|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Odnośnie zasuwającego czasu - ciekawe kiedy na forum pojawią się mamusie lipcowo - sierpniowe, to już czas na nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie!!
Kate gratulacje! Czas wręcz zasuwa nie leci. U mnie 18 tydzień już. Milej soboty wszystkim. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
![]() skonczylam moje dyzury i mam wolny weekend i poniedzialek ![]() Bede odpoczywac i gotowac - wylacznie dla przyjemnosci ![]() Milej soboty Mamusie ![]()
#4265 |
Zadomowienie
|
U mnie też dzisiaj 21t0d
![]() A odnośnie picia w ciąży, TZ rozmawiał z kolegami w pracy o mnie i wszyscy byli zdziwieni jak mówił że ja w ogóle alkoholu żadnego nie tykam w ciąży. Bo ich żony to przecież czerwone wino czasem piły (bo przecież na krew dobre ![]() ![]()
#4266 |
Raczkowanie
|
czbasia ja magnezu biorę jak dla konia - magneB6 MAX 2x3 czyli razem 600mg, tylko ja miałam te twardnienia macicy.
monkaa321 no trochę juz tu żyjemy, ale tak naprawdę gdyby nie praca tz to z miłą chęcią bym stad uciekła - przez powietrze ![]() Olusie rodzilam na klinice na Kopernika, ale to dlatego ze w 32tc. Pierwotnie chciałam na Siemiradzkiego. Teraz nie mam pojęcia, pewnie tez Siemiradzki. Korci mnie jeszcze zeromski, bo tam jest "rodzic po ludzku", ale za dużo znajomych tam mamy i nie bardzo chcę ![]() A Ty gdzie myślisz??? O matko, trzepiemy dywany, rozkrecamy kanapę, pierzemy poduszki - zwariowalismy chyba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
ag9
![]() kolba nas też teraz w sumie trzyma praca tz ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-02 o 10:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Wtajemniczenie
|
Sprawdź sobie co masz napisane na butelce blue curacao, zdziwiło mnie, że piszesz zero alkoholu, dlatego poszłam sprawdzić bo mam 2 różne butelki blue i na jednej jest napisane 20% alk, a drugiej 25%alk
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A własnie doczytałam,że blue curacao to likier, ale ja mam syrop tylko.
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-11-02 o 10:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do alkoholu to ja tez sie spotkalam kilka razy z tym ze ktos mi proponuje wino i jak odmawiam to jest zdziwiony, no bo przeciez to na krew dobre ![]() Wychodzi ze wyrodna matka ze mnie - "witaminek" dziecku zaluje. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Różne są opinie. Ja osobiście uważam, że alkohol to alkohol. Nieistotne w jakiej ilości czy jakiego koloru. Na początku ciąży miałam raz zachcianke na moje ulubione winko, wysłałam TŻ po nie. Jak otworzyl i powąchałam je od razu mnie odrzuciło ![]() ![]() Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przed ciąża brałam własnie wapno i magne B6, ale gdy wyszła mi beta hcg odstawiłam "na wszelki wypadek". Kiedyś stary ginekolog powiedział mojej siostrze, że w ciąży może zaszkodzić nawet witamina C i jakoś to mi w pamieć zapadło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |||||
Zakorzenienie
|
.
Cytat:
![]() A gdyby mnie zahaczył to na pewno wezwałabym policję i pojechała do szpitala sprawdzić czy wszystko ok. Cytat:
![]() U mnie 23 t 0d ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-11-03 o 10:54 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie też kiedyś taka ciocia starsza o 4 lata, namawiała na winko. Ona ma 2 małych dzieci... więc zakładam, że też jej się zdarzało. Ja nie rozumiem, o co chodzi? Na prawdę wierzą, że to dobre? Czy mają smaka to sobie po prostu nie odmawiają? ![]() Kolba, no tragedia z tym zanieczyszczeniem Krakowa, byłam w szoku ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zadomowienie
|
lewek super fota
![]() teQiba koniecznie musisz zadzwonić. 2 stówy to kupa kasy. W końcu to Twoje pieniążki. Nikomu ich nie zabierasz. Więc do boju ![]() kate1623 gratuluje ![]() ![]() koziemleko współczuje, pewnie się mocno zdenerwowałaś ![]() ![]() Wczoraj miałam mocno intensywny dzień bo najpierw odwiedziny rodzinki (w tym dwójka małych chrześniaków), potem babcie odwiedziła, wieczorem na groby więc jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam, ale wieczorkiem obiecuje nadrobić. Spadam do IKEI podkraść jakieś pomysły na aranżacje wnętrz. Miłego dzionka mamusie ![]()
#4278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mariolasl a jak to naprawdę wyglada w Anglii? Na bank 100% lepsza opieka jest po porodzie tam niż u nas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego co czytałam dziecko może urodzić się z zespołem FAS nawet po okazjonalnym spróbowaniu alkoholu przez kobietę w ciąży. Do tej pory myślałam, że tylko patologia rodzi takie dzieci. Temat zdecydowanie powinien być nagłośniony |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wkurzyłam się ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() kate to ta hurtownia wozkow, tak ??
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie już 21t 6d. Chyba jutro zaczne 6 miesiąc tak?? ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
Tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Rozeznanie
|
dziewczynki kochane, czy któraś z Was wie co to jest za wózek?
chciałabym wyszukać więcej informacji technicznych, żeby wiedzieć czy się zapatrywać czy nie, a jedyne co rozszyfrowałam to napis MIX ;P (wiadomo, chciałabym inny... ale kasa nie pozwala ![]()
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koziemleko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla nich niezrozumiale zazwyczaj ciecie na zyczenie ![]() trzeba troche czasu z nimi spedzic, porozmawiac, aby to zrozumiec wszystko zalezy od szpitala, w jakim sie rodzi ![]() Te wielkie fabryki faktycznie wypisuja po 6-24 godzinach, bo tam nie ma miejsca u mnie tak nie jest pacjentka zostaje tak dlugo jak chce, ale zazwyczaj nie chca dlugo z pierwszym dzieckiem w 2-3 dobie po porodzie wychodza z tym, ze w szpitalu sa ciezko edukowane np na temat karmienia piersia i generalnie nie wypisujemy matek, ktore nie potrafia dobrze karmic piersia lub butelka (lub dziecko nie ssie, nie pije dobrze) musi tez sama umiec przewinac, wykapac itp pomaga im sie przy karmieniu, jesli maja problemy, to przy kazdym no i oczywiscie musi czuc sie dobrze z tym ze u nas nie ma rutynowego naciecia krocza, czesto nie ma zadnych obrazen, lub sa niewielkie, na kilka szwow, ktore z pewnoscia nie sa tak bolesne jak naciecia Zazwyczaj po porodzie po dwoch godzinach odpoczynku/karmienia piersia, posilku wstaja, ida sie wykapac ![]() po cieciu po 12 godzinach ![]() jedza co chca, maja menu do wyboru, a czasami mezowie przynosza im take away ![]() z drugim/trzecim/czwartym dzieckiem czesto wychodza po 24-48 godzinach, bo zazwyczaj tesknia za dziecmi w domu. Czasami chca wyjsc po 6 godzinach, ale to wychodzi od nich, nie od nas i nie zalezy to od ilosci posiadanych dzieci na drugi dzien po wypisie przychodzi do nich polozna na wizyte, a pozniej co 2-3 dni w zaleznosci jak sobie radza, czego potrzebuja zawsze tez moga zadzwonic do nas 24/7 przede wszystkim podczas porodu ma decydujace zdanie, proponuje jej sie rozne alternatywy, a ona mowi, co chce, a czego nie chce dotyczy to np pozycji, lekow itd (mowie o normalnym porodzie, a nie wysokiego ryzyka) to ona jest najwazniejsza, jej komfort, bezpieczenstwo jej i dziecka podobnie jest po porodzie mowimy o zaletach karmienia piersia, ale jak chce butelke, to karmi butelka, chodzi o swiadomy wybor pracuje tutaj 7 rok, zrobilam w tym czasie 5 naciec krocza ![]()
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
cięzko się nadrabia dwa dni
![]() przede wszystkim co o za wypadki !? ![]() ![]() Co do rodzenia na Wyspach to co opowiadacie jest dla mnie po prostu abstrakcją... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.