|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
trzymam kciukasy żeby wszystko było dobrze! ![]() dziewczyny jak mam leżeć to muszę leżeć plackiem? Mogę np. leżeć i trzymać lapka na kolanach? Mogę czasem sobie usiąść? Bo przecież ja oszaleje i odleżyn się nabawię jak będę leżeć jak kłoda
|
|
|
|
|
#4262 |
|
Rozeznanie
|
mój też ma czkawkę po kilka razy dziennie i ostatnio się zastanawiałam czy ma ona coś wspólnego z późniejszymi kolkami
|
|
|
|
#4263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mediona Ty się w ogóle nie martw, bo przecież wielkość brzucha często różnie się ma do wielkości dziecka. Leżała ze mną dziewczyna, która była 2 tygodnie przede mną, przytyła 34 kg, miała ogromny brzuch, a jej dziecko było lżejsze od mojego
|
|
|
#4264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Zmierzylam się i ja 116.
|
|
#4265 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A masz się oszczędzać przez tę szyjkę?Mi w sumie też kazał się oszczędzać, ale nie leżeć plackiem. Szału bym dostała tylko leżąc. W sumie zrezygnowałam z długich spacerów. Chodzę tak na max pół godzinki, ale i tak musiałam porobić jakieś porządki, prasowanie wszystkich rzeczy, trochę pływałam. Odpukać czuję się dobrze. Właśnie się zalogowałam na stronę z wynikami i jestem wolna od paciorków
|
|
|
|
|
#4267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moi teściowie tez nie dali nam żadnych pieniędzy ani przedmiotów dla dziecka, wkładu własnego tym bardziej nie. I mają do tego prawo. Nie to ze chciałam, tylko pytałam czy dam radę z tą głową i waga małego. Ale gin mnie mega uspokoił wiec mam już lepszy humor i nastawienie. |
|||
|
|
|
#4268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w zasadzie już nawet nie mam siły się przemeczac i chodzić za dużo. Wieksxosc czasu spędzam na polsiedzaco. Tyle co wstawię pranie, pizmywam i obiad zrobię. Spacery to już sobie odpuscilam.więc dla mnie oszczędzanie się w tym momencie wyszło samoistnie bez wskazań lekarza ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- A tak w ogóle nie wiem czemu ale tak bez większego piwodu spychly mi dzis stopy. Ani nie chodziłam dużo, giraco też nie jes. No aż mi skóra mrowi na nich
|
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
olkma, jedz normalnie, dziecku to nie szkodzi, a Ty musisz mieć siły również do produkcji pokarmu!
Co do podgrzewacza to nie wiem jaki konkretnie masz model, ale chyba masz po prostu wadliwy i trzeba go reklamowac. Ja mam avent, testowalam juz wielokrotnie, bo corka ma frajdę i stwierdzam, że jest super-podgrzewa ekspresowo i równomiernie. Dziewczyny, gratuluję wizyt. Ja powoli wracam do żywych chyba, odpukać, po kilku koszmarnych dniach. No i czarownico-kciuki!!! Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-08-24 o 20:49 |
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny będę się odzywać (jak dam radę
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Też muszę jutro mojej wypytać jak to u mnie wygląda - wiem na pewno, że w dniu porodu mam się stawić na ktg, a dalej jakie jest postępowanie to nie wiem.
|
|
#4272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale większość wyjść już zrzuciłam na męża.
|
|
|
|
|
#4273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
owieczka masz zgrabny brzusio jak na 40 tydzien
Cytat:
|
|
|
|
|
#4276 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4278 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też jak miałam nakaz leżenia to jednak prysznic, małe pranie, zrobienie sobie czegoś do jedzenia. Tym bardziej że to nie 25 tydzień tylko 35/6 prawda? Więc spokojnie, będzie dobrze :-* ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Właśnie poszedł na rower a ja nie mogę ehhh. Więc na pocieszenie zjadłam batonika czekoladowego :-P Boże jak ja się po porodzie oducze jedzenia słodyczy to będzie cud :-D tak mnie teraz ciągnie na słodkie :-(
|
|
|
#4279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale brakuje mi trochę pracy, nie mam motywacji żeby się ogarnąć
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4280 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to ze dała wkład jakiś w to mieszkanie nie daje jej prawa do wchodzenia z butami w ich życie i mówienie jak ma żyć. H.j z tym ze nie kupi nic dla dzidziola ale wysłuchiwać ze ona dała kasę to już żenada. Ja moim rodzicom mówiłam ze jeśli zamierzają dać mi na wesele to ze własnej woli ale i tak nie będą mieli nic do powiedzenia bo to moje wesele. Często rodzice mają tak placimy=wymagamy nie liczymy się ze zdaniem zainteresowanych. ,) Mam nadzieje ze to mieszkanie oddzielne w końcu coś zmieni. No u mnie pomogło w 70% . Jestem zadowolona heeh Cytat:
)
|
||
|
|
|
#4281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziś wkurzyła babcia TŻa... Najpierw nie w sos jej było, że urodzi się drugi chłopczyk, a nie dziewczynka (bo cyt. "dziewczynki można stroić"), potem to, że zdecydowałam się zrobić osobny pokój dla dzieci, potem imię (co 2 tygodnie się mnie pyta: "jak to ten mały będzie miał na imię?", mając nadzieję, że w międzyczasie zmieniliśmy zdanie), a teraz fakt, że Mikołaj będzie miał innych chrzestnych niż starszy syn uznaje za fanaberię...
Nieeee, fajny zgrabny brzunio. Wg mnie normalny, zobaczysz na USG wyjdzie normalna waga ![]() Cytat:
Fajnie, że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Raczej nie, bo starszy syn wiecznie miał czkawkę u mnie w brzuchu, a kolki może ze dwa razy. |
||||
|
|
|
#4282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4283 |
|
Rozeznanie
|
Czarownico trzymaj się!
Ja dzis ogarnęłam torby tłumacząc mężowi co i jak. Tylko laktator wyparzyć ale nie wiem czego głupio mi go wyjmować przy rodZinie męża . Sama tego nie roZumiem, wiem że z czasem znormalnieję.
|
#4284 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się wieczorową porą.
Po wizycie niestety żadnych rewelacji. Jestem zamknięta na 4 spusty. Mała waży 2900 więc mam nadzieje, że jeśli przybierze na wadze to nie dużo w razie gdybym miala rodzić SN. Aczkolwiek moja gin nadal skłania się ku cc po dzisiejszym badaniu. Kolejna wizyta za 2 tygodnie więc wtedy da mi skierowanie na cc. Aż się w gabinecie poplakalam już z tego wszystkiego, bo z jednej strony zaleca żebym się więcej ruszala, bo coś nie tak bylo z morfologią (no i powiedzialam jej o tej prawej pachwinie, żyle pod prawym kolanem i dretwieniem prawej dloni) i powiedziala, że jak się wiecej nie poruszam to zaleci mi zastrzyki na zakrzepice, a z drugiej strony widziala te zylaki i wie, że mnie boli jak za duzo chodze. Wiec juz nie wytrzymalam i sie pobeczalam jak idiotka. Na szczęście szybko sie ogarnelam, a gin mnie zaczela pocieszac, że porod cc to tez porod i to nie czyni ze mnie gorszej matki wiec tym sie nie mam przejmować. Na pocieszenie pojechalam odwiedzić siostrę i zobaczyć jej maly slodki skarb. Mała jest prześliczna, maleńka i pachnąca... ma mega slodką czarną czuprynkę i w ogole jest do schrupania. No i bylam u siostry z moja mama, ktora pozniej odwiozlam do domu. Jak wracalam juz do siebie (45km) to dostalam takich skurczy, że aż gwiazdki w oczach widzialam. Musialam sie zatrzymać na poboczu i odpoczac. Ale srednio pomoglo. Jakoś dojechalam do domu ale myslalam, że zejde. Pierwszy raz w ciazy bolal mnie brzuch az z taka straszną sila w dodatku za kierownicą. Wrocilam niedawno do domu, wskoczylam pod cieply prysznic i przeszlo. Moze to po grzebaniu mojej gin paluchami.
|
#4285 |
|
Rozeznanie
|
A co do rodziców. My mieszkamy z teściami i bardzo nam pomagają finansowo w codziennym życiu i dzięki temu coś możemy odłożyć. Chcieli kupić wózek że to muszą dziadki ale najpierw przytaknęlismy a potem kupiliśmy sami. Moi rodzice nie pomogą finansowo. Nie mają. Wnusia napewno coś dostanie ale nie to się liczy. Bardzo wspierają mnie psychicznie. Opłacili wesele a to i tak bardzo wiele. Wyszło ze 13 tys. To duzo
|
#4286 |
|
Raczkowanie
|
czarownica_tea, powodzenia jutro i wielkie kciukasy!!! No i wiesz, jakbyś się tam czasem nudziła i miała za dużo czasu, to my czekamy na relację
|
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypominanie i wtrącanie się jest złe i tu się zgadzamy Ja tylko uważam, że nie można oczekiwać, a wręcz wymagać z góry pomocy finansowej czy jakiejkolwiek innej od rodziców. Oni mają własne życie, w momencie w którym sami zakładamy rodziny mogą, ale nie muszą nam pomagać. I raczej pomoc uznawałabym za miły gest, którego otrzymanie nie jest normą.
|
|
|
|
|
#4288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4289 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dzięki za pocieszenie. Buziaki
|
|
#4290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Ja ogolnie to myslalam, ze mi gin powie: Pani Agnieszko rozwarcie na 2 dlonie razem porod za chwile :P a tu hoooy! Ide sobie do niej za 2 tyg i znajac zycie pojde nadal zamknieta.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

trzymam kciukasy żeby wszystko było dobrze! 

Ze starszym synem było dokładnie tak samo. Moja mama urodziła cztery córki i powiedziała, że my ani jedna czkawki nie miałyśmy. Nie wiem od czego to zależy 
formalnie żona swojego męża 14.07.2012