|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIX
Dzień dobry, my cały dzień aktywnie oczywiście. Właśnie wróciłam z kawy
U siostry. Nie idę dzisiaj biegać, robię sobie wolne ☺ Migocia lada dzień Ci brzuszek wyskoczy, zobaczysz ☺ Basiu jakie łóżko? Piętrowe? Koniecznie musisz pokazac😁 moje pazury juz wołają o pomstę do nieba ale do czwartku czekam i wieczorem zrobię 😁 Madzia brawo dla K 👏 Mysia o tak, rób fotki, ja to jestem taka typowa dziewczyna ze wsi. Miasto mnie strasznie przytłacza wiesz ? Ja lubię spokój, ciszę i zieleń 😉 Iza udanego urlopu i kciuki za oduczanie pieluszki 😁✊ Mili no wiem ze Was ciężarne ciągle męczę ale pokaż nam brzuszek 💜 jak to szybko leci, już czujesz bobasy 😢 kurde aż się łezka w oku kręci 💜 Arletko Ty pakuj torbę bo te Twoje skurcze to podejrzanie wyglądają, pamiętasz jak w tamtym roku na szybko pakowalam sąsiadka bo miesiąc przed tp rodziła 😂
|
#4262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIX
Cytat:
Jejku u Ciebie już 17 tc. Brzuszek cudny masz Cytat:
Ja mam nadzieje ze na wizycie się okaże że wszystko jest ok i pozwoli Ci rodzic tak jak chcesz . Gdzieś czytałam artykuł ze nawet po dwóch cc można rodzic sn. Cytat:
Mi się nie chciało pazurów robić i chodzę w tych co mam . Czekam na koleżankę bo ma mi przywieźć jasny kolor hybrydy. Jezu jak mnie kręgosłup boli . Brzuch tez mnie bolał ale jak zasnełam to mnie przestał bolec a później trochę po układałam i znowu mnie boli . Do @ zostało tydzień lub ciut więcej Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Iza trzymam kciuki za odpieluchowanie Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
mysia tych skurczów na pewno nie przeoczysz, poprostu w pewnym momencie brzuch się tak jakby napina i wybula się taka gula na górze brzucha, potrzyma kilka sekund i puszcza, to nie boli ale jest taki dyskomfort.
mili ja te skurcze mam od 20tc, lekarz mówił że to normalne, tak do 10 dziennie, a dziś dosć mocno mi dokuczają, i no spe brałam i magnez, mam nadzieje że dzieć jeszcze posiedzi ze 2-3 tyg. ruda no dziś zaczęłam kosmetyczke pakować, a jutro torbe powoli zacznę. Mam nadzieje że skurcze minął na jakiś czas,a przynajmniej nie będą tak dokuczały. Dzidziuś też nadwyraz aktywny.
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać , dobranoc ☺
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocy
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dzien dobry
![]() Spuchlo mi ciut dziaslo i boli przy dolnej osemce, zachcialo jej sie wychodzic. Szalwia poplucze cos jeszcze macie sprawdzonego na to? Arletko a takie skurczyki to i ja mam U mnie sprawa sie komplikuje przez miesniaki ktore sa duze i na stale mam takie dwie gule... a jak sie napna caly brzuch to mam ze 3 gule nabrzuchu Basia dziewczynki pewnie zachwycone pierowym lozkiem Tz kreci mi omlet a ja posciel zmienie w tym czasie
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się nie wyspania
tak mi brzuch dokuczal ze nie mogłam spać , co zasnełam zaraz się obudzilam . Do tego wstałam i bolał mnie kręgosłup , dobrze że już przeszło chodź brzuch trochę daje mi znać Cytat:
Kochana nie przeoczysz przepowiadaczy , ja miałam trochę inne jeszcze skurcz (te co Arleta opisała to te miałam ) łapał mnie ból -skurcz na około 15-30 sekund i przestawał . I to mogło być 2 razy dziennie a później częściej Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Mys Ty jeszcze o porodzie nie mysl ! Niech Marcel posiedzi
fajnie ze bedziecie mieli ta szkole rodzenia ![]() Dzisiaj przepraszam ale rozczulam sie nad Milowym brzuchem Czekam jeszcze na Migoci brzuch
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Magda a cholera wie kiedy mi pisane sie rozpakowac. Warto wiedziec w razie co jak to wyglada
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Mys pewnie ze sie przygotowywuj ale nie mysl Za dlugo o tym Marcel moze i bardzo oczekiwany ale niech posiedzi do pazdziernika :p
Jeszcze 6 h w pracy i wolne
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu siedzę i robię ogórki .
Ściągnęłam hybrydy i jak narazie parę dni mi paznokcie odpoczną. Mam króciutkie żeby mi trochę odżyły Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry bobry
![]() Ja kibluje dzis 8-20 ![]() No nic sama chcialam, od czwartku mi dziewczyny mowia ze super ze wracam a ja normalnie jak pomysle to mnie skreca! hahahahaha Mili hahahahaha no to bierz tz i wpadnijcie do nas zapoznac Tulke i tz bedzie mogl wlosy wlasnymi oczetami obejrzec a wielkie kciuki za genetyczne!!!! ale bedzie dobrze!Myska na brzuchu to ja cala ciaze chcialam spac moj tz wciaz skarzyl gince ze spie na brzuchu a ona na to ze najwyzej sama sie przydusze jak przycisne za bardzo hahahaha Ewka no brawo za biegi! super ze znow sie zmotywowalas! ja brak checi jak jasny chuj! ![]() Magda aaaaaa to juz tak blisko juz tuz tuz wyjazd ![]() Areltko no wiesz co! przestan juz z tym sprzatniem! ja wiem juz sie zaczyna syndrom wicia gniazdka ![]() yyyyyyy zapomnialam fak! jeju jak mi sie dzis nudzi! i dluzy mi sie w tej robocie. |
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór 😁 czasu dzisiaj nie miałam wcale 😂 przyjechała bratowa z dziewczynkami i tak cały dzień coś się działo 😁 nawet pazury mi się dzisiaj trafiły 😂
Gianka dzisiaj i wczoraj było bez biegów ale zaraz ruszam dupsko i zrobię jakieś krzywe ćwiczenia 😁 Basiu mnie korci żeby sobie dzisiaj zrobić nowe, ale poczekam bo te jeszcze w miarę wyglądają 😉 Mysia nie przeoczysz skurczy uwierz mi 😉
|
#4275 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
RudaEwcia25 ja jeszcze nie czuję takich typowych ruchów ale jak to kiedyś chyba Arletka pisała takie muśniecie rybim ogonem w brzuchu teraz te odczucia są chyba prawidłowe, z Jasiem były inne tylko o tym wtedy nie wiedziałam . Brawa za Twoje biegi ! Zazdroszczę CI tych Twoich okolic i biegów w takim klimacie. Coś wspaniałego! b a r b a r a ale dziewczyny będą miały frajdę z tym łóżkiem a od czego ten brzuch tak Cię boli ? Taka owu czy o co chodzi? arletka1313 już od 20 tc takie skurcze ? O kurcze. Może jak mocniej dokuczają to już faktycznie Hania na świat się powoli szykuje. Dobrze że zaraz lekarz to dowiesz się co i jak. mysia1986 ja rodziłam 36 h i wierz mi że tych skurczy na bank nie przegapisz po prostu się nie da ja nie wiem czy w moim przypadku były inne niż u dziewczyn - ale były porodowe na pewno i choć teraz już nie pamiętam to wiem że przegapić się nie da na spokojnie PannaMagda tu się nie ma nad czym rozczulać. Rośnie mi ten brzuchal że hej ! Niedługo jak bańka będę wyglądała Gianna M nie zazdroszczę Ci pracy i to w niedzielę. Ja już rok siedzę w domu i jeszcze trochę przede mną i jak pomyślę o powrocie do pracy to dla mnie już jakaś abstrakcja ale trzeba będzie kiedyś na pewno wpadniemy ! Jak tylko znajdziecie chwilę bo Wy w ciągłym pędzie a nasze usg to jeszcze nie to połówkowe ale i tak się strasznie stresuję. Jak się tam nie porzygam ze stresu to będzie dobrze Miłego dnia!
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Straszna noc za mna. Nie moglsm spac. Moze ze 2-3h mi sie udalo. Jak juz zasnelam to mialam okropny sen, ryczalam jeszcze zanim sie obudzilam, potrm Kamil mnie dobudzil i jemu jeszcze z pol godziny w ramie efektem trgo jest teraz bol glowy i mega podkrozone i spouchniete oczy. Dobrze ze chociaz chlodniej, przyjemniej sie oddycha odrazu. Izunia wszystkiego najlepszego kochana Zdrowka szczescia, milosci i spelnienia marzen Mili moja mama mnie rodzila ponoc ponad 48h masakra. Za to moja siostra pojechala do szpitala o 11 o 16 odeszly jej wody a o 19 byl juz Nys Gianka dobrze wiedziec ze to nie tylko js z tym brzuchem
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2016-08-01 o 08:36 |
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Weekend zleciał, w sobotę zrobiliśmy sobie mały wypad za miasto. A wczoraj już cały dzień w domu bo okropnie gorąco było. Kogo moje oczy tu widzą :O Mili no w końcu! Mam nadzieję, że teraz już na stałe Trzymam bardzo mocno kciuki za usg! ![]() Mysia pytałaś który tłuszczyk? Właśnie ten co wczoraj wrzucilam Arletka coraz częstsze skurcze Hania już się pomału szykuje na świat ![]() Basia coś ostatnio często Ciebie boli ten brzuch. Może warto do gina pójść? Wanessa pewnie przeszczęśliwa będzie jak się dowie, że z Wiki będzie spać w jednym pokoju ![]() Iza wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, zdrowia, szczęścia, miłości, spełnienia marzeń! 🎂🎁⚘---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Mysia ojej a co to za koszmary Ciebie dopadły
|
|
#4278 |
|
Wtajemniczenie
|
O Mysiaku co to Cię tak męczyło ? Ja w ciąży też mam problem ze snem , ale sny to mam takie że szok ! Jak nigdy. Z Jaśkiem było to samo. Dziś np mi się śniło że mój tż zdradzał mnie ze swoją ex. Ona powiedziała że i tak go odzyska. To pewnie przez ten celibat takie schizy mam. Niektóre kobiety to mają szybkie porody. Moja bratowa na IP była o 16 a Kubula urodził się 18:45
także express. iza243 wszystkiego najlepszego! Spełnienia wszystkich marzeń. 89migotka to fajny weekend ja w sobotę z tż pojechałam 3 kiecki kupić tylko . Potem był grill - ja honorowe miejsce miałam- na materacu bo za długo łazić i siedzieć nie mogę. Postaram się być więcej... a usg doczekać się nie mogę - jak zawsze.---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Aż się poryczałam! Trzymałam rękę na brzuchu i poczułam pierwszego malusienkiego kopa 😢 zaraz będę panikować że za wcześnie. Ale to był tylko jeden taki malusi delikatny
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Mili
Hah dzisiaj miałam podobny sen, też mi się śniło, że tż mnie zdradzał.
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
A sen mialam tragiczny. Szkoda gadac. Glowa mnie boli, a na spacer nie ma jak isc bo leje.
Mili gratki! Moj lobuz pierwszego kopa strzelil w 17t3d Migotka jak Ty sie czujesz kochana?
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia wczoraj na noc kiepsko. Brzuch mnie mocno bolał, do tego krzyż. Ból jak na @. Dzisiaj jak się obudziłam to też ten sam ból, no ale co będę marudzić.
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh pamietam te bole
ktory masz tc? Bierzesz dupka? Ile? Probowalas nospe na to czy e ogole pomaga? Powinno kochana nieldugo minac ![]() Ooo!! I nie ma Cie na pierwszej stronie Migot!! Znaczy jestes ale w staraczkach
|
#4283 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się już po kawie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jutro robie porządek na 1 stronie wiec proszę o informację Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Iza wszystkiego najlepszego , duzo szczęścia, zdrowia, spełnienia wszystkich marzeń i uczenia II kresek na teście ciążowym . Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2016-08-01 o 10:01 |
|||||
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ja od rana w okropnym humorze, Kostek fochy strzela i strasznie mnie wkurza 😡
Iza wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i samych radości w życiu 😁💋 Mysia ja często miewam koszmary i takie okrutne sny, czasem jest tak ze się bije zasnąć jak pomyślę co może mi się przyśnic 😢 Mili kochanie gratuluję 😁 co za wcześnie, pamiętaj że tam dwójka siedzi a Ty szczuplutka jesteś to szybko możesz czuć ruchy 😁 no moje ukochane trasy do biegania nie zamienilabym na żadne bieżnie świata 😁 Migocia ten ból to norma, Młode rośnie a w środku szykuje się miejsce 😁
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku miałam dwie godziny spokoju teraz znowu juz zaczyna mnie bolec brzuch , do tego od dwóch dni pobolewaja mnie plecy
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia 9tc. Biorę dupka 2x1 i magnez 3x1. Nospy nie brałam, lekarz też o tym nie mówił, a któraś z Was chyba pisała, że nospa nie jest taka rewelacyjna w ciąży? Jak mnie będzie znowu tak mocno bolało to pewnie spróbuję nospą się ratować.
A no tak nie ma mnie na pierwszej stronie Jutro Basia mnie wpisze ![]() Basia możesz mnie wpisać, udało się po 4 latach tp 08.03.2017 Ha! Najlepsze jest to, że ostatnia @ na dzień dziecka, a tp na dzień kobiet
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka najlepiej zapytac lekarza. Wiadomo leki to leki, ale ja wychodze z zalozenia ze lepiej powstrzymac bole czy skurcze nospa niz z nimi nic nie robic.. ja w ciazy zjadlam sporo nospy na zalecenie lekarza. Teraz mam zalecone tylko w razie jakby cos mocniej dolegalo. Ale wiadomo kazdy ma swojego lekarza z nim konsultuje i robi jak chce
Bylam na spacerze a teraz bede robic nalesniki z serem O wlasbie mialam pytac. Ma ktoras z Was doswiadczenie z balsamami tymi splukiwanymi pod prysznicem?? Czy to w ogole cos nawilza? Dostalam w prezencie w komplecie z zelem pod prysznic i bede probowac
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2016-08-01 o 11:01 |
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia jak swojemu lekarzowi mówiłam o tych bólach to kazał brać tylko magnez. Jak będzie dalej tak bolało to zapytam o nospę na następnej wizycie.
|
|
#4289 |
|
Wtajemniczenie
|
b a r b a r a to strasznie dziwne masz te bóle. Zdecydowanie powinnaś pójść jak najszybciej do lekarza.
mysia1986 no u mnie dziś dopiero 16t3d wg transferu więc wcześnie bardzo dlatego się zestresowalam. Ale czytałam forum gdzieś bliźniaków i pisały dziewczyny że nawet w 15 t czuły takie smyranie jak ja. U mnie powoli też słońce wychodzi ale ja dziś leżę i odpoczywam 89migotka ja też brałam nospę. W szpitalu dawali mi 3x1. Jak wyszłam przez tydzień też tak brałam. A teraz tak jak Mysiak w razie potrzeby. Raz chyba brałam. Ale zapytaj lekarza. Dużo odpoczywaj ! RudaEwcia25 no piękne masz te okolice 😍 jak u mojej babci gdzie się wychowałam co ten Kostello nasz tam wyczynia ?
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ten ból może być mocniejszy przez to, że mam tyłozgięcie macicy. Stąd też te bóle krzyżowe. I to by się zgadzało bo z tego co przeczytałam to między 8 a 10tc ten ból jest najbardziej odczuwalny. Przeżyje
![]() Ruda już w tym tygodniu będziesz miała męża, o tym myśl i humor się poprawi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

fajnie że panowie robią i sprawnie im to idzie. Nie to co u nas.... 
no i znów wakacje.... które to w tym roku ? Fantastycznie! Cieszcie się ile się da!
tak coś mi się wydaje !