Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 08:52   #4261
madziqqq
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

ja im starsza jestem tym głupsza właśnie wygrałam na allegro wózek który zalicytowałam z nudów
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:53   #4262
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ja im starsza jestem tym głupsza właśnie wygrałam na allegro wózek który zalicytowałam z nudów
Jaki?

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:56   #4263
madziqqq
Rozeznanie

nawet nie jakis firmowy tylko zwykly i troche zniszczony zaraz wrzuce linka
Stary 2014-10-06, 08:57   #4264
19Inka90
Wtajemniczenie

Eeee Madziqqqu myslalam ze bylo jakies wielkie lozkowe szalenstwo ze chociaz bylo warto zaspac do pracy

Miskowa slicznie Marysia taak slodko to brzmi

Mysza
Te sny sa najlepsze ! Tylko potem sie budze i zaluje ze jeszcze dwa miesiace

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:59   #4265
madziqqq
Rozeznanie

http://allegro.pl/wozek-tako-camaro-...658973510.html
będzie najwyżej stał u rodziców to nie będę do nich wózka tachać haha

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Inka tez bym wolała, żeby to było przez szaleńswto łóżkowe ale tż dopiero w niedziele wraca haha :P
Stary 2014-10-06, 09:03   #4266
doloresd
Wtajemniczenie

Paulinkus,Mysza,Roksape powodzenia na dzisiejszych wizytach

wczoraj na poprawę humoru kupiłam parę ubranek dla dziecka na allegro - nie powiem- jest lepiej
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:07   #4267
19Inka90
Wtajemniczenie

Madziqqq mi sie podoba ten wozek Moze lepiej ze przypadek zdecydowal

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Ktoras chetna na omleta z powidlami ???

Emilka
Stary 2014-10-06, 09:09   #4268
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość

Ktoras chetna na omleta z powidlami ???
jak już tak nalegasz to mi zrob hahah :P
Stary 2014-10-06, 09:17   #4269
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej
Ja jestem w domku wyszłam w piątek ze szpitala, weekend miałam zabiegany więc nie miałam jak napisać do Was byliśmy w piątek w ikei i kupiliśmy do Nas do sypialni szafe pax w następny weekend też jedziemy bo trzeba dla małej do pokoju też coś wybrać
Maczuma Ty znasz jakieś fajne przepisy na obiad na tą naszą dietę cukrzycową? Bo tak się zastanawiam co by tu ugotować

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:47   #4270
19Inka90
Wtajemniczenie

Ogolnie to czekam na tego kuriera z meblami paczka ma wazyc 70kg jezeli sasiada nie bedzie w domu to siade na niej jak kwoka na dworze i bede tak siedziala az tz wroci z pracy

Emilka
Stary 2014-10-06, 09:51   #4271
Basjenia
Zadomowienie

a ja niedawno wstałam....szok bo zazwyczaj o 8 już na nogach...widocznie trzeba było
piękna pogoda dzisiaj....zaraz się potoczę na zakupy

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Ogolnie to czekam na tego kuriera z meblami paczka ma wazyc 70kg jezeli sasiada nie bedzie w domu to siade na niej jak kwoka na dworze i bede tak siedziala az tz wroci z pracy
jak kurier zobaczy taką kuleczkę to w podskokach ci to wniesie
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 09:51   #4272
Hasiap
Rozeznanie

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty

Ja sobie wstałam, zjadłam już śniadanko Popijam jeszcze ciepłą herbatkę, a za oknem słoneczko Z tym, ze pewnie i tak ciepło to nie jest. Niedługo się ogarnę i muszę iść do sklepu po rzeczy na obiad - dziś u mnie potrawka z kurczaka (pół nocy jak nie spałam to o niej myślałam ). Wrzucę też jakieś pranie pościelkowe małej A po obiedzie jadę na kawkę do koleżanki (pierwsze moje wyjście poza wizytą u gina i u teściów) od dawna
Stary 2014-10-06, 10:01   #4273
sasia25
Rozeznanie

O mi też się przysnęło zawsze tak mam jak napije się sporo mleka rano

Paulinkus z tym domem to jest taki problem, że już nam się podobały najbardziej dwa, super swietnie, chcemy. Tylko nie da się zadnego kupic tak o są zawsze 4 razy dni otwarte (zazwyczaj 1 na tydzien) i trzeba składać swoje oferty a agencja ewentualnie oddzwoni. No i ten co nam się osotatnio podał, był juz pokazywany 4 razy, my dalismy najwyzsza oferte, ale pewnie ktos nas znów przebił, a te cwoki nie dzwonią Już ogladalismy chyba 20 domów i wszedzie jest pełno chętnych. w PL jak się ma pieniadze, to jeszcze mozna sie targowac i zejsc z ceny, a tu odwrotnie

Inka czekasz juz na te meble, które zamówiłaś na allegro? jeśli tak, to szybko

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-10-06 o 10:02
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:04   #4274
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
kurde, już nie wiem, co robić.

Właśnie mi mąż odebrał wyniki crp - 27,12 ja już nie wiem, z czego mi rośnie ciągle miałam 15, potem 24, 22, dostałam antybiotyk na tydzień, po którym powtarzałam badanie i wynik jeszcze wyższy
Stanowczo jest to ZA WYSOKI wynik jak na ciąże ! do 10 jeszcze można przeżyć, ale już trzeba szukać przyczyny.
Zrób :
morfologia z rozmazem, ob., crp, mocz i posiew z niego oraz co najważniejsze posiew z pochwy i kanału szyjki macicy!! infekcja wygląda na bakteryjną ale już zaawansowaną. Trzeba działać, żeby nie doszło do infekcji u dzidziusia, nie daj się zbyć

Roksape czy Ty czujesz swój pessar??? dawno tam nic nie wkładałam, ale wczoraj ciągle czułam kłucie w szyjce, postanowiłam sobie sprawdzić na jakiej jest wysokości i go nie czuje w czwartek wizyta na szczęście, mam nadzieje, że do tego czasu nie urodzę

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-10-06 o 10:14
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:07   #4275
skrzatek24
Rozeznanie

Hej,
U mnie dziś pięknie i słonecznie. Musze sobie znaleźc jakieś zajęcie na zewnątrz, bo szkoda siedziec w domu. Rano obskoczyłam ciuchland. Znalazłam kilka fajnych kiecek. Póki co tylko w dwie z nich sie mieszczę, ale wzięłam i pozostałe w moim rozmiarze, które mi sie podobały. Mam nadzieję, że krótko po porodzie w nie wejdę. Poprzednio od razu wskoczyłam w swoje przedciążowe ubrania. Marzy mi się, żeby teraz było tak samo.

Rozmawiałyście o płynach do prania ubranek. ja mam bobini i jestem bardzo zadowolona. Kiedyś prałam w dzidziusiu i loveli, ale wydaje mi się, że bobini lepiej sobie radzi. Uprałam w nim sporo ubrań po synku i byłam zdziwiona, bo nawet plamy z niektórych bodziaków zeszły (a wcześniej proszek nie dał im rady). A miałam je już wyrzucić, ale nie miałam załadowanego całego bębna i wrzuciłam. Tyle tylko, że płyn wydaje mi się mniej wydajny od proszku.

Madziqqq fajny ten wózek. Za te pieniądze nie ma co żałować.

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja w zasadzie nie wiem ile cm ma moja szyjka. Na każdej wizycie mam badanie na samolocie i ginka mówi, że długa nie jest, ale spokojnie wytrzyma do terminu porodu. Pewnie byłabym spokojniejsza, gdybym miała zmierzoną. W ogóle mam wrażenie, że brzuch mi się sporo obniżył. Wcześniej miałam pod samym biustem i musiałam zrezygnować z niektórch staników, bo piłowały mnie nad żebrami, a teraz są ok. W poprzedniej ciaży chyba później mi sie obniżał. Kurcze, wiecie, że ja niewiele z końcówki tamtej ciąży pamiętam. Nie potrafię sobie przypomnieć, kiedy zaczęłam odczuwać skurcze B-H. Mało tego, w ogóle nie pamiętam, żebym je miała

A i muszę zmienić podpis, bo tez juz ósmy miesiąc zaczełam
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:07   #4276
alekaz1
Zakorzenienie

Leze w wyrku. Jak zawiozlam tz do pracy to sie polozylam dalej spac i obudzilam sie 10.30 zrobilam kanapki na droge tz bo jedzie dzis za granice ale jutro wraca. I teraz dalej gnije w lozku. Ale musze potem sie wziasc za sprzatanie.
Stary 2014-10-06, 10:20   #4277
Basjenia
Zadomowienie

Skrzatek też mam wrażenie że brzuch mi się obniżył. staniki tak nie piłują od góry za to jak siądę przy stole prosto żeby kulturalnie zjeść nad talerzem to po chwili mały się buntuje. jakby go cisnęło...
Stary 2014-10-06, 10:27   #4278
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Skrzatek też mam wrażenie że brzuch mi się obniżył. staniki tak nie piłują od góry za to jak siądę przy stole prosto żeby kulturalnie zjeść nad talerzem to po chwili mały się buntuje. jakby go cisnęło...
Ja mam jeszcze wysoko brzuch szkoda, że szyjka do d.py nie ma to jak nie umieć dotrzymać ciąży wrrr..jestem na siebie o to zła.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-10-06, 10:29   #4279
19Inka90
Wtajemniczenie

Lola moze to glupie ale wedle mojej prostej babskiej logiki to ze go nie czujesz znaczy chyba ze jest wysoko a to chyba dobrze

Dziewczyny pisalam wczoraj z Linka,i ona na razie chce sie troszke zdystansowac,a poniewaz powolutku zblizamy sie do konca tego watku trzeba wybrac ktora z nas zalozy nastepna czesc Jest jakis ochotnik ??

Emilka
Stary 2014-10-06, 10:32   #4280
Linka1984
Zakorzenienie

Inka ja po cichu liczę na Ciebie...

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:35   #4281
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze wysoko brzuch szkoda, że szyjka do d.py nie ma to jak nie umieć dotrzymać ciąży wrrr..jestem na siebie o to zła.
tego nie da się umieć...wybij sobie z głowy takie głupie myślenie

Inka ja z komputerem to jak pies z kotem więc nie potrafię nawet...
Stary 2014-10-06, 10:36   #4282
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Lola moze to glupie ale wedle mojej prostej babskiej logiki to ze go nie czujesz znaczy chyba ze jest wysoko a to chyba dobrze

Dziewczyny pisalam wczoraj z Linka,i ona na razie chce sie troszke zdystansowac,a poniewaz powolutku zblizamy sie do konca tego watku trzeba wybrac ktora z nas zalozy nastepna czesc Jest jakis ochotnik ??
No właśnie wysoko szyjka, to długa, czy krótka?
Ja się nie mogę angażować w prowadzenie wątku, bo siedzę na bombie zegarowej

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-10-06, 10:40   #4283
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
jak cię zobaczy, to na pewno ci wniesie do domu
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 10:44   #4284
alekaz1
Zakorzenienie

Inka zostajesz ty bo ty na bierzaco ze wszystkim kochana jestes.
Stary 2014-10-06, 10:49   #4285
19Inka90
Wtajemniczenie

Lola a cholera wie !! Ja wychodze z zalozenia ze krotka to nisko (ale to znowu na glupia prosta babska logike) swoja droga Lolcia wez dodaj swoje zdjecie z brzucholkiem juz tak dawno nie widzialam jak ladnie sie komponujecie z Tymkiem

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

a mi wlasnie ten brzuch tak nisko sie teraz zrobil... Wczoraj to Mile tak nisko czulam ze az zaczelam sie martwic,a wizyta dopiero za tydzien w srode...

Emilka
Stary 2014-10-06, 11:13   #4286
Roksape
Zadomowienie

Hej

Co do Ani Przybylskiej to naprawdę współczuję jej rodzinie Była w takim samym wieku jak siostra Tż. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że pomimo choroby paparazzi nie dawali jej spokoju :/.

Sasia no faktycznie nie halo z tym crp. Wynik bardzo wysoki to coś może być. Ja się po ostatnim wysokim crp Lolci nastraszyłam, że może też jestem czymś zagrożona przez pessar, ale na szczęście mam tylko 1,25 a norma do 5.

Chyba się wścieknę do wizyty, bo dopiero po 15 doktor przyjmuje...
Mysza i Paulinkus trzymam za Wasze wizyty kciuki

Inka już 32 tc Ja jutro zaczynam Jak by nie patrzeć to rodzimy lada chwila

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Roksape czy Ty czujesz swój pessar??? dawno tam nic nie wkładałam, ale wczoraj ciągle czułam kłucie w szyjce, postanowiłam sobie sprawdzić na jakiej jest wysokości i go nie czuje w czwartek wizyta na szczęście, mam nadzieje, że do tego czasu nie urodzę
Mogę Ci nalać w tyłek za panikę ??? Skoro go nie czujesz to znaczy, że dobrze, a położenie się zmienia. Czasami jak sobie lutkę ładuje to normalnie czuje go zaraz na początku a czasami to ledwo, ledwo Taka nasza fizjologia, bo z szyjką tak jest raz wysoko a raz nisko a pessar się poddaje. Dopóki chodzisz i nie czujesz pessara to znaczy, że trzyma się idealnie. Jeżeli byś go czuła przy chodzeniu to już był by znak, że albo się zsunął, albo był źle założony. Uwierz mi, że ja leżę tylko jak śpię i nic się nie dzieje

Cytat:

Kiedyś zakładałam wątek i mogła bym to zrobić, ale ja to, albo jestem non stop, albo mnie nie ma, a Ty to na pewno jesteś to nawet w razie zmian na pierwszej stronie będziesz na bierząco. Myślę, że trzeba przenieść kilka osób z listy na listę zaginioną, bo się nie udzielają. A dwie czy trzy osoby przestały się udzielać, albo nawet się nie udzieliły ani razu...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:13   #4287
sjero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
sjero kurcze... dlaczego Twój lekarz nic z tym nie robi, to nie są żarty. skoro taki wynik wychodzi Ci za każdym razem to nie ma mowy o pomyłce tylko faktycznie gdzieś jest stan zapalny może powinni Cię położyc na oddział?
na razie miałam przepisany antybiotyk, po którym myśleliśmy, że będzie lepiej, a jest gorzej. Wynik odebrany dziś, lekarz go nie widział, wizytę mam dopiero 16go, dzwonić do niego i tak nie mam co, bo jest za granicą na wakacjach będzie dostępny dopiero od poniedziałku.

Cytat:
Stanowczo jest to ZA WYSOKI wynik jak na ciąże ! do 10 jeszcze można przeżyć, ale już trzeba szukać przyczyny.
Zrób :
morfologia z rozmazem, ob., crp, mocz i posiew z niego oraz co najważniejsze posiew z pochwy i kanału szyjki macicy!! infekcja wygląda na bakteryjną ale już zaawansowaną. Trzeba działać, żeby nie doszło do infekcji u dzidziusia, nie daj się zbyć
zbyć się nie dam, o to się nie martw właśnie tak się zastanawiałam, co za badania zrobić jeszcze przed wizytą, żeby mieć większe pole do gdybania, co to i skąd to Ale posiew z pochwy i szyjki to u doktora dopiero chyba? nie robiłam nigdy czegoś takiego, więc nie wiem, gdzie co i jak
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:16   #4288
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość

PAULINKUS ja od kilku miesięcy żyje na walizkach więc Cię rozumiem.

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość

Paulinkus z tym domem to jest taki problem, że już nam się podobały najbardziej dwa, super swietnie, chcemy. Tylko nie da się zadnego kupic tak o są zawsze 4 razy dni otwarte (zazwyczaj 1 na tydzien) i trzeba składać swoje oferty a agencja ewentualnie oddzwoni. No i ten co nam się osotatnio podał, był juz pokazywany 4 razy, my dalismy najwyzsza oferte, ale pewnie ktos nas znów przebił, a te cwoki nie dzwonią Już ogladalismy chyba 20 domów i wszedzie jest pełno chętnych. w PL jak się ma pieniadze, to jeszcze mozna sie targowac i zejsc z ceny, a tu odwrotnie
Rzeczywiście inaczej niż u nas. Wierzę że wy w końcu też coś traficie

Dziewczyny dzięki za kciuki

Madziqq - mnie się ten wózek podoba.
Stary 2014-10-06, 11:19   #4289
sasia25
Rozeznanie

Roksape to nie moje crp taki małe sprostowanie.

Ja tez jestem za tym, żeby Inka założyła nowy wątek
a co z klubem?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:22   #4290
Roksape
Zadomowienie

Madziqq no właśnie, widziałam wózek i za taką cenę to brała bym bez zastanowienia. Wygląda super

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Sasia przepraszam, chodziło mi o sjero. No cóż budyń zamiast mózgu
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości