Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-16, 08:37   #4261
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Hej. Siedze w labce jeju jaka kolejka i tezeba niestety odstac swoje bo to luxmed i nie ma pierwszenstwa w kolejce. Dobrze ze przynajmniej tylek bylo na czym pisadzic.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 08:40   #4262
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Jaka laska aakkzzii :/
Ja bym chociaż do 8 poczekala aby zadzwonić.

Ja właśnie szykuje się na targi do wrocka. Jak to mówię będę macać wózki i foteliki
Stary 2015-05-16, 08:42   #4263
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Wymacaj cos extra

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 08:46   #4264
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Wymacaj cos extra
Oki :hihi:
Jestem całą podekscytowana 😁
Stary 2015-05-16, 08:48   #4265
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
https://m.facebook.com/photo.php?fbi...f&notif_t=like dziewczyny bo biore udział w konkursie a dokładniej to moja Kropeczka , czy kliknely byscie w wolnej chwili lajka ? )
Poszlo
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ja niby też ważę prawidłowo, ale czuję się okropnie wielorybowato Mam 168 cm, przed ciążą ważyłam 69, teraz 74... Jak zobaczę 8 z przodu to będzie dół. Ale spodziewam się tego, jeszcze 15 tygodni, na pewno przybiorę powyżej 80 kg... Będzie co zrzucać

Fajne Ja tam nawet lubię ciuchy z Pepco, tylko tam zawsze trzeba pomacać, bo czasem mają niektóre ubranka z mega sztucznego materiału.

A dla mnie wypoczynek to wypoczynek, a nie noszenie po nocach gorączkujacego dziecka. No way Wiadomo, że nie chodzi mi o całodzienne leżenie na plaży, bo przy maluchu się tak nie da, a zresztą tego nawet nie lubię.
Ale urlop to dla mnie relaks, i już nawet nie chodzi, że dziecko ma spać całą noc, bo i w domu mi tak nie sypiało w tym okresie, ale czym innym jest jak wstanie raz-dwa razy w nocy, na śpiocha podaniejej pierś i dalszy sen, a inaczej jak trzeba ją pół nocy nosić, mierzyc temp, podawać leki, uspokajać przy płaczu, itd. W takim okresie wolę potem z kawą się rozłożyć na kocu w ogrodzie niż leżeć w hotelowym pokoju zmęczona i jeszcze za to płacić
A dziecko też uczestniczy w naszym dotychczasowym życiu, tylko jego potrzeby też bierzemy pod uwagę i jak jest marudne, gorączkujące i wyjące to go nigdzie nie wozimy. I swoje też, bo to żadna przyjemność dla nas jako rodziców. I tyle.

U mnie było tak samo. Niby nic się nie zmieniło, ale czułam się inaczej

W chłodne dni jak najbardziej. Np body z krótkim rękawem i na to pajac. Albo jakaś bluza. Wszystko zależy od pogody. Może być też tak ciepło, że dziecko będzie tylko w body z kr rękawem i półspiochami do tego. Myślę, że kilka par się przyda.
A po domu ubierałam córkę tak jak siebie - jesienią i zimą noszę w domu cienki podkoszulek i na to bluzkę z długi rękawem, córka też miała body z kr i na to bluzkę z długim.

Za ładne na koszulę porodową Mnie byłoby szkoda, na samo parcie zakładam szpitalną. Ale obie są ok, można łatwo się rozebrać do karmienia, a o to w tym wszystkim chodzi

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Moja też z tych nieśpiworkowych Trochę spała pod kocem, ale też zawsze się rozkopywała. To spała odkryta, do tej pory jej to zostało. Jak ją w nocy przykryję idąc do łazienki na siku, to przez sen wściekle kopie nogami, aż nie zrzuci kołdry chyba, że mega mocno śpi, to czasem trochę pod nią wytrzyma
No to u nas tez tak jest. Rozkopuje sie okropnie. W nocy jak ide siku to ja zawsze przykrywam albo maz. A rano i tak odkryta

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość

Ja właśnie szykuje się na targi do wrocka. Jak to mówię będę macać wózki i foteliki
Ooooo to prosze pomacax expandera

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-16, 08:48   #4266
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej. Siedze w labce jeju jaka kolejka i tezeba niestety odstac swoje bo to luxmed i nie ma pierwszenstwa w kolejce. Dobrze ze przynajmniej tylek bylo na czym pisadzic.
Współczucia Akurat u mnie w Lux Medzie jest pierwszeństwo. I na dodatek w sobotę na pobranie trzeba się umawiać...

U mnie pobudki co 2h w nocy przez sikanie. Mam tego dość. Jestem strasznie niewyspana.

Kissmisia, Marta zdajcie potem relację z targów.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 08:53   #4267
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo to prosze pomacax expandera
Bianeczka a nie xlandera?
Dobra sprawdzałam są takie wózki pomacam jam będzie ☺

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Współczucia Akurat u mnie w Lux Medzie jest pierwszeństwo. I na dodatek w sobotę na pobranie trzeba się umawiać...

U mnie pobudki co 2h w nocy przez sikanie. Mam tego dość. Jestem strasznie niewyspana.

Kissmisia, Marta zdajcie potem relację z targów.
O jej ja przesypiam całą noc jeszcze
Stary 2015-05-16, 08:53   #4268
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia.

Cytat:

Kup cos fajnego No a potem sie pochwal. ;p
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 08:54   #4269
agu23gda
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny. A ja nie spie od piatej rano... przewracalam sie na drugi bok i slysze: 'spisz? Bo ja od godziny nie moge juz zasnac, moze bedziemy gawędzić?' Nosz kur...nie wierzyłam!! 32 letni chłop haha no ale co tam... 'gawędziłam' moja Niunia nadal cicha i spokojna... ale na szczescie co jakis czas daje o sobie znac. Slabo ale daje wiec tak jak mowilyscie moze ma jakies ciche dni albo sie przemiescila i cos amortyzuje jej fikanie.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 08:55   #4270
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja też nie. Ciągle muszę sobie przypominać. I nie bardzo ogarniam jak to jest z pajacami i śpiochami, czy to się zakłada na coś, czy na gołe ciałko?

Widzę, że tak dodałam zdjęcia, że jedno się dodało jako zdjęcie a drugie jako załącznik, więc nie wiem, czy w ogóle widać te bodziaki

Za ładne? Kurde, strasznie nie chcę podczas porodu wyglądać jak wieloryb. Nie podobają mi się takie zwykłe koszule nocne, okropne, babciowe. A o co chodzi ze szpitalną? Na stronie mojego szpitala piszą, żeby mieć koszulę.

Zapomniałam, że istnieje taki sklep jak 5.10.15, pooglądam. Sporo ciuszków kupię w UK, tam wybór jest większy, na pewno trafię w fajne kolory W Motherhood jest dział unisex, myślę, że tam też coś wybiorę.
Pizama szpitalna czy porodowa to bardzo czesto szlafroczek z zakrytym przodem i bez plecow takie jak maja na tych filmach. Do porodu lepiej miec pizamke na straty jesli trzeba miec swoja ale najlepiej to w tej szpitalnej.

Jezu siedzi obok mnie matka z chlopce. Kurde taki duzy a nie umie chyba liczyc a ajeszcze tak matka wali tekstami O wchodzi dziecki bedzie ryk co za wsparcie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-16, 08:55   #4271
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. A ja nie spie od piatej rano... przewracalam sie na drugi bok i slysze: 'spisz? Bo ja od godziny nie moge juz zasnac, moze bedziemy gawędzić?' Nosz kur...nie wierzyłam!! 32 letni chłop haha no ale co tam... 'gawędziłam' moja Niunia nadal cicha i spokojna... ale na szczescie co jakis czas daje o sobie znac. Slabo ale daje wiec tak jak mowilyscie moze ma jakies ciche dni albo sie przemiescila i cos amortyzuje jej fikanie.
No co badz wyrozumiała, chcial sobie z toba pogadać. SA dzidzia pewnie ma leniuszkowe dni.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 08:58   #4272
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bianeczka a nie xlandera?
Dobra sprawdzałam są takie wózki pomacam jam będzie 

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

O jej ja przesypiam całą noc jeszcze
ja chce Expander Mondo ale u mnie nigdzie nie ma i nie moge pomacac.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-16, 08:58   #4273
ridja devojka
Zakorzenienie

Przeglądam strony internetowe sieciówek bo chcę sobie kupić jakieś bluzki ale kurde, nie ma nic długiego. Szukam jakichś tunik czy ogólnie bluzek, które zasłonią tyłek, takich do legginsów. Nie wiem, nie ma już takich? Kupiłam kilka rzeczy w necie miesiąc temu, ale jak to w necie - trochę trafione a trochę nie. 2 tuniki okazały się być plażowe, jedna okazała się być śliczną, bo śliczną, ale jednak sukienką, bardzo obcisłą i krótką (założyłam ją ze 2 razy ale na co dzień niezbyt). Wolę coś kupić stacjonarnie, ale działy ciążowe są paskudne i drogie.
Stary 2015-05-16, 08:59   #4274
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja chce Expander Mondo ale u mnie nigdzie nie ma i nie moge pomacac.
Sprawdzę czy wystawiają ta firmę.
Stary 2015-05-16, 09:00   #4275
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Sami wszystko robimy bo finansowo nie dalibyśmy rady na ekipę,niedawno położyliśmy gładź ale kafelki to już nam mój chrzestny zamontuje.Sami malujemy,skuwaliśmy kafle w łazience,kuchni po poprzednikach...łataliśmy dziury w scianach oraz inne ubytki. I żeby było śmiesznie-wszystko pierwszy raz w życiu i dobrze to wygląda a ile kasy zaoszczędzone
Tak jak pisałam jakiś czas temu-kupiliśmy mieszkanie zjechane przez pana domu,któremu wydawało sie,że jest złotą rączką.a tak na prawdę z niego taka złota rączka jak z koziej doopy trąbka. wiele rzeczy było perfekcyjnie zamaskowanych.dopiero wyszło szydło z worka jak dostaliśmy klucze i wzieliśmy się za remont. A ekipa nie wiem ile tysiecy by wzieła za usuwanie szkód remontowych "złotej rączki'. Płytki w kuchni i łazience poklejone na..gumę i beton 25 lat temu.W kuchni jedna sciana z trzema warstwami tapet klejonych na butapren-skrobaliśmy żyletkami milimetr po milimetrze...dziury w panelach,ędziesiat kołków rozporowych w kilku ścianach-dziury na wylot itp.
To jednak działacie kiedy przeprowadzacie się na swoje??

my też wszystko co możemy robimy sami, albo ktoś ze znajomych, rodziny itp. nam pomaga.
Tak urządziliśmy się w pierwszym mieszkanku i teraz też. W tym było łatwiej, bo to mieszkanie nie było tak zapuszczone jak poprzednie. Mamy o tyle fajnie, że spora część naszych znajomych, to artyści, więc malowanie poszło raz dwa. Podłogi położył mój tato z wujem (od którego dostaliśmy też drzwi z alarmem)
I lubię ten sposób urządzania się, może trochę czasu zajmuje, może czasem człowiek zmęczony, że ciągle coś jeszcze w kartonach.

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jak nasze dzieci urodzą sie we wrześniu jest sens kupować body z krótkim rękawem. Przecież na starcie nie będziemy ubierać ich na cebulkę.
ja mam trochę bodziaków z długim, trochę z krótkim

ale widziałam u znajomych, że po domu ich dzieciaki często pod bluzką itp. miały body z krótkim rękawem.

No i my nie grzejemy mocno w mieszkaniu (bo ja mam problemy z zatokami gdy kaloryfery mocno pracują), więc pewnie będziemy takiego bodziaka zakładać pod pajaca na noc.

Zresztą jak większość rzeczy czy się przyda, zobaczymy dopiero jak będziemy rodzicami.

Wczoraj jedna mama koleżanka radziła by na początku mieć przygotowane bodziaki rozpinane na całej długości, a druga koleżanka stwierdziła, że u niej takie się nie sprawdziły, wolała od
razu te zakładane przez głowę.
Tak samo z laktatorem jedna polecała aventu ręczny a druga elektryczny.

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Kupiliśmy kupiliśmy ! Ale oglądaliśmy dwa- jeden pod Warszawą, ale stary system mocowania i gondola jakaś taka nie wiem... Miałam wrażenie, że nie od kompletu i chybotała się W każdym razie facet chyba obrobił zdjęcia w fotoszopie bo miał być czarny a na żywo kolor wypłowiały... Ogólnie DRAMAT Jeszcze jego mamusia siedziała i non stop rzucała teksty "no niech Pani bierze, jest taki piękny"... Ledwo się powstrzymałam od komentarza
Drugi za to oglądaliśmy ze cztery ulice od naszego osiedla . Piękny granatowo -błękitny , z kompletem śpiworków, adapterem do fotelika torbą na chusteczki, pieluchy itp. Młode małżeństwo sprzedawało po swoim synku. Na prawdę jak nówka Wiadomo, że trochę porysowany stelaż na dole przy kołach no ale bez przesady Najważniejsze ,że wszystko sprawne, bez żadnych dziur czy postrzępionego materiału. Tż powiedział, że dla niego wygląda jak nówka Także Emmaljunga Smart Duo Combi czeka już na wrzesień No i zapłaciliśmy 800 zł , więc uważam to za na prawdę dobrą cenę.

Dodatkowo odebrałam paczkę ze Smyka , bo zamówiłam małemu dwa pajace polarkowe i zimowy kombinezon rozm. 68 - wszystko za 85 zł i są pięęęękne
Dzień pełen wrażeń , chyba nie usnę
Ale fajne pajace, w ogóle lubię te ubranka ze smyka. Ostatnio kupiłam dresik. A jakiś czas temu od koleżanek dostałam pakę ubranek, gdzie dużo bodziaków, pajaców itp. jest właśnie z Cool Club i są bardzo fajne, dobre jakościowo (są używane, ale nie zmechacone, mięciutkie i kolory niesprane)

I pokaż wózek ciekawe jak się u ciebie sprawdzi? a gdzie mieszkasz? moja koleżanka miała Emmaljunga do dwójki dzieci, była bardzo zadowolona, z tym, że ona mieszka pod miastem, w okolicy lasy, pola. No i nie musi manewrować by wejść do windy (tak jak ja)
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 09:01   #4276
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja nie śpię od 6:30 bo pies postanowił ze pojdzie na spacer. Ehhh ale jest po zabiegu wiec ma prawo . Mam nadzieje ze w więzieniu jest dostęp do netu bo zamorduje sąsiadkę z góry i pójdę siedzieć. Co za babsko. Remontuje sie od 7 miesięcy. Nie przestrzega godzin remontu. Do tego jest strasznie głośna w takim codziennym życiu. Non stop cos upuszcza jakby kulki sie toczyły. No chyba ze założyli tam klub bilardowy a ja nic nie wiem

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 09:03   #4277
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdzę czy wystawiają ta firmę.
Sprawdzałam i nie ma :/

Będzie tylko Quinni Recaro oraz Maxi Cosi.
Nawet Bebetto nie ma :/
Stary 2015-05-16, 09:06   #4278
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja nie śpię od 6:30 bo pies postanowił ze pojdzie na spacer. Ehhh ale jest po zabiegu wiec ma prawo . Mam nadzieje ze w więzieniu jest dostęp do netu bo zamorduje sąsiadkę z góry i pójdę siedzieć. Co za babsko. Remontuje sie od 7 miesięcy. Nie przestrzega godzin remontu. Do tego jest strasznie głośna w takim codziennym życiu. Non stop cos upuszcza jakby kulki sie toczyły. No chyba ze założyli tam klub bilardowy a ja nic nie wiem

Ja mialam to samo zimą z tym, ze remonty byly z kazdej mozliwej strony jakby wszyscy sasiedzi sie zmowili zeby nam zycie obrzydzic. Godziny ich stukania tez byly 'z dupy'. A sasiedzi nade mna to tak jak Ty. Czasami odglosy jakby spadlo duzo ciezkich kulek, odkurzanie o 23, wychodzenie z domu ok 6 rano w szpilkach ale zanim wyjdzie to lata po mieszkaniu w tych szpilkach jak poparzona. Slysze wszystko. Nawet jak tlucze garami. Szok! Aaa i tak moim ulubionym jest napier$r#!@alanie przez jednego z sasiadow bladym switem w barierki balkonowe (wnioskuje ze przegania w tej sposob golebie) no ale litosci w taki sposob...

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-05-16 o 09:08
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 09:10   #4279
czarownica_tea
Zakorzenienie

Agu- najgorsze ze nie ma na to prawie żadnych "legalnych" rozwiązań. Spółdzielnia była informowana i nic nie zrobili. W poniedziałek idzie oficjalne pismo ale pewnie tez bez skutku. Ehh trzeba bedzie jej uprzykrzyć życie i tyle.

Stary 2015-05-16, 09:13   #4280
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Pani w sklepie zapytała mnie czy otworzyć i sprawdzimy czy wszystko jest, ten pajac w reniferki był na wierzchu i jak go zobaczyła powiedziała "jejku jaki piękny " :-D haha uśmiałam się ale materiał w dotyku rewelacja
Bo jest fajny, taki miękki Ciekawe, czy nie straci po praniu na jakości.
Cytat:
Jak ja tak patrze na te wasze wagi z przed i teraz to ja nie wiem wy to straszne huderlaki jestescie i przed ciaza i w trakcie , nic do zrzucania miec nie będziecie
Haha ja to się cieszyłam, że przytyję w końcu tylko spodziewałam się innego tycia, np że w ramionach mi dojdzie, a tu sam brzuch i piersi. I jestem szczupak z normalnym w końcu biustem i sporym brzuchem, ręce mam nadal jak dziecko...
I w ciąży robię masę, po porodzie zajmę się rzeźbą
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja też nie. Ciągle muszę sobie przypominać. I nie bardzo ogarniam jak to jest z pajacami i śpiochami, czy to się zakłada na coś, czy na gołe ciałko?

Widzę, że tak dodałam zdjęcia, że jedno się dodało jako zdjęcie a drugie jako załącznik, więc nie wiem, czy w ogóle widać te bodziaki

Za ładne? Kurde, strasznie nie chcę podczas porodu wyglądać jak wieloryb. Nie podobają mi się takie zwykłe koszule nocne, okropne, babciowe. A o co chodzi ze szpitalną? Na stronie mojego szpitala piszą, żeby mieć koszulę.

Zapomniałam, że istnieje taki sklep jak 5.10.15, pooglądam. Sporo ciuszków kupię w UK, tam wybór jest większy, na pewno trafię w fajne kolory W Motherhood jest dział unisex, myślę, że tam też coś wybiorę.
Śpiochy są bez rękawów, więc przyda się coś pod np bluzkę czy kaftanik, niektóre mamy zakładają też body, ale dla mnie osobiście to za dużo tych nap w kroku się robi i tego zapinania a pajace, głównie te do spania, same w sobie wystarczą, na gołe ciało, nie kojarzę chyba pajaca, pod którego się coś zakłada.

Cytat:
Dzieki za lajki hihi
ogolnie to dziendobry z rana.
mialam spac do 12 ale pani od krzesel zadzwonila o 6 rano o.O ze bedzie o 9 gdyby mi nie zalezalo nie odebrala bym dzien czas start.
dzos wraca mis
Czas na porzadki w chaupce
Ja też dziś mam porządki, bo mam nalot teściów. A tak się cieszyliśmy, że u nas nikt nie przenocuje, bo mała kawalerka, ale będą spać na materacach, tylko pościel wywieźliśmy i mamy tylko koce. No i oczywiście mówiliśmy, żeby nie przyjeżdżali wszyscy, bo mało miejsca i co? Będą teście, szwagierka z mężem i małą. Razem 7 osób, jak na kanapę i dwa krzesła to trochę za mało. Jeszcze szwagierka pewnie weźmie wózek, fotelik, i nie będzie gdzie przejść Teściowa w ogóle to się zastanawiała, czy nie zostanie z córką w szpitalu i może do nas nie przyjedzie. Tż się wkurzył, bo zrobiliśmy spore zakupy, ja dźwigałam, on piekł ciasto, a ta jak zwykle wymyśla. Bo jej 17-letniej córce będzie raźniej, jak ona będzie spała w hotelu przy szpitalu, a nie u nas a ona jest takim typem osoby, przy której nie odpoczniesz, tylko będzie Ci się udzielać jej stres, a to jest młodej najmniej potrzebne po operacji, tak jak siedząca nad nią matka.

W ogóle jaki miałam sen... Miałam iść do kościoła, ale źle się czułam, i tak wszyscy mnie szykowali no ale nie zdążyłam, i nie odzywali się do mnie, nie dawali mi spać i w ogóle masakra. Chyba odreagowałam wczorajszą rozmowę z mamą tym snem. W ogóle to mnie znowu wkurza ubranka kupuję na pewno złe, choć nie wie nawet jakie mam, ale ona tylko kupi dobrej jakości i wie, jak powinna mała być ubierana a jak nie. Ja powinnam znaleźć pracę, bo tylko siedzę w mieszkaniu i nic nie robię i wydaję męża pieniądze bez sensu. Pytała się co kupiliśmy ostatnio, pochwaliłam się podgrzewaczem i monitorem, to jęczała, że pieniądze wydane bez sensu (nie jej, więc niech spada) i że mam głupie pomysły (akurat te sprzęty to tż mi kazał zamówić, ale wg mojej mamy tż to tylko o swoje jedzenie się martwi i na pewno chciałby wszystko używane i najtańsze dla małej - a to nieprawda). Cały czas mi głupio docinała, ale nie dałam się sprowokować, chociaż mnie wkurzyła. I jeszcze dom, który ma być nasz, oni wciąż traktują jak swój. Wczoraj mama kazała mi przyjeżdżać na wieś, bo tam trzeba zagrabiać i wyrywać chwasty, a tż musi skosić trawę. Kazałam jej się martwić o swoją trawę u siebie

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 09:18   #4281
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Poważnie? Ja co prawda chodzę do labu do Enel Medu w Wawie ale w każdym oddziale są na drzwiach plakaty "Kobiety ciężarne przyjmowane są poza kolejnością " Co prawda ja zazwyczaj jestem tam ok 7:00 więc nigdy nie było dużo ludzi ale ostatnio też mnie przepuścili, ale moja obserwacja jest taka, że prędzej wpuści ciężarną mężczyzna niż kobiety w kolejce
Stary 2015-05-16, 09:23   #4282
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale parsknelam po przeczytaniu. Meczycie sie, chcialam pomoc, nie to nie. A jest cos, co Twoje dziecko lubi/lubilo?

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ----------

Moja corka uwielbia kapiele, tylko wody musi byc duzo i ciepla. A kolnierz ciekawie sie prezentuje i zalety wymienione przez producenta jak najbardziej popieram. Tylko jak sie go zaklada, przez glowe? Tego fragmentu akurat dziecko moze nie polubic

---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

Chyba nie, ja uzywalam 80cm do 4 miesiaca i dzieki temu corka mogla w nim kopac do woli a pozniej na lato mialam spiworki-narzutki tylko zapinane na ramionach i z boku a od dolu byly wolne

---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ----------

Pierwsza rzecz, to z goraczkujacym dzieckiem i tak nigdzie nie pojedziesz. To u mnie w najgorszym momencie byly tylko pobudki co kwadrans przez cala noc, ale nigdy nie bylo potrzeby nosic, bujac. Tez pewnie mamy inne spojrzenie na sam urlop ;-) u mnie jest na zasadzie teraz albo na gwiazdke w maju
Tak, bardzo dużo rzeczy lubi, ale są i takie, których bardzo nie lubi, normalnie nie wiem co z tym fantem robić, lekarz, a może egzorcysta już? Nie meneq, ty nie chcesz pomóc, ty po prostu masz nieodpartą potrzebę narzucania innym swojej wizji świata, to jest po prostu silniejsze od ciebie. Nie ważne ile razy dziewczyny napiszą ci, że się z czymś nie zgadzają, ty nie umiesz odpuścić i dalej drążysz temat w imię hasła: "Mojsza prawda jest ważniejsza niż twojsza." Tak jak teraz z tym podróżowaniem z dzieckiem, ale przykłady można by mnożyć. Ja też tak kiedyś miałam szczerze mówiąc, ale wyrosłam z tego, czego i tobie życzę. Amen.
I błagam, spróbuj już nie komentować, niech to będzie pierwszy malutki kroczek w dobra stronę.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-05-16 o 09:28
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 09:27   #4283
Małgosia89
Zakorzenienie

My musimy wziac ekipe, bo nie zdazymy. Poza tym robimy remont generalny.. trzeba wyprostowac sciany, zrobic podlogi, sufity, instalacje wodne, przesunac liczniki, wymienic grzejniki.. Duuzo roboty Pomaga nam ojciec TZta, ale sam nie da rady wszystkiego zrobic. Marze zeby ta brudna robota sie juz skonczyla i zebym mogla juz mieszkac w czystym mieszkaniu.

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 09:33   #4284
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja mialam to samo zimą z tym, ze remonty byly z kazdej mozliwej strony jakby wszyscy sasiedzi sie zmowili zeby nam zycie obrzydzic. Godziny ich stukania tez byly 'z dupy'. A sasiedzi nade mna to tak jak Ty. Czasami odglosy jakby spadlo duzo ciezkich kulek, odkurzanie o 23, wychodzenie z domu ok 6 rano w szpilkach ale zanim wyjdzie to lata po mieszkaniu w tych szpilkach jak poparzona. Slysze wszystko. Nawet jak tlucze garami. Szok! Aaa i tak moim ulubionym jest napier$r#!@alanie przez jednego z sasiadow bladym switem w barierki balkonowe (wnioskuje ze przegania w tej sposob golebie) no ale litosci w taki sposob...
O mamuniu, ja bym zbzikowała Tzn. ja mieszkałam w samym centrum Warszawy i tam był tez istny "koszmarek" - co impreza pod pałacem czy mecz Legii to nie śpisz w nocy. Na dole na parterze hipsterska knajpa- ogródek od wczesnej wiosny- wrzeszczący ludzie i smród papierosów No i sąsiad z góry - chłopak 21 lat, którego ojciec non-stop wyjeżdżał a gnojek non-stop robił imprezy... W dodatku jego "pasją" było śpiewanie piosenek heavy metalowych jakby go ze skóry obdzierali Więc jak się dowiedzieliśmy ,że będzie dzidzia sprzedaliśmy to w cholerę i kupiliśmy mieszkanko na Bemowie z tarasem, przy gigantycznym parku i teraz ptaszki rano śpiewają
Stary 2015-05-16, 09:36   #4285
malena1979
Zadomowienie

Panna Izabela, współczuję "sympatycznej" rozmowy z mamą, nie ma to jak wtrącać się w życie dorosłych dzieci na zasadzie: ja i tak wiem lepiej
A z drugiej strony, w tym miesiącu mija piętnasta rocznica śmierci mojej mamy i tak sobie pomyślałam: Kurcze, jak bym chciała chociaż się z nią pokłócić...
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 09:45   #4286
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
https://m.facebook.com/photo.php?fbi...f&notif_t=like dziewczyny bo biore udział w konkursie a dokładniej to moja Kropeczka , czy kliknely byscie w wolnej chwili lajka ? )
klikałam i klikałam na coś jeszcze

super, oczywiście jak weekend przychodzi chcemy jechać na grilla, to ja mam brązowe plamienia
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 09:59   #4287
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Wiem, ale np tż to obrzydza wolę zwykłą gruszkę jakoś, no i trochę tańsza jest i szybsza.
Tyle że gruszki nie da się wyczyścić, generalnie jest niepolecana bo nadkaża starymi bakteriami. Jakbyś zobaczyła co po jakimś czasie jest w środku takiej gruszki to byś się z pewnością
Jak się tż fridy brzydzi to kupcie sobie odciągacz podłączany do odkurzacza, podobno rewelacja.
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Powiem Ci że chyba Twój maluch jakoś musi dziwnie siedzieć, bo jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie ciąży a ja mogę całą noc nie wstać na sikanie, nie mam z tym najmniejszego problemu.
Może to jakaś infekcja? Piecze coś?

Panna Izabela - nie zazdroszczę najazdu ludzi, nie znoszę takich sytuacji bo wiadomo kto wszystko obsługuje :/ A Twoja mama to chyba jest legendarna już jeśli chodzi o wtykanie nosa w nie swoje sprawy i sprzedawanie na siłę swoich teorii...
Stary 2015-05-16, 10:02   #4288
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
My musimy wziac ekipe, bo nie zdazymy. Poza tym robimy remont generalny.. trzeba wyprostowac sciany, zrobic podlogi, sufity, instalacje wodne, przesunac liczniki, wymienic grzejniki.. Duuzo roboty Pomaga nam ojciec TZta, ale sam nie da rady wszystkiego zrobic. Marze zeby ta brudna robota sie juz skonczyla i zebym mogla juz mieszkac w czystym mieszkaniu.
U nas w domu będzie podobnie i większość tż ze swoim tatą, ale bez fachowców się nie obejdzie, bo i później kuchnia na zamówienie itp... Ale też najpierw u nas zrywanie paneli, robienie podłogi, wymiana rur, rozwalanie i murowanie ścian, schody i wiele wiele innych rzeczy tylko że my tam zamieszkamy dopiero po remoncie, najwcześniej pod koniec, ale na to nie liczę niestety.
Cytat:
O mamuniu, ja bym zbzikowała Tzn. ja mieszkałam w samym centrum Warszawy i tam był tez istny "koszmarek" - co impreza pod pałacem czy mecz Legii to nie śpisz w nocy. Na dole na parterze hipsterska knajpa- ogródek od wczesnej wiosny- wrzeszczący ludzie i smród papierosów No i sąsiad z góry - chłopak 21 lat, którego ojciec non-stop wyjeżdżał a gnojek non-stop robił imprezy... W dodatku jego "pasją" było śpiewanie piosenek heavy metalowych jakby go ze skóry obdzierali : Więc jak się dowiedzieliśmy ,że będzie dzidzia sprzedaliśmy to w cholerę i kupiliśmy mieszkanko na Bemowie z tarasem, przy gigantycznym parku i teraz ptaszki rano śpiewają
Ooo moje kochane Bemowo ja teraz musiałam na Wolę, ale blisko Bemowo milej wspominam, zwłaszcza przy wylotówce, w super mieszkaniu na zadupiu i zamkniętym osiedlu tylko to były czasy, gdy to my byliśmy lokatorami imprezującymi głośno (ale bardzo rzadko).
Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Panna Izabela, współczuję "sympatycznej" rozmowy z mamą, nie ma to jak wtrącać się w życie dorosłych dzieci na zasadzie: ja i tak wiem lepiej
A z drugiej strony, w tym miesiącu mija piętnasta rocznica śmierci mojej mamy i tak sobie pomyślałam: Kurcze, jak bym chciała chociaż się z nią pokłócić...
Moja mama to robi, bo nie dość, że niby wie lepiej, to jeszcze musi kontrolować wszystko i wszystkich. No i najlepiej, jakby to była jej córka i ona mogła być w ciąży i mieć małą córeczkę kłócić się będziemy niestety jeszcze długie lata pewnie, nie unikniemy tego, ale oczywiście cieszę się, że ją mam i wolę tak niż nie mieć jej wcale, to oczywiste ale to nie zmienia faktu, że chcę żyć własnym życiem z tż tak, jak my tego chcemy, nie jak ona to zaplanowała i musi to zaakceptować czy tego chce, czy nie. Korzystam z jej rad ale tylko wtedy, kiedy sama o nie proszę

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 10:03   #4289
czarownica_tea
Zakorzenienie

Owieczka- a ja kupiłam taka śmieszna gruszke, której odkręcasz ta cześć do aspirowania a sama gruszke wygotowujesz w wodzie. A tego ustrojstwa podłączanego do odkurzacza to bym sie bała

Stary 2015-05-16, 10:04   #4290
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
U nas w domu będzie podobnie i większość tż ze swoim tatą, ale bez fachowców się nie obejdzie, bo i później kuchnia na zamówienie itp... Ale też najpierw u nas zrywanie paneli, robienie podłogi, wymiana rur, rozwalanie i murowanie ścian, schody i wiele wiele innych rzeczy tylko że my tam zamieszkamy dopiero po remoncie, najwcześniej pod koniec, ale na to nie liczę niestety.
Jak myślisz ile Wam to czasowo zajmie?

U nas jest troche kicha, bo mieszkamy w tym mieszkaniu... I zastanawiamy się nad wynajęciem czegoś na czas remontu.

Kupujecie dla niemowlaka poduszkę? Czytam teraz, że małe dziecko powinno spać na materacu i najlepiej nie kupować żadnej poduszki.

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości