|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nowości kosmetyczne
Cytat:
Muszę zapolować na ten krem z SPF 20 ![]() Ciekawe też jaki ten płyn micelarny.
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa, jaka będzie seria dla naczynkowców... Póki co jeszcze mi nic z Iwostinu nie podeszło. Brzmi zachęcająco, ale skoro nie nadaje się do demakijażu oczu, to u mnie chyba odpada. Wolę takie wielofunkcyjne kosmetyki. Chociaż z drugiej strony teraz tusz i tak zmywam zielonym Garnierem, więc może... Ale raczej poczekam na opinie
|
|
|
|
|
#4263 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten kompakt. jednego dnia jestem nim zachwycona a nastepnego w ogole nie umiem sie nim zrobic. nie wiem od czego to zalezy
|
|
#4265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jednak chyba go sobie odpuszcze, zwlaszcza ze teraz jestem zachwycona sypkim puderem odbijajacym swiatlo Vipery za cale 18 zl jest tysiac razy lepszy od sypkiego Photogenica Lancome, ktorego bez zalu puscilam w swiat
|
|
#4266 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja coś czuję, ze nie będę do końca zadowolona z kompaktu MF, bo mam strasznie suchą skórę ostatnio, ale prawda taka, że dopóki nie rozczaruję się totalnie albo paletą kolorów, albo samym produktem, to nie wybiję sobie go z głowy.
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam sucha. i to, o czasami wyprawia ten kompakt w glowie mi sie nie miesci...
czasami na wierzch wylaza suche skory, ktorych nie mam, czasami podkresla rozszerzone pory, ktorych sie juz jakis czas temu pozbylam... kiedy uda mi sie go nalozyc dobrze, to ejsem anprawde zadowolona z efektu. ale jak cos idzie nie tak, to plakac mi sie chce. a moja mama bardzo go sobie chwali, a skore ma taka jak ja. nie wiem, od czego to zlaezy...
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś kupiłam ten podkład.
Jutro zdam dokładne relacje jak się sprawuje i jakie będą moje wrażnia
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się bronię rękami i nogami przed tym podkładem, więc im więcej niedobrych opinii tym lepiej dla mnie
Mam nadzieję, że kolory są dla mnie za ciemne i nie kupię
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Stane w obronie kompaktu MF
u mnie sprawuje sie idealnie i coraz bardziej mi sie podoba,tymbardziej ze to zastepstwo za piankowa Isadore jednak macie racje,ze trudno trafic z odcieniem tymbardziej jezeli ma sie bardzo jasna karnacje.Pomimo,ze mam sucha cere nie podkresla zadnych niedoskonalosci ani suchych partii ale moze to kwestia nawilzacza lub filtrow-w tym przypadku uzywma mleczko Avene SPF 40 tzw."dzieciaczek" i mleczko Klorane SPF 50. Jednak np u mnie wogole nie sprawdzil sie zaden z podladow Revlonu ColorStay ani stara ani nowa wersja nie zaklasyfikowaly sie na tyle,by zagoscily na dluzej. Teraz jeszcze testuje nowa wersje podkladu wygladzajacego Yria YR i takze jestem zadowolona
|
#4271 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ręce mi już opadają. Najpierw mnie ten kompakt kusił, później rozczarowałam się w sklepie kolorami i przeraziłam, że mnie przesuszy. Potem naczytałam się zachwytów w tym kusicielskim wątku i znowu strasznie zapragnęłam go mieć. Teraz właśnie wróciłam z SP. Bez kompaktu. Znowu uznałam, że moja skóra nie da mu rady i ten kolor nr 45 nie do końca mnie przekonuje. A teraz patrzę na te fragmenty nadgarstka, które nim posmarowałam i wyglądają bardzo ładnie.
No i już sama nie wiem co robić. Chyba po niego jutro jednak wrócę.
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczu nie drażni, ale też dobrze tuszu nie zmywa (dla porównania micel Biodermy radzi sobie z nim bez problemu). Nie zostawia matowej skóry tylko taką jakby po lekkim kremie nawilżającym (pewnie zasługa olei w składzie), brak lepkiej warstwy. Można wziąć z ciekawości, dla urozmaicenia, ale dla mnie Bioderma jest najlepsza
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Marianna na Femi stwierdziła, że wyszło to taniej niż robienie badań
i rzeczywiście, na opakowaniu nie ma ani słowa o badaniach oftamologicznych
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skoro słabo zmywa, to może naprawdę się nie nadaje? Chociaż wiele zależy od tuszu - u mnie Sensibio radziło sobie z każdym tuszem aż do Volume Clubbing Bourjois - tego w ogóle nie rusza, po prostu jest bez szans
|
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład: Aqua, Iwonicz Aqua, PEG-6, Caprylic/Capric Glycerides, Glycerin, Glycereth-8 Macadamia Ternifolia Seed Oil, Aesculus Hippocastanum Extract, Caesalpinia Spinosa Oligosacharides, Caesalpinia Spinosa Gum, Propylene Glycol, Gluconolactone, Poloxamer 184, Copper Gluconate, Sodium Benzoate, Troxerutin, Disodium Edta więc to nie kwestia toksyczności mówię o zmywaniu Easy Waterproof Bourjois.Zmywałam Sebium (kochana córeczka namówiła mamę na opakowanie 0,5l - dla mamy, nie dla mnie ), ale dla mnie generalnie nie ma większej różnicy między Sebium a Sensibio (z tuszem Sebium chyba nie testowałam)edit: nadrabiam zaległości i jeszcze tego nie widziałam "zgłoszonego" ![]() Dwa nowe zapachy peelingów Joanny - czarna porzeczka i grejpfrut |
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi bardziej o to, że może po prostu słabo rozpuszcza tusz czy coś... A zresztą, co za różnica Najważniejsze, że krzywdy nie zrobił ![]() Co do peelingów - oba zapachy już mnie kuszą Jak tylko gdzieś wypatrzę, na pewno kupię
|
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś będę w SuperPharm - mam nadzieję, że spotkam te nowe zapahcy peelingów
bo został mi już tylko pomarańczowy.
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
kto wie gdzie dostane nowa serie z jedwabiem Joanny we Wroclawiu?
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4284 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4286 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
|
|
|
#4287 |
|
Konto usunięte
|
przyłączam się do śliniących na nowe zapachy peelingów. też na nie zapoluję. ^^
|
|
|
|
#4288 |
|
Konto usunięte
|
ja musze je miec ! gdybym wiedziala czy w cerfie sa juz bym skoczyla;p
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie piling Joanny jest zbyt delikatny.
Używam go tylko do dłoni. Ale zamiast żelu pod prysznic może być ![]() Skoro są i inne zapachy to może na tą porzeczkę bym się skusiła bo ani kiwi ani pomarańcza za bardzo mi nie odpowiada
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie tylko krem, żel i emulsja czekają w szafce. Krem wbrew zapewnieniom producenta nie zostawia matowej skóry, ale jeśli kładę go pod makijaż to daję mu min. kwadrans na wchłonięcie i odciskam. Skóra jest wtedy matowa na długo (na prawdę - doskonale wiem, że odwodniona i przesuszona skóra produkuje więcej sebum, u mnie kładzenie bardziej nawilżających kremów nie zmniejszało wydzielania sebum a ten tak). Od jakiegoś tygodnia moja skóra zaczęła być mocno wysuszona - stosuję Isotrex - radzi sobie całkiem nieźle. Składowo seria jest ciekawa, widziałaś?
Jaką radość wam sprawiłam informacją o peelingach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Muszę zapolować na ten krem z SPF 20 

i na chwilę obecną nie mam ochoty patrzeć na stoisko z MF choc korcił mnie tez sławny Lasting Performance ale pewnie też nie dobiorę koloru więc na razie nie będę sobie zawracać głowy
Za to powrócę do rozważań z zeszłej zimy o Colorstayu w kolorze Buff
ten kompakt. jednego dnia jestem nim zachwycona a nastepnego w ogole nie umiem sie nim zrobic. nie wiem od czego to zalezy 

Mam nadzieję, że kolory są dla mnie za ciemne i nie kupię 

Chodziło mi bardziej o to, że może po prostu słabo rozpuszcza tusz czy coś... A zresztą, co za różnica