|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII
Boli mnie ząb
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- I glowa zaczyna...
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Gossip-który odcinek serialu potrzebujesz?
![]()
#4263 |
Zakorzenienie
|
Madzix 121
![]() ![]()
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=-v864PurAjg
prosze ![]() ![]()
#4265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze że tobi kupkę
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Madzixx Bozia niech Ci w dzieciach wynagrodzi!!!!
![]()
![]() |
#4267 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to gratuluje-wiem jaka to radość ![]() Cytat:
O gratuluje!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam taki rybny+ zdrowa żywność to tam maja wszystkie cuda ![]() kasze zalewam wrzatkiem na ok 15min i pod przykrycie (jak kuskus). Siekam drobnioutko paprykę (kolor jaki lubisz), marchewkę obieram i na tarce na dużych oczkach, pieczarki siekam. Po 15-20min odcedzam bulgur dodaje wszystko co posiekałam i dodaję przecier pomidorwy żeby było "mokre"-sól, pieprz,bazylia,oregano,cz ubryca zielona. Na to dziś był kozi ser i zwykły ser. Do piekarnika na termoobieg na 185C aż cukinia bedzie miękka (u mnie było 30min) Ale to jak lubisz. Ja lubie mięciutką, M trochę taką twardsza. widzę że Niezawsze Was uświadomiła:P no wietrzenie pupy jest zaje.biste, nie ma co. ALe sprawdz pieluchy. Albo może coś jesz i kupy są bardziej "żrące"? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zadomowienie
|
Gratuluje Sunny i Hani bo widze ze urodzilyscie
![]() Naswietlamy sie dalej. Mam nawal i mleko cieknie ale cora sszybko meczy sie ssaniem i trudno jà wybudzic. Troche sie psychicznie pozbieralam w koncu chodzi o zdrowie Malej. TZ siedzi z nami 24h, bardzo sie sprawdzil i na porodzie i teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Goczek jest! Wspisz tylko w googlach a mnóstwo teho wyskoczy
![]()
![]() |
#4272 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() juz mam dziś miękkawe dojareczki moje uff, a mleko nadal leci ![]() Tak z innej beczki, to chcielismy zarejestrowac dzis córkę w USC, specjalnie "nianie" poprosiłam o posiedzenie z nią, a tam System Rejestrów Państwowych padł, postalismy pol h na korytarzu i babka wyszła i mówi,ze taki problem techniczny że nie wiadomo kiedy naprawią. Podobno w całej Polsce maja od 1 marca problemy z tym, a muszą koniecznie przez internet dziecko rejestrowac no i w przypadku nie małżenstwa ja tam musze koniecznie być. Chora biurokracja ![]() "Sporo problemów sprawia System Rejestrów Państwowych. Tak jest prawie w całej Polsce. Załatwienie sprawy, która do niedawna zajmowała 2-3 minuty, teraz pochłania pół godziny, a w przypadku zablokowania systemu – jest niemożliwe" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4274 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a moje nogi po znieczuleniu jak dotykałam to jak jakaś gumopianka w odczuciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51109993]ja nie przemywam, czytałam, ze nie trzeba przed każdym,w ogole to mlekiem własnym suty smarowac- najlepszy kosmetyk
![]() juz mam dziś miękkawe dojareczki moje uff, a mleko nadal leci ![]() Tak z innej beczki, to chcielismy zarejestrowac dzis córkę w USC, specjalnie "nianie" poprosiłam o posiedzenie z nią, a tam System Rejestrów Państwowych padł, postalismy pol h na korytarzu i babka wyszła i mówi,ze taki problem techniczny że nie wiadomo kiedy naprawią. Podobno w całej Polsce maja od 1 marca problemy z tym, a muszą koniecznie przez internet dziecko rejestrowac no i w przypadku nie małżenstwa ja tam musze koniecznie być. Chora biurokracja ![]() "Sporo problemów sprawia System Rejestrów Państwowych. Tak jest prawie w całej Polsce. Załatwienie sprawy, która do niedawna zajmowała 2-3 minuty, teraz pochłania pół godziny, a w przypadku zablokowania systemu – jest niemożliwe"[/QUOTE] po kapuście też bym myła. M był w USC i też mówił że im system wywaliło-ta sama historia normalnie. Część ludzi poszła-on został więc szybciej poszło:P:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Konto usunięte
|
widze że nawet odcinki juz byłe są, dzięki Madzixxx, suuuper wynalazek z tego Internetu hehe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51109993]ja nie przemywam, czytałam, ze nie trzeba przed każdym,w ogole to mlekiem własnym suty smarowac- najlepszy kosmetyk ![]() juz mam dziś miękkawe dojareczki moje uff, a mleko nadal leci ![]() Tak z innej beczki, to chcielismy zarejestrowac dzis córkę w USC, specjalnie "nianie" poprosiłam o posiedzenie z nią, a tam System Rejestrów Państwowych padł, postalismy pol h na korytarzu i babka wyszła i mówi,ze taki problem techniczny że nie wiadomo kiedy naprawią. Podobno w całej Polsce maja od 1 marca problemy z tym, a muszą koniecznie przez internet dziecko rejestrowac no i w przypadku nie małżenstwa ja tam musze koniecznie być. Chora biurokracja ![]() "Sporo problemów sprawia System Rejestrów Państwowych. Tak jest prawie w całej Polsce. Załatwienie sprawy, która do niedawna zajmowała 2-3 minuty, teraz pochłania pół godziny, a w przypadku zablokowania systemu – jest niemożliwe"[/QUOTE] Ale pech :/
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Noe wiem, jakos te skurcze były i nie ma. Zjadłam i sobie poszły... TZet tak jest śmiertelnie obrażony, ze nawet czesc nie powiedział, wszystko lezy jak było, lozko rozwalone, wszędzie syf a on pojechał po swoją mamę... Pokazać, jaka zła i leniwa jestem? Chyba. Dzizas, jestem taka zła...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51109993]ja nie przemywam, czytałam, ze nie trzeba przed każdym,w ogole to mlekiem własnym suty smarowac- najlepszy kosmetyk
![]() juz mam dziś miękkawe dojareczki moje uff, a mleko nadal leci ![]() Tak z innej beczki, to chcielismy zarejestrowac dzis córkę w USC, specjalnie "nianie" poprosiłam o posiedzenie z nią, a tam System Rejestrów Państwowych padł, postalismy pol h na korytarzu i babka wyszła i mówi,ze taki problem techniczny że nie wiadomo kiedy naprawią. Podobno w całej Polsce maja od 1 marca problemy z tym, a muszą koniecznie przez internet dziecko rejestrowac no i w przypadku nie małżenstwa ja tam musze koniecznie być. Chora biurokracja ![]() "Sporo problemów sprawia System Rejestrów Państwowych. Tak jest prawie w całej Polsce. Załatwienie sprawy, która do niedawna zajmowała 2-3 minuty, teraz pochłania pół godziny, a w przypadku zablokowania systemu – jest niemożliwe"[/QUOTE] Taaaa u nas też. .. teść ma problem z wyrobieniem dowodu. Już ponad miesiąc czeka a dowodu nie ma bo coś im się w systemie popiepdzylo i musiał jeszczecraz wniosek składać. Masakra jednym słowem teraz |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy z Bartusiem w domu od niedzieli, malutki coraz dłużej śpi a dla was cioteczki zdjęcie w klubie
![]() Ciężko jak na razie mi wam towarzyszyć bo źle na tyłku mi się siedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
MAJKA a Ty jesz nabial ze chcesz zbadac kupke na nietolerancje laktozy?
#4284 |
Zadomowienie
|
Gossip masci na sutki typu Lanolish Maltan czy Ziaja nie trzeba zmywac przed karmieniem. W ogole nie warto myc czesciej niz 2*dziennie bo wysuszaja sie i wiekszy problem.
Ja mam mala ranke na lewej piersi bo czasem zbyt plytko sie przysysa. Smaruje swoim mlekiem i Ziaja Lano Masc i ladnie sie goi. Ale najwazniejsze to gleboko przykladac dziecko. Bo jak sie zle przystawi to w kwadrans sie robi masakra z sutkow. |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
generalnie teraz karmienie na żadanie jest promowane, nie? ja swoje dziecie wybudzilam z kilka razy, jak tak do 4 h snu dobijała, bo potem taka głodna była że zamiast sie przyssac to sie denerwowała, koziolkowala itp. dzis w nocy wstala o 2giej i o 6:15 i póki co spokój w dzień z karmieniami. a to ze po porodzie przez te 2-3 dni dziecko traci na wadze do OKOŁO 10% to normalne, nie? z tym dokarmianiem mm tuż po porodzie to moim skromnym zdaniem czasem przesadzają... Wrócisz do domu, zrelaksujesz się, odpoczniesz psychicznie to zobaczysz, że sie samo ponormuje wszystko i własna intuicja Ci najlepiej doradzi jak dziecko kramic i traktowac O! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas dziś była położna, u Nadii wszystko w porządku, na dniach powinien pępek odpaść ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() śliczny brzuś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super gratulacje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
ja póki witamin nie stestuje to nie jem nic nowego. jutro podam dla sprawdzenia te d+k i zobacze czy mam racje.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Wtajemniczenie
|
A nas za chwilę czeka pierwsza samodzielna kąpiel. Trzymajcie kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.