z Maybelline z kwasem salicylowym będzie objęty obniżką?
Czy podkłady lirene zaliczają się do promocji, mimo, że nie ma ich w szafach?
Czy w Rossmannie jest dostępny affinitone 02 light porcelain?

Chętnie poszłabym sama i to sprawdziła, jednak w moim mieście nie ma Rossmanna, a zakupy będzie mi robiła koleżanka.
zizou_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:08   #4265
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jjulitaa Pokaż wiadomość
Świecenie mi nie straszne
Nawet lubię ten efekt, bo baardzo ciężko mi go uzyskać. Wszystkie podkłady, nawet na mocno nawilżający krem zaraz robią mi susz.

Hm ten Healthy Mix mnie zaciekawił.

Ja właśnie też mam baardzo suchą. To ten whipped boję się, że będzie zbyt mało nawilżający.
Nie lubię efektu matu i satyny. Wolę nawet tłusty i błyszczący.

A jaką masz cerę ? Mocno suchą ?

To teraz sama już nie wiem

- L'Oreal, Lumi
-Rimmel, Wake Me UP
-Bourjois, Healthy Mix
- Mac Factor, Whipped

Najgorsze, że opinie na KWC są tak podzielone. Że nie mogę się zdecydować który będzie najlepszy dla mojej bardzo suchej skóry.

Szkoda, że tym razem nie będzie też promocji na pielęgnacje twarzy tak jak ostatnio
Tak mam suchą
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:09   #4266
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
bo by się gryzły zapachy a wracając do żelu co kobieta to opinia,ja nie przepadam za słodyczami więc wolałabym żel niż mikołaja

nadaje się do pracy ja z colour tatoo mam permanent taupe,to też brązik ale chłodny,wpadający w szarość,jeszcze bardziej uniwersalny na co dzień
Żeby komuś zrobić prezent, trzeba go dobrze znać . Losowane Mikołajki są kijowe. Ty byś mi podarowała żel, ja tobie Mikołaja i obie byłybyśmy niezadowolone .

Z czym łączysz Permanent Taupe? U mnie samodzielnie nie wygląda dobrze na powiece, daje efekt "podbitego"oka.

Cytat:
Napisane przez zizou_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Cofnęłam się wiele stron do tyłu ponownie, patrząc czy, aby na pewno nie ma odpowiedzi na moje pytania i żadnych nie znalazłam.

Czy krem BB z Maybelline z kwasem salicylowym będzie objęty obniżką?
Czy podkłady lirene zaliczają się do promocji, mimo, że nie ma ich w szafach?
Czy w Rossmannie jest dostępny affinitone 02 light porcelain?

Chętnie poszłabym sama i to sprawdziła, jednak w moim mieście nie ma Rossmanna, a zakupy będzie mi robiła koleżanka.
Tak, ponieważ znajduje się w szafie Maybelline

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:11   #4267
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Po przejściach niedawnych w doborem podkładu oficjalnie uznaję że nie umiem ustalić który kolorystycznie jest dla mnie dobry. Nie widzę tych różowości, zółtości , jedynie pomarańcze brązy dostrzegam. Musialby się dobraniem mi zając się ktoś kto się naprawdę na tym zna..

dzisiaj uznałam ze może jednak nie jestem takim truposzem gdy maźnęłam się , już nie pamiętam nawet którym , ale był prawie biały i się okazał za jasny.. Rece mi wtedy opadły. Sama juz nie wiem czy ja dobrze na to patrze.. Moze znacie jakieś akcje gdzie jacyś profesjonaliści dobieraja podkład ? Bo ja sama nie dam rady z tego co widzę.
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 15:12   #4268
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jjulitaa Pokaż wiadomość
Heh i najchętniej bym wszystkie je kupiła

Jeszcze jest taki problem, że to będzie mój pierwszy podkład, to to tylko krem tonujący ten używałam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...rem-5-w-1.html
Więc będę miała jeszcze zabawę z wyborem koloru, ale to jak się zdecyduję na dany podkład to pójdę dziś wybiorę kolor.

Tak więc jestem bardzo wdzięczna za pomoc

A jeżeli chodzi o to czego po podkładzie oczekuję to:

- nie mam nic do ukrycia, żadnych wyprysków, jedynie cienie pod oczami, ale to korektorem będę zakrywać

-chcę podkład na co dzień, żeby od 7 rano do 21 mi wytrzymał

- i najbardziej zależy mi na dodaniu "koloru" skórze

No i najważniejsze, żeby nie wysuszał, nie podkreślał suchych skórek

No tak najlepiej było by wziąć wszystkie sama przygarnęła bym na promocji więcej ale stoi mi na półce z 7 Więc dwa wystarczą nie będę już przesadzać

Hmmm myślę że żaden z nich takiej trwałości niestety nie ma Sama chciała bym aby podkład tyle wytrzymywał Co nie zmienia faktu że dobrze się trzymają jak na tego typu podkłady
Celuj w Healthy Mix lub Wake Me Up oba bardzo fajne i nie podkreślają suchych skórek. Jeśli chcesz coś bardziej rozświetlającego/błyszczącego (tłustego) weź Wake Me Up natomiast jeśli coś również rozświetlającego ale subtelniejszego i nawilżającego Healthy Mix. Myślę że wyjaśniłam to w miarę zrozumiale?

Zapomniałam dodać jeszcze ważną kwestie odnośnie koloru Healthy Mix ma ładniejsze bardziej żółtawe a Rimmel bardziej różowe, pomarańczowe (przynajmniej te ciemniejsze odcienie)

Edytowane przez Siuniaaa
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:15
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:14   #4269
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Wiesz co on jest często w Pepco za 9,90 zł, czyli 5 zł mnie niż na tej promocji.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Zauważcie ile rzeczy z naszych list już odrzuciłyśmy. Odradzamy buble, wklejamy swatche, polecamy gdzie można kupić taniej

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Ale który polecasz?
Rzadko bywam w Pepco,a kiedy bywam to nigdy jeszcze nie widziałam. Jak myślisz, skąd taka różnica w cenie? Może on jest po prostu przeterminowany? W każdym razie tu i tak jeden przygarnę, ale jakbyś kiedyś widziała go u siebie, to pamiętaj o mnie i daj mi proszę znać
Stary 2013-11-21, 15:23   #4270
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Jak myślisz, skąd taka różnica w cenie? Może on jest po prostu przeterminowany?
Sprawdzę u mnie w Pepco, tylko podaj odcień. Nie są przeterminowane, po prostu wyprzedażowe i skupują jakieś końcówki kolekcji od różnych dystrybutorów. Ale nigdy nie wiadomo co się trafi - paletki Accesories, pędzle z W7 klik ,cienie Colour Chic lakiery Calvin Klein, lakiery Sally Hansen cienie MUA czy pomadki Revlon. Cienie Manhattan kupiłam po 5.99zł klik

PS.W zależności od sklepu różnie to bywa z tymi kosmetykami. Po prostu mydło i powidło.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:34
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:27   #4271
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdzę u mnie w Pepco, tylko podaj odcień. Nie są przeterminowane, po prostu wyprzedażowe i skupują jakieś końcówki kolekcji od różnych dystrybutorów. Ale nigdy nie wiadomo co się trafi - paletki Accesories, pędzle z W7, lakiery Calvin Klein, lakiery Sally Hansen cienie MUA czy pomadki Revlon. Cienie Manhattan kupiłam po 5.99zł klik
są dwa-wolałabym ciemniejszy, ale jak będzie jaśniejszy, to też daj proszę znać, jak będziesz mogła
W ogole to dziękuję,że zwróciłaś mi na to uwagę-teraz będę się częściej i uważniej przyglądać,czy nie ma czegoś ,co by mnie interesowało

Czas edycji: 2013-11-21 o 15:28
Stary 2013-11-21, 15:30   #4272
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Wiesz co on jest często w Pepco za 9,90 zł, czyli 5 zł mnie niż na tej promocji.[COLOR="Silver"]
Cytat:
Sprawdzę u mnie w Pepco, tylko podaj odcień. Nie są przeterminowane, po prostu wyprzedażowe i skupują jakieś końcówki kolekcji od różnych dystrybutorów. Ale nigdy nie wiadomo co się trafi - paletki Accesories, pędzle z W7, lakiery Calvin Klein, lakiery Sally Hansen cienie MUA czy pomadki Revlon. Cienie Manhattan kupiłam po 5.99zł klik
Cytat:
są dwa-wolałabym ciemniejszy, ale jak będzie jaśniejszy, to też daj proszę znać, jak będziesz mogła
Pepco działa trochę na zasadzie outletu kosmetycznego - gdy np. coś zmienia opakowanie, jest wycofywane z produkcji, to trafia właśnie tam.

Obecnie pudry Clearface wyglądają tak: http://www.manhattan-clearface.com/index.php?id=21&L=1, podczas gdy wcześniej były w niebieskich opakowaniach

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:31   #4273
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Z czym łączysz Permanent Taupe? U mnie samodzielnie nie wygląda dobrze na powiece, daje efekt "podbitego"oka.
u mnie samodzielnie też nie specjalnie...tzn.cień daję tylko ten,ale dorzucam czarny eyeliner Bądź na górze cień a pod dolną linią rzęs jakąś kolorową kredkę
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:32   #4274
Hedvigis
Zakorzenienie

Chyba jeszcze nikt nie pisał, bo przez ten szał kolorówkowy chyba nikt nie zwrócił uwagi, że pojawiało się nowe mleczko do ciała Alterry Granat i masło shea Cena chyba 11,99

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:32   #4275
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co on jest często w Pepco za 9,90 zł, czyli 5 zł mnie niż na tej promocji.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Zauważcie ile rzeczy z naszych list już odrzuciłyśmy. Odradzamy buble, wklejamy swatche, polecamy gdzie można kupić taniej

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Ale który polecasz?
Mam dwa - Pure Lightness oraz Fruity Rhytm. Każdy z nich jest inny, ten drugi wydaje mi się słodszy od tego pierwszego, ale oba lubię. Ciężko mi się zdecydować na jeden

Edytowane przez Fabryczna23
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:37
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:34   #4276
Raafiki
Zakorzenienie

Byłam przed chwilą w Rossie i powiem wam że odbywa się jedno wielkie chowanie kosmetyków przez ekspedientki na jutro I to tak na legalu, przy klientach rozmawiają gdzie to schować żeby jutro sobie kupić
Stary 2013-11-21, 15:38   #4277
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Pepco działa trochę na zasadzie outletu kosmetycznego - gdy np. coś zmienia opakowanie, jest wycofywane z produkcji, to trafia właśnie tam.

Obecnie pudry Clearface wyglądają tak: http://www.manhattan-clearface.com/index.php?id=21&L=1, podczas gdy wcześniej były w niebieskich opakowaniach
Rozumiem, kurcze, przez tego linka teraz zastzanawiam się czy nie wypróbować tego podkładu Manhattan perfect powder make up-nigdy go jakoś nie widzialam
Stary 2013-11-21, 15:40   #4278
IzzieSt
Zakorzenienie

O mamo, to już jutro ta promocja?. Przeoczyłam kilka ostatnic stron wątku bo niezłe tempo było i właśnie uświadomiłyście mi, że to już jutro, a ja nie mam niczego na swojej liście
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:42   #4279
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Raafiki Pokaż wiadomość
Byłam przed chwilą w Rossie i powiem wam że odbywa się jedno wielkie chowanie kosmetyków przez ekspedientki na jutro I to tak na legalu, przy klientach rozmawiają gdzie to schować żeby jutro sobie kupić
mogłaś im podpowiedziec, że w każdej szafie mają szuflade tam sobie schowajcie : hahaha:
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:43   #4280
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Przegięcie Wyjdzie jeszcze na to,że pójdę na otwarcie, a już będą np same najciemniejsze odcienie podkładów dostępne...
Stary 2013-11-21, 15:46   #4281
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Przegięcie Wyjdzie jeszcze na to,że pójdę na otwarcie, a już będą np same najciemniejsze odcienie podkładów dostępne...

Chyba tak źle nie będzie Ile każda z tych pracownic rzeczy nabierze? Ja też się wybieram w godzinach otwarcia sklepu i to do mało uczęszczanego sklepu w hebe od dziś do 27 jest -40% na kolorówkę. Czyli R, H i SP nas rozpieszczają
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:48   #4282
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
Chyba tak źle nie będzie Ile każda z tych pracownic rzeczy nabierze? Ja też się wybieram w godzinach otwarcia sklepu i to do mało uczęszczanego sklepu w hebe od dziś do 27 jest -40% na kolorówkę. Czyli R, H i SP nas rozpieszczają
Z jednej strony to dobrze, bo o ile Rossmannów jest dużo, tak Hebe i SP nie ma za wiele
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:49   #4283
cosmetix
Makeup challenge winner

Rossmann vs. Hebe vs. Superpharm

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-11-21 o 16:08
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:49   #4284
bleuclair
Zakorzenienie

Mnie może rozpieścić tylko Rossmann , bo u mnie nie ma ani SP ani H
http://www.rossnet.pl/Artykul/Przyci...agancji,199155
widzę, że są jakieś nowe produkty z Manhattanu, one są już dostępne w szafach?

Czas edycji: 2013-11-21 o 15:54
Stary 2013-11-21, 15:50   #4285
noir_angele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość

16,99 zł
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Te tusze mf 2000 calorie w biedrze są pakowane w karonik czy luzem leża?
luzem :<

Cytat:
Napisane przez megara0 Pokaż wiadomość
Mam newsa W rossmannie będzie też -40 % na perfumy damskie. Ale jeszcze nie wiadomo kiedy.
o to się wstrzymuję z zakupami i poczekam
bo miałam jutro do DN lecieć po IN2U

ja jutro dopiero po pracy do ross :< mam nadzieję, że dostanę wszystko co chcę

noir_angele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:50   #4286
jjulitaa
Raczkowanie

Cytat:

Haha nieźle
Ale łatwo mi się śmiać, ciekawe czy sama bym tak nie robiła gdybym tam pracowała

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
Tak mam suchą
Cytat:
Napisane przez Siuniaaa Pokaż wiadomość
No tak najlepiej było by wziąć wszystkie sama przygarnęła bym na promocji więcej ale stoi mi na półce z 7 Więc dwa wystarczą nie będę już przesadzać

Hmmm myślę że żaden z nich takiej trwałości niestety nie ma Sama chciała bym aby podkład tyle wytrzymywał Co nie zmienia faktu że dobrze się trzymają jak na tego typu podkłady
Celuj w Healthy Mix lub Wake Me Up oba bardzo fajne i nie podkreślają suchych skórek. Jeśli chcesz coś bardziej rozświetlającego/błyszczącego (tłustego) weź Wake Me Up natomiast jeśli coś również rozświetlającego ale subtelniejszego i nawilżającego Healthy Mix. Myślę że wyjaśniłam to w miarę zrozumiale?

Zapomniałam dodać jeszcze ważną kwestie odnośnie koloru Healthy Mix ma ładniejsze bardziej żółtawe a Rimmel bardziej różowe, pomarańczowe (przynajmniej te ciemniejsze odcienie)
Hm to jak masz 7, to mogę się trochę usprawiedliwić i kupić 3
I chyba tak zrobię, to moje początki z podkładem więc dobrze wypróbować większą ilość i zobaczę który będzie mi najlepiej pasował.

Bo na pewno wasze opinie przekonały mnie do Wake Me Up. I wezmę chyba jeszcze L'Oreal Lumi i tego MiXa.

A mam jeszcze pytanie, wybaczcie, że tak męczę, ale w sprawie kosmetykó jestem zupełnie zielona

Jaki korektor polecacie pod oczy, do cery suchej? O mocnym kryciu.

Czy jak wezmę ze sobą ten krem z podkładem którego aktualnie używam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...rem-5-w-1.html i będę się starała dobrać odcień taki sam, to czy to się uda? Czy można tak dopasowywać podkład?
jjulitaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:54   #4287
Inspire
Kuźnia inspiracji

Dziewczęta z Klubu Nowości?
Jak podobały Wam się zestawy i czy udało się upolować któryś fajny? Zła jestem, bo dopiero wróciłam do domu i wszystko wybrane

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:54   #4288
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość

hebe o maaamo, moj portfel..

A powiedzcie bo przegapiłam, co zalicza się do 40 % SP ?
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:56   #4289
IzzieSt
Zakorzenienie

-40% na perfumy? Zrobię sobie prezent mikołajkowo-świąteczny
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:57   #4290
Tasienkaaa
Rozeznanie

A ja się napaliłam jak szalona na Bourjois color boost Testowałam taki fajny ciemny odcień w innej drogerii, ale w Rossie mają chyba tylko 4 odcienie :/ Podoba mi się Fuchsia Libre i Peach on the beach
Tasienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości