|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Twoja praca przypomina pracę kadrowej, w wielu firmach ZUS , podatkami, wypłatą wynagrodzeń, pity itp zajmują się pracownicy kadr. Dziewczyny tu raczej pisały o dziale hr, który zajmuję się tylko i wyłącznie rekrutacja, a nie sprawami z Urzędem Skarbowym czy ZUS.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Wtajemniczenie
|
jesli chodzi o urlop, to niezaleznie od tego czy to licencjat, czy mgr jest to 8 lat. jeśli chodzi o formularz do pracy. ja do ostatniej pracy uzupelnialam, ale na koncu bylo napisane tam, ze poswiadczam zgodnosc danych z dowodem osobistym. tak wiec chodzilo o te podstawowe dane osobowe. odnosnie edukacji nic nie bylo. wiec nie wiem jak to jest w innych miejscach pracy. ale nawet poswiadczajac wyksztalcenie, to przeciez ja podaje prawdziwe dane - lic i technikum. wiec tu poswiadczam prawde. nie zmieniam sobie kierunku studiow czy cos.
a powiedzcie mi czy do lat pracy (urlop) wlicza się: 1. staż z UP, 2. prace interwencyjne (bo tutaj przy pr inter miałam z pracodawcą normalną umowę o pracę, tyle ze pracodawca dostaje za mnie jakiśtam zwrot z UP) ?????? w kwestii ukrycia studiow mgr, chodzi mi o to, czy to po prostu nie grozi mi to jakimis konsekwencjami, albo pracodawcy ewentualnie. (oczywiscie gdyby sie wydalo to pewnie mialabym problem, bo klamalam pracodawcy, wiadomo). bo jakby chodziło o samą kwestię urlopu, to bylabym w stanie to przeboleć, byle by mieć pracę. a juz w jednym sklepie uslyszalaam - to pani z wyzszym wyksztalcenie i takim cv (w sensie doswiadczenie) chce pracować w takim sklepie????? Edytowane przez cyanide sun Czas edycji: 2015-02-20 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4264 |
Wtajemniczenie
|
ah bede sama sobie odp na pytania, smuteczek. bo zapomnialam ze jednoczesnie studiujac i pracujac liczy mi sie to co korzystniejsze. w efekcie chyba nie moge ukryc mgr. bo wyszlo by, ze majac lic wystarczy mi 3 miesiace przepracowac, zeby miec 26 dni urlopu. a majac mgr musze pracowac ponad rok jeszcze zeby miec 26 dni. i wyszloby na to, ze oszukalam bo chcialam szybciej miec 26 dni urlopu. smuteczek, jak zyc.
nigdy nie znajde pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | ||
Konto usunięte
|
Nie. Czemu?
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Hej, wróciłam z rozmów i jestem w kropce ..
1 pani odrazu zaproponowała mi pracę muszę dać znać do pon. czy się zgadzam (umowa o pracę, na początku 3m, cały etat ,najniższa krajowa, praca na kasie, dodam że koleżanka się tam dostała też ![]() 2 2etapy rekrutacji, trwa to z 2tyg. a i tak nie wiadomo czy dostanę, pół etatu z możliwością dorobienia, praca na kasie w drogerii czyli kontynuacja tego co teraz robiłam) Nie wiem co wybrać |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
właśnie skłaniam się ku 1, chociaż bliższe memu sercu są kosmetyki ale tak jak mówisz, nie chce zostać z niczym
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Druga to chyba Rossman. Trochę chyba przesadzają z dwuetapową rekrutacją na stanowisko kasjera na pół etatu. ![]() Ja bym skłaniała się do pierwszej opcji, ale martwi mnie ta najniższa krajowa. Jest szansa, że po okresie próbnym podniosą? W drugiej opcji wspominali coś o kasie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50339670]Wiem, że już pisałaś ale nie pamiętam, co to za praca 1 ?
Druga to chyba Rossman. Trochę chyba przesadzają z dwuetapową rekrutacją na stanowisko kasjera na pół etatu. ![]() Ja bym skłaniała się do pierwszej opcji, ale martwi mnie ta najniższa krajowa. Jest szansa, że po okresie próbnym podniosą? W drugiej opcji wspominali coś o kasie?[/QUOTE] alma nic chyba nie podnoszą, ewentualnie premie są . W drugim nic nie mówiła, ale wyczytałam w google że też najniższa krajowa czyli bym wzięła z 600 |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak z ciekawości. W jakim regionie szukasz pracy , mała miejscowość, czy większe miasto ?
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2015-02-20 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Rozeznanie
|
Niv Cyanide jak dobrze pamiętam jest z moich regionów podkarpacie, tylko inne miasto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zadomowienie
|
Koleżanka (jeszcze studiująca) pracuje w ross, niby na pół etatu, ale praktycznie zawsze wyrabia nadgodziny, premie też dostaje praktycznie co miesiąc (z inwentaryzacji, za pracę w galerii, sklep wysokoobrotowy, uznaniową)+ całkiem sporo kosmetyków (święta, konkursy dla pracowników, akcje jakichśtam marek)+ dodatki typu dopłata do karty multisport itp, więc to nigdy nie jest takie "gołe" pół etatu
#4275 |
Konto usunięte
|
Matko, 2etapowa rekrutacja do drogerii na kase... Ja bym brala to, co pewne, ewentualnie potem zmieniala jak sie uda trafic na cos lepszego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Wtajemniczenie
|
Tym pracodawcom to już się serio w .. poprzewracało. Ostatnio mnie zszokowało info na drzwiach biedronki, że poszukują osób do pracy i bardzo proszą o przesłanie CV i LM!!
![]() cyanide sun: zależy gdzie będziesz się starała o tę pracę, bo w małych firmach raczej rzadko zdarzają się kontrole, ale ja bym chyba i tak raczej nie ryzykowała. Jeszcze jakbyś nie pracowała w trakcie magistra na umowę o pracę tylko zlecenie, to może, bo by w sumie na to samo wyszło, ale tak to nie. staż z UP ma wpływ na wymiar urlopu wypoczynkowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zadomowienie
|
Nieprawda, że HR zajmuje sie tylko rekrutacją. Są HRy twarde (wlasnie kadry, place, przestrzeganie prawa pracy) i miękkie (dbanie o jakosc kadr - rekrutacja, szkolenia, awanse).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
maszyna, nie człowiek
|
Możliwe, że więcej ofert + możliwości szukania pracy w korporacjach?
#4279 |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;5034159 0]Matko, 2etapowa rekrutacja do drogerii na kase... Ja bym brala to, co pewne, ewentualnie potem zmieniala jak sie uda trafic na cos lepszego.[/QUOTE]
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Konto usunięte
|
Dokładnie o to mi chodziło
![]() Hm, w firmie do której będę aplikować, właśnie pojawiło się inne stanowisko, też związane z moimi studiami. Jak żyć ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- [1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;5034159 0]Matko, 2etapowa rekrutacja do drogerii na kase... Ja bym brala to, co pewne, ewentualnie potem zmieniala jak sie uda trafic na cos lepszego.[/QUOTE] Też mnie to zdziwiło. I popieram - wziąć to, co jest pewne. Edytowane przez 201606270916 Czas edycji: 2015-02-20 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za rady ,rodzina i bliscy to samo mi mówią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Konto usunięte
|
Dostałam zaproszenie na rozmowę do US. Jezusmaria! Nigdy na takiej nie byłam! Bez testu? A może tam będą mnie przepytywać? Jezu, co robić. Jak dobrze wypaść. To już poważna sprawa a nie praca w Empiku.
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Ktoś się orientuje jaka jeszcze ustawa oprócz Ordynacji Podatkowej powinna mi być znana na tym stanowisku (dość ogólnie określone, ale z ogłoszenie wynika, że będę wystawiać zaświadczenia itp, przyjmować wnioski): stanowisko Referenta w I Dziale Obsługi Bezpośredniej |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
Ordynacja jak ordynacja. Pytanie czy umiesz obsługiwać Poltax?
![]() |
#4284 |
Raczkowanie
|
SweetHusky po pierwsze wejdź sobie na stronę tego urzędu i poszukaj strukturę organizacyjną albo regulamin us. W takim dokumencie są wypisane wydziały urzędu i czym one się zajmują.
![]() Sama nazwa wydziału wskazuje na to ,że to będzie stanowisko na sali obsługi. Powinnaś znać ordynację, Pit, Cit i Vat- przynajmniej podstawy. Michal programu można się nauczyć w trakcie pracy
#4285 | ||
Konto usunięte
|
Może nie cały ale znam ten system. Miałam na praktykach. Ale tam głównie tworzyłam wnioski. W podsystemie kontrola sprawdzałam czy spółka miała kontrole za dany okres. I chyba to tyle z tego co robiłam na komputerze a nie było archiwizacją.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Tyle się dowiedziałam Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Wtajemniczenie
|
SweetHusky, powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Boże, kobieta z kadr napisała do mnie "witam serdecznie". Co ja mam je napisać by nie było zbyt poważnie ale też zbyt na luzie? Zawsze myślałam, że trzeba "szanowna pani" itp. Ale jak ona mi tak sympatycznie to ja nie mogę z dystansem do niej. Problemy trzeciego świata. |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym napisała dzień dobry :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Rozeznanie
|
ostatnio czytalam artykul nt zmiany zawodu po 30-tce. oczywiscie, ze warto, bla bla bla bla bla.... koncowka jednak byla najlepsza: nikt nie zwroci uwagi na cv osoby po 30, po przebranzowaniu sie bez doswiadczenia. warto wtedy skorzystac z sieci kontaktow.
dlaczego nie mogli na poczatku napisac?: nie masz znajomosci?!, nie trac czasu na zmiane branzy i czytanie tego artykulu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co tam ? Coś się u Ciebie zmieniło ? Zaczęłaś szukać nowej pracy, jak nauka języków ? U mnie z tym ostatnim różnie bywa. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.