|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. VII
No wiesz, zależy jak to zinterpretować. Skoro retinoidy mogą spowodować poważne wady płodu, to kobieta może nie zechcieć urodzić takiego dziecka. Więc może usunąć ciążę (legalnie bądź też nie) - a tu już jakiś nadgorliwy lekarz może bronić sam siebie i swojego sumienia żądając aktualnych wyników beta hcg, żeby nie mieć potencjalnego życia na sumieniu. Nie wiem, może ja to naciągam, ale dla mnie wydaje się to prawdopodobne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Konto usunięte
|
nie żebym chciała zacząć jakąś burzliwą dyskusję, ale jeśli jakiś lekarz (ginekolog) kieruje się przede wszystkim swoją klauzulą sumienia, to chyba po prostu pomylił zawody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Konto usunięte
|
Czy ja wiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Konto usunięte
|
osobna specjalizacja dla terminacji ciąży?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Konto usunięte
|
Może nie terminacji, ale zapobiegania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Konto usunięte
|
jak ktoś ma problem z zapobieganiem, to serio. nie to powołanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Konto usunięte
|
A jeśli kogoś powołaniem jest sprowadzenie na świat jak największej liczby dzieci to co?
![]() ![]() Chociaż mógłby próbować jako listonosz ![]() ![]() EOT ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 |
Konto usunięte
|
to mógłby pracować przy metodzie invitro, ale też mu pewnie sumienie zabrania
![]() no eot, eot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Nie mam kiedy się przebić przez te wszystkie wiadomości
![]() Wesele siostry TŻ-a było ekstra, wybawiłam się, poznałam całą rodzinkę i nasłuchałam się oczywiście pytań o nasze zaręczyny ![]() Za to teraz jestem chora i lezę w łóżku do piątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
bo w sumie to tyle co po rozwodzie jesteś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga część mnie mówi że przecież to już czas, że jestem pewna że to ten właściwy i tak szczerze nie boję się vo wiem że nie popełnię tych samych błędów. Minął mniej więcej rok od wyroku sądu i półtora roku odkąd się wyprowadziłam od eks. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- I to jeszcze po tak krotkim czasie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy byłam pewna jednak w inny sposób i ślub był głównie ze względów formalnych potrzebny, a nie romantycznych i na pewno nie brałam go z założeniem że bezwarunkowo chcę by był na całe zycie, no i dzieci z eksem mieć nie chciałam za nim w świecie. Jakościowo to nawet nie ma jak porównywać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam jakiś tendencji do przeżywania i przerabiania. Pochlipałam sobie, byłam parę razy u psychologa, ale żyje się dalej. Nigdy nie rozumiałam jak można zakończenie związku przeżywać miesiącami, bo w końcu skoro się rozpadł to znaczy że coś było nie tak i szkoda czasu na opłakiwanie go. Przynajmniej jest to założenie z jakiego ja wychodzę. Poza tym nie rozumiem kontekstu słowa "oddac się"? Jak oddac? Seksu nie traktuję w kategoriach oddawania się, a zakochania się i pokochania drugiego czlowieka już tym bardziej nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dość szybko po zerwaniu z eks zaczęłam się spotykać z chłopakami i zaryzykowalam spotkanie z obecnym TŻ
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Jeden by sie bal ale drugi sie nie boi
![]()
#4278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Jakby mąż dał Ci w mordę i odmówił leczenia to byś nie opłakiwała nie miałbyś czego. Było mi smutno przez dwa miesiące. Głównie była to złość na samą siebie.
#4280 |
Konto usunięte
|
Najprościej jest mówić "ja bym zrobiła to czy siamto" gdy się nigdy w danej sytuacji nie było
![]() Bywają małżeństwa naprawdę do kitu, nie widzę powodu by zamiast westchnąć z ulgą po zakończeniu takowego siedzieć i płakać, bo przecież to było MAŁŻEŃSTWO. |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Konto usunięte
|
no ale tym małżeństwem się nikt nie stał z przypadku, a branie ślubu od razu z nastawieniem, że to i tak nie na zawsze trochę mi się w głowie nie mieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51027497]Najprościej jest mówić "ja bym zrobiła to czy siamto" gdy się nigdy w danej sytuacji nie było
![]() Bywają małżeństwa naprawdę do kitu, nie widzę powodu by zamiast westchnąć z ulgą po zakończeniu takowego siedzieć i płakać, bo przecież to było MAŁŻEŃSTWO.[/QUOTE] Dokladnie tak :thumbup:
#4283 | |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51027497]Najprościej jest mówić "ja bym zrobiła to czy siamto" gdy się nigdy w danej sytuacji nie było
![]() Bywają małżeństwa naprawdę do kitu, nie widzę powodu by zamiast westchnąć z ulgą po zakończeniu takowego siedzieć i płakać, bo przecież to było MAŁŻEŃSTWO.[/QUOTE] Aśka ale Twoje pierwsze zdanie i drugie sobie zaprzeczają ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() Przecież wyczekujemy tych pierścionków żeby stać się żonami, czyli być ze sobą jak obiecujemy w przysiędze 'na zawsze'. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
❤ bee happy ❤
|
Właśnie miałam pytać jak to wyglądało z pierwszym małżeństwem Kolor Bzu. Tylko ze względów formalnych je wzięliście?
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
Nastawienie było ze na zawsze ale np. Przed Bogiem bym mu miłości nie przysięgła, bo owszem kochałam go ale nie miałam takiej wewnętrznej euforii że oto miłość życia. Pierwszy raz w życiu poczułam coś takiego z obecnym TŻem.
#4286 |
zuy mod
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51025841]No wiesz, zależy jak to zinterpretować. Skoro retinoidy mogą spowodować poważne wady płodu, to kobieta może nie zechcieć urodzić takiego dziecka. Więc może usunąć ciążę (legalnie bądź też nie) - a tu już jakiś nadgorliwy lekarz może bronić sam siebie i swojego sumienia żądając aktualnych wyników beta hcg, żeby nie mieć potencjalnego życia na sumieniu. Nie wiem, może ja to naciągam, ale dla mnie wydaje się to prawdopodobne.
![]() Cooo xD jak mniemam retinoidy przepisuje dermatolog, a co jego g*wno obchodzi co Ty zrobisz z ciążą xD Idąc tym tropem zaden lekarz nie powinien pomagac mi z moimi dolegliwosciami bo jak zaczne uprawiac seks - bedzie ryzyko ciazy - nie trzeba byc szerlokiem zeby znalezc info ze usunę wpadkę: ergo: Mojwa nie może uprawiac seksu xD A tak bez smiechow chichow - klauzula sumienia tyczy się pewnych konkretnych kwestii takich jak przeprowadzenie aborcji czy przepisywanie antykoncepcji, musi byc uzasadniona pisemnie, wskazując lekarza, ktory tej klauzuli sumienia potencjalnie nie wykorzysta no i nie dotyczy lekarzy przepisujacych leki o dzialaniu teratogennym. Oraz tych którzy wykonują badania prenatalne - gin Ci ich nie moze odmowic bo podejrzewa, ze płód jest uszkodzony, więc moze byc ryzyko terminacji ciazy.
![]() |
#4287 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;51027566]Aśka ale Twoje pierwsze zdanie i drugie sobie zaprzeczają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51027497]Najprościej jest mówić "ja bym zrobiła to czy siamto" gdy się nigdy w danej sytuacji nie było ![]() Bywają małżeństwa naprawdę do kitu, nie widzę powodu by zamiast westchnąć z ulgą po zakończeniu takowego siedzieć i płakać, bo przecież to było MAŁŻEŃSTWO.[/QUOTE] Owszem plakalabym nad nieudanym malzenstwem, bo bez wzgledu na to kto ponosi wine, to uznalabym to za moja osobista porazke, ze dokonalam takiego a nie innego wyboru. O to mi wlasnie chodzilo, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51027667]
misi chyba nie przeczytałaś dobrze.[/QUOTE] W każdym razie to brzmiało tak, że w pierwszym zdaniu piszesz, że nie można czegoś być pewnym skoro nie było się w danej sytuacji, a z drugiego wynika, że Ty byś nie płakała po kimś takim. W każdym razie tak zrozumiałam Twoje wypowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak pisałam jak brałam ślub to byłam przekonana ze to dobry/najlepszy wybór ale przed Bogiem bym mu miłości nie ślubowała, ani na dzieci bym się nie zdecydowała. Teraz z TŻ obie rzeczy wydają się naturalne i oczywiste. To nie znaczy że eksa nie kochałam czy nie myślałam o nim poważnie. Inaczej po prostu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.