|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Ciekawe, czy Kasiulek pamięta co jej się śniło pierwszą noc na nowym miejscu
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
Agika ja chodze z Julka na zakupy bo nie mam wyjścia. Nigdy nic jej nie było po takiej wyprawie. jak puszcze TZta samego to i tak połowy nie kupi. Moim zdaniem ta wizyta nie miała wpływu na Kamilka. Choroba nie infekuje się chyba przez 10 minut więc objawy byłyby widoczne później a nie odrazu.
Kasiulka zajrzy pewnie do nas z pracy. Chago zdrówka dla Mateusza. Czy któraś piekła kiedyś indyka???
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Agiko -- my chodzimy do różnych sklepów, teraz Muszek chory ale nie wiem czy to ma jakiś związek. Joasiu -- ja nie piekłam indyka ale chętnie takiego bym zjadła ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
hejka, znowu was podglądam, ale ja już wolnym żyję i nie mam siły tyrać
oby do środy Indyka w całości nie piekłam. U nas robi się na 1 dzień świąt, ale normalnie smażony w kawalkach - właśnie to moje zadanie w tym roku Jesli chodzi o supermarket to miałam na myśli, że zaczął kichać - chyba jako efekt na klimatyzację i dużą ilość osób. Bo infekcja mu się nie rozwinęła- na szczęście. Ale chyba efekt alergiczny czy cóś. No, ale nie będę go bez potrzeby taszczyć. My teraz robimy zakupy, albo zaraz po pracy, albo jak Kamil idzie spać - czyli po 19.00 zostawiamy pod opieką babci (na szczęście jak już zaśnie to nie wstaje raczej) i jedziemy. Ale rozumiem, że czasem trzeba, bo nie ma z kim dzidzi zostawić. Miłego dnia
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam wczoraj Makłowicza - ponoć jest tak, ze ile kg ma indyk tyle godzin go piczemy w średniej temperaturze. Czyli np indyk 5kg pieczemy 5 godzin
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale co tam piekę i już. Tylko nie wiem czy go nadziewać czy co mam zrobić z tym ptaszyskiem.Dzięki Anchela
|
|
#4297 |
|
Zadomowienie
|
Alien czekamy na fotki z pierwszej urodzinowej imprezki Wiki
Agika my jeżdzimy nieraz na zakupy ale Pati nic nie jest ale też raczej jak mamy ją z kim zostawić to zostaje w domu Chago dużo zdrówka dla Mateuszka niech go te choróbska zostawią już w spokoju Joasiu ja ci nie pomogę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie mogłam wczoraj załączyć fotek, bo mi coś powoli Wizaż działał.
Impreza się udała, jesli chodzi o stronę wizualną to wszystko udało mi się dopiąc na ostatni guzik, jesli chodzi o atmosferę to hmmm...niestety na początku się bardzo popsuła...i takie tam, było mi bardzo przykro, ze moja rodzina w dzień świeta Wiki tak się zachowała. No ale nic, nie bede o tym pisać. Wika była najpierw bardzo zdziwiona, wstała z dziennej drzemki jak juz wszyscy goscie przyszli wiec jak z nią weszlam do pokoju, to miała niespodziankę, patrzyła na wszystkich i do kazdego chciała na rączki, potem zafascynowała się tortem no a potem to juz była sobą, chciała maksimum uwagi, no ale w końcu to jej dzień ![]() Oto kilka zdjęc, moze nie za specjalne, ale na reszcie jest z kims z gosci.
------------------------------------------------------------------- 11.09.2008 - spotkanie z Katesią Edytowane przez Alien Czas edycji: 2007-01-03 o 16:56 |
|
|
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
Alien niestety zlej atmosfery sie nie uniknie. na pierwzym roczku mojej Wiki niepojawil sie brat TZta z zona i dziecmi bo poklocila sie jego zona z siostra TZta. poszlo o blachostke a najdziwniejsze ze czekalismy na nich poltorej godziny i dopiero jak do nich zadzwonilismy to dowiedzielimy sie ze nie przyjada. tez nie bylo za specjalnie ale coz my sie odwdzieczylismy w ten sam sposob tzn. nie poszlismy na urodziny do ich synka ktory jest miesiac mlodszy od Wiki.
ale po zdjeciach to widac ze twoja Wiki to mala modelka. prezna i dumna. moja to trudno na zdjeciach uchwycic bo zaraz odwraca glowe w druga strone.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
Alien -- szkoda, że rodzina nie potrafi uszanować tak wyjątkowego dnia. Ale najważniejsze, że Wiki była szczęśliwa, na zdjęciach wygląda ślicznie
Pozdrawiam |
|
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Alien -śliczna twoja Wiki, a ty nam tak rzadko ją pokazujesz
Pisałam już wam, że Kamilowi ciągle zaglądałam w paszczę, wypatrując górnych jedynek. A w między czasie wyrosła mu dolna dwójeczka - już jest połowa zęba, a ja dopiero wypatrzyłam i to przez przypadek ![]() ![]() Ciekawe jak tam Płatek, Meme I Kasiulek ![]() Szkolenie poszło mi bardzo dobrze. Miałam wiele pozytywnych opinii (wiem, bo napisali w uwagach ogólnych na temat szkolenia) więc się cieszę. Idę kąpiel szykować, bo jakiś szkrabek mi pisczy na podłodze
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
A mój zasnął, narazie bez kąpieli, nie wiem na jak długo
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
a moja Wiki wstala dwie godziny temu i dopiero teraz przestala marudzic. nie wiem dlaczego ostatnio wstaje w nocy i poplakuje nie moge jej tedy uspokoic. ma zamkniete oczy i ani masowanie ani tulenie nie pomaga. a dzisiaj jeszcze z popoludniowej drzemki wstala i poplakiwala. czasem wystarczy sie z nia polozyc i przytulic ja, poglaskac po brzuszku i na szczescie dzisiaj pomoglo.
wiecie ze ja kompletnie nie czuje swiat. wiem i robie zakupy,przymierzam sie do pieczenia ciast, ale nic w duszy ani sercu. to przez ta jesienna aure. chociz dzisiaj u nas popadal snieg, ale biorac pod uwage temperature rowna zeru nie utrzymal sie dlugo na ziemi. czy macie moze jakies przepisy na szybkie i niedrogie ciasta swiateczne. wiem mam wymagania ale z Wiki nie mam kiedy zajac sie pieczeniam wymyslnych specyfikow a wole zrobic kilka tanszych ciast niz jedno bardzo drogie i wymyslne. nielubie potem opychac sie jednym i tym samym przez kilka dni. chociaz znajac z autopsji u mojej tesciowki bedzie kilka pysznych ciast, ale tesciowka zamawia u takiej pani ciasta. cisza tu dzisiaj , zastanawiam sie czy Platek jest juz w domu i jak sie czuje. na pewno zmordowanie bo szpital nigdy nie wplywa dobrze na czlowieka a tym bardziej jak dziecko jest chore a my na ta chorobe musimy patrzec i niewiele od nas zalezy. no i ciekawe jak tam Kasiulka, jeszcze walczy z meblami czy juz wszystko w miare ma poukladane.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
O widze że Płatek już chyba w domu bo nas podczytuje
to superTiara ja jakoś też nie czuje tych świąt ale to dla tego że u nas zero śniegu i tak jakoś dziwnie wczoraj popakowaliśmy prezenty dom już wsumie wysprzątany tylko jeszcze przetre podłogi i będzie ok Choinki jeszcze nie ubrałam a miałam to zrobić w sobote ale jeszcze może jutro kupimy sobie taką w doniczce Ciekawe co tam u naszej Meme wcale nie zagląda i ciekawe czy Kasiulka już po wypakowywaniu leży i odpoczywa w nowym domku a i czy wzieła się już za wycinanie drzew w całej okolicy może dziewczyny pojedziemy jej pomóc te drzewa wyciąć A to na poprawienie humoru http://video.interia.pl/obejrzyj,fil...cja,5,Dzieciak |
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
bardzo zmizerniał, płakał przez pierwsze dwa dniSto lat dla Wiki |
|
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duuuuuuuzzzzzzzo zdrówka Tiaro moją Wike tez teraz ciezko sfotografowac, wiec z tych zdjęc, które wczoraj zrobiliśmy tylko kilka wyszło takich, że widać Wike dokladnie. A ja się nie lubie fotografowac, wiec mało jestem na zdjeciach
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Płatku -- duża buźka dla Was, jesteście bardzo dzielni
Pozdrawiam |
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jesteście wspaniałymi przyjaciółkami
W czwartek Mati od 6.00 do 7.00 zwymiotował 4 razy . Mati przepłakał całą noc i w piątek Jesteśmy w domu szczęśliwi, że koniec tego koszmaru, jeszcze tylko muszę zdzwonić do szpitala i zdać relacje z samopoczucia małego. Bardzo ciężko było z kroplówkami, a miał po tzry dziennie, on jest bardzo żywiołowym dzieckiem i minuty nie uleży i usiedzi spokojnie Przepraszam za błędy i pisownię ale wszystko robię w pośpiechu JAk ja się za Wami i domem stęskniłam |
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
hej baby, ja tez jestem
, cichaczem cos napisze i mam nadzieje ze mnie nie złapią .Pzreprowadzka sie udała, padam na pysk ze zmeczenia, wczoraj musiałam urlop na żadanie wziac bo nie byłam w stanie zwlec sie z wyra. Jestesmy bardzo zadowoleni z nowego mieszkanka, niestety Oliwka nieco mniej - boi sie łazienki , mały brudasek nie chce sie kąpac bo jest taki ryk ze cale osiedle słyszy, no i w ogole sie rozregulowała, nie chce spac tylko sie rozgląda zdziwiona. Mam nadzieje ze to sie w miare szbko unormuje. Aha, bylismy z nią wczoraj na badaniach w szpitalu - przetoki na razie są w dobrym stanie, nie ma żadnego zapalenia wiec możemy spokojnie poczekac z operacją az mała skonczy rok, a moze i troszke dłużej. Ale zoperowac to trzeba i to w miare szybko. Niestety ![]() Widze ze Platek z Matim juz w domku - super |
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wiem tylko ze to nie był jakis niemiły sen typu nieboszczyki wstające z grobów albo samoloty spadające mi na łeb, nic z tych rzeczy
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Ch_ago właśnie przeczytałam, że Twój Mateuszek też chory
ucałuj go od nasKochne jesteście, że tak się nami przejmujecie, cipeło mi się na serduszku zrobiło i dużo lepiej się poczułam, dziękujemy wszystkim ciociom Dziewczyny my jeszcze przed porodem wymieniłyśmy się telefonami myśle, że dobrze zrobiłyśmy, ale doszły nowe osoby i nie mamy z nim żadnego kontaku jakby internet np. wyłączyli może wymieńmy się jeszcze raz na PW z tymi z którymi tego nie zrobiłyśmy. Co o tym myślicie?
|
|
|
|
#4314 |
|
Wtajemniczenie
|
Platku jak to dobrze ze jestescie juz w domciu. teraz juz na swoich smieciach dojdziecie do siebie. bedzie juz dobrze i najgorsze macie za soba. wiem ze cos jest w powietrzu bo siostra cioteczna Tzta dwa miesiace temu byla z tymi samymi objawami co ty w szpitalu. ale ona zostala wypisana po trzech dniach bo z malym lepiej a po dwoch wrocila spowrotem. i od nowa jazda z kroplowkami. zobaczysz na swieta bedziecie jak nowo narodzeni. zycze wam tego z caleo serducha.
Kasiulko ciesze sie ze juz macie wszystko poukladane. a malutka sie nie przejmuj dla dzieci wszelkie zmiany sa koszmarem. one przyzwyczajaja sie do miejsc i nie lubia zmian, chyba ze na krotka mete. ale troche czasu i bedzie szalala po domu i nie nadazycie za nia .dla niej choc stare meble to przestrzen wieksza i inny rozklad. ale bedzie miala radoche przy choince o ile rodzice ubiora dla dziecka duza choinke i duzo bombek.
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Płatku jak czytam co ty biedna z Matim przeżyłaś to normalnie ciary mam na całym ciele i łzy w oczach
. Normalnie szok. DObrze, że juz jesteście z nami i że wszystko dobrze. Buziak dla dzielnej mamusi i kochanego MAteuszka Kasiulek - ależ ci fajnie. Normalnie radość w sercu jak pomyślę o nowym domku DObrze, że nie miałaś złych snów Wczoraj jak odbierałam Milcia ze żłobka to tak mnie objął za szyję i tulił się do mnie, że szok Kochany szkrabik Tiaaro. Większość ciast piecze moja mama. Ale ja postanowiłam upiec jakieś nowości i wszystko co będę robić robię pierwszy raz z przepisów z internetu: piernik a'la KAsiulek , cycki murzynki i orzechowiec. Może macie jakiś sprawdzony przepis na cycki murzynki (oprócz porodu i wielomiesięcznego karmienia of course )Buźka. Jutro ostatni dzień pracy
|
#4316 |
|
Wtajemniczenie
|
podaje przepis z ktorego korzystala moja mama juz z kilkadziesiat razy i nigdy nie wyszedl zle.
makowy podklad. -6 białek -10 dag cukru -10 dag wiorek kokosowych -15 dag maku bialka ubic z cukrem i dodac do nich mak i wiorka. po dokladnym wymieszaniu skladnikow wylozyc mase na wyscielana blach natluszczonym pergaminem. blaszke wstawic do nagrzanego piekarnika i piec pol godziny. masa bydyniowa ugotowany i wystudzony budyn smietankowy zmiksowac z czterema lyzkami cukru pudru i jedna kostka masla. budyniowa mase wylozyc na wystudzony podklad makowy. na mase wylozyc okragle biszkopty uprzednio namaczajac je w aloholu. (moja matula robi poncz z wody i alkoholu z odrobina rumu. macza biszopt na chwilke a nastepnie uklada na masie) biszkopty ukladac w rzadkach jeden obok drugiego. calosc polac czekolada i na srodek karzdego biszkoptu ulozyc pojednej rodzynce. smacznego
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
Płatku to naprawde miałaś koszmar
i dobrze że ty się do końca nie rozłożyłaś, to musiała być jakaś wirusówka u nas też ostatnio dzieciaki w rodzince coś podobnego miały ale Pati całe szczęście omineło. Dobrze że już lepiej i że już jesteście w domciuKasiulko Oliwka napewno zaraz się zaklimatyzuje w nowym domciu i będzie szczęśliwa
|
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale smakowity ten przepis
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Płatku, współczuję
To na pewno był wirus, nikt nie oznaczał jego obecności w krwi i kale? Naprawdę dziwne. Ale dobrze, że już jesteście w domu i Mati szybko zapomni to przykre wydarzenie Pozdrawiam
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak się nacierpiał i tak mnie to boli |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

oby do środy

ale co tam piekę i już. Tylko nie wiem czy go nadziewać czy co mam zrobić z tym ptaszyskiem.

bardzo zmizerniał, płakał przez pierwsze dwa dni
i dobrze że ty się do końca nie rozłożyłaś, to musiała być jakaś wirusówka u nas też ostatnio dzieciaki w rodzince coś podobnego miały ale Pati całe szczęście omineło. Dobrze że już lepiej i że już jesteście w domciu