III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 22:48   #4261
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

i tak wam pisze w skrotach wszystko
ale podsumowując powiem tak: nie mam pojęcia jak kąpać i ubierać malenstwo przeraza mnie to...ja nie wiem jak dziecko wezmę na ręce po porodzie
czuje sie jak niedoświadczona 15latka... masakra

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 22:48   #4262
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47279351]Aaa to też bym zasuwala :-D tak to się opłaca ;-)

Komu dzisiaj kibicujemy? Ja dziś Brazylii żal mi ich było po ostatnim meczu, tak płakali... I te dzieci na stadionach, szok![/QUOTE]
tez mi zal Brazyli.
60cm
Monika moja coreczka

Edytowane przez malgosia1051
Czas edycji: 2014-07-12 o 22:49
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 22:56   #4263
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Wchodzę z nudów na kwejka a tam takie ciasteczko z wróżbą
No nie, bo padnę
od jutra tż nie dotyka miotły

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 22:57   #4264
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ale podsumowując powiem tak: nie mam pojęcia jak kąpać i ubierać malenstwo przeraza mnie to...ja nie wiem jak dziecko wezmę na ręce po porodzie
To co Ty lalkami się nie bawiłaś ? Prawie podobnie się ubiera

Mój Tż to perfekcyjny pan domu... Chyba muszę kłócic się z nim częściej,bo teraz mi ciągle przynosi wszystko,robi kolację,najważniejsze sprząta i widac uczy sie po sobie wynosic jak sam tyle tyra Może będą z niego ludzie jeszcze i będę miała faceta,który robi coś w domu

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 23:00   #4265
Asia19x
Zakorzenienie

uciekamy lulu, dobrej nocki Wam życzę

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 23:06   #4266
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Widziałam, że o stanikach pisałyście. Ja mam do karmienia jeden, szary, usztywniany z lekkim push upem i kupiłam jak była w lidlu akcja dla mam. Super jakość, myślałam, aby kupić dwa, ale zobaczę po porodzie, bo być może spadnie mi cyc i trzeba będzie kupić mniejszy Teraz w ciąży jak mi urosły wymieniłam na nowe i mam trzy, dla mnie wystarcza, a i przed ciążą miałam maks 4-5, nie wiem jak można mieć 15 uwielbiam majtki kupować, ale staniki tylko gdy wymieniam na nowe :P

Ojej
To twój synuś?? Ale cudeńko

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Serio? W życiu o czymś takim nie słyszałam
tak bo mam wyniki dobre to kazal przestac brac witaminy. bo przez tą cukrzyce ciazowa no tylko o pare punktów mam przekroczone no ale nie mogę juz duzo przytyć.

Heh i nie moge cos pisac po czasie okno do pisania mi znika i tylko sami emotki sa i nie wiem co sie dzieje,...

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

A tak ostatnio mam takiego lenia że nic mi sie nie chce tak sie zmuszam do wszystkiego..... nie ogarniam tego wszystkiego.... Tez lece spać wszystkiego dobrego...
60cm
Monika moja coreczka

Edytowane przez malgosia1051
Czas edycji: 2014-07-12 o 23:03
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 23:10   #4267
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

A mam jeszcze pytanie do dziewczyn, u których maluchy są już w ułożeniu główkowym. Gdzie dokładnie czujecie ruchy? Bo ja czuję po bokach, w okolicy pępka i nad spojeniem łonowym gdzie już jest główka.Wogóle nie czuję pod żebrami czy koło żołądka 😕.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-12, 23:10   #4268
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Rzeczywiście malusia, a teraz ile?
to było tydzień temu na usg 3-go trymestru, następne usg mam 22 lipca ta waga jest w normie, dolna granica, ale dziecko rośnie cały czas, łożysko mam ok, przepływy w pępowinie bardzo ładne,i co najważniejsze, to, że poszczególne narządy mają ten sam wiek ciąży, a nie, że np główka 2 tygodnie starsza od brzuszka. Wg dwóch ginekologów po prostu moja dziewczynka ma taką drobniejszą urodę no i waga określana usg to niekoniecznie musi rzeczywiście oznaczac, że tyle wazy maluch, najważniejsze są wymiary. Także się nie martwię, bo na początku troszkę się martwiłam, bo jeśli by nie rosło dziecko to mogło to oznaczac, że łożysko mi się starzeje i nie ejst wydolne w 100% by karmic maluszka. Ale jest łożysko ok.

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
a mi lekarz zakazal brac witaminy bo one moga bardziej powodowac tycie. Wiec przestalam brac
o tyciu po witaminach nie słyszałam, natomiast często słyszę, że branie witamin w ciaży może (ale nie musi) powodować, ze dziecko rodzi się większe.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
spoko, dasz radę ja miałam zerowe pojęcie na początku, a już w szpitalu intuicyjnie dobrze młodą przewinęłam (położna patrzyła mi na ręce), a w życiu wcześniej pieluchy w ręku nie miałam i nawet się zastanawiałam, czy nie pomylę przodu z tyłem ubierania też na początku nie lubiłam, bo noworodek to i główka niestabilna i taki delikatny się wydaje, a ja w dodatku rodziłam w grudniu, wiec na spacer było trochę do ubierania ( a dodatkowo były sytuacje extra- czyli dziecko już w kombinezonie zimowym a tu kupa w pieluszce) ale dałam radę, wiec Ty też bankowo dasz

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-07-12 o 23:12
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 23:15   #4269
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanie do dziewczyn, u których maluchy są już w ułożeniu główkowym. Gdzie dokładnie czujecie ruchy? Bo ja czuję po bokach, w okolicy pępka i nad spojeniem łonowym gdzie już jest główka.Wogóle nie czuję pod żebrami czy koło żołądka 😕.

czuje po bokach i w okolicy pępka tez, ale własnei najczesciej na wysokości pępka tylko po bokach-jakby raczkami mnie uderzał
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 23:20   #4270
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
czuje po bokach i w okolicy pępka tez, ale własnei najczesciej na wysokości pępka tylko po bokach-jakby raczkami mnie uderzał
No właśnie też myślę że po bokach to rączki.W pierwszej ciąży bez większych problemów rozpoznawałam części ciała a teraz mam problem.No i brak ruchów pod żebrami.Zastanawiam się czy aby na pewno dziecko jest głową w dół, położna nie ma wątpliwości.Za 5 dni będzie mnie badać inna położna, zobaczę co ona powie.

Stary 2014-07-12, 23:26   #4271
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
No właśnie też myślę że po bokach to rączki.W pierwszej ciąży bez większych problemów rozpoznawałam części ciała a teraz mam problem.No i brak ruchów pod żebrami.Zastanawiam się czy aby na pewno dziecko jest głową w dół, położna nie ma wątpliwości.Za 5 dni będzie mnie badać inna położna, zobaczę co ona powie.

ja obstawiam raczki bo jak wczoraj miałam mierzone tetno to lekarka to urządzenie dawała w okolicy pepka wiec tam musi być gdzieś serduszko i sobi etak poukładałam ze to czym mnie"kopie" to raczki

Mała Paulina tak jak pisze Aliszcze spokojnie sobi eporadzisz, ja nie chodziłam do szkoły rodzenia ani nic a jak mały sie urodził to sama z nim smigałam po sali przebieranie i w ogóle, to przychodzi chyba instynktownie jak boisz sie o ubieranie itd to weż sobie cos do ubrania na poczatek mało skomplkowanego (pajacyki, bodziaki, półśpiochy itd-takie całe rozpinane ze nei trzea przez główke przekładac)
dasz rade

i popatrzcie jak instynkt potrafi zadziałac cuda , nawet u meżczyzn (chyba z ejuz ktoś dawał ten filmik to sorrki ni ewszytko ogladam jak jestem na fonie )
https://www.youtube.com/watch?v=wc0fDDsmOv4
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 23:38   #4272
małaPaulina
Wtajemniczenie

Meta a bawilam ale kiedy to bylo he,wtedy mialam instynkt macierzynski
Aliszcze i aa2 okazę się we wrzesniu czy mialyscie racje he oby

kurcze teraz tak czytam ze ten alantan plus co jest na pupke malenstwa nadaje sie tez na sutki podczas karmienia

Stary 2014-07-12, 23:43   #4273
Aneta???
Zakorzenienie

Na sutki kupcie sobie coś z czystą lanoliną.Nie trzeba zmywać przed karmieniem.Ja już teraz używam co wieczór, rano są niesamowicie nawilżone.Tak się przygotowuję do karmienia ☺

Stary 2014-07-13, 08:23   #4274
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witamy

Co to wszyscy śpią ?

My wczoraj wieczorem poszliśmy do znajomych, którzy mieli przyjść do nas przed wyjściem zjadłam kolację tak na wszelki wypadek
A znajoma poczestowala pierogami ruskimi mało słone ale pojadlam
Dziś pochmurno, a miałam iść na pchli targ tż jeszcze chrapie po wieczornej dawce chmielu a my idziemy na śniadanie

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:27   #4275
allckarola
Zadomowienie

Czesc ;-) Kurde chora jestem głową peka, gardło mnie boli katar mam. Masakra jakaś. I nie wiem jakie leki brać...na samej herbacie nie pojadę bo lipa i nic nie daje

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:31   #4276
nmartyna
Zadomowienie

My nie śpimy

Witam się z rana, z szalejącą w brzuszku Lenką
Małż wyprawiony do pracy, wraca jutro, a my wcinamy śniadanko i uciekamy do pieska, bo biedna sama siedzi w domu u rodziców
Tżcik wczoraj wyskoczył po pizze, tak więc moja zachcianka została zaspokojona, do tego mąż piwko, ja kompocik i jakiś fajny film (wieczór bardzo udany)

A dzisiaj czeka mnie samotny dzień z pieskiem, trochę odpoczniemy

Miłego dnia Laseczki
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:32   #4277
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cześć dziewczyny :-*
Ale pospałam. Tylko siku jakos częściej biegała robić

U nas też położna środowiskowa poleca ten alantal na sutki. Ale od 36tyg, żeby ich teraz nie stymulować bo to może powodować skurcze ;-)

Też czuje małą po bokach i w okolicy pępka czasami tak bardzo po bokach że aż się zastanawiam czy się aby znowu nie przekrecila ;-)
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:37   #4278
Miminek
Raczkowanie

Hej hej. Dzisiaj wstałam dość późno bo o 7. Od 5.50 Radek już łaził (myślałam, że go uduszę!). Dobrze, że wziął sobie zabawki, usiadł na naszym łóżku i bawił się chyba z godzinę.
Wybieramy się dzisiaj do castoramy kupić płytki i tapety
Nie wiem czy tak się zasugerowałam przeżyciami dziewczyn (w sensie twadnienia brzucha itd), ale wczoraj popołudniu co przy chodzeniu i staniu był twardy jak kamień. Jak usiadłam czy się położyłam było okej zapytam się jutro położonej (przychodzi na pierwszą wizytę) o t twardnienia.

Aneta - ja mam na ten moment 3 staniki ciążowe z funkcją karmienia (firma Carriwell). Mam w kolorze czarnym, białym i cielistym. Ogólnie jestem zadowolona, są wygodne.
Jeżeli chodzi o rozmiar to kupuje się je tak jak koszulkę (S,M,L itd). W sklepie zresztą podana jest tabela rozmiarów z dużą tolerancją.

Latte - daj koniecznie znać jestem ciekawa Twojej opinii
jeżeli chodzi o dzieci i ich teksty to mówię ostatnio do tż, że coś mnie brzuch ciągnie, że muszę się położyć. Za chwilę przychodzi Radek, patrzy na mój brzuch, patrzy że coś się tam rusza i mówi: "o mamusiu! dzidziuś bawi się samochodzikami!!" a za chwilę marszczy brwi i mówi: "ale rowerkiem pewnie już nie. Nie ma miejsca".

Małgosia - ja też nie biorę witamin. Mój gin nie jest ich zwolennikiem, zresztą ja sama też nie. Na studiach pokazywali nam badania w których naukowcy udowadniali, że dzieci matek które suplementowały witaminy w ciąży są cięższe i dłuższe (chociaż to nie zawsze). Ja teraz jak były truskawki to nawet kwasu foliowego nie brałam. Jadłam je w takich ilościach że nie widziałam potrzeby. Zresztą wbrew pozorom trzebaby bardzo się postarać żeby mieć niedobór folianów. Ja jedyne co suplementuję to czyste DHA - nie jem ryb w ogóle bo nie za bardzo lubię, więc jakoś muszę sobie zapewnić dostawę omega 3

małaPaulina - czym TY się przejmujesz! umiejętność opieki nad noworodkiem to coś czego się szybko nauczysz. Ja pamiętam jak mi syna przynieśli parę godzin po urodzeniu i pierwsze co zrobił to ogromną kupę matko, jaki ja miałam rebus jak go przebrać a nikogo nie było do pomocy. Bałam się, że coś mu ułamię a potem przyszły panie na kąpanie, zaczęły przerzucać go z ręki do ręki pod kranem jak kurczaka więc stwierdziłam że dzieci chyba jednak się tak szybko nie uszkadzają Dla mnie ubieranie lalki w szkołach rodzenia to bezsens bo ubieranie noworodka to całkiem coś innego. DASZ SOBIE RADĘ!
Pamiętam jeszcze jak kąpaliśmy go pierwszy raz sami w domu i jak stosowaliśmy się stricte do zaleceń ze szkoły rodzenia nalaliśmy mu wodę 37 st. Wkładam łokieć, myślę sobie, że to zimne jest, ale skoro tak kazali to tak robimy. Młody darł sie tak że chyba wszyscy w okolicy go słyszeli (zresztą nie dziwię mu się...). Na drugi dzień nalaliśmy już cieplejszą, taką przyjemną dla łokcia. I co? Dziecka nie było. Leżał spokojnie, ale za to wył przy wyciąganiu z wody
Ja mam na razie jeden rożek od szwagierki i myślę, że to wystarczy.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Czesc ;-) Kurde chora jestem głową peka, gardło mnie boli katar mam. Masakra jakaś. I nie wiem jakie leki brać...na samej herbacie nie pojadę bo lipa i nic nie daje

Ja polecam prenalen syrop + prenalen pastylki na gardło. Ja w chorowałam cały czerwiec, lekarz nie bardzo umiał mi pomóc dopiero to mnie uratowało

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:39   #4279
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej hej. Dzisiaj wstałam dość późno bo o 7. Od 5.50 Radek już łaził (myślałam, że go uduszę!). Dobrze, że wziął sobie zabawki, usiadł na naszym łóżku i bawił się chyba z godzinę.
Wybieramy się dzisiaj do castoramy kupić płytki i tapety
Nie wiem czy tak się zasugerowałam przeżyciami dziewczyn (w sensie twadnienia brzucha itd), ale wczoraj popołudniu co przy chodzeniu i staniu był twardy jak kamień. Jak usiadłam czy się położyłam było okej zapytam się jutro położonej (przychodzi na pierwszą wizytę) o t twardnienia.

Aneta - ja mam na ten moment 3 staniki ciążowe z funkcją karmienia (firma Carriwell). Mam w kolorze czarnym, białym i cielistym. Ogólnie jestem zadowolona, są wygodne.
Jeżeli chodzi o rozmiar to kupuje się je tak jak koszulkę (S,M,L itd). W sklepie zresztą podana jest tabela rozmiarów z dużą tolerancją.

Latte - daj koniecznie znać jestem ciekawa Twojej opinii
jeżeli chodzi o dzieci i ich teksty to mówię ostatnio do tż, że coś mnie brzuch ciągnie, że muszę się położyć. Za chwilę przychodzi Radek, patrzy na mój brzuch, patrzy że coś się tam rusza i mówi: "o mamusiu! dzidziuś bawi się samochodzikami!!" a za chwilę marszczy brwi i mówi: "ale rowerkiem pewnie już nie. Nie ma miejsca".

Małgosia - ja też nie biorę witamin. Mój gin nie jest ich zwolennikiem, zresztą ja sama też nie. Na studiach pokazywali nam badania w których naukowcy udowadniali, że dzieci matek które suplementowały witaminy w ciąży są cięższe i dłuższe (chociaż to nie zawsze). Ja teraz jak były truskawki to nawet kwasu foliowego nie brałam. Jadłam je w takich ilościach że nie widziałam potrzeby. Zresztą wbrew pozorom trzebaby bardzo się postarać żeby mieć niedobór folianów. Ja jedyne co suplementuję to czyste DHA - nie jem ryb w ogóle bo nie za bardzo lubię, więc jakoś muszę sobie zapewnić dostawę omega 3

małaPaulina - czym TY się przejmujesz! umiejętność opieki nad noworodkiem to coś czego się szybko nauczysz. Ja pamiętam jak mi syna przynieśli parę godzin po urodzeniu i pierwsze co zrobił to ogromną kupę matko, jaki ja miałam rebus jak go przebrać a nikogo nie było do pomocy. Bałam się, że coś mu ułamię a potem przyszły panie na kąpanie, zaczęły przerzucać go z ręki do ręki pod kranem jak kurczaka więc stwierdziłam że dzieci chyba jednak się tak szybko nie uszkadzają Dla mnie ubieranie lalki w szkołach rodzenia to bezsens bo ubieranie noworodka to całkiem coś innego. DASZ SOBIE RADĘ!
Pamiętam jeszcze jak kąpaliśmy go pierwszy raz sami w domu i jak stosowaliśmy się stricte do zaleceń ze szkoły rodzenia nalaliśmy mu wodę 37 st. Wkładam łokieć, myślę sobie, że to zimne jest, ale skoro tak kazali to tak robimy. Młody darł sie tak że chyba wszyscy w okolicy go słyszeli (zresztą nie dziwię mu się...). Na drugi dzień nalaliśmy już cieplejszą, taką przyjemną dla łokcia. I co? Dziecka nie było. Leżał spokojnie, ale za to wył przy wyciąganiu z wody
Ja mam na razie jeden rożek od szwagierki i myślę, że to wystarczy.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Ja polecam prenalen syrop + prenalen pastylki na gardło. Ja w chorowałam cały czerwiec, lekarz nie bardzo umiał mi pomóc dopiero to mnie uratowało
Dziękuję ;-) Kurde poczekam do jutra może bedzie lepiej bo dzisiaj jest fatalnie. Dobrze xe gorączki nie mam

allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 08:44   #4280
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Dziękuję ;-) Kurde poczekam do jutra może bedzie lepiej bo dzisiaj jest fatalnie. Dobrze xe gorączki nie mam

Dziś ciepłe mleko z czosnkiem i masłem, może być z miodem jeszcze

O widzę że jednak nie spicie

Nie ma to jak świeży chrupiacy chlebek

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-13, 08:45   #4281
Simran86
Raczkowanie

Witamy się Kochane w 31 tygodniu:-D ale czas leci;-) mój śpi po pracy a my oglądamy tv i trzeba zaraz coś zjeść bo już głodna się robię;-) Milenka szaleje w brzuszku od rana

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 09:17   #4282
małaPaulina
Wtajemniczenie

dzanet2108 a mi nic nie mowili o tym alantanie na sutki w SR ale sama przeczytalam ze tez jest na to tylko nie slyszalam nic zeby uzywac wczesniej niz po porodzie
Miminek no dlatego uwazam ze ta częśc kursu jest najbardziej zbędna bo nie odzwierciedla prawdziwego dziecka ale i tak sie boje
a zamierzasz tez dziecko klasc spac w rozku?bo ja mam w sumie tylko rozek do spania... chociaz na szczescie rozki są tanie

Witam się tak wczoraj sie zastanawialam czy ja nie zwariuje z dzieckiem w domu... od stycznia jestem na zwolnieniu i w sumie nic tworczego nie robie potem nie wiadomo kiedy wroce do pracy a ze nie mam w sumie gdzie wracac to pewnie nie predko...znajomych tu nie mam,rodzice tez niestety w innym miescie... ja chyba oszaleje
A i zapomnialabym... ściemnialy mi wszystkie dziurki zauwazylam to jakis czas temu podczas golenia...a TZ wczoraj zobaczyl ze mam prawie czarny odbyt
dlaczego ja w ciazy musze byc az taka sexi?

Miminek ja tez nie biore witamin,nigdy nie bralam i uwazam ze nie ma sensu,moj lekarz tez nie jest zwolennikiem a co do DHA mialam o tym na SR i faktycznie musze chyba to kupic,Doula mowila ze to jest bardzo wazne,szczegolnie przy karmieniu(zreszta w ciazy tez) a ja ryb za często niestety nie jem...

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-07-13 o 09:21
Stary 2014-07-13, 09:27   #4283
Konto usunięte

MałaPaulina haha, niezle z tymi dziurkami :-D w sumie muszę sprawdzić jak to u mnie wygląda :-D
A co do tych sutkow to wydaje mi sie ze nie powinno się tam za wcześnie gmyrac, bo to może (tak samo jak masaż brzucha) powodować skurcze. Ale popytać na sr czy można pod koniec ciąży te sutki jakoś zacząć przygotować do cycania żeby potem nie bolało i nie pekaly
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 09:36   #4284
88Ekaterina88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47282386]MałaPaulina haha, niezle z tymi dziurkami :-D w sumie muszę sprawdzić jak to u mnie wygląda :-D
A co do tych sutkow to wydaje mi sie ze nie powinno się tam za wcześnie gmyrac, bo to może (tak samo jak masaż brzucha) powodować skurcze. Ale popytać na sr czy można pod koniec ciąży te sutki jakoś zacząć przygotować do cycania żeby potem nie bolało i nie pekaly [/QUOTE]

Pod koniec ciszy to meczenie sutkow jest dobre na wypędzenie dziecka z brzucha

Ja witaminy łykam i tak sobie myślę czy przez nie tyje tak ? Chociaż Paulina nie łyka a i tak też przebiera jak ja na wadze także ja już nic nie rozumiem

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-13, 09:41   #4285
Konto usunięte

Ja tak walkuje temat tych sutkow bo mam je kule takie delikatne... Nawet teraz jak lekko potre to mnie bolą. I na samą myśl że ma mi je ktoś ciągnąć mi sztywnieja hehe dlatego mam nadzieje ze to nie będzie taki hardcore jak na ten moment mi się wydaje

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Ekaterina ja lykam, mam na plusie koło 12kg a moja cora malutka. Więc chyba nie ma zasady
Stary 2014-07-13, 09:44   #4286
88Ekaterina88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47282437]Ja tak walkuje temat tych sutkow bo mam je kule takie delikatne... Nawet teraz jak lekko potre to mnie bolą. I na samą myśl że ma mi je ktoś ciągnąć mi sztywnieja hehe dlatego mam nadzieje ze to nie będzie taki hardcore jak na ten moment mi się wydaje

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Ekaterina ja lykam, mam na plusie koło 12kg a moja cora malutka. Więc chyba nie ma zasady[/QUOTE]

A ile ma że taka malutka ?
U mnie mówią że duże dziecko drudzy że małe jeszcze jedni że takiego dużego brzucha to do porodu nie mieli itd. Masakra jakas

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-13, 09:48   #4287
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A ile ma że taka malutka ?
U mnie mówią że duże dziecko drudzy że małe jeszcze jedni że takiego dużego brzucha to do porodu nie mieli itd. Masakra jakas

Tydzień temu miała kilogram a widzisz my mamy mniej wiecej w tym samym wieku ciąże i jaka różnica między moją córcia a Twoją. Mam nadzieje ze za tydzien będzie już więcej bo ciągle o tym myślę...
Stary 2014-07-13, 09:48   #4288
Aliszcze
Zakorzenienie

Ja nie lykam witamin,tylko zelazo ze wzgledu na wyniki krwi. I tyje zdecydowanie mniej niz w 1 ciazy kiedy lykalam witaminy. Ale nie wiem,czy to akurat witaminy tak sprawily.
Dzis mloda spala do 9.20:-Dtakze moglam sobie pospac. A dzis ide do mamy bo wlosy mi pofarbuje. Czas zlikwidowac te odrosty;-)

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 09:54   #4289
88Ekaterina88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47282484]Tydzień temu miała kilogram a widzisz my mamy mniej wiecej w tym samym wieku ciąże i jaka różnica między moją córcia a Twoją. Mam nadzieje ze za tydzien będzie już więcej bo ciągle o tym myślę... [/QUOTE]

Będzie kruszynka
Ale waga w normie także spokojnie widocznie taka jej uroda. Ja mam teraz w pt znowu wizytę i też zobaczę ile przybrała no i czy te pomiary i waga były ok czy czegoś gin nie pomylił

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Ja nie lykam witamin,tylko zelazo ze wzgledu na wyniki krwi. I tyje zdecydowanie mniej niz w 1 ciazy kiedy lykalam witaminy. Ale nie wiem,czy to akurat witaminy tak sprawily.
Dzis mloda spala do 9.20:-Dtakze moglam sobie pospac. A dzis ide do mamy bo wlosy mi pofarbuje. Czas zlikwidowac te odrosty;-)
Też bym zafarbowala bo mam siwizne miejscami, ale mam też jakieś.strupy na głowie i zafarbuje się we wrześniu dopiero jakoś chociaż już mnie korci

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-13, 09:56   #4290
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Będzie kruszynka
Ale waga w normie także spokojnie widocznie taka jej uroda. Ja mam teraz w pt znowu wizytę i też zobaczę ile przybrała no i czy te pomiary i waga były ok czy czegoś gin nie pomylił

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Też bym zafarbowala bo mam siwizne miejscami, ale mam też jakieś.strupy na głowie i zafarbuje się we wrześniu dopiero jakoś chociaż już mnie korci

Też mam w piątek

A Ty się tą wagą swoją nie przejmuj.bo po Tobie tego serio nie widać, tylko brzuszek, a nogi masz super szczupłe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości