|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Oliwek nie lubię właśnie ze względu na to, że wszystko jest tłuste, chociaż podobno ten Bio oil na rozstępy jest świetny. Mam na razie zwykły ciążowy balsam z babydream, z rossmanna. Myślałam żeby teraz kupić Mustele albo Palmersa, ale wygrał Palmers ze względu na cenę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja stosuje krem mocno nawilżający który ma niby działanie przeciw rozstępom już od miesiąca, ponieważ strasznie swędział mnie brzuch ale odkąd smaruje to spoko Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-03-12 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zobaczcie co znalazłam u mamuś zeszłorocznych pewnie nam się przyda. Może damy na 1 str ? NORMY BADAŃ: Erytrocyty (E,RBC) - Norma dla kobiet: 4,2 - 5,4 mln/mikrolitr Norma dla kobiet w ciąży: 3,5 - 4,5 mln/mikrolitr Hemoglobina (Hb,HGB) - Norma dla kobiet: 11,5 - 15,5 g/dl Norma dla kobiet w ciąży: 10,5 - 13,5 g/dl Leukocyty (L,WBC) - Norma dla kobiet: 4 - 10 tys./mikrolitr Norma dla kobiet w ciąży: 10 - 15 tys./mikrolitr (!!!) Trombocyty- płytki krwi (PLT) - Norma dla kobiet: 150 - 440 tys./mikrolitr Norma dla kobiet w ciąży: 100 - 300 tys./mikrolitr Hematokryt (HCT) - Norma dla kobiet: 37 - 47% Norma dla kobiet w ciąży: spadek o 4-7% Średnia obj, krwinki czerwonej (MCV) - Norma dla dorosłych: 82 - 92 fl Norma dla kobiet w ciąży: 81 - 99 fl Średnia masa hemoglobiny w krwince (MCH) - Norma dla kobiet: 27 - 31 pg Norma dla kobiet w ciąży: brak normy Średnie stężenie hemoglobiny w krwince (MCHC) - Norma dla kobiet: 33 - 37 g/dl Norma dla kobiet w ciąży: brak normy Rozkład objętości krwinek czerwonych (RDW) - Norma dla kobiet: 11,5 - 14,5% Norma dla kobiet w ciąży: brak normy Retykulocyty (RET) -
Norma dla kobiet: 5-15 Norma dla kobiet w ciąży: brak normy
#4264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapisałam się na Bezpiecznego Malucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A mój szuja się zaczął odchudzać, biega 3x w tygodniu i codziennie mi melduje ile waży. Jak tak dalej pójdzie to na koniec ciąży on będzie ważył mniej ode mnie ![]() Koleżanka miała i była zadowolona, w ogóle dużo ich widać w okolicy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Rozeznanie
|
Co do kremów na rozstępy to tak
PALMERS nie lubię czuje sie jakbym była uklejona czymś po tym kremie, OLIWKA BAMBINO w dwóch poprzednich ciążach używałam, w pierwszej ciazy prawie wcale rozstępów,w drugiej mnóstwo ale byłam o wiele grubsza na start no i tez starsza....fajnie na mokro po kąpieli sie natrzeć ale tak na sucho to juz nie dla mnie, za tluste, moze pod koniec ciazy na sam brzuszek E45 balsam używałam od trzech lat nacodzień jest rewelacyjny antyalergiczny i szybko sie wchłania używam go dalej na codzień BIO OIL odkryłam dopiero miesiąc temu a juz go kocham pięknie pachnie i nie jest aż taki tłusty jak inne oliwki cena trochę wysoka ale warto naprawdę ja używam dwa razy w tygodniu po kąpieli przed spaniem ale pewnie jak brzuszek urośnie bede smarowala go codziennie NIVEA BALSAM POD PRYSZNIC tez używam od miesiąca ale jest wspaniały smaruje sie nim po myciu pod prysznicem i zaraz spłukuje i jak sie wytre ręcznikiem to skóra jest taka mięciutka i delikatna, bardzo polecam dla leniuchów ![]() ![]() KREM OCHRONNY BAMBINO ja używałam na sam brzuszek pod koniec ostatniej ciazy bo był strasznie wielki i skóra napięta wiec nakladalam grubsza warstwę tego kremu na sam brzuszek i tak leżałam na przykład oglądając tv aż sie wchłonie, krem bardzo tłusty wiec pomagał Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- A właśnie kupiłam ostatnio MUSTELLE bo któraś z was pisała na poczatku wątku o tym kremie ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować za duzo tych kremów mam a jestem leń i nie chce mi sie w ciagu dnia smarować ewentualnie tylko na noc i to nie zawsze :p kremy pomagają ale chyba geny tez maja duży wpływ.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Aż sie boje pomyśleć co bedzie ze mną po tej ciazy ![]() po pierwszej ciazy dostałam zapalenia tarczycy i mam przez to niedoczynnosc muszę łykać hormony do końca życia, no i piersi sie stały bardziej obwisłe.... po drugiej ciaży wysiadł mi woreczek żółciowy i musieli mi go wyciąć a takze z tarczycą sie pogorszyło i zwiększono mi dawkę hormonów, powychodzily mi rozstępy na łudach, brzuchu, i piersiach , a takze rozciagnelam sie troszkę i musiałam długo ćwiczyć mięśnie kegla po porodzie zeby wrócić do siebie, do tego hemoroidy ![]() aż sie boje co bedzie teraz ![]() ![]() ale czego sie nie robi dla dzieci... odchowam dzieci i wtedy zadbam o siebie ale trochę żałuje ze sobie popuscilam i nie dbałam tak o siebie od poczatku ![]() dlatego dziewczyny DBAJCIE O SIEBIE nie obzerajcie sie po nocach i słodyczami,zdrowa dieta jest ważna w ciazy bo pózniej cieżko jest zgubić zbędne kilogramy, smarujcie sie kremami i ćwiczenie mięśnie kegla one naprawdę potrafią zdziałać cuda Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-12 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tytul super, jak dla mnie nr 1 Co do porodowki w Poznaniu ma rozne opinie. Ale ja przyznam nie mam zadnych zastrzerzen. Przelezalam tam 3 dni, pribowali wywolywac mi porod I wszyscy byli mili poczatwszy od salowych po ordynatora ![]() ![]() Co do odzialu porodowego to jest tak, ze ty masz caly czas dziecko przy sobie. Pielegniary zadko zagladaja, I ciezko o pomoc ![]() ![]() Ogolnie jakbym miala rodzic w Poznaniu wybralabym jeszcze raz ten szpital. Ale teraz mieszkam w Niemczech I czeka mnie znow nieznane ![]()
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama. Igor ur. 16.09.2011 Mia ur. 13.08.2014 Edytowane przez AgnesD Czas edycji: 2014-03-13 o 06:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dbam żeby mój mężuś nie chudł teraz, bo też się obawiałam, że w 9mc będę cięższa od niego a tego chyba nie przeboleje...także staram się aby się nie ograniczał ![]() ![]() ![]() Dzień dobry kochane ![]() dobrego dnia i korzystajcie ze słońca od soboty ma być paskudnie znowu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Zasnelam po 21 i czuje sie mega wyspana
![]() TZ obudzil mnie jak wychodzil do pracy i smial sie jak spie ![]() Bylam przykryta jego koldra po miedzy nogami mialam swoja koldre a przytulalam sie do poduszki ciazowej ![]() ![]() az slinka mi cieknie bo w kuchni czeka na mnie duzy arbuz ![]() wzial najwiekszego ze sklepu liczac ze sie podziele ale nieeeee ![]() mielismy plany zeby wybrac sie na grilla w weekend ale ma padac ![]() wczoraj ogladajac wiadomosci sie poplakalam jak mozna tak traktowac kobiety w ciazy zwlaszcza gdy do porodu dochodzi w 24 tygodniu mam nadzieje ze ci ludzie co za to odpowiadaja dostana najwyzsza z mozliwych kar i jeszcze ten tekst ' w wieku 4o lat sie jezdzi na wakacje a nie sie rodzi ' cos w ten desen i jej coreczka zmarla bo urodzila sama w sali bez zadnego lekarza co sie dzieje na tym swiecie i to jeszcze w Polsce ![]() ![]() ![]() dobrze ze Tz bedzie przy mnie bo bez niego sobie tego nie wyobrazam ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() od 8 do 17.30 w pracy to pije tylko kawe nic nie je a jak wraca do domu to czasami zje duzo a czasami malutko wiec tylko brzuch mu troche rosnie ale ma slabosc do slodkiego i tym nadrabia ![]() ja to sie troche boje tego tycia zawsze bylam szczupla bo poszlam po tacie u niego w rodzinie to kazdy chudy ale z kolei z mojej mamy strony to maja tendencje do tycia i dlatego sie teraz ogarniam chociaz obawiam sie III trymestru bo tu sie najwiecej tyje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale miałam popołudnie, wieczór i kawałek nocy. Opiszę dość szczegółowo więc proszę o cierpliwość w czytaniu ![]() Źle się wczoraj poczułam. Skoczył mi puls i tak niemiarowo czasem biło mi serce. Pojechaliśmy na IP. Mam syndrom białego fartucha więc puls mierzony w domu 120 a na IP 158 i drugi raz lekarz ręcznie mi mierzył 162. Jak to ginekolog, zbadał mnie na fotelu, zrobił krótkie usg aby sprawdzić czy z tętnem maleństwa w porządku. Mała miała 140 a więc niższy niż mama ![]() ![]() Niestety powiedział, że tym razem odeśle mnie z IP ginekologicznej na SOR. Dał niby skierowanie i poszliśmy do rejestracji. Jak zobaczyłam ilość czekających ludzi to wiedziałam, że nie pójdzie szybko :/ Byłam pierwszy raz na SOR w Warszawie wieczorem i następnym razem pojadę do rodzinnego miasta, bo szybciej dojadę, zbada mnie lekarz i wrócę do domu niż czekając na tym SOrze. W szpitalu byliśmy o 18 a wyszliśmy z niego o 0:30 ![]() Moja córka, jak tylko położyłam się w łóżku, zaczęła mnie kopać i dziś od rana tez czuję, że obie bryka- bardzo mnie to uspokaja ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-03-13 o 07:39 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
a apropo wózków mi się podobają takie ?http://allegro.pl/wozek-milly-3-w-1-...028062671.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi ostatnio płytki krwi wyszły 139 (na kwitku norma jest od 140) i gin kazał powtórzyć badania, mimo, że to taka niewielka różnica. Według tej normy to wszystko ok, także nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=twin--maid;45564243]Ja też tak mówię, gdy jem więcej niż TŻ
![]() Ale miałam popołudnie, wieczór i kawałek nocy. Opiszę dość szczegółowo więc proszę o cierpliwość w czytaniu ![]() Źle się wczoraj poczułam. Skoczył mi puls i tak niemiarowo czasem biło mi serce. Pojechaliśmy na IP. Mam syndrom białego fartucha więc puls mierzony w domu 120 a na IP 158 i drugi raz lekarz ręcznie mi mierzył 162. Jak to ginekolog, zbadał mnie na fotelu, zrobił krótkie usg aby sprawdzić czy z tętnem maleństwa w porządku. Mała miała 140 a więc niższy niż mama ![]() ![]() Niestety powiedział, że tym razem odeśle mnie z IP ginekologicznej na SOR. Dał niby skierowanie i poszliśmy do rejestracji. Jak zobaczyłam ilość czekających ludzi to wiedziałam, że nie pójdzie szybko :/ Byłam pierwszy raz na SOR w Warszawie wieczorem i następnym razem pojadę do rodzinnego miasta, bo szybciej dojadę, zbada mnie lekarz i wrócę do domu niż czekając na tym SOrze. W szpitalu byliśmy o 18 a wyszliśmy z niego o 0:30 ![]() Moja córka, jak tylko położyłam się w łóżku, zaczęła mnie kopać i dziś od rana tez czuję, że obie bryka- bardzo mnie to uspokaja ![]() To super że już jest wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- ja to aż 294 miałam płytek krwi(w nomie się mieszczę) na wynikach mam norme od 150-450 ale to pewnie normalna norma... A z tego co tu jest napisane w ciąży jest mniejsza norma |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wózek poleciła koleżanka. Kupiłam używany,który wyglądał ja nowy. Teraz 3 dziecko będzie go używać a ja jestem z niego zadowolona. http://espiro.eu/pr,wozki-glebokie,gtx,15# Cytat:
Następnym razem jadę do rodziców (mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby) i tam czeka się max. 30 minut na wizytę.
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Twin, to się naprzeżywałaś. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło
![]() Moni, podoba mi się ten wózek, który wkleiłaś ![]() ![]() Fall, mi się wydaje, ze jednak laboratoria mają swoje normy czasem. Patrząc choćby na betę, każde laboratorium ma inne normy. Dziewczyny, czy macie czasem takie uczucie, jakby Was serce 'biło' w całym wnętrzu? ![]() Zrobiłam dziś z rana przegląd rzeczy, które dostałam od siostry! I eureka...znalazłam 2 pary wspaniałych spodni ciążowych, dodatkowo jedne takie po domu i kilka tunik i bluzek ciążowych! Ale super! |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na SORze lekarz decyduje, które przypadek jest cięższy i sam wyznacza kolejność przyjęć. Gdybym czuła, że jest gorzej to TŻ na pewno by zaalarmował lekarza wcześniej.
![]() |
#4279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dostałam trochę ciuszków dla małego od szwagierki, najwięcej frajdy z tego miała moja mama. Pierwszy wnuczek. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4280 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam coś takiego przy nadciśnieniu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wierzyć się nie chce że wczoraj rano jeszcze szyby skrobałam a dziś wyszłam w trampkach i lekkiej kurtce ![]() ![]() Byłam wczoraj podglądać, 265 i 293g, po raz trzeci potwierdzone że jedno jest dziewczynką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ten milly 14 kg, a espiro 5,5 kg więc jest różnica ![]() Cytat:
![]() zvenus- wózek wygląda fajnie my mamy chyba taki http://allegro.pl/wozek-chicco-trio-...037518250.html tylko szaro-czerwony
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-03-13 o 08:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
Moni napisałam do koleżanki to jej był jeszcze cięższy, mówi że chyba z 18 albo 19 kg ważył, niby na stronie było 15, a był o wiele cięższy, ale ona nie pamiętam jaka to firma była
#4286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak, to głównie takie uczucie w brzuchu ![]() Ja nie mam nadciśnienia, wręcz przeciwnie mam bardzo niskie ciśnienie... i dzieje mi się tak głównie jak leżę na plecach. Serce mocno bije i widzę, że i brzuch 'pulsuje'. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź.
Cytat:
Ja stosuję od samego początku Mustelę. Rano krem na brzuch i biodra. Wieczorem ich olejek na brzuch oraz krem na piersi (też jest w kolekcji). Cytat:
![]() A ty znowu z tym arbuzem ![]() ![]() Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-03-13 o 09:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wapń 200 mg 25%* Witamina C 100 mg 125%* Żelazo 60 mg 428,6%* Cynk 25 mg 250%* Niacyna 18 mg 112,5%* Witamina E 7,37 mg 61,5%* Witamina B6 2,6 mg 185,7%* Witamina B1 1,84 mg 167,3%* Witamina B2 1,7 mg 121,4%* Witamina A 1200 µg 150%* Kwas foliowy 800 µg 400%* Jod 200 µg 133,3%* Selen 55 µg 100%* Witamina D3 20 µg 400%** Witamina B12 4 µg 160%* Czy 400% to nie za dużo? Plus to co zjemy to już w ogóle pięciokrotna zalecana dzienna dawka. Nawet jak na kobietę w ciąży to sporo. Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-03-13 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.