![]() |
#4291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2
Tak. Trzeba tam podpisac deklaracje wyboru poloznej srodowiskowej od nich. Mi to nie przeszkadza, nie znam zadnej. A ta co prowadzi zajecia zrobila fajne wrazenie, a zdazymy sie jeszcze lepiej poznac.
![]() Gratuluje Wam obron! A ja dzis mam wizyte. Bije sie z myslami czy to juz czas na l4 czy isc od sierpnia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zadomowienie
|
My mamy 60 m ale sporo miejsca zabieraja nam schody. Na dole mamy kuchnie i lazienke, a na gorze 2 pokoje. Myslimy o bardziej ergonomicznym wykorzystaniu przestrzeni, ale zdecydowanie brakuje czasu na realizację tych pomyslow.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez mamy schody. Pół salonu mi zabierają. To jest wada. Ale bardzo lubię swoje dwupoziomowe mieszkanie. Na dole Mam kuchnie, łazienkę, salon, schowanek, korytarz i Kuby pokój. A na górze sypialnie, biuro, dodatkowy pokój, łazienkę i oszklony taras. Jedyny minus to za mały salon. Bo zawsze marzyłam o dużym stole z krzesłami. Jednak nie mAm go gdzie postawić. I raczej nigdy mieć nie będę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4295 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zszokowałaś mnie tą jazdą samochodem - nie miałam o tym pojęcia. Ale to by wyjaśniało dlaczego nasza 2,5h jazda do domu kiedyś mi nie przeszkadzała, a teraz zaczęła ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluję udanej wizyty ![]()
![]() |
#4297 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do szpitala - wiem, ze niektore prywatne kliniki maja programy porodowe refundowane przez nfz. czyli rodzi sie w prywatnej klinice ale za darmo. trzeba przejsc tylko jakas kwalifikacje. Musze poszukac czy u mnie w miescie tez jest cos takiego, choc poki co znalazlam tylko jedna prywatna, ktora robi tylko cc :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam 2pozimowe mieszkanko.
Na dole kuchnia, mikrosalonik, lazienka i komandor pod schodami, a na dole 2 pokoje i graciarnia. Wpaniale nam sie mieszka, ale mieszkanie jednopoziomowe o tym metrazu wydaje sie bardziej przestronne. Ja nie nakrecam sie czytajac te tragiczne historie porodow... wierze, ze trafię na wspanialych ludzi Wasi mezowie planują rodzic z.Wami? Whenee, ale sukienka ![]() Kocham koronki. Rowniez miałam ale długą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
Witam się w czwartek!
Przede wszystkim, gratuluję Magistrów ![]() ![]() Apropo prywatnych klinik. Swoją ginekolog prowadzącą mam w Medicover i jestem całkiem zadowolona. Jednak nie bardzo widzi mi się płacić ponad 6k za poród w ich szpitalu na Wilanowie (mimo, że kiedyś też się zarzekałam, że jak poród to tylko w prywatnej klinice). Zastanawiam się jak to rozegrać, w pewnym momencie ciąży (kiedy?) zmienić lekarza i poszukać jakiegoś na nfz, który pracuje w szpitalu, w którym będę chciała rodzić? Coraz częściej się nad tym zastanawiam, że dobrze by było mieć "swojego" lekarza prowadzącego z danego szpitala, bo też nasłuchałam się historii o tym, że pacjentki "nie ich i z przypadku" traktowane są potem po macoszemu. Ale pewnie jak zwykle, co osoba to historia i opinia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do porodu to u mnie w najbliższej okolicy nie ma żadnej prywatnej kliniki, więc nie mam wyboru i będę musiała rodzić w państwowym szpitalu. Na szczęście na położniczym pracuje moja ciocia, to będę miała jakieś przywileje ![]() ![]() ![]() ![]() co do samego porodu to strasznie mnie to przeraża i już się tego boję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4304 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Gratuluję Paniom magister!!! Teraz zasłużony odpoczynek ☺️ Gratuluję udanych wizyt! Dwakolory, trzymaj się dzielnie!!! A ja wczoraj wydałam majątek w IKEA, ale nareszcie mam takie biurko jak chciałam i potrzebuję, jeszcze dziś mi mąż skręci półki na książki i dokumenty i przynajmniej biuro będę mieć dokończone. Oczywiście skorzystałam z okazji i do pokoju dziecięcego też kilka rzeczy dokupiłam (choć tam z mebli to tylko łóżeczka dostawnego brakuje a to nam kupują rodzice w Polsce). Dobrze że mam Ikea tak daleko (3h drogi, tylko w Dublinie jest) bo inaczej byśmy zbankrutowali... 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4305 |
Wtajemniczenie
|
Ja planuję rodzić z nim, on nie ma większego wyboru w tej kwestii jeśli chce pozostać mężem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Zadomowienie
|
witajcie, my dziś byliśmy na połówkowym, lekarz mówił że wszystko w porządku, dzidzia waży około pół kilograma, szyjka ok i dziś w sumie dowiedziałam się że mam łożysko z przodu. Dzis tez na własne oczy widziałam przyrodzenie naszego synka
![]() Waga 54.1 kg czyli jakieś 3 kg na plusie ![]()
#4307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to gratulacje ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tym rowerem mnie zmartwilyscie bo ja codziennie do pracy jeżdżę i czuję że odciążamy kręgosłup i nie bolą mnie tak pośladki, nie dźwigam zakupów, torebki, wszystko na bagażnik albo w torby pakuje rowerowe.
![]() |
#4309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dwakolory1 a jak tam u Was dziś? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
Pol kilo już? Jeej duze okruszki
Jesli chodzi o wage to startowalam z niedowagi a dzisiaj to ledwo w dzinsy sprzed ciazy sie wbilam. W udach ciasne sie zrobily. W.zeszlej ciazy przytylam 12 kg, a w tej chyba 22 bedzie ![]() Mojego meza nie bedzie przy porodzie - ostatnim razem tez tak bylo. On widząc krople krwi mdleje i szuka bandaza ![]() Ja to sama w sobie sie mobilizuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój chyba tez by zemdlał. To taki panikarz. Wiec chyba lepiej żeby go nie było. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ach, różni ci nasi faceci
![]() |
#4315 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez niego tez bym dała radę ![]() ![]() Cytat:
Ja za jakiś miesiąc wybieram się do ikei i już się boje rachunku ![]() Cytat:
Ja dopiero wczoraj u mojego lekarza się dowiedziałam, ze mam łożysko z przodu, jak sprawdzał wyniki połówkowych. Jakoś nie zwróciłam na to uwagi. Szybko poczułam ruchy, bo 15t4d, bylam pewna, ze tak jak w pierwszej ciąży łożysko z tylu. Ale jest wysoko, wiec spoko. Ale miałam dzisiaj dziwną sytuację. Byłam z juniorem na spacerze, dosłownie pół godziny. I jakieś 300 m przed domem dostałam takich skurczy, ze aż mi się słabo zrobiło. Musiałam klęknąć obok wózka i się trzymać, żeby nie zemdleć. Skurcze wprawdzie czułam w podbrzuszu, ale wydaje mi się, ze chyba to było od jelit. Rano pierwszy raz lyknelam lactulosum.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zadomowienie
|
U mnie też jest tak, że ja planuję rodzić z nim i musi się z tym pogodzić. Przecież nie musi patrzeć co dzieje się "tam", ale obecny ma być i koniec!
Tylko od samego początku krzyczy, że nie ma zamiaru przecinać pępowiny i nikt go do tego nie zmusi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Raczkowanie
|
Mój mąż boi się krwi i gdy jest zestresowany bo mnie np boli to nie wie jak się zachować i sam się stresuje
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie to nie musi przecinać, ważne żeby był obok. To jest wiele godzin bólu, pewnie będę panikować i się bać, nie chcę być sama w takich momentach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co go zmuszać, jeżeli nie chce. Ale sporo takich decyzji się weryfikuje w trakcie porodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Nie ma co go zmuszać, jeżeli nie chce. Ale sporo takich decyzji się weryfikuje w trakcie porodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Raczkowanie
|
My od wczoraj w domu. Mamy narazie leżeć brać leki. Wizyta za tydzień. Zobaczymy jak to będzie. Czy będzie konieczny pessar. Czasami coś zakluje pociągnie. Ale ponoc to normalne. Żeby tylko szyjka się nie skróciła i nie rozwarla bardziej. W niedziele miała 3.7cm. I była na opuszek palca miękka. Ponoć dlatego jest osłabiona bo przechodziłam 3 lata temu mnożenie nadzerek. Trzymajcie za Nas kciuki. Podczytuje cały czas Was :-( Gratki udanych wizyt i kciuki za kolejne. My polowkowe mamy za tydzień w środę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.