![]() |
#4261 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część XI
Cytat:
![]() Moim zdaniem kastrowanie/sterylizowanie kota młodszego niz 6 miesięcy to barbarzyństwo. Są hodowle które sterylizują już sześciotygodniowe maleństwa. Paranoja jakaś. Taka nowa szkoła ze niby im młodszy tym lepiej. Cytat:
Na mojej ulicy są same kastrowane kocury. Poprztykają się czasem o kawałek trawnika. Parę strupków zawsze mają ale tak ogólnie krzywda nikomu się nie dzieje. Ciekawa sytuacja jest jak na teren przyjdzie niekastrowany kocur. To te nasze kastrowane spuszczają mu pranie i go wyganiają. Chyba im inaczej pachnie i nie odpowiada. Wtedy cały gang broni terytorium. To tez nie są poważne walki. Zwykle jeśli nie ucieknie po samych ostrzeżeniach słownych to kończy się na jednym pacnięciu łapą.
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ciachnelam najpierw kocurka, w wieku 5 miesiecy. Po miesiącu koteczke, przed pierwsza ruja.
![]() |
#4263 |
Konto usunięte
|
Babka nam mowila ze od 6. Miesiaca do maks. 9. Tak mam nawet w umowie, ale ostatnio gadalam ze znajoma i mowila ze koty w tym wieku moga sie juz rozmnozyc. Dzieki ze mnie uspokoilyscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4266 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mamy mozliwosc przygarnac bezdomnego kota (nie znam płci). Jednak zdecydowaliśmy sie dokocić i jak szukałam kotków, to zadzwoniłam do jednej pani, ale ona już ma chętnych na swoje małe, tylko że od 2 miesięcy do jej domu przychodzi jakiś kot młody, ona go dokarmia, odrobacza, ale nie może go wziąć do domu, bo mąż się nie zgadza. W schroniskach umywają ręce. Chciałam małego koteńka, ale serce mi się kraje, to by było skrajnie egoistyczne jakbym przeszła obok tego obojętnie. Oni się niedługo wyprowadzają z Londynu i Bóg jeden wie co się z tym kotem stanie jak nikt nie będzie go dokarmiać. Przychodzi do nich do domu codziennie, jak ich kocica się okociła, to ona, te 3 małe i matka spały razem w legowisku , bawią się razem
![]() Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-10-08 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdarza się, że maluchy szybko dojrzewają i już 4-5 miesięczne kotki mają rujki. Ja Mańka planuję ciachnąć za miesiąc. Będzie miał wtedy 6,5 miesiąca. Ale kto wie, może będzie szybciej, bo ostatnio intensywniej interesuje się tym, co jego towarzyszka ma pod ogonkiem i trochę ją nagabuje. I zrobił się nieznośny, jak typowy nastolatek ![]() Szkód już nie liczę (dzisiaj zerwana zasłona, w zeszłą sobotę pogryziona nowa torebka, kupiona kilka godzin wcześniej, potłuczone kubki, talerze (wdrapał się do szafki z suszarką na naczynia), obgryziony i zdrapany dywan itd.). Chce ktoś kotka? ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-10-08 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Konto usunięte
|
Kusum, ja bym wolala oba na raz. Nie chce czeksc do rui. Zadzwonie w poniedzialek to sie umowie dokladnie i dam znac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koszty tez sie rozkladaja na dwa miesiace ![]()
![]() |
#4271 |
Wtajemniczenie
|
Maniutek
![]() Reflektujesz? Będzie pasował kolorystycznie do Twoich egzemplarzy ![]() Ale potem, po tych wszystkich harcach, kiedy ja już mam mordercze myśli, przychodzi taki rozmruczany, kładzie się mi na dekolcie, obejmuje mnie łapkami i wtula się we mnie. I wszystko idzie w zapomnienie ![]() Ale pamiętam, że z Misi też był niezły rozrabiak, a teraz taka milutka koteczka ![]() ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-10-08 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Kici kici miau miau
|
Jak wytrzymac z kotem ktory ma byc dobe na czczo..? Oszaleje chyba
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4274 |
Kici kici miau miau
|
Trafilam do innego polecanego lekarza zTrojmiasta
![]() ![]() Mimo ze kot po paru dniach nie wyprozniania sie zalatwil w koncu to niestety usg pokazalo ze zalega jeszcze bardzo duzo mas i chcemy zobaczyc czy jelito ewidentnie nie ma patologii |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() U mnie: kocur 7 miesięcy, kotka 9 miesięcy. Żadne z nich nie dawało charakterystycznych objawów. Jestem za wczesną kastracją. Moja koleżanka prowadzi hodowlę i kastruje maluchy w wieku 3-4 miesięcy. Miała już 5 miotów i żaden kotek nie miał z tego powodu komplikacji, rosną szybko i zdrowo. Ranka - powodzenia, kciuki trzymam, niech się kotek nie da! Daktylek - u mnie ostatnio znowu zjedzone sznurówki... Ale u Pańcia, nie u mnie. Alma - Rybiorek parę razy obszernie opisywała w kocich wątkach proces dokocenia. Polecam lekturę jej postów.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Konto usunięte
|
Moj mial prawie 6 miesiecy, jak byl kastrowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
cat lady
|
wyglada no to, ze wyszlismy na prosta po tej reakcji alergicznej na antybiotyk. oczywiscie po tygodniu niejedzenia po pierwszych posilkach przyszla wybuchowa biegunka, ale juz lepiej kupy wygladaja.
![]() za to, przez ten czas schudl z 4,5kg do 4 ![]() nie mial z czego chudnac. wyglada teraz strasznie. przy glaskaniu czuc wszystkie kosci. jest alergikiem (tylko sucha karma, farmina n&d jagniecina i borowka), nie tknie tego royalowskiego convalescence support, widac niesmaczne. macie jakies sposoby na powrot do prawidlowej wagi u kota? oczywiscie jeszcze pare dni spokojnie z jedzeniem, bo wszystko podraznione |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Kici kici miau miau
|
Koty - część XI
Ma problemy z zaparciami
![]() Gastroskopii nie bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Naczelna Nastolatka
|
Mój miał RTG na żywca, ja trzymałam.
#4281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby i mój spoważniał ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() Syyyyyylwia, Ranka trzymam kciuki za Wasze kotki.
![]() |
#4282 |
Kici kici miau miau
|
Moj tez mial zawsze na zywca- ale teraz nie wyobrazamy spbie trzymac wyrywajacegonsie kota a wczesniej napychac go barytem. Poza tym ma tez zeba do wyrwania |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Naczelna Nastolatka
|
Ale ja nic nie sugeruję, to była tylko luźna uwaga.
#4284 |
Wtajemniczenie
|
Moi chlopcy zostali wykastrowani ok 3 miesiaca i z tego co zaobserwowalam to dosc czesto kastruje sie tu mlode kociaki, takie w wieku adopcyjnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Kici kici miau miau
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Konto usunięte
|
Odnośnie mojej wetki, to okazało się że sama z siebie się już konsultowała z dr Niziołkiem w sprawie mojego kota. Widzicie, ta krytyka była nieuzasadniona.
A mała ma się całkiem nieźle, ostatnio przez tydzień miała jakby katar więc znowu poszła do kontroli i serce mniej więcej jak było, w niedzielę badania hormonów tarczycy. Nie daję jej już lotensinu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny . Może Wy mi coś poradzicie nim pójde do weta . Dla mojego kota każda wizyta u lekarza to niesamowity stres. po prostu straszny. Serce mu bije jak oszalałe,rzuca się ,trzy osoby go trzymają. horror. Chciałabym coś na uspokojnie coś co go złagodzi i wyciszy . Myslicie,że mi coś przepisze? Nie moge patrzeć jak on się tak stresuje i denerwuje i po prostu ja mam od razu łzy w oczach a wiem,że muszę iśc zaszczepić mojego księcia. Miał ktoś podobnie? Poradzicie coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
ranko
![]()
#4289 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niektóre koty są bardzo strachliwe, to chyba cecha charakteru albo skutek jakichś negatywnych przeżyć, ale podawanie kotu leków uspokajających to zła droga. Lepiej spróbować z feromonami lub substancjami ziołowymi |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.