|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
pokaż później efekt końcowy A łóżeczko z tej samej miejscowości gdzie my kupowaliśmy i nawet mają nasz wzór ![]() Udało mi się dodzwonić do szkoły rodzenia i 3 września zaczynamy zajęcia
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140802580114.html Edytowane przez lexie42 Czas edycji: 2015-08-17 o 11:40 |
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
lexie my też 3 września zaczynamy szkołę rodzenia
![]() Zdradzisz gdzie się zapisałaś? Co do lidla to moja siostra dziś z samego rana pojechała, udało jej się kupić bodziaki, a bluzy pluszowe w najmniejszych rozmiarach niestety już były wykupione, a na nich najbardziej mi zależało. No trudno ![]() Co do urządzenia pokoików to ja dziś mam nadzieje, że namówię męża na złożenie komody, bo juz nie mogę się doczekać. Szafa z ubraniami już od dawna stoi. Teraz czekam na pościel z allegro i ruszam z kolejną turą prania. Maartucha super pomysl z tym, żeby dziecko spalo w nocy z Wami w kołysce a w dzień u siebie w łóżeczku. Ja się zastanawiałam nad koszem Mojżesza tak na co dzień np. żeby dziecko położyć w salonie czy kuchni, ale nie podobają mi się stelaże bo zajmują za dużo miejsca, a sam kosz musiałabym kłaść chyba na podłodze, wiec sama nie wiem. Ogólnie to humor mi jakoś nie dopisuje. Cukry mi szaleją, wystarczyło żeby zabrakło mi chleba, który jem na co dzień i już po takim z lidla niby też żytni itd. a cukier poszybował w górę. Nie wiem jak ja przetrwam jeszcze te 2,5 miesiąca.. Mnie wczoraj zaczął się 30 tydzień ciąży. Szok, teraz już czuję, że muszę pospieszyć się z wyprawką. |
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4264 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny UWAGA !
naszemu Tomkowi odpadł siusiak ale szok! Od 13 tc było mówione że syn, Tż się cieszył jak głupek, a tu dzisiaj na usg 3D inna pani nam mówi że córa pokazywała nawet jajniki. Tż w szoku,już miał wędkę kupować dla syna a tu prosze tylko trochę go chyba opieprze, niech się cieszy że córa zdrowa a nie !
|
|
#4266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Martucha ślicznie te drzewko będzie wyglądać
|
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja znajoma rok temu dwa tygodnie przed terminem dowiedziała się w drugą stronę, że z Karolinki zrobił się Karolek ona to dopiero miała zdziwko
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4268 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Martucha zadowoleni jesteście z jakości łóżeczka,jak wykonanie??? bo ja planuję zamówić właśnie u tego sprzedawcy Cytat:
Mam tak samo Na szczęście już dziś chłodniej ledwo co żyłam przez te upały,wogóle to już mi ciężko chodzić ledwo się toczę,ciężko mi się na łóżku przekręcać przepraszam za to marudzenie, teraz już muzę się ogarnąć i zabrać za wyprawkę bo oprócz ciuszków dla małej nic nie mam a to już prawie 29 tc,jak mi wybije 30 to wtedy zacznie się stres![]() Cytat:
o jaaa ale szok
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bede zyc w niepewnosci do porodu :PCytat:
dla nas to dzis szok był, jak tu przez 14 tygodni zylismy w przekonani ze w srodku nosze syna. bo nam tak powiedziala babka ;Pz wyprawką nie ma tragedii, bo ciuszki są kupione tylko niektóre. dzisiaj kupiłam w lidlu ta pluszową bluze granatowa :P ale córka w niej tez bedzie chodzic nic innego oprocz ciuchow narazie nie mamy kupionego wiec luz ;P
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2015-08-17 o 12:57 |
||
|
|
|
#4271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn w sumie już bez jaj :PW ta strone taka zmiana to nie ma dramatu nawet jak jest wyprawka :P Gorzej jak sie kupuje dla dziewczynek a tu Zonk i okazuje sie ze chlopczyk
|
|
#4272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w 13tc mi pokazywała siusiaka dzisiaj druga jajniki
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
U nas w sumie na genetycznym lekarz powiedział, że bedzie dziewczynka a teraz jest chłopiec
ale co do tego to juz nie ma wątpliwosci :P
|
#4275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym chciała taki układ jak Ty, to znaczy urządzać pokój maluszkowi a jednocześnie żeby w nocy spał z nami a gdzie kupiliście kołyskę? Łóżeczko też mi się podoba, zastanowię się czy nie zamówić też od tego sprzedawcy bo widzę, że ceny są korzystne. Powiedz jeszcze proszę jak z wykonaniem ![]() Cytat:
poza tym zawsze można sobie tu ponarzekać też![]() Cytat:
Cytat:
![]() bluza granatowa to jak najbardziej będzie pasowała córeczce
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie lekarka w 16 tygodniu powiedziała, że na 70% dziewczynka.
A na drugich prenatalnych chyba w 24 tygodniu lekarz potwierdził. Zresztą my na filmiku też widzimy ewidentnie dziewczynkę, ale ciągle mam z tyłu głowy, że może się jeszcze chłopak okazać ![]() Zobaczymy na trzecim prenatalnym na początku września. Czekolada nieźle Dlatego uważam, że na tak wczesnym etapie jak Ty byłaś nie powinni podawać plci, bo jednak mimo wszystko człowiek się nastawia potem niepotrzebnie. |
|
|
|
#4277 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tylko, że mi w 22 tyg już się mała pokazała że nic między nóżkami nie ma Ty troszke dłużej musiałaś czekać ![]() Ja już po wizycie u gin, jestem zawiedziona jej zainteresowaniem. Owszem zrobiła mi ktg, wszystko z malutką ok, serduszko ładnie bije ale powiedziałam jej o tym, że ostatnio jak długo chodziłam to śluz miałam zaróżowiony i że może coś z szyjką się dzieje, to kazała mi usiąść na fotel, popatrzyła, powiedziała że infekcja jest dalej, przepisała mi leki, a odnośnie krwawień powiedziała żebym dużo nie chodziła i odpoczywała skoro tak się u mnie dzieje, a szyjki nie sprawdziła dostałam antybiotyk w globulkach i furaginę. Po leczeniu mam jeszcze raz pójść "na mocz". 10 września mam usg, bo 30 tydzień wypada
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na prenatalnym mówiła, że wygląda na chłopca ale to bez pewności. W 17tc nie było widać,bo dzidzia nogi zlaczyla, a na polowkowym inny lekarz od razu powiedział, że dziewczynka, a moja lekarka na ostatniej wizycie potwierdziła dziewczynkę
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
Iclosemyeyes kołyskę kupiliśmy od tego użytkownika ale obecnie nic nie sprzedaje
za kołyskę z materacykiem daliśmy hmm ok 290 zl jakos ale wykonanie jest naprawdę super ! http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=16081970 co do łóżeczka to jestem zadowolona bo się super prezentuje. Jedyny minus jaki dla mnie był to różniący się odcień bieli. Całe lóżeczko jest drewniane natomiast boki są z płyty i tutaj troszkę nie dopasowano odcienia bieli do bieli jaka pokryto pozostała drewnianą cześć lózka :/ ale już mąż smyrnął biała farba i jest ekstra )Agusiek89 dziwna sprawa infekcja infekcją ale szyjkę lekarz MUSI zbadać na tym etapie ciązy żeby chociażby uchronić albo powstrzymać przed ewentualny przed wczesnym porodem, tym bardziej jesli wspomniałaś, że krwawisz Może pomyśl o odwiedzeniu innego lekarza ? Albo podjedz do szpitala, że jesteś zaniepokojona ponieważ w ślubu pojawiło się zabarwienie i czy jakiś lekarz może cię zbadać - nikt zapewne z kwitkiem do domu cie nie odeśle. Nie możemy lekceważyć już żadnych objawów.
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . " (19.05.2006) [luksjaa]104680[/luksjaa] Edytowane przez maartucha Czas edycji: 2015-08-17 o 13:38 |
|
|
|
#4280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi lekarz na pierwszym prenatalnym też mówił, że syn ale żeby się nie nastawiać. Na drugim dopiero inna lekarka stwierdziła, że córa ![]() Właśnie wróciłam z zakupów. W lidlu upolowałam bodziaki i bluzeczki z długim rękawem, wzięłam rozmiar 62/68 czyli najmniejszy jaki był. U mnie jeszcze o tej godzinie był w miarę wybór tylko z tych bluz zostały jakieś 2.
|
|
#4281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-08-17 o 14:05 |
|
|
|
|
#4282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ehh te usg ![]() ja przy nast ciazy nie bede juz ufac tym pierwszym prognozom płciowym wole poczekac i sie nie nastawiac, niz tak jak teraz, szok :P
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
My długo nie widzieliśmy, co młody ma między nogami. Na 1 prenatalnym gin powiedział, że chłopca widać wcześniej. U naszego nic nie było widać, więc kierowana przeczuciem i tym, że nie widać siusiaka, nastawiłam się na dziewczynkę. Na kolejnych kontrolnych usg to samo. Na 2 prenatalnym młody na sekundę się odsłonił i lekarz stwierdził, że chyba chłopak. Z tym, że ja już w 16 tygodniu byłam po amniopunkcji i znałam płeć właśnie z wyników. A tak ewidentnie widać było na usg, jakiej płci jest mój pasażer dopiero na tym usg na wakacjach, gdy zgłosiłam się zaniepokojona wydzieliną. Babkę powitał peniskiem. To było tydzień temu. Gdyby nie amnio, dopiero teraz poznałabym płeć, i to nie na 100 %, bo tylko raz byłoby widać. Ale ja i tak nie nastawiłam się na ciuszki tylko dla chłopca, tylko takie uniwersalne, bo w niedługim czasie chcemy starać się o 2 maluszka. Właśnie! Powiedzcie mi, czy taki wózek pasuje dla chłopca? Tzn. kolor. Bo ja do końca nie jestem przekonana, a mąż zakochał się w tych barwach. Koleżanki twierdzą, że jest ok, tylko 1 stwierdziła, że trochę gender. Od razu mówię, że to jest czerwony z siwym, bo podobno na fotce widać brzoskwiniowy.
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-17 o 14:32 |
|
|
|
#4284 |
|
Konto usunięte
|
Ja właśnie jestem po wizycie W szpitalu, parę godzin musiałam odsiedziec☺ miałam też robione usg i potwierdzoną jest dziewczynka. 😆 wazy 780g tak ze ładnie przybrała ostatnio na wadze, zresztą razem z mamusia😆 najważniejsze ze wszystko w porządku. Ale w czwartek znowu mam wizytę. Najgorsze w tym wszystkim to to czekanie.☺
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka, jak najbardziej pasuje dla chlopca jak i dla dziewczynki
Tak w ogóle witam się w 29 tygodniu nie dam rady poodpowiadac wszystkim, więc tak ogólnie, macie śliczne brzuszki i w ogóle sexy mamuski:P Czekooczekolada, szok z tą płcia dobrze ze nie kupowaliscie samych typowo chlopiecych ubranek
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
limonka1983, wg mnie ten kolor pasuje zarówno do chłopca, jak i dziewczynki
Do chłopca jeszcze granatowy, niebieski.
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka, czerwień pasuje do chlopca jak i dla dziewczynki, a biały i szary no to już bezapelacyjnie
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam mojego brzuchatka
)
|
#4290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jestem ciekawa, czy ono może funkcjonować tylko z trzema ścianami, jako dostawka. iclosemyeyes Ładnie przybiera na wadze ![]() Różnica z wagą a OM jest minimalna, nie ma powodów do zmartwień. Mega szok To już na bank? Cytat:
monik Duża dziewczynka ![]() cynamon Brzuszek jak marzenie Ja się nie dziwię, małe zainteresowanie pacjentem ![]() Byłam w Lidlu - bodziaki z ładnej bawełny, przyjemnej w dotyku. Oczywiście największą popularnościa cieszyły się bluzy-misie dla chłopców. Dopiero teraz zauważyłam, że pampersy są na promocji, muszę porównać ceny, czy to się opłaca.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Troszkę naskrobałyście przez ten czas i pora na poniedziałkową lekture do kawki :P
Ciekawe która pierwsza z nas sie rozpakuje 

samopoczucie tez takie sobie, pewnie przez tę pogodę
ona to dopiero miała zdziwko 

przepraszam za to marudzenie, teraz już muzę się ogarnąć i zabrać za wyprawkę bo oprócz ciuszków dla małej nic nie mam a to już prawie 29 tc,jak mi wybije 30 to wtedy zacznie się stres
chyba bede zyc w niepewnosci do porodu :P

dzisiaj druga jajniki
też bym chciała taki układ jak Ty, to znaczy urządzać pokój maluszkowi a jednocześnie żeby w nocy spał z nami
dostałam antybiotyk w globulkach i furaginę. Po leczeniu mam jeszcze raz pójść "na mocz". 10 września mam usg, bo 30 tydzień wypada