|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. III
o wiele zdrowsza opcja niz faszerowanie sie hormonami cale zycie, o wiele wygodniejsze niz gumki cale zycie, kwestja wyboru
|
|
|
|
#4262 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4266 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4267 |
|
Konto usunięte
|
Ja jem pizze min. Raz w tygodniu, oprócz tego odżywiam się w miarę zdrowo,ale też jem dużo słodyczy
w ciągu pol roku przytyłam 6 kg, ale to głównie mięśnie - po operacji nosa schudłam do 41 kg, dziś ważę 47 Dużo ćwiczę - głównie taniec, ale też duuużo chodzę (ok 10 km dziennie) |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1kg miesni to nie to samo co 1kg tluszczu?
|
|
|
|
|
#4269 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4271 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Jest taki stary kawał: upuść sobie na jedna nogę kilogram pierza, a na drugą kilogramowy kamień, to odczujesz różnicę
|
|
#4272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oye, zapytaj sie trenera, lekarza od diety czy tam kogo, kto sie na tym zna i ci powiedza, ze miesnie waza wiecej. Jesli w badaniach ci wyjdzie ze stracilas tkanke tluszczowa, a przybylo ci tkanki miesniowej, to waga pokaze wieksza liczbe mimo ze w centymatrach bedziesz smuklejsza. Sama sie zdziwilam, jak to uslyszalam, ale miesnie maja wazyc wiecej Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2015-10-02 o 15:53 |
|
|
|
|
#4273 |
|
jestę wieszczę
|
niestety na siłownię nie mogę chodzić
odpada mi też większość dywanówek. Za to basen i rower jak najbardziej. Waga mi ostatnimi czasy skoczyła 3 kg. Mam 168 cm wzrostu i lekką budowę ciała, więc dla mnie teraz jest za dużo.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze ktos stracil 1kg tluszczu a przybylo 3kg miesni i obwodowo jest mniejszy to co innego Edytowane przez OYE Czas edycji: 2015-10-02 o 16:57 |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najbardziej było widać po spodniach, ale było fajnie, dlatego wracam do siłki ![]() Banana, basen jest świetny i skutecznie odchudza. Nie wiem jak u Ciebie, ale u nas jest niestety za mało basenów miejskich w stosunku do liczby mieszkańców (prawie 300k ludzi i 3 baseny, pozostałe należą do szkół, ew.coś tam w hotelach, ale to bardziej jacuzzi) i wbicie się tam w normalnych godzinach wymaga masy szczęścia :/ |
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monika, dla świętego spokoju może dopisz, tam że 1 metr sześcienny mięśni waży więcej .
|
|
|
|
|
#4279 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2015-10-02 o 17:14 |
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie, zajmuje wiecej miejsca ale nie wazy wiecej |
|
|
|
|
#4283 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1 kg piór waży tyle samo co 1 kg kamieni
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2015-10-02 o 17:35 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A moze ja jej nie zrozumialam i ona byla otyla osoba, ktora wazyla w okolicach 100kg
|
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry nie wiem jak prosciej ci wytlumaczyc ze 1kg = 1kg, ale tluszcz zabiera wiecej miejsca niz miesnie ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
moze to zrozumiecie Waga pokazuje, że pomimo uprawiania aktywnego sportu nic nie chudniemy. Ale jesteśmy pewni, że spodnie wyglądają na nas teraz już dużo lepiej! Zastanawiamy się wtedy, czy mięśnie ważą więcej niż tłuszcz? Niestety, to nie jest prawda. Mięśnie nie ważą więcej od tłuszczu. Kilogram wagi naszego ciała zawsze będzie kilogramem. Nieporozumienie bierze się stąd, że mięśnie mają bardziej zwartą budowę, niż tkanka tłuszczowa. Objętościowo może się zatem wydawać, że faktycznie są cięższe. Oznacza to, że kilogram mięśni zajmuje znacznie mniej miejsca niż kilogram tłuszczu. Po treningu siłowym możemy nie zauważyć u siebie spadku wagi. Co więcej, liczba kilogramów może nawet chwilowo wzrosnąć. Ciała będą jednak wyglądać szczuplej, co najłatwiej zauważyć po luźniejszej odzieży. Wynika to ze zwiększenia beztłuszczowej masy ciała, czyli mięśni, kości i objętości krwi oraz zmniejszenia tkanki tłuszczowej. Edytowane przez OYE Czas edycji: 2015-10-02 o 17:54 |
||
|
|
|
#4287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sorry, ale nie wiem jak ci wytlumaczyc, ze nic takiego nie napisalam. teraz lepiej? Sziket napisala ze zamiast schudnac waga pokazywala wiecej, ze przytyla, wiec jej odpisalam, bez wielkiego rozpisywania sie, ze to normalne, skoro przybylo jej tkanki miesniowej, to waga ma prawo pokazywac wiecej. Moze tak byc, czy jeszcze mam jakos zmodyfikowac moja wypowiedz? A moze wlasnie wrocimy, do tego co zdaje sie sama napisalas, ze stracila tkanke tluszczowa, ale przybylo jej wiecej miesniowej, wiec waga miala prawo pokazywac ze przytyla. Moze tak byc? Czy nadal bedziesz sie slowek czepiac? Ja nie wiem , jak inaczej mam napisac Jak widac, szybkiej odpowiedzi to nie dalo, tylko elaborat, czy jak to sie zwie
|
|
|
|
|
#4288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czy tak ciezko poprostu napisac ze sie gafe popelnilo ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
wsumie to nie wiem co chcialas powiedziec twierdzac ze miesnia waza wiecej Edytowane przez OYE Czas edycji: 2015-10-02 o 18:04 |
|||
|
|
|
#4289 |
|
Konto usunięte
|
A czy ty nie rozumiesz ze nawet jesli ona stracila 1kg tkanki miesniowej, ale przybylo jej 4 kg tkanki miesniowej to waga miala prawo pokazac ze przytyla 3kg?
mnie tylko o to chodzilo, o nic innego, a ty sie czepiasz jak rzep psieko ogona. Moze zle ujelam to w slowa, wiec prosze bardzo popelnilam gafe, lepiej ? Jak widac, inne osoby zrozumialy moja wypowiedz.
|
|
|
|
#4290 |
|
Konto usunięte
|
O ja cie, dyskusja sie toczy o 1 kg...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Haters Gonna Hate 

w ciągu pol roku przytyłam 6 kg, ale to głównie mięśnie - po operacji nosa schudłam do 41 kg, dziś ważę 47

. Żadnej gafy nie strzeliła.