odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-01, 13:43   #4261
eliza40
Zakorzenienie

Dot.: odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;)

Milenko jak głowa ? lepiej już
Stary 2018-05-01, 17:05   #4262
Milennka03
Zakorzenienie

Elizko-dzięki , tak nie boli ,ale te 3 dni to mam wyjęte z życiorysu, to chyba nie przez dietę bo zaczęło boleć w sobotę juz w południe, prawdopodobnie mnie zawiało + zatoki.Wczoraj byłam bliska jechania na sor ,ale jakoś przetrzymałam.Przez te 3 dni bardzo mało jadłam bo w ogóle głodu nie czułam ,wczoraj piekłam małżowi pizzę i w ogóle mnie to nie wzruszyło.
Dziś jestem jak nowo narodzona, głód przyszedł i podziałałam w kuchni.Na śniadanie sok z selera, jabłka,grapefruita i marchewki , starta marchewka z selerem i jabłkiem.Potem dojadłam leczo sprzed dwóch dni.-wczoraj go nawet nie tknęłam i zjadłam gotowanego kalafiora. Niedawno zjadłam również pieczone warzywa- bakłażan, cukinia, pietruszka, seler- te ostatnie pokroiłam jak frytki- przepyszne wyszły, obtoczone w ziołach.
Ugotowałam również zupę ogórkową-wyszła super-będzie na jutro i upiekłam placuszki z kalafiora ale za bardzo mi rozlazłe wyszły i chyba je łyżką na kolację zjem

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2018-05-01 o 17:07
Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 22:06   #4263
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Milennka03 prezentujesz fantastyczne pomysły na dania z warzyw. Cieszy to, że już lepiej się czujesz. Tylko tak dalej, a na pewno stare ciuszki będą mogły zostać odświeżone.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

eliza40 podziwiam Cię i gratuluję siły charakteru. Niestety znając siebie to spałaszowałabym swojego i jeszcze połowę męża loda. Uwielbiam.
Pełen szacunek za dyscyplinę.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

basia_ww jak Twoje plany remontowe ?

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Dwa dni nauki jazdy na rolkach za mną.
Do tej pory zaliczyłam jeden upadek (przydałaby się poduszka na siedzenie). Przyznam się Wam, że bardzo spodobała mi się ta zabawa. Niestety brakuje mi jeszcze umiejętności, ale powolutku powolutku do celu.

Malinka_Malinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-01, 22:35   #4264
eliza40
Zakorzenienie

Milenko dobrze,że już lepiej.Ważyłaś się już
Malinko to nie dyscyplina tylko mi lody z automatu średnio smakują.
Stary 2018-05-02, 09:08   #4265
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Milenko dobrze,że już lepiej.Ważyłaś się już
Malinko to nie dyscyplina tylko mi lody z automatu średnio smakują.
Elizko--2.5kg w dół ale to przez to ze przez te 3dni ze niewiele co jadłam .Ale i tak się cieszę.
Ja lubię z automatu lody

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Stary 2018-05-02, 10:04   #4266
Stylowa1
Rozeznanie

Milenka dobrze że ból minął. za spadek wagi, to jest mega motywujące. Ja też jestem w szoku skąd ty czerpiesz inspiracje na te warzywne dania...
Stylowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 12:27   #4267
Milennka03
Zakorzenienie

Stylowa--senkju senkju
w necie jest multum przepisów na post Dąbrowskiej no i jest Basia

-fasolinno-

siestowo

Czas edycji: 2018-05-02 o 15:46
Stary 2018-05-02, 14:52   #4268
basia_ww
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Dziś miałam iść do pracy- no i poszłam ale wróciłam po pół godzinie i mam wolne nie mieliśmy kluczy do firmy

Remontu koniec - malowaliśmy tylko pokój- ale jedna ścianę dziś powtórnie bo kolor był nietrafiony, trudno czasami tak bywa a teraz jest pięknie . Może się rozkręcę i wymienię fotele i ławę na stół, no i może wersalkę na rogówkę ale to jeszcze myślę.

Dietetycznie nadal ładnie choć pokonał mnie w sobotę lód. No trudno @ nadchodziła i się nie oparłam. Uwielbiam lody włoskie . Ale nadal trwam grzecznie.
Dziś waga pokazała pierwszy raz od dawnych czasów 69.7 kg cieszę się bardzo- wierzę że i te moje trzy diabelskie ujrzę. Przynajmniej do nich dążę.

Milenko brawo teraz to już pójdziesz jak burza.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-02, 15:56   #4269
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
Remontu koniec - malowaliśmy tylko pokój- ale jedna ścianę dziś powtórnie bo kolor był nietrafiony, trudno czasami tak bywa a teraz jest pięknie . Może się rozkręcę i wymienię fotele i ławę na stół, no i może wersalkę na rogówkę ale to jeszcze myślę.

Dziś waga pokazała pierwszy raz od dawnych czasów 69.7 kg cieszę się bardzo- wierzę że i te moje trzy diabelskie ujrzę. Przynajmniej do nich dążę.

Milenko brawo teraz to już pójdziesz jak burza.
Aż musiałam sobie ostatnio wygoglować co to znaczy, bo znam ino tą rogówkę od oka a rogówka =narożnik Nigdy nie słyszałam tego słowa w kontekście mebla
Ważne że jest już ok z kolorkiem.
za wagę, idziesz pięknie.
No nie wiem czy pójdę jak burza, póki co tyłek mnie boli od rower, mój pierwszy raz po chyba 12 latach niejeżdżenia zaliczony, choć nie powiem ,jak wróciłam to miałam mokrą bluzkę z tyłu, dobrze że czarna to nie było widać-kondycja fatalna ale daję sobie czas na wyrobienie.
Ważne że coś w tej kwestii się ruszyło, jak nie będzie padało to planuję codziennie jeździć.
Zakupy zrobione-warzyw pełna lodówka, u mnie dziś do żarełka tak:
Śniadanie - sok z marchewki ,grapefruita, szpinaku oraz surówka z marchewki ,jabłka, pietruszki i selera.
Potem sałatka z cebuli , pomidora i ogórasa.
Obiad- zupa ogórkowa- przepyszna wyszła,mega kwaśna taka jak lubie, została na jutro jeszcze.
Kolacja-jeszcze nie wiem,chyba surówka z kapusty kiszonej i może jakiś sok jeszcze, kupiłam w Aldim gotowy-z kiszonej kapusty, bez chemii, może dam radę wypić.
Nie czuję głodu prawie wcale i w ogóle mi kawy nie brakuje co jest zaskoczeniem.Jedynie co to dziś pierwszy raz poczułam w pracy że mi zimno a było sporo stopni, ale to klasyczne objawy na początku postu.
Do tego jedna morwa, jedna czerwona herbata i 2 litry wody ,w tym trochę z cytryną.A to nie koniec bo nadal popijam

-fasolinno-

siestowo

Czas edycji: 2018-05-02 o 15:59
Stary 2018-05-02, 17:38   #4270
eliza40
Zakorzenienie

Milenko no pięknie
Basia dla Ciebie też
a dla mnie kop w d...
Jutro jeszcze ostro griluję i piwkuję a od piątku ostro dietuję bo do wyjazdu już tylko dwa miesiące.Wiem ,że to już mówiłam ale muszem bo się uduszem
Do pracy dopiero w poniedziałek
Stary 2018-05-02, 22:12   #4271
Milennka03
Zakorzenienie

Elizko dziękuję.Mam nadzieję że nie będzie długie zastoju kiedyś który bardzo demotywuje.Przypomnisz gdzie się wybierasz za 2 miesiące?

-fasolinno-

siestowo

Stary 2018-05-02, 23:24   #4272
eliza40
Zakorzenienie

Milenko do Chorwacji 6 lipca.
Dużo czasu mi nie zostało
Stary 2018-05-03, 09:04   #4273
Milennka03
Zakorzenienie

Elizko- to super- ano dużo nie ,a tu lody, piwko kuszą...

Witam Was znad soku z lodem, nie wiem co tu potem jeszcze zjeść ,chyba standardowo surówkę .Ale póki co leżakuję sobie jeszcze
Miłego dnia

-fasolinno-

siestowo

Stary 2018-05-03, 09:11   #4274
eliza40
Zakorzenienie

No właśnie zły czas dla nas
Stary 2018-05-03, 09:22   #4275
SovaEvree
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie zły czas dla nas
Oooo tak...bardzo zly....
Ranki zaczynam nawet ok... wieamak z papryka albo rzodkiewkami, herbatka... luz
A potem sie zaczyna.... albo grilowane kielbaski albo karkowka z grila... albo chleb z grila... przedwczoraj zaszalalam i zrobilam szaszlyki, dobrze ze sama robilam a nie kupne bo wiem co w nich bylo.... ale winko to normalnie leje sie codziennie..... juz widze masakre na wadze a bylo tak fajnie....
A jeszcze dzisiaj obiecalam dzieciom gofry z bita smietana bo mlodsza ma imieniny.... taka tam mala rozpusta...
Plus jest taki ze mega duzo chodzimy, jak normalnie mam limit 5tys krokow i jest to wyczyn dla mnie tak tu robie w granicach 14-15tys.... jest plus i lapiemy wit d bo pogoda sprzyja, slonko swieci i w miare cieplo.... dzisiaj w nocy byla burza ale taka fest, godzine buczalo i huczalo.... dzis chlodniej troszke ale da sie spacerowac

Edytowane przez SovaEvree
Czas edycji: 2018-05-03 o 09:24
SovaEvree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-03, 09:24   #4276
basia_ww
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

No do urlopu coraz bliżej Ja niestety jadę do rodzinki więc żadne morze tym roku , które mi się marzy.

Wczoraj zaliczyłam trening na siłowni plus 40 min bieżni . W sklepie znowu lody mnie kusiły ale pomyślałam o moich efektach- więc się nie skusiłam.

Ja dietetycznie nadal ładnie- dziś umocnilam troszkę swoją 6 co mnie bardzo cieszy.

W planach mam wypad do Ogrodzieńca.
Troszkę słoneczka złapać. I oderwać się od blokowiska.

Miłego dnia

Stary 2018-05-03, 09:36   #4277
eliza40
Zakorzenienie

Asia na urlopie to chyba nie da się pilnować diety.Taki czas rozpusty.
Miej to gdzieś i luzik.Relaksuj się jak Ci się podoba
Basia no jak nie zjadłaś loda to na prawdę jest z Tobą bardzo dobrze (albo źle )
A tak poważnie to super
Stary 2018-05-03, 09:46   #4278
basia_ww
Zakorzenienie

Elizko Wszystkiego Najlepszego images.jpg

Stary 2018-05-03, 09:51   #4279
Milennka03
Zakorzenienie

U mnie urlop w tym roku gdzieś razem na wyjeździe odpada i raczej kilka lat taka sytuacja potrwa , powiem Wam że dobija mnie to strasznie.Cały rok zapieprzam w robocie i marzę żeby 2 tygodnie spędzić gdzieś indziej z mężem i sami i dupa, no ale sytuacji nie zmienię.Na tydzień z hakiem pojadę do mamy na wieś, odpocznę tam to wiem , nadrobię zaległości towarzyskie, niestety to nie morze, no ale jak się nie ma co się lubi..etc.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Aaaa, Elizko- Wszystkiego NAJ

-fasolinno-

siestowo

Stary 2018-05-03, 09:54   #4280
SovaEvree
Zadomowienie

Eliza wszystkiego najwspanialszego

Stary 2018-05-03, 09:57   #4281
eliza40
Zakorzenienie

Dziękuję bardzo
Jesteście kochane
Stary 2018-05-03, 12:37   #4282
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
U mnie urlop w tym roku gdzieś razem na wyjeździe odpada i raczej kilka lat taka sytuacja potrwa , powiem Wam że dobija mnie to strasznie.Cały rok zapieprzam w robocie i marzę żeby 2 tygodnie spędzić gdzieś indziej z mężem i sami i dupa, no ale sytuacji nie zmienię.Na tydzień z hakiem pojadę do mamy na wieś, odpocznę tam to wiem , nadrobię zaległości towarzyskie, niestety to nie morze, no ale jak się nie ma co się lubi..etc.l
Ja też cierpię że nie pojadę nad morze - bardzo , ale my też z przyczyn nie do końca od nas zależnych musieliśmy zmienić plany. I też chyba zamiast dwóch tygodni pojedziemy na tydzień.
Chyba że uda mi się przeforsować tydzień, choć ciężko to widzę.

Moje chłopaki pojechały na zagłebiowską masę krytyczną- więc moje plany trochę się przesunęły więc korzystając z chwili wolnego zrobiłam porządek w szafie- pochowałam wreszcie kurtki, wyrzuciłam znów sporo rzeczy - tak systematycznie to robię- bo faktycznie tylko je przekładam z miejsca na miejsce i tak w nich nie chodzę. A szafa nie jest z gumy ... I wyciągnęłam letnie rzeczy - w większość wchodzę w część się muszę jeszcze wbić ale idę w dobrym kierunku. Ja po sobie w lustrze nie widzę różnicy...

Miłego dnia korzystajcie bo piękna pogoda
Stary 2018-05-03, 12:48   #4283
SovaEvree
Zadomowienie

Basiu to dobrze ze w wiekszosc wchodzisz.... ja wlasnie mam faze: potrzebuhe cos z soba zrobic i najchetniej zaczelabym od wlosow.... najchetniej bym je podciela tak radykalnie, powiedzmy do ramion... teraz sa takie do biustonosza... ale sa lekko zfatygowane, rozjasnianie farbowanie i rozjasnianie raczej im nie pomogly, same konce to jeszcze taki wlasnie misz masz koloryzacyjno niszczacy byl.... wiec kto wie czy w sobote po powrocie sie nie wbije na podciecie.....
Wylazlo slonko to ide na lezak
Zaliczylismy spacer po plazy i gofry i zrobilam limit krokow..... teraz nastepne to juz przyjemnosc

Stary 2018-05-03, 20:05   #4284
basia_ww
Zakorzenienie

Asiu też się cieszę- ale jeszcze nie jestem zadowolona. Ja już włosy scięłam teraz próbuje coś z nimi zrobić by wyglądały Ok, po ostatniej wizycie u fryzjera nie byłam zadowolona bo mi za ciemne wyszły- a nie po to rozjasnilam je wcześniej by teraz wyszły nie takie.

Korzystaj z urlopu wypoczywaj.

Ja dziś jednak całe popołudnie na powietrzu u koleżanki w ogródku- trochę załapałam słoneczka- teraz to leje i jest burza .

Stary 2018-05-03, 20:58   #4285
Milennka03
Zakorzenienie

Ja miałam fajny chłodek w mieszkaniu i nigdzie nie wyszłam, za gorąco niestety dla mnie , unikam jak mogę wyłażenia w taki upał-fatalnie się wtedy czuję, no chyba że na plaży nad morzem bo tam nie czuć takiego gorąca.Ciężki czas się dla mnie zaczyna -lato
Skończyłam książkę i zaczęłam drugą.Pogotowałam trochę i w sumie nic innego nie zrobiłam...
Ja za tydzień muszę do fryzjera się wybrać na kolor i może ciut podetnę bo mam w kiepskim stanie końcówki.Ja nic nie widzę po sobie że schudłam No ale to dopiero 6 dzień wiec na cuda nie liczę.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Ja dziś jednak całe popołudnie na powietrzu u koleżanki w ogródku- trochę załapałam słoneczka- teraz to leje i jest burza .
Bezgrzesznie?

-fasolinno-

siestowo

Stary 2018-05-03, 21:28   #4286
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Ja miałam fajny chłodek w mieszkaniu i nigdzie nie wyszłam, za gorąco niestety dla mnie , unikam jak mogę wyłażenia w taki upał-fatalnie się wtedy czuję, no chyba że na plaży nad morzem bo tam nie czuć takiego gorąca.Ciężki czas się dla mnie zaczyna -lato
Skończyłam książkę i zaczęłam drugą.Pogotowałam trochę i w sumie nic innego nie zrobiłam...
Ja za tydzień muszę do fryzjera się wybrać na kolor i może ciut podetnę bo mam w kiepskim stanie końcówki.Ja nic nie widzę po sobie że schudłam No ale to dopiero 6 dzień wiec na cuda nie liczę.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Bezgrzesznie?
Prawie - zjadłam tylko sałatkę- gdzie była dodatkowo kukurydza - poza tym tylko woda

Stary 2018-05-03, 22:03   #4287
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Prawie - zjadłam tylko sałatkę- gdzie była dodatkowo kukurydza - poza tym tylko woda

-fasolinno-

siestowo

Stary 2018-05-03, 22:16   #4288
eliza40
Zakorzenienie

Ja cały dzień na tarasie.Grilowaliśmy piwko szampan drineczki i teraz głowa mnie boli ale co tam.
Milenko u mnie by Ci było dobrze w takie upały po południu już mam na tarasie cień.Fajnie się wtedy siedzi,ale do południa to można zdechnąć w taką pogodę.
Jutro dietka.Obiecuję( sama sobie ) oczywiście.
Stary 2018-05-03, 22:21   #4289
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Ja cały dzień na tarasie.Grilowaliśmy piwko szampan drineczki i teraz głowa mnie boli ale co tam.
Milenko u mnie by Ci było dobrze w takie upały po południu już mam na tarasie cień.Fajnie się wtedy siedzi,ale do południa to można zdechnąć w taką pogodę.
Jutro dietka.Obiecuję( sama sobie ) oczywiście.
Dobra, wpadam do Ciebie
Ja mam miło na balkonie bo mam drzewo przed ,krzewy, ptaszki miło śpiewają i jest cień ale jakoś mi dziś duszno było nawet tam i dopiero wieczorem na chwilę wyszłam.Elizko-dziś jesteś rozgrzeszona-Twoje święto.Ja miałam mega ochotę na zimne piwo- w ramach ćwiczenia silnej woli mam i śmietanówkę i piwko i sorbety w lodówce.Ale zero grzeszenia.Jakoś nawet nie kusi nic prócz piwa- to akurat na taką pogodę.

-fasolinno-

siestowo

Czas edycji: 2018-05-03 o 22:22
Stary 2018-05-03, 22:33   #4290
eliza40
Zakorzenienie

Nie Ty piwka nie możesz.Mogłoby Cię lekko sponiewierać na tej diecie
Chyba się położę.Głowa mi pęka.
Do jutra.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości