![]() |
#4261 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Cytat:
![]() Ja to naprawde jestem za konferencja na Skypie. Juz praktykowalam to w pare osob i naprawde jest swietnie ![]() ![]() Ksiazka brzmi ciekawie, i nawet znalazlam ja ze znizona cena w necie ![]()
![]() |
#4262 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Pisałam tu kiedyś, w marcu zostawił mnie chłop. I niby wszystko dobrze, nie mam z nim kontaktu (wręcz ostatnio jak spotkaliśmy się na ulicy to udaliśmy, że się nie znamy, co jest smutne bardzo, swoją drogą...). Prowadzę swoje, dość udane, życie. Chciałam zapytać kiedy przestanę za nim tęsknić i czy kiedykolwiek to nastąpi? ![]() Myślałam, że po pół roku ja już pójdę dalej i ledwo będę pamiętać, że taki człowiek istniał. Niestety nadal o nim myślę, często mam napady smutku itp. Zastosowałam się do wszystkich wskazówek dziewczyn z forum: zero kontaktu, blokada na fejsie, ograniczony kontakt ze wspólnymi znajomymi (ta część jest najtrudniejsza i mimo woli czasem słyszę coś o nim, ale nigdy nie pytam, nie zagaduję itd.) Wiem, że najlepszym sposobem byłoby znalezienie sobie kogoś, ale nic na siłę, nie będę się pakować we flirty, które mnie nie pociągają. Bardzo proszę o dobre słowo, np. że jeszcze tylko dwa tygodnie i mam z grzywki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
5 lat później stwierdzam, że może i jestem opóźniona o pierścionek i dwoje dzieci, ale sama zapracowałam na swoje mieszkanie i rozwijam wiele zainteresowań, z których nie musiałam rezygnować. Cieszy mnie, że nie poszłam za falą i nie wzięłam ślubu po studiach, bo albo byłabym rozwódką, albo byłabym zdradzana, a moja rodzina byłaby szczęśliwa tylko na obrazku. Obecnie jestem z kimś krótko, ale jest szał. Nie spodziewałam się, że jeszcze coś takiego poczuję. To facet z odzysku, ale to nie czyni go gorszym, bo przecież o mały włos też bym była z rynku wtórnego. Młodszych i wolnych też zdarza mi się poznać. A mam więcej lat niż Ty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Raczkowanie
|
Ja go dzisiaj widziałam na uczelni. Czuję się do dupy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
no i wyprowadziłam się... Tylko jak w tym wytrwać?
3 lata to jest kawałek czasu, w tym 2 lata mieszkania razem ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorzej, ze nie potrafie wytlumaczyc znajomym "dlaczego?". Pozornie nic a tak na prawdę, to chyba w końcu dojrzałam do tego, że nie chce żeby tak wyglądało całe moje życie... I teraz pytania "to tak sama teraz bedziesz?"... ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Wtajemniczenie
|
ja nie wiem co z ludzmi jest. no tak bedziesz sama noz kuzwa. lepiej trwac w toksycznym zwiazku nic byc na ludzkich językach.
![]() ![]()
#4269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy u mnie to się skończy definitywnym rozstaniem, czy tylko dluższą przerwą, ale nie będe wracać na samą obietnicę "zmienie to czy tamto". Jak zobacze że sie zmieniło, pomyślę. Teraz postanowiłam być sama ze soba szczęśliwa. ![]() Czytałam posty wyżej co Twój mąż nawywijał i powiem Ci tak "1 listopad będzie pierwszym dniem reszty Twojego super życia!" ;* a Twój mąż to skonczony dupek jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Wtajemniczenie
|
ja tu chcialabym wzniesc toast w imieniu nas wszystkich na tym watku
![]() ![]()
#4271 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Ja jeszcze nie powiedziałam znajomym o rozstaniu. W końcu będę musiała, ale jak sobie pomyślę, o tych pełnych litości spojrzeniach, pytaniach "co ty teraz zrobisz?", "jak sobie poradzisz?" to mi się wszystkiego odechciewa. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
Wczoraj sie upewnilam w tym, że nie jest to "przerwa".
Po jego reakcji i tym, że nie wykazał zero chęci naprawienia czegokolwiek. Wyprowadziłaś sie to nara. Rozwiazemy kilka spraw i tyle z naszego "związku" ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I widzę że my kobiety to jeszcze chcemy o coś walczyć a faceci mają to w głębokim poważaniu. Przykre ....
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ty blagaj, placz, pros o szanse ale jak grochem o sciane. Nie warto.
![]() |
#4275 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam glupie myśli w stylu "po co się wyprowadzałaś, może by się ulozyło, bo mówił że gdybym sie nie wyprowadziła to mozna by bylo cos zmieniać, może jeszcze porozmawiacie i bedzie dobrze". A potem " Kaśka Ty to głupia jesteś, jak zabranie rzeczy do rodziców jest dla niego wystarczajacym powodem żeby zakonczyc wszystko definitywnie to znaczy że gówno się ułozy i gówno będzie dobrze". Teraz tylko sobie powtarzam "bądź konsekwentna, bądz konsekwentna" ... ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
ps. Twój przypadek, a raczej Twojego męża, to w ogóle jest tak irracjonalny, że do tej pory nie moge uwierzyć, jak można jednoczesnie urzadzać dom w małżeństwie i się odkochac tym samym w momencie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny jesli chodzi o meble zawsze sie zgadzajcie!! ![]()
![]() |
#4278 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 |
Wtajemniczenie
|
W sumie moze to podac w uzasadnieniu rozwodu, moze szybciej dostanie niz za te dwa lata:
'Postanowilem sie rozwiesc z zona, bo nie chciala kupic sofy. Sofa moglaby stworzyc cieplo ktorego nigdy nie zaznalem. Zona rowniez nosi cieple ubrania co tylko potwierdza moje stwierdzenie ze jest zimna. Ogrzewanie mamy gazowe. Dziekuje za pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku' ![]()
#4281 |
Zadomowienie
|
Ja tez nie mogę ogarnąć jak można kupić dom z zona i chcieć zaraz rozwodu...
![]() |
#4282 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
robisz mi dziś dzień, dziewczyno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Raczkowanie
|
A ja znowu jestem w rozsypce
![]() Tyle że on nie tęskni, zablokował mnie na fb, powiedział mi że choćby miał być sam do końca życia to wie, że dobrze zrobił, że jest szczęśliwy. A ja? Gdybym ja tylko wiedziała co było nie tak, dlaczego podjął taką decyzję... a nie wiem. Byliśmy razem / spotykaliśmy się 4 miesiące. Zbieram się już po nim 2,5... ile jeszcze? to jest aż śmieszne... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
Moja kumpela widziała eksa, dzisiaj o 8. Miał w poniedziałek dać znać kiedy będzie z Ula się widzieć chciał, no dał jak nigdy. Oczywiście był widziany kolo domu 'tej której nie kocha i która nic dla niego nie znaczy'
![]()
![]() |
#4285 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie. Dlaczego nie? Bo Cię nie zainteresował. Ile osób spotykasz codziennie i nie czujesz do nich miłości? Ilu znasz osobiście chłopców, którzy Cię nie pociągają? Dla Twojego eksa jesteś właśnie taką osobą... myślał, że coś będzie, ale się nie stało. Nie zakochał się w Tobie. Cokolwiek poczuł, przeszło mu, nie przerodziło się w coś więcej. Co jeszcze chcesz wiedzieć? Marnujesz swój czas. Nie przeżyłaś z nim połowy życia, aby się zastanawiać, jak doszło do wygaśnięcia uczucia czy co można było zrobić inaczej. Tutaj nie ma za bardzo co mówić o uczuciu. Było zauroczenie, fascynacja i nic więcej się z tego nie narodziło. Na takim etapie jest to najprostsze wyjaśnienie i nie ma po co szukać innego. Przecież gdyby się zakochał na zabój, miałby klapki na oczach, Twoje wady byłyby nieistotne, a inne dziewczyny by nie istniały... Nie ma co walczyć o kogoś, kto na samym początku się poddaje. Twój żal i rozgoryczenie są naturalne, acz trochę niepokojące. Niepokoi mnie to, czemu zafiksowałaś się na nim, choć bliższa znajomość była krótka, a on nie jest młodym bogiem.
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To on był zafiksowany na moim punkcie, to on się o mnie starał i czekał. Ja podchodziłam z dużą dozą niepewności i ostrożności. A teraz? Przecież to jest chore co się ze mną dzieje. Doskonale wiem, że marnuje swój czas, marnuję każdy dzień na myślenie o nim i wspominanie tego co było. Mam takie momenty, że olewam sytuację, "ogarniam się", ale co z tego jak to wszystko do mnie wraca jak bumerang, ze zdwojoną siłą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja ze swoim byłym 3,5 roku. Już dwa miesiące prawie nie jesteśmy razem a powiem ci że już mnie to prawie wcale nie boli bo nie rozmyślam o tym, nie analizuję. Idę dalej przez życie. Tak trzeba inaczej nigdy z tego nie wyjdziesz...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też myslałam że mi było lepiej, ale widziałam go na uczelni jak sobie szedł uśmiechnięty i szcześliwy... a ja jestem taka nieszczęśliwa Zapisałam się do psychiatry... Wizyta za miesiąc (znając mnie to bede dokładnie w tym samym miejscu co teraz...), niech mi da jakies prochy albo skieruje na psychoterapie. To jest straszne, żeby tak uzależniać swoje szczęście od jednej osoby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Wtajemniczenie
|
Enigmatic ma racje. Wiadomo ze kazdy chciałby dojsc do sedna sprawy dlaczego, po co, co moglam zrobic lepiej itd. Ale co to da? Ja im wiecej rozkmniam i rozkladam na czynniki pierwsze tym bardziej sie doluje i to przyprawia mnie o placz. A ja juz mam dosc plakania i snucia sie po katach.
Trzeba zaczac wreszcie zyc!
#4290 | |||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
- kłamał mówiąc piękne słowa po to, byś mu się oddała, - jest tak niedojrzały, że nie rozumie wagi zdań, które wypowiada? Cytat:
To nie jest chore. Zaufałaś mu, dałaś się przekonać. Omamić, omotać. Złamane serce to nie choroba. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jaki rodzaj wspomagania teraz stosujesz - ziółka, tabletki bez recepty? Cytat:
Cytat:
Nie mamy wpływu na to, co się stało, nie cofniemy czasu. Nie siedzimy w głowach eksów, więc nie wiemy nawet, czy oni sami wiedzą, co ich skłoniło do zerwania. Wystarczy jednak, że zapamiętamy, że zdecydowanie najczęstszą przyczyną rozstań jest to, że wygasa uczucie. A żadna z nas nie chce być z kimś, kto jej nie kocha. Tego się trzymajmy. Jak kocha, to nie zdradza. Jak kocha, to nie zrywa. Jak kocha, to się stara. Jak nie kocha, to jego problem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.