|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Gang Iren
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
[1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;71555546]
Gosiu, a Tobie do czego potrzebna ta informacja ![]() ![]() Na zmarszczki, na czole, które faktycznie pojawiają się nawet u młodych osób podaje się botulinę czyli tzw. botoks. jego zadanie polega na blokowaniu mięśni. To tak w ogromnym skrócie. ładnie wygładza czoło po kilku dniach. Niestety działa relatywnie krótko acz pięknie ![]() Bo właśnie takie minimalne zaczynają mi się na czole robić i ta lwia zmarszczka też zaczyna wyłazić. Na razie to jest ledwo widoczne, ale tak przyszłościowo chciałabym wiedzieć co by tu na to zaradzić ![]()
#4262 |
Zakorzenienie
|
Caffe nie wiem jaki kwas chce mi podać.
Dopytam kochana ![]() Ten skinlift Dircik brzmi sensownie.. Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2017-03-05 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2017-03-06 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Piszę wyłącznie na swoim przykładzie i kliniki, do której chodzę. Stosuję juvederm od dawna. A zaczęłam od preparatu na R... revanes chyba... albo inaczej...Nie pamiętam już nazwy. Był dobry ale juvederm zdecydowanie najlepszy. Plastyczny i nie czuję żadnych grudek, które wyczuwałam językiem ( od wewnątrz ) po tym preparacie na R. Nie miałam nigdy podanego kwasu hialuronowego w dłonie. Na razie jeszcze wyglądają w miarę dobrze, chociaż to już nie dłonie z napiętą skórą ![]() No tak... ale mezo a kwas to dwa różne zabiegi ![]() Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-03-05 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Zobaczcie to zdjęcie i opis. http://akademiarzezbieniatwarzy.pl/pacjenci-przed-i-po/
Osłabiono mięsień żwacz???? że niby czym???? Muszę poczytać.. Efekt nie zły prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
to zdjęcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Tu jest opisany fajnie Ulthera http://kobieta.wp.pl/modelowanie-twa...2712181929089a
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
I w tym artykule masz też opis traktowania mięśnia żwacza botoksem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zauważyłam, że jesteś nieźle rozemocjonowana zabiegami ![]() ![]() Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-03-05 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Konto usunięte
|
Tak sie zastanawiam. W uk to chyba bardzo nieopłacalne
![]() Zreszta tutaj to cieżko o kupno kosmetyków z kwasami... Gosia moze ty cos tam szukałas ![]() Ja od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad derma rollonem ![]() Bo zmarszczki to ja mam jak sie uśmiecham a tak to nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
La Mary nie jestem.
Tylko pytacie więc szukam artykułów,wklejam zdjęcia,cytuje i odpowiadam.. Na razie szukam odpowiedzi czy warto inwestowac w Ulthera itd.. Przy okazji dowiaduję się o mięsniach żwacza ![]() (tak Dircik -czytałam) Fajnie mieć taka rozpiskę estetyki.. Tylko puenta powinna zawierać informację-skąd wytrzasnąć kasę na te hm przyjemności.. Jeżeli przyjemnościa można nazwać strzelanie pod oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
To o kocie czytałam, może na podstawie książki zrobiono film, bardzo fajne, kot faktycznie pomogł facetowi, bo nagle stał się za kogos odpowiedzialny
![]() Czytam szybko, ale tez cos mi się musi spodobać, przykuc uwagę. Przed Kossakowska siegnełam po Zakazaną krolową, o Katarzynie de Valois, ale mnie nie wciagneła. Przeczytałam jakies 80 stron, lecz spolegliwość i plastyczność i bezwolność bohaterki mnie po prostu zniechęciły. Ja rozumiem, ze ktoś może taki być z natury, albo gdy mu się złamie wole, ale po prostu nie miałam ochoty dalej czytac o jej zyciu ![]() Czytam Party, wydanie o medycynie estetycznej. Jak zawsze bardzo zachwalają mezoterapie, czyli zabieg, który mi kompletnie nie pasuje. Ja rozumiem, ze dla kogos może być swietny, wierze w osocze i peptydy i inne cuda, ale moja skłonność do siniaków uniemozliwia normalny zabieg ![]() ![]() A bezigłowa, o ile przyjemna - o tyle - wiec efekty sa o wiele słabsze... ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Lasera nie miałam i się don nie spiesze. Owszem, wygląda się na początku, jak na tym zdjęciu, cudów nie ma, choć lasery sa rozniste teraz...Fotona 4D wygląda ciekawie, bo ma nie być takiego rumienia ![]() Dla mnie najgorsze wszystkie wkłucia, bo nic tego nie zamaskuje na mojej skorze. Ale dziewczyny miały i nie wyglądały tragicznie, wiec to rzecz indywidualna. Kwas hialuronowy może być gęstszy ( bardziej uscieciowany) i wtedy jest wypełniaczem, do ust, do policzków, do bruzd typu dolina łez, bruzdy nosowo-wargowe. Albo jest nieusieciowany, rzadki i wtedy mezoterapią roznego typu. Wbrew pozorom podawanie gęstego może być przyjemniejsze ( poza ustami), bo robi się to kaniula, nie igła. No i ukłuc jest pare, a nie parędziesiąt ![]() ![]() Ulthera daje wewnętrzne podgrzanie tkanek, nie z zewnątrz ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Miszka, Caffee może nie potrzebować wypełnienia, od tego jest lekarz, by skonsultował i ocenił ![]() Gosia, klasyczna mezo jest polecana wszystkim, wszędzie praktycznie ( wyjątek - moja skromna osoba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Miszka, botoksem osłabia się żwacze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Mon Cherry, ja kupiłam roll i wywaliłam. Trzeba dużego samozaparcia, by regularnie i uczciwie masowac się wałkiem z iglami, cos jak masaz tarką do ziemniaków. Już wole zapłącic kosmetyczce za mezo krotkoigłowa - bo to właśnie jest roll w wersji profesjonalnej ![]() Cagge, mezoterapią igłowa jest prosta, jak cep. smarowanie twarzy kremem znieczulającym, czekanie z nim 30-60 min, potem koktajl, jaki ma być podany - peptydy, kwas hialuronowy, osocze itp. A potem pani/pan wbija Ci w twarz igłe punkt po punkcie i deponuje małe dawki koktajlu gesto na całej twarzy. Dodatkowo możesz być chłodzona. Do wieczora sa grudki, wiec po wyglądasz, jak ofiara zarazy. Dlaczego nie lubie? BO mimo znieczulenia, czekania, roznych lekarzy - bolało mnie, jak diabli. Nie uważam się za szczególnie wrazliwa, może inni czuja inaczej. ja czułam kazde z ukłuc, a imie ich legion...Ponad 100 na pewno. Lezysz i cierpisz...albo przynajmniej ja leze i cierpie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Witam się z kawą
![]() Słyszałyście, że nadchodzi ochłodzenie..nawet mróz ma być w nocy znowu ![]() ![]() Ależ ma dzięki wam czytania ![]() Czas do pracy. Miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze cos dodam do elaboratu z wczoraj
![]() Gosia, mezo czy cokolwiek zrobisz, jeśli chcesz czy kiedy zechcesz, to kwestia Twojej decyzji, a nie przymusu wieku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Gang Iren
|
Dzięki Kama za rady
![]()
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Widziałam wczoraj prognozy pogody na najbliższe dni i nie wygląda to zachęcająco. Dobrze, że weekend był ciepły. Wczoraj w ramach spaceru z psem, zrobiłam 6 km ![]() Dziewczyny, jestem laikiem odnośnie tych zabiegów, o których piszecie. Dla mnie to czarna magia. Miszka, ja nie zamawiałam niczego na biochemii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda wczoraj rozmawialam z TZem ze może bym chciała coś zrobić z czołem ale nie wiem czy az tak bardzo tego potrzebuję... moze jeszcze nie teraz...moze za jakiś czas... co prawda nie usłyszałam, ze nie bo nie... tylko ze jeśli odczuwam potrzebę.... my tez wykorzystaliśmy weekend do wędrowania i dotleniania się ![]() kawa i milego dnia ![]()
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Kawa już wypita a ja nawet nie zdążyłam wszystkiego przeczytać... gorrrrące tematy
![]() W temacie poprawiania urody - oglądam ostatnio świetny serial HBO - "Big little lies", gdzie można podziwiać kunsztownie zrobioną buźkę Nicole Kidman: http://www.imdb.com/title/tt3920596/...r/rm3937153536 ...już chyba wolę zmarchy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Gang Iren
|
Caffe, a mnie się ona podoba na tych zdjęciach... a może dobrze nie widać?
#4280 |
Zakorzenienie
|
Mnie ten temat interesuje, wiec zgłębiam wiedze
![]() ![]() ![]() ![]() Tak samo usta. Musi być duzy umiar i wyczucie na pierwotnie wąskich ustach, by efekt był naturalny. Szczerze mowiac rzadko to widze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Gosia, w serialu pani Nicole jest często zasłonięta włosami
![]() I usta jakieś niepokojąco dziwne, jakby opadły piętro niżej ![]() Nie chcę tu być złośliwa, to tylko "reaserch" - warto wiedzieć co nas czeka po tych wszystkich cudownych zabiegach. Ich opisy są uwodzicielskie, wyobrażamy sobie siebie jako taką 20-letnią brzoskwinkę - a rezultat niekoniecznie taki jak po zaprzedaniu duszy diabłu ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- O właśnie Kama - temat jest ciekawy, warto go zgłębiać ![]() I nie wszystkie kobiety zdają sobie sprawę, że nie zawsze urodę da się poprawić... Owszem, usunąć rażący defekt typu niesymetryczny czy bardzo garbaty nos - to sprawi, że twarz wyładnieje - ale drastyczna zmiana kształtu ust "bo takie pełne bym chciała jak Angelina" - to już niestety tylko Pan Bóg potrafi dobrze zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
mar_jolka
|
Chyba sie zalamalam tym co czytam.. Tyle zabiegow o ktorych nic nie slszalam- nawet nazwy slysze pierwszy raz Ja do tej pory nie robilam zadnych zabiegow odmladzajacych oprocz karboksyterapii w bruzdy nosowe. Nie wiem czy moze cos zaniedbalam? Czy nie powinnam zrobic jakiegos wypelniacza w.. no wlasnie tylko w co??? patrze w lustro i nie odrzuca mnie od tego co widze... ale... z moze jednak powinnam sobie wstrzyknac kwas hialuronowy? Ale.. to podobno tylko efekt chwilowy.. na pol roku... a cena ok 1000zeta.. nie wiem jak to jest naprawde.. Ktos moze mnie oswieci z cena i trwaloscia efektow zabiegu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No to nie jestem sama ![]() Zadziwiają mnie te posty o zabiegach. Serio ale co post to patrzę na nazwę i te +40 itd. Wiec sobie myśle "pewnie te sie wypowiadają" bo nie chce mi sie wierzyć aby kobiety po trzydziestce a nawet te +40 chodziły co jakis czas na zabiegi. Wstrzykiwały sobie cos w twarz ![]() Dla mnie to abstrakcja. Tym bardziej jak patrzę na młode kobiety które ciagle cos poprawiaja tym kwasem. Jak nie usta to podnoszą policzki w bardzo młodym wieku. A co będzie na stare lata? Operacje plastyczne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Gang Iren
|
Mnie to nie razi. Ważne, żeby żyć w zgodzie ze sobą i sobie się podobać.
A znałam dwie dziewczyny, które mając jedna 25 lat, druga ciut więcej miały naprawdę duże zmarszczki.
#4285 |
Gang Iren
|
Polecam tani, fajny tusz. Kilka pociągnięć i super efekt według mnie (ale czarny z tego essence już niestety nie)
0349905_l.jpg
#4286 |
Zakorzenienie
|
Mon Cherry, Marjolka, na zabiegi się chodzi, jak się chce, a nie dlatego, ze trend, powinno się, ten wiek itd.
![]() ![]() Jeśli Wy, dziewczyny, nie czujecie potrzeby naprawienia trochę tego, co przyniosł czas - ok. To - co iles razy powtarzałam - wolny wybór. Nie robi się tego, bo kolezanka poszła, bo mnie stać. Robi się, bo pewnego dnia w lustrze cos zaczyna irytować. I tyle. I tez tu żadna z nas nie mowi o lataniu w kołko do gabinetu i poprawianiu włąsnej urody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Maskotka
![]() Mnie estetyczna ciekawi,ale i przeraża. Żwacze,sracze.. Byłam w szoku jak przeczytałam,ze tak się wyszczupla twarz.. W co jeszcze mozna wcisnąc botox.. ![]() Chyba wolę nie wiedzieć ![]() Kama które to te gęste kwasy ? Czym sie różnią od tych podawanych w bruzdy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Gang Iren
|
Teraz to i mnie wyobraźnia działa: w co jeszcze można wcisnąć botox
![]()
#4289 | |
Konto usunięte
|
Ja wiem, ze tutaj nikt nie namawia. Ale patrzę na młode kobiety i widać "a to usta większe, a to policzki"
I to juz w wieku 25 lat. Przykład taki z tv to te laski z warsaw shore. Masakra! To ma 22 lata a juz wyszczuplanie twarzy, jakies linki, wary obciagary. To wszystko idzie w zła stronę. Dziwie sie, ze lekarz nie odradza. A właśnie liczy sie kasa. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Pojadę do wilko u mnie. Moze cos będzie. Bo szafa uboga u mnje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zadomowienie
|
MonCherry -gwoli ścisłości (i ze ściśniętym nieco gardłem
![]() ![]() Efekt mojej estetycznej to komentarze w stylu - byłaś na wakacjach? wyglądasz na wypoczętą ![]() ![]() Ale, jak wspomniała Kama - dla każdego coś miłego. Co do cen - Restylane Skinbooster może kosztować 500-700 zł i "wystarczyć" na rok. To i dużo, i niekoniecznie - w porównaniu z cenami niektórych selektywnych kosmetyków, czy regularnych zabiegów kosmetycznych, wśród których "wierzę" głównie w masaż twarzy, resztę można zrobić w domu za ułamek ceny. I w sumie - nie najważniejsze jest, że wygląda się młodziej, ale to, że niektóre oznaki wieku powodują, że wyglądamy na wiecznie zmęczone i smutne, to mi naprawdę przeszkadza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.