Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-28, 22:04   #4261
daggmara
Z deszczem w butach

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Ja teraz do wózka nie zakładam czapeczki, wydaje mi się, że młody jest w gondoli wystarczająco osłonięty. 2 dni temu założyłam pod wieczór, gdy chodzilismy w chuście, bo robiło się już chłodniej, a tak nawet po kąpieli nie zakładam.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 22:08   #4262
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Ja teraz do wózka nie zakładam czapeczki, wydaje mi się, że młody jest w gondoli wystarczająco osłonięty. 2 dni temu założyłam pod wieczór, gdy chodzilismy w chuście, bo robiło się już chłodniej, a tak nawet po kąpieli nie zakładam.
Kurde, my po kąpieli też nigdy nie zakładamy, nawet nie pomyśleliśmy :/ a może wypadałoby, ehh, te dylematy mamy i taty
Stary 2016-05-28, 22:15   #4263
fruzjape
Zadomowienie

Ja czapeczkę zakładam tylko do chusty jak prazy słońce. Poza tym body z krótkim + spodenki albo pajacyk. Manipuluje najwyżej przykryciem.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 22:21   #4264
czekooladki
Zadomowienie

Unhappy Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Witajcie, kolejny raz z cyklu nieudolna matka pyta:
Piszecie o dłuższych spacerach, czy w ich trakcie zmieniacie pieluchy?
Czy przykładowo jak maluch śpi a słyszy cie że poszła kupa przewijacie? Tym samym wybudzacie? ?
Pytam bo u nas ten nieszczęsny dupolek odparzony jeszcze już przez chwile uspokoiły się te wodniste kupki a dzisiaj znowu widzę że to samo i przy takiej ilości i ich konsystencji nie jestem w stanie zadka utrzymać w czystości. W przyszłym tygodniu pediatra prywatnie bo ten na NFZ mówi że ten stan jest normalny co mnie wciąż dziwi
Stary 2016-05-28, 22:38   #4265
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość

Czy przykładowo jak maluch śpi a słyszy cie że poszła kupa przewijacie? Tym samym wybudzacie? ?

Pytam bo u nas ten nieszczęsny dupolek odparzony jeszcze już przez chwile uspokoiły się te wodniste kupki a dzisiaj znowu widzę że to samo i przy takiej ilości i ich konsystencji nie jestem w stanie zadka utrzymać w czystości. W przyszłym tygodniu pediatra prywatnie bo ten na NFZ mówi że ten stan jest normalny co mnie wciąż dziwi

Nigdy nie wybudzam, zeby zmienic pieluszke. Szczegolnie na spacerze. Jak zacznie przeszkadzac to sam sie upomni i obudzi.
Spedzaj z dupka jak najwiecej czasu bez pieluszki. Nawet jak trzeba bedzie wstawic pranie jedno za drugim.
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 22:45   #4266
Monanka83
Zakorzenienie

U nas qpsztal raz na 3-4 dni więc Nina się sama wybudza na szampana z tej okazji
Stary 2016-05-28, 23:17   #4267
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
A mnie chyba dobrze zszyli albo abstynencja zadzialal, bo bylo ciasno ostatnio albo moze to te cwiczenia ;p
Tez planuje spirale, a co masz na mysli ze nie wolna nic wkladac??
Noo chodzi glownie o roznego rodzaju zabawki, jakas glebsza penetracja itp. :p
:p czasami odradzaja tez uzywanie tamponow
Ogolnie chodzi o to ze mozna zahaczyc i uszkodzic/zerwac spirale(te "wąsy")i nie bedzie juz miec takiego dzialania. Nie wiem tylko czy chodzi o oba rodzaje spirali bo jest hormonalna i plemnikobojcza. Czy one sa w budowie takie same czy sie cos roznia. Moze przy ktorejs mozna szalec Bede dopiero sie dowiadywac na kontroli u ginekologa po pologu

Cytat:
U mnie jest karmienie i swieza pielucha przed spacerem. No i nie mialam kupkowych niespodzianek jeszcze w trakcie, a nawet jak cos to wole przetrzymac i zmienic w domu.
Polecam na dupcie kapiel w krochmalu, naprawde skora i dupcia jest super po tym, a u nas tez byla lekko podrazniona. No i tez klade na podkladzie, przykrywam pieluszka(zeby nie siknal na twarz sobie xD) i tak lezy i wietrzy sie dupolek
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 23:21   #4268
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
A moja matka stwierdzila, ze ja w wakacje rzucilam na nia urok i od tego czasu coraz gorzej z jej zdrowiem... i to tak na serio. Zalamka...

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Synteleia serdeczne gratulacje! Duzy synek!
Trzymam kciuki za dobre wyniki plucek!
Moja tesciowa tez wierzy w rzucanie urokow. Opowiadala mi rozne historie zeby mi to udowodnic. Oczywiscie wywolala tym u mnie tylko smiech. Dzizas jak ta kobieta mnie drazni swoja osoba. Maz tez juz wpadl w furie przez nia, a byla u nas niespelna dobe. Dobra kobieta, ale wyjatkowo meczaca i urwana z choinki.

Moje dziecko jest dzis nieodkladalne. Chyba bede musiala spac z nia na klacie, bo jak tylko probuje odlozyc to jest ryk...
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-28, 23:38   #4269
zabciajs
Zakorzenienie

Nawet moje babcie w jakieś rzucanie uroków nie wierzą. Skąd to się wzieło? Jakaś paranoja.
Niektórzy muszą w coś wierzyć, nawet jeśli to głupoty.
Stary 2016-05-28, 23:46   #4270
czekooladki
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, bardzo sie martwię - probuję uskuteczniać wietrzenia dupolka, sikanie w trakcie to nie problem, bardziej chodzi o to, że u nas dosłownie Mała kichnie czy poruszy nóżkami i wodnista kupka wypływa, w ciągu godziny wietrzenia nieustannie wypływ - ja to fiksuję, że to jakaś biegunka i że się odwodni. Lekarz powiedział, że przy kp tak jest i to ma sie unormować, ale ja juz przeczytalam cale internety, że maks kup w ciągu doby to 10, a u nas wypływ nieustający i odparzenie - ale juz nie zaczerwienienie tylko takie mikro ranki jak przy pękających ustach na mrozie - ja sie wykończę. pytalam o to przewijanie na spacerach bo w trakcie spaceru tez wypływ a jak jest tak gorąco to wiadomo że dupelek sie dalej odparza
Stary 2016-05-29, 00:22   #4271
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez synteleia Pokaż wiadomość
Hej urodziłam wczoraj (wywołanie) o 22.45. Synek Ksawery, waga 4040 g, porod sn

Gratulacje kawał chłopa

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Zle ubieram, zle podnosze, nawet zle karmie... :'(

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Źle to mają w głowach Ci ludzie, co takie głupoty gadają. Co to ma być?! Chyba ktoś leczy swoje kompleksy udając znawce. Niczym się nie przejmuj. Jesteś wspaniałą Mamą i nie pozwól żeby ktoś to myślenie o sobie samej zmienił! Nikt takiego prawa nie ma
Wywal to z pamięci a następnym razem odgadaj im coś, albo podaruj maść na ból d*py. Ściskam !
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 01:29   #4272
zabciajs
Zakorzenienie

Madlenka- maśc na ból dupy - make my day!

Nie śpie. Cała ciąże zero problemów ze spaniem, dziś gdy wybił tp leże z oczami jak 5zł. A właśnie dziś najbardziej bym chciała spać, dziś i w najbliższych dniach bo za dużo w nocy się myśli. Człowiek się tylko nakręca.
Stary 2016-05-29, 04:46   #4273
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wasze maluchy też już się wgapiaja w zawieszki na Bujaczkach czy w wózkach? Wooooow, ja jestem pod wrażeniem jak mała już wszystko obserwuje!
Ja nie mam jeszcze żadnych zawieszek, ale kupiłam karty kontrastowe i kładę jej z boku łóżeczka. Bacznie obserwuje

Jakie macie karuzele do łożeczek? Podacie linki? Chce kupić coś małego (na łóżku mam przewijak i jak dojdzie karuzela, to boje się, że będzie problem, żeby dziecko do łóżka włożyć:P), ale z pozytywką i projektorem.

---------- Dopisano o 02:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Kurde, my po kąpieli też nigdy nie zakładamy, nawet nie pomyśleliśmy :/ a może wypadałoby, ehh, te dylematy mamy i taty
Ja zakładam, ale u nas zawsze okno otwarte w drugiej części mieszkania, a ja tam zazwyczaj karmie. Kąpiel jest wieczorem, później karmienie, wiec bez czapki ani rusz
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 05:30   #4274
no_doubt
Wtajemniczenie

A obcinalyscie już paznokietki? W którym tygodniu? Jejku moja strasznie niespokojnie śpi, wzdryga się, polezy pięć minut i koncert nie wiem co zrobić, by dobrze spała i nie płakała...na rękach nie mogę jej cały czas nosić, bo od jutra jestem sama to całkiem nic nie zrobię ((

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 05:44   #4275
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
A obcinalyscie już paznokietki? W którym tygodniu? Jejku moja strasznie niespokojnie śpi, wzdryga się, polezy pięć minut i koncert nie wiem co zrobić, by dobrze spała i nie płakała...na rękach nie mogę jej cały czas nosić, bo od jutra jestem sama to całkiem nic nie zrobię ((
Na początku nie powinno się obcinać. Same się ścierają. U mnie mała we wtorek skończy 3 tydzień i jeszcze nie widzę, żeby była potrzeba obcinać.
Stary 2016-05-29, 07:06   #4276
no_doubt
Wtajemniczenie

A odnośnie pieluch dady używała któraś? Ktoś na forum pisał, że kupson z nich ucieka...to prawda?

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 07:10   #4277
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
A odnośnie pieluch dady używała któraś? Ktoś na forum pisał, że kupson z nich ucieka...to prawda?
Ja używałam. Używałam tez pampers premium ale najlepiej się sprawdziły bella happy start. U nas jest kruszynka, teraz już dobila do wagi 3 200, ale porównując te trzy rodzaje new born, bella happy są najmniejsze. Zdarzyło mi się, że kupka uciekła, ale nie winie za to pampersow, zwyczajnie jak za slabo zapniesz albo za nisko, to ucieknie
Stary 2016-05-29, 07:18   #4278
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:

Obcielam dokladnie trzy dni temu, bo juz same sie nie kruszyly a maly sie drapal okropnie, szczegolnie jak lezal na brzuchu.

Dzisiaj konczymy miesiac jak to szybko leci!!!
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 07:21   #4279
gingerbre
Zakorzenienie

Dziewczyny co z tymi karuzelami? Planuje dzisiaj spacer do smyka
Stary 2016-05-29, 07:41   #4280
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Dziewczyny co z tymi karuzelami? Planuje dzisiaj spacer do smyka
Ja bym traz szukala takiej z odginajacym sie palakiem ale nie wiem czy takie sa
Ciezko wlozyc mala do lozeczka jak toto dynda tak na srodku Poki co jednak zdjelam, bo 2 tygodniowe bobo nie jest sainteresowane ani karuzelka, ani spaniem w lozeczku
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 07:48   #4281
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Ja bym traz szukala takiej z odginajacym sie palakiem ale nie wiem czy takie sa
Ciezko wlozyc mala do lozeczka jak toto dynda tak na srodku Poki co jednak zdjelam, bo 2 tygodniowe bobo nie jest sainteresowane ani karuzelka, ani spaniem w lozeczku
Cenna uwaga - elastyczny i giętki pałąk poszukiwany Kto kolwiek widział, kto kolwiek wie?

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-05-29 o 07:49
Stary 2016-05-29, 08:22   #4282
pluszowy_kot
Zakorzenienie

fruzja , jesteśmy bardzo zadowoleni, wieczorem owijałam się jeszcze trochę nieporadnie i kilka minut kociak ryczał, ale później odleciał kompletnie. Właśnie szukamy dłuższej chusty, bo mamy ciut krótką.
Znalazłam sposób żeby kociaka o 5 uśpić - pomogło przytulenie go jak na łyżeczkę, tylko się bałam że przygniotę
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 08:25   #4283
lourose
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Czekoladki, ja bym przewijala na spacerze, jeśli okoliczności by sprzyjały.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 08:35   #4284
konsternacja
Zakorzenienie

Dzien dobry

Dziewczyny jak czesto Wasze dzieci wczoraj chcialy ssac? Pytam w kwestii upalu- bo u nas bylo 28 stopni a ja walcze o calkowite kp bez dokarmiania butla i jak wczoraj widzialam jej jezyczek, ktory ciagle chcial pic to jej dawalam piers. W efekcie sie przejadla i zwymiotowala pierwszy raz...Czy Wasze dzieci tez tak bez przerwy pracuja jezyczkiem w upal?

Do tej pory jadlam wszystko jak leci, nie stosowalam zadnej diety i bylo wszystko super a wczoraj zjadlam troche truskawek i mamy kupe za kupa. Ciekawe czy to wina truskawek czy sobie wkrecam...

Cytat:
Dzięki dziewczyny, bardzo sie martwię - probuję uskuteczniać wietrzenia dupolka, sikanie w trakcie to nie problem, bardziej chodzi o to, że u nas dosłownie Mała kichnie czy poruszy nóżkami i wodnista kupka wypływa, w ciągu godziny wietrzenia nieustannie wypływ - ja to fiksuję, że to jakaś biegunka i że się odwodni. Lekarz powiedział, że przy kp tak jest i to ma sie unormować, ale ja juz przeczytalam cale internety, że maks kup w ciągu doby to 10, a u nas wypływ nieustający i odparzenie - ale juz nie zaczerwienienie tylko takie mikro ranki jak przy pękających ustach na mrozie - ja sie wykończę. pytalam o to przewijanie na spacerach bo w trakcie spaceru tez wypływ a jak jest tak gorąco to wiadomo że dupelek sie dalej odparza
U nas tez zrobily sie takie ranki na pupce. Od wczoraj mamy kupe za kupa, wlasnie taka wodnista... Dzis nie jem zadnych nowosci. A jak na zlosc mamy zaproszenie do knajpy...
Jak sie nie poprawi w ciagu 2 dni to tez idziemy do lekarza. Najwazniejsze, zeby dziecko duzo pilo. Pilnuj tego i bedzie dobrze.
A lekarz na nfz moze miec racje. Pamietam jak u starszaka dwa razy byla krew w kupie i 2 lekarzyvpowiedzialo, ze przy kp tak moze sie zdarzyc, oby nie przy kazdej kupce.

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Ja używałam. Używałam tez pampers premium ale najlepiej się sprawdziły bella happy start. U nas jest kruszynka, teraz już dobila do wagi 3 200, ale porównując te trzy rodzaje new born, bella happy są najmniejsze. Zdarzyło mi się, że kupka uciekła, ale nie winie za to pampersow, zwyczajnie jak za slabo zapniesz albo za nisko, to ucieknie
Bardzo madrze mowisz. Ja sie smieje, ze przy pierwszym dziecku nie umialam pueluch zakladac bo kupa byla wiecznie na plecach lub uciekala bokiem. A teraz bajka- mala ma ponad 5 tyg i takich rewelacji nie bylo
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 08:40   #4285
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Obcielam dokladnie trzy dni temu, bo juz same sie nie kruszyly a maly sie drapal okropnie, szczegolnie jak lezal na brzuchu.

Dzisiaj konczymy miesiac jak to szybko leci!!!
I u nas miesiac

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 08:42   #4286
konsternacja
Zakorzenienie

Aha, z mala jeszcze nie zmienialam pieluchy na spacerze ale ze starszakiem jak byl malutki to nie raz

Dzis ladnie spalysmy- budzilam sie bez budzika, sama co 3 h! Dawalam w nocy tylko 1 piers na karmienie. Nie wiem czy dobrze. Obudzilam sie przed 6 z bolem piersi i uciagnelam 130 ml z jednej i 50 ml z drugiej... jak juz moja mala zacznie jesc tylko piers to koncze odciaganie laktatorem! Mam juz uciagniety zapas 3,5 litra mleka zebrany w 1,5 tygodnia. Ale to celowe bo bede miec rezonans szyi a wtedy lepiej nie kp. No i czasem tatusiowi sie przyda jak gdzies wyjde.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 08:47   #4287
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Aha, z mala jeszcze nie zmienialam pieluchy na spacerze ale ze starszakiem jak byl malutki to nie raz

Dzis ladnie spalysmy- budzilam sie bez budzika, sama co 3 h! Dawalam w nocy tylko 1 piers na karmienie. Nie wiem czy dobrze. Obudzilam sie przed 6 z bolem piersi i uciagnelam 130 ml z jednej i 50 ml z drugiej... jak juz moja mala zacznie jesc tylko piers to koncze odciaganie laktatorem! Mam juz uciagniety zapas 3,5 litra mleka zebrany w 1,5 tygodnia. Ale to celowe bo bede miec rezonans szyi a wtedy lepiej nie kp. No i czasem tatusiowi sie przyda jak gdzies wyjde.
3,5 litra

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-29, 08:51   #4288
zabciajs
Zakorzenienie

Witam się w dniu terminu porodu. Ale jego ani widać ani słychac.
Stary 2016-05-29, 08:52   #4289
gingerbre
Zakorzenienie

Ja góra 50 ml laktatorem wyciągam w systemie 7-5-3

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Witam się w dniu terminu porodu. Ale jego ani widać ani słychac.
Weźmie Cie z zaskoczenia
Stary 2016-05-29, 08:54   #4290
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Ja pazurki obcinalam juz 2 razy.

Kurcze pampers naruszyl pepek i ten zaczal krwawic cos powinnjm z nim zrobic?

Konsternacja u mojej malej tez taka kupka boje sie cokolwiek jesc

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości