|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
| tak |
|
22 | 57,89% |
| nie |
|
16 | 42,11% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zerknij na mój opis porodu, opisałam wszystko. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki!Cytat:
Cieszę sie, ze opis sie podoba starałam sie pisać krótko, choć chciałoby sie opowiedzieć dużo więcej. U mnie porod przebiegł sprawnie dzięki super położnej i lekarzowi, no i chyba mojemu samozaparciu. Nigdy chyba nie byłam tak zmotywowana jak wtedy. No i obyło sie bez komplikacji i nacinania, którego sie bałam. Teraz aż sie nadziwić nie moge, ze mały jest juz nami i ze nosilam w brzuchu takiego klocka dużego ![]() Paula, brak słów i bardzo Ci współczuje. Ja mam 26 lat i byłam jedna z młodszych rodzących na oddziale. Położna mi na wejściu mówiła, ze jestem w najlepszym wieku do rodzenia dzieci i ogólnie było pozytywne przyjęcie tego, ze jestem młoda mama.
|
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
Paula-współczuję przeżyć
przykro było to czytać, a co dopiero przeżywać. Napisz skargę, trzeba ostrzec inne kobiety! Tak być nie może
|
#4263 |
|
Zadomowienie
|
Paula współczuję porodu, ale nie rozumiem czemu nie dali ci leków przeciwbolowych i nie moglas karmić jednoczesnie ....
Ja dostawalam nawet ketonal różne inne leki i anestezjolog mi nie pozwolił karmić, ale doradca laktacyjny mówiła ze mogę karmić, kawę pilam i karmiłam Najważniejsze ze malenstwo zdrowe i ty. Dalas radę, szacun wielki |
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a córcia cud miód
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
Paula ja też jestem po cc, mnie kręgosłup bolał do 2 tyg po porodzie. Ledwie dziecko unosilam i przewijalam , mi na szczęście bardzo pomagał mój mąż.
Lepszego ojca mój syn mieć nie mógł <3 Mój syn śpi od 16 z przerwą na cyca Dziś zaliczylismy spacer półgodzinnym, jutro na godzinke wyjdziemy...hura wracam do żywych ludzi
|
|
|
|
#4266 |
|
Rozeznanie
|
Mam do was pytanie i prosze o odpowiedz.od wczoraj mam lekkie skurcze nieregularne, twardnieje mi przy nich brzuch trwaja maksymalnie po 10 sekund. Mala jest aktywniejsza niz zazwyczaj mam wrazenie ze spi po 30min a potem kopie lub wybija sie. Zwykle etapy ciszy miala kilku godzinne. Do tego odczuwam lekkie bole wlasciwie klocia w szyjce sa bolesne ale to takie typowe mocne uklucie jakby mi ktos patykiem w szyjke dzgnal. Plus od czasu do czasu czuje taki bol jakbym zle wlozyla sobie tampona i jakby mnie tam gdzies uwieralo. I te objawy mam juz z 24h w nocy malo co spalam bo co chwile mnie meczylo. Czop chyba mi nie wychodzi niby mam tez od wczoraj taka troszke inna wydzieline jest zoltawa i taka bardziej kleista wypada czesto ale w malych ilosciach nawet nie pol lyzeczki.myslicie ze to zwykle przepowiadacze czy raczej powoli mnie bierze do porody? Meczylo ktoras z was oprocz gosi tak dlugo przed porodem czy moje objawy wskazywaly by na porod do 24h. Juz strasznie bym chciala byc po....
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
[B]Natalli[\B] niestety nie pomoge bo ja nawet nie jestem pewna czy jakiekolwiek skurcze mam
Ale wydaje mi sie ze tak od obiadu mialam pare skurczykow (chociaz glowy nie dam) ![]() Send from my IPhone
|
|
#4268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps. też już chciałabym być po |
|
|
|
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dzisiaj moja frustracja sięgnęła zenitu o godzinie 19:30. Mały usnął przed 19:00 więc ja zadowolona, że wreszcie mam chwilę dla siebie, że poćwiczę i wezmę prysznic i umyję wreszcie włosy (shit). Ale nagle ni stąd ni zowąd zaczął sie ryk bez powodu. Wzięłam go na ręce i z tej niemocy, że już mam dość rozpłakałam sie razem z Kluską. Zadzwonił TŻ, że dojechał do pracy a ja tak mu się rozhisteryzowałam do słuchawki: że nie mam nawet godziny dla siebie, że ciagle jestem z małym, że mam nieumyte włosy, że nie jestem w stanie robić coś w domu i zajmowac się małym bo on już teraz jest taki, że chce czyjejś uwagi, rozmowy i zabawy, siedzenia na kolanach itp. Zaczęłam mu wyrzucać, że mi ostatnio nie pomaga. No ogólnie beczałam jak nie wiem. I w końcu TŻ powiedział, że jutro nastawia wczesniej budzik, wstaje i ustalamy stały plan obowiązków. Ja w akcie desperacji wsadziłam Marcela do bujaka, włączyłam wibrę i zaczęłam się katować Chodakowską, żeby się uspokoić, wyżyć i nie iść zapalić papierosa (shit). Klucha w tym czasie usnęła, a ja poćwiczyłam, poszłam sie umyć i uspokoiłam. Wiem, że nie powinnam go wsadzać do leżaczka i włączac wibracji jako uspokojenie. Ale byłam na skraju wytrzymałości, uwierzcie. Nie złościłam sie na Marcelka, bo Kocham go strasznie. Tylko ogólnie jakoś sie podłamałam dziś wieczorem ehh... Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-05 o 22:22 |
|
|
|
|
#4270 |
|
Gang Iren
|
Shiloh
Każda z nas przeżyła lub przeżyje taką chwilę załamania. Ale dobrze,że to minie. Zawsze kiedyś mija. Włożenie do leżaczka nie jest złe według mnie. Pomogło małemu,dało ci czas,żebyś ochłonęła,a to najważniejsze.
|
#4271 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zostawiasz mnie samąNie no moja nie jest jeszcze taka zła ale lubi się nagadać pierdół za to teściu-porażka, nie jedną historyjkę nie do uwierzenia mogłabym Wam tu opowiedzieć nie należę do osób wrednych czy kłótliwych ale z nim jestem w częstym konflikcie i odzywamy się do siebie tylko gdy musimy Cytat:
Też poproszę o taki poród![]() Obstawiam właśnie przepowiadacze,to takie przygotowanko przed porodem. U jednych bedzie trwało kilka dni(jak u mnie w tej ciąży),u innych może nie być wcale(u mnie w pierwszej ciąży) ![]() Selena świetny opis porodu uśmiałam się córeczka jak laleczka!23Paula23 współczuję takich przeżyć! Myślałam,że w dzisiejszych czasach,zgodnie z hasłem "rodzić po ludzku",takie historie już sie nie zdażają. Jestem w szoku i na pewno złożyłabym jakąś skargę i opisała całe te nieprzyjemności gdzie tylko się da. Uciekam spać.Torba naszykowana,ja wyszorowana i wygolona,mąż pouczony co do opieki nad starszą córą Trzymajcie się i do "popisania" po powrocie do domku
|
|
|
#4272 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Laski! Widzę, że nie figuruję jeszcze na pierwszej stronie - pewnie sms do Ejani nie doszedł....
Ostatniego dnia stycznia o 10:20 przyszedł na świat mój maleńki mężczyzna, Krzysztof (3650 g, 56 cm, CC)W czwartek wieczorem trafiłam do szpitala właściwie szczęśliwym trafem, bo poród jeszcze nie postępował - i całe szczęście, bo w piątek rano na usg okazało się, że poziom moich wód jest drastycznie niski (ponoć aż dziwne, że ktg wyszło mi normalnie). Zapadła szybka i zgodna decyzja lekarzy o cc, zwłaszcza że ja to pół-wskazanie ortopedyczne miałam. Mały dostał początkowo 9 pkt, bo jego kolor był nie taki - był fioletowo siny. Po krótkim czasie dostał jednak jeszcze ten jeden brakujący punkcik ![]() Od dziś jesteśmy w domu i próbujemy się tu urządzić (bajzel mamy od popołudnia ). Nie nadrabiam z przyczyn oczywistych.Przeżywam dramat i osobistą tragedię w kwestii laktacji. Nawet nie przypuszczałam, że to będzie takie trudne.... Pozdrawiam forumowe mamusie, a nowym gratuluję! Przyszłym mamusiom na pocieszenie w ich dolegliwościach napiszę, że dla takich małych bąbli naprawdę warto się ze wszystkim przemęczyć
|
|
#4273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A to jednak nie Witek?
|
|
|
|
|
#4274 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulacje!!! I kciuki za laktację!
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
Kukurydziana gratuluje
Tak myslalam, ze masz juz swojego malego mężczyznę i stad Twój brak obecności ![]() A z laktacja i w ogóle kp powoli na spokojnie i sie wszystki unormuje i ułoży
|
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Mam szczera nadzieje ze Doris zasneła
ja tylko nie jestem ciagle pewna czy w 100% dobrze wiąże ![]() Cytat:
|
|
#4277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4278 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy podobny termin więc może się spotkamy .Moim planem B jest Borowska (bo tam też dają zzo )Cytat:
Dziewczyny śliczne te Wasze okruszki ![]() Ja już po wizycie. Szyjka tylko delikatnie się skróciła, główka już niziutko w kanale, żadne skurcze na ktg się nie pojawiają . Także rodzę w kwietniu ![]() Jeżeli nic się sie ruszy to dostałam skierowanie na wywołanie na 17 lutego Przecież ja tak długo nie wytrzymam , a razem ze mną mój tż, którego morduję moim marudzeniem. Ginka mi tak głęboko paluchy włożyła, że boli do tej pory , ponoć mam jakąś dziwnie pokrzywioną tą szyjkę. Nie wyobrażam sobie tego porodu skoro samo badanie aż tak mnie bolało ![]() Aha.. mała waży 3400 g. Ma troszkę za mały brzuszek w stosunku do główki Ale ginka powiedziała, ze mieści się w normie więc mam się nie martwić, po prosu mam szczupłą córkę ![]() Selena jak tam Twoje cukry po porodzie ?Ja od piątku nie mam pasków do glukometru . Dzisiaj zapomniałam wziąć receptę od ginki, będę musiała popylać do internisty ![]() Kukurydziana gratuluję
|
|
|
#4279 |
|
Wtajemniczenie
|
Kukurydzianaa gratulacje i trzymam kciuki za laktację
Krzysztof a nie Witek?
|
#4280 |
|
Rozeznanie
|
O losie, jak tu pusto! Gdzie nocne karmiących rozmowy?
|
|
|
|
#4281 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie dzieciaczki są takie grzeczne, że śpią
A mamusie wraz z nimi
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Krolowa ja jestem obecna.
Cos mi wizaz sie psuje. Pisze pista czytam wiadomosc ostatnia nie czytana i widze taka z minuty temu. Shiloh wdpolczuje i rozumiem dzis dwa razy wybiegalam spod prusznu a, czasem wydaje mi sie, ze dostane jakis wrzodow czy cus.... jedzenie, mycie, wszytsko w biegu.... tz czasem jest a czasem nie.... nie pamietam kiedy balsamu uzywalam.... eh (( damy rade. Musimy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
37.4 mam temperaturę, gardło boli tak że dziś się nie odezwę, będę kartki pisała.. Kurde. Na dokładkę kaszel, katar i ból głowy
![]() i co wziąć żeby się tego pozbyć..
|
|
#4284 | ||
|
Raczkowanie
|
Jestem i ja choc już po karmieni. Jeszcze tylko bek, zmiana pieluchy i można kimac spowrotem.
Cytat:
Gratulacje!!! Cytat:
i nie mam pojęcia co moglabys wziąć.Mamusie czy którąś po badaniach usg dostała zalecenie wkladania pieluchy między nogi? Jak to robicie? Znalazłam jakies info o tym ale mam wrażenie ze od tych pieluch Żużla ma tyłek sporo wyżej o nie wiem czy to wygodne dla niej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
kukurydziana gratulacje!
i za laktacje! emma moze wrzuć zdjęcie Was zachustowanych? Marieee
|
#4286 |
|
Wtajemniczenie
|
Spanie jest dla lamerów, odcinek 112
|
#4287 |
|
Rozeznanie
|
a ja chyba rodze... skurcze co 7 minut w miarę regularne, coraz mocniejsze.prysznic nie wyciszył ich, Zjadłam kanapke i czekam nie wiem na co. Boli ale ogólnie do wytrzymania póki co, mała w przerwach skacze.
---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:37 ---------- zawsze możesz dotrzymać mi towarzystwa;p
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pij dużo wody! I ja tez bym jeszcze chwile została w domu
|
|
#4289 |
|
Rozeznanie
|
jak chciałam rodzić tak teraz sobie myślę nie to nie możliwe że już;p chyba wskoczę jeszcze raz pod prysznic. Nie spalam dziś od 8 a nie czuję się zmęczona próbowałam się położyć ale adrenalina swoje. poza tym do szpitala mam 5 minut autem, zdążę;p
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natalii kciui. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

, jedynie kazal mi sie wstrzymac jeszcze z miesiac z intensywnymi cwiczeniam i jazda konna 

synciu ma orientacyjnie 3200g i obwód głowy 34cm
a do TP 2 tygodnie.Mały wychodź bo mamcia Cię nie wyciśnie(drobna,krucha kobietka
[COLOR="Silver"]
O 8:30 stawiam się w szpitalu.Senira,jutro też Twój dzień?

16.06.2012 

nie należę do osób wrednych czy kłótliwych ale z nim jestem w częstym konflikcie i odzywamy się do siebie tylko gdy musimy

Przecież ja tak długo nie wytrzymam