Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 07:02   #4261
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Dzien dobry
Brzuś dziękuje za komplementy

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
bylam dzisaj w Pepco naprawde fajne ciuszki tam sa i kupilam sobie taki sportowy stanik do spania przetestuje i wam napisze bo cena naprawde super 14.99
Jestem juz w lozku bo jakos zimno mi dzisaj ;( caluje bede jutro bo mąż idzie do pracy hiii to ja poleniuchuje bo jak mam wolne to spedzamy cały dzionek razem buzaki 3majcie sie ♡
A ja wczoraj przez all zamawiałam, nie wiedziałam że w pepco są

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
madziulko, piękny brzuś, specjanie na kompa wlazłam żeby zobaczyć a ty masz tak wyżej ten brzusio, bo niektóre mają tak uwypklone podbrzusze od samego wzgórka a to dla mnie pociecha bo mój podobnie odstaje i juz tracilam nadzieje na to ze to ciązowy mam chyba najmniejszy z Was wszystkich a wlasciwie to nie mam
Właśnie pare dni temu się podniósł, miałam o tym pisać
Uważaj jak wystrzeli to nie będziesz miała co ubrać

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jestem! Po wizycie wszystko w porządku, Dzidziuś większy 0 1,5 tygodnia, więc rośnie jak na drożdżach
Płci nie znam Gin powiedział że już wie na 80%, ale napewno mi powie na następnej wizycie, bo nie chce się pomylić
No juz wiem, czym ty dziecko karmisz, ze takie duże Nieładnie
A ja właśnie nie chciałabym takiej informacji, że na 90% ktoś tam, albo 100% albo wcale. Zresztą ostatnio nawet myślałam że nie musze wcale wiedzieć, ale jak dziewczynka to jednak coś bym kupiła różowego

Coś mnie w nocy brzuch strasznie zabolał jak sięna bok przekręcałam Tż już mówi, że od rowerka, wczoraj 20 min pojeździłam a ten co minutę: no starczy już
Miałam sen...chciałam coś odpisać na wątku ale najpierw nadrobić ale w tym czasie zdążyłyście skończyć ten wątek i zacząć 21 stron następnego
Coś jeszcze miałam pisać ale nie pamiętam Tż zaraz wybywa, tylko młodego odwiózł, jakoś wytrzymam dziś żłobek jutro nie pójdzie bo już katar Stres będzie, bo to 7 godzin trasy, a potem będzie pewnie hulał Raz po takim organizacyjnym spotkaniu telefon zgubił w parku na ławeczce, tak sie z szefem piwko pije

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:12   #4262
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Troche was ostatnio zaniedbałam dzisaj bylam u dentysty i powiedzial mi ze mam lewe wiazadło powiekszone i sama to wyczylam pod zuchwą nie wiem czy poprostu mnie przewiało ???? bylam dzisaj w Pepco naprawde fajne ciuszki tam sa i kupilam sobie taki sportowy stanik do spania przetestuje i wam napisze bo cena naprawde super 14.99
Jestem juz w lozku bo jakos zimno mi dzisaj ;( caluje bede jutro bo mąż idzie do pracy hiii to ja poleniuchuje bo jak mam wolne to spedzamy cały dzionek razem buzaki 3majcie sie ♡
Ja też sobie chwalę pepco, co prawda u mnie asortyment kobiecy jest dosyć ubogi, ale ciuszki dla dzieci tanie i fajne jakościowo, a dla dziewczynek to jakiś raj, tyyyyle wzorów i kolorów

Cytat:
Jestem! Po wizycie wszystko w porządku, Dzidziuś większy 0 1,5 tygodnia, więc rośnie jak na drożdżach
Płci nie znam Gin powiedział że już wie na 80%, ale napewno mi powie na następnej wizycie, bo nie chce się pomylić

I nie przytyłam nic Jestem w szoku bo żarłam jak dzika Były i chipsy i ciasteczka, a tu niespodzianka.

Dziękuję Wam za kciuki. Jesteście kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

Idę spać, bo ta droga od Rodziców (150km) mnie wykończyła
Super, że maleństwo tak zdrowo rośnie, jeszcze się okaże, że majówkę spędzisz na porodówce a co do płci, to spokojnie, teraz chociaż wiesz napewno, że na następnej wizycie ją poznasz Tak w ogóle to mi się śniło, że napisałaś, że będzie chłopczyk i martwiłaś się czy będzie podobny do Ciebie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Znowu mam sluz podbarwiony krwia oszaleje chyba
Ojeju, lekarz?

Dziewczyny, co ja dziś odwaliłam.... Wstaję punkt 4:04 i taaaaaaaaaaką miałam chęć na lody orzechowe.... Po prostu nie byłam w stanie o niczym innym myśleć Moja Mama przechodzi koło mnie jak idzie na 6 do pracy, więc ją wysłałam po drodze po lody i mi przyniosła rożka orzechowego, dopiero się ogarnęłam i usnęłam... Nigdy nie wierzyłam w typowe ciążowe zachcianki, ale to było nie do przejścia, nic z tego jak to zwykle bywa, że mam ochotę i kupię sobie w ciągu dnia albo jutro. Musiały być TERAZ Zaczynam się siebie bać

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:20   #4263
coodmalina
Raczkowanie

Hejka Dziewczyny...

u nas noc w miarę spokojna, nie było wstawania o 3.30, za to pojawił się problem ze wstaniem o 6.00, komedia z tym moim Ziutem

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Coodmalina, jak robisz surówkę z białej rzodkwi??
w zalezności od tego co mam odrobina cebuli/ pora, starta rzodkiew, sól, pieprz i śmietana, ale sól dodaję tylko na cebulę/pora, a śmietanę tuż przed podaniem dania, jak podasz za wcześnie wyjdzie taka breja.

miłego dnia i udanych wizyt
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:24   #4264
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Spokojnie, może to zbyt pewnie zabrzmi no ale jestem jego pewna Przynajmniej pzrez najbliższe 10 lat Zresztą nie opłaca mu się, to wielbiciel domowego ciepełka, która inna poda mu ciepłe obiadki zaraz po powrocie z pracy i codzień zrobi kanapki do pracy, no i wychowa takie wspaniałe dzieci Tylko tak dużo gada mało robi
Właśnie wylała mu się woda na te piękne wyprasowane koszule

A ten kolega zawsze był miły, zaraz wkleję mój przytyty brzuś

Ja też teraz tylko prysznic używam i poprostu stoję tyłem do panelu, leje bardzo ciepłą ale nie wrzatek Ale właśnie z panelu z boku a nie z góry, bo z góry nie da się oddychać

Zdaje się, że Zamyślona mówiła że poprzednio miała kontrolę... Ja w poprzedniej często jeździłam do mamy, jak Tż w delegacje, zawsze możesz powiedzieć, że zagranicą masz lepszą opiekę a nie sama siedzisz w domu

P.S. 17 tc
Piękny brzusio

Cytat:

I nie przytyłam nic Jestem w szoku bo żarłam jak dzika Były i chipsy i ciasteczka, a tu niespodzianka.

Super

Cytat:
On oby przestało...

Dziewczyny mi się wydaje, że kontrole z zusu w większości mają osoby które są na działalności. Ich strasznie sprawdzają, koleżanka mnie oszczegała , bo ja też na działalności.
Nic mi się dziś nie chce a dziś intensywny Dzień w pracy. ... Miłego
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:28   #4265
martuszka0
Rozeznanie

Dzień dobry mamusie

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Mam kilka pytan odnośnie badań w ciąży:
Czy jesli nie przechodziłyscie toxoplazmozy to co ile musicie powtarzac badania?
Jesli przechodziłyscie rozyczke to rowniez robiłyscie na nie badania czy juz nie? Bo ja w dziecinstwie miałam rozyczke i babeczka mi juz nie dała skierowania na te badania i sama nie wiem czy sobie prywatnie dla siebie nie zrobie. Oraz co ile wykonujecie podstawowa morfologie oraz mocz?
Ja nie przechodziłam toxo i moja gim mówiła, że badanie będziemy powtarzać często, ale ile to nie wiem... Najpewniej tak jak hope napisała raz na trymestr minimum. Morfologie na razie robiłam raz...
Cytat:
A właśnie odnośnie kąpieli mam do Was pytanie: kąpiecie się w gorącej wodzie? Pytam, bo ja uwielbiam gorące kąpiele i prysznice, aż takie, że mam skórę czerwoną, no ale teraz staram się nie kąpać w takiej wodzie, bo wszyscy mówią, że to niebezpieczne bardzo. I właśnie nie wiem czy to się też tyczy prysznica czy tylko wanny
Ja już się nie kąpię.... przeczytałam, że niby lepiej unikać gorących kąpieli i pryszniców dlatego się wstrzymałam na razie... Tylko ciepły prysznic
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Wiecie ci Tż ogłupiał Jedzie na firmowy zjazd i sie pakuję, każdą koszulę przymierza, czy w spodniach czy na wierzchu, który pasek, jasne czy ciemnie portki Nawet gacie przymierzył bo nowe i nei wiedział czy wlezie Teraz poszedł biegać, jak wróci to pompki i brzuszki na rzeźbę, a potem prasowanko no oszalał CO tam że pracuje z samymi facetami i jedną starszą panią, chyba sie szefowi chce podlizać
Heh, fajnie, że Twój mąż dba o siebie i chce być elegancki bardzo podobają mi się zadbani mężczyźni
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Mamuśki zmykam do łóżka... Bo nie mam już na nic sił...

3majcie za mnie kciuki jutro o 18 mam wizytę i złe przeczucia a chce mieć dobre i lepsze samopoczucie... Zmykam nie będę wam smęciła...

Dobrej nocy Kochane
będzie dobrze kochana!! mamy razem wizytę
Cytat:
Co do spodni w happy mum - nie powiem krój mają super i wyglądają solidnie ale cena 219 zł to dla mnie zbyt dużo. Ale wyglądają super... To od razu widać
Ja kupiłam spodnie ciążowe z Maternity za 139 zł. Nie wiem czy u CIebie jest taki sklep...
Cytat:

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hehe, nie wiem czy słyszałyście ? >>>
------------------------------------------
"Jak budzą się faceci
Mózg: K***a znowu..
Ciało: Nie, proszę. Nie wstawaj.
Penis: THIS IS SPARTAAAA!!! "
-----------------------------------------
sama prawda
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:35   #4266
Nikii89
Zakorzenienie

Justyna nie szukaj sobie zmartwień wszystko będzie dobrze

Madziula mały masz brzuszek ale słodki . Ja w 14tc mam większy

Karolak to mógł chociaż powiedzieć te 80% Ale najważniejsze że wszystko OK. i faktycznie duża dzidzia będzie

Principessina jak tam śluz nadal podbarwiony ?Kiedy masz wizytę u gina?

Dzień dobry w 14tc
Dziś Oskar znów o 5 chciał już się bawić , ale udało mi się go uśpić. Zaśpiewałam kołysanke jego ulubioną i poszedł spać I pobudka o 7.15
Ważyłam się dziś i od początku przybrałam tylko 1,5kg

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Agaaga no to Cię wzięło

Co do kąpania w wannie , ja całą poprzednią ciąże się kąpałam i nic złego się nie działo. Teraz też mam zamiar się tak kąpać.
Stary 2013-11-13, 07:45   #4267
gosius91
Zakorzenienie

Hej.

Ja juz po obchodzie lekarskim. Czekam jeszcze na wizyte tego kardiologa. Wyniki powiedzial, ze sa super, ale cisnienie mam niskie 85/60 to niskie prawda? I dowiedzialam sie co za tabletke dostalam - relanium! szok, ze takie tabletki daja w ciazy!

Probuje wam wstawic zdjecie dzieciolka - ale za duze jest. Moje 130g szczescia !

zostaje sama na sali dzis.. :p

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Aha, dzisiaj mamy 15t 1d - czyli 16tydzien

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 07:46   #4268
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry!

Witamy się z Dzidzią w 17 tc , więc z tej okazji wstawię Wam później zdjęcie brzuszka. Choć nie bardzo jeszcze jest się czym chwalić

Dziękuję za wszystkie miłe słowa

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Super, że maleństwo tak zdrowo rośnie, jeszcze się okaże, że majówkę spędzisz na porodówce a co do płci, to spokojnie, teraz chociaż wiesz napewno, że na następnej wizycie ją poznasz Tak w ogóle to mi się śniło, że napisałaś, że będzie chłopczyk i martwiłaś się czy będzie podobny do Ciebie
A masz sny prorocze? Oby się spełnił co do chłopczyka
Ja urodzę raczej w kwietniu bo mam mieć CC, a tam gdzie będę rodzić to wykonują je ok. 1 tygodnia przed terminem

Miłego dnia Mamusie!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:51   #4269
Magdi555
Rozeznanie

Dzień dobry

Principessina, i co uspokoiło się?
Madziula, rozumiem Cię z tym żłobkiem, bo u nas z przedszkolem coraz gorzej Kuba nic nie wie o tym, że ja siedzę w domu. Codziennie prosi mnie, żebym nie szła do pracy, że On lubi być z nami Serce mi się kraje. Jestem zupełnie bezradna. Codziennie wieczorem rozmawiamy, tłumaczymy - rano powtórka...i owszem jest pogodzony z tym, że idzie, ale okrutnie nieszczęśliwy Z dnia na dzień jest coraz gorzej...a już szczytem jest to, że wczoraj nie chciał się bawić, pracować, a tylko czekał na mnie
Do tego widzę, że zaczyna Mu cieknąć z nosa i jak się znów rozchoruję, to ja się załamię
Niki, to piękny wynik wagowy - ja mam 3 na plusie Gratki za 14 tydzień

Miłego dnia - dziś z Mężem ogarniamy mieszkanie, bo syf, jak...

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-11-13 o 07:52
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:55   #4270
kasiab91
Zakorzenienie

Hej moje szczęścia

No i mnie chyba dopadło Boli gardło i tak jakby katar wychodził

A muszę wyjsc po zakupy. Planuję dziś grochówkę ugotowac z wkładką
Zobaczymy co z tego wyjdzie

Kaorlak - super że wizyta udana Tylko szkoda że lekarz nie powiedział tych 80%, to zawsze więcej niż 50% prawda??

gosius - i co mówią na te niskie ciśnienie jeszcze, bo ja też takie mam
No i ztych moich obliczeń wychodzi, że też jestem w 15 tyg i 1 d Ale ja to się zaczynam gubic powoli w tych obliczeniach
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 07:58   #4271
paulka0212
Wtajemniczenie

Witam sie z rana, ale dzis pospalismy :P

Moja cieżarna przyjaciółka wylądowała dziś w szpitalu z wysokim ciśnieniem.
Termin ma na 17 listopada, ciekawe czy ja wypuszcza jeszcze .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 08:00   #4272
monita01
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. Ja tez sie kapie w wannie tak jak przed ciaza... taka ciepla kapiel rano czy wieczorem i od razu jest mi cieplutko i lepiej sie czuje. U mnie nic sie po tym nie dzieje, ale ja cale zycie cieple kapiele bralam, nawet podczas okresu, mimo, ze tez sie nie poleca.... nigdy nic sie nie dzialo. Ale nie namawiam, pisze tylko jak to u mnie wyglada
Stary 2013-11-13, 08:06   #4273
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Hej.

Ja juz po obchodzie lekarskim. Czekam jeszcze na wizyte tego kardiologa. Wyniki powiedzial, ze sa super, ale cisnienie mam niskie 85/60 to niskie prawda? I dowiedzialam sie co za tabletke dostalam - relanium! szok, ze takie tabletki daja w ciazy!
a jak było to ciśnienie mierzone? Bo jak ja leżałam w szpitalu, to położna przychodziła do pokoju, ja ledwo co oczy otworzyłam, rękę nastawiłam, i ta mi tak mierzyła i za każdym razem niskie miałam, ona się śmiała że ja jeszcze śpię

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:08   #4274
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Ja tez sie kapie w wannie tak jak przed ciaza... taka ciepla kapiel rano czy wieczorem i od razu jest mi cieplutko i lepiej sie czuje. U mnie nic sie po tym nie dzieje, ale ja cale zycie cieple kapiele bralam, nawet podczas okresu, mimo, ze tez sie nie poleca.... nigdy nic sie nie dzialo. Ale nie namawiam, pisze tylko jak to u mnie wyglada
Ja mam tak samo
W okres też siedziałam w bardzo gorącej wodzie. Mama zawsze krzyczała na mnie jak wykryła, że we wrzątku siedzę, ale nigdy się nic nie stało i żyję Teraz nie mam czasu na relaks w wannie, bo ciągle coś i kąpie się "na szybko" Nogi mam jak kaktusy, no bożenę to ogarnęłam ostatnio, bo wstyd
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:10   #4275
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
a jak było to ciśnienie mierzone? Bo jak ja leżałam w szpitalu, to położna przychodziła do pokoju, ja ledwo co oczy otworzyłam, rękę nastawiłam, i ta mi tak mierzyła i za każdym razem niskie miałam, ona się śmiała że ja jeszcze śpię
Ja w pierwszej ciąży też leżałam kilka dni z powodu ciśnienia. Miałam mierzone 3 razy dziennie.

Zbieramy się z Misią do przedszkola
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:10   #4276
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
pallas rill - ja ci polecam spodnie z h&M bo tam kupowalam i jestem zadowolona bardzo - fajny skład, fajnie sie noszą, cena niższa niż tam, a wybór fasonów jest bo i proste nogawki i dzwony i slimy także da się wybrać
też polecam. ja jeszcze mam pas troche za duży i mi lekko objeżdza, ale wyglądają na porządne
Cytat:
eee... to mógł powiedzieć że nic nie widzi a nie robić nadzieję i bawić się w niespodzianki......

Cytat:

Dziewczyny, co ja dziś odwaliłam.... Wstaję punkt 4:04 i taaaaaaaaaaką miałam chęć na lody orzechowe.... Po prostu nie byłam w stanie o niczym innym myśleć Moja Mama przechodzi koło mnie jak idzie na 6 do pracy, więc ją wysłałam po drodze po lody i mi przyniosła rożka orzechowego, dopiero się ogarnęłam i usnęłam... Nigdy nie wierzyłam w typowe ciążowe zachcianki, ale to było nie do przejścia, nic z tego jak to zwykle bywa, że mam ochotę i kupię sobie w ciągu dnia albo jutro. Musiały być TERAZ Zaczynam się siebie bać
miałaś szczęscie ze miałaś lody i mamę pod ręką

a my z tżtem, mówiąc wątkowym żargonem, pokołysaliśmy wczoraj naszego malucha od dawien dawna. spałam po tym jak zabita, nawet nie wiem kiedy tż do pracy poszedł ale za to kaszel min się wzmógł...

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:16   #4277
Aldrin
Zakorzenienie

Witam się z pięknymi paniami

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A mi z tego od Ciebie Hope chłopczyk, a z tego co madziuula dziewczynka I w co tu wierzyc??

Głowa mnie boli
Miałam dziś stresujące chwile...
Nasz znajomy trafił do szpitala śmigłowcem, leży w stanie krytycznym na OIOMie. Rozrusznik przy sercu mu stanął. Ledwo go w domu odratowali lekarze z erki i zaraz śmigłowiec wezwali... Ehhh... Moja mama jak zadzwoniła to płakała jak dziecko.
Współczuje, oby teraz już szybko doszedł do siebie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Właśnie TŻ mi pokazał, że od 21.listop. będzie padał u nas śnieg...

W tamtym roku ok 20-tego jedliśmy z TŻ lody na ławeczce, było tak ładnie
Też słyszałam o tym śniegu

Cytat:
Jeansy z C&A, golf musztadowy i spódnica też.
Koszula z sinsay
bluzka z Tallyweil drugą dałam mamie
i szara bluzka z Takko.

spódnica - jest ciemnoszara - na zdjęciu trochę się prześwietliła.
ładne zakupy

Cytat:

Super wiadomości

Cytat:
Hej.

Probuje wam wstawic zdjecie dzieciolka - ale za duze jest. Moje 130g szczescia !

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Witaj w kolejnym tygodniu kiedy uda Ci się wyjść ze szpitala?

No a u mnie po staremu, czuje się dobrze ale każdy wokoło chory i ja też już czuje łamanie w kościach
Stary 2013-11-13, 08:31   #4278
monita01
Zakorzenienie

Mowicie, ze fajne sa te rzeczy ciazowe w H&M? Moze i ja sie dzis wybiore.... Wczoraj kupilam fajne brazowe kozaki Jestem bardzo zadowolona jak na razie z zakupu

Edytowane przez monita01
Czas edycji: 2013-11-13 o 08:33
monita01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:38   #4279
lolitka888
Rozeznanie

Hej Mamusie
U Was też tak pieruńsko zimno?! masakra jakas! aa musze dzisiaj na miasto jechać dowód nowy odebrać i do banku lecieć ehh..ale mi sie nie chce(

Cytat:

Superowe wieści a Dzidziuś wstydniś tak jak mój;p a kiedy masz następną wizyte? Ja odliczam dni do połówkowego na Mikołaja! Mam ogromną już nadzieje na poznanie wtedy płci. Chyba oszaleje

Cytat:
"Jak budzą się faceci
świetne! już wysłałam małżowi

Cytat:
Ja też sobie chwalę pepco, co prawda u mnie asortyment kobiecy jest dosyć ubogi, ale ciuszki dla dzieci tanie i fajne jakościowo, a dla dziewczynek to jakiś raj, tyyyyle wzorów i kolorów
Pepco tez uwielbiam,ale bardziej za rzeczy do domu
a z tymi lodami orzechowymi to niezle jaja myslalam,że sie posikam jak to sobie wyobraziłam:P

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

Ja nie przechodziłam toxo i moja gim mówiła, że badanie będziemy powtarzać często, ale ile to nie wiem... Najpewniej tak jak hope napisała raz na trymestr minimum. Morfologie na razie robiłam raz...
Kurde ja nie przechodziłam toxo a dopiero raz robiłam w 6 tyg ciązy,a ginka nic nie gadała dalej o tym..musiałam jedynie znowu morfo i mocz zrobić..Dziwne?

Zyntus mi się przypomniała..ciekawe co u niej i czemu się nie odzywa..chyba ze cos przeoczyłam?

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-13 o 08:49
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:55   #4280
mala85
Raczkowanie

Cześć

Ale denna pogoda dzisiaj, odprowadzałam Małą do przedszkola a tu mżawka, zimno szaro... ble

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:01   #4281
janeczka7891
Zadomowienie

hejka

Tak mi w oczy rzucił się rożek orzechowy hehehe. Ja ostatnio miałam taką ochotę na sałatkę z selera i tz ją miał przygotować, no to zrobil. Pytał się czy chce z kiełbasę czy bez, ja mu powiedziałam, że bez, to ten zrobił z. Po jaką cholerę się pytał? i ttakkkk to drobno pokroił, że wybierać by trzeba było cały dzien, masakra normalnie aż łezki mi się w oczach pokazały nad tym talerzem i miałam po sałatce !!!!!

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

ab-cd ja nie mam jednego sprzedawcy do zdjęć, jaki tam znajdę tam wywołuję
Stary 2013-11-13, 09:01   #4282
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Wracając do śniegu, to na śnieżce (z mojego miasta ją widać) już jest biało...
tak więc zima się zbliża, brrrrrr
Muszę sobie w końcu wyprać ten płaszczyk, co ostatnio zakupiłam

Cytat:
A idźcie, z tych kalendarzy z każdego mi wychodzi inna płeć, nie robię więcej
Jak robiłaś więcej niż z dwóch, to ciekawe co to za 3 i kolejna płeć

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość

Bardzo sie ciesze ze było chociaz te 3 dni wolnego to była okazja aby odpoczac. Zabrałam sie za fotoksiazke ze slubu chciałam zrobic rodzicom i tescia na gwiazdke. Na allegro jest teraz za 15 zł kolezanka od nich robiła i jakosciowo wyszła super. Dla nas tez mysle o fotoksiazce ale rowniez bede chciała tradycyjny album. Ponad rok po slubie a zdjecia nadal w komputerze :/ niestety w ogole bardzo mało mam zdjec wywołanych stad moje pytanie do hope i Janeczka czy mozecie polecic jakiegos sprzedajacego u ktorego wywołujecie zdjecia bo o ile dobrze doczytałam to korzystacie z allegro.

Mam kilka pytan odnośnie badań w ciąży:
Czy jesli nie przechodziłyscie toxoplazmozy to co ile musicie powtarzac badania?
Jesli przechodziłyscie rozyczke to rowniez robiłyscie na nie badania czy juz nie? Bo ja w dziecinstwie miałam rozyczke i babeczka mi juz nie dała skierowania na te badania i sama nie wiem czy sobie prywatnie dla siebie nie zrobie. Oraz co ile wykonujecie podstawowa morfologie oraz mocz?
Też jeszcze nie wywołałam ani 1 foty ze ślubu... nawet ich nie wybrałam...
Co do różyczki, to ja byłam szczepiona i nie będę mieć badań, morfologię miałam robiona już 2 razy (za drugim razem po tym jak mówiłam, że ciągle wymiotuję, gin chciał sprawdzić jak bardzo mi wszystko spadło, bo może trzeba by było interweniować) no i teraz mam skierowanie na 3 badanie. Mam je zrobić przed następną wizytą. Toxo nie przechodziłam i miałam na razie raz sprawdzaną.

Cytat:
A właśnie odnośnie kąpieli mam do Was pytanie: kąpiecie się w gorącej wodzie? Pytam, bo ja uwielbiam gorące kąpiele i prysznice, aż takie, że mam skórę czerwoną, no ale teraz staram się nie kąpać w takiej wodzie, bo wszyscy mówią, że to niebezpieczne bardzo. I właśnie nie wiem czy t
Ja też lubię gorące kąpiele... ale też słyszałam, że powinno się nich unikać, bo mogą wywołać przedwczesne skurcze, więc ich unikam

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A w ogóle to slyszalyscie kiedyś, zeby kogoś kontrolowali na ciązowym? Kurcze, bo ja sie niedługo za granice wybieram i teraz sie zastanawiam czy mogę?? W ogóle nie wiem jakby mnie mieli skontrolować, bo ja jestem zameldowana gdzie indziej a mieszkam gdzie indziej....
Koleżanka z pracy miała 2 kontrole, ale za każdym razem była w szpitalu, więc babki tylko zrobiły sobie notatki z informacją.
Moja bratowa miała też kontrolę, ale pod innym zakresem. Znalazła pracę jak byłą już w ciąży, zarobek ok 5tys. i półtora miesiąca później poszła na l4. Tak więc kontrola była bardziej pod kontem próby wyłudzenia (zatrudnienia pozornego), a nie spr, czy jest w domu. Żądali od niej i pracodawcy tysiące dokumentów do okazania.

Cytat:
PALLAS RILL Kilka dni temu nawet tesciowa mi taka info zapodala. Pracuje w urzedzie to jest na biezaco z takimi.ciekawostkami. jutro bede u niej na obiadku to moge podpytac gdzie to uslyszala badz wyczytala
o, to czekam na info

Cytat:
dla dzidziusia

Cytat:
ale takimi małymi to nie ma co się przejmować, tylko obserwować czy nie jet gorzej.

Cytat:
"Jak budzą się faceci
O co chodzi z tym penisem, bo ja to blondynka jestem

Cytat:

Cytat:
Hej.

Gratuluję 16 tygodnia
No i nieźle musiałaś tam na oddziale schizować, skoro uraczyli Cię relanium i nic o tym nie powiedzieli

Niki, ja korzystam z różnych kalkulatorów, np tego: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:06   #4283
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

To witamy w kolejnym tygodniu Kiedy Cię zamierzają wypuścić?

Cytat:
A masz sny prorocze? Oby się spełnił co do chłopczyka
Ja urodzę raczej w kwietniu bo mam mieć CC, a tam gdzie będę rodzić to wykonują je ok. 1 tygodnia przed terminem
Szczerze, to miewam czasem sny, które potem mają spore odzwierciedlenie w rzeczywistości więc życzę Ci, żebyś w grudniu wróciła z takim dylematem

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
a my z tżtem, mówiąc wątkowym żargonem, pokołysaliśmy wczoraj naszego malucha od dawien dawna. spałam po tym jak zabita, nawet nie wiem kiedy tż do pracy poszedł ale za to kaszel min się wzmógł...
To dzidziusiowi pewnie też się dobrze spało jak go tak wykołysaliście odpoczywaj dzisiaj, szkoda, żebyś się nabawiła jakiegoś porządnego kaszlu

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Pepco tez uwielbiam,ale bardziej za rzeczy do domu
a z tymi lodami orzechowymi to niezle jaja myslalam,że sie posikam jak to sobie wyobraziłam:P
O tak, rzeczy do domu mają też ładne no właśnie miałam iść sobie po jakąś lampkę nocną w końcu i chyba skoczę do pepco

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Jak robiłaś więcej niż z dwóch, to ciekawe co to za 3 i kolejna płeć
Haha, nie no wyszło mi dwa razy chłopiec i dwa razy dziewczynka chyba, że noszę czworaczki i nic mi o tym nie wiadomo

Stary 2013-11-13, 09:07   #4284
Pallas Ril
Rozeznanie

Mój lekarz mi kazał robić morfologie i mocz co miesiąc, a te dodatkowe rzeczy typu tsh, toxo, cytomegalia etc raz na trymestr. Ale nie wiem czy on aby na pewno troszkę nie przesadza
Stary 2013-11-13, 09:11   #4285
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się porannie...
ziąb straszny na dworze - ale małż mnie przywiózł do pracy, bo po pracy jedziemy od razu na wizytę

Małż mój się ogarnął... Dziś rano mnie przeprosił za swoje zachowanie i że za dużo mam na swoich barkach i że obiecuje poprawę dlatego nie umiem sie na niego zbyt długo gniewać...

Hope mój brzuszek też nie jest zbyt duży... Także się nie obawiaj...
Wieczorem zrobię wam zdjęcie... Chyba że zapomnę

madziulka tak jak wczoraj pisałam brzuszek typowo ciążowy

asiulka udanego pobytu w kraku

Kaorlak
za udaną wizytę...

Pallas Ril ja w H&M nigdy nic nie mogę kupić, dla mnie tam nic niegdy nie ma

madziula kurcze ja nadal nie siadłam na ten rowerek... Holera

agaga kurcze typowa zachcianka ciążowa ja chyba jeszcze takiej nie miałam...

martuszkao to trzymam kciuki również za twoją wizytę

gosius 3maj się... Ważne że z dzidzia jest ok. No ale to twoje ciśnienie nie jest zbyt wysokie, o nie
za 16 tc.

monita pokaż kozaki...

mala super focia - uwielbiam kotki

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

PallaS Rill co do tych badań to nie wiem czy nie za często... Ja się właśnie zastanawiam czy dziś nie dostane jakiegoś skierowania na badania??? 17 tc muszę poszperać w wujku google...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 09:11   #4286
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się porannie...
ziąb straszny na dworze - ale małż mnie przywiózł do pracy, bo po pracy jedziemy od razu na wizytę

Małż mój się ogarnął... Dziś rano mnie przeprosił za swoje zachowanie i że za dużo mam na swoich barkach i że obiecuje poprawę dlatego nie umiem sie na niego zbyt długo gniewać...
No widzisz, mówiłam, że przeprosi dobrze, że widzi swoje błędy i stara się je naprawić

Stary 2013-11-13, 09:13   #4287
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam trochę popracować... Strasznie mi się nie chce... Oby ten dzień szybko minął...
Już bym chciała być po wizycie

MILEGO DNIA

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 09:17   #4288
agaaga89
Zakorzenienie

To ja wrzucę swój "brzuchobrak" z dzisiaj, ostatni dzień 11 tygodnia... Nie ma właściwie co pokazywać, ale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10,6.jpg (35,2 KB, 39 załadowań)

Stary 2013-11-13, 09:19   #4289
monita01
Zakorzenienie

Mi tez wyszlo, ze nie przechodizlam toxo i powiedziano mi, ze badania bede powtarzac w kazdym trymestrze, czyli 3 razy. A w miedzyczasie trzba uwazac z higiena
Stary 2013-11-13, 09:23   #4290
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
O co chodzi z tym penisem, bo ja to blondynka jestem
mi się skojarzyło z tym:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (16,0 KB, 7 załadowań)

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości