|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XII
Zapomniałam się pochwalić że moje dziecko zrobiło kupkę i siku na nocnik i jak robił kupkę to wołał :"Mamuś idzie,idzie,idzie":hahaha : kochany mój
![]()
#4262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XII
I ja sie witam wieczorkiem.
Gianka, Ruda - tez zaliczylam goraca kapiel i balsam. Od razu lepsze samopoczucie. Kami, ja tez bym wage Natki skonsultowala z pediatra. Nic nie szkodzi prze iez, a bedziesz spokojniejsza. Cos sobie nadwyrezylam nadgarstek, boli mnie caly staw ![]()
#4263 |
Zakorzenienie
|
Spadam Laski bo jutro jeszcze do tego burdelu rano muszę wstać
![]() ![]() ![]()
#4264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kami fajnie że wróciłaś ![]() Ja po pracy,zmeczona jestem.Jutro mam wolne bo rane ide z Domisiem na bioderka a po południu do dentysty i wziełam bezpłatny.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
i znów się nie poodnosze ile bym chciała bo padam na twarz.
Mysiu a masz podkladke do myszki pidtrzymujaca nadgarstek? oby to nie od kompa bo leczy się strasznie ![]() Gianka a może spróbuj BLW? dzieci moich dwóch koleżanek nie chciały jeść i się okazało że to o papki chodzi. miekkie warzywa z pary wchodziły jak złoto. ja bede probowala bo Hania ze sloikow tylko jarzynowa i pasternak chce, reszta pluje. a owoce zjada w kawalkach- poglamie troche i zjada.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |||
Wtajemniczenie
|
Czas na mnie
![]() Cytat:
Wymaga dużo dyscypliny, szczególnie na początku. Trzeba wszystko warzyć i przestrzegać aby nie przekroczyć dziennych limitów. Po jakimś czasie wpada się w rutynę. Ogólnie oblicza się swoje graniczne dzienne wartości na zasadzie proporcji Białko:Tłuszcze:Węglowoda ny 1:1,5:0,8. Zakładamy, że aktualnie chcę ważyć 68kg, a zatem dziennie mogę spożyć łącznie 68g białka: 102g tłuszczu: 55g węglowodanów. Dziś na śniadanie zjadłam jajecznicę z jednego jajka, z szynką parmeńską i połową pomidora. Na lunch 2 frnkfuterki i kromka chleba razowego z masłem. W pracy jako przekąskę miałam jogurt. Na obiad chilli con carne z ryżem. Na kolację planuję jajko na miękko. Trochę dziś przesadziłam z ilością węglowodanów, a nadal brakuje mi tłuszczu i białka. Generalnie muszę nagotować różnych potraw "optymalnych". Np. specjalne cienkie naleśniki, które można pociąć na cienkie paski i traktować jak makaron. Albo specjalne "ciasto", z wędlin, jajek i żółtego sera. Kroi się to potem jak chleb i można zjeść razem z sosem pomidorowym. W każdym razie aby to wszystko kontrolować korzystam z programu komputerowego. Tam planuję swój dzienny jadłospis tak aby trzymać się zadanych wartościach. Z czasem jeśli będę chudnąć, obniżę wartości dla wagi 60kg. Ostatnim razem zadziałało. Cytat:
Mój sposób na najprostszy szpinak, kiedyś moja zmora dzieciństwa. Pół cebuli pokroić drobno i zeszklić na łyżce oliwy. 200g szpinaku rozmrozić i odcedzić. Dodać do cebuli, wraz z 1,5 łyżki gęstej śmietany albo kremowego twarożku. Całość zmiksować blenderem. Doprawić solą i pieprzem. Jeść!!! A jako dziecko nie mogłam na to patrzeć i zastanawiałam się jak moja mama może jeść te sraczkę ![]() Cytat:
![]() Mnie dziś znowu zatoki dały popalić. Nie mogłam w pracy wysiedzieć, chciałam wyć z bólu. Jutro mam w planach wstać wcześniej i nadrobić to co mi dziś nie wyszło. Za to mam już zaświadczenie z pracy ręcznikowej, że mnie zwolnili. Zatem jutro trzeba iść do "pośredniaka". Lecę bo TŻ wzywa. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Wtajemniczenie
|
Od rana latam. Zebrać się nie mogłam, bo Kubuś obudził się o 23 i nabrał ochoty na pogaduchy. Przez dwie godziny szalał. Za to pospaliśmy do 7mej. Rano na szybko lekcje przygotować. Odwiedziła mnie mama, potem spacer, Kubulek poszalał na placu zabaw, spodobały mu się bujaczki
![]() ![]() ![]() Yss moja ty współtowarzyszko nocnych zmian ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
hej, dopiero się zorientowałam, że dzisiaj na pusto poleciałam.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ech, Ty to masz z tymi zatokami, musisz koniecznie wziąć zastrzy Cytat:
widzę, że mi dużo cytatów wcięło Iza, dobrze że tż zadowolony. Może uda Wam się wyjść na prostą? ![]() Arletko, wyzwanie zaczynam od początku, któregoś wieczoru tak mnie tż wkurzył że wrąbałam paczkę czipsow i nie pociwiczyłam. Dzisiaj usłyszałam od znajomej: Ale dupa Ci urosła. Mówię do niej, że raczej wątpie, bo cały czas ważę mniej niż przed ciążą. No ale tekst za☠☠☠isty mi sprzedała, "szczuplina" się znalazła. A u mnie dzisiaj dzień przebojowy dosłownie. Zaczęło się od tego, że tż wybral sie autobusem załatwić cos na mieście. Wsiadł do autobusu i od razu go zmuliło, musiałam go samochodem odbierać. Ewidentnie ma problemy z blędnikiem, jako dziecko miał chorobę lokomocyjną. Popołudniu umawiałam się na sesję dla Jaśminy, no i pani fotograf mówiła żebym sukienki jednolite przywiozła, i klops bo Jaśka kiecek to miała dużo, ale wyrosła. Poleciałam do lumpa, potem do mamy (mamy dwa pogrzeby w "rodzinie" i nie idzie się zorganizować, jeden w Wawie, drugi w Sierpcu). idę bo rano nie wstanę
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Agabi Sierpc to wcale nie dalekobode mnie
![]()
#4270 |
Zakorzenienie
|
Hej
My po ciezkiej nocy naliczylam 14 pobudek:/ jestem zmeczona nie pamietam czy spalam:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
aaaaaaAga będziesz w wawie?????!!!!!! no kumpela zajekiscie pojechala ![]() dziękuję że mi przypomnialas, zrobilam sobie dzis zdjecia "przed". ciekawe co z tego będzie jak zakochalamsie w karmelowej wedla
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Jak się ciesze że dziś wolne, na 10:30 bioderka na 14:00 dentysta.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zadomowienie
|
Hej ja jeszcze leze ake nie zazdroscie Natkq zasnela o 18. 30 wstala o 22.30 zjadla poszla spac. Wstala o 3.15 no i tak do 5.30 to noze ze 20 minit przespala. Z tz na zmianę bawiliśmy.
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Myślałam, że budzik rozwalę jak rano zadzwonił ![]() ![]() Kluska, mam taką podkładkę ![]() Gianka, fak!! 14 pobudek ![]() ![]() Iza, wolne ![]() ![]() Agabi, kuźwa.. ten Twój to chorowitek. Nie dobrze ![]() Idę po kawę Lecę na kawkę
#4275 |
Zakorzenienie
|
Yss oj taka dieta nie dla mnie. najlepiej mi idzie dieta "żryj mniej i zdrowo" ale to zawsze przychodzi moment przesilenia i bach z dnia na dzień ścisła dieta nie umiem tego zaplanować, samo się musi zadziać
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Gianka omg co się dzieje? zęby? rychłej drzemki życzę ![]() Kami to odpoczywaj teraz ![]() Mysiu dobrze że ręką lepiej. ![]() Agabi przypomnialaas mi że trzeba się za sesję zabrać dopóki się Hanks w sukienki ze chrzcin mieści
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Kami o kurcze to tez Natka wam noc zafundowala.
Ziajka ale masz intensywne dni ostatnio, poznej skocze zobaczyc fryzzz ![]() Kluska wlasnie poluje na karmelowa wedla ![]() Mysia dobrze ze juz lepiej nadgarstek mam nadzieje ze juz bedzie dobrze ![]() Aga fak! Ale masz z tz :/ mowisz ze w wawie bedziesz? ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Yss ale cie mecza te zatoki:/ a probowalas kiedys sinupret? Nie wiem czy u was jest w ogole ale super oczyszcza |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Gianka to dokładnie ten : http://mazidla.com/gotowe-zestawy/to...etozkwgli.html
Z ręka lepiej. Właśnie posmarowałam ![]() Ale Wam się wczoraj nie pochwaliłam jak się w wannie poślizgnęłam. Cała prawa noga od wewnętrznej strony obok kolana ma kolor fioletowo-zielony ![]()
#4278 |
Wtajemniczenie
|
Dobry!
A my jeszcze w piżamach ,dopiero wstajemy ![]() Kami no to ładnie Nata pobalowała w nocy ![]() Gianka co to się Natce stało, chyba wczoraj Natalie miały zły czas. Odeśpij w dzień, może Natka też będze odsypiać ![]() Agabi to miałaś akcje z tż. Sesja Jaśki ![]() Kluska u mnie nie ma nigdze karmelovej ![]() ![]() Yss ty komputerowcu nasz ![]() ![]() Mysia no co za dziadostwo się przyczepiło, zdrówka! Iza korzystaj. Ewcia dziś ostatni dzień i ![]() Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2014-09-30 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kluska karmelowa z wedla to teraz jedna z moich ulubionych czekolad, no i jak nie przepadam za ptasim mleczkiem to karmelowe bardzo mi posmakowalo ![]() Mysiu dobrze, że z ręką już lepiej, a w łazience to tak nie szalej ![]() Yss a próbowałaś zatoki wygrzewac lampą? Jak byłam młodsza to wlasnie wygrzewanie lampą mi pomagało.
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
czesc.
gianka współczuje spania ale miałam takie samo, przed 23 jak sie zaczęła budzić tak do 2 co 5 minut wstawanie...już myślałam ze padne w to łóżeczko...po 2 obudziłam tz ale mała "jak na złość" się nie budziła, dopiero po 4 raz wstał, i po 6 wziął ja do łóżka... a co do chlebka to ząbków nie ma, ja jej rwę kawałeczki i z masełkiem do buziaka i sobie to tam glemie i zjada. ruda aaa Kostulek kochany ![]() ![]() ![]() ![]() mysia kurcze uważaj na siebie, dobrze że tylko siniak bo wiesz jak to się mogło skończyć. ja po skakance mam obolałą kostkę i to od wewnętrznej strony i za chiny skakac nie mogę... iza tez mam dzis dentyste, miałam na 19.30 a zadzwoniła wczoraj pani że zwolniło się miejsce o 16.40 i fajnie. yss o to nie dla mnie dieta, ja nie umiem tego obliczac ważyc ![]() ![]() ziajka też ci zakola odrastają???mi też i smiesznie to wygląda, takie pióra stoją ![]() aga i ja wczoraj zaczęłam od nowa wyzwanie bo na wakacjach nie cwiczyłam nic, tylko się obżerałam. a no nie mogę na siebie w lustrze patrzec ![]() a kolezanka niech zachowa takie głupie gadanie dla siebie bo mnie to strasznie wkurza, moja dupa-moja sprawa ![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
A teraz znalazłam jeszcze to i już mnie świerzbi, żeby kupić
![]()
#4283 |
Wtajemniczenie
|
Arletko moja dupa-moja sprawa
![]() ![]() Odrastają zakola i grzywka ![]() ![]() ![]() Mysia ja cię proszę, nie strzelaj piruetów w wannie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
U mnie też ciężka noc! Młody ma oprócz infekcji chyba jeszcze jakiś skok! W nocy bardzo dokuczal katar a raczej zAtkaNy nosek. Ciężko mu się jadło i oddychało. Spał przy nawilzaczu ale niewiele to pomaga. Sól morska na razie nas ratuje Borys kończy dziś 4 miesiące ♡ ♡ ♡ |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Wtajemniczenie
|
Migotko jak się czujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Arletko Gianna łącze się w bólu i też czekam na drzemke
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Wtajemniczenie
|
Zophiee
![]() ![]() Zdrówka dla Boryska, może odeśpisz na drzemce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Mysiu a to nie cieśń nadgarstka? Jak dużo pracujesz myszą to bardzo prawdopodobne!
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Dziewczyny nawet mi nie mówcie o slodyczach. Ciocia z Niemiec przywiozla całą siate słodkości. Wczoraj chciałam do kawy sprubować pralin i poszlo prawie całe pudełko ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Agabi. Uwielbiam takie komentarze! Co za tupet. Ale niektórzy tak się dowartosciowuja... ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Agabi a tz aviomarin na podróż aplikuj hihihi ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Dziewczyny ja też od dzisiaj dieta. U mnie tak jak napisała Kluska zrec mniej Plus mel b ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Iza wykorzystaj dobrze wolny dzień. Zrob coś dla siebie! ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Ruda kciuki za ostatni dzień. A Kostus ♡ ♡ ♡ Jak o nim piszesz to mnie ściska w dołku. A usłyszeć mamusiu kocham...jak ja na to czekam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Wtajemniczenie
|
hej,
laski nie będzie mnie ani w Wawie, ani w Sierpcu. Ja zostaję, we Wro i będę pilnować interesu na miejscu. Kluska, sesja 45 pln, 5 zdjęć. Zastanawiałam się nad taką za 200-300, ale szczerze mówiąc na co mi 20-30 zdjęć ze studia, jak i w domu sobie robię. Mam zamiar robić takei sesje co pół roku. Ziajka, też żałuję że nie zrobiłam niemowlęcej, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Masz śliczne zdjęcia malutkiego Kubulka. Ja też jeszcze nie zrobiłam odbicia rączki i stopki ![]() Mysiu, ten mój chorowitek nie chce brać tabletek, bo mu wątroby szkoda. Ładnie wywinęłaś fiflaka, dobrze że tylko noga ucierpiała. Iza, to masz też dzisiaj co robić. Gianka, co za cyrki Natka odstawia? przesilenie jesienne? wspołczuję nocki. u mnie nuda, rutyna, stagnacja. Pobudka 2.30 na jedzenie, potem już 6.30. Buszuje do teraz, krzyczy, nie chce zostać nawet na chwilę sama. Oficjalnie mogę potwierdzić, że widać już drugiego zęba. Dzisiaj leciemy na rehe, i tak dzień zleci. Opuszczam dzisiaj łóżeczko, dopiero na 2 poziom, udało nam się, to schylanie mnie przeraża, no i już koniec maleństwa, teraz podlotek. Kami, o Wy też nocka średnia.
#4290 |
Zakorzenienie
|
Yss. Ja też do liczenia się nie nadaję...
Kurcze znowu zatoki. .. Kiedy zaczynacie akcję pakowanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.