![]() |
#4261 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
![]() Cytat:
3mam kciuki zeby wszystko sie udalo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4262 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to wcale nie jest malutki sukces, normalnie zazdroszcze ![]() a jesli chodzi o slomke, to nawet tego u nas nie ma, jest jeden lyk i odpychanie kubka ale codziennie mu proponuje ![]() ![]() Cytat:
dietetyczka tez ![]() mowia, ze wazne jest, aby picie stalo do kazdego posilku i zawsze proponowac widocznie kiedys to sie zmienia Antonio pil z butelki, pozniej jakos szybko przeskoczyl na slomke, bo z innych wynalazkow nie chcial tknac Co Marco wymysli nie ma pojecia, na razie otwarty kubek, szklanka i pare lykow Cytat:
podpowiadam wiec jaka zabawke, bo znam swoje dziecko najlepiej ![]() ubranka sa fajne, ale w starszym wieku nie ciesza dziecka, chyba, ze ma sie sie w domu mala modelke ![]() Antonio nawet nie popatrzy na ubrania, chociaz i takowe w prezentach dostaje, ale zawsze jest dolaczone cos jeszcze, co mu sie spodoba Cytat:
![]() Cytat:
![]() w naszym wypadku nie sadze, ale mimo to dziekuje ![]() Cytat:
![]() no jak nie umie, jak umie ![]() kiwanie na nie jest bardzo wazne ![]() Marco nauczyl sie tego jako pierwsza rzecz w ogole ![]()
![]() |
#4263 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() Powodzenia na badaniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Z tym piciem to dobrze wiedziec bo mlody tez tylko mleko 2 razy dziennie i juz sie zastanawialam czy to ok. Do kazdego posilku proponuje mu picie i dzis pierwszy raz wypil calkiem sporo wody z doidy. A wiec upor matki w koncu zwyciezy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
Dzieki
![]() Z tym piciem to dobrze wiedziec bo mlody tez tylko mleko 2 razy dziennie i juz sie zastanawialam czy to ok. Do kazdego posilku proponuje mu picie i dzis pierwszy raz wypil calkiem sporo wody z doidy. A wiec upor matki w koncu zwyciezy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] też podaję małemu przy jedzeniu picie, zwykle leje 1/3 kubeczka i tak czasem ze dwa razy muszę mu dolewać a czasem to tylko rzuca w dal kubeczkiem albo się nim bawi. Zazwyczaj jak kończy jedzenie to go suszy, w ciągu dnia to przyznam, że zapominam proponować, na szczęście sam się dopomina, jakiś się robi wkurzony, płaczliwy i daje do zrozumienia, że coś by chciał. Wtedy się orientuje :p A któraś z was pisała o uczeniu dmuchaniu świeczek (przepraszam, mam kłopoty z zapamiętywaniem nicków i imion waszych pociech ale się wyrobię, obiecuję). Wpadłam na pomysł. Sama o dmuchaniu nie pomyślałam a podejrzewam, że młody dałby sobie nawet radę jakbym go nauczyła :p Więc ten mój pomysł, na roczek zrobiłam taką dekorację w domu, a dodam zdjęcie. No i zawiesiłam je pod sufitem, młodego bardzo zafascynowały bo od ruchu powietrza się ruszają, więc wiszą do dziś. No i zwiesiłam je na różnej wysokości, więc jak się weźmie małego na ręce to dosięga i sobie może nimi ruszać ale zwykle nie może skoordynować rąk by je poruszyć :p no i ja czasem dmuchałam na te kółka żeby je poruszyć i on od razu zaczął to powtarzać. Bo nawet jak lekko dmuchnął to się poruszają. Nie wiem, czy da się to na dmuchanie świeczek przełożyć ale może czasem? ![]()
#4265 |
Zakorzenienie
|
Natetitka super pomysl. Musze tylko zobaczyc zdj na kompie bo ja wiecznie z tel pisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Tynka- nie szczepiliśmy na rota. Tygrysku- przykro mi, że są jakieś nieprzewidziane komplikacje, ale trzymam kciuki za to, żeby udało je się rozwiązać. Baw się dobrze, wypocznij i zapomnij o wszystkich problemach! Agunia- brawa dla Sławka za siadanie ![]() Nasze maluchy już coraz fajniejsze się robią ![]() ![]() ![]() U nas Emilka z rzeczy, które ją uczyłam umie: robić papa, bić brawo, przybijać piątkę, pokazywać "jaka jest duża", pokazywać nos i czasem oko, pokazywać jak kocha mamę (obejmuje mnie z całej siły za szyję), pokazywać kilka zwierzątek w książeczkach. Sama z siebie nauczyła się robić a ku ku (nakrywa sobie głowę pieluszką albo kocem, ściąga je wołając "ko ko!" i się śmieje), a zapytana "Jak Emilka tańczy?" robi swój własny taniec- wygibaniec na siedząco ![]() U nas jakiś regres ![]() Już było wszystko dobrze, a wczoraj zwróciła cały podwieczorek, nim zdążyłam ją wyjąć z krzesełka do karmienia, a dziś w nocy znów zrobiła brzydką kupę. Idziemy jutro do pediatry, bo dziś nie było miejsc, a ona dalej ma świetny humor i mnóstwo energii, więc nie chciałam się wciskać między pacjentami.
#4267 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój się angażuje w rozwalanie tego co poskładam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój tylko bije i nie umiem go oduczyć. lubi też łapać za okulary i ciskać nimi o podłogę ![]() u nas znów problemy z karmieniem łyżeczką, więc zgapiłam od ala'antkowego blw i dałam wczoraj zupę i koktajl owocowy w doidy. Kuba był zachwycony i zjadł więcej niż normalnie. Dzięki temu spał mi dziś do 6:20 ![]()
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
A ja myślałam, że na ospę jest z nfz a to z odrą pomyliłam. Czyli ospa jest dodatkowo... nie wiedziałam.
#4269 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zastanawia mnie kilka rzeczy więc jeśli którejs chciałoby się odpowiedzieć to będę wdzięczna
![]() 1. Czy można już się przenieść z dziecięcych proszków na normalne typu sensitive? 2. Odkręcałyście już szczebelki żeby dziecko mogło samo wychodzić? 3. Kiedy będziecie odzwyczajać od butelki? Przeczytałam kiedyś że po roku dziecko powinno już pić z kubeczka (obojętnie jakiego) i jak Kuba miał z 3 mce to myślałam że jak będzie miał rok to z butli korzystać nie będzie ale plany planami a rzeczywistość jest inna ![]() Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
#4270 |
Zadomowienie
|
My już od 2mcy pierzemy w zwykłym proszku, tylko płyn do płukania mam Dzidziuś. Żadnych reakcji alergicznych nie zauważyłam. Mimo wszystko pranie Hani i nasze nastawiam jeszcze osobno.
Hania nie chodzi jeszcze więc w temacie szczebelków też nie pomogę. Hanka z butelki nie piła i nie pije w ogóle więc nie pomogę. Któraś pisała o jedzeniu na raty, chyba TynkaG. U nas od ponad 2 tyg. podobnie-obiad panna Hanna jje na 2 razy koło 14:00 i za pół godziny drugą połowę ![]() Skoro tak o postępach, umiejętnościach naszych dzieciaków to pochwalę się, że Hania pokazuje: oko, nos, włosy, czoło, brodę, zęby i język ![]() ![]() Robi też brawo i papa, na samochód mówi "pbryyy...", rozkłada rączki-pokazując, że czegoś nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() Nie szkole jej tylko dużo do niej mówię i jak widać ktoś mnie słucha ![]() ![]()
Żona od 23.07.2011 ![]() Edytowane przez frogutka Czas edycji: 2015-03-05 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1. Od 4 miesiąca pierzemy w naszym proszku i płuczemy w naszym płynie. Nie ma żadnych problemów. 2. Młody nie chodzi więc jeszcze nam daleko do tego. 3. U mnie są 2 butle dziennie mleka. Na razie zamieniłam butlę przed snem na normalną kolację - kanapeczki albo coś łyżeczką a na podwieczorek daję mleko z butli. Niby nie zmniejszyłam ilości butli (nadal są dwie) ale czytałam że najtrudniej odzwyczaić od tej tuż przed snem to od tego zaczęłam. Czytałam gdzieś w mądrej książce żeby odzwyczajać stopniowo. Zmniejszać ilość butli o 1 co miesiąc ![]() ![]()
![]() |
#4272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() alwa - odkąd skończył 6 mcy to piorę w zwykłym proszku (nie sensitive), płynów do płukania nie używam bo mnie drażnią ich zapachy. Szczebelków nie mam wyjmowalnych, ale narazie to i tak by się raczej sturlał głową w dół ![]() Z butelką no to nie wiem. My w sumie używamy jej tylko rano i wieczorem do mleka. Wodę pije z niekapka albo doidy albo ze zwykłego kubka, bo do bidona z rurką coś nie może się przekonać. A co do rezygnacji z butelki całkiem to jakoś nie widzę tego narazie więc chyba nic nie będę u nas zmieniać. Bo mleko wieczorne jest u nas kolacją. Na podwieczorek są jakieś owoce, musy, placki i tego typu rzeczy. Więc jeśli wprowadzę kolację jako posiłek stały to chyba zamiast mleka. Ale czy znowu wtedy nie będzie zbyt mało tego mleko pił? A my stawiamy dzisiaj ![]()
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2015-03-05 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuję za odpowiedzi ![]() a dla Gabrysia sto lat, sto lat! Żeby był zawsze pogodny, radosny i rósł zdrowo! (szkoda, że mi się wcześniej nie rzuciło w oczy że dziś 5 ![]()
![]() |
#4274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Nie. Moja jeszcze nie chodzi więc szczebelki są. Chciaąz czasem zdarzy się je wyjąc żeby z łóżeczka wyszła prosto do łózka naszego ale to pod naszą kontrolą wychodzi. 3. Moja pije tylko rano i wieczorem mleko z butli. W ciągu dnia inne napoje z niekapka albo kapka. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Sto lat sto lat... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Nawet jeszcze nie myślałam o tym, ale chyba nie będziemy tego robić narazie. Ja mam mocny sen a młody bywa cichutko jak się budzi to by mi buszował po wyżkach a w dzień w ogóle nie siedzi w łóżeczku. 3. Nie wiem, jakoś tak wygodnie z butlą. Tylko że nasza butla to ma smoczek prawie jak bidon bo kiedyś zrobiłam w nim dużą dziurę i nie trzeba go ssać, samo leci. Pewnie warto by było już dawno. Kupiłam taki kubek ze słomką w pepco dzisiaj, o którym tu dziewczyny piszecie i zobaczymy może na taki przejdziemy? Mój mały kuzyn ma 5 lat niedługo a jeszcze pije mleko z butli, ale to już taki rytuał, kładzie sobie taką specjalną poduszkę pod głowę i butle pije :P Ja pamiętam, że mama nam w butli też długo dawała a ząbki mam prościutkie ;P No i dziewczyny, mam wieści. Będzie dziewczynka ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Gabrysia
![]() Samych uśmiechów, tylko pogodnych dni-z zawsze dobrym humorem ![]()
#4277 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Nie wyciagam szczebelkow bo by wypadl. Nie umie schodzic jeszcze 3. My mamy tylko rano butle. Wieczorem dostaje kaszke na dobranoc a po kapieli lulu. Zasypia tak juz od kilku mcy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Natetitka gratuluje! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Sto lat sto lat niech zyje zyje nam Gabrys!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Gabrysia! Jak najwięcej uśmiechu i radości! Rośnij zdrowo i szczęśliwie, w otoczeniu kochających Cię osób!
Frogutka- Hania wymiata ![]() Netetitka- gratuluję serdecznie! Myśleliście już nad imieniem? Alwa- 1) My dalej pierzemy w dziecięcym. Z ubranek Emilki zawsze uzbiera mi się pełna pralka, więc nie jest to dla mnie kłopotliwe. 2) Emilka nie jest jeszcze na tyle mobilna, żeby potrafiła wyjść z łóżeczka. Z resztą częściej śpi w naszym niż w swoim. 3) U nas wciąż jeszcze Milka pije mleko z butli, chociaż tak jak Ty miałam ambitne plany, że oduczę ją tego w 7-8 miesiącu. O ja naiwna! ![]() Cały czas sobie postanawiam, że najpierw oduczę ją jedzenia w nocy, później picia mleka z butli, a wreszcie zlikwiduję smoka, ale... Odkładam to jak dietę, zawsze od jutra ![]()
#4280 |
Zadomowienie
|
STO LAT, STO LAT dla Gabrysia
![]() Natetitka gratuluje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4281 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() Natetitka gratuluję ![]() A ja bym chciała drugiego chłopca ![]() Ag jakie mleko teraz będziesz dawać? Mm 3, krowie czy dalej mm 2? Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
#4282 | |||
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Gabrysia ![]() ![]() ![]() Rosnij zdrowo ![]() Cytat:
2. nie i jeszcze dlugo nie ![]() 3. Ja caly czas probuje nauczyc pic wieksza ilosc z kubka, aby zrezygnowac z butelki, ale jeszcze mi sie to nie udalo ![]() Mleka po drugim sniadaniu (Marco nie chce pic mleka po przebudzeniu, on po 15 minutach je pierwsze sniadanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marco jest do mnie przyklejony caly dzien, bawi sie tylko przy mnie, ze mna, siedzi mi na kolanach, tudziez wstaje trzymajac sie mojej bluzki i sprezynuje i tak w kolko. Nikt inny nie moze byc, tylko mama ![]() Tak wiec nie mam kiedy pisac ![]()
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Była lub planujecie jakąś sesję roczkową zrobic czy tylko ja co chwile latam do fotografa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki sie chyba latwiej obsluguje ![]() Ja nie robie sesji na roczek, w sumie nie robilam zadnych zdj u fotografa i nie bede |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() muszę szwagra pomęczyć, to nam zrobi małą amatorską sesję ![]() monka a mi się wydaje, że chłopca się łatwiej obsługuje ![]()
Dni z dziećmi są bardzo długie ale lata mijają bardzo szybko ❤️❤️❤️ K+H+Z Edytowane przez alwa Czas edycji: 2015-03-06 o 06:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ag9 sto lat dla Gabrysia! Przede wszystkim zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka, niech juz przestanie brać te antybiotyki ![]() ![]() Przy okazji standardowo zapytam, jak pakowanie, bo z tego co pamietam to przeprowadzka juz za tydzien, dwa ![]() ![]() Mariolasl tez czesto miewam takie dni, ze Piotruś uznaje tylko mamę, mamę i jeszcze raz mamę ![]() frogutka jestem w szoku, ileż ta Twoja Hania umie ![]() Natetitka gratuluję córy! tez bym chciała mieć parkę ![]() U nas bez zmian, wciaz tematem przewodnim w naszym życiu jest moja praca :/ zaczelam szukac, trzymajcie kciuki zeby poszło gładko, choc łatwo na początku nie bedzie, bo w obecnej firmie pracuje juz prawie 10 lat ![]() Teq jak pierwszy tydzien w żłobku? Podoba sie Kacperkowi? Ide ubierać chłopaka, bo wlasnie sie obudził i siedzi i nawija, nawija, ostatnio gada jak szalony ![]() Miłego dnia Edytowane przez Kateczka100 Czas edycji: 2015-03-06 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo skok ![]() ![]() dzieki ![]() Mnie w zasadzie druga plec byla obojetna, ale po cichutku liczylam na to, ze bedzie drugi chlopiec. Moj maz byl zas przekonany, ze ja chce dziewczynke i bardzo sie martwil, jak przyszly wyniki amnio i na 100% bylo napisane, ze chlopiec ![]() skad mu takie mysli przyszly do glowy ![]() Mysle, ze ani jedna, ani druga plec nie jest latwiejsza ani trudniejsza w obsludze, wszystko zalezy, jakie egzemplarz nam sie trafi. Pomozcie ![]() 1. Potrzebuje przepis na jakies dzieciowe babeczki, ciasteczka itp. takie, aby fajnie wygladaly i przyciagaly wzrok dzieci, ale nie byly super trudne. Musimy upiec cos z Antosiem w przyszlym tygodniu, bo ich klasa bedzie sprzedawac je w szkole w czwartek, a pieniadze zarobione beda przeznaczone dla biednych dzieci. 2. Znacie jakas strone online z ktorej mozna wywolac zdjecia. Kilka warunkow : mozna placic karta, przesylaja na adres domowy w Polsce i nie trzeba ladowac zadnego programu, bo mam maca, a nie windowsa, wiec i tak sa niekompatybilne.
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
1. Muffinki.
2. Empik |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
dzieki, ale muffinki nie, to jemy czesto w domu w wersjach na slodko i wytrawne i to zadna atrakcja dla Antosia
na stronie empik mozna wywolac zdjecia? nie wiedzialam
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.