Mamusie sierpień 2014 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 20:16   #4261
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
No a ja właśnie jeszcze niczego nie używam i tak sobie dziś pomyślałam, że przecież już mi się skóra naciąga na pewno, szczególnie, że swędzi niemiłosiernie, brzuch i biust. Ktoś mi polecał normalna oliwke dla dzieci, że działa rewelacyjnie ale jak się posmarować na noc oliwką? wszystko będzie tłuste przecież...muszę coś zakupić i to prędko
Ja szybko zaczęłam używać, bo nie jestem za szczupła i mam duże tendencje do tycia, więc założyłam, że niedługo mogę się toczyć, a co za tym idzie, mogą pojawić sie rozstępy.
Oliwek nie lubię właśnie ze względu na to, że wszystko jest tłuste, chociaż podobno ten Bio oil na rozstępy jest świetny.
Mam na razie zwykły ciążowy balsam z babydream, z rossmanna. Myślałam żeby teraz kupić Mustele albo Palmersa, ale wygrał Palmers ze względu na cenę

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:16   #4262
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Właśnie o to samo miałam zapytać

Ja od początku 3. mca stosuję balsam dla kobiet w ciąży. Już się kończy, wtedy kupię Palmersa na rozstępy.
ogólnie to bardzo mi się podobają, ale tez mieszkam za granica ,
ja stosuje krem mocno nawilżający który ma niby działanie przeciw rozstępom już od miesiąca, ponieważ strasznie swędział mnie brzuch ale odkąd smaruje to spoko

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-03-12 o 20:19
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:19   #4263
papryczka160
Wtajemniczenie

Dziewczyny zobaczcie co znalazłam u mamuś zeszłorocznych pewnie nam się przyda. Może damy na 1 str ?

NORMY BADAŃ:

Erytrocyty (E,RBC) -
Norma dla kobiet: 4,2 - 5,4 mln/mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 3,5 - 4,5 mln/mikrolitr

Hemoglobina (Hb,HGB) -
Norma dla kobiet: 11,5 - 15,5 g/dl
Norma dla kobiet w ciąży: 10,5 - 13,5 g/dl

Leukocyty (L,WBC) -
Norma dla kobiet: 4 - 10 tys./mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 10 - 15 tys./mikrolitr (!!!)

Trombocyty- płytki krwi (PLT) -
Norma dla kobiet: 150 - 440 tys./mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 100 - 300 tys./mikrolitr

Hematokryt (HCT) -
Norma dla kobiet: 37 - 47%
Norma dla kobiet w ciąży: spadek o 4-7%

Średnia obj, krwinki czerwonej (MCV) -
Norma dla dorosłych: 82 - 92 fl
Norma dla kobiet w ciąży: 81 - 99 fl

Średnia masa hemoglobiny w krwince (MCH) -
Norma dla kobiet: 27 - 31 pg
Norma dla kobiet w ciąży: brak normy

Średnie stężenie hemoglobiny w krwince (MCHC) -
Norma dla kobiet: 33 - 37 g/dl

Rozkład objętości krwinek czerwonych (RDW) -
Norma dla kobiet: 11,5 - 14,5%

Retykulocyty (RET) -
Norma dla kobiet: 5-15

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:22   #4264
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Ja szybko zaczęłam używać, bo nie jestem za szczupła i mam duże tendencje do tycia, więc założyłam, że niedługo mogę się toczyć, a co za tym idzie, mogą pojawić sie rozstępy.
Oliwek nie lubię właśnie ze względu na to, że wszystko jest tłuste, chociaż podobno ten Bio oil na rozstępy jest świetny.
Mam na razie zwykły ciążowy balsam z babydream, z rossmanna. Myślałam żeby teraz kupić Mustele albo Palmersa, ale wygrał Palmers ze względu na cenę
a ten krem z palmersa to dobrze się wchłania bo taz nad nim myslalam?
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:27   #4265
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
a ten krem z palmersa to dobrze się wchłania bo taz nad nim myslalam?
Nie wiem, bo jeszcze go nie kupiłam ale opinie ma dobre. Jak już kupię i wypróbuję, napiszę

Zapisałam się na Bezpiecznego Malucha

Hania

Stary 2014-03-12, 20:39   #4266
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiałam na Tż kłaść sobie nogę właśnie i sie tulić ale nie pamietam juz kiedy to było niestety odkąd Zuzia zagościła w naszym łóżku skończyły sie częste przytulanki ale i ja i Tż nie możemy zasnąć jak ją przeniesiemy do łóżeczka brakuje nam jej
He he u nas to TŻ śpi z nogą na mnie
Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Mój Mąż ma za to zachcianki i brzuch mu rośnie
A mój szuja się zaczął odchudzać, biega 3x w tygodniu i codziennie mi melduje ile waży. Jak tak dalej pójdzie to na koniec ciąży on będzie ważył mniej ode mnie

Cytat:
coś takiego tylko uzywany. mam nadzieję, że jest w dobrym stanie...
firmy Tako.
Koleżanka miała i była zadowolona, w ogóle dużo ich widać w okolicy
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:19   #4267
mamuska11
Rozeznanie

Co do kremów na rozstępy to tak

PALMERS nie lubię czuje sie jakbym była uklejona czymś po tym kremie,

OLIWKA BAMBINO w dwóch poprzednich ciążach używałam, w pierwszej ciazy prawie wcale rozstępów,w drugiej mnóstwo ale byłam o wiele grubsza na start no i tez starsza....fajnie na mokro po kąpieli sie natrzeć ale tak na sucho to juz nie dla mnie, za tluste, moze pod koniec ciazy na sam brzuszek

E45 balsam używałam od trzech lat nacodzień jest rewelacyjny antyalergiczny i szybko sie wchłania używam go dalej na codzień

BIO OIL odkryłam dopiero miesiąc temu a juz go kocham pięknie pachnie i nie jest aż taki tłusty jak inne oliwki cena trochę wysoka ale warto naprawdę ja używam dwa razy w tygodniu po kąpieli przed spaniem ale pewnie jak brzuszek urośnie bede smarowala go codziennie

NIVEA BALSAM POD PRYSZNIC tez używam od miesiąca ale jest wspaniały smaruje sie nim po myciu pod prysznicem i zaraz spłukuje i jak sie wytre ręcznikiem to skóra jest taka mięciutka i delikatna, bardzo polecam dla leniuchów naprawdę nawilża a bardzo wygodny w użyciu

KREM OCHRONNY BAMBINO ja używałam na sam brzuszek pod koniec ostatniej ciazy bo był strasznie wielki i skóra napięta wiec nakladalam grubsza warstwę tego kremu na sam brzuszek i tak leżałam na przykład oglądając tv aż sie wchłonie, krem bardzo tłusty wiec pomagał

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

A właśnie kupiłam ostatnio MUSTELLE bo któraś z was pisała na poczatku wątku o tym kremie ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować za duzo tych kremów mam a jestem leń i nie chce mi sie w ciagu dnia smarować ewentualnie tylko na noc i to nie zawsze :p kremy pomagają ale chyba geny tez maja duży wpływ....

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Aż sie boje pomyśleć co bedzie ze mną po tej ciazy

po pierwszej ciazy dostałam zapalenia tarczycy i mam przez to niedoczynnosc muszę łykać hormony do końca życia, no i piersi sie stały bardziej obwisłe....

po drugiej ciaży wysiadł mi woreczek żółciowy i musieli mi go wyciąć a takze z tarczycą sie pogorszyło i zwiększono mi dawkę hormonów, powychodzily mi rozstępy na łudach, brzuchu, i piersiach , a takze rozciagnelam sie troszkę i musiałam długo ćwiczyć mięśnie kegla po porodzie zeby wrócić do siebie, do tego hemoroidy

aż sie boje co bedzie teraz boje sie zylaków i pogorszenia hemoroidow i wogole ze bede jak wrak człowieka

ale czego sie nie robi dla dzieci...

odchowam dzieci i wtedy zadbam o siebie ale trochę żałuje ze sobie popuscilam i nie dbałam tak o siebie od poczatku

dlatego dziewczyny DBAJCIE O SIEBIE nie obzerajcie sie po nocach i słodyczami,zdrowa dieta jest ważna w ciazy bo pózniej cieżko jest zgubić zbędne kilogramy, smarujcie sie kremami i ćwiczenie mięśnie kegla one naprawdę potrafią zdziałać cuda

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-03-12 o 21:06
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 06:19   #4268
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Kochana możesz napisać coś więcej o tej porodówce w Poznaniu?? Jesteś z Poznania właśnie?

Ja mieszkam koło Leszna czyli trochę km jest ale biorę Poznań pod uwagę jeśli chodzi o poród

Mój mąż tyje razem ze mną

A tak to jest kochany Rano zawsze wstaje wcześniej, ja sobie jeszcze śpię a on robi mi kawkę, przynosi kocyk i poduszkę przed tv i mnie budzi no to się przenoszę do salonu Taki leniuch ze mnie ostatnio

Na śniadanie jemy duplo od jakiegoś czasu bo strasznie mi smakuje

Mówi do brzuszka Melasia i zawsze mnie tak słodko głaszcze

24 idziemy pierwszy raz razem na wizytę na usg 3d, od razu będzie to połówkowe także sobie wszystko poogląda bo do dzisiaj nie może uwierzyć jak mu opowiadam, że mała tak wywija w brzuchu i że to normalnie wszystko widać Także pewnie będzie zszokowany

Co do nazwy wątku to trzeba ją przede wszystkim pogrubić bo tak to nasz wątek ginie wśród innych Ja jestem za rymowanką ale dostosuję się do większości albo można to jakoś połączyć na przykład:

Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014!

Tytul super, jak dla mnie nr 1

Co do porodowki w Poznaniu ma rozne opinie. Ale ja przyznam nie mam zadnych zastrzerzen. Przelezalam tam 3 dni, pribowali wywolywac mi porod I wszyscy byli mili poczatwszy od salowych po ordynatora. No moze oprocz jednej baby ale widzialam ja moze z dwa razy juz na sam koniec. Moja ciaza skonczyla sie cc. Sale do porodow maja fajne. Wczasie porodu mozesz na pilce skajac itp. Wziasc prysznic no I wiadomo sprzet maja super, przede wszystkim do ratowania maluszkow.
Co do odzialu porodowego to jest tak, ze ty masz caly czas dziecko przy sobie. Pielegniary zadko zagladaja, I ciezko o pomoc pierwszego pampra zmienial TZ bo mi po cesarce ciezko bylo zwlec sie z lozka Jest jeden plus tego, nie balam sie sama zostac z malym jak juz w domku bylismy. sale sa 4 os. Przynajmniej ja tak trafilam, ale maja swoje prysznice I toalety. Podklady daja I te duze podpaski poprodowe tez. Nie trzeba miec swoich. Kosmetyki dla dzieci sa I pampry tez.

Ogolnie jakbym miala rodzic w Poznaniu wybralabym jeszcze raz ten szpital. Ale teraz mieszkam w Niemczech I czeka mnie znow nieznane
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Edytowane przez AgnesD
Czas edycji: 2014-03-13 o 06:22
AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 06:39   #4269
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
He he u nas to TŻ śpi z nogą na mnie

A mój szuja się zaczął odchudzać, biega 3x w tygodniu i codziennie mi melduje ile waży. Jak tak dalej pójdzie to na koniec ciąży on będzie ważył mniej ode mnie

Koleżanka miała i była zadowolona, w ogóle dużo ich widać w okolicy
No to dobrze, zobaczymy jaki ten wózek mi przyjdzie...trochę się boję

Ja dbam żeby mój mężuś nie chudł teraz, bo też się obawiałam, że w 9mc będę cięższa od niego a tego chyba nie przeboleje...także staram się aby się nie ograniczał choć on sam coś ostatnio jakby na złość wieczorami mniej je poza tym dużo się rusza biega, gra, trenuje także ciężko żeby się upasł troszeczkę..na szczęście dzieli nas jeszcze kilka dobrych kilogramów i mam nadzieje, że ich nie nadrobię za te 5miechów

Dzień dobry kochane
dobrego dnia i korzystajcie ze słońca od soboty ma być paskudnie znowu...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 06:49   #4270
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Zasnelam po 21 i czuje sie mega wyspana
TZ obudzil mnie jak wychodzil do pracy i smial sie jak spie
Bylam przykryta jego koldra po miedzy nogami mialam swoja koldre a przytulalam sie do poduszki ciazowej

az slinka mi cieknie bo w kuchni czeka na mnie duzy arbuz
wzial najwiekszego ze sklepu liczac ze sie podziele ale nieeeee

mielismy plany zeby wybrac sie na grilla w weekend ale ma padac

wczoraj ogladajac wiadomosci sie poplakalam
jak mozna tak traktowac kobiety w ciazy zwlaszcza gdy do porodu dochodzi w 24 tygodniu
mam nadzieje ze ci ludzie co za to odpowiadaja dostana najwyzsza z mozliwych kar
i jeszcze ten tekst ' w wieku 4o lat sie jezdzi na wakacje a nie sie rodzi ' cos w ten desen
i jej coreczka zmarla bo urodzila sama w sali bez zadnego lekarza
co sie dzieje na tym swiecie i to jeszcze w Polsce

dobrze ze Tz bedzie przy mnie bo bez niego sobie tego nie wyobrazam

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Ja dbam żeby mój mężuś nie chudł teraz, bo też się obawiałam, że w 9mc będę cięższa od niego a tego chyba nie przeboleje...także staram się aby się nie ograniczał choć on sam coś ostatnio jakby na złość wieczorami mniej je poza tym dużo się rusza biega, gra, trenuje także ciężko żeby się upasł troszeczkę..na szczęście dzieli nas jeszcze kilka dobrych kilogramów i mam nadzieje, że ich nie nadrobię za te 5miechów
a moj jak na zlosc je tylko wieczorami
od 8 do 17.30 w pracy to pije tylko kawe nic nie je
a jak wraca do domu to czasami zje duzo a czasami malutko wiec tylko brzuch mu troche rosnie
ale ma slabosc do slodkiego i tym nadrabia

ja to sie troche boje tego tycia
zawsze bylam szczupla bo poszlam po tacie u niego w rodzinie to kazdy chudy ale z kolei z mojej mamy strony to maja tendencje do tycia i dlatego sie teraz ogarniam
chociaz obawiam sie III trymestru bo tu sie najwiecej tyje

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:38   #4271
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
To ja zawsze jem 2 cukierki i mówię Tż-towi, że jeden jem ja a drugi Melania
Tż się śmieje, że sobie znalazłam wymówkę na moje obżarstwo
Cytat:
Taaa..to ja zawsze mówię przy swoim obżarstwie 'Kochanie, to nie ja, to dzidziuś ma ochotę'
Ja też tak mówię, gdy jem więcej niż TŻ

Ale miałam popołudnie, wieczór i kawałek nocy. Opiszę dość szczegółowo więc proszę o cierpliwość w czytaniu
Źle się wczoraj poczułam. Skoczył mi puls i tak niemiarowo czasem biło mi serce. Pojechaliśmy na IP. Mam syndrom białego fartucha więc puls mierzony w domu 120 a na IP 158 i drugi raz lekarz ręcznie mi mierzył 162. Jak to ginekolog, zbadał mnie na fotelu, zrobił krótkie usg aby sprawdzić czy z tętnem maleństwa w porządku. Mała miała 140 a więc niższy niż mama Przyjmował mnie lekarz, który przyjmował mnie z synkiem do porodu. Był przekochany. Próbował mnie uspokoić, pokazywał na usg co robi dziecko i rzeczywiście trochę mi tętno spadło. Powiedział, że widzi dziewczynkę. Także jak już 3 lekarz potwierdza płeć to chyba mogę już uwierzyć, że będę mamą córeczki
Niestety powiedział, że tym razem odeśle mnie z IP ginekologicznej na SOR. Dał niby skierowanie i poszliśmy do rejestracji. Jak zobaczyłam ilość czekających ludzi to wiedziałam, że nie pójdzie szybko :/
Byłam pierwszy raz na SOR w Warszawie wieczorem i następnym razem pojadę do rodzinnego miasta, bo szybciej dojadę, zbada mnie lekarz i wrócę do domu niż czekając na tym SOrze.
W szpitalu byliśmy o 18 a wyszliśmy z niego o 0:30 Bez żadnego pomysłu działa ten "system". Czekałam prawie 3 godz., na wizytę u lekarza. Tż w końcu poszedł walczyć o moje wejście do gabinetu i zaraz mnie poprosili. Zrobili wywiad, ekg, zmierzyli ciśnienie, osłuchali stetoskopem i dali tabletkę na obniżenie tętna. Po czym pobrali krew i kazali czekać na wyniki ok. 2-3 godz. Nie można w tym czasie wyjść ze szpitala, bo jest się w trakcie "leczenia". W końcu o 0:15 zawołali mnie, ze są wyniki i lekarz ponownie mnie zbadał. Lek zadziałał a z badań okazało się, że mam niski poziom potasu i to jest możliwą przyczyną mojego samopoczucia. Dostałam na miejscu potas i receptę na niego. Dziś czuję się lepiej. Oby tak zostało. Jestem tylko strasznie niewyspana.

Moja córka, jak tylko położyłam się w łóżku, zaczęła mnie kopać i dziś od rana tez czuję, że obie bryka- bardzo mnie to uspokaja

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-03-13 o 07:39
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 07:55   #4272
Moni 26
Zadomowienie

a apropo wózków mi się podobają takie ?http://allegro.pl/wozek-milly-3-w-1-...028062671.html
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:58   #4273
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

Dziewczyny zobaczcie co znalazłam u mamuś zeszłorocznych pewnie nam się przyda. Może damy na 1 str ?

NORMY BADAŃ:

Erytrocyty (E,RBC) -

Hemoglobina (Hb,HGB) -

Leukocyty (L,WBC) -

Hematokryt (HCT) -

Retykulocyty (RET) -

Mi ostatnio płytki krwi wyszły 139 (na kwitku norma jest od 140) i gin kazał powtórzyć badania, mimo, że to taka niewielka różnica. Według tej normy to wszystko ok, także nie wiem...
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:01   #4274
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Ale miałam popołudnie, wieczór i kawałek nocy. Opiszę dość szczegółowo więc proszę o cierpliwość w czytaniu
Źle się wczoraj poczułam. Skoczył mi puls i tak niemiarowo czasem biło mi serce. Pojechaliśmy na IP. Mam syndrom białego fartucha więc puls mierzony w domu 120 a na IP 158 i drugi raz lekarz ręcznie mi mierzył 162. Jak to ginekolog, zbadał mnie na fotelu, zrobił krótkie usg aby sprawdzić czy z tętnem maleństwa w porządku. Mała miała 140 a więc niższy niż mama Przyjmował mnie lekarz, który przyjmował mnie z synkiem do porodu. Był przekochany. Próbował mnie uspokoić, pokazywał na usg co robi dziecko i rzeczywiście trochę mi tętno spadło. Powiedział, że widzi dziewczynkę. Także jak już 3 lekarz potwierdza płeć to chyba mogę już uwierzyć, że będę mamą córeczki
Niestety powiedział, że tym razem odeśle mnie z IP ginekologicznej na SOR. Dał niby skierowanie i poszliśmy do rejestracji. Jak zobaczyłam ilość czekających ludzi to wiedziałam, że nie pójdzie szybko :/
Byłam pierwszy raz na SOR w Warszawie wieczorem i następnym razem pojadę do rodzinnego miasta, bo szybciej dojadę, zbada mnie lekarz i wrócę do domu niż czekając na tym SOrze.
W szpitalu byliśmy o 18 a wyszliśmy z niego o 0:30 Bez żadnego pomysłu działa ten "system". Czekałam prawie 3 godz., na wizytę u lekarza. Tż w końcu poszedł walczyć o moje wejście do gabinetu i zaraz mnie poprosili. Zrobili wywiad, ekg, zmierzyli ciśnienie, osłuchali stetoskopem i dali tabletkę na obniżenie tętna. Po czym pobrali krew i kazali czekać na wyniki ok. 2-3 godz. Nie można w tym czasie wyjść ze szpitala, bo jest się w trakcie "leczenia". W końcu o 0:15 zawołali mnie, ze są wyniki i lekarz ponownie mnie zbadał. Lek zadziałał a z badań okazało się, że mam niski poziom potasu i to jest możliwą przyczyną mojego samopoczucia. Dostałam na miejscu potas i receptę na niego. Dziś czuję się lepiej. Oby tak zostało. Jestem tylko strasznie niewyspana.

Moja córka, jak tylko położyłam się w łóżku, zaczęła mnie kopać i dziś od rana tez czuję, że obie bryka- bardzo mnie to uspokaja
Sory w Warszawie to kompletna porażka. Mnie na Woli prawie zabili, bo 17 (siedemnaście! !!) godzin diagnozowali mi pękniętą ciążę pozamaciczną, a ja miałam pełną jamę brzuszną krwi. Najgorsze, że jak bierze karetka, to od nas zawsze tam wiozą, bo to rejon... ale najważniejsze, że czujesz się już lepiej i że ten potas zadziałał

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:08   #4275
Moni 26
Zadomowienie

[QUOTE=twin--maid;45564243]Ja też tak mówię, gdy jem więcej niż TŻ

To super że już jest wszystko dobrze Dobrze, że od razu pojechałas skontrolować swoje złe samopoczucie....Ja też mam ten syndrom, panicznie boje sie szpitala...Ale mierzyłas sobie ciśnienie przed pojechaniem do szpitala? Czy czułaś że jest coś nie tak ?W ciąży to raczej nie powinnaś mieć pierwszeństwa ? Tyle czekać? A jak by ci się pogorszyło? Ale tak niestety teraz jest...

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Mi ostatnio płytki krwi wyszły 139 (na kwitku norma jest od 140) i gin kazał powtórzyć badania, mimo, że to taka niewielka różnica. Według tej normy to wszystko ok, także nie wiem...
ja to aż 294 miałam płytek krwi(w nomie się mieszczę) na wynikach mam norme od 150-450 ale to pewnie normalna norma... A z tego co tu jest napisane w ciąży jest mniejsza norma

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 08:13   #4276
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
a apropo wózków mi się podobają takie ?http://allegro.pl/wozek-milly-3-w-1-...028062671.html
wygląda fanie

Mnie wózek poleciła koleżanka. Kupiłam używany,który wyglądał ja nowy. Teraz 3 dziecko będzie go używać a ja jestem z niego zadowolona.

http://espiro.eu/pr,wozki-glebokie,gtx,15#

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Sory w Warszawie to kompletna porażka. Mnie na Woli prawie zabili, bo 17 (siedemnaście! !!) godzin diagnozowali mi pękniętą ciążę pozamaciczną, a ja miałam pełną jamę brzuszną krwi. Najgorsze, że jak bierze karetka, to od nas zawsze tam wiozą, bo to rejon... ale najważniejsze, że czujesz się już lepiej i że ten potas zadziałał
O rany... to ja już nie narzekam na moje 6 godzin. Mnie karetka wzięłaby do Bródnowskiego, gdzie wczoraj byłam. Nie byłam świadoma jak wygląda od strony organizacyjnej. Byłam tylko na IP położniczej i tam zdecydowanie szybciej się wszystko odbywało aczkolwiek i tak za wolno.
Następnym razem jadę do rodziców (mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby) i tam czeka się max. 30 minut na wizytę.
Stary 2014-03-13, 08:13   #4277
ButterBear
Zakorzenienie

Twin, to się naprzeżywałaś. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło

Moni, podoba mi się ten wózek, który wkleiłaś

Fall, mi się wydaje, ze jednak laboratoria mają swoje normy czasem. Patrząc choćby na betę, każde laboratorium ma inne normy.

Dziewczyny, czy macie czasem takie uczucie, jakby Was serce 'biło' w całym wnętrzu? Nie wiem, czy wiecie o co mi chodzi? Tak jakby nie tylko w klatce piersiowej, ale i brzuchu....?

Zrobiłam dziś z rana przegląd rzeczy, które dostałam od siostry! I eureka...znalazłam 2 pary wspaniałych spodni ciążowych, dodatkowo jedne takie po domu i kilka tunik i bluzek ciążowych! Ale super!

Hania

Stary 2014-03-13, 08:19   #4278
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
To super że już jest wszystko dobrze Dobrze, że od razu pojechałas skontrolować swoje złe samopoczucie....Ja też mam ten syndrom, panicznie boje sie szpitala...Ale mierzyłas sobie ciśnienie przed pojechaniem do szpitala? Czy czułaś że jest coś nie tak ?W ciąży to raczej nie powinnaś mieć pierwszeństwa ? Tyle czekać? A jak by ci się pogorszyło? Ale tak niestety teraz jest...
Codziennie mierzę ciśnienie odkąd 2 razy u ginki wyszło mi za wysokie. Weszło mi to w nawyk i kontroluję. Ciśnienie w szpitalu wyszło mi leciutko podwyższone. Także to nie było problemem tylko wysokie tętno. Czułam bez mierzenia, że coś jest nie tak. Serce mi bardzo szybko biło i czułam to wyraźnie. Poza tym od czasu do czasu niezbyt miarowo.
Na SORze lekarz decyduje, które przypadek jest cięższy i sam wyznacza kolejność przyjęć. Gdybym czuła, że jest gorzej to TŻ na pewno by zaalarmował lekarza wcześniej.
Stary 2014-03-13, 08:23   #4279
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Twin, to się naprzeżywałaś. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło

Moni, podoba mi się ten wózek, który wkleiłaś

Fall, mi się wydaje, ze jednak laboratoria mają swoje normy czasem. Patrząc choćby na betę, każde laboratorium ma inne normy.

Dziewczyny, czy macie czasem takie uczucie, jakby Was serce 'biło' w całym wnętrzu? Nie wiem, czy wiecie o co mi chodzi? Tak jakby nie tylko w klatce piersiowej, ale i brzuchu....?

Zrobiłam dziś z rana przegląd rzeczy, które dostałam od siostry! I eureka...znalazłam 2 pary wspaniałych spodni ciążowych, dodatkowo jedne takie po domu i kilka tunik i bluzek ciążowych! Ale super!
Może nie, ze w całym wnętrzu, ale czasami bardzo mocno mi bije serce, jakbym miała atak paniki.

Ja dostałam trochę ciuszków dla małego od szwagierki, najwięcej frajdy z tego miała moja mama. Pierwszy wnuczek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 08:30   #4280
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:

ale miałaś przeżycia ,dobrze ,że wszystko jest ok

Cytat:

Cytat:
Może nie, ze w całym wnętrzu, ale czasami bardzo mocno mi bije serce, jakbym miała atak paniki.

Ja mam coś takiego przy nadciśnieniu ciężko to opisać ale jak mam wysokie to czuję jakby mi pulsowały różne miejsca na ciele.
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:36   #4281
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
[
Ja tak mam. Tzn nie bije mi wszędzie tylko w brzuchu. Ale nie pytaj od czego, nie mam pojęcia. Zwykle nie trwa to długo, znika jak zmienię pozycję więc może to maluch sie do jakiś naczyń przyciska i dlatego.

Wierzyć się nie chce że wczoraj rano jeszcze szyby skrobałam a dziś wyszłam w trampkach i lekkiej kurtce . A oni mi tu w pogodzie jakiś śnieg prognozuja, o co to to nie

Byłam wczoraj podglądać, 265 i 293g, po raz trzeci potwierdzone że jedno jest dziewczynką . Gin pozwoliła mi nagrać USG telefonem i teraz oglądam i odkrywam że stopy widać, dłonie. Z tymi napięciami brzucha powiedziała że trochę za wcześnie ale szyjka długa i pozamykana z obu stron. Ustaliłyśmy że od 1.04 na zwolnienie bo to ewidentnie od ściskania brzuch w pracy (schylam się)
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:40   #4282
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Codziennie mierzę ciśnienie odkąd 2 razy u ginki wyszło mi za wysokie. Weszło mi to w nawyk i kontroluję. Ciśnienie w szpitalu wyszło mi leciutko podwyższone. Także to nie było problemem tylko wysokie tętno. Czułam bez mierzenia, że coś jest nie tak. Serce mi bardzo szybko biło i czułam to wyraźnie. Poza tym od czasu do czasu niezbyt miarowo.
Na SORze lekarz decyduje, które przypadek jest cięższy i sam wyznacza kolejność przyjęć. Gdybym czuła, że jest gorzej to TŻ na pewno by zaalarmował lekarza wcześniej.
Nie wiedziałam, ze tak jest. mi tak serce szybko bije zawsze jak mam mierzone przed wizytą No i wychodzi podwyższone... Ja za to ciągle czuje się osłabiona, nie wiem czy to ciśnienie czy objaw ciąży.. Ale przecież normalnie jem pić też dużo piję z 3 litry dziennie jakoś, a mam non stop mroczki przed oczmi... A teraz jak się zrobiło cieplej to jest mi duszno... Wczoraj jak wróciłam z miasta to pootwierałam w całym mieszkaniu okna. Jak TŻ wrócił, to mi pozamykał po powiedział że sie rozchoruje że jest tak zimno, a mi było mega duszno ....Miastem tez chodzę cała rozgogolona...patrzą sie na mnie ludzie dziwnie nie powiem Czadem nie moge złapać oddechu, ogólna mi mówiła że to typowy objaw ciąży, a gin że mam coś z sercem że powinnam pójść do ogólnejale jak juz wspomniałam dla niej było to normalne)
Stary 2014-03-13, 08:44   #4283
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie ciężki ten wózek, wg mnie będzie bardzo ciężko się nim jeździło. Moja koleżanka miała podobny, ona szczuplutka, nie dała rady nim jeździć, podjechać pod krawężnik to wyższa szkoła jazdy.

Cytat:
wygląda fanie

Mnie wózek poleciła koleżanka. Kupiłam używany,który wyglądał ja nowy. Teraz 3 dziecko będzie go używać a ja jestem z niego zadowolona.

http://espiro.eu/pr,wozki-glebokie,gtx,15#
espiro fajne są ja miałam fotelik do samochodu z tej firmy

ten milly 14 kg, a espiro 5,5 kg więc jest różnica

Cytat:

ja mam takie uczucie, jak się położę to widzę, jak brzuch się rusza

zvenus- wózek wygląda fajnie

my mamy chyba taki http://allegro.pl/wozek-chicco-trio-...037518250.html tylko szaro-czerwony

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-03-13 o 08:50
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 08:51   #4284
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak mam. Tzn nie bije mi wszędzie tylko w brzuchu. Ale nie pytaj od czego, nie mam pojęcia. Zwykle nie trwa to długo, znika jak zmienię pozycję więc może to maluch sie do jakiś naczyń przyciska i dlatego.

Wierzyć się nie chce że wczoraj rano jeszcze szyby skrobałam a dziś wyszłam w trampkach i lekkiej kurtce . A oni mi tu w pogodzie jakiś śnieg prognozuja, o co to to nie

Byłam wczoraj podglądać, 265 i 293g, po raz trzeci potwierdzone że jedno jest dziewczynką . Gin pozwoliła mi nagrać USG telefonem i teraz oglądam i odkrywam że stopy widać, dłonie. Z tymi napięciami brzucha powiedziała że trochę za wcześnie ale szyjka długa i pozamykana z obu stron. Ustaliłyśmy że od 1.04 na zwolnienie bo to ewidentnie od ściskania brzuch w pracy (schylam się)
za wizytę. Jejku jak dużo moje maleństwo ma 228 g. Super że potwierdzona płeć chociaż jednego maluszka

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
strasznie ciężki ten wózek, wg mnie będzie bardzo ciężko się nim jeździło. Moja koleżanka miała podobny, ona szczuplutka, nie dała rady nim jeździć, podjechać pod krawężnik to wyższa szkoła jazdy.

espiro fajne są ja miałam fotelik do samochodu z tej firmy

ten milly 14 kg, a espiro 5,5 kg więc jest różnica

zvenus- wózek wygląda fajnie

my mamy taki http://allegro.pl/chicco-for-me-zest...997325866.html
To rzeczywiście jest różnica...Na razie mi sie tylko podoba coś w tym stylu Ja akurat chudziną nie jestem, ale po co sie siłowac w sumie Z kupnem to sie jeszcze wstrzymam pewnie do maja lub czerwca...
Stary 2014-03-13, 08:55   #4285
sara 85
Zakorzenienie

Moni napisałam do koleżanki to jej był jeszcze cięższy, mówi że chyba z 18 albo 19 kg ważył, niby na stronie było 15, a był o wiele cięższy, ale ona nie pamiętam jaka to firma była

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-03-13, 08:56   #4286
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dostałam trochę ciuszków dla małego od szwagierki, najwięcej frajdy z tego miała moja mama. Pierwszy wnuczek.
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja mam coś takiego przy nadciśnieniu ciężko to opisać ale jak mam wysokie to czuję jakby mi pulsowały różne miejsca na ciele.
Cytat:
Cytat:

No to mnie uspokoiłyście
Tak, to głównie takie uczucie w brzuchu

Ja nie mam nadciśnienia, wręcz przeciwnie mam bardzo niskie ciśnienie... i dzieje mi się tak głównie jak leżę na plecach. Serce mocno bije i widzę, że i brzuch 'pulsuje'.

Hania

Stary 2014-03-13, 09:01   #4287
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Ja brałam Ascofer 3 razy dziennie i wyniki się poprawiły.
Dzięki za odpowiedź.

Cytat:
pokaż jaki wózek kupiłaś

ja na razie nic nie kupuję, nawet nie myślę o tym. Zacznę pewnie gdzieś w maju
Ja tak samo. Na razie się skupiam na córce i kupuję jej ciuszki z wiosennej kolekcji. Maleństwu zacznę kupować jak poznam płeć.

Cytat:

stosujecie już coś na rozstępy??
Ja stosuję od samego początku Mustelę. Rano krem na brzuch i biodra. Wieczorem ich olejek na brzuch oraz krem na piersi (też jest w kolekcji).

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

NORMY BADAŃ:

Erytrocyty (E,RBC) -

Hemoglobina (Hb,HGB) -

Leukocyty (L,WBC) -

Hematokryt (HCT) -

Retykulocyty (RET) -
Z tego by wynikało że nie mam anemii Mi lekarz mówił że dolna norma hemoglobiny dla kobiet w ciąży to 11. Ja mam teraz 10,7.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

az slinka mi cieknie bo w kuchni czeka na mnie duzy arbuz
A ty znowu z tym arbuzem smaka mi robisz

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-03-13 o 09:03
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 09:02   #4288
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
No to mnie uspokoiłyście
Tak, to głównie takie uczucie w brzuchu

Ja nie mam nadciśnienia, wręcz przeciwnie mam bardzo niskie ciśnienie... i dzieje mi się tak głównie jak leżę na plecach. Serce mocno bije i widzę, że i brzuch 'pulsuje'.
to u mnie identycznie, też mam bardzo niskie ciśnienie i widzę jak leżę na plecach

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-03-13, 09:11   #4289
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
to u mnie identycznie, też mam bardzo niskie ciśnienie i widzę jak leżę na plecach
Ja mam ciśnienie w granicy 90/60 a z tym pulsowaniem w brzuchu to też je mam. Myślałam, że to może krew pępowinowa... ale w sumie to tylko strzał. Brzuch się nie rusza, ale ja tu "najmłodsza" bo 15t6d

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:22   #4290
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź.

Ja tak samo. Na razie się skupiam na córce i kupuję jej ciuszki z wiosennej kolekcji. Maleństwu zacznę kupować jak poznam płeć.

Ja stosuję od samego początku Mustelę. Rano krem na brzuch i biodra. Wieczorem ich olejek na brzuch oraz krem na piersi (też jest w kolekcji).

Z tego by wynikało że nie mam anemii Mi lekarz mówił że dolna norma hemoglobiny dla kobiet w ciąży to 11. Ja mam teraz 10,7.

A ty znowu z tym arbuzem smaka mi robisz
Z tego wszystkiego wynika, że mój gin w ogóle nie uznaje (albo nie wie) norm ciążowych. Dla niego 139 to jest poniżej normy i tyle. Przed ciążą prze ok. 2 lata miałam anemię, wyniki leciały na łeb na szyję. Po tabletkach wszystko ładnie się wyrównało i uważam, że jak na 5 miesiąc to i tak jest nieźle. Tylko dwa punkty z morfologii delikatnie poniżej normy. A myślę, że to przez to, że przez 2 tyg. nie brałam witaminek bo wróciły mi wymioty i z nimi je łączyłam. Teraz biorę je tak co 2 dzień. Stwierdziłam, że świat się nie zawali a kiedyś nasze mamy się nimi nie faszerowały i też rodziły zdrowe dzieci. Zresztą czasami to się zastanawiam jak to z tymi witaminami jest. Na opakowaniu jest podana w procentach zalecana dzienna dawka danego składnika. I tak np. w Prenatal Classi:

Wapń 200 mg 25%*
Witamina C 100 mg 125%*
Żelazo 60 mg 428,6%*
Cynk 25 mg 250%*
Niacyna 18 mg 112,5%*
Witamina E 7,37 mg 61,5%*
Witamina B6 2,6 mg 185,7%*
Witamina B1 1,84 mg 167,3%*
Witamina B2 1,7 mg 121,4%*
Witamina A 1200 µg 150%*
Kwas foliowy 800 µg 400%*
Jod 200 µg 133,3%*
Selen 55 µg 100%*
Witamina D3 20 µg 400%**
Witamina B12 4 µg 160%*

Czy 400% to nie za dużo? Plus to co zjemy to już w ogóle pięciokrotna zalecana dzienna dawka. Nawet jak na kobietę w ciąży to sporo.

Edytowane przez TheFall
Czas edycji: 2014-03-13 o 09:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości