|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Erudycja
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
poza tym prawda jest taka, ze zdjęcie nie oddaje prawdziwego wyglądu buta...
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mój brat odpisał, żebym kupiła modelinę, a on nas ulepi ![]() Nawet mam kawałek tiulu na welon ![]() Co do gry, to nie załatwiłam jeszcze skrzypiec. Przez naszą pdróż poślubną nie mogę wziąć ze sobą moich, więc szukam dalej... A jak znajdę, to będzie Obertas Wieniawskiego ![]() Rozumiem, że 'Kawałek podłogi' zarówno zagrałabyś, jak i zaśpiewała? Super
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#4263 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja koleżanka w pierwszych dniach maja ma przymiarkę a jeszcze nie ma butów. Kobieta w salonie kazała jej przyjść na początku przyszłego tygodnia, bo już mają mieć la bodę, ale podejrzewam że nie wszystkie modele.Cieszę się że je zamówiłam bo dalej bym szukała, a tych moich srebrnych raczej nie rozchodzę na tyle żeby całą noc wytrzymać ![]() Cytat:
![]() Chociaż jak ci wtedy powiedzieli cenę za te z kryształkami to chyba brałabym GR
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Anka dziękuję! jakbym miała czas to chętnie zajęłabym się takim biznesem
Cytat:
ale dziękuję! taka tablica fajna byłaby do postawienia przy wejściu na salę z napisem "wesele K i P" czy coś takiego hehe kombinuje i kombinuje dziewczyny, uwaga, uwaga! ważna wiadomość. Tż sam, z nieprzymuszonej woli, bez dwutygodniowego narzekania z mojej strony, załatwił noclegi dla gości! za 60zł / os, w bardzo fajnym standardzie, ze śniadaniem w cenie. brawa dla niego kolejna rzecz załatwiona
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-02-12 o 18:04 |
|
|
|
|
#4265 |
|
Raczkowanie
|
A ja myślę o takich butach dla mojego
- to chyba typ "wiedenki"Mam nadzieję, że wkrótce przestanę kichać i być zasmarkańcem, i będziemy mogli w końcu wybrać się na poszukiwania odzienia dla męża ![]() Co do figurek na torcie- jeszcze nie wiem czy będziemy mieć, ale raczej nie |
|
|
|
#4266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cena nieważna, choc bardzo fajna - najważniejsza w tym wszystkim jest inicjatywa TŻ
|
|
|
|
|
#4267 | |||
|
Raczkowanie
|
i do tej tańczycie ?
My na początku celowaliśmy w coś zupełnie innego, "ze słowami", że tak to określę, ale mieliśmy się tylko bujać. Jednak kiedy wyszło, że kurs tańca to stwierdziliśmy, że stawiamy na walca do tej właśnie muzyki, urzekła nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zrób ![]() Cytat:
* Przepraszam kochane za wrzucanie takich dużych zdjęć ! Jednak dopiero ogarnęłam funkcję wielokrotnego cytowania ! powoli wszystkiego się nauczę, wybaczcie
|
|
|
#4268 |
|
Erudycja
|
moj buty musi zalozyc i popatrzec, jesli to nie bedzie miłość od pierwszego wejrzenia, to ich nie kupi... Boże jak dobrze, że ze mną bylo inaczej ( oboje w dniu poznania nie zwrócilismy na siebie zbytniej uwagi)
![]() co do figurek, niby wybralismy jedną, ale bez entuzjazmu... chyba zrezygnujemy w ogole. Zaczęłam zimową kurację odmładzająco-upiększającą na twarz, az do konca kwietnia musze sie przemeczyc z okropnym wyglądem, ale cos za coś ![]() edit: czy znacie jakies fajne, nawilzające podklady, ktore mają filtr? Teraz uzywam affinitona, ale przy łuszczącej sie skorze za bardzo to podkresla... poza tym troche zapycha
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2014-02-12 o 18:25 |
|
|
|
#4269 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Gratulacje!
Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia na tańcach i z nieświadomym niczego narzeczonym ![]() Cytat:
Chyba już będę tylko takie staniki kupowała, macie racje lepiej zapłacić więcej za lepszy stanik. (Była kiedyś o tym dyskusja na wizażu. )Cytat:
O to możemy sobie polecać jakieś fajne modele staników ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka życzę.
|
||||||||
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) chciałam się rozruszać tanecznie, "roztańczyć" 2) sposób na spędzenie czasu wspólne inne niż kanapowe i spacerowe ![]() 3) tż uwielbia tańczyć i mimo że już nie tańczy sportowo to mu brakowało tego bardzo więc dla niego hobby 4) nauka tańca towarzyskiego 5) przygotować coś na pierwszy taniec ![]() stąd też poszliśmy na kurs tańca towarzyskiego (tańce standardowe i latyno plus do tego wersje użytkowe) i to się stało naszym wspólnym hobby. zajęcia raz w tyg po 2godziny lekcyjne (1.5h zegarowej). I mamy zamiar chodzić też po ślubie jak tylko długo będziemy mogli i chcemy tańczyć sobie tak hobbystycznie ![]() stąd też poszliśmy na kurs grupowy. Doszlifować kroki to sobie zrobimy sami albo weżmiemy kilka indywidualnych ale już będziemy znać kroki i zrobimy coś z tego co umiemy. A jeśli idzie o taniec ogólnie żeby wyszedł naturalnie lekko nawet taki prosty 2na1 to trzeba trochę się roztańczyć, wsłuchać w melodię, nabrać trochę takiej elastyczności i płynności ruchu i wg mnie 8 godzin to może być mało jeśli ktoś nie ma drygu do tańca. mówię to ze swojej perspektywy - osoby która nigdy nie była dobra w te klocki i niezbyt umiała tańczyć nawet tak na weselu czy imprezie z partnerem możesz tu sobie zobaczyć na link http://www.youtube.com/watch?v=fVbh-YGgsqg a takie taniec 2na 1 jest akurat popularny właśnie wśród wujków i pasuje do wielu piosenek. kto wie może odkryjecie u siebie ukryte talenty i będzie u was to bułka z masłem ?
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-02-12 o 18:33 |
|
|
|
|
#4271 |
|
Erudycja
|
czy mozecie mi powiedziec gdzie dostane dobry strapless? W jakiej sieci sklepów szukac?
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd jesteś? Poszukaj na Stanikowej Mapie Polski |
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
ale widzisz, że Ci jeszcze lepiej życzę hihi :P:
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry strapless - może u E.Michalak? Sama biorę ją pod uwagę.
Ja mam Panache Special Occasions, ale pod suknię mi nie pasuje. Trzeba mierzyć i to najlepiej z suknią. Co do zmiany butów bo widziałam dyskusję ![]() Ja swoją suknię ostatnio mierzyłam z butami ślubnymi, niskie bo 6cm., ale różnica diametralna i widoczna. Nawet skracać nie będę. A jak mierzyłam bez butów to wydawało mi się, że jest o więcej za długa. Dobrze, że z obcasami nie zaszalałam :P |
|
|
|
#4275 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#4276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a co do butów to założy to co wygodne i przeze mnie zaakceptowane/ wybrane - on jako amerykaniec zdaje się w pełni na mój europejski gust (ciągle mówi: ja nie chce się ubierać jak Amerykanie, ja chce być Eurepejczykiem- czy ja już wyglądam jak Europejczyk? I )Na czym polega ta kuracja? Co do podkładów ja raczej nie używam, ale jak nakładam to lubię coś lekkiego i nawilżającego- od jakiś 4 m-cy używam w tym celu BB Cream z Dr.G- lubię jego kolor, jego lekkie krycie- wyrównuje koloryt, nie tworzy maski, nie wysusza, nie zapycha, i ma SPF 30, a nakładam go beauty blenderem z Sephory; http://www.amazon.com/dp/B006JTJVLU/..._M3T1_ST1_dp_1 http://www.sephora.com/royal-beauty-...?skuId=1598929 nie podkreśla suchych skórek jak zwykły podkład (ja używam na większe wyjścia Clinique lub Dior), ale suche skórki zawsze będą suchymi skórkami ![]() dzięki |
|
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to kciuki, żebyś załatwiła i zagrała ![]() co do 'Kawałka...' to bez szaleństw ze spiewem rozmawiałam wstępnie z zespołem i byśmy grali razem, a ja bym zrobiła intro ![]() Cytat:
![]() ![]() heh no wtedy dowalili z tą ceną, ale chyba w salonie LB mieliby w normalnej cenie ![]() Dziewczyny, jestem w szoku Mój Tż przyszedł do mnie z rozpiską rzeczy do załatwienia, którą sobie dziś utworzył i mnie zaczął nakrecać, że mamy tak mało czasu!! (80dni) ! taki był przejęty, zaczął mi po kolei wymieniać co będzie robił jutro, pojutrze i w ogóle taki napięty ma grafik, że chyba wszystko w tydzień załatwi ![]() a to, że mamy "tak mało czasu" to kilka razy powtórzył aż mnie zestresował
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2014-02-12 o 19:03 |
||
|
|
|
#4278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://en.etam.com/lingerie/the-coll...le-straps.html http://en.etam.com/lingerie/the-coll...multi-way.html VS też ma ok- mam od nich jeden bez ramiączek, w kolorze nude- miałam go na cywilnym, nic mi się nie zsunął, za to powiększył wizualnie to czym matka natura mnie obdarzyła ![]() miałam polecenie na jakiś mały butik z brafittingiem (polecenie od projektantek sukni ślubnych, które odradzały jednocześnie Intimissimi), ale karteczkę zgubiłam |
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mój póki co uważa, że wszystko jest ważne i na już tylko nie zapraszanie gości i że to może poczekać
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Odpadają.
Tam masz w Wawie mnóstwo sklepów: Cytat:
|
|
|
|
|
#4281 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe słowa po wstawieniu zdjęć w sukience.
Teraz mam mega problem. Byłam dziś mierzyć inną sukienkę. Nie wiem którą wybrać... |
|
|
|
#4282 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Kuracja płynem "atrederm", poza działaniem leczniczym na trądzik, skutkiem ubocznym jest "odmłodzenie" cery. Plyn ten mocno złuszcza skórę ( przez ostatnie 3 dni az mi wstyd bylo z domu wyjsc), przy czym tez pobudza skórę do intensywnej produkcji kolagenu. Dermatolog potwierdzila, ze mozna go uzywac wieloletnie jako srodek przeciwstarzeniowy jest podobno lepszy od niejednego kremu, a taki tani...co myslicie o tym? http://bradea.pl/produkt/biustonosz-...multiway-bialy http://bradea.pl/produkt/biustonosz-...tiway-cielisty
|
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak myślicie: czy takie buty: http://www.kribut.pl/galeria,obuwie,slubne.html
(srebrne z tandetnym białym obcasem ) - chodzi mi o te po lewej stronie cyrkoniowe, będą pasowały do sukni śmietankowa biel?? Trochę mi się to gryzie Na wszelki wypadek zamówiłam kolor srebrny skórzany jak te z La Body, ale teraz boję się, że będą za ciemne ciągle się zastanawiam ![]() Natomiast mogę polecić platformy z tej firmy, buty są wygodne i stabilne Edytowane przez Liana Czas edycji: 2014-02-12 o 19:37 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Coffee zdecydowanie nr 2 (czyli ta, którą mierzyłaś jako pierwszą).
ta dzisiejsza brzydko uwidacznia brzuch, w ogóle jakoś tak jest jedną 'taflą' materiału, nie podoba mi się to Tamta ma piękny dół! |
|
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pojechać do parafii po świadectwa chrztu i bierzmowania, ogarniać wiejski stół (póki co w produkcji mamy bimber i cytrynówkę chyba się mocno przejął, bo mnie cisnie, żebym dziś zamawiała tuby i pudełka na ciasta ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dotka, Magdalenka i Kamilka-zamawiałyście literki na tort +cyrkonie prawda?? poproszę bardzo o link do sprzedawcy ![]()
|
|
#4287 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli wybierać to mi się widzi 2
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Madzix: http://allegro.pl/litery-z-plexi-20x...966608406.html
a cyrkonie to szukaj aukcji, żeby Ci najtaniej wyszła duża ilość
|
|
|
|
#4290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), więc myślę że mi wystarczy na conajmniej do końca roku- 120zł w takim przypadku nie jest dużo, a jeśli chodzi o wybór między droższym tuszem a fluidem to stawiam na droższy fluid (przerzuciłam się np. z maskary Diora za 30$ na Cover Girl za 6$- uważam że ten drugi jest nie tylko tańszy, ale i lepszy, mówię serio); a tak już w ogóle to wolę wydać więcej na pielęgnacje niż krycie ![]() co do testera i braku różnicy między fluidem i kremem BB, to powiem Ci że krem BB kremowi BB nie równy co do staników- ja bym szła w cielisty, a co do modelu- to kwestia bardzo indywidualna ale wygląda na fajny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

poza tym prawda jest taka, ze zdjęcie nie oddaje prawdziwego wyglądu buta...

Mój Tż przyszedł do mnie z rozpiską rzeczy do załatwienia, którą sobie dziś utworzył i mnie zaczął nakrecać, że mamy tak mało czasu!! (80dni) !

poproszę bardzo o link do sprzedawcy