|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
diabli, prenatalne serce funkcjonuje zupelnie inaczej niz to po porodzie, wiec lepiej niech cie uspokoi to aktualne badanie
![]()
#4262 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem on gryzie bo mogą mu kolejne zęby iść, bo na pewno nie jest to testowanie, bo już miesiąc temu mu wyszły tamte jedynki i jakoś umiał pić, a o wczoraj jakaś katastrofa.
No zobaczymy. Jakby co to będę go na początku karmiła w dzień z butli moim odciągniętym ( bo w nocy on sobie jakoś na spokojne radzi), ale długo tak nie pociągnę więc za jakiś czas pewno zacznę mieszać na zmianę moje na zmianę mm, aż w końcu przejdę na mm.
#4264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4265 |
Wtajemniczenie
|
hejj
dzisiaj mamy ciężki ten 13 piątek niestety.. Wojtusia chyba mocno swędzą dziąsełka, ciągle płacze,nie może spać,marudzi ,i wszystko gryzie, nawet w moje ramię się wgryzał.. biedactwo ![]() justyna- bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej babci ![]() ![]() agnes- zdrówka dla Małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ok to w takim razie - słownik mi słowa zamienia, ach te nowoczesne technologie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja je kupiłam i u nas sprawdzają się super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
A moje dziecko dzisiaj pierwszy raz śmiało się z czegoś bardzo bardzo - chyba z 3 min się chichrał. Na przewijaku zrzucił kubek z wodą i tyle radości mu to sprawiło że uspokoić się nie mógł
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a moj Wojtek nie chce się śmiać... widocznie taki typ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kulebiak podobno banalny a tez efektowny. na swieta pewnie zrobie juz z miesem paszteciki z kruchego ciasta i beda tez do barszczu jeszcze. w ogole to chetnie bym porobila, a skonczy sie pewnie na tym, ze bede lezala obok mlodego z wywalonym cyckiem :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy zęba!! A raczej na razie to drzazgę ![]() ![]() ![]() Ale to jest dziwne, dziecko mi płacze a ja się cieszę! Zaraz mnie pewnie zacznie gryźć, a i tak się cieszę. Co to takiego jest w tych zębach?? Czyżby sukienka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
haha, Ash, gratuluje! ale impreza!
no a ze w swieta bedziemy “razem“, to juz jakas pociecha ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Emil 13.04.2013 Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-12-13 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
mam nietypowe pytanie dla mam, których dzieci jedzą np. cały 125 gr.słoiczek dania po 5 mies ( czyli często z mięsem).
Ile czasu po Wasze pociechy dopominają się o kolejny posiłek? No dobra, musze to przyznac mam kochanego meza. Caly dzien dzis na niefo warcze i pokrzykuje bo mam zrabany humor. Od rana zaczelo sie przez to pogryzienie a pozniej juz wszystko bo i mi sie wydawalo zw wygladam do d...i Daro byl marudny. I jeszcze przy wieczornej kapieli na niwgo warczalam a jak poszlam karmic to mi przygotowal kapiel z piana, pachnacymi swieczkami i winem. Ech...teraz mi wstyd ze taka niedobra bylam.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-12-13 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a leniwe swieta z cycem na wierzchu to chyba wielu się marza hehe. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Justyna bardzo mi przykro, głupio to pisac, ale wiem co czujesz
![]() Ash gratuluję zęba!!!! ![]() ![]()
#4277 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() u nas jak mała za długo się rechocze od razu pojawia się czkawka, też ktoś tak ma? ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Koniec końców Wigilia u nas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Szczere mówiąc często myślę o Tym jak dopiero Tobie musiało być ciężko, w ciąży i z tym wszystkim.
Diabli 5 km od nas mieszkała babcia. Już nie będę wam smęcić tylko napiszę ostatnie spostrzeżenie. Mam wrażenie jakby koło mnie rozgrywał się jakiś film a ja siedzę z boku i mnie to nie dotyczy... Ale mała dała nam dzisiaj koncert. Jak byłam na różańcu to była z teściową i podobno spoko. PRzyjechaliśmy no to wanienka i kąpanie. Już jak jej masowałam dziąsełka gazą miała nie wyraźną minę a zawsze to lubiła. Wogóle jak teściowa jej chwyciła nogi ( ja jej nóg nie chwytam tylko podkładam rękę pod jej nogi), żeby tak nie chlapała to widać było że kąpiel dzisiaj jej się nie podoba. A już przy ubieraniu był taki ryk jakiego jeszcze nie słyszłam. Posmarowałam jej dziąsełka i dopiero się uspokoiła trochę ale nawet cyc nie pomagał. Nie wiem co to było?? Czyżby ząb??
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teściowa często Wam towarzyszy? Powiem Ci że moja była swego czasu kąpana przez teściową i było ok, potem nie widziała jej 3 tygodnie i jak teściowa ją wzięła do kąpieli to strasznie się rozpłakała, nie umieliśmy jej uspokoić, do wszystkiego już była na nie. Dzieci bardzo się przyzwyczajają i każda zmiana może wybić je z ich rytmu. Ale tu cisza...czyżby przygotowania Świąteczne ![]() Ja wyszukałam sobie przepisy na ciasta...za resztę nie wiem jak się zabrać ![]()
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4282 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mówi też że po co się maluje w domu, że woli bez makijażu ale jak się ładnie pomaluje to zawsze pochwali ![]() Cytat:
![]() a co do słoiczków to po 1,5 h marudził o mleko. ale ostatnio mu daje te większe bo małe już nie wystarczają ![]() ![]() -- a ja miałam fajny dzień, przyjechała do mnie przyjaciółka której od sierpnia nie widziałam (Holandia) a wieczorem "odwoziłam" ją na dworzec sobie 2 h łaziłysmy po sklepach, a że babcia dała mi 100 zł żebym kupiła sobie bluzkę po choinkę (kupiła i pokazała że kupiłam a nie wydała zaś na dziecko ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-12-13 o 21:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||||
Zadomowienie
|
Może wszystko w swoim czasie?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
Brawo za ząbka ![]() Cytat:
U mnie Barti domaga się cyca tak 1-1,5h po obiadku. Żarłoczek ![]() Cytat:
My też nie szczepimy, kiedyś wyczytałam na jakimś mądrym forum że jeżeli nie ma zwiększonych zachorowań na meningokoki w regionie to żeby nie szczepić. A rota i pneumokoki polecali. Ja od początku chciałam na te 2 szczepić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]() My dzisiaj byłyśmy z mamą na zakupach i z Bartim, raz jechał w wózku a jak zaczął marudzić to na rączkach. I tak na zmianę, można było zgłupieć ![]() Szczeniaczek uczniaczek zakupiony - mały aż się trzęsie jak gra, podoba mu się bardzo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4284 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dokupiłam hule kule pod choinkę, w carrefour, wyszła mnie 50zł ![]()
![]() |
#4285 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() Do Helenki dzisiaj przyjeżdża chrzestna z siostrą szczeniaczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
![]() Mama napewno zrobi jeszcze makowca i takie zwykłe ciasteczka. A tutaj fajny sposób na ozdobienie pszennych ciastek: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html Tanio ta kula - to jakaś promocja była ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Chciałam się zapytać dziewczyn, które robią brownies - czy można je robić w normalnej blaszce? W przepisie pisze o specjalnej formie ![]()
21.05.2013 Helenka ![]() Edytowane przez deb Czas edycji: 2013-12-14 o 06:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |||
Zakorzenienie
|
ee to była tylko godzinka
Cytat:
mojego księciunia trzeba zabawiać Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- ja to brownie od pearl robię w normalnej blaszce
![]() |
#4287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A w ogóle jak wygląda Wasz żywieniowy "plan dnia" ![]() Edytowane przez NoBoTak Czas edycji: 2013-12-14 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Wtajemniczenie
|
brawa za kolejne sukienki
![]() ![]() ![]() u nas mały domaga się cyca po 1,5 - 2 h od obiadu a zjada czasami pół a czasami caly duży słoik ![]() po zdechłym humorze mąż mnie dzisiaj zaprosil do restauracji na obiad także ten.. ![]() ![]() mały pełza ale póki co to krótkodystansowiec ![]() ![]() zaraz śmigamy po zakupy świąteczne i na jarmark bożonarodzeniowy ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
10 - kaszka z owocem ok 100 - 150 ml 13 - obiad - pół dużego słoika lub więcej 15 cyc i sen 18- owoc z odrobiną kaszki bo inaczej by nie ruszył 20- cyc i spanko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
hmm plan dnia...
rano cycek cycek cycek między cyckiem (między 8-11)wciskam 30ml kaszki (2 dzień dopiero próbujemy) + owoc (1/3 słoika) bo inaczej nie zje cycek cycek cycek cycek i jak ma dobry humor to pół słoika obiadu (między 13 a 17) a potem z 20 razy cycek ![]() mogę się pochwalić super organizacją ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- A odnośnie kaszki Holle - ja robię mleko/wodę cieplejsze niż 37 stopni i mi kaszka wychodzi dość gęsta, taka w sam raz bym powiedziała, więc nie wiem czemu komuś woda wychodzi. Ale ja robię mniejszą ilość póki co bo daję mleka/wody 30 ml i do tego około 1 łyżki kaszki.
#4290 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tą stronę co podałaś jest rewelacyjna ![]() ![]() co do kuli to w carrefour jest za zabawkę do 149zł zwracają 50zł w e-bonie na dowolne zakupy, kula kosztowała 99zł, dobrałam samochodzik za 5 zł i 5 dych mam na zakupy, a przed swiętami, to mi wszystko jedno gdzie zakupy zrobię ![]() brownies ja akurat w siliconie robię, jak większoś wypieków ![]() Cytat:
![]()
26.09.09 ![]() 27.05.2013 ![]() Edytowane przez karota11 Czas edycji: 2013-12-14 o 10:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.