|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
diabli, prenatalne serce funkcjonuje zupelnie inaczej niz to po porodzie, wiec lepiej niech cie uspokoi to aktualne badanie
|
#4262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
do barszczyku bylyby swietne---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
daleko jedziecie?
|
||
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem on gryzie bo mogą mu kolejne zęby iść, bo na pewno nie jest to testowanie, bo już miesiąc temu mu wyszły tamte jedynki i jakoś umiał pić, a o wczoraj jakaś katastrofa.
No zobaczymy. Jakby co to będę go na początku karmiła w dzień z butli moim odciągniętym ( bo w nocy on sobie jakoś na spokojne radzi), ale długo tak nie pociągnę więc za jakiś czas pewno zacznę mieszać na zmianę moje na zmianę mm, aż w końcu przejdę na mm.
|
#4264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
hejj
dzisiaj mamy ciężki ten 13 piątek niestety.. Wojtusia chyba mocno swędzą dziąsełka, ciągle płacze,nie może spać,marudzi ,i wszystko gryzie, nawet w moje ramię się wgryzał.. biedactwo ![]() justyna- bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej babci ![]() ![]() agnes- zdrówka dla Małej |
|
|
|
#4266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym nie dała rady ![]() Cytat:
Ok to w takim razie - słownik mi słowa zamienia, ach te nowoczesne technologie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja je kupiłam i u nas sprawdzają się super wczoraj przy jedzeniu banana, a dzisiaj marchwi i ziemniaka
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
A moje dziecko dzisiaj pierwszy raz śmiało się z czegoś bardzo bardzo - chyba z 3 min się chichrał. Na przewijaku zrzucił kubek z wodą i tyle radości mu to sprawiło że uspokoić się nie mógł
cudowne to było ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moj Wojtek nie chce się śmiać... widocznie taki typ |
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kulebiak podobno banalny a tez efektowny. na swieta pewnie zrobie juz z miesem paszteciki z kruchego ciasta i beda tez do barszczu jeszcze. w ogole to chetnie bym porobila, a skonczy sie pewnie na tym, ze bede lezala obok mlodego z wywalonym cyckiem :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy zęba!! A raczej na razie to drzazgę Dobrze pamiętam, że Emil też dziś ujawnił ząbka, czy to wczoraj było?? to mamy maluska wspólne party Ale to jest dziwne, dziecko mi płacze a ja się cieszę! Zaraz mnie pewnie zacznie gryźć, a i tak się cieszę. Co to takiego jest w tych zębach?? Czyżby sukienka?
|
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
haha, Ash, gratuluje! ale impreza!
no a ze w swieta bedziemy “razem“, to juz jakas pociecha Jessi, ta ze szpitala, przerabia z wrzaskunem Davidem to samo, wiec mamy jeszcze wiecej towarzystwa na tym swiecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Emil 13.04.2013 Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-12-13 o 19:50 |
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
mam nietypowe pytanie dla mam, których dzieci jedzą np. cały 125 gr.słoiczek dania po 5 mies ( czyli często z mięsem).
Ile czasu po Wasze pociechy dopominają się o kolejny posiłek? No dobra, musze to przyznac mam kochanego meza. Caly dzien dzis na niefo warcze i pokrzykuje bo mam zrabany humor. Od rana zaczelo sie przez to pogryzienie a pozniej juz wszystko bo i mi sie wydawalo zw wygladam do d...i Daro byl marudny. I jeszcze przy wieczornej kapieli na niwgo warczalam a jak poszlam karmic to mi przygotowal kapiel z piana, pachnacymi swieczkami i winem. Ech...teraz mi wstyd ze taka niedobra bylam.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-12-13 o 20:31 |
|
|
|
#4275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a leniwe swieta z cycem na wierzchu to chyba wielu się marza hehe. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna bardzo mi przykro, głupio to pisac, ale wiem co czujesz
![]() Ash gratuluję zęba!!!!
|
#4277 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
oby szybko wyszły!---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
ale fajnie ![]() u nas jak mała za długo się rechocze od razu pojawia się czkawka, też ktoś tak ma? ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Koniec końców Wigilia u nas ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
za ząbka, dla Emila od Maluskiej![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
czy mój może przyjść do Twojego na jakieś szkolenie
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Szczere mówiąc często myślę o Tym jak dopiero Tobie musiało być ciężko, w ciąży i z tym wszystkim.
Diabli 5 km od nas mieszkała babcia. Już nie będę wam smęcić tylko napiszę ostatnie spostrzeżenie. Mam wrażenie jakby koło mnie rozgrywał się jakiś film a ja siedzę z boku i mnie to nie dotyczy... Ale mała dała nam dzisiaj koncert. Jak byłam na różańcu to była z teściową i podobno spoko. PRzyjechaliśmy no to wanienka i kąpanie. Już jak jej masowałam dziąsełka gazą miała nie wyraźną minę a zawsze to lubiła. Wogóle jak teściowa jej chwyciła nogi ( ja jej nóg nie chwytam tylko podkładam rękę pod jej nogi), żeby tak nie chlapała to widać było że kąpiel dzisiaj jej się nie podoba. A już przy ubieraniu był taki ryk jakiego jeszcze nie słyszłam. Posmarowałam jej dziąsełka i dopiero się uspokoiła trochę ale nawet cyc nie pomagał. Nie wiem co to było?? Czyżby ząb??
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teściowa często Wam towarzyszy? Powiem Ci że moja była swego czasu kąpana przez teściową i było ok, potem nie widziała jej 3 tygodnie i jak teściowa ją wzięła do kąpieli to strasznie się rozpłakała, nie umieliśmy jej uspokoić, do wszystkiego już była na nie. Dzieci bardzo się przyzwyczajają i każda zmiana może wybić je z ich rytmu. Ale tu cisza...czyżby przygotowania Świąteczne ![]() Ja wyszukałam sobie przepisy na ciasta...za resztę nie wiem jak się zabrać
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4282 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mówi też że po co się maluje w domu, że woli bez makijażu ale jak się ładnie pomaluje to zawsze pochwali ![]() Cytat:
a co do słoiczków to po 1,5 h marudził o mleko. ale ostatnio mu daje te większe bo małe już nie wystarczają muszę zacząć gotować bo zbankrutujemy. tylko problem w tym że nawet jak coś sama przygotowuje Przemowi to on tego nie chce jeść ![]() -- a ja miałam fajny dzień, przyjechała do mnie przyjaciółka której od sierpnia nie widziałam (Holandia) a wieczorem "odwoziłam" ją na dworzec sobie 2 h łaziłysmy po sklepach, a że babcia dała mi 100 zł żebym kupiła sobie bluzkę po choinkę (kupiła i pokazała że kupiłam a nie wydała zaś na dziecko ) to akurat dorwałam 3 przecenione w C&A Młody też się obłowił bo dostał od cioci body a ode mnie przecenioną na 10 zeta koszulkę
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-12-13 o 22:42 |
||||
|
|
|
#4283 | ||||
|
Zadomowienie
|
Może wszystko w swoim czasie?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
Brawo za ząbka ![]() Cytat:
U mnie Barti domaga się cyca tak 1-1,5h po obiadku. Żarłoczek ![]() Cytat:
My też nie szczepimy, kiedyś wyczytałam na jakimś mądrym forum że jeżeli nie ma zwiększonych zachorowań na meningokoki w regionie to żeby nie szczepić. A rota i pneumokoki polecali. Ja od początku chciałam na te 2 szczepić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
My dzisiaj byłyśmy z mamą na zakupach i z Bartim, raz jechał w wózku a jak zaczął marudzić to na rączkach. I tak na zmianę, można było zgłupieć ![]() Szczeniaczek uczniaczek zakupiony - mały aż się trzęsie jak gra, podoba mu się bardzo i muszę powiedzieć że Sophie wróciła do łask - obracana jest 90% czasu - ząbki znów ruszyły, zobaczymy czy cokolwiek się pokaże ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4284 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje,my nadal czekamyu ![]() Cytat:
dokupiłam hule kule pod choinkę, w carrefour, wyszła mnie 50zł
|
|
#4285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że na po świetach coś zostanie przecenionego dla nie ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() Do Helenki dzisiaj przyjeżdża chrzestna z siostrą szczeniaczka a Sophie już nie robi na niej wrażenia, woli swoje paluchy![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
wszystko z www.mojewypieki.comMama napewno zrobi jeszcze makowca i takie zwykłe ciasteczka. A tutaj fajny sposób na ozdobienie pszennych ciastek: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html Tanio ta kula - to jakaś promocja była ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Chciałam się zapytać dziewczyn, które robią brownies - czy można je robić w normalnej blaszce? W przepisie pisze o specjalnej formie
21.05.2013 Helenka Edytowane przez deb Czas edycji: 2013-12-14 o 07:47 |
|||
|
|
|
#4286 | |||
|
Zakorzenienie
|
ee to była tylko godzinka
Cytat:
mojego księciunia trzeba zabawiać Cytat:
za zębaCytat:
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- ja to brownie od pearl robię w normalnej blaszce
|
|
#4287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w ogóle jak wygląda Wasz żywieniowy "plan dnia" ?
Edytowane przez NoBoTak Czas edycji: 2013-12-14 o 10:22 |
|
|
|
|
#4288 | |
|
Wtajemniczenie
|
brawa za kolejne sukienki
![]() ![]() ![]() u nas mały domaga się cyca po 1,5 - 2 h od obiadu a zjada czasami pół a czasami caly duży słoik ![]() po zdechłym humorze mąż mnie dzisiaj zaprosil do restauracji na obiad także ten.. buzia mi się cieszy ![]() mały pełza ale póki co to krótkodystansowiec więc mam jeszcze spokój no i oczywiście najbardziej interesują go kable i duży kwiat w salonie ![]() zaraz śmigamy po zakupy świąteczne i na jarmark bożonarodzeniowy ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
10 - kaszka z owocem ok 100 - 150 ml 13 - obiad - pół dużego słoika lub więcej 15 cyc i sen 18- owoc z odrobiną kaszki bo inaczej by nie ruszył 20- cyc i spanko |
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
hmm plan dnia...
rano cycek cycek cycek między cyckiem (między 8-11)wciskam 30ml kaszki (2 dzień dopiero próbujemy) + owoc (1/3 słoika) bo inaczej nie zje cycek cycek cycek cycek i jak ma dobry humor to pół słoika obiadu (między 13 a 17) a potem z 20 razy cycek ![]() mogę się pochwalić super organizacją ale Hela ma takie humorki że się po prostu do niej dostosowuję i staram się znaleźć dobry moment by ładnie zjadła.---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- A odnośnie kaszki Holle - ja robię mleko/wodę cieplejsze niż 37 stopni i mi kaszka wychodzi dość gęsta, taka w sam raz bym powiedziała, więc nie wiem czemu komuś woda wychodzi. Ale ja robię mniejszą ilość póki co bo daję mleka/wody 30 ml i do tego około 1 łyżki kaszki.
|
#4290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tą stronę co podałaś jest rewelacyjna akurat w tym linku co podałaś otwiera sie na serniku szwarcwaldzkim, kusi mnie ![]() co do kuli to w carrefour jest za zabawkę do 149zł zwracają 50zł w e-bonie na dowolne zakupy, kula kosztowała 99zł, dobrałam samochodzik za 5 zł i 5 dych mam na zakupy, a przed swiętami, to mi wszystko jedno gdzie zakupy zrobię ![]() brownies ja akurat w siliconie robię, jak większoś wypieków moze chodzi o wielkość blaszki?Cytat:
26.09.09 Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną27.05.2013 Edytowane przez karota11 Czas edycji: 2013-12-14 o 11:12 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

daleko jedziecie?
07.07.2012
a na aquaaerobik byś nie chciała chodzić
jest chyba na awfie?

Dobrze pamiętam, że Emil też dziś ujawnił ząbka, czy to wczoraj było?? to mamy maluska wspólne party

czy mój może przyjść do Twojego na jakieś szkolenie
muszę zacząć gotować bo zbankrutujemy. tylko problem w tym że nawet jak coś sama przygotowuje Przemowi to on tego nie chce jeść