Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-02, 09:54   #4261
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Chyba z tej okazji kupie sobie butelkę Piccolo i wypije za zdrowie Majki i wszystkich dzieciaczkow i mamusiek z wątku
No to ja wodę za Was

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ja sie za to witam w 17t
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A ja tez dzisiaj okraglo - 21t0d

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Gratuluję Trza to opić!!! Szklaneczka soku Ja wczoraj namiastkę drinka sobie zrobilam. Sok bananowy z porzeczkowym -wlany ostrożnie po łyżeczce. Śliczny dwukolorowy drink wyszedł Tylko bez efektu wyskokowego
To tak jak ja. Sok pomarancz., blue curacao, grenadyna i zero alkoholu. Kolorowy i słodki bezalkoholowy drink i zamiast się delektować, to wypiłam prawie duszkiem dwa

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:57   #4262
mona1
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Odnośnie zasuwającego czasu - ciekawe kiedy na forum pojawią się mamusie lipcowo - sierpniowe, to już czas na nie
Stary 2013-11-02, 09:58   #4263
mara86
Raczkowanie

Witam mamusie!!
Kate gratulacje! Czas wręcz zasuwa nie leci.
U mnie 18 tydzień już.
Milej soboty wszystkim.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-02, 09:59   #4264
mariolasl
Zakorzenienie

skonczylam moje dyzury i mam wolny weekend i poniedzialek
Bede odpoczywac i gotowac - wylacznie dla przyjemnosci

Milej soboty Mamusie
Stary 2013-11-02, 10:07   #4265
ag9
Zadomowienie

U mnie też dzisiaj 21t0d

A odnośnie picia w ciąży, TZ rozmawiał z kolegami w pracy o mnie i wszyscy byli zdziwieni jak mówił że ja w ogóle alkoholu żadnego nie tykam w ciąży. Bo ich żony to przecież czerwone wino czasem piły (bo przecież na krew dobre ) a i pół piwa nikomu nie zaszkodzi... No trochę mnie to zdziwiło, bo chyba okazjonalne picie w ciąży wcale nie jest takie rzadkie
Stary 2013-11-02, 10:14   #4266
kolba
Raczkowanie

czbasia ja magnezu biorę jak dla konia - magneB6 MAX 2x3 czyli razem 600mg, tylko ja miałam te twardnienia macicy.

monkaa321 no trochę juz tu żyjemy, ale tak naprawdę gdyby nie praca tz to z miłą chęcią bym stad uciekła - przez powietrze Normalnie nie można wyjść z dzieckiem na spacer, tylko najpierw trzeba sprawdzić poziom pylow - chore!!!
Olusie rodzilam na klinice na Kopernika, ale to dlatego ze w 32tc. Pierwotnie chciałam na Siemiradzkiego. Teraz nie mam pojęcia, pewnie tez Siemiradzki. Korci mnie jeszcze zeromski, bo tam jest "rodzic po ludzku", ale za dużo znajomych tam mamy i nie bardzo chcę
A Ty gdzie myślisz???

O matko, trzepiemy dywany, rozkrecamy kanapę, pierzemy poduszki - zwariowalismy chyba

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:16   #4267
monkaa321
Zakorzenienie

ag9

kolba nas też teraz w sumie trzyma praca tz i zgadzam się, że nie da się oddychać :/ ja myślałam nad ujastkiem, moja koleżanka tam rodziła i była bardzo zadowolona, sama też miałam tam laparo i ogólnie warunki i opieka były na dobrym poziomie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-11-02 o 10:18
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:17   #4268
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No to ja wodę za Was

To tak jak ja. Sok pomarancz., blue curacao, grenadyna i zero alkoholu. Kolorowy i słodki bezalkoholowy drink i zamiast się delektować, to wypiłam prawie duszkiem dwa
Sprawdź sobie co masz napisane na butelce blue curacao, zdziwiło mnie, że piszesz zero alkoholu, dlatego poszłam sprawdzić bo mam 2 różne butelki blue i na jednej jest napisane 20% alk, a drugiej 25%alk
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:24   #4269
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Odnośnie zasuwającego czasu - ciekawe kiedy na forum pojawią się mamusie lipcowo - sierpniowe, to już czas na nie
Też własnie o nich myślałam. My już takie stare wyjadaczki

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
O matko, trzepiemy dywany, rozkrecamy kanapę, pierzemy poduszki - zwariowalismy chyba
My umyliśmy podłogi, wysprzątaliśmy pokój, kibel a teraz już mam wolne i nie robię nic

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Sprawdź sobie co masz napisane na butelce blue curacao, zdziwiło mnie, że piszesz zero alkoholu, dlatego poszłam sprawdzić bo mam 2 różne butelki blue i na jednej jest napisane 20% alk, a drugiej 25%alk
Nie mam nic alko może dlatego, ze to syrop. Ale zero alko jest w tym syropie.

A własnie doczytałam,że blue curacao to likier, ale ja mam syrop tylko.

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-11-02 o 10:26
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:26   #4270
kolba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ag9

kolba nas też teraz w sumie trzyma praca tz i zgadzam się, że nie da się oddychać :/ ja myślałam nad ujastkiem, moja koleżanka tam rodziła i była bardzo zadowolona, sama też miałam tam laparo i ogólnie warunki i opieka były na dobrym poziomie
No ja słyszałam ze tam straszna masówa odchodzi. Nie wiem czy slyszalas ale w ujastku chcą wypuszczac juz 6 czy 8h po porodzie do domu. Niby tak jak w UK ale do mnie to nie przemawia Im chodzi tylko o kasę i wolne miejsca dla następnych ciężarnych.

Stary 2013-11-02, 10:31   #4271
teQiba
Moderator

Cytat:
No fakt

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
U mnie też dzisiaj 21t0d

A odnośnie picia w ciąży, TZ rozmawiał z kolegami w pracy o mnie i wszyscy byli zdziwieni jak mówił że ja w ogóle alkoholu żadnego nie tykam w ciąży. Bo ich żony to przecież czerwone wino czasem piły (bo przecież na krew dobre ) a i pół piwa nikomu nie zaszkodzi... No trochę mnie to zdziwiło, bo chyba okazjonalne picie w ciąży wcale nie jest takie rzadkie
To piateczka

Co do alkoholu to ja tez sie spotkalam kilka razy z tym ze ktos mi proponuje wino i jak odmawiam to jest zdziwiony, no bo przeciez to na krew dobre
Wychodzi ze wyrodna matka ze mnie - "witaminek" dziecku zaluje.
Stary 2013-11-02, 10:32   #4272
mara86
Raczkowanie

Cytat:
U mnie też dzisiaj 21t0d

Moje gratulacje!
Różne są opinie. Ja osobiście uważam, że alkohol to alkohol. Nieistotne w jakiej ilości czy jakiego koloru. Na początku ciąży miałam raz zachcianke na moje ulubione winko, wysłałam TŻ po nie. Jak otworzyl i powąchałam je od razu mnie odrzuciło Moje bobo ewidentnie nie lubi alkoholu. Teraz to nawet nie próbuje

Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-11-02, 10:41   #4273
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też biorę MagneB6, podobno najlepiej się wchłania. Ja teraz biorę 3x1 i jest ok
Ale z zalecenia lekarza czy tak sama z siebie? Na chłopski rozum można brać witaminy bo przecież to suplementy diety a nie leki, ale wolałabym chyba skonsultować to z lekarzem... jak twój ci pozwolił to i mnie chyba wolno
Przed ciąża brałam własnie wapno i magne B6, ale gdy wyszła mi beta hcg odstawiłam "na wszelki wypadek". Kiedyś stary ginekolog powiedział mojej siostrze, że w ciąży może zaszkodzić nawet witamina C i jakoś to mi w pamieć zapadło
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:49   #4274
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Daj numer rejestracyjny, podam Ci imię i nazwisko właściciela auta
.

Cytat:

koziemleko współczuję przeżyć, najważniejsze że tż nic się nie stało, choć nie chcę nawet myśleć co by bylo jakbyś to ty szla po tej str co on. Ludzie czasami bezmyślni są choć z tego co piszesz to gościu specjalnie to zrobil, pewnie się mu nie spodobalo że idziecie ulicą a nie chodnikiem. Wredny dziad
No właśnie pisałam wam, że to była droga osiedlowa i tam nie ma chodników W dodatku zeszliśmy na bok, szliśmy jeden za drugim i po odpowiedniej stronie "ulicy". Tylko ten idiota zamiast nas ominąć to tak blisko przejechał, że tż zaczepił. Co by się stało gdyby cm czy dwa bliżej jechał?
A gdyby mnie zahaczył to na pewno wezwałabym policję i pojechała do szpitala sprawdzić czy wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dzień dobry babeczki
Nie mogę spać już. Obudzilam sie przed siódma z burczacym brzuchem i kopiąca córka
A tak w ogóle to dzisiaj mam 100-dniówkę !!!
Ehhh jak ten czas leci
Impreza

Cytat:
U mnie 23 t 0d

Cytat:

Aż tak dużo kobiet pije w ciąży? Mi też mama/ babcia wmawiały na początku, że trochę wina nie zaszkodzi. Teraz mi już nie proponują nawet.

Cytat:
monkaa321 no trochę juz tu żyjemy, ale tak naprawdę gdyby nie praca tz to z miłą chęcią bym stad uciekła - przez powietrze Normalnie nie można wyjść z dzieckiem na spacer, tylko najpierw trzeba sprawdzić poziom pylow - chore!!!
To gdzie ty mieszkasz?

Cytat:
No ja słyszałam ze tam straszna masówa odchodzi. Nie wiem czy slyszalas ale w ujastku chcą wypuszczac juz 6 czy 8h po porodzie do domu. Niby tak jak w UK ale do mnie to nie przemawia Im chodzi tylko o kasę i wolne miejsca dla następnych ciężarnych.
8 h po porodzie to chyba przesada, ledwo cię zszyją poleżysz trochę i do domu I co taka obolała kobieta ma sama zrobić z takim dzieckiem jak sama potrzebuje opieki?

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2013-11-03 o 10:54
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:13   #4275
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
dużo dzisiaj okrąglaczków

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Bierzecie magnez?? Ja ost zakupiłam bo oko mi zaczęło drgać Polecono mi magne B6 ale nie zapytałąm o dawkowanie
Ja biorę, nie pamiętam jaki , ale tylko 1x1, bo tez mi oko skakało

Cytat:
U mnie też dzisiaj 21t0d

za tygodnie

Mnie też kiedyś taka ciocia starsza o 4 lata, namawiała na winko. Ona ma 2 małych dzieci... więc zakładam, że też jej się zdarzało. Ja nie rozumiem, o co chodzi? Na prawdę wierzą, że to dobre? Czy mają smaka to sobie po prostu nie odmawiają?

Kolba, no tragedia z tym zanieczyszczeniem Krakowa, byłam w szoku Poza tym, w szpitalach chyba mogą proponować Ci wypis, ale możesz się nie zgodzić i być tam te 2 dni Ja też uważam, że lepiej chociaż te 24 godziny być pod opieką lekarzy - i matka i dziecko

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:14   #4276
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Co do alkoholu to ja tez sie spotkalam kilka razy z tym ze ktos mi proponuje wino i jak odmawiam to jest zdziwiony, no bo przeciez to na krew dobre
To nieprawdopodobne, że ludzie w tych czasach, w dobie internetu nie mają świadomości jak szkodliwy jest alkohol dla płodu nawet w najmniejszych ilościach Uważam że tematy takie jak FAS powinny być obowiązkowo poruszane min. w Poradni Rodzinnej, którą musi "zaliczyć" każdy przed ślubem może to by nalało trochę oleju do głowy niektórym ignorantom

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ale z zalecenia lekarza czy tak sama z siebie? Na chłopski rozum można brać witaminy bo przecież to suplementy diety a nie leki, ale wolałabym chyba skonsultować to z lekarzem... jak twój ci pozwolił to i mnie chyba wolno
Przed ciąża brałam własnie wapno i magne B6, ale gdy wyszła mi beta hcg odstawiłam "na wszelki wypadek". Kiedyś stary ginekolog powiedział mojej siostrze, że w ciąży może zaszkodzić nawet witamina C i jakoś to mi w pamieć zapadło
ja mam zalecony magnez profilaktycznie na ewentualne skurcze, twardnienia macicy. Z tego co czytam to po 20 tyg norma, na pewno nie zaszkodzisz dzidzi.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

8 h po porodzie to chyba przesada, ledwo cię zszyją poleżysz trochę i do domu I co taka obolała kobieta ma sama zrobić z takim dzieckiem jak sama potrzebuje opieki?
po 8 godznie wyobrażam sobie tego...
Stary 2013-11-02, 11:19   #4277
agunia4ever
Zadomowienie

lewek super fota Śliczny brzusio.
teQiba koniecznie musisz zadzwonić. 2 stówy to kupa kasy. W końcu to Twoje pieniążki. Nikomu ich nie zabierasz. Więc do boju
kate1623 gratuluje Opijam właśnie herbatką
koziemleko współczuje, pewnie się mocno zdenerwowałaś Niestety głupich się nie sieje, sami się rodzą
Wczoraj miałam mocno intensywny dzień bo najpierw odwiedziny rodzinki (w tym dwójka małych chrześniaków), potem babcie odwiedziła, wieczorem na groby więc jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam, ale wieczorkiem obiecuje nadrobić. Spadam do IKEI podkraść jakieś pomysły na aranżacje wnętrz. Miłego dzionka mamusie

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:31   #4278
kolba
Raczkowanie

Cytat:
GMB 28NY albo GMB 28HY
ale raczej to pierwsze, jeśli nie przekręciłam nic

No właśnie pisałam wam, że to była droga osiedlowa i tam nie ma chodników W dodatku zeszliśmy na bok, szliśmy jeden za drugim i po odpowiedniej stronie "ulicy". Tylko ten idiota zamiast nas ominąć to tak blisko przejechał, że tż zaczepił. Co by się stało gdyby cm czy dwa bliżej jechał?
A gdyby mnie zahaczył to na pewno wezwałabym policję i pojechała do szpitala sprawdzić czy wszystko ok.

Impreza

U mnie 23 t 0d

Aż tak dużo kobiet pije w ciąży? Mi też mama/ babcia wmawiały na początku, że trochę wina nie zaszkodzi. Teraz mi już nie proponują nawet.

To gdzie ty mieszkasz?

No właśnie dlatego wydaje mi sie ze to tylko dla kasy Te 3 dni naprawdę są potrzebne zeby choć trochę dojść do siebie.

Mariolasl a jak to naprawdę wyglada w Anglii? Na bank 100% lepsza opieka jest po porodzie tam niż u nas.

Stary 2013-11-02, 11:39   #4279
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
To nieprawdopodobne, że ludzie w tych czasach, w dobie internetu nie mają świadomości jak szkodliwy jest alkohol dla płodu nawet w najmniejszych ilościach Uważam że tematy takie jak FAS powinny być obowiązkowo poruszane min. w Poradni Rodzinnej, którą musi "zaliczyć" każdy przed ślubem może to by nalało trochę oleju do głowy niektórym ignorantom

ja mam zalecony magnez profilaktycznie na ewentualne skurcze, twardnienia macicy. Z tego co czytam to po 20 tyg norma, na pewno nie zaszkodzisz dzidzi.
Ja dopiero 16 tydzień, może zaczekam do wizyty

Z tego co czytałam dziecko może urodzić się z zespołem FAS nawet po okazjonalnym spróbowaniu alkoholu przez kobietę w ciąży. Do tej pory myślałam, że tylko patologia rodzi takie dzieci. Temat zdecydowanie powinien być nagłośniony
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:59   #4280
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

U mnie to samo.. A tak celebrowalismy robienie drina z tż Wolniutko wlewaliśmy po łyżeczce żeby się nie zmieszało a ja przechyliłąm i duszkiem wypiłam Ale dziś maleństwo ruchliwe Bezcenne
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 12:18   #4281
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
GMB 28NY albo GMB 28HY
ale raczej to pierwsze, jeśli nie przekręciłam nic
A Ja się śmiałam, że internauci potrafią namierzać złych ludzi a tu proszę potrafią

Wkurzyłam się pojechaliśmy do tej hurtowni, a tu zamknięte! Na stronie brak informacji, żeby dzisiaj nie pracowali. Dobrze, że chociaż nie daleko nas

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 12:48   #4282
asienka213
Wtajemniczenie

Dziewczyny za skonczone tygodnie

Cytat:

ojj tak, mi tez proponowali Przeciez lampka wina czy szampana nie zaszkodzi, nie a jak odmawiam, to wychodzi na to, ze przesadzam

kate to ta hurtownia wozkow, tak ??

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 12:55   #4283
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Witam mamusie!!
Kate gratulacje! Czas wręcz zasuwa nie leci.
U mnie 18 tydzień już.
Milej soboty wszystkim.

Ojjj dokładnie zasuwa niesamowicie!!
U mnie już 21t 6d. Chyba jutro zaczne 6 miesiąc tak??

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

skonczylam moje dyzury i mam wolny weekend i poniedzialek
Bede odpoczywac i gotowac - wylacznie dla przyjemnosci

Milej soboty Mamusie
Superr!! JA też kucharzę. Robilam kurczaka na butelce, sórówkę colesław, ziemniaczki pieczone i wafle na jutro Ale już mam dość. A tz na wieczór zaprosil kolegę to planuję sałatkę zrobić.. hmm... chyba na z tuńczykiem się zdecyduje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 12:57   #4284
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
kate to ta hurtownia wozkow, tak ??
Tak teraz znowu muszę czekać do następnego weekendu żeby pojechać bo tż pracuje i nie ma jak ze mną jechać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 13:03   #4285
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też dzisiaj 21t0d

Masakrrraaa!! Ja kilka razy wzięłam łyka piwka od tż i wyrzuty sumienia mialam..

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
czbasia ja magnezu biorę jak dla konia - magneB6 MAX 2x3 czyli razem 600mg, tylko ja miałam te twardnienia macicy.

.
No faktycznie dawka ogromna.. Ja biorę 1 tabl dziennie. Zapytam gina 15 listopada czy starczy czy wiecej brac. Bo pytalam tylko czy mogę a o dawkowanie nie zapytałam. A biorę zestaw witamin ladeevit jeszcze..

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

Hahaha!! Ciekawe podejście nie powiem
Stary 2013-11-02, 13:05   #4286
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie 23 t 0d

Stary 2013-11-02, 13:08   #4287
thidien
Rozeznanie

dziewczynki kochane, czy któraś z Was wie co to jest za wózek?
chciałabym wyszukać więcej informacji technicznych, żeby wiedzieć czy się zapatrywać czy nie, a jedyne co rozszyfrowałam to napis MIX ;P

(wiadomo, chciałabym inny... ale kasa nie pozwala )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100806243_1_644x461_sprzedam-wozek-dzieciecy.jpg (49,3 KB, 26 załadowań)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 13:15   #4288
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
To że masówka to słyszałam ale żeby po 8h wypuścili to wg mnie jakieś podejrzane ogólnie jeśli nic się nie dzieje to wypuszczają po 24/48h i tyle moja koleż tam była... Ja tam chodzę do gina...

koziemleko
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 13:18   #4289
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Mariolasl a jak to naprawdę wyglada w Anglii? Na bank 100% lepsza opieka jest po porodzie tam niż u nas.
przede wszystkim to inna kultura, inne podejscie do ciazy i porodu, jako cos naturalnego, czego nie trzeba leczyc tabletkami, kroplowkami i innymi takimi
dla nich niezrozumiale zazwyczaj ciecie na zyczenie, jak mozna zadac operacji, skoro mozna normalnie, naturalnie
trzeba troche czasu z nimi spedzic, porozmawiac, aby to zrozumiec

wszystko zalezy od szpitala, w jakim sie rodzi
Te wielkie fabryki faktycznie wypisuja po 6-24 godzinach, bo tam nie ma miejsca

u mnie tak nie jest
pacjentka zostaje tak dlugo jak chce, ale zazwyczaj nie chca dlugo
z pierwszym dzieckiem w 2-3 dobie po porodzie wychodza
z tym, ze w szpitalu sa ciezko edukowane np na temat karmienia piersia i generalnie nie wypisujemy matek, ktore nie potrafia dobrze karmic piersia lub butelka (lub dziecko nie ssie, nie pije dobrze)
musi tez sama umiec przewinac, wykapac itp
pomaga im sie przy karmieniu, jesli maja problemy, to przy kazdym
no i oczywiscie musi czuc sie dobrze
z tym ze u nas nie ma rutynowego naciecia krocza, czesto nie ma zadnych obrazen, lub sa niewielkie, na kilka szwow, ktore z pewnoscia nie sa tak bolesne jak naciecia
Zazwyczaj po porodzie po dwoch godzinach odpoczynku/karmienia piersia, posilku wstaja, ida sie wykapac
po cieciu po 12 godzinach

jedza co chca, maja menu do wyboru, a czasami mezowie przynosza im take away , nie ma diety matki karmiacej

z drugim/trzecim/czwartym dzieckiem czesto wychodza po 24-48 godzinach, bo zazwyczaj tesknia za dziecmi w domu. Czasami chca wyjsc po 6 godzinach, ale to wychodzi od nich, nie od nas i nie zalezy to od ilosci posiadanych dzieci

na drugi dzien po wypisie przychodzi do nich polozna na wizyte, a pozniej co 2-3 dni w zaleznosci jak sobie radza, czego potrzebuja
zawsze tez moga zadzwonic do nas 24/7

przede wszystkim podczas porodu ma decydujace zdanie, proponuje jej sie rozne alternatywy, a ona mowi, co chce, a czego nie chce
dotyczy to np pozycji, lekow itd (mowie o normalnym porodzie, a nie wysokiego ryzyka)
to ona jest najwazniejsza, jej komfort, bezpieczenstwo jej i dziecka
podobnie jest po porodzie
mowimy o zaletach karmienia piersia, ale jak chce butelke, to karmi butelka, chodzi o swiadomy wybor

pracuje tutaj 7 rok, zrobilam w tym czasie 5 naciec krocza, bo wiecej nie bylo trzeba i nie, nie ma zwiekszonych statystyk wypadania narzadow rodnych w pozniejszym wieku, jak to czesto slysze od polskich lekarzy.
Stary 2013-11-02, 13:40   #4290
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

cięzko się nadrabia dwa dni

przede wszystkim co o za wypadki !? Najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło. Wszystkich świętych zawsze mnie przeraża, bo na drogach pełno niedzielnych kierowców. Zawsze mówię, że do ciebie mam wielkie zaufanie na drodze, ale do ludzi naokoło żadnego. W pracy mam mnóstwo koleżanek które jeżdżą autem "do pracy" i już na zakupy jak nie znają drogi to nie, bo trzeba "pas zmienić" i jak ktoś taki może poruszać sie po drodze

Co do rodzenia na Wyspach to co opowiadacie jest dla mnie po prostu abstrakcją...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości