|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Hej. Siedze w labce jeju jaka kolejka
i tezeba niestety odstac swoje bo to luxmed i nie ma pierwszenstwa w kolejce. Dobrze ze przynajmniej tylek bylo na czym pisadzic.
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka laska aakkzzii :/
Ja bym chociaż do 8 poczekala aby zadzwonić. Ja właśnie szykuje się na targi do wrocka. Jak to mówię będę macać wózki i foteliki
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Wymacaj cos extra
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#4266 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Akurat u mnie w Lux Medzie jest pierwszeństwo. I na dodatek w sobotę na pobranie trzeba się umawiać...U mnie pobudki co 2h w nocy przez sikanie. Mam tego dość. Jestem strasznie niewyspana. Kissmisia, Marta zdajcie potem relację z targów. |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Bianeczka a nie xlandera?
Dobra sprawdzałam są takie wózki pomacam jam będzie ☺ ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
jeszcze
|
|
#4268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No a potem sie pochwal. ;p
|
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. A ja nie spie od piatej rano... przewracalam sie na drugi bok i slysze: 'spisz? Bo ja od godziny nie moge juz zasnac, moze bedziemy gawędzić?' Nosz kur...nie wierzyłam!!
32 letni chłop haha no ale co tam... 'gawędziłam' moja Niunia nadal cicha i spokojna... ale na szczescie co jakis czas daje o sobie znac. Slabo ale daje wiec tak jak mowilyscie moze ma jakies ciche dni albo sie przemiescila i cos amortyzuje jej fikanie.
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezu siedzi obok mnie matka z chlopce. Kurde taki duzy a nie umie chyba liczyc a ajeszcze tak matka wali tekstami O wchodzi dziecki bedzie ryk co za wsparcie
|
|
|
#4271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądam strony internetowe sieciówek bo chcę sobie kupić jakieś bluzki ale kurde, nie ma nic długiego. Szukam jakichś tunik czy ogólnie bluzek, które zasłonią tyłek, takich do legginsów. Nie wiem, nie ma już takich? Kupiłam kilka rzeczy w necie miesiąc temu, ale jak to w necie - trochę trafione a trochę nie. 2 tuniki okazały się być plażowe, jedna okazała się być śliczną, bo śliczną, ale jednak sukienką, bardzo obcisłą i krótką (założyłam ją ze 2 razy ale na co dzień niezbyt). Wolę coś kupić stacjonarnie, ale działy ciążowe są paskudne i drogie.
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzę czy wystawiają ta firmę.
|
#4275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
kiedy przeprowadzacie się na swoje?? my też wszystko co możemy robimy sami, albo ktoś ze znajomych, rodziny itp. nam pomaga. Tak urządziliśmy się w pierwszym mieszkanku i teraz też. W tym było łatwiej, bo to mieszkanie nie było tak zapuszczone jak poprzednie. Mamy o tyle fajnie, że spora część naszych znajomych, to artyści, więc malowanie poszło raz dwa. Podłogi położył mój tato z wujem (od którego dostaliśmy też drzwi z alarmem) I lubię ten sposób urządzania się, może trochę czasu zajmuje, może czasem człowiek zmęczony, że ciągle coś jeszcze w kartonach. Cytat:
ale widziałam u znajomych, że po domu ich dzieciaki często pod bluzką itp. miały body z krótkim rękawem. No i my nie grzejemy mocno w mieszkaniu (bo ja mam problemy z zatokami gdy kaloryfery mocno pracują), więc pewnie będziemy takiego bodziaka zakładać pod pajaca na noc. Zresztą jak większość rzeczy czy się przyda, zobaczymy dopiero jak będziemy rodzicami. Wczoraj jedna mama koleżanka radziła by na początku mieć przygotowane bodziaki rozpinane na całej długości, a druga koleżanka stwierdziła, że u niej takie się nie sprawdziły, wolała od razu te zakładane przez głowę. Tak samo z laktatorem jedna polecała aventu ręczny a druga elektryczny. Cytat:
I pokaż wózek |
|||
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię od 6:30 bo pies postanowił ze pojdzie na spacer. Ehhh ale jest po zabiegu wiec ma prawo
. Mam nadzieje ze w więzieniu jest dostęp do netu bo zamorduje sąsiadkę z góry i pójdę siedzieć. Co za babsko. Remontuje sie od 7 miesięcy. Nie przestrzega godzin remontu. Do tego jest strasznie głośna w takim codziennym życiu. Non stop cos upuszcza jakby kulki sie toczyły. No chyba ze założyli tam klub bilardowy a ja nic nie wiem ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzałam i nie ma :/
Będzie tylko Quinni Recaro oraz Maxi Cosi. Nawet Bebetto nie ma :/
|
#4278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-05-16 o 09:08 |
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Agu- najgorsze ze nie ma na to prawie żadnych "legalnych" rozwiązań. Spółdzielnia była informowana i nic nie zrobili. W poniedziałek idzie oficjalne pismo ale pewnie tez bez skutku. Ehh trzeba bedzie jej uprzykrzyć życie i tyle.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, czy nie straci po praniu na jakości. Cytat:
tylko spodziewałam się innego tycia, np że w ramionach mi dojdzie, a tu sam brzuch i piersi. I jestem szczupak z normalnym w końcu biustem i sporym brzuchem, ręce mam nadal jak dziecko...I w ciąży robię masę, po porodzie zajmę się rzeźbą ![]() Cytat:
np bluzkę czy kaftanik, niektóre mamy zakładają też body, ale dla mnie osobiście to za dużo tych nap w kroku się robi i tego zapinania a pajace, głównie te do spania, same w sobie wystarczą, na gołe ciało, nie kojarzę chyba pajaca, pod którego się coś zakłada.Cytat:
a ona jest takim typem osoby, przy której nie odpoczniesz, tylko będzie Ci się udzielać jej stres, a to jest młodej najmniej potrzebne po operacji, tak jak siedząca nad nią matka.W ogóle jaki miałam sen... Miałam iść do kościoła, ale źle się czułam, i tak wszyscy mnie szykowali no ale nie zdążyłam, i nie odzywali się do mnie, nie dawali mi spać i w ogóle masakra. Chyba odreagowałam wczorajszą rozmowę z mamą tym snem. W ogóle to mnie znowu wkurza ubranka kupuję na pewno złe, choć nie wie nawet jakie mam, ale ona tylko kupi dobrej jakości i wie, jak powinna mała być ubierana a jak nie. Ja powinnam znaleźć pracę, bo tylko siedzę w mieszkaniu i nic nie robię i wydaję męża pieniądze bez sensu. Pytała się co kupiliśmy ostatnio, pochwaliłam się podgrzewaczem i monitorem, to jęczała, że pieniądze wydane bez sensu (nie jej, więc niech spada) i że mam głupie pomysły (akurat te sprzęty to tż mi kazał zamówić, ale wg mojej mamy tż to tylko o swoje jedzenie się martwi i na pewno chciałby wszystko używane i najtańsze dla małej - a to nieprawda). Cały czas mi głupio docinała, ale nie dałam się sprowokować, chociaż mnie wkurzyła. I jeszcze dom, który ma być nasz, oni wciąż traktują jak swój. Wczoraj mama kazała mi przyjeżdżać na wieś, bo tam trzeba zagrabiać i wyrywać chwasty, a tż musi skosić trawę. Kazałam jej się martwić o swoją trawę u siebie Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co prawda ja zazwyczaj jestem tam ok 7:00 więc nigdy nie było dużo ludzi ale ostatnio też mnie przepuścili, ale moja obserwacja jest taka, że prędzej wpuści ciężarną mężczyzna niż kobiety w kolejce
|
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I błagam, spróbuj już nie komentować, niech to będzie pierwszy malutki kroczek w dobra stronę.
Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-05-16 o 09:28 |
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
My musimy wziac ekipe, bo nie zdazymy. Poza tym robimy remont generalny.. trzeba wyprostowac sciany, zrobic podlogi, sufity, instalacje wodne, przesunac liczniki, wymienic grzejniki.. Duuzo roboty
Pomaga nam ojciec TZta, ale sam nie da rady wszystkiego zrobic. Marze zeby ta brudna robota sie juz skonczyla i zebym mogla juz mieszkac w czystym mieszkaniu.
|
|
|
|
#4284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tzn. ja mieszkałam w samym centrum Warszawy i tam był tez istny "koszmarek" - co impreza pod pałacem czy mecz Legii to nie śpisz w nocy. Na dole na parterze hipsterska knajpa- ogródek od wczesnej wiosny- wrzeszczący ludzie i smród papierosów
|
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
Panna Izabela, współczuję "sympatycznej" rozmowy z mamą, nie ma to jak wtrącać się w życie dorosłych dzieci na zasadzie: ja i tak wiem lepiej
![]() A z drugiej strony, w tym miesiącu mija piętnasta rocznica śmierci mojej mamy i tak sobie pomyślałam: Kurcze, jak bym chciała chociaż się z nią pokłócić... |
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, oczywiście jak weekend przychodzi chcemy jechać na grilla, to ja mam brązowe plamienia |
|
|
|
|
#4287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się tż fridy brzydzi to kupcie sobie odciągacz podłączany do odkurzacza, podobno rewelacja. Cytat:
Może to jakaś infekcja? Piecze coś? Panna Izabela - nie zazdroszczę najazdu ludzi, nie znoszę takich sytuacji bo wiadomo kto wszystko obsługuje :/ A Twoja mama to chyba jest legendarna już jeśli chodzi o wtykanie nosa w nie swoje sprawy i sprzedawanie na siłę swoich teorii... |
||
|
|
|
#4288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że my tam zamieszkamy dopiero po remoncie, najwcześniej pod koniec, ale na to nie liczę niestety. Cytat:
ja teraz musiałam na Wolę, ale blisko Bemowo milej wspominam, zwłaszcza przy wylotówce, w super mieszkaniu na zadupiu i zamkniętym osiedlu tylko to były czasy, gdy to my byliśmy lokatorami imprezującymi głośno (ale bardzo rzadko).Cytat:
ale to nie zmienia faktu, że chcę żyć własnym życiem z tż tak, jak my tego chcemy, nie jak ona to zaplanowała i musi to zaakceptować czy tego chce, czy nie. Korzystam z jej rad ale tylko wtedy, kiedy sama o nie proszę Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka- a ja kupiłam taka śmieszna gruszke, której odkręcasz ta cześć do aspirowania a sama gruszke wygotowujesz w wodzie. A tego ustrojstwa podłączanego do odkurzacza to bym sie bała
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest troche kicha, bo mieszkamy w tym mieszkaniu... I zastanawiamy się nad wynajęciem czegoś na czas remontu. Kupujecie dla niemowlaka poduszkę? Czytam teraz, że małe dziecko powinno spać na materacu i najlepiej nie kupować żadnej poduszki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

i tezeba niestety odstac swoje bo to luxmed i nie ma pierwszenstwa w kolejce. Dobrze ze przynajmniej tylek bylo na czym pisadzic.

Mam 168 cm, przed ciążą ważyłam 69
, teraz 74... Jak zobaczę 8 z przodu to będzie dół. Ale spodziewam się tego, jeszcze 15 tygodni, na pewno przybiorę powyżej 80 kg... 

co za wsparcie

W każdym razie facet chyba obrobił zdjęcia w fotoszopie bo miał być czarny a na żywo kolor wypłowiały... Ogólnie DRAMAT
. Mam nadzieje ze w więzieniu jest dostęp do netu bo zamorduje sąsiadkę z góry i pójdę siedzieć. Co za babsko. Remontuje sie od 7 miesięcy. Nie przestrzega godzin remontu. Do tego jest strasznie głośna w takim codziennym życiu. Non stop cos upuszcza jakby kulki sie toczyły. No chyba ze założyli tam klub bilardowy a ja nic nie wiem 
tylko spodziewałam się innego tycia, np że w ramionach mi dojdzie, a tu sam brzuch i piersi. I jestem szczupak z normalnym w końcu biustem i sporym brzuchem, ręce mam nadal jak dziecko...
a pajace, głównie te do spania, same w sobie wystarczą, na gołe ciało, nie kojarzę chyba pajaca, pod którego się coś zakłada.
a ona jest takim typem osoby, przy której nie odpoczniesz, tylko będzie Ci się udzielać jej stres, a to jest młodej najmniej potrzebne po operacji, tak jak siedząca nad nią matka.
ubranka kupuję na pewno złe, choć nie wie nawet jakie mam, ale ona tylko kupi dobrej jakości i wie, jak powinna mała być ubierana a jak nie. Ja powinnam znaleźć pracę, bo tylko siedzę w mieszkaniu i nic nie robię i wydaję męża pieniądze bez sensu. Pytała się co kupiliśmy ostatnio, pochwaliłam się podgrzewaczem i monitorem, to jęczała, że pieniądze wydane bez sensu (nie jej, więc niech spada) i że mam głupie pomysły (akurat te sprzęty to tż mi kazał zamówić, ale wg mojej mamy tż to tylko o swoje jedzenie się martwi i na pewno chciałby wszystko używane i najtańsze dla małej - a to nieprawda). Cały czas mi głupio docinała, ale nie dałam się sprowokować, chociaż mnie wkurzyła. I jeszcze dom, który ma być nasz, oni wciąż traktują jak swój. Wczoraj mama kazała mi przyjeżdżać na wieś, bo tam trzeba zagrabiać i wyrywać chwasty, a tż musi skosić trawę. Kazałam jej się martwić o swoją trawę u siebie 

ja teraz musiałam na Wolę, ale blisko