Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 22:35   #4261
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

Meta mi sie nie wydaje zeby tulenie brzuszka, wysmarowanie go balsamem czy pogladzenie reka bylo zle i mialo efekt skurczowy. Przeciez wiele kobiet tak wlasnie nabywa wiezi z jeszcze nienarodzona dzidzia. Ja rozumiem ugniatanie, mocny masaz czy cos to co innego i wtedy byc moze jest tak jak wspomnialas
To moje zdanie
Ja w szpitalu jak czekałam na łyżeczkowanie leżałam z dziewczyną i ona masowała brzuch a położna ją ochrzaniła,że nie wolno,bo jeżeli brzuch boli i ma jakiś skurcz to jest to zabronione,bo takie masowanie pobudza macicę do skurczu. I ta dziewczyna mi powiedziała,że w poprzedniej ciąży była w 34 tygodniu w szpitalu też opierdziel dostała,że nie wolno i ma się powstrzymać.
Uważam,że jeżeli chodzi o krótkie masowanie to ok a jak ktoś namiętnie masuje ten brzuch przez 3 godziny to może wtedy coś się dziać. Mojej siostrze ginekolog też mówił,że przez stymulację sutków lub głaskanie brzucha wydziela się oksytocyna,która odpowiedzialna jest za czynność skurczową macicy ale też trzeba to robić nieco dłużej.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:35   #4262
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
A u mnie przed chwilą córcia poczuła ruchy rodzeństwa, aż się wzruszyła😊

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Slodko

Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:38   #4263
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu jak czekałam na łyżeczkowanie leżałam z dziewczyną i ona masowała brzuch a położna ją ochrzaniła,że nie wolno,bo jeżeli brzuch boli i ma jakiś skurcz to jest to zabronione,bo takie masowanie pobudza macicę do skurczu. I ta dziewczyna mi powiedziała,że w poprzedniej ciąży była w 34 tygodniu w szpitalu też opierdziel dostała,że nie wolno i ma się powstrzymać.
Uważam,że jeżeli chodzi o krótkie masowanie to ok a jak ktoś namiętnie masuje ten brzuch przez 3 godziny to może wtedy coś się dziać. Mojej siostrze ginekolog też mówił,że przez stymulację sutków lub głaskanie brzucha wydziela się oksytocyna,która odpowiedzialna jest za czynność skurczową macicy ale też trzeba to robić nieco dłużej.
Z tym sie zgodze mi wlasnie chodzilo o ten czas i moc masowania

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-22, 22:47   #4264
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Jutro zapytam jak to jest,bo jakoś brakuje mi masowania brzuszka,bo już tak nakręcona jestem,że na własne życzenie położę się w szpitalu do września

O ile dane będzie mi odwiedzić mojego lekarza to zapytam Mam nadzieję,że go odwiedzę i nie chodzi już o usg(choć miło jakbym mogła malucha zobaczyć) ale chcę się upewnić czy z szyjką wszystko gra i usłyszeć,że wszystko jest rewelacyjnie,do zobaczenia 7 maja i no stress !! Zresztą samym telefonem do poradni zrobię z siebie wariata,ale trudno... W gębę za to nie dostanę a wolę tak niż mam płakać z bezsilności.

A tymczasem na pocieszenie Alpejskie Mleczko karmelowe Dzisiaj od tego dzidzia mi fikała to może teraz na dobranoc mnie smyrnie w podzięce za słodycze

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-04-22 o 22:48
Stary 2014-04-22, 23:31   #4265
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz ja za to dzisiaj już nawet nie liczyłam i wcale nie było słabiej niż w poprzednie dni. Ty jesteś w o wiele lepszej sytuacji,że tylko dwa razy Ci się pojawiła ta kulka a mi po przebudzeniu raz a tak to w ciągu dnia ciągle... To podobnie jak ja ten skurczyk Ci się zrobił miesiąc temu. Ale mam nadzieję,że jutro się dowiem czy tak ma być czy coś szwankuje Niemniej jednak mam nadzieję,że to tylko tak ma być i takie "uroki" ciąży Ale jednak boli to,że nie wolno masować brzuszka,bo to pobudza do skurczy i to już nawet w szpitalu słyszałam,żeby brzucha nie masować pod żadnym pozorem,więc teraz tym bardziej nie ryzykuje,bo wcześniej zdarzało mi się brzuszek masować-tu balsamem,tu ręką tuliłam brzuszek,Tż miział a teraz wprowadziłam zakaz....

No u mnie też chwile,niby gorzej jak trwa to dłużej i jest w miarę regularne( a ja nie liczyłam jak bardzo regularne to jest u mnie). Ja przez to już nawet nie mam małego co nie co,bo właśnie po tym też mi tak wyskoczyło na weekend i się wystraszyłam,że przez stosunek może wywołać mi skurcze i do wizyty u lekarza abstynencja... Ale bardzo pomaga leżenie na boku i to jest prawda Bo wtedy to zgrubienie tak jakby się rozpływało.
mi miesiąc temu stwardniał 2 razy, kilka dni temu łącznie z jakieś 20 w 3 dni. teraz też ze dwa razy jak tu siedzę, ale delikatnie-nie tak mocno i odczuwalnie jak 2 dni temu.
zapytaj gina, ja mam wizytę dopiero siódmego. jakby tobie powiedział, że nie do końca to normalne, to spróbuję pójść wcześniej do swojego. tyle że moja przyjmuje tylko poniedziałki i środy.
o masowaniu nie miałam pojęcia, ale no właśnie-trzeba by długo i mocno.
Cytat:
Bezaczek a czemu nie bierzesz tych tabletek? Ja wlasnie tez uzywam tych ladeevit i wedlug mnie sa bardzo dobre i maja fajny sklad tylko ze moja regularnosc brania jest taka sama jak smarowanie sie balsamem czyli opakowanie ktore starcza na miesiac ja mam minimum na dwa ale wyniki mam dobre i tak naprawde nie musze nic brac
nie biorę, bo są spore a ja mam problem je przełykać. jedna otworzyła mi się w buzi i aż dziw, że nie zwymiotowałam tego rybiego oleju mam uraz do tych tabletek
a pregna plus są malutkie. biorę raczej regularnie, czasem zdarzy się dzień przerwy albo obsuwa parę godzin.
Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Bezaczek- zdjęcie wrzucę jakoś w piątek jak bede w domku w De u nas malował teść budowlaniec ale myśle, ze tz sobie poradzi podobno trzeba to robić takim malutkim miękkim waleczkiem takze trochę sie człowiek namacha kupiliśmy taka z tańszych farb do płytek ale i tak wyszło dosc drogo bo chyba około 30euro na powierzchnie 10 metrów kwadratowych? No jakoś tak... wiec poszły dwie puszki... Z naszej była biała baza i do wybory i do dokupienia pigmenty ale chyba 4kolory tylko... My i tak zrobiliśmy białe Z innych firm były rożne kolory ale puszka około 60 euro i chyba na mniej metrów ale podobno można tamtymi malować nawet zlew czy wannę w środku

A tak w ogóle jutro USG polowkowe szkoda, ze o 16.30 i pewnie opóźnienie a od poczatku badania i ważenie miałam najpóźniej o 9 a teraz pewnie mi wyjdzie gigantyczna waga bo ide tak późno moja dziewczynka fika jak nie wiem co

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
poproszę o zdjęcie no nie wiem, ja o takim wynalazku nie słyszałam ale coraz to dziwniejsze rzeczy wymyślają, więc mało co mnie dziwi. po prostu przyjmuję do wiadomości

dobrej nocy, jutro dalszy ciąg cudowania z kuchnią. boję się tego
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:44   #4266
Misstic
Wtajemniczenie

Bezaczek te ladeevit sa jedne z najmniejszych jakie widzialam hehe a stalam w aptece chyba z 15min i najpierw sprawdzalam sklad chyba 6 preparatow a potem wielkosc tabletek niektore to byly tak wielkie ze nie wiem jak to mozna polknac i sie nie zadlawic
A te co mam probowalam uciskac i nie chcialy peknac
Jedyny minus ze troche smierdza hehe

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-23, 01:08   #4267
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Bezaczek te ladeevit sa jedne z najmniejszych jakie widzialam hehe a stalam w aptece chyba z 15min i najpierw sprawdzalam sklad chyba 6 preparatow a potem wielkosc tabletek niektore to byly tak wielkie ze nie wiem jak to mozna polknac i sie nie zadlawic
A te co mam probowalam uciskac i nie chcialy peknac
Jedyny minus ze troche smierdza hehe
to ci mogę zrobic fotkę porównawczą obu tabletek
ja się tak męczyłam z połknięciem, że ona mi się po prostu rozpuściła w buzi wiesz, dolewałam wody do siebie, a przełknąć nie mogłam koszmar. no i śmierdzą a pregna plus jest różowa i bezzapachowa jak dla mnie

dobranocek
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 05:57   #4268
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
mi miesiąc temu stwardniał 2 razy, kilka dni temu łącznie z jakieś 20 w 3 dni. teraz też ze dwa razy jak tu siedzę, ale delikatnie-nie tak mocno i odczuwalnie jak 2 dni temu.
zapytaj gina, ja mam wizytę dopiero siódmego. jakby tobie powiedział, że nie do końca to normalne, to spróbuję pójść wcześniej do swojego. tyle że moja przyjmuje tylko poniedziałki i środy.
o masowaniu nie miałam pojęcia, ale no właśnie-trzeba by długo i mocno.
Ja też mam wizytę dopiero siódmego więc postaram się dzisiaj wcisnąć to zapytam. Bo dzisiaj z rana pierwszy raz po przebudzeniu miałam i to aż było widoczne jak to wystaje ! Ale wiesz też nie ma co się porównywać do siebie,bo mi może wyjść,że to nienormalne a Tobie powie,że taka natura. Ale zapytam o najczęstsze przyczyny występowania i kiedy to ma martwić.
Mój właśnie tylko w środy przyjmuje ale w poradni jest jeszcze 2 innych lekarzy po za nim i równie dobrze mogę iść do nich jakby się coś działo,ale jednak co swój lekarz to swój.

Aha! I na udach zobaczyłam,że powoli robią się rozstępy... Są blade i powoli podchodzą pod kolor fioletu... Ale u mnie to w rodzinie normalne i każda miała i potem szybko znikały,więc chyba panikować nie będę

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-04-23 o 05:59
Stary 2014-04-23, 07:17   #4269
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
ja kupiłam ladee vit na początku, zjadłam 10 tabletek i 20 leży. nie przełknę ani jednej więcej. też mogę oddać-dwa pełne listki po 10szt
Ile dałaś za ladee vit? Ja dostałam dwa listki po 5 szt próbek od ginekolog. Wcześniej brałam pregna plus właśnie i wymiotowałam po nich strasznie ciekawe jak będzie z tymi skład mają konkretny. Ale faktycznie pregna plus są mniejsze i nie są takie słone
Cytat:
Też to słyszałam Sutków nie ruszam, ale brzuszek tak od czasu do czasu nie zaszkodzi

Ide do lekarza po skierowanie na mocz i morfologię

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-04-23 o 07:20
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 08:00   #4270
ania9106
Zadomowienie

Witam
byłam w tym ZUSIE na komisji. Okazało sie,że ZUS za wszelką cenę chce mi zabrać zasiłek. Pani dr zadawała strasznie dużo pytań : czemu jestem na l4, czy nadal mnie coś boli itp. Myślę,że przeważył fakt,że leżałam w szpitalu.
Na koniec Pani dr stwierdziła,że zwolnienie jest uzasadnione

W sumie to tyle

Dzisiaj mam wizytę modlę się i błagam żeby wyniki moczu wreszcie wyszły ok bo mam dośc tych leków no i żeby ta torbiel się wchłonęła, albo chociaż nie powiększała

wczoraj moja dzidzia była wyjątkowo aktywna wieczorem już mnie bolało pod pępkiem tak szalał

15.02.2020 MAŁY KTOŚ

Edytowane przez ania9106
Czas edycji: 2014-04-23 o 08:03
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 08:05   #4271
Niestabilna
Wtajemniczenie

Witam sie i ja w urlopowym nastroju. Naszczescie do nadrobienia mam tylko 10 stron
ale dobrze ze weszlam bo ja juz nad nowym watkiem pracowac musze hihih tak pedzicie.
U mnie wszystko wspaniale, zakochalam sie w swoim siostrzencu
troszke mnie przeziebienie bierze ale moja mama ma na to sposoby i nie damy sie chorobsku
witam sie w 20 tygodniu. Ja zabieram sie za nadrabianie.
Nie zapomnialam o was :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 08:43   #4272
nmartyna
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
Po wczorajszej burzy, miałam problem z internetem, więc dopiero teraz zaglądam.

Ja kopniaki Malucha czuję w bardzo różnych miejscach: raz po lewej stronie, raz po prawej, zaraz pod pępkiem, albo całkiem na dole. Widocznie Dzidziol tak się kręci, że czuję go wszędzie
Kopniaków nie da się pomylić z jelitami, przynajmniej takie jest moje odczucie Jak Maluszek kopie, to widać to na brzuchu
Co do macicy, to też klika razy mi twardniała, ale żadne kulki na szczęście nie wyskakiwały... Praktycznie od początku ciąży przyjmuję Luteinę dopochwowo na to twardnienie no i mam odpoczywać:P Teraz jest już lepiej i może jutro lekarz powie, że mogę odstawić luteinę...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 08:43   #4273
Misstic
Wtajemniczenie

Niestabilna mam nadzieje ze swieta minely radosnie tak myslalam ze po sie odezwiesz juz jestes w De czy jeszcze u rodzinki?
A nadrabiania nie masz duzo, mamuski na swieta odpuscily forum hehe

Dzanet ja za ladee Vit dawalam 43zl

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-23, 08:47   #4274
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Witam
byłam w tym ZUSIE na komisji. Okazało sie,że ZUS za wszelką cenę chce mi zabrać zasiłek. Pani dr zadawała strasznie dużo pytań : czemu jestem na l4, czy nadal mnie coś boli itp. Myślę,że przeważył fakt,że leżałam w szpitalu.
Na koniec Pani dr stwierdziła,że zwolnienie jest uzasadnione

W sumie to tyle

Dzisiaj mam wizytę modlę się i błagam żeby wyniki moczu wreszcie wyszły ok bo mam dośc tych leków no i żeby ta torbiel się wchłonęła, albo chociaż nie powiększała

wczoraj moja dzidzia była wyjątkowo aktywna wieczorem już mnie bolało pod pępkiem tak szalał
Hej
Ania a czemu dostałaś wezwanie do ZUSU? Byłjakis powód? Bo wiem ze kontoluja kobiety wciazy w domu, ale żeby do ZUSU na komisje wzywać?
Stary 2014-04-23, 09:04   #4275
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Dziś mam wizytę o 18.30,więc zobaczę znów młodego
Ogarnęłam trochę chatę,wstawiłam pranie i chwilę odpoczywam zastanawiając się czy coś zjeśćWczoraj byłam z córą u lekarza,bo skarży się,że ma zatkane uszko,no i ,faktycznie, zalega woskowina i musimy jej zakraplać.Kupiłam sobie w końcu wiatminy dla ciężarnych-Femibion 2- wczoraj zjadłam pierwszą dawkę. Dziwne jest to, że trzeba wziąć tabletkę, a do tego kapsułkę,no ale może się przyzwyczajęZa to nie czułam żadnego smaku, ani zapachu,z tym,że cena ok.70zł jest dość wysoka:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 09:09   #4276
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestabilna mam nadzieje ze swieta minely radosnie tak myslalam ze po sie odezwiesz juz jestes w De czy jeszcze u rodzinki?
A nadrabiania nie masz duzo, mamuski na swieta odpuscily forum hehe

Dzanet ja za ladee Vit dawalam 43zl
ja jeszcze u rodzinki
do 27 zostajemy a 28 zaczynamy przeprowadzke... juz mi sie nie chce
Stary 2014-04-23, 09:20   #4277
elffirka
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny... Obudziłam się dziś z dziwnym bólem w okolicy pępka, dokładnie ok. 1cm na prawo od niego. Ale ten ból jest tylko przy głębszym oddechu, dmuchaniu nosa, gwałtownych ruchach i przy dotykaniu. Podczas dotyku jest dość mocny ból. Nie wiem co to jest. Może źle spałam albo coś bo już w nocy jak wstawałam to pobolewało.
A ja biorę witaminy Feminovit+DHA ale w sumie to rzadko biorę bo są tak wielkie że mi stoją w gardle.
Wczoraj Małż mi wyciskał soczek z dwóch pomarańczy i stwierdził, żebym kupiła dzisiaj to jak wróci z pracy to znowu mi zrobi i codziennie będzie mi wyciskał... Wczoraj w Biedzie kupiliśmy i sok był słodziutki jak z kartonu...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 09:35   #4278
katiusza1985
Raczkowanie

ja brałąm prenatal. Ale po DHA było mi niedobre. teraz dostalam pregna plus - są super, malutkie, dobrze sie po nich czuję .
Stary 2014-04-23, 10:06   #4279
wpaula
Wtajemniczenie

Ja biore witaminki Ladee Vit i sie dobrze po nich czuje i kapsulki nie sa takie duze

Za to ogolnie od ponad tygodnia codziennie mam zgage i tot ak okropna ze wytrzymac nie idzie , czy ktoras z was tez tak cierpi z powodu zgagi ? Moja koelzanka mowila mi ze miala zgagi ale dopiero w 3 trymestrze ale w 19 tygodniu to troche wczesnie
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:13   #4280
ZygaEffka
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Stęskniłam się za wami trochę , pokrótce ogarnęłam to co pisałyście , ale wczoraj byłam jeszcze ledwo żywa , masakra z ta jelitówką , w życiu się tak nie stresowałam o moją dzidzie wymiotowałam bardzo intensywnie że następnego dnia miałam straszne bóle mięśni , musiałam robić konkretne pranie przez to że wszystko było przeze mnie oznaczone...
Dziś stwierdziłam że się zapiszę na następny poniedzialek albo na jutro do Gin bo się serio martwię , podbrzusze mnie boli i macica , wszystkie więzadła , ale po takim wymiotowaniu to wierze ze wszystko mam tak naruszone od wysiłku . po za tym na majówkę wyjeżdżamy i wolałabym być tam spokojna że z dzidzia ok .
Widzę że piszecie o złych skutkach witamin , no niestety nie ma takich które by działały na wszystkie ciężarne jednakowo , ale prawda jest taka że jeśli chce się wymiotować po witaminach to znaczy że w organizmie jest ich już za dużo , Ja biorę prenatal classic i tak samo po nich mam jazdy , ale biorę czasem co 2 lub co 3 dni bo tabletki mają chyba z 4 cm są tak wielkie , więc ich dawka jest mega wielka .

A i jeszcze coś , to co przybrałam w ciązy to straciłam przez jelitówke, waga mnie zaskoczyła dziś z rana ...

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Ja biore witaminki Ladee Vit i sie dobrze po nich czuje i kapsulki nie sa takie duze

Za to ogolnie od ponad tygodnia codziennie mam zgage i tot ak okropna ze wytrzymac nie idzie , czy ktoras z was tez tak cierpi z powodu zgagi ? Moja koelzanka mowila mi ze miala zgagi ale dopiero w 3 trymestrze ale w 19 tygodniu to troche wczesnie

Kup sobie migdały i dosłownie je długo żuj pomoże , ja też walczyłam parę dni ze zgagą , ale to raczej nie była zasługa ciąży bo to faktycznie za wcześnie na zgagę ;-)
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-04-23 o 10:17
ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:18   #4281
małaPaulina
Wtajemniczenie

Meta mi tez sie zdarzyla taka kulka w nocy ktora mi sie przemieszcza w brzuchu hehe

A wlasnie moja przyjaciolka mowila zebym w ogole brzucha nie dotykala bo sie wywołuje wczesniejszy porod tss no bez przesady to ręki na brzuchu nie mozna polozyc?jakies zabobony chyba

Czy kogoś tez tak rwie pachwine jak i mnie Czasami to mogę ledwo nogę podniesc,szczegolnie po nocy,masakra to jest jakas

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:25   #4282
agnes 20
Zadomowienie

A ja muszę się chyba zastanowić nad kupnem tej poduszki do spania specjalnej, albo chociaż przynieść drugą kołdrę i zwinąć sobie bo nie mogę znaleźć już dobrej pozycji do spania, i pół nocy kręcę się w łóżku i budzę męża
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:47   #4283
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A ja muszę się chyba zastanowić nad kupnem tej poduszki do spania specjalnej, albo chociaż przynieść drugą kołdrę i zwinąć sobie bo nie mogę znaleźć już dobrej pozycji do spania, i pół nocy kręcę się w łóżku i budzę męża
mam to samo jest mi okrutnie niewygodnie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:56   #4284
ZygaEffka
Zadomowienie

zmieniłam Avka jak coś , choć przez chwile chciałam się poczuć jak sexi smerfetka

A to tak na poprawę humoru wszystkim :

http://www.chamsko.pl/47100/Smerfetka
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-23, 11:09   #4285
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Hej Mój dzieciaczek już jest tak silny że czuję nie tylko kopniaki ale i to jak delikatnie się porusza i to nie punktowo tylko na długości 10 cm I np coś czuję w jednym miejscu a 10 cm dalej kopa Śmieszne to jest ale fajne Wczoraj dzidziuś musiał mieć nóżki na dole bo tak miałam skopany pęcherz że poezja... Co 5 minut sikać mi się chciało ale nie chciało. Leżałam na kanapie aż wkońcu mi się na poważnie zachciało i poczułam ruchy i nagle bach z taką siłą napływ chęci skorzystania z kibelka jakbym godzinę trzymała chyba Ledwo zdążyłam hehe
Spać po nocach nie mogę, wszystko mi przeszkadza Pozycji odpowiedniej nie ma bo albo kark boli, albo krzyż, albo wyżej Już wczoraj miałam kryzys że mi się odechciało ciąży bo to mega męczące Wariatka ze mnie...

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:21   #4286
ZygaEffka
Zadomowienie

Mój też jest ruchliwy , ale po tej jelitówce kilka godzin miałam cisze w brzuszku i sie zdenerwowałam, dlatego jutro idę na kontrole o 20,15 oczywiście prywatnie .. ale nie wytrzymam do 11 maja z wizytą po takich przebojach ..
naczytałam się że jelitówka w ogóle nie jest szkodliwa dla dziecka , płodu itp , ale boli mnie cholernie macica jak psikam nawet , możliwe że się naderwałam .
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-04-23 o 11:33
Stary 2014-04-23, 11:36   #4287
Marcella_
Raczkowanie

Ja mam to samo z bólem w prawej pachwinie. Wczoraj nawet byłam u lekarza przez ten ból
Marcella_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 11:37   #4288
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
Ja mam to samo z bólem w prawej pachwinie. Wczoraj nawet byłam u lekarza przez ten ból

I co ci powiedzial ?
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-23, 11:38   #4289
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość

niestety nigdy nie jest za wcześnie w ciaży na zgagę. ja w 1 ciąży zaczęłam mieć w 2 trymestrze, co 3-4 dni. A w 3 trymestrze to dzień w dzień. Wczoraj mialam pierwszą zgagę w tej ciaży, no więc wiem, że się już u mnie zaczyna czas zgagi. Unikaj mocno przyprawionych potraw, lekkostrawna dieta, a potem to juz nic moze nie pomóc (ja miewalam od rana, na czczo zgagę). Zgaga minęła mi na kilka dni przed porodem. Nie wiem, czy jakiś leków nie mozesz brać, ale to spytaj się lekarza.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:40   #4290
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
niestety nigdy nie jest za wcześnie w ciaży na zgagę. ja w 1 ciąży zaczęłam mieć w 2 trymestrze, co 3-4 dni. A w 3 trymestrze to dzień w dzień. Wczoraj mialam pierwszą zgagę w tej ciaży, no więc wiem, że się już u mnie zaczyna czas zgagi. Unikaj mocno przyprawionych potraw, lekkostrawna dieta, a potem to juz nic moze nie pomóc (ja miewalam od rana, na czczo zgagę). Zgaga minęła mi na kilka dni przed porodem. Nie wiem, czy jakiś leków nie mozesz brać, ale to spytaj się lekarza.
Biore Rennie jest dozowlony w ciazy , codziennie 1 tabletke bo ciezko sobie poradzic z ta zgaga , zapytam lekarki na wizycie jak dlugo mozna stosowac ten lek
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości