Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-14, 18:19   #4291
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Gratuluję udanych wizyt, widzę że same kluseczki
Stary 2016-12-14, 18:29   #4292
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt, widzę że same kluseczki
No wlasnie, ja nie wiem co Wy jecie, ze takie zacne wagi... Moja trzyma linie az chyba za bardzo

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 18:37   #4293
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
a z pępkiem to tylko mycie przegotowaną wodą i wycieranie gazikiem jałowym do sucha. to mówił też i lekarz, więc chyba info nie z nosa wyciągnięte.
a pupą nie wiem, zobaczę najpierw jak będzie ta pupa reagować na pieluchy, jak sie coś będzie działo to będziemy smarować.
true najwazniejsze WYCIERANIE. tak samo jak wlaczy sie octenisept to zeby nie zostawiac mokrego tylko po chwilce wytrzeć pieknie wacikami/patyczkami do uszu

jak pupa zle zareaguje to zmiana pieluch (oby moje dziecie lubilo pamepersy bo mam 3 paczki... ) duuuuzo tez czytam o moczeniu w krochmalu i sypianiu mąką, że daje takie same efekty jak kremy

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Jak sobie zetniesz to może Ci być niewygodnie podczas nachylenia się do malucha, bo włosy będą leciały na buzię. Ja tak zrobiłam i czekałam, żeby mi odrosly na tyle, żeby związać, bo przy kąpieli było to mega wkurzające.

26/40
it's a boy.
wlosy do ramion to ja w koka jestem w stanie upiąć...

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

A jaką pielęgnacje krok po kroku polecali Ci na sr? Pytam, bo ja nie chodziłam i zbieram informacje
u mnie bylo oddzielnie o wszystkim: przemywanie paczałków, czyszczenie za uszkami, ciemieniucha, pępek, kąpiel (mozna moczyc kikut) smarowanie kremikiem buzi na zimno, pupki czyms delikatnym i przemywanie pupki wacikami moczonymi w wodzie z plynem do mycia dziecka od 1 dnia (ja mam hipp) a pozniej tylko w wodzie i pozniej do sucha

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Ja miałam! Komórkę masz, poszli z duchem czasu !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
musze to ogarnac bo moja simka znudzona i nie wiem jak kogos zaprosic ;D

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że zamówiłam też ten linomag z cynkiem
a powiedz mi... bo zamowilam
a) linomag z cynkiem
b) linomag a+e

i to takie male sloiczki przyszly - jak myslsiz na ile wystarczy? bo wzielam po 1... nie do konca doczytalam ile tam jest ml...

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

zuzzka gratuluje wizyty )

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

na grudniowkach jedna dziewczyne porod meczył kilka dni... dodala dzis opis... tzn pol... matko i corko jak jej telepatycznie wspolczuje... i czekam na cd.... dzielna babka!
Stary 2016-12-14, 18:37   #4294
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
true najwazniejsze WYCIERANIE. tak samo jak wlaczy sie octenisept to zeby nie zostawiac mokrego tylko po chwilce wytrzeć pieknie wacikami/patyczkami do uszu

jak pupa zle zareaguje to zmiana pieluch (oby moje dziecie lubilo pamepersy bo mam 3 paczki... ) duuuuzo tez czytam o moczeniu w krochmalu i sypianiu mąką, że daje takie same efekty jak kremy

u mnie bylo oddzielnie o wszystkim: przemywanie paczałków, czyszczenie za uszkami, ciemieniucha, pępek, kąpiel (mozna moczyc kikut) smarowanie kremikiem buzi na zimno, pupki czyms delikatnym i przemywanie pupki wacikami moczonymi w wodzie z plynem do mycia dziecka od 1 dnia (ja mam hipp) a pozniej tylko w wodzie i pozniej do sucha

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

musze to ogarnac bo moja simka znudzona i nie wiem jak kogos zaprosic ;D

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

a powiedz mi... bo zamowilam
a) linomag z cynkiem
b) linomag a+e

i to takie male sloiczki przyszly - jak myslsiz na ile wystarczy? bo wzielam po 1... nie do konca doczytalam ile tam jest ml...
O mamo.... to jestem w lesie jeśli chodzi o podstawową wiedze

A jeśli chodzi o te linomagi to wiem tyle co ty

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2016-12-14 o 18:39
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 18:41   #4295
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

spoko ja na sr dowiedzialam sie czym ta ciemieniucha w ogole jest
i ze nie ma na nią sposobu... mozna smarowac, natłuszczac itp a ona jak ma zejsc to zejdzie... moze do 4 miesiaca sie utrzymywac
(Cos jak z wywolywaniem porodu. niby są sposoby, niektorzy mowia ze skuteczne, ale nie do konca potrafia udowodnic ze bez tego by nie urodziły )

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

powiem Ci just tak.... z nowosci dla mnie, takich nieintuicyjnch było;
1. ciemieniucha, bo nie wiedzialam co to
2. mycie za uszkami - zbiera sie mleko jak scieka, i matki panikuja ze bialy nalot, ze co to, a to dokladnie trzeba ladnie umyc zawsze i juz ;-)
3. mycie buzi - ten sam bialy nalot w buzi trzeba przecierać zeby nie robily sie jakies afty cos... jak sie nie da wytrzec to znaczy ze cos jest zle i do lekarza
Stary 2016-12-14, 18:53   #4296
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
To my po wizycie, mała ułożona już do wylotu główka w dół, szyjka zamknięta, stan wód jak najbardziej ok i kluska waży 1600g

Super! 😍

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
a z pępkiem to tylko mycie przegotowaną wodą i wycieranie gazikiem jałowym do sucha. to mówił też i lekarz, więc chyba info nie z nosa wyciągnięte.
a pupą nie wiem, zobaczę najpierw jak będzie ta pupa reagować na pieluchy, jak sie coś będzie działo to będziemy smarować.
Ja kapalam normalnie, zanurzałam cały pępek, potem wycieralam i psikniecie octeniseptem. Odpadł po tygodniu.

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 18:55   #4297
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:
na grudniowkach jedna dziewczyne porod meczył kilka dni... dodala dzis opis... tzn pol... matko i corko jak jej telepatycznie wspolczuje... i czekam na cd.... dzielna babka!
Podczytuje grudniowki i pamietam ta akcje Opis tez niezly i tez czekam na ciag dalszy.

Swoja droga uwielbiam czytac opisy z innych watkow, ale wkurza mnie jak pozniej wszyscy cytuja takie dlugasne opisy, zeby napisac, ze gratuluja, a to trzeba scrollowac i scrollowac

Cytat:

Witam w lesie! W weekend biore sie za ta SR online

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-14, 18:57   #4298
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
spoko ja na sr dowiedzialam sie czym ta ciemieniucha w ogole jest
i ze nie ma na nią sposobu... mozna smarowac, natłuszczac itp a ona jak ma zejsc to zejdzie... moze do 4 miesiaca sie utrzymywac
(Cos jak z wywolywaniem porodu. niby są sposoby, niektorzy mowia ze skuteczne, ale nie do konca potrafia udowodnic ze bez tego by nie urodziły )

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

powiem Ci just tak.... z nowosci dla mnie, takich nieintuicyjnch było;
1. ciemieniucha, bo nie wiedzialam co to
2. mycie za uszkami - zbiera sie mleko jak scieka, i matki panikuja ze bialy nalot, ze co to, a to dokladnie trzeba ladnie umyc zawsze i juz ;-)
3. mycie buzi - ten sam bialy nalot w buzi trzeba przecierać zeby nie robily sie jakies afty cos... jak sie nie da wytrzec to znaczy ze cos jest zle i do lekarza
Czyli nic z tą ciemieniuchą nie trzeba robić??
Masakra, faktycznie mało intuicyjne niektóre te rzeczy aż się boje..

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Podczytuje grudniowki i pamietam ta akcje Opis tez niezly i tez czekam na ciag dalszy.

Swoja droga uwielbiam czytac opisy z innych watkow, ale wkurza mnie jak pozniej wszyscy cytuja takie dlugasne opisy, zeby napisac, ze gratuluja, a to trzeba scrollowac i scrollowac

Witam w lesie! W weekend biore sie za ta SR online
Daj jakiegoś linka do SR
Stary 2016-12-14, 19:00   #4299
ydzia
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Daj jakiegoś linka do SR
A czym ta buzię wycierać? Hmm gazikiem czy kupić jakąś specjalna szczoteczkę taka zakładana na palec?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
A czym ta buzię wycierać? Hmm gazikiem czy kupić jakąś specjalna szczoteczkę taka zakładana na palec?

O matko nie to zacytowalam przepraszam

ydzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 19:03   #4300
Fantazja_
Zakorzenienie

Na wizycie u gina wszystko ok, z om mam 30+5, a oczywiście usg (robił na innym w innym gabinecie) znów 32 tydz - termin z usg 4.02, zrobił foto jak ziewa (ale w 2d) dał mi je i się śmieje, że jak mały potwór, ale coś tam widać a waga...................sz łam już do domu i przypomniało mi się, że zapomniałam o nią zapytać o ja głupia...ale podejrzewam ok 1800,1900 (ok 320 g rosła na 2 tyg ok ostatnio). Jedynie skarżyłam się na większą ilość upławów- zajrzał i przepisał taką maść do aplikacji jednorazowo.

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki krwii i moczu i mam Kryształy szczawianu wapnia w moczu i hemoglobina mi spadła do 12,4 Ehhhh
dużo pijjj tak jak sreberko

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Do wózka mam flanelowe bo takie mięciutkie mi się wydają

No to ja Ci powiem, że jeszcze 2 tyg i moja ciąża zostanie uznana za donoszoną

[B]Dziewczyny jakby któraś chciała zdjęcia wywołac to dzisiaj w empiku jest promocja za 100 odbitek w formacie 10x15 jest 28zl zamiast 55. Tylko papier musi byc wybrany premium i kod pakiet100pj. Właśnie wysłałam zamówienie[/B]

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

A mi już pączki w głowie
też tak przeczytałam

Cytat:
Dobra dobra, pocieszaj mnie...
A co do zębów to nie wygląda to aż tak źle swoją drogą to ja też nigdy nie wyrywałam zęba

A oto kura, mufki, motylek i kocyk z dzisiejszych paczek
też nie wyrywałam, a robionego miałam tylko jednego
jakieeee zakupy jeeeee

Cytat:
To my po wizycie, mała ułożona już do wylotu główka w dół, szyjka zamknięta, stan wód jak najbardziej ok i kluska waży 1600g

Cytat:
nam polozna mowila ze nie bez powodu nazywa sie coś pupcią niemowlaka, żeby nie walic benathenu od razu... jak zaczna sie problemy to wtedy a wczesniej a+e wystarczy
dokładnie tak też nam mówiła

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja na razie wyprałam wszystko jak leci normalnie. Mam jeszcze zamiar wszystkie ciuszki wyprać 2 razy w Loveli

Podcielam włosy i zaraz mi lepiej. Grzywka już mnie wkurzała na dobre, więc teraz aż poczułam ulgę.

Jutro wizyta u gina, dowiem sie co z tym moczem. A w piątek mamy mieć skończone mieszkanie pod klucz. Proszę o kciukasy, żeby się wszystko powiodło.

Nina ma znów leniwe 2 dni, nie przejawia widac entuzjazmu do kopniakow karate i jogi w brzuchu Ciekawe jak będzie jutro na ktg

Gratuluję mamuśki udanych wizyt i zacnych wag pociech

kciuuuuki!!!
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 19:04   #4301
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja sie zastanawiam czy podciąć sobie teraz włosy do ramion czy juz po porodzie. Ale chyba po porodzie, bo moze w szpitalu trzeba bedzie włosy związać...
Ja mam jeszcze krótsze i jestem w stanie spiąć je w kitkę

Stary 2016-12-14, 19:09   #4302
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Na wizycie u gina wszystko ok, z om mam 30+5, a oczywiście usg (robił na innym w innym gabinecie) znów 32 tydz - termin z usg 4.02, zrobił foto jak ziewa (ale w 2d) dał mi je i się śmieje, że jak mały potwór, ale coś tam widać a waga............
Gratki

A nie masz jakiegoś słownego opisu badań? Ja zawsze dostaje wydruk ze wszystkimi wskaźnikami, wymiarami itp, tam mam wagę
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 19:11   #4303
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie, ja nie wiem co Wy jecie, ze takie zacne wagi... Moja trzyma linie az chyba za bardzo
Szpinak i domowe burgery

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 19:11   #4304
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
No mój na wcześniejszych wizytach był kabankiem, a teraz zwolnił tempo. W 27 tc miał 1192g, a teraz w 31tc tylko 1553g. Oby sobie odbił do następnej wizyty.

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 19:13   #4305
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość

gazikiem
ja nie wiem jak paluch wsadze w te mala buzke.. na bank dziecko rzygnie...

Cytat:

Daj jakiegoś linka do SR
generalnie nie znam nikogo kto by nie robił... kazda probuje aczkolwiek jak nic nie dziala to sie nie martwic - zejdzie na pewno samo ;D

Cytat:
Na wizycie u gina wszystko ok, z om mam 30+5, a oczywiście usg (robił na innym w innym gabinecie) znów 32 tydz - termin z usg 4.02, zrobił foto jak ziewa (ale w 2d) dał mi je i się śmieje, że jak mały potwór, ale coś tam widać a waga...................sz łam już do domu i przypomniało mi się, że zapomniałam o nią zapytać o ja głupia...ale podejrzewam ok 1800,1900 (ok 320 g rosła na 2 tyg ok ostatnio). Jedynie skarżyłam się na większą ilość upławów- zajrzał i przepisał taką maść do aplikacji jednorazowo.

dużo pijjj tak jak sreberko

też tak przeczytałam

też nie wyrywałam, a robionego miałam tylko jednego
jakieeee zakupy jeeeee

dokładnie tak też nam mówiła

kciuuuuki!!!
Cytat:
Gratki

A nie masz jakiegoś słownego opisu badań? Ja zawsze dostaje wydruk ze wszystkimi wskaźnikami, wymiarami itp, tam mam wagę
super ze wszystko super !!!
a nie masz takiego swistka, ktory wyglada formatem jak zdjecie z usg i tez wyjezdza z aparatu usg na ktorym jest TWoje imie, nazwisko, obwod glowki, brzuszka, tam jest waga - liczy sie autoamtycznie wiec powinna byc
Stary 2016-12-14, 19:13   #4306
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
A jaką pielęgnacje krok po kroku polecali Ci na sr? Pytam, bo ja nie chodziłam i zbieram informacje
jak ćwiczyliśmy kąpiel, to położna mówiła, że przed kąpielą myjemy bobasowi buzię. do tego celu - jałowe gaziki i przegotowana woda. pokazywała jak przemywać oczka (od zewnątrz do wewnątrz jednym ruchem). do każdego oczka osobny wacik.
bardzo ważne nie zapominać o myciu za uszkami, tam bród się gromadzi i pod brodą. jak umyjemy buzię, to do noska zakraplamy po kropelce soli fizjologicznej, dzięki temu łatwo wyłażą wszystkie męty z noska. normalnie buzi niczym nie kremujemy, dopiero jak zauważymy, że jest sucha i potrzebuje nawilżenia. pamiętamy też o dziąsełkach. najlepsza jest miękka nakładka na palec z wypustkami (ja mam z babyono). włoski czeszemy po myciu główki. nawet jak włosków nie ma, albo jest ich mało, szczoteczką o miękkim włosiu.
już o samej kąpieli nie będę pisać, bo muszę coś zjeść
Stary 2016-12-14, 19:14   #4307
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki

no właśnie nie, a nigdy nie pytałam
Stary 2016-12-14, 19:14   #4308
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Szpinak i domowe burgery

i pączki

ja jem wszystko... teraz mam faze na jabłka
Stary 2016-12-14, 19:16   #4309
zuzkka
Zakorzenienie

Fantazja gratulacje !

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-14, 19:20   #4310
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
i pączki

ja jem wszystko... teraz mam faze na jabłka
oooo jabłka to ja od zawsze uwielbiam...potrafię całe kilo zjeść mniaaam

Cytat:
Fantazja gratulacje !

Stary 2016-12-14, 19:22   #4311
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie, a nigdy nie pytałam
dziwne, upominaj się. ja ze wszystkich tych dużych usg (genetyczne, połówkowe, to ostatnie 3 trymestru) wychodzę z plikiem kartek i zdjęć. na kartkach mam pełen opis ile dziecko waży, w którym jest centylu, wymiary wszystkich narządów, wody płodowe, ocena wzrostu. myślałam, że każdy tak dostaje
Stary 2016-12-14, 19:24   #4312
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:

Daj jakiegoś linka do SR
https://www.szkolarodzeniaprenalen.pl/

https://www.bebiprogram.pl/zdrowie-mamy/szkola-rodzenia

Cytat:
Szpinak i domowe burgery

Musze w takim razie ze szpinakiem probowac

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
No mój na wcześniejszych wizytach był kabankiem, a teraz zwolnił tempo. W 27 tc miał 1192g, a teraz w 31tc tylko 1553g. Oby sobie odbił do następnej wizyty.

Zwolnil? To chyba dobra waga. Jak na moje oko to nawet bardzo dobra

Stary 2016-12-14, 19:26   #4313
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
dziwne, upominaj się. ja ze wszystkich tych dużych usg (genetyczne, połówkowe, to ostatnie 3 trymestru) wychodzę z plikiem kartek i zdjęć. na kartkach mam pełen opis ile dziecko waży, w którym jest centylu, wymiary wszystkich narządów, wody płodowe, ocena wzrostu. myślałam, że każdy tak dostaje
a to te 3 duże usg mam z opisami i zdjęciami, nie mam tylko tych z co 2-tygodniowych wizyt
Stary 2016-12-14, 19:28   #4314
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:

Ja sobie czytam tą SR z Bebiprogram.

No może się przyzwyczaiłam, że wcześniej koksił i był tydzień do przodu, a teraz tak jakoś niedużo mu przybyło. Ale najwyżej bedzie łatwiej rodzic

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 19:30   #4315
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
a to te 3 duże usg mam z opisami i zdjęciami, nie mam tylko tych z co 2-tygodniowych wizyt
ja tylko wchodzę do gabinetu i niemal od wejścia: "ile waży, ile waży?"
Stary 2016-12-14, 19:36   #4316
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko wchodzę do gabinetu i niemal od wejścia: "ile waży, ile waży?"
ja też a dziś taki budyń tylko hihi haha, gadu gadu, a głowa jaka, a serduszko itp itd ale spoko next wizyta 28.12
Stary 2016-12-14, 19:42   #4317
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Mi raczej o taka długość chodziło. Ciężka do zwiazania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3663.jpg (96,8 KB, 27 załadowań)
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-14, 19:59   #4318
malawrednioszka
Zakorzenienie

Ile dzis dobrych nowin ! oby wiecej ! jeszcze raz gratki dziewczyny i trzymam kciuki za kolejne !
Ja tez nie wiem jaka masc do czego sluzy :P ale kazda z nas tej wiedzy i pewnosci takiej uczy sie jak juz maluszki sie urodza

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-14, 19:59   #4319
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiakMk Pokaż wiadomość
Mój wczorajszy zakup w PEPCO. A w środku waciki i patyczki kosmetyczne. Dodatkowo koszyczek na kosmetyki i gadżety dla maluszka.
Ale super zakupy ile kosztował ten koszyczek?
Cytat:
Odebrałam wyniki krwii i moczu i mam Kryształy szczawianu wapnia w moczu i hemoglobina mi spadła do 12,4 Ehhhh

a co do hemoglobiny ja mam 10,1 a brałam przez miesiąc tardyferon. Także Twój wynik naprawdę spoko
Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
T
Tez tak słabo Ci się oddycha? Bo ja czuję jakby z połowę płuc mi wycieli. Czy stoję czy chodzę, mam takie kołatanie serca ze ledwo oddech mogę złapać. A maluchy tak kopią ze to mija się z przyjemnością. Jeszcze trochę to rozerwa mnie od środka 😕 a poza tym póki co bez zgagi, obrzęki były i zniknęły wiec nie jest źle.
Dziewczyny, kiedy robicie pranie ciuszków? Raz, czy dwa razy?
Ja nie z bliźniakami,a też strasznie słabo mi się oddycha
A co do prania to zabieram się za to w styczniu. Jeszcze nawet proszku nie kupiłam
Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was planuje stosować chusteczki nawilżane firmy Tami (dostępne w Rossmannie)? Kupiłam z tej firmy suche chusteczki do przemywania z wodą micelarną (sucha kąpiel).

Macie z nimi doświadczenie albo jakieś opinie znajomych?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Używałam różnych,ale tych akurat nie, więc nie pomogę
Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja stosowalam linomag zielony zapobiegawczo, ale tylko po kupie😊 odparzen nigdy nie miała 😊.

Ja tak samo
Stary 2016-12-14, 20:02   #4320
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
jak ćwiczyliśmy kąpiel, to położna mówiła, że przed kąpielą myjemy bobasowi buzię. do tego celu - jałowe gaziki i przegotowana woda. pokazywała jak przemywać oczka (od zewnątrz do wewnątrz jednym ruchem). do każdego oczka osobny wacik.
bardzo ważne nie zapominać o myciu za uszkami, tam bród się gromadzi i pod brodą. jak umyjemy buzię, to do noska zakraplamy po kropelce soli fizjologicznej, dzięki temu łatwo wyłażą wszystkie męty z noska. normalnie buzi niczym nie kremujemy, dopiero jak zauważymy, że jest sucha i potrzebuje nawilżenia. pamiętamy też o dziąsełkach. najlepsza jest miękka nakładka na palec z wypustkami (ja mam z babyono). włoski czeszemy po myciu główki. nawet jak włosków nie ma, albo jest ich mało, szczoteczką o miękkim włosiu.
już o samej kąpieli nie będę pisać, bo muszę coś zjeść
o mamo.. jak ja dam rade..

Cytat:

Dziękuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości