Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-03, 12:30   #4291
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
No trabant to właśnie taka zabawka (zresztą poznaliśmy się na zlocie trabantow - na który pojechałam z koleżanką tylko dlatego, że był nad morzem ). Poza tym też ma służbowe auto a ja swoje błękitno-granatowe seicento, które kocham nad życie (bo bardzo ułatwia parkowanie w Krakowie ).

U nas będzie...Jurek Rzadko spotykane, a nie jakieś wydumane No i przez 11 lat pracy w przedszkolu Jurka nigdy nie spotkałam

Poniżej moje spodenki - słabe śwoatło, ale coś tam widać. Taki cieniutki dżins, fajne bo luźne i wygodne. U mnie jest dział "mama" w H&M, choć mam wrażenie, że jakieś resztki tam sąAle na stronie i tak zamówiłam sobie jeszcze jedne, inne trochę - takie błękitne materiałowe Załącznik 7092521

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ooo ale ekstra

Jurek rzadko spotykane teraz, ale ładne z racji Twojego zawodu to już w ogóle większość imion pewnie Ci się jakoś kojarzy

Ale Ty szczuplutka jesteś masz XS z tych spodenek? zamówiłabym coś na stronie, ale właśnie nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąć, a nie lubię robić zwrotów w hm.
Dzisiaj mierzyłam takie zwykłe dresowe, ale głupio to wyglądało jak miałam gumkę pod brzuchem i automatycznie krok się obniżał
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-03, 13:20   #4292
madzieeek
Wtajemniczenie

No dokładnie tak jest - 90% imion kojarzy mi się z konkretnym dzieckiem, z jego rodzicami etc.

Spodenki mam...ekhm...rozmiar 42 Mierzyłam 38, były dobre, ale takie na teraz. Bałam się, że jak mi tyłek jeszcze urośnie, to za chwilę się nie zamieszczę. 40 nie było, to wzięłam 42 i mam takie właśnie luźne, szerokie - ale trzymają się dobrze na tym panelu na brzuchu Ale zasadniczo wydaje mi się, że ta rozmiarowka HM mama to jakaś taka wielka...

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-03, 18:01   #4293
juka_juka
Wtajemniczenie

Dziewczyny zawsze zapomnę zapytać.Ma któraś z Was łożysko dwupłatowe?Lekarz nic mi nie wspomniał że coś jest nie tak a Internet mówi że może być problem z urodzeniem lozyska w całości więc najczęściej jest łyżeczkowanie.Czytam też że niby to nie jest wskazanie do cc ale zalecane.I sama nie wiem.Nie poruszałam tematu porodu z lekarzem bo uważam że za wcześnie.A teraz już sama nie wiem.Trochę się zmartwiłam i pożałowałam że zaczęłam czytać.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-03, 21:50   #4294
madzieeek
Wtajemniczenie

Ja nie pomogę - pierwsze słyszę...

Dziewczyny jak tam koncerty?? Ja się wkurzam, bo siedzimy dzisiaj w Katowicach i okazuje się, że tu pełno fajnych koncertów w okolicach bliższych i dalszych, a ja się i nich dowiaduję po fakcie z fejsika...

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2017-06-03, 23:42   #4295
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
No dokładnie tak jest - 90% imion kojarzy mi się z konkretnym dzieckiem, z jego rodzicami etc.

Spodenki mam...ekhm...rozmiar 42 Mierzyłam 38, były dobre, ale takie na teraz. Bałam się, że jak mi tyłek jeszcze urośnie, to za chwilę się nie zamieszczę. 40 nie było, to wzięłam 42 i mam takie właśnie luźne, szerokie - ale trzymają się dobrze na tym panelu na brzuchu Ale zasadniczo wydaje mi się, że ta rozmiarowka HM mama to jakaś taka wielka...

Eee dobra to już zglupialam 😂
Z hm mama mam legginsy i ta sukienkę w paski i obie te rzeczy mam w rozmiarze S, a jestem grubsza niż Ty 😁 wiec nie mam pojęcia w jakie spodenki celować 😊
Cytat:

Dziewczyny jak tam koncerty?? Ja się wkurzam, bo siedzimy dzisiaj w Katowicach i okazuje się, że tu pełno fajnych koncertów w okolicach bliższych i dalszych, a ja się i nich dowiaduję po fakcie z fejsika...

Fajnie, niedawno wróciliśmy 😊
Tylko trochę przerazaja mnie pijani i zataczajacy się ludzie. Tańczą, nie patrzą kompletnie na innych i jakoś nie potrafiłam się do końca wyluzować, bo bardziej się skupialam na tym, aby nic nie stało się mi i małemu.
A u nas takie imprezy są bardzo naglasniane 😊

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Dziewczyny zawsze zapomnę zapytać.Ma któraś z Was łożysko dwupłatowe?Lekarz nic mi nie wspomniał że coś jest nie tak a Internet mówi że może być problem z urodzeniem lozyska w całości więc najczęściej jest łyżeczkowanie.Czytam też że niby to nie jest wskazanie do cc ale zalecane.I sama nie wiem.Nie poruszałam tematu porodu z lekarzem bo uważam że za wcześnie.A teraz już sama nie wiem.Trochę się zmartwiłam i pożałowałam że zaczęłam czytać.
Ja tez niestety nie pomogę pogadaj najlepiej z lekarzem

Stary 2017-06-04, 07:34   #4296
_kornelia
Rozeznanie

Hej Kochane Kiepskie dni miałam ostatnio. Brzuch mnie bolał, bo coś w jelitach mi zalegało. Biegunki dostałam, aż mu się słabo robiło. No, ale już mi przeszło. Chociaż apetyt straciłam od tamtej pory.

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
A może któraś z was brała??? Wczoraj mój ginekolog i dwie znajome położne powiedziały, że niby można, że gorzej dla dziecka jak się duszę, ale kurde wszędzie czytam, że nie są wskazane.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Właśnie net trąbi że nie wolno. Na forum czytam że laski brały bo też nie dawały rady. W ulotce że należy się skonsultować...itp.
Maluchna, bo tak na wszystkim będzie napisane. Takie są standardy, te leki są z grupy b - dozwolone, ale badań na kobietach w ciąży nie robili. Ty nie czytaj netu i ulotek, tylko słuchaj lekarza, bo wie co można. Wie jak dany skład leku działa i czy to ma zły wpływ na dziecko, czy nie. Więcej szkody możesz zrobić dla siebie i dziecka, jak się nie wyleczysz.
A od czego ten katar masz? Alergia, zatoki, przeziębienie?

Cytat:
Co do imienia to my jesteśmy teraz na etapie kłótni o drugie imięI coś mi się wydaje, że może stanąć na tym, że będzie tylko jedno, pierwszę imię - wybrane kompromisowo w wielkich bólach... Drugiego chyba już nie ogarniemy
Ja chcę jedno i mąż na szczęście też

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Z hm mama mam legginsy i ta sukienkę w paski i obie te rzeczy mam w rozmiarze S, a jestem grubsza niż Ty 😁 wiec nie mam pojęcia w jakie spodenki celować 😊

Tylko trochę przerazaja mnie pijani i zataczajacy się ludzie. Tańczą, nie patrzą kompletnie na innych i jakoś nie potrafiłam się do końca wyluzować, bo bardziej się skupialam na tym, aby nic nie stało się mi i małemu.

Ja zamówiłam z h&m legginsy S i są jeszcze za duże U mnie działu mama nie ma, ale udało mi się kupić stacjonarne dwie pary nieciążowe na gumce. I w sumie to jestem zadowolona, bo po ciąży też mi posłużą.

Wczoraj byliśmy na pikniku z okazji dnia dziecka, ale wieczorem to już libacje dla większych dzieci się zaczęły i się zmyliśmy, bo bałam się, że mnie ktoś poszturchnie w tym tłumie.

_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 08:47   #4297
maluchna30
Zadomowienie

Kornelia alergiczny albo ciążowy, estrogenowy, ale raczej alergiczny.

Ja też się pokłóciłam z mężem. Szkoda nawet gadać. Nie odzywam się do niego i już.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-04, 09:07   #4298
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez _kornelia Pokaż wiadomość
Hej Kochane Kiepskie dni miałam ostatnio. Brzuch mnie bolał, bo coś w jelitach mi zalegało. Biegunki dostałam, aż mu się słabo robiło. No, ale już mi przeszło. Chociaż apetyt straciłam od tamtej pory.

Maluchna, bo tak na wszystkim będzie napisane. Takie są standardy, te leki są z grupy b - dozwolone, ale badań na kobietach w ciąży nie robili. Ty nie czytaj netu i ulotek, tylko słuchaj lekarza, bo wie co można. Wie jak dany skład leku działa i czy to ma zły wpływ na dziecko, czy nie. Więcej szkody możesz zrobić dla siebie i dziecka, jak się nie wyleczysz.
A od czego ten katar masz? Alergia, zatoki, przeziębienie?

Ja chcę jedno i mąż na szczęście też

Ja zamówiłam z h&m legginsy S i są jeszcze za duże U mnie działu mama nie ma, ale udało mi się kupić stacjonarne dwie pary nieciążowe na gumce. I w sumie to jestem zadowolona, bo po ciąży też mi posłużą.

Wczoraj byliśmy na pikniku z okazji dnia dziecka, ale wieczorem to już libacje dla większych dzieci się zaczęły i się zmyliśmy, bo bałam się, że mnie ktoś poszturchnie w tym tłumie.

Ale mówisz o spodenkach na gumce? Jak tak to pokaz jakie proszę 😊 mierzyłam różne, ale jakoś nic mi się nie podoba na mnie.

Stary 2017-06-04, 09:48   #4299
marttb
Zakorzenienie

Cytat:

My nie pojechaliśmy Mąż uznał że skoro po 2 godzinach stania brzuch mnie boli i się spina lepiej nie ryzykować, tym bardziej że pewnie będzie dużo pijanych osób. I w sumie miał rację. Zrobiliśmy urodzinowego grilla, siedziałam praktycznej cały czas, a wieczorem brzuch mnie bolał, że sama się trochę bałam. A do domu wróciliśmy o 21, z koncertów pewnie dopiero po 1 byśmy wracali albo po godzinie bym nie dała rady.
Tyle że były też food trucki i to mnie ominęło
a dzisiaj od rana słabo się czuję, nogi i ręce bezwladne, ledwo mam siłę klikać na telefonie.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 10:21   #4300
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Ja tez niestety nie pomogę pogadaj najlepiej z lekarzem

Wiesz może jaką długość ma ta sukienka? Bo ja bardzo niska jestem, na stronie nie ma niestety informacji i nie chciałam zamawiać w ciemno. Miałam iść dzisiaj przymierzyć, a zapomniałam, że sklepy pozamykane..
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 11:24   #4301
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Wiesz może jaką długość ma ta sukienka? Bo ja bardzo niska jestem, na stronie nie ma niestety informacji i nie chciałam zamawiać w ciemno. Miałam iść dzisiaj przymierzyć, a zapomniałam, że sklepy pozamykane..
Później zmierze 😊 ja mam 162 😊

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-04, 14:09   #4302
marttb
Zakorzenienie

zapomniałam się pochwalić- dostałam wczoraj laktator elektryczny canpol babies easystart

Stary 2017-06-04, 14:59   #4303
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Później zmierze 😊 ja mam 162 😊

Ok, dzięki. Ja 150, więc w sumie wszystkie mini mam do kolan, i tak na długość powyżej 88 cm kończą mi się dziwacznie na kolanach albo wystają poza. ;/

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
zapomniałam się pochwalić- dostałam wczoraj laktator elektryczny canpol babies easystart
O takie prezenty super dostawać.
Stary 2017-06-04, 16:34   #4304
marttb
Zakorzenienie

Ale tu cisza u nas pogoda się psuje, ale to dobrze, niech trochę popada!

Byliśmy z mężem na pizzy i wzięliśmy jedną z dużą iloscią składników i jedną 4 sery. No i przynosi nam pani pizze i podaje serową mężowi a mi tą drugą, mąż tylko skomentował, że bez różnicy bo to wspólnie dla nas, a ta że mi nie wolno sera pleśniowego i żebym nie jadła. Jak odchodziła to się wróciła i skomentowała, że podczas karmienia jak już urodzę też mi nie wolno, przynajmniej ona nie jadła, a tu jakas klienta się wtrąca, że faktycznie nie wolno mi opisywałam już przewrażliwienie mojego męża na punkcie ciąży ?
Wczesniej byliśmy odwiedzić teściową na odchodne dała mi dwie czekolady, ale mąż właśnie wsunął jedną

Martwimy się o naszą psinkę już od kilku dni raz na jakiś czas tak jakby próbuje coś odkaszleć/krztusi się, na początku myśleliśmy że to przez jej obżarstwo, ale zaczęła robić tak nawet bez jedzenia i się to powtarza raz na jakiś czas, a od wczoraj jakaś ospała się zrobiła, spod kołdry wychodzi tylko jak musi (czyt. łazi za mną -jak jestem w sypialni to od razu wchodzi pod kołdrę, jak idę do salonu to kładzie się na mnie) ewentualnie jak coś jemy, apetyt ma nadal. Chyba jutro odwiedzę weterynarza naszego

Stary 2017-06-04, 17:06   #4305
ostatni_dzien_lata
Raczkowanie

Cytat:
Mówiła o tym u nas położna w szkole rodzenia ale tylko króciutko. Powiedziała, że rzeczywiście może się zdarzyć, że jeden z płatków nie będzie chciał się odkleić i wtedy konieczne będzie łyżeczkowanie ale w sumie nie mówiła czy częste są takie przypadki. Ale lepsze łyżeczkowanie niż późniejsze ewentualne komplikacje, krwotoki czy infekcje. Położna mówiła, że jeśli macica się dokładnie nie oczyści z resztek łożyska to droga do zakażenia murowana. Swoją drogą powiem wam, że im więcej słucham tej położnej tym bardziej jestem nią zafascynowana! Jaką ona ma wiedzę! I naprawdę wiele istotnych rzeczy mówi o których nawet sama bym nie pomyślała. Nawet mąż jeszcze do niedawna sceptycznie nastawiony do swojej obecności podczas porodu (zwłaszcza jego końcowej fazy) słucha tej położnej z taką uwagą, że aż jestem zaskoczona. Chyba jednak będzie przy mnie do końca
W piątek zrobiłam drugie podejście do glukozy i udało się o dziwo nie było wcale źle, ani razu nie zrobiło mi się słabo i nawet mnie nie mdliło. A wyniki mam po prostu rewelacyjne, co mnie zaskoczyło bo poprzednio cukier miałam wysoki. Na czczo 87, po godzinie 111 a po dwóch 95. Lekarka aż nie dowierzała. Na wizycie wszystko ok tylko znowu nie mogły znaleźć serduszka. Aż się zaczęłam denerwować - jeździła mi tym aparatem po brzuchu dobre 5 minut i nic. W końcu wzięła sondę od KTG i dopiero się udało (szukały nie na tym boku co trzeba ).
Ależ u mnie dziś gorąco i duszno. Ugotowałam tylko obiad i cały dzień leżakuję. Nie mam za bardzo siły na nic. Wczoraj się nieźle przestraszyłam w sklepie - złapał mnie taki klujący ból po prawej stronie na wysokości jajnika że już myślałam że będziemy na pogotowie jechać. Po minucie przeszło ale strach został. Podejrzewam, że to więzadła się tak nagle rozciągnęły bo mały szybko rośnie ale pewności nie mam. Poza tym żadnego plamienia, krwawienia ani nic z tych rzeczy więc narazie nie panikuję. Wczoraj też postanowiłam nie szaleć z pracami domowymi i nawet nie sprzątałam żeby się nie przeciążyć.
Pochwalę się wam jeszcze, że dostałam od męża piękne kwiaty na dzień matki powiedział, że to dla przyszłej mamy w imieniu Antosia bo jesz jeszcze za mały żeby mógł to sam zrobić aż mi się łezka w oku zakręciła, że mój mąż na co dzień taki twardy i niewrażliwy zrobił się taki "mięciutki"
ostatni_dzien_lata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 17:19   #4306
juka_juka
Wtajemniczenie

Marta co Ty mówisz?Jak ktoś w ogóle mógł się odezwać?Przeciez to ser a nie piwo..Fakt nie wolno ale prawdziwych pleśniowych..A te nasze sklepowe to obok prawdziwych pleśniowych nie leżały..A jeśli nawet przeciez w piecu jest chyba ponad 300 stopni to wszystko się wypiecze..To tak jak z toxo.Nie jem salami ale na pizzy tak przecież te cholerstwa giną w wysokiej temp..Co do dłuższego stania i siedzenia mam tak samo.Odrazu brzuch twardy i mi niewygodnie.Za miesiąc u mnie w mieście też fajne koncerty.Mieliśmy iść ale nie wystoje a po drugie mąż mówi że jeszcze ktoś mnie stuknie w brzuch...W tamtym roku to mało nas nie stratowali bo jakaś nawalona grupka tak sie przepychała...

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Ostatni dzień lata dziękuję Ci bardzo.Właśnie to samo przeczytałam.Właśnie to łyżeczkowanie mnie przeraża..Wiem że moja mama miała tak samo w pierwszej ciąży.Na szczęście nic jej tam nie uszkodzili i jeszcze troje dzieci urodziła.No nic obgadam z lekarzem bliżej porodu.Może mała ułoży się poprzecznie i problem sam sie rozwiąże i będzie cc.
Stary 2017-06-04, 18:20   #4307
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Marta super, że dostałaś laktator, też bym chciała
A z psinką może idź faktycznie do weterynarza, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
Przegięta ta baba w pizzeri przecież sery pleśniowe są teraz z mleka pasteryzowanego, przynajmniej te sklepowe, a wątpię żeby mieli prawdziwy Zresztą nie powinna się wtrącać, to Twoja sprawa co jesz

Blekitnams
sukienka od ramienia ma równo 90 cm, ale ma marszczenie na brzuszek i przez to też podniesie się bardziej do góry, zresztą ona jest rozciągliwa, zawsze możesz ją wyżej podciągnąć żeby była krótsza

ostatni_dzien_lata
brawo za glukozę i mąż też się postarał, uwielbiam takie gesty
Stary 2017-06-04, 19:54   #4308
maluchna30
Zadomowienie

Trochę prywaty! Chwalę się.😊 Kto poznaje, kto? Im starszy, tym przystojniejszy. 😍
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20170604_20_31_36_Pro.jpg (93,0 KB, 61 załadowań)
Stary 2017-06-04, 20:45   #4309
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Hej
Miałam bardzo pracowity weekend - Komunia chrześnicy mojej mamy u nas w lokalu.
Jeju tyle przygotowań, sprzątania... jak na wesele
Ale wszystko się udało
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-04, 20:53   #4310
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Trochę prywaty! Chwalę się.😊 Kto poznaje, kto? Im starszy, tym przystojniejszy. 😍
Jarek Jakimowicz!!! Miałam okazję go kiedyś poznać - mamy wspólnych znajomych

byłam kiedyś "aparatką"!

Edytowane przez madzieeek
Czas edycji: 2017-06-04 o 22:21
Stary 2017-06-04, 20:57   #4311
_kornelia
Rozeznanie

Cytat:
Kornelia alergiczny albo ciążowy, estrogenowy, ale raczej alergiczny.

Ja też się pokłóciłam z mężem. Szkoda nawet gadać. Nie odzywam się do niego i już.
Ja na alergiczny biorę zyrtec i metmin. Alergolog przepisał, a czterech ginekologów potwierdziło, że można to brać

Cytat:
Ale mówisz o spodenkach na gumce? Jak tak to pokaz jakie proszę 😊 mierzyłam różne, ale jakoś nic mi się nie podoba na mnie.

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...23.html#Czarny melanż

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...03.html#Czarny ja mam zieleń khaki, na stronie ich nie widzę

te i te rozmiar 36 i dużo luzu jeszcze jest w pasie
Stary 2017-06-04, 21:41   #4312
maluchna30
Zadomowienie

Kornelia zapomniałam że mam Metmin w domu. Przecież sam alergolog mi zapisał jak już w ciąży byłam. Sierota ze mnie.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Kornelia a ty bierzesz ten metmin? W jakiej częstotliwości?
Stary 2017-06-05, 00:17   #4313
_kornelia
Rozeznanie

Cytat:
Kornelia zapomniałam że mam Metmin w domu. Przecież sam alergolog mi zapisał jak już w ciąży byłam. Sierota ze mnie.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Kornelia a ty bierzesz ten metmin? W jakiej częstotliwości?
Pierwszy tydzień miałam brać 2x1, a później 1x1. Stosuję go miesiąc i tak dobrze działa, że zyrtec wzięłam przez ten czas ze 3 razy tylko, a miałam brać pół tabletki, co drugi dzień. No, ale nie mam potrzeby Oby i Tobie pomógł.

Stary 2017-06-05, 07:02   #4314
blekitnams
Zadomowienie

Jestem dzielna. Wypilam glukozę. Jeszcze tylko 2 godziny czekania.

Stary 2017-06-05, 07:17   #4315
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Marta co Ty mówisz?Jak ktoś w ogóle mógł się odezwać?Przeciez to ser a nie piwo..Fakt nie wolno ale prawdziwych pleśniowych..A te nasze sklepowe to obok prawdziwych pleśniowych nie leżały..A jeśli nawet przeciez w piecu jest chyba ponad 300 stopni to wszystko się wypiecze..To tak jak z toxo.Nie jem salami ale na pizzy tak przecież te cholerstwa giną w wysokiej temp..Co do dłuższego stania i siedzenia mam tak samo.Odrazu brzuch twardy i mi niewygodnie.Za miesiąc u mnie w mieście też fajne koncerty.Mieliśmy iść ale nie wystoje a po drugie mąż mówi że jeszcze ktoś mnie stuknie w brzuch...W tamtym roku to mało nas nie stratowali bo jakaś nawalona grupka tak sie przepychała...

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Ostatni dzień lata dziękuję Ci bardzo.Właśnie to samo przeczytałam.Właśnie to łyżeczkowanie mnie przeraża..Wiem że moja mama miała tak samo w pierwszej ciąży.Na szczęście nic jej tam nie uszkodzili i jeszcze troje dzieci urodziła.No nic obgadam z lekarzem bliżej porodu.Może mała ułoży się poprzecznie i problem sam sie rozwiąże i będzie cc.

Ale przy cesarce jeszcze częściej zostaje kawałek łożyska w środku i musza łyżeczkowac ponieważ jest ono "wyrywane " z macicy i bardzo często sie drze. Ale przy naturalnym porodzie tez sie bardzo często to zdarza ponieważ łożysko ma kalafiorowata budowę i często jakiś "kwiatek" tam zostaje. Ale takie czyszczenie czy przy cc czy przy SN to czysta kosmetyka i nawet 2 min nie trwa. Wiec naprawdę nie ma co sie martwić

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-05, 07:20   #4316
maluchna30
Zadomowienie

Kornelia dziękuję bardzo.😘

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Blekitnams gratuluję! Ja w środę jadę.😉
Stary 2017-06-05, 08:47   #4317
marttb
Zakorzenienie

Powodzenia na badaniach!

Ja dziś o 14:15 wizytuję, dopiero wstałam - tyle muszę jeszcze ogarnąć

Stary 2017-06-05, 09:41   #4318
juka_juka
Wtajemniczenie

OtojestKasia poważnie?Kurde widzę że jestem totalnie zielona w temacie porodów😊 Skoro tak to już się nie martwię.Będzie co ma być.Nastawiłam sobie budzik żeby pójść do lidla.Dzwoni rano a ja myślę po co ja go nastawiłam?I poszłam spać dalej.Budzę się 9.30 i dopiero mi się przypomniało że miałam iść.Poszłam oczywiście nic nie bylo wszystko przebrane.Ale jakas pani przepuściła mnie w kolejce.Mega milo mi się zrobiło.Nie pokazywałam jeszcze brzuszka więc się chwale😊
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20170605_10_33_29_Pro.jpg (39,9 KB, 54 załadowań)
Stary 2017-06-05, 10:46   #4319
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
OtojestKasia poważnie?Kurde widzę że jestem totalnie zielona w temacie porodów Skoro tak to już się nie martwię.Będzie co ma być.Nastawiłam sobie budzik żeby pójść do lidla.Dzwoni rano a ja myślę po co ja go nastawiłam?I poszłam spać dalej.Budzę się 9.30 i dopiero mi się przypomniało że miałam iść.Poszłam oczywiście nic nie bylo wszystko przebrane.Ale jakas pani przepuściła mnie w kolejce.Mega milo mi się zrobiło.Nie pokazywałam jeszcze brzuszka więc się chwale

Śliczny brzusio a i jeszcze przy tym łyżeczkowaniu łożyska przy SN to dają całkowite znieczulenie do żylne żebyśmy nie odczuwały dyskomfortu tylko ze ten sen to 3 minuty trwa wiec bez obaw

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-05, 11:46   #4320
Asik1604
Zadomowienie

blekitna gratki glukozy

Marta powodzenia na wizycie

yuka śliczny brzunio

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości