|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Z deszczem w butach
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Ja teraz do wózka nie zakładam czapeczki, wydaje mi się, że młody jest w gondoli wystarczająco osłonięty. 2 dni temu założyłam pod wieczór, gdy chodzilismy w chuście, bo robiło się już chłodniej, a tak nawet po kąpieli nie zakładam.
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, my po kąpieli też nigdy nie zakładamy, nawet nie pomyśleliśmy :/ a może wypadałoby, ehh, te dylematy mamy i taty
|
|
#4263 |
|
Zadomowienie
|
Ja czapeczkę zakładam tylko do chusty jak prazy słońce. Poza tym body z krótkim + spodenki albo pajacyk. Manipuluje najwyżej przykryciem.
|
|
|
|
#4264 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, kolejny raz z cyklu nieudolna matka pyta:
Piszecie o dłuższych spacerach, czy w ich trakcie zmieniacie pieluchy? Czy przykładowo jak maluch śpi a słyszy cie że poszła kupa przewijacie? Tym samym wybudzacie? ? Pytam bo u nas ten nieszczęsny dupolek odparzony jeszcze już przez chwile uspokoiły się te wodniste kupki a dzisiaj znowu widzę że to samo i przy takiej ilości i ich konsystencji nie jestem w stanie zadka utrzymać w czystości. W przyszłym tygodniu pediatra prywatnie bo ten na NFZ mówi że ten stan jest normalny co mnie wciąż dziwi
|
#4265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy nie wybudzam, zeby zmienic pieluszke. Szczegolnie na spacerze. Jak zacznie przeszkadzac to sam sie upomni i obudzi. Spedzaj z dupka jak najwiecej czasu bez pieluszki. Nawet jak trzeba bedzie wstawic pranie jedno za drugim. |
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
U nas qpsztal raz na 3-4 dni więc Nina się sama wybudza na szampana z tej okazji
|
|
#4267 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
:p czasami odradzaja tez uzywanie tamponow Ogolnie chodzi o to ze mozna zahaczyc i uszkodzic/zerwac spirale(te "wąsy")i nie bedzie juz miec takiego dzialania. Nie wiem tylko czy chodzi o oba rodzaje spirali bo jest hormonalna i plemnikobojcza. Czy one sa w budowie takie same czy sie cos roznia. Moze przy ktorejs mozna szalec Bede dopiero sie dowiadywac na kontroli u ginekologa po pologu Cytat:
Polecam na dupcie kapiel w krochmalu, naprawde skora i dupcia jest super po tym, a u nas tez byla lekko podrazniona. No i tez klade na podkladzie, przykrywam pieluszka(zeby nie siknal na twarz sobie xD) i tak lezy i wietrzy sie dupolek
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4268 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Moje dziecko jest dzis nieodkladalne. Chyba bede musiala spac z nia na klacie, bo jak tylko probuje odlozyc to jest ryk... |
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet moje babcie w jakieś rzucanie uroków nie wierzą. Skąd to się wzieło? Jakaś paranoja.
Niektórzy muszą w coś wierzyć, nawet jeśli to głupoty.
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, bardzo sie martwię - probuję uskuteczniać wietrzenia dupolka, sikanie w trakcie to nie problem, bardziej chodzi o to, że u nas dosłownie Mała kichnie czy poruszy nóżkami i wodnista kupka wypływa, w ciągu godziny wietrzenia nieustannie wypływ - ja to fiksuję, że to jakaś biegunka i że się odwodni. Lekarz powiedział, że przy kp tak jest i to ma sie unormować, ale ja juz przeczytalam cale internety, że maks kup w ciągu doby to 10, a u nas wypływ nieustający i odparzenie - ale juz nie zaczerwienienie tylko takie mikro ranki jak przy pękających ustach na mrozie - ja sie wykończę.
|
#4271 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje kawał chłopa ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
Źle to mają w głowach Ci ludzie, co takie głupoty gadają. Co to ma być?! Chyba ktoś leczy swoje kompleksy udając znawce. Niczym się nie przejmuj. Jesteś wspaniałą Mamą i nie pozwól żeby ktoś to myślenie o sobie samej zmienił! Nikt takiego prawa nie ma ![]() Wywal to z pamięci a następnym razem odgadaj im coś, albo podaruj maść na ból d*py. Ściskam ! |
||
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Madlenka- maśc na ból dupy - make my day!
Nie śpie. Cała ciąże zero problemów ze spaniem, dziś gdy wybił tp leże z oczami jak 5zł. A właśnie dziś najbardziej bym chciała spać, dziś i w najbliższych dniach bo za dużo w nocy się myśli. Człowiek się tylko nakręca.
|
|
#4273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie macie karuzele do łożeczek? Podacie linki? Chce kupić coś małego (na łóżku mam przewijak i jak dojdzie karuzela, to boje się, że będzie problem, żeby dziecko do łóżka włożyć:P), ale z pozytywką i projektorem. ---------- Dopisano o 02:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#4274 |
|
Wtajemniczenie
|
A obcinalyscie już paznokietki? W którym tygodniu? Jejku moja strasznie niespokojnie śpi, wzdryga się, polezy pięć minut i koncert
nie wiem co zrobić, by dobrze spała i nie płakała...na rękach nie mogę jej cały czas nosić, bo od jutra jestem sama to całkiem nic nie zrobię ((
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4276 |
|
Wtajemniczenie
|
A odnośnie pieluch dady używała któraś? Ktoś na forum pisał, że kupson z nich ucieka...to prawda?
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obcielam dokladnie trzy dni temu, bo juz same sie nie kruszyly a maly sie drapal okropnie, szczegolnie jak lezal na brzuchu. Dzisiaj konczymy miesiac jak to szybko leci!!!
|
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co z tymi karuzelami?
Planuje dzisiaj spacer do smyka
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ja bym traz szukala takiej z odginajacym sie palakiem ale nie wiem czy takie sa
Ciezko wlozyc mala do lozeczka jak toto dynda tak na srodku Poki co jednak zdjelam, bo 2 tygodniowe bobo nie jest sainteresowane ani karuzelka, ani spaniem w lozeczku
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto kolwiek widział, kto kolwiek wie?
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-05-29 o 07:49 |
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
fruzja , jesteśmy bardzo zadowoleni, wieczorem owijałam się jeszcze trochę nieporadnie i kilka minut kociak ryczał, ale później odleciał kompletnie. Właśnie szukamy dłuższej chusty, bo mamy ciut krótką.
Znalazłam sposób żeby kociaka o 5 uśpić - pomogło przytulenie go jak na łyżeczkę, tylko się bałam że przygniotę
|
|
|
|
#4283 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Czekoladki, ja bym przewijala na spacerze, jeśli okoliczności by sprzyjały. |
|
|
|
#4284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dziewczyny jak czesto Wasze dzieci wczoraj chcialy ssac? Pytam w kwestii upalu- bo u nas bylo 28 stopni a ja walcze o calkowite kp bez dokarmiania butla i jak wczoraj widzialam jej jezyczek, ktory ciagle chcial pic to jej dawalam piers. W efekcie sie przejadla i zwymiotowala pierwszy raz...Czy Wasze dzieci tez tak bez przerwy pracuja jezyczkiem w upal? Do tej pory jadlam wszystko jak leci, nie stosowalam zadnej diety i bylo wszystko super a wczoraj zjadlam troche truskawek i mamy kupe za kupa. Ciekawe czy to wina truskawek czy sobie wkrecam... Cytat:
Jak sie nie poprawi w ciagu 2 dni to tez idziemy do lekarza. Najwazniejsze, zeby dziecko duzo pilo. Pilnuj tego i bedzie dobrze .A lekarz na nfz moze miec racje. Pamietam jak u starszaka dwa razy byla krew w kupie i 2 lekarzyvpowiedzialo, ze przy kp tak moze sie zdarzyc, oby nie przy kazdej kupce. Cytat:
|
||
|
|
|
#4285 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, z mala jeszcze nie zmienialam pieluchy na spacerze ale ze starszakiem jak byl malutki to nie raz
Dzis ladnie spalysmy- budzilam sie bez budzika, sama co 3 h ! Dawalam w nocy tylko 1 piers na karmienie. Nie wiem czy dobrze. Obudzilam sie przed 6 z bolem piersi i uciagnelam 130 ml z jednej i 50 ml z drugiej... jak juz moja mala zacznie jesc tylko piers to koncze odciaganie laktatorem! Mam juz uciagniety zapas 3,5 litra mleka zebrany w 1,5 tygodnia. Ale to celowe bo bede miec rezonans szyi a wtedy lepiej nie kp. No i czasem tatusiowi sie przyda jak gdzies wyjde.
|
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w dniu terminu porodu. Ale jego ani widać ani słychac.
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Ja góra 50 ml laktatorem wyciągam w systemie 7-5-3
---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Weźmie Cie z zaskoczenia
|
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pazurki obcinalam juz 2 razy.
Kurcze pampers naruszyl pepek i ten zaczal krwawic cos powinnjm z nim zrobic?Konsternacja u mojej malej tez taka kupka boje sie cokolwiek jesc ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

nie wiem co zrobić, by dobrze spała i nie płakała...na rękach nie mogę jej cały czas nosić, bo od jutra jestem sama to całkiem nic nie zrobię
TEN dzień: 09.08.2014