|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Koleżanka też miała taką sytuacje - i to kilkukrotnie już UPS zostawiał paczki u sąsiadów.
Tyle, że to już dosyć dawno już było.. widać mają takie prikazy...
#4262 |
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie czytam ich regulamin...
Pkt. 10 Ups może dostarczyć przesyłkę do odbiorcy określonego w dowodzie nadania lub do innej osoby, która oświadcza, że jest upoważniona do odebrania przesyłki w imieniu odbiorcy (np. osoby przebywającej w tym samym lokalu, co odbiorca lub sąsiadów odbiorcy). Co więcej jak sie wczytać, to oni za nic nie ponoszą odpowiedzialności, mogą dać naszą przesyłkę byle komu, kto sie pod rękę nawinie... Nawet sprzątaczce osiedlowej, bo przebywała w tym samym lokalu czyt. bloku, czy jakiemuś obcemu przebywającemu na klatce schodowej, bo oświadczył, że jest uprawniony do odebrania przesyłki...
#4263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O k**** ;/ Dobrze, że jak coś zamawiam kurierem to zawsze podaje adres do pracy - duża firma, przewoźnicy wiedzą co i jak i gdzie paczki zostawiać...
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Też miałam taką sytuację i co najśmieszniejsze z moim laptopem. Przecież sąsiad może być złośliwy, tudzież chory psychicznie i wywalić naszą przesyłkę przez okno. I co, nikt nie ponosi odpowiedzialności?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
hmm.... ale takie oswiadczenie ze ktos jest upowazniony powinno byc co najmniej na pismie ...
sama bym nie chciala zeby moje przesylki trafialy do nie tych sasiadow co trzeba - bo nie wszyscy sa mili.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zaraz mnie coś trzaśnie...
Robię zamówienie w artfanie - wybieram formę przesyłki, klikam kontynuuj i mi wraca do koszyka... grrrr.. czy to tak często?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
BAN stały
|
a może wyloguj się i znów zaloguj (o ile jest tam zapamiętywanie koszyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Już wiem co było źle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
uwaga szpiedzy z krainy wizażanek
![]() oto wpis z Bukowca: "P.S. Wkrótce zorientujecie się gdzie i po co wyruszamy
![]() ![]() zaczynamy zakłady? ![]() ![]() ja obstawiam wyprawę po minerały do Szwecji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Ja Azje
![]()
#4273 |
Raczkowanie
|
Zgodzę się z Sub, tylko je jeszcze zawężę na Tadżykistan, względnie Turkmenistan
![]() Swoją drogą nie mogę się doczekać co nam tam Wiola wynajdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
Jeśli przesyłka trafiła do sąsiada, znaczy, że kurier nie zastał nas tam, gdzie powinniśmy być. Skoro podajesz adres do domu, to powinnaś w nim być w czasie doręczenia (w UPS-ie z reguły 12-17). To nie poczta, tylko firma kurierska, wyższy poziom usługi dla wyższego poziomem klienta. Jeśli wiesz, że przesyłka ma być nadana w środę, a w czwartek idziesz na 12 godzin do pracy, to podaj adres do pracy. (sytuacja przykładowa, zdaję sobie sprawę z różnych czynników uniemożliwiających czasami odbiór paczki pracy). Po co utrudniać sobie i innym życie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurier ma numer telefonu klienta - i powinien go użyć, co jest niestety nieczęste. Poza tym, nie w każdej pracy można ot tak sobie odebrać prywatną przesyłkę. A jak na przykład trzeba jechać na zajęcia na uczelnię? "Pan przyniesie do Auli Dużej B, na wykład z zaburzeń"? Jeżeli w polu adresat jest mój adres, a nie sąsiada, i nie ma upoważnienia NA PIŚMIE dla nikogo, to paczka ma trafić do mnie do diabła, a nie do sąsiada! Swego czasu kurier chciał zostawić paczkę do mnie u ochroniarza - świetnie, tyle, że paczka miała metr wysokości i pół metra szerokości, a ochrona akurat za doręczanie paczek nie ma płacone, więc musiałabym taszczyć tą gigapakę przez całe osiedle (znam "kulturę" swojej ochrony), chociaż kuier wziął cięzkie pieniądze za doręczenie jej (płaci się od wagi!), o ile oczywiście w koncu dowiedziałabym się, że jest u tej ochrony. Napisałaś to tak, jakby leniwi prymitywni klienci, którzy nie dorośli do tego "wyższego poziomu usługi" (jak sobie przypomnę co się czasem dzieje z przesyłkami kurierskimi, to jakoś mi trudno w ten "wyższy" poziom uwierzyć...), utrudniali życie tym dobrym kurierom, którzy z pełnym poświęceniem i 100% profesjonalizmu wykonują swoją pracę. A w praktyce, paczki giną, paczki są wysyłane w zupełnie inne części kraju niż adres docelowy, paczki są rzucane, niszczone, kurierzy nie zostawiają awiza, nie dzwonią, dają paczki komu popadnie i generalnie mają często wszystko w d***, mimo tego, że przecież mają płacone od doręczonej paczki. I to jest ten "wyższy poziom usług" - ![]() Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2009-03-07 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Generalnie co do kurierów to różnie bywa....
Poza tym ktoś może nadać paczkę w środę - ale po 15... a tego to ja już nie będę wiedzieć, czy paczka nadana przed czy po... i 2 dni mam warować w domu?? nie pojadę na zajęcia bo czekam na kuriera ;/ tiaaa..... i powiem Pani Doktor - przepraszam, na kuriera czekałam... Poza tym ,kurier potrafi przyjechać właśnie nie zaraz na drugi dzień tylko za 2... i tyle.. niestety jestem kilentem o tym niższym poziomie, ponieważ nie siedzę na fotelu prezesa i nie mogę sobie odbierać paczek w biurze ani też nie wezmę wolnego bo czekam na kuriera... Wie też, że jedna Pani zamówiła przesyłkę kurierską no i wyszła... nie sądziła,że jeszcze o tej porze będzie kurier.. to zostawił jej awizo w domofonie przy wejściu do bloku.... przesyłkę mogła odebrać na poczcie..... każdy mógł sobie ten świstek wziąć.. na szczęście sąsiadka szybko to zabrała i doręczyła zaraz jak Pani wróciła.... no ja przepraszam, ale to już była przesada |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Rozeznanie
|
zmartwiłyście mnie tym co piszecie o doręczaniu przez kurierów.
Ja do tej pory nie miałam złych doświadczeń ani w jedną w ani w drugą stronę. Do mnie bardzo różne firmy kurierskiej przyjezdzają, i zawsze wtedy dzwonią do mnie jeśli nikogo akurat nie ma. A w stronę "do" to chyba będę pisać adnotacje "doręczyć wyłącznie pod wskazany adres" , tylko co jeśli ktoś ma dobrych sąsiadów i tak są umówieni że jedni drugim odbierają. Ale w sumie lepiej niech sie kurier dwa razy fatyguje albo dzwoni do Klienta niż żeby paczkę trzeba było szukać po sąsiadach, którzy różni przecież mogą być. A ja już się nie moge doczekać szaleństwa zakupowego ![]() ![]() ![]() Obiecuję, że będę się starała jak najszybciej wstawic do sklepu to co zdobędę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Tak, następnym razem powiem mojemu psu, że nie możemy iść na spacer, bo ja czekam na kuriera, który może być między 10 a 17... A pies niech sika na podłogę...
Ja do tej pory też z kurierami problemów nie miałam, po to właśnie podaje się im nr telefonu, żeby mogli zadzwonić i jak do tej pory wszyscy dzwonili. Dopiero teraz zaczęłam drążyć temat w związku z dostarczeniem mojej przesyłki do bardzo nieodpowiednich sąsiadów i doczytałam w regulaminie to co przytoczyłam. Zszokowało mnie to, bo spodziewałam się więcej po tak bądź co bądź drogiej usłudze.
#4280 |
Raczkowanie
|
Yencia, ubawiłaś mnie, dziewczyno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Podobno jedyną firmą kurierską, która nie ma takiego wpisu w regulaminie jak ten który przytoczyłam jest Masterlink. Ale nie sprawdzałam osobiście.
#4282 |
Zakorzenienie
|
Wiola, koniecznie wstawiaj jak najszybciej
![]() ![]()
#4284 |
Zakorzenienie
|
Złożyłam dziś moje pierwsze zamówienie w Bukowcu ( jaki wstyd, dopiero teraz
![]() Teraz tylko wypatrywać listonosza i dołączyć do grona fanek Bukowca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj miałam pracowity dzień - zrobiłam aż 4 zamówienia. Pierwszy raz aż tyle. Jestem z siebie dumna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Raczkowanie
|
pierwszy raz zamawiałam z Bukowca z tydzień temu, maleńkie kamyczki z myślą o próbie wrapowania ...przyszły śliczności ametystowe oponki mnie zauroczyły i dostałam gratis satynowe kuleczki , bardzo miło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj się w końcu biorę za zamówienia
![]() ![]() Wiolu- nie mogę się doczekać ![]() Kamyku- POLONICUS też nie ma takiego wpisu. Masakra, dwie firmy raptem. A jak trwa wojna z sąsiadami, to chyba lepiej zrezygnować z kuriera ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Rozeznanie
|
A ja zbieram pieniążki i chce poszaleć w bukowcu;D Do tej pory robiłam zakupy w sklepach w których było to co konieczne
![]() ![]()
#4289 |
Raczkowanie
|
Kamyku - Tobie UPS zostawił u sąsiada przesyłkę, a mojemu znajomemu zostawił 32calowy TV za bramką na podjeździe poprostu (to jest minus płacenia z góry a nie za pobraniem u kuriera). Przecież każdy mógł tak jak kurier otworzyć bramkę i poprostu mu ten TV wynieść. A drugiemu znajomemu kurier pomylił bloki, no i owszem, dostarczył do mieszkania 17 tylko że w złym bloku (zresztą co to za człowiek który odbiera paczkę za kogoś kogo w ogóle nie zna widząc że adres się nie zgadza...)...
Dlatego ja kupując ostatnio router i laptopa płaciłam przy odbiorze - żaden sąsiad nie wyciągnąłby 2,5tys żeby odebrać moją paczkę :P A wracając do tematu sklepów - beadshop napisał, że wysyłaja moje perełki jeszcze raz - zobaczymy na ile teraz zamówienie się będzie zgadzać. Edytowane przez MyTigersAngel Czas edycji: 2009-03-09 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.