Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-17, 11:39   #4261
lexie42
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Witam się po słonecznym weekendzie Troszkę naskrobałyście przez ten czas i pora na poniedziałkową lekture do kawki :P

Któraś z Was pytała gdzie kupilismy łóżeczko:

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...031332299.html

beautifuldream fasterka90 magdalena111111 poznanianka1990 Przecudowne zgrabne brzuszki macie

Nam dzisiaj tez 100 stuknęła Ciekawe która pierwsza z nas sie rozpakuje Wiadomo, odliczanie odliczaniem ale i tak życie swoje pokaże

My pokoik dla małego juz szykujemy póki ja mam jeszcze siły W piątek się wzieliśmy za rysowanie drzewka na ścianie, póki co tylko odrysowalismy wzór olówkiem teraz czeka nas najgorsza precyzyjna robota

Jesli chodzi o spanie maluszka to my kupilismy kolyske ktora wyladuje w sypialni no i duze lozeczko ktore juz stoi u malego w pokoiku. Plan jest taki, ze w nocy spi z nami w sypialni a w dzien w swoim pokoiku Mam nadzieje ze rzeczywistosc nie odbiegnie zbytnio od planow :P

Załącznik 6036339
Świetnie będzie to wyglądać pokaż później efekt końcowy A łóżeczko z tej samej miejscowości gdzie my kupowaliśmy i nawet mają nasz wzór

Udało mi się dodzwonić do szkoły rodzenia i 3 września zaczynamy zajęcia

Edytowane przez lexie42
Czas edycji: 2015-08-17 o 11:40
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 11:57   #4262
olilina
Zakorzenienie

lexie my też 3 września zaczynamy szkołę rodzenia
Zdradzisz gdzie się zapisałaś?

Co do lidla to moja siostra dziś z samego rana pojechała, udało jej się kupić bodziaki, a bluzy pluszowe w najmniejszych rozmiarach niestety już były wykupione, a na nich najbardziej mi zależało. No trudno

Co do urządzenia pokoików to ja dziś mam nadzieje, że namówię męża na złożenie komody, bo juz nie mogę się doczekać.
Szafa z ubraniami już od dawna stoi. Teraz czekam na pościel z allegro i ruszam z kolejną turą prania.
Maartucha super pomysl z tym, żeby dziecko spalo w nocy z Wami w kołysce a w dzień u siebie w łóżeczku.
Ja się zastanawiałam nad koszem Mojżesza tak na co dzień np. żeby dziecko położyć w salonie czy kuchni, ale nie podobają mi się stelaże bo zajmują za dużo miejsca, a sam kosz musiałabym kłaść chyba na podłodze, wiec sama nie wiem.

Ogólnie to humor mi jakoś nie dopisuje.
Cukry mi szaleją, wystarczyło żeby zabrakło mi chleba, który jem na co dzień i już po takim z lidla niby też żytni itd. a cukier poszybował w górę. Nie wiem jak ja przetrwam jeszcze te 2,5 miesiąca..

Mnie wczoraj zaczął się 30 tydzień ciąży. Szok, teraz już czuję, że muszę pospieszyć się z wyprawką.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 12:06   #4263
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Udało mi się dodzwonić do szkoły rodzenia i 3 września zaczynamy zajęcia
Ja chciałam zapisać się do Gliwic, ale położna wiecznie była zajęta. 2 razy zostawiłam nr komórki, bo obiecała zadzwonić i tyle. Tak więc podziękowałam. Może jest to tak wspaniała szkoła, że kobieta z braku czasu nie ma gdzie rąk wsadzić, ale ja wolę jednak ludzi, którzy jak obiecują, to dotrzymują słowa. 4 września zaczynamy szkołę w Zabrzu. Mąż panikował, że strasznie późno zabrałam się za ten kurs, ale widzę, że nie jestem jedyna

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 12:34   #4264
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

Peachella, fajnie, że się odzywasz, bo coś ostatnio Cię mało tutaj

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
czytam Was ale jakoś nie mam weny ostatnio na pisanie.... samopoczucie tez takie sobie, pewnie przez tę pogodę
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 12:37   #4265
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziewczyny UWAGA !

naszemu Tomkowi odpadł siusiak

ale szok! Od 13 tc było mówione że syn, Tż się cieszył jak głupek, a tu dzisiaj na usg 3D inna pani nam mówi że córa pokazywała nawet jajniki. Tż w szoku,już miał wędkę kupować dla syna a tu prosze tylko trochę go chyba opieprze, niech się cieszy że córa zdrowa a nie !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-17, 12:47   #4266
fasterka90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny UWAGA !

ale szok! Od 13 tc było mówione że syn, Tż się cieszył jak głupek, a tu dzisiaj na usg 3D inna pani nam mówi że córa pokazywała nawet jajniki. Tż w szoku,już miał wędkę kupować dla syna a tu prosze tylko trochę go chyba opieprze, niech się cieszy że córa zdrowa a nie !
Ouu ale sytuacja... Pewnie wyprawka też kupiona pod chłopaka? Tak to jest z tymi szybkimi diagnozami co do płci... A może teraz się pomylili?

Martucha ślicznie te drzewko będzie wyglądać i jak sprytnie to wymysliliscie żeby to namalować
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 12:49   #4267
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny UWAGA !

To ci nowina ! moja znajoma rok temu dwa tygodnie przed terminem dowiedziała się w drugą stronę, że z Karolinki zrobił się Karolek ona to dopiero miała zdziwko

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 12:53   #4268
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Witam się po słonecznym weekendzie Troszkę naskrobałyście przez ten czas i pora na poniedziałkową lekture do kawki :P

beautifuldream fasterka90 magdalena111111 poznanianka1990 Przecudowne zgrabne brzuszki macie

Nam dzisiaj tez 100 stuknęła Ciekawe która pierwsza z nas sie rozpakuje Wiadomo, odliczanie odliczaniem ale i tak życie swoje pokaże

My pokoik dla małego juz szykujemy póki ja mam jeszcze siły W piątek się wzieliśmy za rysowanie drzewka na ścianie, póki co tylko odrysowalismy wzór olówkiem teraz czeka nas najgorsza precyzyjna robota

Jesli chodzi o spanie maluszka to my kupilismy kolyske ktora wyladuje w sypialni no i duze lozeczko ktore juz stoi u malego w pokoiku. Plan jest taki, ze w nocy spi z nami w sypialni a w dzien w swoim pokoiku Mam nadzieje ze rzeczywistosc nie odbiegnie zbytnio od planow :P

Załącznik 6036339

Martucha zadowoleni jesteście z jakości łóżeczka,jak wykonanie??? bo ja planuję zamówić właśnie u tego sprzedawcy

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
czytam Was ale jakoś nie mam weny ostatnio na pisanie.... samopoczucie tez takie sobie, pewnie przez tę pogodę

Mam tak samo czytam was codzień ale jakoś nie mam weny na pisanie,ostatnio humorki mam jak nie wiem co, przez co zdarza mi się z mężem o głupoty pokłócić mam potem wyrzuty sumienia ale nie wiem co poradzić na to

Na szczęście już dziś chłodniej ledwo co żyłam przez te upały,wogóle to już mi ciężko chodzić ledwo się toczę,ciężko mi się na łóżku przekręcać przepraszam za to marudzenie, teraz już muzę się ogarnąć i zabrać za wyprawkę bo oprócz ciuszków dla małej nic nie mam a to już prawie 29 tc,jak mi wybije 30 to wtedy zacznie się stres

Cytat:
dziewczyny UWAGA !

o jaaa ale szok, jak to możliwe słyszałam że częściej dziewczynkom coś się dorabia
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 12:53   #4269
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny UWAGA !

O kurczę, ale jaja! I co teraz z wyprawka?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 12:56   #4270
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ouu ale sytuacja... Pewnie wyprawka też kupiona pod chłopaka? Tak to jest z tymi szybkimi diagnozami co do płci... A może teraz się pomylili?

Martucha ślicznie te drzewko będzie wyglądać i jak sprytnie to wymysliliscie żeby to namalować
no nie wiem, wczesniej mi chlopaka gin powiedziała w 13tc na tym zwykłym usg. Dzisiaj mialam robione u innej w 3D. nie mam pojęcia sama co myslec chyba bede zyc w niepewnosci do porodu :P

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
To ci nowina ! moja znajoma rok temu dwa tygodnie przed terminem dowiedziała się w drugą stronę, że z Karolinki zrobił się Karolek ona to dopiero miała zdziwko
a weź dla nas to dzis szok był, jak tu przez 14 tygodni zylismy w przekonani ze w srodku nosze syna. bo nam tak powiedziala babka ;P

z wyprawką nie ma tragedii, bo ciuszki są kupione tylko niektóre. dzisiaj kupiłam w lidlu ta pluszową bluze granatowa :P ale córka w niej tez bedzie chodzic nic innego oprocz ciuchow narazie nie mamy kupionego wiec luz ;P

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2015-08-17 o 12:57
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 12:57   #4271
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
dziewczyny UWAGA !

hehe ale jaja tzn w sumie już bez jaj :P

W ta strone taka zmiana to nie ma dramatu nawet jak jest wyprawka :P Gorzej jak sie kupuje dla dziewczynek a tu Zonk i okazuje sie ze chlopczyk

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 13:05   #4272
Soul89
Zadomowienie

Cytat:

a weź dla nas to dzis szok był, jak tu przez 14 tygodni zylismy w przekonani ze w srodku nosze syna. bo nam tak powiedziala babka ;P

Ale tylko wtedy w 13 tc wam powiedziała ? czy na kolejnych wizytach też potwierdzała, że chłopak ?

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 13:07   #4273
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Ale tylko wtedy w 13 tc wam powiedziała ? czy na kolejnych wizytach też potwierdzała, że chłopak ?
tylko wtedy, na ostatnim usg się dzieciak nie chciał odsłonić - tzn swoich narządów ;P

a w 13tc mi pokazywała siusiaka dzisiaj druga jajniki

🤍

Stary 2015-08-17, 13:18   #4274
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

U nas w sumie na genetycznym lekarz powiedział, że bedzie dziewczynka a teraz jest chłopiec ale co do tego to juz nie ma wątpliwosci :P

" . . D
(19.05.2006)

Stary 2015-08-17, 13:19   #4275
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

teraz dojrzałam fotki pokoiku, super się to prezentuje też bym chciała taki układ jak Ty, to znaczy urządzać pokój maluszkowi a jednocześnie żeby w nocy spał z nami a gdzie kupiliście kołyskę? Łóżeczko też mi się podoba, zastanowię się czy nie zamówić też od tego sprzedawcy bo widzę, że ceny są korzystne. Powiedz jeszcze proszę jak z wykonaniem

Cytat:
pogoda już lepsza to oby humorek się poprawił poza tym zawsze można sobie tu ponarzekać też
Cytat:
dziewczyny UWAGA !

wow nieźle!!! TŻ się pewnie przyzwyczai, nie martw się. A co z imieniem?
Cytat:
no nie wiem, wczesniej mi chlopaka gin powiedziała w 13tc na tym zwykłym usg. Dzisiaj mialam robione u innej w 3D. nie mam pojęcia sama co myslec chyba bede zyc w niepewnosci do porodu :P

z wyprawką nie ma tragedii, bo ciuszki są kupione tylko niektóre. dzisiaj kupiłam w lidlu ta pluszową bluze granatowa :P ale córka w niej tez bedzie chodzic nic innego oprocz ciuchow narazie nie mamy kupionego wiec luz ;P
dlatego mnie bardzo zależało, żeby płeć która mi podali na prenatalnym mieć później potwierdzoną

bluza granatowa to jak najbardziej będzie pasowała córeczce
Stary 2015-08-17, 13:26   #4276
olilina
Zakorzenienie

Mnie lekarka w 16 tygodniu powiedziała, że na 70% dziewczynka.
A na drugich prenatalnych chyba w 24 tygodniu lekarz potwierdził. Zresztą my na filmiku też widzimy ewidentnie dziewczynkę, ale ciągle mam z tyłu głowy, że może się jeszcze chłopak okazać
Zobaczymy na trzecim prenatalnym na początku września.

Czekolada nieźle
Dlatego uważam, że na tak wczesnym etapie jak Ty byłaś nie powinni podawać plci, bo jednak mimo wszystko człowiek się nastawia potem niepotrzebnie.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 13:27   #4277
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny UWAGA !

Cytat:
tylko wtedy, na ostatnim usg się dzieciak nie chciał odsłonić - tzn swoich narządów ;P

a w 13tc mi pokazywała siusiaka dzisiaj druga jajniki
Sytuacja dokładnie taka sama jak u mnie tylko, że mi w 22 tyg już się mała pokazała że nic między nóżkami nie ma Ty troszke dłużej musiałaś czekać

Ja już po wizycie u gin, jestem zawiedziona jej zainteresowaniem. Owszem zrobiła mi ktg, wszystko z malutką ok, serduszko ładnie bije ale powiedziałam jej o tym, że ostatnio jak długo chodziłam to śluz miałam zaróżowiony i że może coś z szyjką się dzieje, to kazała mi usiąść na fotel, popatrzyła, powiedziała że infekcja jest dalej, przepisała mi leki, a odnośnie krwawień powiedziała żebym dużo nie chodziła i odpoczywała skoro tak się u mnie dzieje, a szyjki nie sprawdziła Powiedziała, że mam ostrą infekcję dostałam antybiotyk w globulkach i furaginę. Po leczeniu mam jeszcze raz pójść "na mocz". 10 września mam usg, bo 30 tydzień wypada
Stary 2015-08-17, 13:29   #4278
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mi na prenatalnym mówiła, że wygląda na chłopca ale to bez pewności. W 17tc nie było widać,bo dzidzia nogi zlaczyla, a na polowkowym inny lekarz od razu powiedział, że dziewczynka, a moja lekarka na ostatniej wizycie potwierdziła dziewczynkę

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-17, 13:36   #4279
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Iclosemyeyes kołyskę kupiliśmy od tego użytkownika ale obecnie nic nie sprzedaje za kołyskę z materacykiem daliśmy hmm ok 290 zl jakos ale wykonanie jest naprawdę super !

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=16081970

co do łóżeczka to jestem zadowolona bo się super prezentuje. Jedyny minus jaki dla mnie był to różniący się odcień bieli. Całe lóżeczko jest drewniane natomiast boki są z płyty i tutaj troszkę nie dopasowano odcienia bieli do bieli jaka pokryto pozostała drewnianą cześć lózka :/ ale już mąż smyrnął biała farba i jest ekstra )

Agusiek89 dziwna sprawa infekcja infekcją ale szyjkę lekarz MUSI zbadać na tym etapie ciązy żeby chociażby uchronić albo powstrzymać przed ewentualny przed wczesnym porodem, tym bardziej jesli wspomniałaś, że krwawisz Może pomyśl o odwiedzeniu innego lekarza ? Albo podjedz do szpitala, że jesteś zaniepokojona ponieważ w ślubu pojawiło się zabarwienie i czy jakiś lekarz może cię zbadać - nikt zapewne z kwitkiem do domu cie nie odeśle. Nie możemy lekceważyć już żadnych objawów.

" . . D
(19.05.2006)

Edytowane przez maartucha
Czas edycji: 2015-08-17 o 13:38
Stary 2015-08-17, 13:49   #4280
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
lexie my też 3 września zaczynamy szkołę rodzenia
Zdradzisz gdzie się zapisałaś?
Zapisałam się do szpitalnej szkoły rodzenia w Sosnowcu

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja chciałam zapisać się do Gliwic, ale położna wiecznie była zajęta. 2 razy zostawiłam nr komórki, bo obiecała zadzwonić i tyle. Tak więc podziękowałam. Może jest to tak wspaniała szkoła, że kobieta z braku czasu nie ma gdzie rąk wsadzić, ale ja wolę jednak ludzi, którzy jak obiecują, to dotrzymują słowa. 4 września zaczynamy szkołę w Zabrzu. Mąż panikował, że strasznie późno zabrałam się za ten kurs, ale widzę, że nie jestem jedyna

Znajoma rodziła teraz w Zabrzu i tam chodziła do szkoły rodzenia. Są bardzo zadowoleni

Cytat:
dziewczyny UWAGA !

Ooo kurczę, ale sytuacja mi lekarz na pierwszym prenatalnym też mówił, że syn ale żeby się nie nastawiać. Na drugim dopiero inna lekarka stwierdziła, że córa

Właśnie wróciłam z zakupów. W lidlu upolowałam bodziaki i bluzeczki z długim rękawem, wzięłam rozmiar 62/68 czyli najmniejszy jaki był. U mnie jeszcze o tej godzinie był w miarę wybór tylko z tych bluz zostały jakieś 2.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 14:00   #4281
india_love
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny UWAGA !

Ej, no może jeszcze odrośnie co lekarz to inna teoria

Edytowane przez india_love
Czas edycji: 2015-08-17 o 14:05
india_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 14:21   #4282
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
teraz dojrzałam fotki pokoiku, super się to prezentuje też bym chciała taki układ jak Ty, to znaczy urządzać pokój maluszkowi a jednocześnie żeby w nocy spał z nami a gdzie kupiliście kołyskę? Łóżeczko też mi się podoba, zastanowię się czy nie zamówić też od tego sprzedawcy bo widzę, że ceny są korzystne. Powiedz jeszcze proszę jak z wykonaniem

pogoda już lepsza to oby humorek się poprawił poza tym zawsze można sobie tu ponarzekać też

wow nieźle!!! TŻ się pewnie przyzwyczai, nie martw się. A co z imieniem?

dlatego mnie bardzo zależało, żeby płeć która mi podali na prenatalnym mieć później potwierdzoną

bluza granatowa to jak najbardziej będzie pasowała córeczce
imienia nie mamy wybranego, w ogóle nie mielismy w razie czego imienia dla córki. ja tak nawet na samym poczatku ciazy mowilam Tztowi, ze jak bedzie syn to tomek, a corka to nie wiem..

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Sytuacja dokładnie taka sama jak u mnie tylko, że mi w 22 tyg już się mała pokazała że nic między nóżkami nie ma Ty troszke dłużej musiałaś czekać

Ja już po wizycie u gin, jestem zawiedziona jej zainteresowaniem. Owszem zrobiła mi ktg, wszystko z malutką ok, serduszko ładnie bije ale powiedziałam jej o tym, że ostatnio jak długo chodziłam to śluz miałam zaróżowiony i że może coś z szyjką się dzieje, to kazała mi usiąść na fotel, popatrzyła, powiedziała że infekcja jest dalej, przepisała mi leki, a odnośnie krwawień powiedziała żebym dużo nie chodziła i odpoczywała skoro tak się u mnie dzieje, a szyjki nie sprawdziła Powiedziała, że mam ostrą infekcję dostałam antybiotyk w globulkach i furaginę. Po leczeniu mam jeszcze raz pójść "na mocz". 10 września mam usg, bo 30 tydzień wypada
mam nadz ze infekcja przejdzie!

ehh te usg

ja przy nast ciazy nie bede juz ufac tym pierwszym prognozom płciowym wole poczekac i sie nie nastawiac, niz tak jak teraz, szok :P

🤍

Stary 2015-08-17, 14:29   #4283
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

My długo nie widzieliśmy, co młody ma między nogami. Na 1 prenatalnym gin powiedział, że chłopca widać wcześniej. U naszego nic nie było widać, więc kierowana przeczuciem i tym, że nie widać siusiaka, nastawiłam się na dziewczynkę. Na kolejnych kontrolnych usg to samo. Na 2 prenatalnym młody na sekundę się odsłonił i lekarz stwierdził, że chyba chłopak. Z tym, że ja już w 16 tygodniu byłam po amniopunkcji i znałam płeć właśnie z wyników. A tak ewidentnie widać było na usg, jakiej płci jest mój pasażer dopiero na tym usg na wakacjach, gdy zgłosiłam się zaniepokojona wydzieliną. Babkę powitał peniskiem. To było tydzień temu. Gdyby nie amnio, dopiero teraz poznałabym płeć, i to nie na 100 %, bo tylko raz byłoby widać. Ale ja i tak nie nastawiłam się na ciuszki tylko dla chłopca, tylko takie uniwersalne, bo w niedługim czasie chcemy starać się o 2 maluszka. Właśnie! Powiedzcie mi, czy taki wózek pasuje dla chłopca? Tzn. kolor. Bo ja do końca nie jestem przekonana, a mąż zakochał się w tych barwach. Koleżanki twierdzą, że jest ok, tylko 1 stwierdziła, że trochę gender. Od razu mówię, że to jest czerwony z siwym, bo podobno na fotce widać brzoskwiniowy.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1439814572525.jpg (76,1 KB, 0 załadowań)

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-08-17 o 14:32
Stary 2015-08-17, 14:36   #4284
201802011557
Konto usunięte

Ja właśnie jestem po wizycie W szpitalu, parę godzin musiałam odsiedziec☺ miałam też robione usg i potwierdzoną jest dziewczynka. 😆 wazy 780g tak ze ładnie przybrała ostatnio na wadze, zresztą razem z mamusia😆 najważniejsze ze wszystko w porządku. Ale w czwartek znowu mam wizytę. Najgorsze w tym wszystkim to to czekanie.☺
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 14:39   #4285
cynamon_
Zakorzenienie

Limonka, jak najbardziej pasuje dla chlopca jak i dla dziewczynki
Tak w ogóle witam się w 29 tygodniu nie dam rady poodpowiadac wszystkim, więc tak ogólnie, macie śliczne brzuszki i w ogóle sexy mamuski:P
Czekooczekolada, szok z tą płcia dobrze ze nie kupowaliscie samych typowo chlopiecych ubranek
Stary 2015-08-17, 14:46   #4286
poznanianka1990
Zakorzenienie

limonka1983, wg mnie ten kolor pasuje zarówno do chłopca, jak i dziewczynki Do chłopca jeszcze granatowy, niebieski.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-17, 14:56   #4287
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
limonka1983, wg mnie ten kolor pasuje zarówno do chłopca, jak i dziewczynki Do chłopca jeszcze granatowy, niebieski.
Ja chciałam właśnie niebieski, ale ten model ma tylko różne odcienie szarego albo brązowego (brązowy z białym i w odcienie brązowego). No więc bez szału jak dla mnie, bo ja wolę wyraziste kolory. To jedno połączenie jest do przejścia. Jest inny model z inną gondolą, ale tym samym dołem, gdzie ubarwienie jest jednolite. Albo niebieskie albo czerwone, itd. Mnie w sumie jedno, który model weźmiemy i jestem skłonna kupić ten, tylko nie chcę się wygłupić z takim kolorem.

Stary 2015-08-17, 14:58   #4288
cynamon_
Zakorzenienie

Limonka, czerwień pasuje do chlopca jak i dla dziewczynki, a biały i szary no to już bezapelacyjnie
Stary 2015-08-17, 14:59   #4289
cynamon_
Zakorzenienie

Wrzucam mojego brzuchatka)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1439816383463.jpg (36,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-08-17, 15:22   #4290
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego jeszcze czuję od czasu do czasu nieprzyjemnie kłucie w pochwie. Z szyjką ok, tydzień temu miałam badaną. Może to rozciąganie macicy. Macie tak?
Mam, lekarka zaleciła maksymalną dawkę magnezu.

Cytat:
Planuję też z młodym wychodzić do ludzi, by się oswoił, że nie tylko mama jest na świecie.
Kilka moich koleżanek tak robi - dzieciaki są otwarte, bystre i ciekawskie. Choć mam też takie, które nie są w stanie zostawić malca samego, by pójść do łazienki, a zostawienie dziecka z ojcem oznacza ryk nie do zniesienia

Cytat:
Któraś z Was pytała gdzie kupilismy łóżeczko
Ja jestem ciekawa, czy ono może funkcjonować tylko z trzema ścianami, jako dostawka.

iclosemyeyes Ładnie przybiera na wadze
Różnica z wagą a OM jest minimalna, nie ma powodów do zmartwień.

Cytat:
dziewczyny UWAGA !

Mega szok
To już na bank?

Cytat:
Właśnie! Powiedzcie mi, czy taki wózek pasuje dla chłopca? Tzn. kolor. Bo ja do końca nie jestem przekonana, a mąż zakochał się w tych barwach. Koleżanki twierdzą, że jest ok, tylko 1 stwierdziła, że trochę gender.
U mnie na monitorze to bardzo intensywny koralowy odcień, wg mnie świetne połączenie kolorystyczne - odpowiednie dla chłopca.

monik Duża dziewczynka

cynamon Brzuszek jak marzenie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie u gin, jestem zawiedziona jej zainteresowaniem.
Ja się nie dziwię, małe zainteresowanie pacjentem

Byłam w Lidlu - bodziaki z ładnej bawełny, przyjemnej w dotyku. Oczywiście największą popularnościa cieszyły się bluzy-misie dla chłopców. Dopiero teraz zauważyłam, że pampersy są na promocji, muszę porównać ceny, czy to się opłaca.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości