Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-06, 05:22   #4291
sugar cube
Rozeznanie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Helgi607 Pokaż wiadomość
a to szkoła bezpłątna na nfz?

Tak. Trzeba tam podpisac deklaracje wyboru poloznej srodowiskowej od nich. Mi to nie przeszkadza, nie znam zadnej. A ta co prowadzi zajecia zrobila fajne wrazenie, a zdazymy sie jeszcze lepiej poznac.

Gratuluje Wam obron!

A ja dzis mam wizyte. Bije sie z myslami czy to juz czas na l4 czy isc od sierpnia...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

sugar cube jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 06:59   #4292
eemmaa
Zadomowienie

My mamy 60 m ale sporo miejsca zabieraja nam schody. Na dole mamy kuchnie i lazienke, a na gorze 2 pokoje. Myslimy o bardziej ergonomicznym wykorzystaniu przestrzeni, ale zdecydowanie brakuje czasu na realizację tych pomyslow.

Stary 2017-07-06, 07:06   #4293
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
My mamy 60 m ale sporo miejsca zabieraja nam schody. Na dole mamy kuchnie i lazienke, a na gorze 2 pokoje. Myslimy o bardziej ergonomicznym wykorzystaniu przestrzeni, ale zdecydowanie brakuje czasu na realizację tych pomyslow.

My tez mamy schody. Pół salonu mi zabierają. To jest wada. Ale bardzo lubię swoje dwupoziomowe mieszkanie. Na dole Mam kuchnie, łazienkę, salon, schowanek, korytarz i Kuby pokój. A na górze sypialnie, biuro, dodatkowy pokój, łazienkę i oszklony taras. Jedyny minus to za mały salon. Bo zawsze marzyłam o dużym stole z krzesłami. Jednak nie mAm go gdzie postawić. I raczej nigdy mieć nie będę .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 07:12   #4294
eemmaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez catiedove Pokaż wiadomość
O matko.. boję się tego coraz bardziej, mnie to czeka w sierpniu.
Jak poszło?

Tak bym Cie uściskała! Tak bym chciała dodać Ci otuchy! Jesteś niesamowicie dzielną osobą.
Zacytuje jedną ze swoich ulubionych złotych myśli, na którą się kiedyś natknęłam: Pamiętaj, kiedy jest Ci bardzo ciężko, a Twoja droga prowadzi pod górę; że im bardziej jest stromo tym piękniejszy czeka na Ciebie widok ze szczytu.
Dasz radę! Dacie radę! A jak już będziecie razem cali i zdrowi, obecność dziecka wszystko wynagrodzi.

Toż to szok, okazuje się że można. Eh ten lekarz jest jakiś dziwny. Grunt, że chociaż to badanie zrobił w miarę normalnie i czegoś się dowiedziałaś. Super było zobaczyć małą co?
A z tym zwolnieniem lekarskim to nie potrafię ogarnąć, co tym lekarzom zależy dać czy nie dać. Łaskę robi. Ma się za kogo, że to on będzie decydował kiedy Ci da zwolnienie. Pracujesz, podatki płacisz, to masz prawo korzystać z L4. Wrrrrrr .

Co do łóżeczka, dzięki za duży odzew ! Fajnie tak poczytać wszystkie za i przeciw. Doświadczenie robi swoje i jeśli mogę uczyć się na cudzych 'błędach' czy po prostu skorzystać na wiedzy, którą Wy już macie to tym lepiej dla mnie.
Znalazłam wczoraj coś takiego, w sensie łóżeczko, które mi się spodobało. Dostępne w różnych kolorach: szare, róż, niebieski, sosna, wenge, białe. TŻ też mówi, że . Jest w opcji solo (łóżeczko, materac, szuflada) albo z komódką+przewijak. Także póki co nasz nr 1 i skłaniamy się ku niemu.
Śliczna komoda <3
Cytat:
Napisane przez aniusia0110 Pokaż wiadomość
Gratulacje Kobietki wizyt i Waszych obron (tym, co nie gratulowałam na fb

ja się melduję po wizycie - Mały ma 458 gram

szyjka w porządeczku - no i najważniejsze: dowiedziałam się paru interesujących informacji: ciężarne mają zakaz jeżdżenia rowerem (nacisk na dolne partie brzucha), jazda samochodem do max 45 -60 minut - później przerwa około 10, 15 minut na rozprostowanie nóg - mam pozwolenie na wesele

no i ta waga... przerażająca .. ciśnienie w normie tylko puls skoczył do 99

pogoda nas tu nie rozpieszcza

a brzuszek rośnie i czasami mam jakieś dziwne kłucia itp.

dał mi MONURAL bo miałam nieciekawe wyniki moczu, ale na szczęście posiew wyszedł jałowy

pozdrawiam Was

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
My tez mamy schody. Pół salonu mi zabierają. To jest wada. Ale bardzo lubię swoje dwupoziomowe mieszkanie. Na dole Mam kuchnie, łazienkę, salon, schowanek, korytarz i Kuby pokój. A na górze sypialnie, biuro, dodatkowy pokój, łazienkę i oszklony taras. Jedyny minus to za mały salon. Bo zawsze marzyłam o dużym stole z krzesłami. Jednak nie mAm go gdzie postawić. I raczej nigdy mieć nie będę .

Nam zabraklo miejsca w ogole na salon (sciany nosne uniemożliwiają przeróbki a aneks kuchenny to dla mnie mało). Wiec wszystkie wizyty w kuchni. Srednio troche ale dajemy rade.

Stary 2017-07-06, 07:20   #4295
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:

szyjka w porządeczku - no i najważniejsze: dowiedziałam się paru interesujących informacji: ciężarne mają zakaz jeżdżenia rowerem (nacisk na dolne partie brzucha), jazda samochodem do max 45 -60 minut - później przerwa około 10, 15 minut na rozprostowanie nóg - mam pozwolenie na wesele

dał mi MONURAL bo miałam nieciekawe wyniki moczu, ale na szczęście posiew wyszedł jałowy

pozdrawiam Was
Gratuluje wizyty
Zszokowałaś mnie tą jazdą samochodem - nie miałam o tym pojęcia. Ale to by wyjaśniało dlaczego nasza 2,5h jazda do domu kiedyś mi nie przeszkadzała, a teraz zaczęła

Cytat:
Napisane przez sugar cube Pokaż wiadomość
Tak. Trzeba tam podpisac deklaracje wyboru poloznej srodowiskowej od nich. Mi to nie przeszkadza, nie znam zadnej. A ta co prowadzi zajecia zrobila fajne wrazenie, a zdazymy sie jeszcze lepiej poznac.

Gratuluje Wam obron!

A ja dzis mam wizyte. Bije sie z myslami czy to juz czas na l4 czy isc od sierpnia...

Też własnie nie znam żadnej i zabrałam się za szukanie szkoły rodzenia, bo dowiedziałam się z e tam ściśle ustaloen terminy kursów i potem moze być za późno.
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 07:36   #4296
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:

pozdrawiam Was
kurde, a ja planowałam z mężem i znajomymi jechać we wrześniu do Niemiec prawie pod holenderską granicę, żeby odwiedzić innych znajomych. No chyba się wściekną, jak będą musieli co godzinę się zatrzymać prawie 1000 km i co godz stawać

gratuluję udanej wizyty
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 07:42   #4297
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluje wizyty
Zszokowałaś mnie tą jazdą samochodem - nie miałam o tym pojęcia. Ale to by wyjaśniało dlaczego nasza 2,5h jazda do domu kiedyś mi nie przeszkadzała, a teraz zaczęła
My w odwiedziny do rodziców jeździmy co miesiąc 5h... kiedyś na raz, teraz muszę mieć przynajmniej 2 przystanki na rozchodzenie się, inaczej płaczę z bólu pod koniec to jadę w pozycji półleżącej żeby być jak najbardziej wyprostowaną. Już się wzdrygam jak pomyślę że w niedzielę powtórka.

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
wejdzcie na pudelka i odnajdzcie artykul o porodzie w naszym kraju

jak powiedzialam tesciom, ze ogladalismy prywatna klinike do porodu to naskoczyli na mnie z dziwnymi minami "po co"

a pozniej tesciowa jak nic zaczela opowiadac jak to tydzien temu u jej drugiej synowej przetrzymano dziecko i wody byly juz zielone. dziecko na noc na intensywnej terapii

ja pierdziele... ale ja slysze "po co". z reszta sama w tym bagnie robie, wiec lepiej wiem jak jest
Weź nie strasz... ja na początku zarzekałam się że tylko w prywatnej będę rodzić, a potem stwierdziłam że tyle kobiet normalnie w szpitalu to może i ja... Za parę tygodni pogadam z moim ginekologiem o porodzie, zobaczymy, może jeszcze spanikuję i jednak pomysł prywatnej kliniki wróci.
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 07:50   #4298
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
My w odwiedziny do rodziców jeździmy co miesiąc 5h... kiedyś na raz, teraz muszę mieć przynajmniej 2 przystanki na rozchodzenie się, inaczej płaczę z bólu pod koniec to jadę w pozycji półleżącej żeby być jak najbardziej wyprostowaną. Już się wzdrygam jak pomyślę że w niedzielę powtórka.

Weź nie strasz... ja na początku zarzekałam się że tylko w prywatnej będę rodzić, a potem stwierdziłam że tyle kobiet normalnie w szpitalu to może i ja... Za parę tygodni pogadam z moim ginekologiem o porodzie, zobaczymy, może jeszcze spanikuję i jednak pomysł prywatnej kliniki wróci.
ja ostatnio zwalilam to na niewygodne siedzenia, bo jechalismy nie swoim autem i musialam siedziec z tylu. Zobaczymy jak bedzie tym razem.

A co do szpitala - wiem, ze niektore prywatne kliniki maja programy porodowe refundowane przez nfz. czyli rodzi sie w prywatnej klinice ale za darmo. trzeba przejsc tylko jakas kwalifikacje. Musze poszukac czy u mnie w miescie tez jest cos takiego, choc poki co znalazlam tylko jedna prywatna, ktora robi tylko cc :/
Stary 2017-07-06, 08:03   #4299
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ostatnio zwalilam to na niewygodne siedzenia, bo jechalismy nie swoim autem i musialam siedziec z tylu. Zobaczymy jak bedzie tym razem.

A co do szpitala - wiem, ze niektore prywatne kliniki maja programy porodowe refundowane przez nfz. czyli rodzi sie w prywatnej klinice ale za darmo. trzeba przejsc tylko jakas kwalifikacje. Musze poszukac czy u mnie w miescie tez jest cos takiego, choc poki co znalazlam tylko jedna prywatna, ktora robi tylko cc :/
Ja teraz na szybko też taką tylko znalazłam... czyżby Wrocław?
Stary 2017-07-06, 08:08   #4300
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Ja teraz na szybko też taką tylko znalazłam... czyżby Wrocław?
si si, tylko medfemine znajduje. choc ponoc jeszcze w medicoverze jest cos tak slyszalam, ale nie sprawdzalam tego jeszcze.
Stary 2017-07-06, 08:08   #4301
aczka5
Zakorzenienie

Ja tez mam 2pozimowe mieszkanko.

Na dole kuchnia, mikrosalonik, lazienka i komandor pod schodami, a na dole 2 pokoje i graciarnia.

Wpaniale nam sie mieszka, ale mieszkanie jednopoziomowe o tym metrazu wydaje sie bardziej przestronne.

Ja nie nakrecam sie czytajac te tragiczne historie porodow... wierze, ze trafię na wspanialych ludzi

Wasi mezowie planują rodzic z.Wami?

Whenee, ale sukienka piękna.

Kocham koronki. Rowniez miałam ale długą

aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 08:19   #4302
JustTheOne
Zadomowienie

Witam się w czwartek!

Przede wszystkim, gratuluję Magistrów Ja obroniłam się dwa tygodnie temu i poczułam ulgę jak nigdy. Co ja zrobię z tym całym wolnym czasem

Apropo prywatnych klinik.
Swoją ginekolog prowadzącą mam w Medicover i jestem całkiem zadowolona. Jednak nie bardzo widzi mi się płacić ponad 6k za poród w ich szpitalu na Wilanowie (mimo, że kiedyś też się zarzekałam, że jak poród to tylko w prywatnej klinice). Zastanawiam się jak to rozegrać, w pewnym momencie ciąży (kiedy?) zmienić lekarza i poszukać jakiegoś na nfz, który pracuje w szpitalu, w którym będę chciała rodzić? Coraz częściej się nad tym zastanawiam, że dobrze by było mieć "swojego" lekarza prowadzącego z danego szpitala, bo też nasłuchałam się historii o tym, że pacjentki "nie ich i z przypadku" traktowane są potem po macoszemu. Ale pewnie jak zwykle, co osoba to historia i opinia
JustTheOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 08:27   #4303
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aczka5 Pokaż wiadomość

Na dole kuchnia, mikrosalonik, lazienka i komandor pod schodami, a na dole 2 pokoje i graciarnia.

Wpaniale nam sie mieszka, ale mieszkanie jednopoziomowe o tym metrazu wydaje sie bardziej przestronne.

Ja nie nakrecam sie czytajac te tragiczne historie porodow... wierze, ze trafię na wspanialych ludzi

my mamy też dwupoziomówkę na dole kuchnia, duuuuży salon, łazienka i korytarz, u góry łazienka i 3 pokoje. Kocham moje mieszkanie i nie zamieniłabym na żaden dom tym bardziej, że robienie w ogródku to dla mnie katorga wystarczą mi moje zioła i rośliny na balkonie

co do porodu to u mnie w najbliższej okolicy nie ma żadnej prywatnej kliniki, więc nie mam wyboru i będę musiała rodzić w państwowym szpitalu. Na szczęście na położniczym pracuje moja ciocia, to będę miała jakieś przywileje a mąż na pewno będzie ze mną!!! przecież razem chcieliśmy mieć dziecko, więc razem przez to przejdziemy nie ma wykręcania się

co do samego porodu to strasznie mnie to przeraża i już się tego boję najbardziej przeraża mnie ten ból

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez JustTheOne Pokaż wiadomość
Witam się w czwartek!

Przede wszystkim, gratuluję Magistrów Ja obroniłam się dwa tygodnie temu i poczułam ulgę jak nigdy. Co ja zrobię z tym całym wolnym czasem
dziękuję i mam te same myśli: co ja będę robić z tym czasem! Przez 8 lat praktycznie wszystkie weekendy miałam pozajmowane szkołą, a teraz nagle wszystkie wolne?
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 09:14   #4304
majkas
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny!

Gratuluję Paniom magister!!! Teraz zasłużony odpoczynek ☺️

Gratuluję udanych wizyt!

Dwakolory, trzymaj się dzielnie!!!

A ja wczoraj wydałam majątek w IKEA, ale nareszcie mam takie biurko jak chciałam i potrzebuję, jeszcze dziś mi mąż skręci półki na książki i dokumenty i przynajmniej biuro będę mieć dokończone. Oczywiście skorzystałam z okazji i do pokoju dziecięcego też kilka rzeczy dokupiłam (choć tam z mebli to tylko łóżeczka dostawnego brakuje a to nam kupują rodzice w Polsce). Dobrze że mam Ikea tak daleko (3h drogi, tylko w Dublinie jest) bo inaczej byśmy zbankrutowali... 😁

Stary 2017-07-06, 09:15   #4305
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja planuję rodzić z nim, on nie ma większego wyboru w tej kwestii jeśli chce pozostać mężem Aczkolwiek wiem, że może wyjść różnie, koledze w lutym rodziło się dziecko i nie został wpuszczony na oddział - ze względu na okres grypowy nie pozwalano na porody rodzinne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-06, 09:28   #4306
ewcia1368
Zadomowienie

witajcie, my dziś byliśmy na połówkowym, lekarz mówił że wszystko w porządku, dzidzia waży około pół kilograma, szyjka ok i dziś w sumie dowiedziałam się że mam łożysko z przodu. Dzis tez na własne oczy widziałam przyrodzenie naszego synka
Waga 54.1 kg czyli jakieś 3 kg na plusie
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 09:34   #4307
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewcia1368 Pokaż wiadomość
witajcie, my dziś byliśmy na połówkowym, lekarz mówił że wszystko w porządku, dzidzia waży około pół kilograma, szyjka ok i dziś w sumie dowiedziałam się że mam łożysko z przodu. Dzis tez na własne oczy widziałam przyrodzenie naszego synka

No to gratulacje !

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-07-06, 09:35   #4308
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuję rodzić z nim, on nie ma większego wyboru w tej kwestii jeśli chce pozostać mężem Aczkolwiek wiem, że może wyjść różnie, koledze w lutym rodziło się dziecko i nie został wpuszczony na oddział - ze względu na okres grypowy nie pozwalano na porody rodzinne.
No ja też nie wyobrażam sobie żeby miało go nie być. Na kogo będę krzyczeć i kur.... sypać hehe.

A tym rowerem mnie zmartwilyscie bo ja codziennie do pracy jeżdżę i czuję że odciążamy kręgosłup i nie bolą mnie tak pośladki, nie dźwigam zakupów, torebki, wszystko na bagażnik albo w torby pakuje rowerowe.
Stary 2017-07-06, 09:36   #4309
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje !

dwakolory1 a jak tam u Was dziś?
Stary 2017-07-06, 09:54   #4310
madera123
Raczkowanie

Cytat:

Moj nie chcial byc przy porodzie ale na porodowke mnie zaprowadzil i pani go zapytala czy chce na razie zostac byl 4 godz ale jak badała rozwarcie to wychodzil i jak o 16 wyszedl to tak sie rozkrecilo ze o 16.10 urodzilam naszego synka
Stary 2017-07-06, 09:55   #4311
sugar cube
Rozeznanie

Cytat:
Haha. To ja tak samo. Mnie szpital sam w sobie przeraza i wizja spedzenia kilku(nastu) godzin samej w bolu i nowej sytuacji to nie dla mnie. Takze trudno, musi sobie jakos poradzic.

sugar cube jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 09:55   #4312
aczka5
Zakorzenienie

Pol kilo już? Jeej duze okruszki

Jesli chodzi o wage to startowalam z niedowagi a dzisiaj to ledwo w dzinsy sprzed ciazy sie wbilam. W udach ciasne sie zrobily.

W.zeszlej ciazy przytylam 12 kg, a w tej chyba 22 bedzie

Mojego meza nie bedzie przy porodzie - ostatnim razem tez tak bylo. On widząc krople krwi mdleje i szuka bandaza

Ja to sama w sobie sie mobilizuje

aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 10:07   #4313
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Pol kilo już? Jeej duze okruszki

Jesli chodzi o wage to startowalam z niedowagi a dzisiaj to ledwo w dzinsy sprzed ciazy sie wbilam. W udach ciasne sie zrobily.

W.zeszlej ciazy przytylam 12 kg, a w tej chyba 22 bedzie

Mojego meza nie bedzie przy porodzie - ostatnim razem tez tak bylo. On widząc krople krwi mdleje i szuka bandaza

Ja to sama w sobie sie mobilizuje

Mój chyba tez by zemdlał. To taki panikarz. Wiec chyba lepiej żeby go nie było.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-06, 10:23   #4314
aniusia0110
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Mój chyba tez by zemdlał. To taki panikarz. Wiec chyba lepiej żeby go nie było.

Mój z kolei nie dopuszcza do siebie myśli, że mogłoby go nie być!

ach, różni ci nasi faceci

Aniołek Nasz 13.01.2017

Czekamy na Ciebie
Listopad 2017
aniusia0110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 10:53   #4315
Molise
Zakorzenienie

Cytat:

Mój mąż będzie ze mną, tak jak przy pierwszym porodzie. Przy pierwszym byłam w szpitalu już dzień wcześniej, o 8:00 rano podpięli mnie pod oksytocynę, ale nikt nie wróżył porodu w tym dniu. Także męża odesłałam do pracy. O 10 zaczęło się robić rozwarcie, wiec położna kazała po męża dzwonić wraz z prowiantem, bo miało to trochę potrwać. Przyjechał o 12:00, dokładnie w połowie porodu. I w tym czasie był najbardziej potrzebny, o 13:00 odeszły mi wody i skurcze były non stop, z przerwą dosłownie na oddech. Na partych, które zaczęły się przed 15:00 bardzo mocno mnie motywował. O 15:45 urodził się nasz klusek, mąż przeciął pępowinę, stał obok jak małego ważyli i mierzyli, a później już siedział obok i głaskał, jak mały leżał u mnie na piersi.
Bez niego tez bym dała radę ale fajnie jest mieć kogoś kto trzeźwo patrzy na to co się dzieje i w razie potrzeby zareaguje. Ja już mdlałam z bólu i było mi wszystko jedno, a on walczył dzielnie, żeby mnie jednak położna nie nacinała teraz chciałabym, żeby był od samego początku, bo początek był trochę nudny.

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny!

Gratuluję Paniom magister!!! Teraz zasłużony odpoczynek

Gratuluję udanych wizyt!

Dwakolory, trzymaj się dzielnie!!!

A ja wczoraj wydałam majątek w IKEA, ale nareszcie mam takie biurko jak chciałam i potrzebuję, jeszcze dziś mi mąż skręci półki na książki i dokumenty i przynajmniej biuro będę mieć dokończone. Oczywiście skorzystałam z okazji i do pokoju dziecięcego też kilka rzeczy dokupiłam (choć tam z mebli to tylko łóżeczka dostawnego brakuje a to nam kupują rodzice w Polsce). Dobrze że mam Ikea tak daleko (3h drogi, tylko w Dublinie jest) bo inaczej byśmy zbankrutowali...

Ja za jakiś miesiąc wybieram się do ikei i już się boje rachunku

Cytat:

Ja dopiero wczoraj u mojego lekarza się dowiedziałam, ze mam łożysko z przodu, jak sprawdzał wyniki połówkowych. Jakoś nie zwróciłam na to uwagi. Szybko poczułam ruchy, bo 15t4d, bylam pewna, ze tak jak w pierwszej ciąży łożysko z tylu. Ale jest wysoko, wiec spoko.

Ale miałam dzisiaj dziwną sytuację. Byłam z juniorem na spacerze, dosłownie pół godziny. I jakieś 300 m przed domem dostałam takich skurczy, ze aż mi się słabo zrobiło. Musiałam klęknąć obok wózka i się trzymać, żeby nie zemdleć. Skurcze wprawdzie czułam w podbrzuszu, ale wydaje mi się, ze chyba to było od jelit. Rano pierwszy raz lyknelam lactulosum....

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 10:55   #4316
JustTheOne
Zadomowienie

U mnie też jest tak, że ja planuję rodzić z nim i musi się z tym pogodzić. Przecież nie musi patrzeć co dzieje się "tam", ale obecny ma być i koniec!
Tylko od samego początku krzyczy, że nie ma zamiaru przecinać pępowiny i nikt go do tego nie zmusi

JustTheOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 11:04   #4317
Hapinka
Raczkowanie

Mój mąż boi się krwi i gdy jest zestresowany bo mnie np boli to nie wie jak się zachować i sam się stresuje ja bym chciała go przy porodzie, on się boi. Na razie uzgodniliśmy ze cały II okres porodu spędzi ze mną a na same parcie jak coś wyjdzie. No ale mam nadzieje ze jak akcja się rozkręci to zostanie jednak

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 11:07   #4318
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też jest tak, że ja planuję rodzić z nim i musi się z tym pogodzić. Przecież nie musi patrzeć co dzieje się "tam", ale obecny ma być i koniec!
Tylko od samego początku krzyczy, że nie ma zamiaru przecinać pępowiny i nikt go do tego nie zmusi
Jak dla mnie to nie musi przecinać, ważne żeby był obok. To jest wiele godzin bólu, pewnie będę panikować i się bać, nie chcę być sama w takich momentach.
Stary 2017-07-06, 11:25   #4319
Molise
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ma co go zmuszać, jeżeli nie chce. Ale sporo takich decyzji się weryfikuje w trakcie porodu

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:

Nie ma co go zmuszać, jeżeli nie chce. Ale sporo takich decyzji się weryfikuje w trakcie porodu

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 11:31   #4320
nadzieja2017
Raczkowanie

My od wczoraj w domu. Mamy narazie leżeć brać leki. Wizyta za tydzień. Zobaczymy jak to będzie. Czy będzie konieczny pessar. Czasami coś zakluje pociągnie. Ale ponoc to normalne. Żeby tylko szyjka się nie skróciła i nie rozwarla bardziej. W niedziele miała 3.7cm. I była na opuszek palca miękka. Ponoć dlatego jest osłabiona bo przechodziłam 3 lata temu mnożenie nadzerek. Trzymajcie za Nas kciuki. Podczytuje cały czas Was :-( Gratki udanych wizyt i kciuki za kolejne. My polowkowe mamy za tydzień w środę

nadzieja2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości