|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
hej
U nas nocka ładna, po opanowaniu wieczornej kolki Jasio spał do 5 teraz natomiast nie chce się ode mnie odczepić, a ja głodna jestem jak wilk ![]() Cytat:
![]() ja dopiero zaczynam stosowac kropelki, mam nadzieję ze pomogą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
asio ma tak od urodzenia.Cytat:
Cytat:
|
|
#4262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokladnie ten, dzieki a masz go??Jesli chodzi o witaminki to nam pedoatra pow ze odkad podaje sie mm daje sie sama wit D i tak daje ja Jaskowi sama odkad skonczyl miesiac. A czy ktoras z was ma krem z oilotum ? Bo jest teraz promocja w rosku i zastanawiam sie czy na te pryszczyki Jasiowe by nie byl )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4263 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej.Ale Z Tusi dzis maruda,moze o tym szczepieniu?i wierci się strasznie nawet przy karmieniu...
Cytat:
DCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
:rolley es:Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my uzywamy do kąpieli, poprawiła się po tym Jasiowi skóra bo strasznie mu schodziła. Ale do buzi nie używałam - myję tylko przegotowaną wodą.
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tusia urosła na długość 10 cm
|
|
#4266 |
|
Zadomowienie
|
Mysle nad prezentem dla dziadkow na swieta od jasia i wysyslilam taka bombke, tyle ze droga kurcze...
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3688989763 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam tutaj, bo ja nie ogarniam wrzucania zdjęc do K
![]() Moja kiecka na chrzciny. I moje śliczne oczęta. Pokarm mi zanika Wczoraj wieczorem TŻ dawał małemu mm, bo był głodny. albo tak zmęczony, że nie chciało mu się ssać.
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
od godz siedze i rycze...
okazało się że w zeszłym miesiącu opłaciłam zus 16... a termin jest do 15 nie mam pojęcia jak to się mogło stać zawsze robiłam z kilkudniowym wyprzedzeniem i teraz nie dostane zasiłku macierzyńskiego czy ktoś wie co mogę zrobić w tej sytuacji ? normalnie se chyba strzele w łeb ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- a najlepsze że zorientowałam się dopiero dziś... a przecież skoro robiłam przelew 16 to bym zauważyła że jest 16 i za późno... bo doskonale wiem że mam czas do 15... nie wiem jak to możliwe
|
|
#4269 |
|
dryfuję słowami
|
Matall, Ty zarobisz ten tysiąc becikowego, a nie dostaniesz
bo to co robicie to ciężka tyrka jest mam nadzieję, że mnie pójdzie łatwiej...
|
|
#4270 | |||
|
Rozeznanie
|
A teraz leży na macie edukacyjnej i się uśmiecha i gada do konika ![]() Cytat:
![]() mi na pudełku pisze że do końca 3 mies k+d ![]() Cytat:
Tak, pokłóciliśmy się z pania bo co przychodziliśmy to się okazało że ona nam zapomniała o czymś powiedzieć ![]() Cytat:
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż to samo dziś powiedział A ja i tak się mało nabiegałam tam, bo sporo od Was się dowiedziałam, co trzeba Chore to!!
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Wow Misia świetnie wyglądasz
Ćwiczyłam 40 min. 10 rozgrzewka i 30 skalpel z Chodakowską, bo dłużej nie dałam rady, a i tak nie powtarzałam 2 razy tylko raz Nie mam kondycji Chyba zapiszę się na fitness, bo w grupie jakoś lepiej mi się ćwiczy i jest większa motywacja. Oczywiście muszę też ograniczyć posiłki, tzn zmniejszyć porcje o połowę, bo jem więcej od mojego małża
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy dzień odstawienia i leku za nami. M a s a k r a . U mnie mm na noc się nie sprawdza. Mały budził się częściej niż na cycu a przy jednej pobudce to urządził taki popis po 120ml że obudził starszego. Już się bałam że nie zaśnie, ale na szczęście spał ładnie do 9 i jakoś żyję po tych pobudkach i ściąganiu mleka po nocach.
Chcę już wrócić do karmienia cycuchem! ale niech ten lek zadziała abym mogła wrócić do mojego cycozwiska
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego klade cala tone papierow a pan na to ze mało bo nie skumał ze zlecenia mozna miec sporadycznie a nie co miesiac. i liczy, liczy te zlecenia i mu nie wychodzi ze co miesiac ma jakies ![]() ![]() do tego jak sie donosi dokumenty to u na jest dodatkowa inna kolejka o czym mnie poinformowano. czekalam wiec z dziecmi w kolejce "zasilki", siadam zadowolona, a tu pani mowi, ze to nie ta kolejka i dalej czekalam tylko ze w innej... jak donosilam drugi raz to juz bez kolejki mnie pan wpuscil bo to z jego winy (nie powiedzial mi a powinien!) stalam dwa razy...a dzis wlasnie becikowe wplynelo |
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
mam hita
kosciol katolicki momentami jest daremny nie chca mi ochrzcic dziecka Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam też z Edą robili problemy, bo nie przyjmujemy kolędy I ksiądz powiedział, że nam nie wyda zgody na chrzest Niech dziecko płaci za decyzje rodziców Żebyśmy mogli ochrzcić musieliśmy skłamać, że to moja siostra jest niewierząca i to ona wtedy powiedziała "nie", jak był ksiądz Ja tam bym w ogóle nie chrzciła, ale to długa historia.
|
|
|
#4278 | |||
|
Zakorzenienie
|
My już po sapcerku
ciekawe ile młody pośpi na "werandowaniu"??:rolleyes :Zarz tez przyjedzie moja mama, to wykorzystam czas i spakuje za małe już na małego ciuszki ![]() Jutro mamy też gości - moje przyjaciółki, przydałoby się jeszcze posprzątać ![]() Cytat:
i Kornel ślicznyCytat:
Cytat:
|
|
#4279 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My będziemy mieć namalowane zdjęcie Tusi. Cytat:
![]() Btw co z naszym swetrowym zamówieniem? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zapraszamy do KEA ![]()
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko chyba znowu ma jakię skok... wczoraj po kąpieli były wrzaski i piski na zmianę od 19:30 do 24, a o 24 ja padłam, a dziecko chyba nie, ale już nie było płaczu. Dziś od rana nie chce jeść i na zmianę się uśmiecha do siebie i ryczy. Teraz zasnęła przy suszarce, ale ogólnie dziwnie się zachowuje
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam w kosciele mariackim w krakowie i mowie wprost ze ja jestem niewierzaca, tz wierzacy mamy slub tylko cywilny a ksiadz ze jego rodzice nie interesuja wazne zeby chrzestni byli nieskazitelni ale ze mam doniesc kartke z parafii ze zgadza sie na chrzest poza miejscem zamieszkania bo jest jakas konwencja episkopatu zeby sobie parafian nie podbierac no to potruptalam do parafii do ktorej nawet nie jestem.zapisana ale jest nasza ze wzgledu na miejsce zamieszkania stwierdzilam ze.nie bede walic tutaj ze jestem.niewierzaca tylko ladnie poprosze o karteczke, wytlumacze ze chrzestna z wloch przyjezdza i jedyny termin dla nas to 22 grudnia a w tym.kosciele.nie chrzcza wtedy wiec niech daje kartke i juz a on ze musimy sie do parafii zapisac, ja mu ze ok. to on sie pyta gdzie slub byl. ja mowie ze tylko cywilny a on na to ze nie ma zgody ani tu ani w zadnym innym.kosciele i nara Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Misia - łądna sukienka i jakie ty masz zgrabne nogi
![]() Nena - super, że wyprawa się udała, a inne zdjęcie chyba wyszło Ninie na dobre? ![]() Cotka - ile jeszcze tych leków masz? Kilka dni? Idę dziś do gina, chociaż nie wiem, czy nie powinnam iść gdzieś indziej,. bo coś mnie boli, ale nie wiem co najbardziej się nasila w nocy jak leżę i jest top taki nieprzyjemny promieniujący ból. Czy ktoś wie, co to może być? Misia?
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My teraz nie przyjmujemy kolędy i nie będziemy, bo po co jak ja niepraktykująca w KK i z dwójką ewangelików w domu
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chrztu, to jak tż miał być chrzestnym i potrzebował zaświadczenie z kościoła, to poszliśmy we Wro do parafii, ale to było krótko po tym jak się wprowadziliśmy i nie było po nas oczywiście śladu w księgach kościelnych
to ksiądz powiedział, że oczywiście wystawi ZA DROBNĄ OPŁĄTĄ (daliśmy 50 zł) i jedyny warunek to był, że mieliśmy pokazać akt małżeństwa. Także coś w tym jest, że robią problemy. Mój mąż jest anty jeśli chodzi o kościół katolicki i mówi, ż eon by się z tej instytucji chętnie wypisał, ale ja jestem taka bardziej poszukująco-wątpiąca i nie jestem jakoś gotowa na takie decyzje
|
#4285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my zawsze z tz mamy czarny humor moze nie o sliskich kocykach ale ze nasze dziecko bedzie w wieku 3lat kradlo radia zeby zarobic na swoje utrzymanie, z racji tego ze mamy male mieszkanie dostanie hamak na balkonie (przy czym balkonu nie mamy hehe) itp Cytat:
wiec to nie ma wplywu na macierzynski na macierzynski masz w terminie placic spoleczne lec do zusu i pros o przywrocenie terminu nalicza ci 2zl za zwloke doplacisz i bedzie ok wazne zebys to zrobila zanim zus sie zorientuje motyl ja raczej jestem.totalna ateistka i wierze co najwyzej w sile wlasnego rozumu i w sile woli wiec obawiam sie ze zaden koscil nie jest gotowy mnie przyjac nie odpowiedzialas mi co z contratubexem? jak dziala? amelka ja kupilam ostatnio u rp, ale w sumie tez kupowalalm te wieksze.platki lilibe tyle ze ich jest 40w opakowaniu chyba a tych dzieciowych 60 wiecsrednio sie oplaca poza tym sa mniejsze i wiecej ich zuzywalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
i z kosciolem.i z rodzina nie bede mi nicmowic co mam robic i bez naciskow obeda sie okazje typu chrzcinyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
tassia, spróbuj może w jakimś klasztorze, tam nie robią problemów. Wiem, że w Tyńcu są bardzo wyrozumiali
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście tż był i załatwił, bo to nie na moje nerwy
|
|
|
#4288 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja Wam zazdorszcze przespanych nocy! Moj babel jest na mm i wcina co 3 godziny jak w zegarku. NIe wspomne o tym ze zjada za kazdym razem okolo 150;] urodzony z waga 3,00kg w ciagu 9 tygodni dokoksowal do 6kg;]
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie kontrowersyjnie wyłamie
dla mnie wiara (czy to w kk czy innym odłamie) zobowiazuje. nie mozna byc takim letnio-wierzacym i oczekiwac zrozumienia i glaskania po glowce... to tak jak z policja - lamie przepisy, dostaje mandat, nawet jakbym nie chciala - nalezy mi sie bo robie to swiadomie. a w pl to z sakramentow zrobila sie tradycja a nie kolejne elementy wiary i tu tkwi problem, w tym "co ludzie powiedza" i "dziecko bedzie mialo latwiej"---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- jaika - co za robale masz w podpisie? ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- natalka notorycznie (poza ryczeniem) przewraca sie z brzucha na plecy |
|
|
|
#4290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to nie chrzcij proste ![]() Cytat:
ja wierząca, z praktyką już gorzej, ale to już ze względu na księży wolę się w domu pomodlić jak coś
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

asio ma tak od urodzenia.
02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 
:rolley es:
Wczoraj wieczorem TŻ dawał małemu mm, bo był głodny. albo tak zmęczony, że nie chciało mu się ssać.

bo nie skumał ze zlecenia mozna miec sporadycznie a nie co miesiac. i liczy, liczy te zlecenia i mu nie wychodzi ze co miesiac ma jakies 
I ksiądz powiedział, że nam nie wyda zgody na chrzest